Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Αρνήθηκαν να κάνουν τρίο και… απολύθηκαν!


Με προαγωγή τις «δελέαζε» ο εργοδότης τους.

Αποζημίωση 120.000 ευρώ διεκδικούν δύο γυναίκες, στελέχη του τομέα των πωλήσεων της εταιρείας Entico Corporation Ltd στο Λονδίνο, υποστηρίζοντας πως ο εργοδότης τους τις απέλυσε όταν αρνήθηκαν να κάνουν μαζί του… τρίο!

Η 29χρονη Anna Mazover και η 24χρονη Diana Nicholl-Pierson κατήγγειλαν πως ο 55χρονος- παντρεμένος- Darren Scott τους έταζε προαγωγή εάν δέχονταν να κάνουν σεξ και οι τρεις μαζί.

Όπως λένε, ο 55χρονος έκανε συνεχώς σεξουαλικά σχόλια από τότε που προσλήφθηκαν, ενώ σύμφωνα με τη Mazover ο Scott της είχε πει, μεταξύ άλλων: «Είσαι πολύ σέξι, έχεις σκεφτεί να δουλέψεις σε στριπτιτζάδικο;»

Την επόμενη ημέρα οι δύο γυναίκες και ο Scott βρίσκονταν σε ένα εταιρικό πάρτι όταν ο άνδρας τις προσκάλεσε να κάνουν σεξ μαζί του στην πολυτελή έπαυλή του στο βόρειο Λονδίνο. «Αν συμφωνήσετε στο τρίο, θα προοδεύσετε στην εταιρεία και θα πάρετε προαγωγή», τους είπε.

Ο Scott αρνείται όλες τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως απέλυσε την Nicholl-Pierson επειδή δεν είχε καλές επιδόσεις και τη Mazover επειδή καθημερινά αργούσε.

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.






Διαβάστε περισσότερα...

Μοντέλο μηνύει το Playboy για ένα… μελανιασμένο οπίσθιο


Όταν μία φωτογράφιση δεν πηγαίνει και τόσο καλά - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Ήταν ομολογουμένως μια πολύ «ενδιαφέρουσα» φωτογράφιση… Η 28χρονη Elizabeth Dickson θα πόζαρε ξαπλωμένη μπρούμυτα και με ένα μπαλάκι του γκoλφ στερεωμένο στα οπίσθιά της.

Σύμφωνα με τη βρετανική «Mirror», η φωτογράφιση στήθηκε στο πλαίσιο του Playboy Golf Finals στην Καλιφόρνια, τον Μάρτιο του 2012, και το σενάριο προέβλεπε η 28χρονη να φωτογραφηθεί με τον DJ Kevin Klein έτοιμο να χτυπήσει το μπαλάκι που είχε στα οπίσθιά της.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε το μοντέλο κατά του Playboy και ζητώντας αποζημίωση μισού εκατομμυρίου δολαρίων, ο DJ Kevin Klein χτύπησε το μπαλάκι και μαζί και τα οπίσθια της 28χρονης, προκαλώντας της μία τεράστια μελανιά.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα ήταν μια ιδανική ημέρα για έναν άντρα


Τέσσερις ώρες σεξ και τρεισήμισι ώρες δουλειά.

Είστε άντρας και έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε την ιδανική ημέρα για εσάς. Πώς θα ήταν αυτή;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι άντρες θα περνούσαν «ιδανικά» τέσσερις ώρες και 19 λεπτά την ημέρα κάνοντας σεξ, τρεις ώρες και 36 λεπτά δουλεύοντας και επιπλέον θα αφιέρωναν τρεις ώρες και 22 λεπτά σε φίλους και την οικογένειά τους.

Μέσα στην ημέρα τους δύο ώρες και 38 λεπτά θα ήταν για φαγητό και ποτό, ενώ για την περιποίησή τους θα αρκούσαν 29 λεπτά.

Όσος χρόνος απομένει από τις παραπάνω δραστηριότητες… θα τον περνούσαν στο κρεβάτι τους, αγκαλιά με το μαξιλάρι τους.

Το 26% των ανδρών που συμμετείχε στην έρευνα ανέφερε ακόμη, ότι ενώ είναι με τη σύντροφό τους στο μυαλό τους περνούν διάφορες λίστες από πράγματα και υποχρεώσεις που πρέπει να φέρουν εις πέρας, ενώ το 51% των κάτω των 34 ετών, ανησυχούν ότι «χάνουν» κάτι από τη ζωή τους αν δεν είναι απασχολημένοι όλη την ώρα.

Εσείς πώς θα περνούσατε την «ιδανική σας μέρα», αν είχατε την ευκαιρία να τη σχεδιάσετε όπως θα θέλατε;



Διαβάστε περισσότερα...

Τα κριτήρια των μεταθέσεων των εκπαιδευτικών


Τέλη της εβδομάδας αναμένεται η εγκύκλιος.

Τέλη της εβδομάδας αναμένεται να βγει η εγκύκλιος των μεταθέσεων για τους εκπαιδευτικούς με πιθανότερη ημέρα την Παρασκευή.

Για φέτος δεν αναμένονται αλλαγές στον τρόπο των μεταθέσεων και θα ισχύουν όσα ίσχυαν και το προηγούμενο έτος σύμφωνα και με τα όσα αναφέρει ο αιρετός των δασκάλων κ. Μπράτης στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Πάντως πολλοί ήταν οι εκπαιδευτικοί που εξέφραζαν φόβους ότι θα έρχονταν αλλαγές στις μεταθέσεις λόγω και της αδικαιολόγητης καθυστέρησης του υπουργείου Παιδείας.

Το γεγονός βέβαια ότι τα κριτήρια των υποχρεωτικών μεταθέσεων κινούνταν στη βάση του υπάρχοντος συστήματος μοριοδότησης και στο ΠΔ 50/1996 δεν αφήνει περιθώρια για αλλαγές στο φετινό σύστημα.

Το newsbeast.gr παρουσιάζει τα κριτήρια των φετινών μεταθέσεων που όπως όλα δείχνουν θα είναι οι τελευταίες που θα πραγματοποιηθούν με το υπάρχον σύστημα καθώς από την επόμενη χρονιά αναμένονται αλλαγές που πιθανόν να περάσουν στο νομοσχέδιο της ειδικής αγωγής.

