Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Συνελήφθη ο ρώσος καλλιτέχνης που είχε καρφώσει τους όρχεις του στην Κόκκινη Πλατεία


Ο αμφιλεγόμενος 31χρονος και οι ποινικά κολάσιμες πράξεις του.

Ο Ρώσος Pyrotr Pavlensky, είναι ένας αμφιλεγόμενος σύγχρονος καλλιτέχνης, ο οποίος είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ, όταν πριν από δυο χρόνια είχε καρφώσει τους όρχεις του στην Κόκκινη Πλατεία. Τώρα, αντιμετωπίζει προβλήματα με το νόμο και κινδυνεύει με φυλάκιση. Ο 31χρονος, συνελήφθη επειδή έβαλε φωτιά στην είσοδο του αρχηγείου της FSB, της υπηρεσίας κρατικής ασφαλείας και διαδόχου της σοβιετικής KGB, στο πλαίσιο μιας performance με τίτλο «Threat».

Όπως μάλιστα φαίνεται και σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Pavlensky φαίνεται να στέκεται στην πλατεία Λουμπιάνκα, μπροστά από το κτίριο της FSB με φλόγες να έχουν τυλίξει τις δυο ξύλινες πόρτες της εισόδου. Όπως δήλωσε η δικηγόρος του Olga Chavdar, ο 31χρονος κρατείται σε αστυνομικό τμήμα της Μόσχας και ενδέχεται να απαγγελθούν εις βάρος τους κατηγορίες για εμπρησμό.

Ο Pavlensky, είχε τραβήξει την προσοχή και για μερικές ακόμα ακραίες ενέργειές του, όπως όταν έραψε, το 2012, τα χείλη του σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την φυλάκιση του γυναικείου συγκροτήματος, Pussy Riot.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Είχε στο μυαλό της τα... ψώνια και τον τραυμάτισε στο σεξ


Όσκαρ ατυχίας διεκδικεί ένας Κινέζος ο οποίος παραλίγο να... καταστραφεί από τον εθισμό της συζύγου του στα ψώνια.

Το ζευγάρι έκανε σεξ στο κρεβάτι όταν ξαφνικά η γυναίκα άρπαξε το κινητό της τηλέφωνο και άρχισε κάνει αγορές μέσω διαδικτύου.

Είχε βάλει υπενθύμιση στο κινητό της προκειμένου να χτυπήσει τα μεσάνυχτα, σηματοδοτώντας την έναρξη της ημέρας που στην Κίνα ονομάζεται Singles Day και γιορτάζεται δεόντως, καθώς αποτελεί την καλύτερη ημέρα για διαδικτυακό shopping.

Όμως την ώρα που η σύζυγός του έκανε την κίνηση να πιάσει το κινητό της, ο σύζυγός της άρχιζε να φωνάζει και να παραπονιέται ότι νιώθει έντονο πόνο στο πέος του.

Παρότι στην αρχή δεν φαινόταν να έχει υποστεί κάποια ζημιά, όταν ξύπνησε ανακάλυψε ότι το μόριό του είχε πρηστεί και είχε γίνει μωβ.

Ο άντρας φοβήθηκε και πήγε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί τραυματισμό του στυτικού ιστού όταν η γυναίκα του άλλαξε απότομα θέση στο κρεβάτι.

Τώρα αναρρώνει ακολουθώντας τη θεραπεία που του συνέστησαν οι γιατροί.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

6 πράγματα που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στο κρεβάτι σας


Αυτά είναι τα 6 πράγματα που δεν σας βοηθούν να κοιμάστε καλά τα βράδια.

Το να κοιμάστε καλά το βράδυ είναι πολύ σημαντικό για την ψυχική και τη σωματική σας υγεία. Αν, όμως, συνηθίζετε να μοιράζεστε το κρεβάτι σας με ένα από τα 6 παρακάτω πράγματα τότε βάζετε σε κίνδυνο τον καλό σας ύπνο, την υγεία και φυσικά την καλή σας διάθεση.

Κινητό
Το κινητό, το laptop, το tablet και οτιδήποτε άλλο σχετικό δεν πρέπει να βρίσκεται στο κρεβάτι σας λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Πέρα από το ότι δεν σας βοηθούν να χαλαρώσετε σε βάθος, είναι και επικίνδυνα. Έχουν ακουστεί περιπτώσεις έκρηξης κινητών κατά τη διάρκεια του ύπνου. Καλό είναι, λοιπόν, να τα κρατάτε μακριά από το κρεβάτι σας.

Κατοικίδιο
Όσο κι αν το αγαπάτε το κατοικίδιό σας πρέπει να έχει το δικό του κρεβάτι. Σε έρευνα που έγινε το 2014 πολλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων που μοιράζονταν το κρεβάτι τους με το ζωάκι τους ξυπνούσαν τουλάχιστον μια φορά μέσα στη νύχτα ενώ υπήρχαν και αρκετοί που είπαν πως δεν έκαναν καλό ύπνο όποτε είχαν και τα τριχωτά κατοικίδιά τους στο κρεβάτι.

Θορυβώδης «συγκάτοικος»
Σίγουρα δεν μπορούμε να σας προτείνουμε να πετάξετε τον σύζυγό σας από το κρεβάτι αλλά αν ροχαλίζει ή κλωτσάει τότε αυτό μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας. Ζητήστε του να φύγει από το κρεβάτι για μερικές μέρες για να διαπιστώσετε αν επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου σας ή αντιμετωπίστε το πρόβλημά του.

Παιδί
Αν είστε από τις μαμάδες που αφήνουν τα παιδιά τους να κοιμούνται μαζί τους, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν το κάνετε αυτό δεν κοιμάστε ποιοτικά. Τα παιδιά σπάνια κάνουν ήσυχο ύπνο.

Πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό
Μπορεί να σας αρέσει πολύ να τρώτε στο κρεβάτι αλλά το σίγουρο είναι πως όσο προσεκτικοί κι αν είστε κατά πάσα πιθανότητα τα ψιχουλάκια σας θα τα κάνετε. Αν δεν θέλετε να μοιραστείτε κάποια στιγμή το κρεβάτι σας με καμιά κατσαρίδα, τότε καλό είναι να τρώτε στην κουζίνα και να πλένετε τα σεντόνια σας τακτικά αν σας αρέσει που και που να τρώτε πάνω σε αυτά.

Τσάντα
Η τσάντα σας είναι ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που έχετε. Σκεφτείτε για λίγο που την ακουμπάτε και θα καταλάβετε για τι ακριβώς μιλάμε. Μην την ακουμπήσετε ποτέ στο κρεβάτι σας γιατί θα γεμίσει κατευθείαν με βακτήρια. Επίσης, είναι σημαντικό να σκουπίζετε με μαντηλάκια καθαρισμού την τσάντα σας σε τακτά χρονικά διαστήματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ζευγάρι που δίνει άδεια… απιστίας


Βγαίνουν με άλλους για να ανανεώνουν τη σχέση τους.

Το ζευγάρι αυτό έχει περάσει την ελεύθερη σχέση σε άλλο επίπεδο... Ο John και η Claudia είναι μαζί 7 χρόνια αλλά κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών ο John έχει κοιμηθεί με άλλες 40 γυναίκες και μάλιστα με την άδεια της συντρόφου του. Εξάλλου και η ίδια έχει βγει και φλερτάρει με πάνω από 60 άνδρες σε αυτό το διάστημα.

Το ζευγάρι είναι μέρος ενός κινήματος που αναπτύσσεται τελευταία, το «Polyamory», σύμφωνα με το οποίο τα ζευγάρια έχουν πλήρη σεξουαλική ελευθερία αλλά ταυτόχρονα σέβονται και αγαπούν τον σύντροφό τους. Στο ίδιο κίνημα συμμετέχουν πάνω από 180.000 άνθρωποι παγκοσμίως σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

Ο John και η Claudia λένε ότι με αυτό τον τρόπο κρατούν ζωντανή τη σχέση τους και τώρα σκέφτονται να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά. Μάλιστα σκοπεύουν να καλέσουν στην τελετή και τις πρώην σχέσεις τους.



Ο John έχει περισσότερες σεξουαλικές συντρόφους παράλληλα ενώ η Claudia φλερτάρει και δεν προχωράει ερωτικά τόσο συχνά γιατί όπως λέει απολαμβάνει περισσότερο το φλερτ και όχι την σεξουαλική επαφή.

