Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Κρίνεται η τύχη της μικρής Μαρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η τύχη της μικρής Μαρίας από τον οικισμό Ρομά των Φαρσάλων, η περίπτωση της οποίας συγκλόνισε το πανελλήνιο -και όχι μόνο- κρίνεται την Τρίτη από το Δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας, οπότε και έχει προγραμματιστεί να εξεταστεί η υπόθεσή της.



Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε προσέλθει ο Βούλγαρος πρόξενος στην Αθήνα, συνοδευόμενος από δικηγόρο, ο οποίος προσκόμισε βεβαίωση του πρέσβη της Βουλγαρίας και δήλωσε ότι η Βουλγαρική Δημοκρατία προτίθεται να ασκήσει παρέμβαση προκειμένου να ανατεθεί η επιμέλεια της ανήλικης σε ίδρυμα της Βουλγαρίας. Τότε, είχε δοθεί αναβολή εξέτασης της υπόθεσης για αύριο.

Στο μεσοδιάστημα, η βουλγαρική πλευρά προέβη και σε κύρια παρέμβαση, η οποία προέρχεται από την Κρατική Υπηρεσία Προστασίας του Παιδιού της Βουλγαρίας, με την οποία ζητά να απορριφθεί η αίτηση εισαγγελέα (προκειμένου να δοθεί η επιμέλεια στο "Χαμόγελο του Παιδιού" στην Ελλάδα), να διαταχθεί η αφαίρεση του συνόλου της επιμέλειας της μικρής Μαρίας- την οποία αναφέρει ως κόρη των δυο Βουλγάρων- από το ζεύγος των αθιγγάνων των Φαρσάλων και να ανατεθεί στο τμήμα προστασίας του παιδιού της πόλης Γκούρκοβο της Βουλγαρίας.

Η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών και η απόφαση του Δικαστηρίου θα γίνει γνωστή σε εύθετο χρόνο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.