Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Σύνταξη 4 χρόνια νωρίτερα στο Δημόσιο - Παραδείγματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Παράθυρο» για πλήρη σύνταξη με μείωση ορίων ηλικίας κατά 4 έτη και των ασφάλισης κατά 5 χρόνια ανοίγουν τα πλασματικά έτη για τους δημοσίους υπαλλήλους. Ταυτόχρονα, μια μεγάλη κατηγορία μπορεί να επιλέξει δύο τρόπους για να συνταξιοδοτηθεί: έναν με διατάξεις Δημοσίου, (υπαλληλικές διατάξεις) και έναν με τις διατάξεις του ΙΚΑ (κοινές διατάξεις) εξασφαλίζοντας στην περίπτωση των κοινών διατάξεων σύνταξης έως και 20% και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ επιπλέον σε ασφαλιστικές εισφορές!

Το κλειδί για την έξοδο στη σύνταξη με μείωση του ορίου ηλικίας και με λιγότερα έτη ασφάλισης, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, βρίσκεται στον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα πλασματικά έτη και κυρίως ο χρόνος παιδιών και στρατιωτικής θητείας για να συμπληρωθεί η 25ετία στο Δημόσιο.

Ανάλογα με το έτος που ένας δημόσιος υπάλληλος επιλέγει να συμπληρώσει την 25ετία, μπορεί να καθορίζεται και το αν θα βγει στη σύνταξη στα 65 ή στα 61 (με λιγότερα από 35 έτη) ή στα 58-62 με 35 έως 40 έτη συνολικής ασφάλισης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.