Ο 28χρονος αναφέρει ότι αυτό είναι κάτι που παραξενεύει πολύ τους φίλους του οι οποίοι τον ρωτούν πως την αφήνει να βγαίνει με άλλους άνδρες και αν ζηλεύει. Εκείνος απαντά ότι το να έχει ο καθένας τη σεξουαλική του ελευθερία βοηθάει τη σχέση τους να γίνεται πιο ισχυρή. Η 24χρονη μάλιστα δηλώνει ότι ο John είναι ο άνδρας που αγαπάει αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να θαυμάζει και άλλους άνδρες.



Το ζευγάρι γνωρίζεται από τότε που η κοπέλα ήταν 16 ετών και εκείνος φοιτητής. Ταίριαξαν αμέσως και τα τέσσερα πρώτα χρόνια ήταν ένα «φυσιολογικό» ζευγάρι που δεν είχε επαφές εκτός σχέσης. Αργότερα έπρεπε λόγω δουλειάς να μείνουν σε διαφορετικές πόλεις για ένα διάστημα και τότε άρχισε ο ένας να απατάει τον άλλον και μάλιστα τις ίδιες μέρες, όπως ανακάλυψαν αργότερα.

Όταν συναντήθηκαν ομολόγησαν ο ένας στον άλλον τι είχαν κάνει και επειδή δεν ήθελαν να βάλουν τέλος στη σχέση τους αποφάσισαν να είναι μαζί αλλά ο καθένας να έχει ελεύθερη σεξουαλική ζωή. Όπως λένε οι ίδιοι, ο καθένας είναι ελεύθερος να κοιμηθεί με όποιον θέλει αλλά διατηρούν μια ζεστή σχέση σαν ένα κανονικό ζευγάρι.



Σύμφωνα με το κίνημα το οποίο ακολουθούν, οι άνθρωποι μπορούν να βλέπουν ερωτικά παραπάνω από ένα άτομο αλλά μπορούν ταυτόχρονα να διατηρούν και μια μόνιμη σχέση. Όπως λένε, έχουν θέσει όρους στις σχέσεις τους, η Claudia τού δίνει την άδεια για να βρεθεί με μια άλλη γυναίκα και βασικός τους κανόνας είναι να μη συζητούν για τις σεξουαλικές λεπτομέρειες που έχουν με τα άλλα πρόσωπα μεταξύ τους.

Μεταξύ άλλων δεν βρίσκονται ποτέ στο ίδιο σπίτι όλοι, δηλαδή το ζευγάρι και τα τρίτα πρόσωπα και μία βραδιά την εβδομάδα την έχουν αφιερωμένη αποκλειστικά στη σχέση τους. Βασική τους πεποίθηση είναι όμως ότι ο άνθρωπος είναι πολυγαμικός και δεν θα πρέπει κανείς να καταπιέζεται...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

10 μήνες φυλάκιση για την γιαγιά των ναζί


Σε 10 μήνες φυλάκιση από δικαστήριο του Αμβούργο καταδικάστηκε μια 87χρονη Γερμανίδα που ισχυρίστηκε ότι η γενοκτονία των Εβραίων από τους ναζί είναι «το μεγαλύτερο ψέμα της Ιστορίας».

Σύμφωνα με την ίδια και δηλώσεις της στα γερμανικά μέσα, το Άουσβιτς δεν ήταν στρατόπεδο εξόντωσης των Εβραίων, αλλά απλώς ένα στρατόπεδο εργασίας, ενώ υποστηρίζει ότι ποτέ δεν συνέβη η γενοκτονία εκατομμυρίων Εβραίων από τους ναζί.

Με την κατηγορία της «υποκίνηση σε μίσος» η υπερήλικη καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση. Ενώπιον του δικαστηρίου η "γιαγιά των ναζί", όπως τη χαρακτηρίζουν τα μέσα, επανέλαβε τους ισχυρισμούς της και ήθελε να «αποδείξει» μαζί με άλλους αρνητές του Ολοκαυτώματος ότι στο Άουσβιτς δεν σκοτώθηκε κανείς κρατούμενος στους θαλάμους αερίων. Ενώ επικαλέστηκε το γεγονός πώς όλα όσα ακούγονται για το Άουσβιτς είναι αποτέλεσμα αναπαραγόμενων φημών και όχι εξειδικευμένης γνώσης και εμπειρίας.



Παράλληλα χαρακτήρισε τη γερμανική νομοθεσία που ποινικοποιεί την υποκίνηση σε μίσος και την άρνηση των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, «νόμο με στόχο τη διαιώνιση ενός ψέματος».

Η Χάβερμπεκ, η οποία υπερασπίστηκε η ίδια τον εαυτό της, δήλωσε ότι δεν αποδέχεται την απόφαση του δικαστηρίου και ότι θα ασκήσει έφεση. Τα λεγόμενά της μάλιστα εξαγρίωσαν τον δικαστή ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά « Θεωρώ ότι είναι λυπηρό το γεγονός ότι μια γυναίκα που εξακολουθεί να είναι τόσο εύγλωττη σε μια τέτοια προχωρημένη ηλικία , συνεχίζει με αυτή της την ενέργειά μια εξωφρενική ανοησία» .

Να σημειωθεί πως η 87χρονη έχει καταδικαστεί και άλλες φορές από τη δικαιοσύνη για ανάλογες δηλώσεις, όμως αυτή ήταν η πρώτη φορά που της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης. Το 2009 καταδικάστηκε σε πρόστιμο 2.700 ευρώ επειδή απείλησε την τότε πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Εβραίων της Γερμανίας με «ένα νέο πογκρόμ», όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild.

Στον ιστότοπό της η Χάβερμπεκ παρουσιάζεται ως μια «υπέρμαχος της επανεξέτασης της Ιστορίας» και αυτοχαρακτηρίζεται «ατρόμητη μαχήτρια της αλήθειας».Ήταν σύζυγος του Βέρνερ Γκέοργκ Χάβερμπεκ, ενός μαχητικού ακροδεξιού που πέθανε το 1999, με τον οποίο ίδρυσε το 1963 στο Βλότο της κεντρικής Γερμανίας το Collegium Humanum, που εμφανιζόταν ως κέντρο εκπαίδευσης, όμως στην πραγματικότητα επρόκειτο για προπύργιο των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Τέθηκε εκτός νόμου το 2008.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγρότες έκαναν μπάνιο με… γάλα


Γάλλοι και Γερμανοί κτηνοτρόφοι έκαναν μπάνιο σε μια πισίνα γεμάτη με... γάλα, στο Στρασβούργο, για να δηλώσουν με αυτόν τον συμβολικό τρόπο ότι "πνίγονται στα πλεονάσματα" τα οποία, όπως υποστηρίζουν ευθύνονται για τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές των προϊόντων τους.

"Έχουμε τα ίδια προβλήματα και στις δύο όχθες του Ρήνου: οι τιμές πέφτουν γιατί υπάρχει υπερπαραγωγή" εξήγησε ο Γάλλος Ζερμέν Κραντς, ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συντονισμού που διοργάνωσε την κινητοποίηση αυτή σε συνεργασία με την γερμανική Ομοσπονδία Γαλακτοπαραγωγών.

"Σήμερα, η τιμή του γάλακτος είναι μικρότερη του κόστους παραγωγής και κατά συνέπεια δουλεύουμε με ζημία. Ζητούμε να υπάρξει μια ρύθμιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο", πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Συνολικά, περισσότεροι από 100 κτηνοτρόφοι και από τις δύο χώρες συμμετείχαν στη διαδήλωση που έγινε πάνω σε μια γέφυρα του Ρήνου που συνδέει το Στρασβούργο με τη γερμανική κωμόπολη Κελ.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επανεμφανίστηκαν λύκοι στην Πάρνηθα


Κάμερες της οργάνωσης ΚΑΛΛΙΣΤΩ «έπιασαν» μία αγέλη 7-8 λύκων.

Την επανεμφάνιση του λύκου στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, ύστερα από 50 χρόνια απουσίας, κατέγραψε η περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ.

Η επιβεβαίωση της παρουσίας λύκων στην Πάρνηθα έγινε με εργασίες πεδίου και χρήση ειδικών αυτόματων φωτογραφικών διατάξεων υπέρυθρου, οι οποίες παρέμειναν ενεργές για 6 μήνες και κατόπιν σχετικού αιτήματος για τεχνική βοήθεια από το Δασαρχείο Πάρνηθας τον Σεπτέμβριο του 2014. Οι κάμερες τοποθετήθηκαν από τον δρα βιολόγο της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ Γιώργο Ηλιόπουλο και τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν αφορούν την παρουσία μιας αγέλης λύκων 7-8 ατόμων. Τα αποτελέσματα κοινοποιήθηκαν στο Δασαρχείο Πάρνηθας και τον Φ.Δ. Πάρνηθας προς ενημέρωσή τους τον Σεπτέμβριο του 2015, αλλά και τον Οκτώβριο του 2015 ύστερα από επικαιροποίηση.