Κριτήρια μεταθέσεων

Κριτήρια για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 16 του Π.Δ. 50/1996 είναι:

1) Η συνολική υπηρεσία.

2) Η συνυπηρέτηση.

3) Οι οικογενειακοί λόγοι.

4) Οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν.

5) Η εντοπιότητα.

6) Η πρώτη προτίμηση.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας των εκπαιδευτικών κατά τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 11 και 13 του Π.Δ. 50/96, προηγούνται οι εκπαιδευτικοί που υπερέχουν κατά κριτήριο, εάν αυτά συντρέχουν και με την εξής σειρά:

α) Στη συνυπηρέτηση.

β) Στην εντοπιότητα.

γ) Στους οικογενειακούς λόγους.

δ) Στη συνολική υπηρεσία.

ε) Στις δυσμενείς συνθήκες λειτουργίας των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν.

στ) Στην πρώτη προτίμηση.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στα επιμέρους κριτήρια τότε λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία και η σειρά δημοσίευσης του διορισμού τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το προεδρικό διάταγμα για τις μεταθέσεις.

Αναμένονται περιορισμένες, μεταθέσεις αλλά και αποσπάσεις

Περιορισμένες αναμένεται να είναι και φέτος οι μεταθέσεις που θα αφορούν κυρίως δασκάλους, νηπιαγωγούς και βασικές ειδικότητες της δευτεροβάθμιας όπως είναι οι φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί.

Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο έτος το ποσοστό ικανοποίησης ανήλθε για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στο 24.58% αφού σε σύνολο 7.550 αιτήσεων ικανοποιήθηκαν 1.855 ενώ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευσης ικανοποιήθηκαν μόλις 606 αιτήσεις.

Συνολικά και στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης κατατέθηκαν 18.759 αιτήσεις για μετάθεση και ικανοποιήθηκαν συνολικά 2.461 γεγονός που αποδεικνύει ότι μόλις 1 στους 10 εκπαιδευτικούς συνολικά (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) κατάφερε να πάρει μετάθεση.

Μάλιστα υπήρχαν ειδικότητες στην πρωτοβάθμια, όπως των καθηγητών φυσικής αγωγής, αγγλικών και μουσικής όπου το ποσοστό ικανοποίησης ήταν μονοψήφιο.


Πρωτοβάθμια
Μεταθέσεις 2011

Μεταθέσεις 2012

Μεταθέσεις 2013
1.736

2.143

1.855
Δευτεροβάθμια
Μεταθέσεις 2011

Μεταθέσεις 2012

Μεταθέσεις 2013
1.329

2.434

606
Μαχαίρι και στις αποσπάσεις

Μαχαίρι θα μπει και στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών γεγονός που το έχει προανήγγειλε από το βήμα της βουλής ο υφυπουργός κ. Κεδίκογλου.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τον υφυπουργό Παιδείας οι αποσπάσεις από το 8% του συνολικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μειώθηκαν στο 3,5% ενώ στόχος του υπουργείου είναι να μειωθεί το ποσοστό περαιτέρω και να φθάσει το 1% του συνολικού εκπαιδευτικού δυναμικού.


Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για την αναγνώριση και εξαγορά προϋπηρεσίας


Δεκτή η αίτησή του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, η Διεύθυνση Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), έκανε δεκτή την άποψη της Αρχής και τελικά υπολόγισε το ποσό για την αναγνώριση και εξαγορά προϋπηρεσίας πολίτη βάσει των αποδοχών του το 1992, χρόνο κατά τον οποίο υπέβαλε την αρχική αίτηση αναγνώρισης.

Όπως αναφέρεται από την ανεξάρτητη Αρχή, το 1992 ο πολίτης είχε υποβάλει αίτηση για την αναγνώριση προϋπηρεσίας του στον ιδιωτικό τομέα και εξαγορά αυτής, προκειμένου ο ασφαλιστικός χρόνος του να προσαυξηθεί στο Δημόσιο. Ωστόσο, η αρμόδια διεύθυνση του ΓΛΚ τον ενημέρωσε εγγράφως ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν αναγκαίο, επειδή στην περίπτωσή του ισχύουν οι διατάξεις περί διαδοχικής ασφάλισης. Το 2011, και ενώ πλησίαζε ο χρόνος συνταξιοδότησής του, ο πολίτης επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Συντάξεων του ΓΛΚ, προκειμένου να λάβει κάποιες πρόσθετες πληροφορίες για το ζήτημα της διαδοχικής ασφάλισης και ενημερώθηκε προφορικά ότι η έγγραφη απάντηση που είχε λάβει δεν ανταποκρινόταν, πλέον, στα ισχύοντα. Γι' αυτό το λόγο υπέβαλε εκ νέου σχετικό αίτημα. Στη συνέχεια, διαπίστωσε την άρνηση της αρμόδιας διεύθυνσης να υπολογίσει το ποσό για την αναγνώριση και εξαγορά προϋπηρεσίας του σύμφωνα με τις αποδοχές του το 1992, αλλά με βάση τις τρέχουσες αποδοχές του, οι οποίες είναι υψηλότερες από αυτές που ίσχυαν προ 20ετίας, με αποτέλεσμα τη σημαντική οικονομική επιβάρυνσή του.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, με επιστολή του στην αρμόδια διεύθυνση του ΓΛΚ, επισήμανε ότι με την ανωτέρω άρνηση παραβιάζεται η αρχή της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης, της εύρυθμης λειτουργίας της διοίκησης, καθώς και η υποχρέωση της δημόσιας διοίκησης να παρέχει πληροφορίες ή και να προβαίνει σε υποδείξεις προς τους πολίτες, ανάλογα με τις ειδικές περιστάσεις κάθε υπόθεσης. Περαιτέρω, τόνισε ότι οι αποφάσεις που εφαρμόζονται από τη διοίκηση ενός δημόσιου οργανισμού θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από συνέπεια. Επομένως, ακόμη και στην περίπτωση που η διοίκηση παρείχε πληροφόρηση, σύμφωνα με τον νόμο, σε ιδιώτη και ο νόμος αυτός εν συνεχεία άλλαξε, μάλιστα, προς το δυσμενέστερο, θα πρέπει να επανέλθει εκ νέου και έγκαιρα ενημερώνοντας τον πολίτη για τις αλλαγές που επήλθαν.

