Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Μωρό με δύο κεφάλια γεννήθηκε στο Μπαγκλαντές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόκειται για σιαμαία κοριτσάκια που μοιράζονται το ίδιο σώμα.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου της Ντάκα νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα το μωρό με δύο κεφάλια που γεννήθηκε στο Μπαγκλαντές.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για σιαμαία κοριτσάκια που μοιράζονται το ίδιο σώμα, έχουν δύο χέρια και δύο πόδια και ήρθε στον κόσμο προχθές το βράδυ με καισαρική τομή.

Ο πατέρας της μικρής δήλωσε «εμβρόντητος» μόλις την αντίκρισε. «Έχει δύο πλήρως ανεπτυγμένα κεφάλια, τρώει με δύο στόματα και αναπνέει από δύο μύτες. Ευχαριστώ τον Αλλάχ που η κόρη μου και η μαμά της είναι καλά», είπε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι εξετάσεις έδειξαν πως το παιδί έχει κανονικά από μία φορά όλα τα ζωτικά όργανά του. «Εκτός από τα δύο κεφάλια, το νεογέννητο έχει όλο το υπόλοιπο κορμί και τα όργανά του σαν κάθε νεογέννητο», τόνισε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.



Μπορεί να πρόκειται για μια πολύ σπάνια περίπτωση δικεφαλίας, όπου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αναπτύσσεται μόνο ένα σώμα. Σύμφωνα με τη Daily Mail αυτό συμβαίνει σε μία κάθε 50.000 έως 100.000 γεννήσεις. Ωστόσο στο 60% των περιπτώσεων το μωρό είτε γεννιέται νεκρό είτε πεθαίνει λίγο μετά.

Χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν από το νοσοκομείο όπου γεννήθηκε το κοριτσάκι όταν μαθεύτηκαν τα νέα για το «μωρό - θαύμα».

Μωρά που γεννιούνται με κάποιες σωματικές δυσμορφίες θεωρούνται συχνά «ιερά» σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές και η Ινδία.

«Όλη η πόλη επισκέφθηκε την κλινική, ήρθαν χιλιάδες άνθρωποι, κάποιοι και από τα κοντινά χωριά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου. «Ήταν καλό που το μωρό μεταφέρθηκε στη Ντάκα. Αλλιώς θα ήταν πολύ δύσκολο για μας να ελέγξουμε το πλήθος».

Ο πατέρας της μικρής, φτωχός εργάτης της γης, αγωνιά για το πώς θα καταφέρει να ανταποκριθεί αν υπάρξουν επιπλέον έξοδα για το μωρό. «Λυπάμαι γι’ αυτήν. Γεννήθηκε από έναν φτωχό άνθρωπο. Δεν έχω λεφτά ούτε για να φροντίσω σωστά τη μητέρα της», είπε.

Επειδή υπάρχει μόνο ένα σώμα και μοναδικά όργανα δεν είναι εφικτός ο διαχωρισμός των σιαμαίων.

Πέρσι ένα μωρό με δύο κεφάλια γεννήθηκε στην Ινδία. Η μητέρα ήταν τόσο φτωχή που δεν μπόρεσε να κάνει κανέναν υπέρηχο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το νεογέννητο έζησε 20 μέρες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.