Σύμφωνα με την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, το φαινόμενο «ερμηνεύεται αποκλειστικά και μόνο με τη διαδικασία της φυσικής επαναποίκισης από άτομα του είδους σε διασπορά», ενώ η παρουσία του λύκου στην περιοχή δεν αποτελεί απειλή για τους περιπατητές, καθώς οι λύκοι φοβούνται τον άνθρωπο.

Ωστόσο, μπορεί να συνοδευτεί από ζημιές στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο γι αυτό και «πρέπει να υπάρξει σχετική μέριμνα για την ενίσχυση των μεθόδων φύλαξης και προστασίας των κοπαδιών». Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται τοποθέτηση ηλεκτροφόρου περίφραξης γύρω από τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και η χρήση καλών σκύλων φύλαξης κοπαδιών. Ο λύκος, ως ανώτερος θηρευτής, αναμένεται να επιδράσει θετικά στο οικοσύστημα της Πάρνηθας και στον αυτόχθονα πληθυσμό του ελαφιού, αλληλεπίδραση, ωστόσο, που πρέπει να παρακολουθείται συστηματικά.

Όπως εξηγεί η οργάνωση, που δραστηριοποιείται για περισσότερα από 10 χρόνια στη μελέτη και διατήρηση των μεγάλων σαρκοφάγων στην Ελλάδα, η διαδικασία επαναποίκισης έχει ξεκινήσει εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες, με τη σταδιακή επανεμφάνιση λύκων σε περιοχές της πρότερης κατανομής του είδους στην Στερεά Ελλάδα.

Η φυσική δάσωση σε μεγάλες εκτάσεις της ημιορεινής και ορεινής ζώνης, που ακολούθησαν την σταδιακή εγκατάλειψη της υπαίθρου και την ορθολογικότερη διαχείριση των δασών, η βελτίωση του νομικού καθεστώτος προστασίας του λύκου και της αρκούδας, και η επανάκαμψη των οπληφόρων, όπως ο αγριόχοιρος και το ζαρκάδι στην Ηπειρωτική Ελλάδα και το ελάφι στον Ε.Δ Πάρνηθας, αποτέλεσαν τις βασικότερες αιτίες για την σταδιακή επανάκαμψη του είδους σε περιοχές όπου είχε παλιότερα εξαφανισθεί.

Παρόμοια τάση επανάκαμψης των μεγάλων σαρκοφάγων θηλαστικών (αρκούδα, λύκος, λύγκας, αδηφάγος) καταγράφεται πλέον σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που δημοσιεύτηκε τον Δεκέμβριο του 2014 στο επιστημονικό περιοδικό Science1 και στην οποία συμμετείχε και η ΚΑΛΛΙΣΤΩ, παρέχοντας δεδομένα παρουσίας για τον λύκο και την αρκούδα στην Ελλάδα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ικαρία, τόπος υγείας χάρη στις ιαματικές πηγές της


«Είναι η περιοχή με τις περισσότερες πηγές με ραδόνιο»».

Τόπος υγείας και ευεξίας είναι η Ικαρία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, χάρη στις θερμές πηγές της, τις οποίες τα δύο τελευταία χρόνια επισκέπτεται για ιαματικούς λόγους πληθώρα ξένων πολιτών, ιδίως από τη Γαλλία και την Ιταλία.

«Η Ικαρία είναι τόπος αγωγής υγείας και παράλληλα είναι θεραπευτικός τόπος τόσο λόγω του κλίματος και της θάλασσας όσο και λόγω των θεραπευτικών της πηγών. Στην Ελλάδα υπάρχουν 115 περιοχές με ιαματικές πηγές και από αυτές μόνο οι τρεις έχουν πηγές με ραδόνιο. Η Ικαρία είναι η περιοχή με τις περισσότερες πηγές με ραδόνιο», ανέφερε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο διδάκτωρ υδρογεωλογίας - χημείας και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Επιστημών Θερμαλισμού, Ζήσης Αγγελίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία δύο χρόνια γίνονται 60.000-80.000 λούσεις στα υδροθεραπευτήριο Απόλλων, Κράτσα και Σπήλαιο της Ικαρίας, ενώ δεν είναι δυνατόν να γίνει καταγραφεί ο αριθμός των λουομένων στις φυσικές πηγές του νησιού.

Παράλληλα επισήμανε ότι το υπουργείο Τουρισμού τα τελευταία 50 χρόνια έχει ξεχάσει τον ιαματικό τουρισμό, ενώ θα μπορούσε να κινητοποιήσει τους ξένους ασφαλιστικούς οργανισμούς ώστε να έρχεται από το εξωτερικό κόσμος για θεραπευτικούς λόγους στην Ικαρία, όπου η πρόσβαση είναι εύκολη για τους ξένους χάρη στο υπάρχον αεροδρόμιο.

Να σημειωθεί ότι το ραδόνιο των ιαματικών πηγών ανακουφίζει από τον πόνο που προκαλούν οι παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, ενώ σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών καθώς οι περίοδοι αναλγησίας μετά από λουτροθεραπεία διαρκούν μερικούς μήνες.

Η θεραπευτική επίδραση των λουτρών σε ιαματικές πηγές ενδείκνυται για ρευματολογικές και ορθοπαιδικές παθήσεις (ρευματοειδής αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, περιαρθρίτιδα, τενοντίτιδα, καθώς και μετατραυματικές βλάβες του μυοσκελετικού) την περιφερειακή αγγειακή νόσο, τις δερματολογικές παθήσεις, παθήσεις του αναπνευστικού (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και βρογχικό άσθμα) και γυναικολογικές παθήσεις (χρόνια σαλπιγγίτιδα και πολυκυστικές ωοθήκες). Αντενδείκνυνται σε περιπτώσεις σοβαρών καρδιαγγειακών παθήσεων, πρόσφατου εμφράγματος, αιμορραγιών, καλοήθους και κακοήθους νεοπλασίας και εγκυμοσύνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιο ευάλωτη η Κρήτη απέναντι στην κλιματική αλλαγή


Τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα από κύματα θα είναι πιο συχνά.

Η Κρήτη -συγκεκριμένα οι παράκτιες περιοχές στο βόρειο τμήμα του νησιού- εκτιμάται πως θα υποστεί τις σοβαρότερες επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή -με πλημμύρες από ακραία κύματα- μέχρι το 2050, καθώς και την επόμενη πεντηκονταετία, μέχρι το 2100.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει συνολικά στην Ελλάδα μία ένταση των ακραίων φαινομένων και πλημμυρών, που σχετίζονται με το κυματικό κλίμα, χωρίς, ωστόσο, να προβλέπονται σενάρια μεγάλης καταστροφής και σημαντικών αλλαγών στη μέση στάθμη των ελληνικών θαλασσών. Η Πελοπόννησος είναι, εκτός από την Κρήτη, ευάλωτη στα ακραία φαινόμενα, που σχετίζονται με τα κύματα.

«Λόγω των βοριάδων θα έχουμε περισσότερα προβλήματα στην Κρήτη, στο βόρειο τμήμα της Κρήτης και επίσης στην Πελοπόννησο, αν και θα υπάρχουν διαφορές σε όλες τις περιοχές, στις οποίες έχουμε παρατηρήσει προβλήματα πλημμύρισης και διάβρωσης», ανέφερε, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, καθηγητή Παναγιώτης Πρίνος, επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου "Επίδραση της κλιματικής αλλαγής στη στάθμη και το κυματικό κλίμα των ελληνικών θαλασσών, στην τρωτότητα των παράκτιων περιοχών και στην ασφάλεια θαλάσσιων και παράκτιων έργων", που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ενίσχυσης της Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας «Θαλής».

Τον Ιανουάριο του 2012 ξεκίνησε η εκπόνηση της έρευνας, σχεδιασμένης αποκλειστικά για τις ελληνικές θάλασσες (Αιγαίο και Ιόνιο πέλαγος), η οποία παρουσιάζει εμπεριστατωμένα τις επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στα ατμοσφαιρικά και στα θαλάσσια χαρακτηριστικά (ατμοσφαιρική πίεση, άνεμοι, μέση στάθμη θάλασσας, κύματα, μετεωρολογική παλίρροια), στην τρωτότητα επιλεγμένων ελληνικών παράκτιων περιοχών σε κατάκλυση και διάβρωση, καθώς και στη λειτουργικότητα και ασφάλεια παράκτιων κατασκευών και λιμενικών έργων.