Τελικά, η Διεύθυνση Συντάξεων του ΓΛΚ έκανε δεκτή την άποψη του Συνηγόρου και θα υπολογίσει το ποσό της αναγνώρισης και εξαγοράς προϋπηρεσίας βάσει των αποδοχών του 1992.



Διαβάστε περισσότερα...

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΠΝΟ


Αντιδρά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για τα τουριστικά πλοία.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας που αφορά τα τουριστικά πλοία οδηγεί στην «ευθεία εξαφάνιση του ίδιου του ναυτικού επαγγέλματος», τονίζει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), προειδοποιώντας με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το νομοσχέδιο, όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, παραδίδει τις ελληνικές θάλασσες, στα σκάφη με οποιαδήποτε σημαία, έστω και τρίτης χώρας, ανεξάρτητα εάν είναι ιδιωτικά ή εμπορικά.

Σε αντίθεση με τα μέχρι σήμερα ισχύοντα, σημειώνει, όπου με τις υπάρχουσες διατάξεις σκάφη με σημαίες τρίτων χωρών ή ιδιωτικά δεν μπορούσαν να ναυλωθούν για κρουαζιέρες, «τα σκάφη αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας ή ιδιότητας μπορούν να κάνουν ναύλους στην Ελλάδα και μάλιστα χωρίς να απαιτείται η λήψη άδειας απόπλου ή η δήλωση κατάπλου σε οποιοδήποτε λιμάνι της Ελλάδος».

Διερωτάται, μάλιστα, αν με αυτό τον τρόπο και με αυτή τη ρύθμιση θα κυριαρχήσει η ελληνική σημαία στο Αιγαίο.

Παράλληλα, η ΠΝΟ εκφράζει την αντίθεσή της και σε άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου βάσει των οποίων καταργούνται πλήρως οι υποχρεωτικές οργανικές συνθέσεις του πληρώματος για τα συγκεκριμένα πλοία, καθώς και η υποχρεωτική ασφάλιση των απασχολουμένων σε αυτά στο ΝΑΤ, εισάγεται ο θεσμός του κυβερνήτη με το «μπλοκάκι» και επιτρέπεται «χωρίς κανένα ουσιαστικό περιορισμό και έλεγχο η διακίνηση των σκαφών αυτών στις ελληνικές θάλασσες».

Επίσης, διαφωνεί με το άρθρο 25 του νομοσχεδίου «περί ρύθμισης και διασφάλισης της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας», με το οποίο γίνεται μια νέα προσπάθεια για την πλήρη κατάργηση του δικαιώματος απεργίας και νόμιμης αντίδρασης των ναυτεργατών σε κάθε μέτρο εναντίον τους.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, όπως σημειώνει, παρέχεται η δυνατότητα δρομολόγησης «όχι απλώς ενός μόνον "πλοίου ασφαλείας", αλλά ολοκλήρου προγράμματος εκτάκτων δρομολογίων, κατά παράβαση των σχετικών προστατευτικών του Συντάγματος και των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας διατάξεων περί του δικαιώματος απεργίας των ναυτεργατών».

Η ΠΝΟ προειδοποιεί ότι «δεν θα επιτρέψει και δεν θα αποδεχτεί σε καμία περίπτωση απεργοσπαστικούς μηχανισμούς από όπου και αν προέρχονται και με όποια "φιλοσοφία" και αν εγκαθιδρύονται».



Διαβάστε περισσότερα...

Πνίγηκε σε ποτάμι για να σώσει το σκυλάκι της


Η 25χρονη Κιάρα Πιρόλα έχασε τη ζωή της μπροστά στα μάτια του αρραβωνιαστικού της.

Η 25χρονη φοιτήτρια, Κιάρα Πιρόλα, από το Μπέργκαμο της Ιταλίας έχασε τη ζωή της για να σώσει το σκυλάκι της, που έπεσε στο ποτάμι Μπρέμπο.

Το σκυλάκι που έπεσε στα παγωμένα νερά του ποταμού, σώθηκε χάρη στην αυτοθυσία της ιδιοκτήτριάς του, που όμως δεν κατάφερε να βγει και η ίδια από τα ορμητικά νερά.

Το περιστατικό συνέβη εχθές το μεσημέρι, μπροστά στον αρραβωνιαστικό αλλά και τον πατέρα της νεαρής κοπέλας, που δεν κατάφεραν να τη σώσουν.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα ενημέρωσης, το άψυχο σώμα της Κιάρα βρέθηκε από τα σωστικά συνεργεία που εκλήθησαν άμεσα, περίπου 200 μέτρα μακριά από το σημείο που έπεσε για να σώσει το σκυλάκι.



Η άτυχη Κιάρα Πιρόλα


Διαβάστε περισσότερα...

Οι «Νύμφες» του Θερμαϊκού!


Εκατό κούκλες στολίζουν τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τα δημιουργήματα της εικαστικού Ντόμινι Λυμπέρη.Οι εκατό αυτές κούκλες θα «κρατούν» συντροφιά στους Θεσσαλονικείς, στολίζοντας τα καταστήματα της Νύμφης του Θερμαϊκού. «Έμπνευσή μου είναι οι φιγούρες από τις ταινίες του Tιμ Μπάρτον και φυσικά η ροκ μουσική» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ντόμινι Λυμπέρη, υπενθυμίζοντας ότι είναι και μέλος του συγκροτήματος «Ξάξακες». Οι ψηλόλιγνες κούκλες της, με τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και τα πολύχρωμα μαλλιά, δημιουργούνται σε ένα χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του οποίου, όπως λέει η ίδια, εκφράζει τα τρέχοντα συναισθήματά της.

Η Ντόμινι Λυμπέρη είχε αγάπη στις κούκλες από μικρή και μάλιστα από παιδί έραβε ρούχα γι' αυτές. Μεγαλώνοντας, σπούδασε σχέδιο μόδας και θεατρικό κουστούμι και έκανε σεμινάρια μαριονέτας στο Λονδίνο και στην Πράγα. Πριν από δύο χρόνια μεταμόρφωσε έναν μικρό χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε ατελιέ, οι τιμές κυμαίνονται από 30 έως 250 ευρώ.«Αν είμαι ερωτευμένη, στεναχωρημένη, προβληματισμένη, αποτυπώνεται στις κούκλες μου» εξηγεί η κ.Λυμπέρη.

