Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Ελληνικές διακρίσεις σε διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

H ομάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας διέπρεψε για άλλη μια φορά κατακτώντας δύο χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια στον διεθνή διαγωνισμό μαθηματικών SEEMOUS 2016.

Σημαντική διάκριση πέτυχε το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, καθώς ομάδα φοιτητών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό SEEMOUS 2016.

Ελληνικές διακρίσεις σε διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην Κύπρο από 1-6 Μαρτίου 2016. Ο φοιτητής του ΕΚΠΑ Αντώνης Ζητρήδης, ισοβάθμησε στην πρώτη θέση έχοντας πετύχει άριστη επίδοση 40/40 λύνοντας όλα τα προβλήματα που είχαν θέσει οι διοργανωτές, ενώ ανάλογη επίδοση είχε και ο φοιτητής Μιχάλης Σαράντης με συνολική βαθμολογία 38/40.

Αργυρά μετάλλια κατέκτησαν οι φοιτητές του ΕΜΠ Νίκος Μουζάκης 33/40 και Πέτρος Ντούνης 22/40. Στην ομάδα συμμετείχε και o φοιτητής του ΕΚΠΑ Δημήτρης Κοσμίδης.

Την ομάδα συνόδευε ο υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Μαθηματικών κ. Σιλουανός Μπραζίτικος. Η κοινή ομάδα φοιτητών του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ συνεχίζει έτσι και φέτος μια μακρά παράδοση σημαντικών επιτυχιών σε φοιτητικούς Μαθηματικούς διαγωνισμούς.

Ο διαγωνισμός SEEMOUS (South-Eastern European Mathematics Olympiad for University Students) είναι ένας ετήσιος μαθηματικός διαγωνισμός που ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2006-07, στον οποίο συμμετέχουν πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές. Οι φοιτητές διαγωνίζονται μια ημέρα σε τέσσερα προβλήματα, τα οποία είναι μεταφρασμένα στη γλώσσα του κάθε διαγωνιζόμενου και αφορούν την ύλη βασικών μαθημάτων που διδάσκονται στα δύο πρώτα έτη σπουδών σε Τμήματα Μαθηματικών.

Κάθε χρόνο παραδίδονται μαθήματα προετοιμασίας στους ενδιαφερόμενους φοιτητές από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ και της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ. Τα τελευταία χρόνια τη διδασκαλία των μαθημάτων υποστηρίζουν ενεργά και φοιτητές που είχαν διακριθεί σε παλαιότερους διαγωνισμούς.

Τα μαθήματα ξεκινούν κάθε χρόνο στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ τον Ιανουάριο γίνεται διαγωνισμός για την επιλογή της εξαμελούς Εθνικής ομάδας. Εκτός από την Εθνική ομάδα, ομάδες μπορούν να στείλουν και επιμέρους Πανεπιστήμια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.