«Έχουμε εξετάσει τα φαινόμενα, που σχετίζονται με τα ακραία κύματα, που μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες από τη θάλασσα στις παράκτιες περιοχές. Γενικά, η κατάσταση δεν είναι τόσο αρνητική, αν και το τι θα συμβεί σχετίζεται με κάποιο συγκεκριμένο σενάριο, δε μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια τι θα γίνει σε δέκα χρόνια ή σε πέντε, γιατί μιλάμε γενικότερα, πώς θα συμπεριφερθεί το κλίμα σε βάθος μιας 30ετίας, 50ετίας», ανέφερε ο κ. Πρίνος.

«Δεν θα έχουμε σημαντικές αλλαγές στη μέση στάθμη των ελληνικών θαλασσών. Αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι ότι θα έχουμε συχνότερη εμφάνιση ακραίων φαινομένων. Οι μέσες τάσεις θα διατηρηθούν λίγο - πολύ στα σημερινά επίπεδα», διευκρίνισε ο καθηγητής.

«Καμία απειλή για το 80% των ακτών»

Ποιες είναι οι ελληνικές ακτές που απειλούνται, τόσο από την κλιματική αλλαγή όσο και από την ανθρώπινη αυθαιρεσία, παρουσίασε, στη ίδια ημερίδα για το πρόγραμμα «Θαλής», ο γεωλόγος- ιζηματολόγος Χρήστος Αναγνώστου, διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών.

«Οι απόκρημνες ακτές, με μικρές παραλίες, είναι το 80% των παράκτιων περιοχών, άρα γι' αυτές δεν υφίσταται θέμα -απειλή με την καθημερινή ορολογία- από την κλιματική αλλαγή, από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας», είπε ο κ. Αναγνώστου.

«Εκείνες που θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα δεχθούν την επίθεση από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας είναι οι αποθέσεις οι δελταϊκές, που αποτελούν το 15% των ακτών, καθώς και κάποιες άλλες ακτές που είναι μπροστά από τις βραχώδεις και αντιστοιχούν σε ένα 5%», πρόσθεσε.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τις δελταϊκές ακτές, ο ερευνητής διευκρίνισε ότι «σε αυτές υπερισχύει η δυναμική του ποταμού και δημιουργεί παραλίες» και συνεπώς «αν έχουμε μεγαλύτερη τροφοδοσία, λόγω της κλιματικής αλλαγής, δεν θα έχουμε υποχώρηση στις ακτές στις περιοχές αυτές, αλλά είναι πιθανόν να έχουμε επέλαση της ξηράς».

Ο κ. Αναγνώστου σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία θα πρέπει, αντί να «στρεσάρεται» σε σχέση με την κλιματική αλλαγή, να προβληματιστεί για ποιες συνέπειές της θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και ποιες σχετίζονται απλώς με την ανθρώπινη αυθαιρεσία. «Πρέπει να προστατεύσουμε από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας την πισίνα μέσα στη θάλασσα, πρέπει να πληρώσει η κοινωνία, για να προστατεύσει από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας το οικοδόμημα στην Ρόδο, που έβγαλε άδεια για 1.800 μέτρα και οικοδόμησε 18.000 μέτρα; Θα πρέπει να πληρώσει η κοινωνία για να τον προστατέψει αυτόν το έκανε;», διερωτήθηκε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση Σκουρλέτη για τις διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ


Ζητά την αύξηση του ορίου χρέους.

Αύξηση του ορίου των ληξιπρόθεσμων οφειλών πάνω από το οποίο η ΔΕΗ ενεργοποιεί τη διαδικασία διακοπής της ηλεκτροδότησης και επίσπευση των επανασυνδέσεων στους πελάτες που θέλουν να ρυθμίσουν την οφειλή τους ζητά το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τη ΔΕΗ.

Σε σύσκεψη με τη διοίκηση της επιχείρησης για το ζήτημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες διαμορφώνονται άνω των 2,2 δις. ευρώ, ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης επέστησε επιπλέον την προσοχή στα στελέχη της ΔΕΗ, προκειμένου η προσπάθεια μείωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών να μην οδηγήσει σε κοινωνικές αδικίες. Συμφωνήθηκε επίσης να αποφευχθούν οι αποκοπές αγροτικών παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς έχει καθυστερήσει η καταβολή των αγροτικών αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Προμήθειας, εάν ένας λογαριασμός δεν εξοφληθεί μέχρι και την έκδοση του επόμενου, τότε το ανεξόφλητο ποσά ενσωματώνεται αυτόματα σε αυτόν με την προσθήκη ειδικού μηνύματος («Ειδοποίηση διακοπής»), με το οποίο ο πελάτης ενημερώνεται για επικείμενη διακοπή ρεύματος στην περίπτωση που δεν εξοφληθεί, τουλάχιστον το ποσό της οφειλής που προέρχεται από τον προηγούμενο λογαριασμό. Στην πράξη ωστόσο η ΔΕΗ δεν εκδίδει εντολές διακοπής για χρέη κάτω των 1000 ευρώ και εφόσον δεν υπάρχουν τουλάχιστον δύο απλήρωτοι λογαριασμοί, όρια που η κυβέρνηση ζητά από τη ΔΕΗ να επανεξετάσει.

Σημειώνεται ακόμη ότι:

- Δεν διακόπτεται η ηλεκτροδότηση πελατών που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

- Δεν αποκόπτεται η ηλεκτρική σύνδεση σε άτομα που υποστηρίζονται μηχανικά, εφόσον έχει προσκομιστεί βεβαίωση δημόσιου νοσοκομείου.

- Ακόμη και στις περιπτώσεις που αποκόπτεται η σύνδεση, δίνεται η δυνατότητα διακανονισμού με 10% προκαταβολή, διαπραγματεύσιμη ως προς την καταβολή της και μέχρι 36 δόσεις για το υπόλοιπο του χρέους, ώστε να επανασυνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

- Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει θεσπιστεί η δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, έως 1.200 kwh ανά τετράμηνο.

Στη σύσκεψη έγινε λόγος επίσης για καταχρηστικές συμπεριφορές πελατών που κατορθώνουν να αποφεύγουν την αποπληρωμή των χρεών τους εκμεταλλευόμενοι το συνολικότερο πνεύμα ανοχής του προηγούμενου διαστήματος, καθώς και ευνοϊκές διατάξεις που θεσπίστηκαν πρωτίστως για κατηγορίες πελατών οι οποίοι πραγματικά δεν μπορούν ή δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα κόστη κάλυψης των ενεργειακών αναγκών τους. «Πρόκειται, τονίζεται, για πρακτική η οποία χειροτερεύει την κατάσταση για τους πλέουν αδύναμους και την Επιχείρηση, επιδρώντας αρνητικά στα περιθώρια άσκησης διαφορετικής πολιτικής είσπραξης οφειλών από τη ΔΕΗ».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλάζει ο εκλογικός νόμος για τις Ευρωεκλογές


Το ΕΚ υπερψήφισε την Τετάρτη επίσημη πρόταση για την μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού εκλογικού νόμου ζητώντας να κατεβαίνουν υποψήφιοι στις ευρωεκλογές για την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής άτομα που έχουν επιλεχθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ("Spitzenkandidaten"). Η επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 12 εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.

Σε συνέχεια συζήτησης στην ολομέλεια στις 27 Οκτωβρίου, το ΕΚ υιοθέτησε την πρόταση για την μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου της ΕΕ που χρονολογείται από το 1976 με 315 ψήφους υπέρ, 234 κατά και 55 αποχές. Οι τρέχουσες μείζονες διαφορές στους εθνικούς κανόνες έρχονται σε σύγκρουση με την ίδια την έννοια της ευρωπαϊκής ιθαγένειας και της αρχής της ισότητας, υπογράμμισε το ΕΚ.

"Θέλουμε να προσαρμόσουμε τον εκλογικό νόμο του 1976 στα νέα δεδομένα", δήλωσε η συν-εισηγήτρια Danuta Hübner (ΕΛΚ, Πολωνία) στη συζήτηση στις 27 Οκτωβρίου. "Οι εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παραμένουν εξαιρετικά 'εθνικές'. Ευελπιστούμε να αυξήσουμε το ενδιαφέρον των πολιτών σε ότι αφορά τη συμμετοχή του σε αυτό το σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής διαδικασίας αποφάσεων", προσέθεσε η ίδια.