«Στους περαστικούς αρέσει η δουλειά μου και κάποιες φορές διοργανώνω σεμινάρια, όπου διδάσκω σε ενδιαφερόμενους την τέχνη κατασκευής της μαριονέτας και της θεατρικής κούκλας. Οι πιο αγαπημένες μου πάντως κατασκευές είναι δύο κούκλες μεγάλων διαστάσεων, από τις πρώτες που έφτιαξα: μια γιαγιά και o Elvis Presley, για τις οποίες χρειάστηκα 9 μήνες για να τις ολοκληρώσω» λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ντόμινι Λυμπέρη.
Στα μελλοντικά σχέδια της δημιουργού συγκαταλέγεται η πραγματοποίηση μιας μουσικοθεατρικής παράστασης.



Διαβάστε περισσότερα...

Επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα εντοπίστηκαν από τους ελεγκτές του ΕΔΣΝΑ


Προέρχονταν από ιδιωτική υγειονομική μονάδα της Αττικής.

Οι έλεγχοι του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) συνεχίζονται και έχουν σαν στόχο, την αποτροπή εναπόθεσης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων.

Στο πλαίσιο των καθημερινών μακροσκοπικών ελέγχων, οι ελεγκτές του ΕΔΣΝΑ εντόπισαν ποσότητες επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων που προέρχονταν από ιδιωτική υγειονομική μονάδα της Αττικής, αναμεμειγμένες με απόβλητα αστικού τύπου.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε, μαζί με τα αστικά απορρίμματα υπήρχαν νοσοκομειακά απορρίμματα (σύριγγες και γάζες με αίμα, συσκευασίες ορών, φιαλίδια με υπολείμματα φαρμακευτικών ουσιών κλπ), τα οποία χρήζουν ενδονοσοκομειακού διαχωρισμού και ειδικής διαχείρισης.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι ελεγκτές Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής και άνδρες της αστυνομίας Περιβάλλοντος, οι οποίοι προχώρησαν στη διαδικασία του αυτόφωρου και κατάσχεσης φορτηγού οχήματος.

Ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά ότι «καταβάλλονται καθημερινά τεράστιες προσπάθειες, ώστε η διαχείριση των απορριμμάτων των πέντε εκατομμυρίων πολιτών της Αττικής να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων».

Παράλληλα, προειδοποίησε: «Την ίδια απαίτηση έχουμε και από τους χρήστες του ΧΥΤΑ. Όσοι δεν σέβονται αυτές τις προσπάθειες θα υφίστανται τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος».



Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον κίνδυνο «λουκέτου» στο Άσυλο Ανιάτων


Αύριο στις 11 το πρωί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου προγραμματίζουν για αύριο στις 11.00 το πρωί, ασθενείς, κηδεμόνες και εργαζόμενοι στο Άσυλο Ανιάτων, το οποίο, όπως αναφέρουν, κινδυνεύει να «βάλει λουκέτο», εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων των οφειλομένων νοσηλίων από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αλλά και των αυξανόμενων φορολογικών απαιτήσεων του κράτους.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, το Ίδρυμα δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση και η λειτουργία του στηρίζεται σε προσφορές ιδιωτών, στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και στο νοσήλιο του ΕΟΠΠΥ για τους ανίατους ασφαλισμένους.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε 85 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο δολοφόνος του λιμενικού


Είχε πέσει νεκρός εν ώρα καθήκοντος το 1997.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κέρκυρας επέβαλε 85 χρόνια κάθειρξη σε 56χρονο Αλβανό για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 25χρονου λιμενικού Μαρίνου Ζαμπάτη, αλλά και για άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ο νεαρός λιμενικός έπεσε νεκρός εν ώρα καθήκοντος το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής του 1997, από τις σφαίρες του Αλβανού κακοποιού, μετά από συμπλοκή τους στη θαλάσσια περιοχή της Σαγιάδας, όταν σκάφος του Λιμενικού καταδίωκε ταχύπλοο αλβανικής συμμορίας.

Ο δολοφόνος του άτυχου Λιμενικού συνελήφθη στις 29 Νοεμβρίου, όταν επιχείρησε να περάσει τα σύνορα στην Κακαβιά για να έρθει στη χώρα μας.

Οι ελληνικές αρχές ταυτοποίησαν τον δράστη, τον συνέλαβαν στο συνοριακό φυλάκιο και τον οδήγησαν ενώπιον της δικαιοσύνης 16 χρόνια μετά τη δολοφονία.



Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι και πόσοι χρησιμοποιούν ίντερνετ στην Ελλάδα


Το 60,4% των πολιτών της χώρας μας (ηλικίας 16-74 ετών) χρησιμοποίησε, το α’ τρίμηνο πέρυσι, ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ το 59,9% του πληθυσμού έκανε και χρήση του διαδικτύου.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα χρήσης τεχνολογιών πληροφόρησης και επικοινωνίας, που πραγματοποιήθηκε για το 2013, από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Μεγαλύτερη η αύξηση στην Αττική

Η συντριπτική πλειονότητα των συνδέσεων στο διαδίκτυο από την κατοικία είναι ευρυζωνικές συνδέσεις. Από το α’ τρίμηνο 2012, η μεγαλύτερη αύξηση (6,8%) καταγράφεται στην περιφέρεια Αττικής και η μικρότερη στην περιφέρεια της Κεντρικής Ελλάδας (1,5%). Αναφορικά με τον πληθυσμό της χώρας και τη χρήση του διαδικτύου: – Περισσότεροι από 6 στους 10 άνδρες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, και σχεδόν η ίδια αναλογία εμφανίζεται και στις γυναίκες. Έντονες, όμως, είναι οι διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται στις ηλικιακές ομάδες.

Περισσότεροι από 9 στους 10 ηλικίας 16-24 ετών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και μόλις 1 στους 10 ηλικίας 65-74 ετών. Εξίσου έντονες είναι οι διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται στις πληθυσμιακές ομάδες διαφορετικών βαθμίδων εκπαίδευσης.

