Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ανεστάλησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΝΑΤ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ομαλοποιείται η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων μέχρι τις 23 Νοεμβρίου, αποφάσισαν στη σημερινή γενική συνέλευσή τους οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ, που αντιδρούν στην ένταξη του Ταμείου στο ενιαίο φορέα ασφάλισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι κρατούν στάση αναμονής, προκειμένου να δουν μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, ενόψει και της συζήτησης για το θέμα αυτό στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι το ΝΑΤ δεν μπορεί να ενταχθεί στον ενιαίο φορέα, καθώς υπάρχει ασυμβατότητα του ναυτικού επαγγέλματος με τα αντίστοιχα επαγγέλματα της ξηράς.

Πάντως, η κατάσταση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από το απόγευμα, μετά την αναστολή της απεργίας των εργαζομένων στο ΝΑΤ, έχει αρχίσει να ομαλοποιείται. Σε πολλά πλοία που δεν μπορούσαν να λάβουν έως τώρα χαρτί ελευθεροπλοΐας από τις υπηρεσίες του ταμείου- κάτι που είναι απαραίτητο για τον απόπλου τους έχει ήδη προσκομιστεί το σχετικό έγγραφο. Σημειώνεται ότι πιστοποιητικό ελευθεροπλοΐας προμηθεύονται οι ακτοπλοϊκές εταιρείες για όλα τα πλοία κάθε μήνα από το αρμόδιο τμήμα του ΝΑΤ, και αφού προηγηθεί έλεγχος ότι έχουν καταβληθεί όλες οι εισφορές των εργαζομένων και του πληρώματος και ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν οφείλει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.