"Πρέπει να ενθαρρύνουμε τη νέα γενιά να συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές. Η γενιά του διαδικτύου προτιμάει να ψηφίσει διαδικτυακά, με το πάτημα ενός κουμπιού, παρά να πηγαίνει σε δημαρχεία ή σχολεία για να ψηφίσει", δήλωσε ο συν-εισηγητής Jo Leinen (Σοσιαλιστές, Γερμανία). "Σε ορισμένες χώρες οι λίστες με τα ονόματα δεν ολοκληρώνονται παρά μόνο 17 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές. Δεν ξέρω πώς είναι δυνατόν έτσι να γίνει η οποιαδήποτε προεκλογική εκστρατεία".

Το ΕΚ ζήτησε με τη σημερινή ψηφοφορία η επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων να γίνεται τουλάχιστον 12 εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.

Για τις μεγαλύτερες χώρες το ΕΚ ζητάει να θεσπιστεί ένα υποχρεωτικό κατώτατο όριο μεταξύ 3% και 5%, για την κατανομή των εδρών. Συγκριτικά με το ισχύον σημερινό σύστημα αυτό θα σήμαινε ότι η Ισπανία και η Γερμανία θα χρειαζόταν να θεσπίσουν τέτοια κατώτατα όρια.

Δικαίωμα ψήφου στο εξωτερικό

Το ΕΚ ζητάει όλοι οι πολίτες της ΕΕ να μπορούν να ψηφίζουν στις ευρωεκλογές και για να γίνει αυτό, να καθιερωθούν ηλεκτρονικά, διαδικτυακά και ταχυδρομικά συστήματα ψηφοφορίας σε όλα τα κράτη μέλη της.

Τέσσερις χώρες δεν έδωσαν τη δυνατότητα στους πολίτες τους που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν στις τελευταίες ευρωεκλογές του 2014 (η Τσεχία, η Ιρλανδία, η Μάλτα και η Σλοβακία). Για τις υπόλοιπες χώρες, η ψηφοφορία ήταν δυνατή μέσω ταχυδρομείου, στις κατά τόπους Πρεσβείες, δια αντιπροσώπου ή ηλεκτρονικά.

Για να σταματήσει η διπλή ψήφος (από άτομα με περισσότερες από μία ιθαγένεια ή από πολίτες της ΕΕ που κατοικούν στο εξωτερικό) , οι ευρωβουλευτές θέλουν οι χώρες της ΕΕ να ανταλλάσσουν μεταξύ τους δεδομένα για τους ψηφοφόρους.

Μεγαλύτερη προβολή των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων

Το ΕΚ υποστηρίζει ότι τα ψηφοδέλτια που χρησιμοποιούνται στις ευρωεκλογές θα πρέπει να προβάλλουν εξίσου τα ονόματα και τα λογότυπα των εθνικών κομμάτων με αυτά των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων με τα οποία είναι συνδεδεμένα. Η σύνδεση ενός εθνικού πολιτικού κόμματος με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό θα πρέπει να γίνεται σαφής και να προβάλλεται κατά τη διάρκεια ολόκληρης της προεκλογικής εκστρατείας.

Οι ευρωβουλευτές υποστηρίζουν επίσης τη δημιουργία μίας κοινής εκλογικής περιφέρειας, στην οποία επικεφαλής των ψηφοδελτίων θα είναι ο υποψήφιος που προτείνει κάθε πολιτική οικογένεια για το αξίωμα του Προέδρου της Επιτροπής.

Οι δύο εισηγητές θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου αύριο Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 9πμ ώρα Βελγίου.

Ιστορικό

Οι Συνθήκες της ΕΕ, και ιδίως το άρθρο 223.1 της ΣΛΕΕ, δίνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το δικαίωμα να κινήσει τη διαδικασία για τη μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού εκλογικού συστήματος και να διατυπώσει προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση. Οι προτάσεις αυτές θα πρέπει στη συνέχεια να εγκριθούν από το Συμβούλιο ομόφωνα και να κυρωθούν από όλα τα κράτη μέλη, όπως επιτάσσεται από το Σύνταγμα τους.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ μεταφέρονται 4.000 υποθέσεις φοροδιαφυγής


Τη μεταφορά περίπου 4.000 υποθέσεων φοροδιαφυγής από το ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη κατ' εφαρμογή της συμφωνίας με την τρόικα για επικέντρωση του ΣΔΟΕ κυρίως σε υποθέσεις όπλων, ναρκωτικών και εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει ότι θα μεταφερθούν για έλεγχο στη ΓΓΔΕ 2.751 επιλεγμένες υποθέσεις και 1.196 υποθέσεις που έχουν επιλεγεί από την Οικονομική Εισαγγελία.

Σε αυτές τις υποθέσεις περιλαμβάνεται και η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε έξαρση η λαθροϋλοτομία στην Ήπειρο


Το φαινόμενο συνδέεται με την έναρξη της οικονομικής κρίσης.

Σε έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας στην Ήπειρο, καθώς ο χειμώνας πλησιάζει. Τα περιστατικά παράνομης κοπής δένδρων ξεκινούν τον Σεπτέμβριο, σταδιακά αυξάνονται τον Οκτώβριο και κορυφώνονται τον Νοέμβριο.

Η υπόθεση απασχολεί έντονα τις Δασικές Υπηρεσίες, ειδικότερα από το 2010, επισημάνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Δασαρχείου Μετσόβου, Ευάγγελος Σιούτας. Εκτιμά πως το φαινόμενο «συνδέεται με την έναρξη της οικονομικής κρίσης, την άνοδο της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, λόγω αυξημένου φόρου, και γενικότερα την ένδεια στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες». Επικαλείται, ως παράδειγμα, την περίπτωση του Μετσόβου με τους 3.000 κατοίκους. «Παλαιότερα, οι επιχειρήσεις και τα σπίτια στην ορεινή κωμόπολη, σε ποσοστό 80-90% χρησιμοποιούσαν λέβητες πετρελαίου. Αυτό το ποσοστό σήμερα έχει αντιστραφεί. Οι λέβητες ξύλου, για λόγους οικονομίας, αντικατέστησαν εκείνους του πετρελαίου» τονίζει ο κ. Σιούτας.

Η Δασική Υπηρεσία έχει πρόγραμμα κοπής καυσόξυλων για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων των ορεινών περιοχών, στις οποίες τζάκια και σόμπες ανάβουν από τον Σεπτέμβριο. Τα εκμεταλλεύσιμα δάση έχουν περάσει από διαχειριστικές μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες, εκτός από τα ξύλα που προορίζονται για εμπορία μέσω των δασικών συνεταιρισμών, προβλέπεται και ποσότητα ξυλείας, που «σημαδεύεται» για τις ατομικές ανάγκες των πολιτών, οι οποίοι είναι ενημερωμένοι, για το πού θα την προμηθευτούν. Αλλά υπάρχουν και πολίτες που λειτουργούν αυτοβούλως για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες τους, καθώς δεν τους φτάνουν οι ποσότητες ξυλείας, που νόμιμα προμηθεύονται.

Επιπλέον, δεν είναι λίγες οι φορές, που κάτοικοι ορεινών χωριών ακούν νύχτες και ξημερώματα «να δουλεύουν πριόνια στο δάσος». Είναι οι επιτήδειοι, που στοχεύουν στο παράνομο κέρδος. Για να αποφύγουν τη σύλληψη, μπαίνουν στο δάσος νύχτα και με προφυλάξεις, αλλά ο θόρυβος από τα κοπτικά τούς προδίδει...

Το Δασαρχείο Μετσόβου, το τελευταίο διάστημα έχει εντοπίσει παράνομη υλοτομική δραστηριότητα, σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις. Οι λαθροϋλοτόμοι συνελήφθησαν και τους επιβλήθηκαν αυστηρά διοικητικά πρόστιμα, που αγγίζουν τα 200 ευρώ ανά τόνο ξύλου. Κάποιοι παραπέμφθηκαν σε δίκη. Επίσης, υπάρχουν και αρκετές ακόμα υποθέσεις, που τελούν υπό διερεύνηση, επειδή εντοπίστηκαν μετά την κοπή των δένδρων.

Το Δασαρχείο της Κόνιτσας, στη ευθύνη του οποίου υπάγεται το βόρειο τμήμα του νομού Ιωαννίνων, καλείται να επιτηρήσει ένα εκατομμύριο στρέμματα δάσους, πολλά σημεία του οποίου είναι άμεσα προσβάσιμα από Αλβανούς λαθροϋλοτόμους.

