Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν υψηλότερη σύνταξη;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κέρδος με υψηλότερη σύνταξη έχουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν σε διάφορα νομικά πρόσωπα του Δημοσίου, όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, ο ΟΑΕΔ, τα επιμελητήρια, τα φιλανθρωπικά ιδρύματα (γηροκομεία) και άλλους φορείς ή οργανισμούς, καθώς μπορούν βάσει νόμου να επιλέξουν κατά τη συνταξιοδότησή τους τις διατάξεις του Δημοσίου (υπαλληλικές) ή τις διατάξεις του ΙΚΑ (κοινές).

Η πλειονότητα επιλέγει να βγει στη σύνταξη με διατάξεις ΙΚΑ, καθώς για τον υπολογισμό του τελικού ποσού λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των αποδοχών τους, ενώ αν έβγαιναν με τις υπαλληλικές διατάξεις, η σύνταξή τους θα υπολογιζόταν με τον βασικό μισθό και το επίδομα εξομάλυνσης, δηλαδή με χαμηλότερες αποδοχές!

Η διαφορά αυτή οδηγεί σε μεγαλύτερη σύνταξη και οι διαφορές μπορεί να φτάνουν ως και 262 ευρώ επιπλέον σύνταξη ή κατά 21,6% όπως φαίνεται στο σχετικό συγκριτικό πίνακα που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος.

Προσοχής όμως: Το δικαίωμα επιλογής για σύνταξη με διατάξεις Δημοσίου ή με διατάξεις ΙΚΑ ασκείται μόνο μετά τη λύση της υπαλληλικής τους σχέσης και την έξοδο από την υπηρεσία και μόνο για μια φορά.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.