Χρησιμοποιούν το διαδίκτυο 9 στους 10 από όσους έχουν ολοκληρώσει υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης (ΤΕΙ, ΑΕΙ, μεταπτυχιακά/διδακτορικό), 7 στους 10 από όσους έχουν ολοκληρώσει μεσαίο επίπεδο εκπαίδευσης (απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ινστιτούτων επαγγελματικής κατάρτισης) και λίγο περισσότεροι από 2 στους 10 από όσους έχουν χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης (δεν έχουν ολοκληρώσει καμία βαθμίδα εκπαίδευσης, απόφοιτοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και γυμνασίου, κατώτερων τεχνικών σχολών). Τακτική θεωρείται η χρήση του διαδικτύου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και πραγματοποιείται από το 93,3% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το α’ τρίμηνο του 2013, ποσοστό αυξημένο κατά 1,7% σε σχέση με το 2012 (91,7%).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Έφυγε" ο δημοσιογράφος Μάνος Αμελίδης


Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί σε ηλικία 74 ετών ο δημοσιογράφος Μάνος Αμελίδης, ο οποίος διετέλεσε επί χρόνια Διευθυντής της ΕΣΗΕΑ, ενώ υπήρξε και ιδρυτικό στέλεχος του ΕΔΟΕΑΠ.

Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «έφυγε η ψυχή της ΕΣΗΕΑ» και χαρακτηρίζει «μεγάλη απώλεια την απουσία» του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ημέρα πένθους είναι η σημερινή για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, τα μέλη της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, τα συνδικαλιστικά στελέχη στο χώρο της ενημέρωσης, τους εργαζόμενους στην Ένωση, από την απώλεια του συναδέλφου Μάνου Αμελίδη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη μεγάλη του θλίψη για το θάνατό του και το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει πίσω του ένας αθόρυβος αλλά και ανυποχώρητος αγωνιστής και στυλοβάτης επί 48 χρόνια των δικαιωμάτων του Κλάδου.

Υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια τις αληθινές δημοσιογραφικές και κοινωνικές αξίες κάνοντας σκοπό της ζωής του την προσφορά για τον συνάδελφο, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, κάθε άνθρωπο.

Από τη θέση του το 1966 στον Ο.Ε.Α. (Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης) στη συνέχεια ιδρυτικό στέλεχος στον ΕΔΟΕΑΠ και από το 1987 στην ΕΣΗΕΑ συνέβαλε αποφασιστικά και αποτελεσματικά με προτάσεις, μελέτες και παρεμβάσεις στην προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων. Ως Διευθυντής των Υπηρεσιών της ΕΣΗΕΑ στη συνέχεια είχε κομβικό ρόλο στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ένωσης, στην ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας με όλους τους εργαζόμενους, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά όλα αυτά τα χρόνια στην υποστήριξη των διεκδικήσεων του Κλάδου.

Η συνδικαλιστική του δράση και προσφορά αναγνωρίστηκε από όλο τον Κλάδο και ως μέλος της ΕΠΗΕΑ οι συνάδελφοι του τον ανέδειξαν επανειλημμένα στην Εξελεγκτική Επιτροπή του ΕΔΟΕΑΠ και πρώτο Πρόεδρο της ΠΟΕΠΤΥΜ.

Ο Μάνος Αμελίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 από γονείς πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές εισήχθη στην ΑΣΟΕΕ και το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αργότερα αποφοίτησε.

Εργάστηκε επίσης ως δημοσιογράφος συντάκτης – διορθωτής, αρχικά, στο «ΕΘΝΟΣ», στα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ (τηλεόραση, ραδιόφωνο), σε εκπομπές στο ραδιόφωνο, στέλεχος στο περιοδικό ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και από το 1980 έως και το 2008 στην εφημ. «ΕΞΠΡΕΣ».

Ήταν ο εμπνευστής των σεμιναρίων δημοσιογραφίας που άρχισε να οργανώνει από το 1988 η Ένωση. Συνέβαλε στο σχεδιασμό και την επιτυχή υλοποίηση των ειδικών σεμιναρίων για άνεργους δημοσιογράφους το 2012 με στόχο την επιμόρφωση και την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Ο Μάνος Αμελίδης προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στους δημοσιογράφους. Πάντοτε ευγενής, πρόθυμος, φιλικός και συνεργάσιμος διατηρούσε προσωπικές σχέσεις με όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Άλλωστε όλοι γνώριζαν ότι η εργασία του, τόσο στον ΕΔΟΕΑΠ όσο και στην ΕΣΗΕΑ, δεν υπήρξε ποτέ απλός βιοπορισμός. Η αγωνία του και το πάθος του για τα συμφέροντα του Κλάδου αλλά και την εξυπηρέτηση των συναδέλφων από το νεότερο έως τον γηραιότερο, ήταν σκοπός ζωής για τον Μάνο.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τις κόρες του Ιουλία και Μαρία, την αγαπημένη του ανιψιά Αριέττα και τους οικείους του, αποχαιρετά τον Μάνο Αμελίδη και τον ευχαριστεί για όσα προσέφερε σε όλους μας.

Καλό ταξίδι Μάνο!».



Διαβάστε περισσότερα...

ΥΠΟΙΚ: Έχουν ελεγχθεί 500 από τις 1.700 υποθέσεις


Τα ειδικά συνεργεία ελέγχου, τα Διπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) έχουν ολοκληρώσει ως τώρα τον έλεγχο 500 υποθέσεων από τις 1.747 που περιλαμβάνονται στη λίστα φορολογούμενων ύποπτων για φοροδιαφυγή που έχει το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζοντας ότι οι υποθέσεις αυτές, εμπλουτίστηκαν με συναφείς ελέγχους (σε συγγενείς κτλ.) και επεκτάθηκαν σε 2.680.

Οι 500 υποθέσεις, αναφέρει το υπουργείο, είτε ολοκληρώθηκαν οριστικά είτε βρίσκονται σε στάδιο δικαστικής προσφυγής μετά τον έλεγχο ενώ έχουν βεβαιωθεί περίπου 100 εκατ. ευρώ. Η εισπραξιμότητα των υποθέσεων αυτών, είναι περίπου στο 15% των βεβαιωθέντων. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών το ΚΕΦΟΜΕΠ ως αρμόδιο για αυτούς τους ελέγχους, προχωράει τον έλεγχο ακόμη 300 υποθέσεων.

Αναφερόμενο σε δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με το θέμα, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι οι έλεγχοι των υποθέσεων αυτών συνεχίζονται και ότι «δεν τίθεται κάποιο θέμα ολιγωρίας ή έλλειψης βούλησης στην ολοκλήρωση των ελέγχων, που από την φύση τους είναι πολύπλοκοι και σχετικά χρονοβόροι σε σχέση με άλλες πιο απλές υποθέσεις φοροδιαφυγής».