«Έχουμε κατάσχει 1000 κυβικά ξυλείας στην περιοχή. Πρόκειται για καυσόξυλα, είτε τεχνική ξυλεία. Επιπλέον εντοπίσαμε και άλλες παράνομες κοπές δένδρων. Όμως, δεν έχουμε πλήρη εικόνα, λόγω έλλειψης προσωπικού» σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Δασαρχείου Κόνιτσας, Κώστας Τριάντης, και προσθέτει: «Με ένα κλιμάκιο δεν μπορείς να καλύψεις τα βόρεια του νομού Ιωαννίνων. Είμαστε 10 άτομα και πρέπει να φυλάξουμε ένα εκατομμύριο στρέμματα».

Τροχοπέδη στην παράνομη δραστηριότητα των Αλβανών ήταν η σύλληψη 31χρονου συμπατριώτη τους πριν από περίπου δύο χρόνια στο Ασημοχώρι. Τότε, άνδρες της συνοριακής φύλαξης εντόπισαν τον συλληφθέντα μαζί με άλλα δύο άτομα να επιδίδονται σε παράνομη υλοτομία σε ελληνικό δάσος. Οι παραβάτες φόρτωναν τα ξύλα σε φορτηγό, που είχαν φέρει στο σημείο από χωματόδρομο των συνόρων. Στη θέα των αστυνομικών, οι συνεργοί του 31χρονου, εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή προς το αλβανικό έδαφος και διέφυγαν της σύλληψης.

«Φανταστείτε, άνοιγαν δρόμους... Τώρα, μετά την σύλληψη στο Ασημοχώρι, φοβούνται περισσότερο» λέει ο κ. Τριάντης και συμπληρώνει: «Θα πρέπει οι υπηρεσίες, ειδικά των συνόρων, να αναβαθμιστούν, να έρθει προσωπικό, να ενισχυθεί το Δασαρχείο. Έχουμε έναν επαγγελματία οδηγό και δύο ερασιτέχνες μόνιμους υπάλληλους. Το απόγευμα οι περιπολίες είναι δύσκολες».

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος δασοπροστασίας, κλιμάκια της Δασικής Υπηρεσίας περιπολούν «στο μέτρο του εφικτού» με τη συνδρομή της αστυνομίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανεστάλησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΝΑΤ


Ομαλοποιείται η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων μέχρι τις 23 Νοεμβρίου, αποφάσισαν στη σημερινή γενική συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ, που αντιδρούν στην ένταξη του Ταμείου στο ενιαίο φορέα ασφάλισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι κρατούν στάση αναμονής, προκειμένου να δουν μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, ενόψει και της συζήτησης για το θέμα αυτό στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι το ΝΑΤ δεν μπορεί να ενταχθεί στον ενιαίο φορέα, καθώς υπάρχει ασυμβατότητα του ναυτικού επαγγέλματος με τα αντίστοιχα επαγγέλματα της ξηράς.

Πάντως, η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από το απόγευμα, μετά την αναστολή της απεργίας των εργαζομένων στο ΝΑΤ, έχει αρχίσει να ομαλοποιείται. Σε πολλά πλοία που δεν μπορούσαν να λάβουν έως τώρα χαρτί ελευθεροπλοΐας από τις υπηρεσίες του ταμείου- κάτι που είναι απαραίτητο για τον απόπλου τους έχει ήδη προσκομιστεί το σχετικό έγγραφο. Σημειώνεται ότι πιστοποιητικό ελευθεροπλοΐας προμηθεύονται οι ακτοπλοϊκές εταιρείες για όλα τα πλοία κάθε μήνα από το αρμόδιο τμήμα του ΝΑΤ, και αφού προηγηθεί έλεγχος ότι έχουν καταβληθεί όλες οι εισφορές των εργαζομένων και του πληρώματος και ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν οφείλει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με καθυστέρηση ενός μήνα η έναρξη του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού


Δείτε τις νέες ημερομηνίες.

Μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015-2016.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ, αντί να ξεκινήσει στις 15 Νοεμβρίου 2015, θα αρχίσει στις 14 Δεκεμβρίου 2015.

Αντιστοίχως η ημερομηνία λήξης του προγράμματος παρατείνεται μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το κοριτσάκι που θέλει να πουλήσει τον αδερφό του


Θέλει να αγοράσει ένα παιχνίδι και είναι η μόνη λύση.

Το κοριτσάκι που θα δείτε στο βίντεο έχει πράγματι επιχειρηματικό μυαλό παρά το νεαρό της ηλικίας της. Η μικρή αποφάσισε ότι η καλύτερη λύση για να αγοράσει το παιχνίδι που θέλει είναι να πουλήσει τον αδερφό της και μάλιστα σε pet shop.

Τα σχέδια της Ράσελ ανέβασε στο youtube ο μπαμπάς της και το βίντεο έγινε αμέσως viral. Στο βίντεο φαίνεται το... ανυποψίαστο αγοράκι να παίζει στο χιόνι και μια φωνή να λέει «Γιατί ο αδερφός σου κάνει κουταμάρες;» Και τότε η μικρή απαντά αφοπλιστικά «Δεν ξέρω, νομίζω πρέπει να τον πουλήσουμε.» Όταν η φωνή που ακούγεται τη ρωτάει γιατί απαντάει «Γιατί κάτι δεν πάει καλά μαζί του». Η πιθανή τιμή που σκέφτεται να τον πουλήσουν μάλιστα είναι 1,2 ή έστω 3 δολάρια. Βέβαια αργότερα το ξανασκέφτεται και ανεβάζει την τιμή στα 54 δολάρια!

Στη συνέχεια εξηγεί βέβαια τι θα κάνει τα χρήματα από την πώληση! Όπως λέει θα αγοράσει ένα παιχνίδι που τόσο πολύ θέλει. Η συμπαθέστατη μικρή λίγο μετά το ξανασκέφτεται και λέει πως όταν πάρει το παιχνίδι θα πάει στο pet shop να δει αν είναι ακόμα εκεί και αν είναι καλά. Μόλις μάλιστα ο άνδρας που είναι μαζί της και πιθανόν είναι ο μπαμπάς της, της λέει ότι μπορούν να τον αγοράσουν ξανά πίσω πετάει από τη χαρά της και λέει «Ναι! Μπορούμε να τον αγοράσουμε πάλι»!

Τελικά η μικρή Ράσελ καταλήγει ότι ο αδερφός της μπορεί να αγοραστεί με λιγότερο από ένα δολάριο! Του λέει μάλιστα τα σχέδια της φωνάζοντας του να μην ανησυχεί καθώς θα τον πάρουν ξανά πίσω αργότερα, μόλις έχει πάρει το παιχνίδι της! Εκείνος μάλιστα συμφωνεί και δεν έχει αντίρρηση με την συναλλαγή. Το βίντεο όπως είναι λογικό κάνει το γύρο του διαδικτύου με σχόλια για την μικρούλα που με τόση αθωότητα βρήκε τη λύση για να αγοράσει το παιχνίδι που τόσο πολύ ήθελε. Ο μπαμπάς της που ανέβασε το βίντεο στο youtube το έχει ονομάσει «Η Ράσελ εξηγεί έναν εύκολο τρόπο για να αγοράσει το παιχνίδι που τόσο θέλει».

Δείτε το πραγματικά χαριτωμένο βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητές των σχολείων Ιωαννίνων στηρίζει η Αποστολή


Θα διατεθούν περισσότερες από 16.000 τσάντες με σχολικά είδη.
Για μια ακόμη χρονιά η «Αποστολή» στέκεται αρωγός και ενισχύει μαθητές δημοτικών σχολείων σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές της χώρας.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας επισκέφθηκε σήμερα μαζί με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο δημοτικά σχολεία στα χωριά Κατσικάς και Πεδινή, και παρέδωσαν τσάντες με σχολικά είδη. Στο νομό Ιωαννίνων διατέθηκαν συνολικά 2.000 τσάντες με σχολικό υλικό.Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάξιμος, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και την «Αποστολή» για την ευγενική προσφορά τους και αναφέρθηκε στην ανάγκη της κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος κάτι που πρέπει να γίνει κατανοητό από την παιδική ηλικία. «Τα παιδιά, είπε, είναι το μέλλον του τόπου και ένας λαός που δεν προσέχει το μέλλον του δεν έχει ελπίδα».

