Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Απειλούνται οι διευθυντές σχολείων για την αξιολόγηση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κλίμα εκφοβισμού διαταράσσει τις σχέσεις τους με τους εκπαιδευτικούς.

Ρήγμα στις τάξεις των εκπαιδευτικών έχει δημιουργήσει η επικείμενη αξιολόγηση. Τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών προσπαθούν να εμποδίσουν την αξιολόγηση και στα πλαίσια αυτά εντάσσονται και οι διαγραφές στελεχών εκπαίδευσης που θεωρούνται εκτελεστικά όργανα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Μετά τις ανακοινώσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Σχολικών Συμβούλων για τις απειλές και τον εκφοβισμό που ασκούν τα συνδικαλιστικά όργανα των δασκάλων και καθηγητών σειρά είχε η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε που με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις διαγραφές διευθύντριας στην Καρδίτσα και σχολικής συμβούλου στη Χίο από τους οικείους συλλόγους των εκπαιδευτικών.

Η Ένωση Διευθυντών αναφέρεται και στις απειλές που δέχονται τα μέλη της για επικείμενη διαγραφή σε περίπτωση που λάβουν μέρος στο έργο της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και της αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου. Μάλιστα τονίζουν ότι δέχονται απειλές εν όψει των επόμενων κρίσεων.

Στην ανακοίνωσή τους στηλιτεύουν την προσπάθεια εκφοβισμού των στελεχών της εκπαίδευσης που θα έχει ως αποτέλεσμα να διαταραχθεί η συνεργατική σχέση των διευθυντών με τους συλλόγους των διδασκόντων της κάθε σχολικής μονάδας και υπενθυμίζουν ότι εκτός από διοικητικοί είναι και επιστημονικοί –παιδαγωγικοί υπεύθυνοι των σχολικών μονάδων και η αποστολή τους είναι η στήριξη των εκπαιδευτικών.

Η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών καλεί τα μέλη της να υπερασπιστούν το ήρεμο κλίμα στα σχολεία και επισημαίνουν ότι τα θέματα της εκπαίδευσης μπορούν να λυθούν μόνο με ενωμένους τους εκπαιδευτικούς, με διάλογο και διατύπωση προτάσεων και όχι με απειλές και διαγραφές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.