Διαβάστε περισσότερα...

Επανατοποθετούνται 2.722 δημοτικοί αστυνομικοί


Στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας του προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας, το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) ανακοίνωσε τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης και επανατοποθέτησης 2.722 πρώην δημοτικών αστυνομικών.

Σύμφωνα με τους πίνακες του ΑΣΕΠ επανατοποθετήθηκαν 1.543 στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (Ελληνική Αστυνομία), 623 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (καταστήματα κράτησης), 144 στο Υπουργείο Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων), 30 στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου) και 382 στο Υπουργείο Εσωτερικών (υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης - «one stop shop» των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων).

Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση των τριμελών ειδικών υπηρεσιακών συμβουλίων των φορέων υποδοχής ώστε να οριστικοποιηθούν οι πίνακες διάθεσης. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την έκδοση των ατομικών πράξεων μετάταξης.



Διαβάστε περισσότερα...

Άφησαν χωρίς εμβόλιο παιδί ανασφάλιστων


Παράσταση διαμαρτυρίας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, πραγματοποίησαν σήμερα οι επιτροπές αγώνα (Κάστρου, Αγ. Αλεξιώτισσας, Λάγγουρα, Γηροκομείου) και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, για το ζήτημα των εμβολιασμών μικρών παιδιών ανασφάλιστων και μακροχρόνια ανέργων γονέων, με αφορμή την καταγγελία τους ότι οι υπηρεσίες δεν εμβολίασαν μικρό παιδί, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του υπουργού υγείας.

Ο Διοικητής του Κραμανδανείου δεν διέψευσε τα παραπάνω, αλλά επικαλέστηκε ότι δεν υπάρχουν εμβόλια στη Υπηρεσία Υγιεινής οπότε, ενώ το Νοσοκομείο είναι κέντρο εμβολιασμού δεν μπορεί να κάνει δωρεάν εμβόλια.

Οι επιτροπές και ο γονέας του παιδιού προειδοποιούν με περαιτέρω κινητοποιήσεις, καθώς δεν συμφώνησαν με την πρόταση του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος, να αγοράσει ο ίδιος προσωπικά το εμβόλιο του παιδιού και απαίτησαν συνολική λύση του ζητήματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοί δήλωναν πως το βρέφος ήταν δικό τους


Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, μετά από Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης, στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες, τριών ρομά, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση βρέφους που δεν ανήκε στους φερόμενους ως γονείς του, στην Κατερίνη. Μάλιστα για την συγκεκριμένη υπόθεση οι δύο συλληφθέντες έχουν υποστηρίξει πως το βρέφος τους το παρέδωσε η γυναίκα που μεγάλωσε την μικρή Μαρία στα Φάρσαλα.

Πρόκειται για τους:

1) ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ Ευστράτιο-Ιωάννη του Δημητρίου και της Βασιλικής, γεννηθείς 13.08.1954 στα Γιαννιτσά Πέλλας.



2) ΒΙΛΑΝΑΚΗ Ζωή του Κυριάκου και της Ζουμπουλιώς, γεννηθείσα 13.08.1955 στην Πέτα Νικολάου Σκουφά Άρτας.



3) ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Ελευθερία του Αργύρη και της Σοφίας, γεννηθείσα 22.06.1973 στα Τρίκαλα.



Σε βάρος των παραπάνω ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της αρπαγής ανηλίκου που δε συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα χρόνια του με σκοπό να επιτύχουν την μεταβολή της οικογενειακής τάξης του ανηλίκου κατά συναυτουργία.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 23510-46631 ή 23510-46630 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγουν τα φαρμακεία την Τρίτη


Τα φαρμακεία ανοίγουν προσωρινά από την Τρίτη, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων και των ασθενών, σύμφωνα με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), ενώ το Σάββατο 22 Μαρτίου συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση με ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης ενώ παράλληλα κάλεσε όλους τους φαρμακοποιούς να είναι έτοιμοι οποιαδήποτε στιγμή για άμεση κινητοποίηση, ανάλογα με το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Σημειώνεται ότι οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου. Η γενική συνέλευση του ΠΦΣ θα καθορίσει την έκταση και το εύρος των κινητοποιήσεων εκτιμώντας τα νέα δεδομένα.



Διαβάστε περισσότερα...

Άσχημες επιδόσεις έχει η ελληνική Δικαιοσύνη


Με στόχο την προώθηση της ποιότητας, της ανεξαρτησίας και της αποτελεσματικότητας των συστημάτων δικαιοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα τον δεύτερο πίνακα αποτελεσμάτων σχετικά με την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη.

Όπως υποστηρίζει η Επιτροπή, ο εν λόγω πίνακας αποτελεσμάτων είναι ένα εργαλείο ενημέρωσης που περιέχει αντικειμενικά, αξιόπιστα και συγκρίσιμα δεδομένα για τα συστήματα απονομής δικαιοσύνης των κρατών-μελών.

Όσον αφορά την Ελλάδα, προκύπτει ότι ο χρόνος για την εκδίκαση αστικών και εμπορικών διαφορών πρωτοβάθμια έχει αυξηθεί από 190 το 2010 σε 460 ημέρες το 2012, επίδοση η οποία είναι η τρίτη χειρότερη μεταξύ των 22 κρατών-μελών της ΕΕ για τα οποία υπάρχουν στοιχεία.

Τις καλύτερες επιδόσεις στην ΕΕ εμφανίζουν η Λιθουανία, το Λουξεμβούργο και η Ουγγαρία με χρόνο επίλυσης που δεν υπερβαίνει τις 100 ημέρες ενώ τις χειρότερες επιδόσεις παρουσιάζουν η Ιταλία και η Μάλτα.

Παράλληλα, όσον αφορά την αποδοτικότητα του συστήματος δικαιοσύνης από την έρευνα της Κομισιόν προκύπτει ότι η Ελλάδα παρουσιάζει τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των 20 κρατών-μελών για τα οποία υπάρχουν στοιχεία, εφόσον το ποσοστό εκδίκασης αστικών και εμπορικών διαφορών πρωτοβάθμια μειώθηκε από 79% το 2010 σε 59% το 2012, ενώ τα καλύτερα αποτελέσματα εμφανίζουν το Λουξεμβούργο, η Ιταλία και η Μάλτα.