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ανέφερε ότι για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την «Αποστολή» προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και εκπαίδευσης των παιδιών. «Τα τελευταία χρόνια, ανέφερε, υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων προστασίας και φροντίδας με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου. Στη σχολική χρονιά 2015-2016 θα διατεθούν συνολικά περισσότερες από 16.000 τσάντες με σχολικά είδη σε μαθητές και παιδιά πολύτεκνων οικογενειών σε όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με τις Ιερές Μητροπόλεις και τους Δήμους».

Χιλιάδες μαθητές έχουν παραλάβει τσάντες που περιλαμβάνουν τα απαραίτητα είδη για σχολικές δραστηριότητες και η συγκεκριμένη ενέργεια αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.

Η υλοποίηση του προγράμματος ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Η Αρχιεπισκοπή με την «Αποστολή» διαθέτουν κάθε μήνα 3.000 δέματα μέσω των σχολείων σε αδύναμες οικονομικά οικογένειες στην Αττική, λειτουργεί κοινωνικά φροντιστήρια και Κέντρο Φροντίδας Παιδιού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ Ευάγγελος Μαχαίρας


Συλλυπητήρια από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Απεβίωσε χθες Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, σε ηλικία 97 ετών, ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Ευάγγελος Μαχαίρας. Αγωνιστής του ΕΛΑΣ, μάχιμος δικηγόρος και επίτιμος πρόεδρος του ΔΣΑ, με πλούσια δράση στους δημοκρατικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες, όπως και στους αγώνες για την ειρήνη και τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο 14 Νοεμβρίου, στις 13.00 από το Α' Νεκροταφείο.

Ανακοινώσεις για τον θάνατο του Ευάγγελου Μαχαίρα εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

«Ο Ευ. Μαχαίρας, που απεβίωσε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 97 ετών, υπήρξε αγωνιστής του ΕΛΑΣ, ενώ τα βιβλία που έγραψε για την περίοδο εκείνη αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την ιστορική γνώση που αφορά την Εθνική Αντίσταση. Μετά τη λήξη του πολέμου, ο Ευ. Μαχαίρας υπέστη διώξεις, φυλακίσεις και εξορία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας αναφορά στη θητεία του Ευάγγελου Μαχαίρα ως προέδρου του ΔΣΑ και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Τη θλίψη της για το θάνατο του Ευάγγελου Μαχαίρα, που «έφυγε» από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 97 χρονών, καθώς και τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Ευάγγελος Μαχαίρας γεννήθηκε στα Αγιωργίτικα της Αρκαδίας. Τελείωσε το Γυμνάσιο στην Τρίπολη και τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πριν διοριστεί δικηγόρος, στρατεύθηκε στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού, στις τάξεις του οποίου υπηρέτησε μέχρι τον Απρίλιο του 1941. Στο Αλβανικό Μέτωπο τραυματίστηκε στο Τεπελένι τον Δεκέμβριο του 1940, νοσηλεύθηκε σε Νοσοκομεία των Ιωαννίνων και της Αθήνας και επέστρεψε τον Μάρτη του 1941. Τιμήθηκε με το αριστείο ανδρείας.

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής πήρε μέρος στην ΕΑΜική Αντίσταση, ως διοικητής μονάδων του ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο και τραυματίστηκε σοβαρά. Πήρε μέρος σε πολλές μάχες του 8ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ στο Μωριά, με τον Άρη Βελουχιώτη. Το 1943-1944 έγραψε πολλά γνωστά τραγούδια για την Αντίσταση: «Η μάνα του Αντάρτη», «Μες τα κατάμαυρα ντυμένη», «Το νέο αρματολίκι». Μετά την απελευθέρωση άρχισε να δικηγορεί στην Τρίπολη. Διετέλεσε πρόεδρος του «Δημοκρατικού Συλλόγου Αρκαδίας» και διευθυντής της εφημερίδας «Νεολόγος της Τριπόλεως».

Από το 1946 έως το 1950 υπέστη όλων των ειδών τις διώξεις (εξορία, Μακρόνησος, στρατοδικείο) και σώθηκε από βέβαιο θάνατο, ύστερα από διεθνή κινητοποίηση. Το 1952 μετατέθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο της Τρίπολης στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και το 1956 στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Η μεταβαρκιζιανή τρομοκρατία τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει το γραφείο του και να καταφύγει στην Αθήνα, όπου συνελήφθη κατά τα τέλη του 1947 και εκτοπίστηκε στην Ικαρία. Τον Ιανουάριο του 1949 μεταφέρθηκε στη Μακρόνησο και από εκεί στο Στρατοδικείο της Τρίπολης με σκοπό την εξόντωσή του, η οποία αποφεύχθηκε ύστερα από διεθνή κινητοποίηση και κατά τα τέλη του 1949 διακόπηκε προσωρινά η προφυλάκισή του.

Το 1950 -αν και υπόδικος- έκανε από τις στήλες της εφημερίδας "ΜΑΧΗ" την δημοσιογραφική εκστρατεία κατά της Μακρονήσου, η οποία είχε διεθνή απήχηση και υποχρέωσε την Κυβέρνηση να καταργήσει το στρατόπεδο πολιτικών εξόριστων της Μακρονήσου.

Παραλλήλως ασχολήθηκε με πολλά προβλήματα του δημόσιου βίου (διεύρυνση της δημοκρατίας 1-1-4, αντιδικτατορικό αγώνα, απλή αναλογική, αγώνας για την Ειρήνη, την παιδεία, την υγεία κ.λπ.).

Υπήρξε δικηγόρος των εργαζομένων και των καταδιωκόμενων για πολιτικούς λόγους. Το 1955 εκλέχτηκε γενικός γραμματέας της «Νέας Κίνησης Δικηγόρων Αθηνών». Μετά την πτώση του δικτατορικού καθεστώτος ανέλαβε την προεδρία της Κίνησης αυτής. Το 1964 εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ, το 1977 αναδείχθηκε σε αντιπρόεδρο και το 1981 σε πρόεδρό του. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του αγωνίστηκε για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών συνδικαλιστικών, λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Από το 1987 είναι επίτιμος πρόεδρος του ΔΣΑ.

Από το 1955 μετέχει στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της χώρας. Το 1986 εκλέχτηκε πρόεδρος της «Ελληνική Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη» και το 1990 Πρόεδρος του «Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης», του οποίου είναι επίτιμος Πρόεδρος από το 1996.

Πρωτοστάτησε στην πάλη για την υλοποίηση των αποφάσεων του ΟΗΕ για την Κύπρο, καθώς και ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια, τη Γιουγκοσλαβία και άλλες χώρες του κόσμου. Πήρε μέρος σε διάφορους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.

Εκτός από τη θητεία του στη δημοσιογραφία (φοιτητικές και επαρχιακές εφημερίδες 1936-1946) εξέδωσε τα βιβλία: «50 χρόνια μετά» (χρονικό της Εθνικής Αντίστασης), «Η Τέχνη της Αντίστασης», «Πίσω από το Γαλανόλευκο Παραπέτασμα», «Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αλλαγή που θα κάνει το Facebook για όλους τους γονείς


Η σημαντική ρύθμιση που αφορά τα παιδιά τους.

Μια νέα ρύθμιση του Facebook αφορά τους γονείς και ουσιαστικά την προστασία των παιδιών τους. Σύμφωνα με την νέα αυτή ρύθμιση που θα ισχύσει σε λίγες μέρες, σταδιακά σε όλες τις χώρες, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο θα στέλνει προειδοποιητικό μήνυμα στους γονείς πριν ανεβάσουν φωτογραφίες των παιδιών τους

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Facebook και δημοσιεύματα των διεθνών μέσων, πλέον το κοινωνικό δίκτυο θα μπορεί να αναλύει περισσότερο τις φωτογραφίες οι οποίες ανεβαίνουν και να ξεχωρίζει πότε σε αυτές υπάρχουν παιδιά και με αυτόν τον τρόπο θα τους θέτει μια προειδοποιητική ερώτηση πριν αυτές ανέβουν. Μόλις εντοπίζει μια φωτογραφία, το λογισμικό θα στέλνει ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς τους χρήστες ότι οι φωτογραφίες των παιδιών θα αναρτηθούν δημόσια και αν είναι σίγουροι ότι θέλουν να προχωρήσουν. Αυτό είναι σύμφωνα με τους ειδικούς κυρίως για όσους κατά λάθος προσπαθήσουν να ανεβάσουν μια φωτογραφία στην οποία υπάρχει ένα παιδί. Έτσι πριν το οριστικό «ανέβασμα» ο χρήστης θα μπορεί να επιβεβαιώσει αν θέλει όντως να την ανεβάσει.

Αποτελεί επίσης ακόμη έναν τρόπο υπενθύμισης στους γονείς ότι υπάρχουν ευαίσθητες φωτογραφίες τις οποίες δεν θα πρέπει να μοιραζόμαστε στο κοινωνικό δίκτυο και μάλιστα δημόσια και οι φωτογραφίες των παιδιών είναι κάποιες από αυτές. Εκπρόσωπος του Facebook τονίζει ότι βασικός στόχος του κοινωνικού δικτύου είναι να κρατούνται ασφαλείς όλες οι προσωπικές πληροφορίες των χρηστών και κάνουν ο,τι μπορούν για να βελτιώσουν τις ρυθμίσεις. Καθημερινά μάλιστα ανεβαίνουν 2 εκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και επόμενος στόχος των υπευθύνων είναι να αποκλείονται αυτόματα από το uploading οι φωτογραφίες με ανάρμοστο περιεχόμενο και όχι να πρέπει κάποιος να τις αναφέρει στο Facebook για να γίνει αυτό.

Επιπλέον το κοινωνικό δίκτυο ετοιμάζεται να προχωρήσει και σε άλλες αλλαγές κυρίως για να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση άτομα με ειδικές ανάγκες. Γι’ αυτό το λόγο ο ιδρυτής του Facebook έφτιαξε ένα ειδικό ερευνητικό τμήμα στο Παρίσι το οποίο ασχολείται μόνο με αυτόν τον τομέα ώστε πολύ σύντομα να γίνουν οι αλλαγές και οι νέες ρυθμίσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται έλεγχοι στα τελωνεία


Έγινε σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων.

Σύσκεψη με θέμα τη συνέχιση της δράσης των μικτών κλιμακίων Λιμενικού, Οικονομικής Αστυνομίας, ΣΔΟΕ και ΓΓΔΕ, που πραγματοποιούν ελέγχους στους χώρους εντός και εκτός των τελωνείων, πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο ΓΓ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, κ. Γιώργος Βασιλειάδης, ο Διευθυντής της οικονομικής αστυνομίας κ. Εμμανουήλ Πλουμής, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, κ. Μενέλαος Τσουπλάκης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού, Αρχιπλοίαρχος, κ. Κωνσταντίνος Γκώνιας, ο Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Εμμανουήλ Δουρβετάκης, που υπηρετεί στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς και ο εφοριακός υπάλληλος του ΣΔΟΕ, κ. Ευστάθιος Τσίρμπας, που επίσης υπηρετεί στη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Ο Αν. Υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην Εισαγγελέας, κ. Παπαγγελόπουλος ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς, ότι ισχύει η εντολή του πρώην Υπουργού Επικρατείας, κ. Παναγιώτη Νικολούδη και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι από τα μικτά κλιμάκια, στους χώρους εντός και εκτός των τελωνείων σε όλη την Επικράτεια, σημειώνοντας ότι θα επακολουθήσει νεότερη επικαιροποιημένη εντολή από τον ίδιο. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες και για εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας σε περίπτωση απείθειας, αντίστασης και λοιπών έκνομων ενεργειών εκ μέρους των ελεγχόμενων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε σοκαριστικό υλικό παιδικής πορνογραφίας


Στα χέρια της αστυνομίας δύο άτομα που διακινούσαν σκληρά βίντεο.

Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται ένας 36χρονος και ένας 21χρονος για κατοχή και διακίνηση σκληρού πορνογραφικού υλικού.

Κλιμάκιο αστυνομικών πήγε στο σπίτι του 36χρονου και από τον έλεγχο στα ψηφιακά αρχεία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του. Συγκεκριμένα βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία με σκληρότατο οπτικοακουστικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τα οποία αναπαριστούσαν ανήλικα παιδιά, ηλικίας έως 6 ετών περίπου, σε σεξουαλικές πράξεις με ενήλικες, καθώς επίσης και σε σεξουαλικές πράξεις με ζώα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής που θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Στη δεύτερη περίπτωση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που εδρεύει στις Η.Π.Α., ότι χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα κατέχουν και διαμοιράζουν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Άμεσα διεξήχθη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και ταυτοποιήθηκε πλήθος ηλεκτρονικών ιχνών σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν στον 21χρονο.

Σε έρευνα που έγινε χθες στην οικία του 21χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 σκληροί δίσκοι (δύο εσωτερικοί και ένας εξωτερικός), καθώς και ένα USB. Βρέθηκαν 50.000 χιλιάδες αρχεία με σκληρό οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες – βίντεο) παιδικής πορνογραφίας, που αναπαριστούσαν σεξουαλικές πράξεις ανηλίκων κάτω των 15 ετών, είτε με άλλους ανήλικους είτε με ενήλικους. Επιπλέον βρέθηκε εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό, μέσω του οποίου ο 21χρονος είχε πρόσφορο προς θέαση υλικό πορνογραφίας ανηλίκων προς χρήστες συγκεκριμένης ιστοσελίδας και το οποίο του παρείχε τη δυνατότητα να κρατάει είτε στιγμιαίες απεικονίσεις (print screens) είτε βίντεο από τους τυχαίους χρήστες, που συνδέονταν μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συμφωνία για τις 100 δόσεις και τα γενόσημα


Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το θέμα των 100 δόσεων «έκλεισε» με κλιμακωτή μείωση που θα ξεκινήσει από το 2016. Στον πρώτο και δεύτερο χρόνο ο οφειλέτης θα μπορεί να καθυστερήσει περισσότερο από μία φορές, κάνοντας χρήση των 30 ή 15 ημέρων, ενώ για τον τρίτο χρόνο μένει να συμφωνηθεί μία ή καμία φορά να μην προβεί στην αποπληρωμή.

Το θέμα με τις τιμές των γενόσημων φαρμάκων επίσης έχει κλείσει, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα με τα κόκκινα δάνεια, αλλά υπάρχει αισιοδοξία πως μέχρι αύριο θα τελειώσει και αυτό.

Ο χρόνος «τρέχει» και όπως έχει πει και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης είναι εφικτός ο στόχος για συμφωνία μέχρι αύριο προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του EuroWorkingGroup την Κυριακή και με στόχο να εκταμιευθούν τα 12 δισ. ευρώ.

Είχε προηγηθεί συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Κύκλοι του οικονομικού επιτελείου πάντως, τονίζουν ότι υπάρχουν αρκετά σημεία σύγκλισης σε μια σειρά θεμάτων, όπως τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και τις 100 δόσεις, όμως «αγκάθι» παραμένει ακόμη το ζήτημα των πλειστηριασμών και της προστασίας της πρώτης κατοικίας.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κανονικά θα λειτουργεί το τραμ την Κυριακή


Κανονικά θα λειτουργεί την Κυριακή το τραμ, αφού οι εργαζόμενοι δεν μετέχουν τελικά στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Σωματείο Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων κίνησης στη ΣΤΑΣΥ.

Υπενθυμίζεται ότι ακινητοποιημένα θα είναι το μετρό και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος ενώ στη γενική συνέλευση που θα γίνει στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για τη "συνέχιση της δράσης τους".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο ανεμοστρόβιλος πέταξε τη σκάλα στο... αεροπλάνο


Ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Des Moines των ΗΠΑ, την Τετάρτη, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματίες. Όπως φαίνεται και στο βίντεο, κατά τη διάρκεια ενός σύντομου ανεμοστρόβιλου μια σκάλα επιβίβασης για τα αεροσκάφη «πέταξε» και «προσγειώθηκε» πάνω στο αεροπλάνο.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρατείνεται η προθεσμία για τις μετεγγραφές φοιτητών


Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων μετεγγραφής, η οποία έληγε σήμερα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικά για τους αιτούντες που επιθυμούν να μοριοδοτηθούν με το κριτήριο του αδελφού/ής φοιτητή/τριας και δεν μπόρεσαν να το δηλώσουν, λόγω της μη αναφοράς στο ηλεκτρονικό σύστημα των Τμημάτων Εικαστικών και Καλών Τεχνών, δίνεται από το υπουργείο η εξής δυνατότητα: Οι αιτούντες μπορεί να υποβάλουν, εκ νέου, την αίτησή τους δηλώνοντας αδέλφια, που σπουδάζουν σε τμήματα Καλών Τεχνών, προκειμένου να μοριοδοτηθούν, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 21 παράγραφος 7, εδάφιο ζ, του Ν. 4332/2015 (ΦΕΚ 76 Α’). Κατά τα λοιπά ισχύει η υπ’ αριθμ. 173476/Ζ1/30-10-2015 εγκύκλιος μεταγραφών ακαδημαϊκού έτους 2015-2016.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...