Εξάλλου, όσον αφορά την ποιότητα του συστήματος δικαιοσύνης προκύπτει ότι σε μια κλίμακα που κυμαίνεται από το 0 έως το 4 η Ελλάδα είναι τελευταία στην ΕΕ με επίδοση 1,5 και η Κύπρος προτελευταία με επίδοση 2. Σημειώνεται ότι στους δείκτες για την ποιότητα περιλαμβάνονται η υποχρεωτική κατάρτιση των δικαστών, η παρακολούθηση και αξιολόγηση των δικαστικών δραστηριοτήτων, ο προϋπολογισμός και οι ανθρώπινοι πόροι των δικαστηρίων, καθώς και η διαθεσιμότητα τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ), και εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης των διαφορών (ADR).

Ο πίνακας αποτελεσμάτων παρουσιάζει δεδομένα για την αντίληψη περί ανεξαρτησίας του συστήματος απονομής δικαιοσύνης. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 24η θέση στην ΕΕ και την 84η σε σύνολο 184 χωρών. Στην ΕΕ τις καλύτερες επιδόσεις εμφανίζουν η Φινλανδία, η Ιρλανδία και η Μεγάλη Βρετανία και τις χειρότερες η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Σλοβακία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πως θα δημιουργήσετε το τέλειο post στα social media


Social Media, μια μεγάλη υπόθεση για πολλούς, ένα… παιχνίδι για άλλους. Όλοι όμως θα συμφωνήσουν για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης μέσα από όσα γράφουμε ή υποστηρίζουμε.

Οι μεγάλες εταιρείες λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους όσα λέγονται και γράφονται στα γνωστά social media, καθώς έχουν ισχυρό αντίκτυπο στα προϊόντα ή στις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Από την άλλη οι απλοί χρήστες προσπαθούν να κάνουν viral το post ή το tweet τους και πολλές φορές θέλουν να διαδώσουν όσο μπορούν περισσότερο το μήνυμα ή την φωτογραφία τους.

Πως όμως μπορεί να συμβεί αυτό;

Στα παρακάτω infograrphics θα δείτε στοιχεία και οδηγίες που μπορούν να σας οδηγήσουν στο τέλειο post, το οποίο θα γίνει viral...

Δείτε τα πολύ ενδιαφέροντα αναλυτικά γραφήματα που ακολουθούν.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι κολυμπούσε στη… σούπα;


Σοκ έπαθε μια γυναίκα στη Βρετανία όταν αντί για κρουτόν, «ψάρεψε» με το κουτάλι της ένα τεράστιο έντομο. Αμέσως μετά ένιωσε αδιαθεσία και τη μετέφεραν για εξετάσεις τροφικής δηλητηρίασης στο νοσοκομείο.

Η Natalie Estrella απολάμβανε τη σούπα της μέχρι που διαπίστωσε ότι το «παξιμάδι» που νόμιζε ότι περιείχε το πιάτο της είχε πολλά... πόδια. Όταν παραπονέθηκε, ο υπεύθυνος του εστιατορίου είπε απλώς: «Δεν είναι τίποτα» και το πέταξε.

Η Natalie πιστεύει ότι το πλάσμα που κολυμπούσε στη σούπα της είναι ένα ασημόψαρο, ένα μικρό έντομο που έχει τη μορφή ψαριού, ασημί δέρμα κι αγαπάει τη ζάχαρη και το άμυλο.

Όπως είπε ότι ήταν «η χειρότερη μέρα της ζωής μου!»

Δείτε τις φωτογραφίες











Διαβάστε περισσότερα...

Οι πίνακες του ΑΣΕΠ για τη δημοτική αστυνομία


Στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας του προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας και σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το ΑΣΕΠ κατήρτισε τους ακόλουθους πίνακες:

1. Πίνακες κατάταξης υπαλλήλων κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας.

2. Πίνακας διάθεσης.

3. Πίνακας υπαλλήλων που παραμένουν σε διαθεσιμότητα διότι δεν καταλαμβάνουν κάποια από τις θέσεις προτίμησής τους.

4. Πίνακας απορριπτέων διότι, είτε δεν κατέχουν τυπικό απαιτούμενο προσόν, είτε δεν διαθέτουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής του επιδιωκόμενου κλάδου.

Από την Αρχή τονίζεται ότι η μοριοδότηση των προσόντων των δημοτικών αστυνομικών και η κατάρτιση των σχετικών πινάκων κατάταξης και διάθεσης βασίζονται, αποκλειστικά, στα στοιχεία, όπως ακριβώς απεστάλησαν από τις αρμόδιες διευθύνσεις διοικητικού και τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της εξέτασης, όσων εξ' αυτών εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη μετάταξή τους στην ελληνική αστυνομία, στα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα, όπως αυτά απεστάλησαν από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας.

Επισημαίνεται, δε, ότι για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού που θα διατεθεί μέσω της κινητικότητας σε διάφορους φορείς και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων βάσει των υποβληθέντων πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησης, οι πίνακες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ και, όπως προβλέπεται, διαβιβάζονται για τις περαιτέρω ενέργειες στα αρμόδια τριμελή ειδικά υπηρεσιακά συμβούλια για την έκδοση των τελικών πινάκων.

Τέλος, σημειώνεται ότι η καταχώρηση αυτών που παραμένουν σε διαθεσιμότητα και αυτών που περιλαμβάνονται στον πίνακα απορριπτέων γίνεται με τον ΑΔΤ των υπαλλήλων, κατ' εφαρμογή της 62/2004 απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο μουσικός που διασκεδάζει τους Θεσσαλονικείς με τη φωνή του


Τριγυρίζει στους δρόμους της συμπρωτεύουσας με το καραόκε του - Δείτε το βίντεο.

Η εποχή που βλέπαμε έξω στο δρόμο ανθρώπους να τραγουδούν κρατώντας ένα μουσικό όργανο έχει περάσει, καθώς όπως θα δείτε η τεχνολογία έχει βάλει το… χεράκι της και σε αυτό τον τομέα.

Η κιθάρα ή το αρμόνιο αντικαταστάθηκαν από ένα.. καραόκε ή τουλάχιστον αυτή ήταν η ιδέα του 54χρονου Γιάννη Μαραγκού, ή του Γιάννη του «Καλού» όπως τον ξέρουν όσοι τον έχουν δει να τριγυρίζει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Εδώ και περίπου δεκαπέντε μέρες κυκλοφορεί στο κέντρο της συμπρωτεύουσας, έχοντας μαζί του ένα μίνι καραόκε και με ένα μικρόφωνο και με μοναδικό όργανο τη φωνή του, όπως λέει και ο ίδιος τραγουδάει και φτιάχνει τη διάθεση των περαστικών.

Ο Γιάννης γύρισε το 2006 από τη Γερμανία, όπου εργαζόταν ως νταλικέρης. Από τότε, μέχρι και σήμερα είναι άνεργος πατέρας δύο αγοριών και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει το seleo.gr




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μονά-ζυγά ξανά στο Παρίσι


Λήψη μέτρων εξαιτίας της εκτεταμένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Μόνο τα αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες που φέρουν μονές πινακίδες επιτρέπεται να κυκλοφορούν σήμερα από τις 5.30 το πρωί στο Παρίσι.

Η ρύπανση, που πλήττει εδώ και πολλές ημέρες τη γαλλική πρωτεύουσα, ήταν αιτία για τη λήψη από την κυβέρνηση των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο και στην περιφέρεια της πόλης.

Η ανακοίνωση το Σάββατο της εφαρμογής από σήμερα του μέτρου, οκτώ ημέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, επιδοκιμάστηκε από την αριστερά και τους οικολόγους, αλλά προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης και των ενώσεων αυτοκινητιστών και ποδηλατών.

Για να αντισταθμιστεί η αναγκαστική ακινητοποίηση των μισών αυτοκινήτων, οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι δωρεάν. Η στάθμευση θα είναι επίσης δωρεάν στο Παρίσι για τα αυτοκίνητα που φέρουν ζυγές πινακίδες κυκλοφορίας.

Για να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με την εναλλασσόμενη κυκλοφορία μονών-ζυγών, 700 αστυνομικοί θα λάβουν θέσεις σε εξήντα σημεία ελέγχου . Οι αυτοκινητιστές και οι μοτοσικλετιστές που θα αγνοήσουν την απαγόρευση θα τιμωρηθούν με πρόστιμο 22 ευρώ αν καταβληθεί αμέσως και με 35 ευρώ αν περάσουν τρεις ημέρες μετά την επίδοση της κλήσης. Αν πάλι αρνηθούν να κάνουν στροφή και να αλλάξουν δρόμο, τότε το όχημά τους θα ακινητοποιηθεί .

Ωστόσο η απαγόρευση δεν ισχύει για όλα τα ζυγά αυτοκίνητα: θα μπορούν να κυκλοφορούν τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά αυτοκίνητα, τα αυτοκίνητα στα οποία επιβαίνουν τουλάχιστον τρία άτομα, τα ταξί και τα αυτοκίνητα των σχολών οδήγησης.

Τα αιωρούμενα σωματίδια στον αέρα μπορούν να προκαλέσουν άσθμα, αλλεργίες, αναπνευστικές ή καρδιαγγειακές νόσους ενώ ενοχοποιούνται για καρκινογενέσεις.

Η ρύπανση αναμένεται να επιστρέψει σήμερα στο Παρίσι, χωρίς ωστόσο να φθάσει στο όριο συναγερμού ( 80 μικρογραμμάρια). Χθες ξεπέρασε τα 50 μικρογραμμάρια σε τουλάχιστον 30 διοικητικά διαμερίσματα.

Για «μέτρο βιαστικό, αναποτελεσματικό που θα δημιουργήσει χάος» έκανε λόγο η Ένωση Αυτοκινήτου (ACA).

Τα φορτηγά απαγορεύονται, με εξαίρεση τα απορριμματοφόρα, τα φορτηγά ψυγεία .Τα οχήματα που θα κυκλοφορούν πρέπει να τηρούν τους περιορισμούς της ταχύτητας που ήδη εφαρμόζονται εδώ και πολλές ημέρες λόγω της ρύπανσης (μείωση κατά 10-20 των ορίων ταχύτητας ανάλογα με τους οδικούς άξονες)

Ο υπουργός Οικολογίας Φιλιπ Μαρτέν δήλωσε ότι αναμένει σημαντική πτώση της κυκλοφορίας των οχημάτων. Το 1997, δήλωσε ότι η εμπειρία «είχε φέρει αποτελέσματα» αν και το Σάββατο είχε παραδεχθεί ότι το μέτρο είχε αφήσει «κακές αναμνήσεις».





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπερθέαμα πάγου στην Ισλανδία


Η σπηλιά που μοιάζει με παγωμένο κύμα - Δείτε τις φωτογραφίες.

Στους εθνικούς θησαυρούς της Ισλανδίας συμπεριλαμβάνονται οι εντυπωσιακές παγωμένες σπηλιές που αποτύπωσε στο φακό του ο Βρετανός φωτογράφος Rob Lott.

Οι σπηλιές μοιάζουν σαν γιγάντια κύματα, παγωμένα στο χρόνο, ωστόσο στην πραγματικότητα το νερό τρέχει, αν και πολύ αργά, στον παγετώνα Vatnajokull. Στο παχύτερο σημείο του ο πάγος φτάνει τα χίλια μέτρα.

Ο 49χρονος φωτογράφος ταξίδεψε στην περιοχή τον περασμένο μήνα και περιέγραψε τη φωτογράφιση ως μία από τις πιο σουρεαλιστικές εμπειρίες της ζωής του.

«Είναι σαν να περπατάς κάτω από ένα τεράστιο κύμα του ωκεανού, να παραμένεις ωστόσο στεγνός και να μπορείς να αναπνέεις», είπε.

Το εντυπωσιακό τοπίο προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο ωστόσο από τον Μάρτιο οι επισκέψεις σταματούν λόγω του κινδύνου τήξης και κατάρρευσης της «οροφής» της σπηλιάς.

«Ακούγαμε κι εμείς τριξίματα και τους ‘βρυχηθμούς’ του παγετώνα πάνω από τα κεφάλια μας», εξήγησε ο φωτογράφος,
«αλλά δεν νιώσαμε να κινδυνεύουμε. Η επίσκεψή μας ήταν μία από τις καλύτερες της σεζόν και η σπηλιά ήταν πιο όμορφη από ποτέ».

Δείτε τις φωτογραφίες


















Διαβάστε περισσότερα...