Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Συνελήφθη ο ρώσος καλλιτέχνης που είχε καρφώσει τους όρχεις του στην Κόκκινη Πλατεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο αμφιλεγόμενος 31χρονος και οι ποινικά κολάσιμες πράξεις του.

Ο Ρώσος Pyrotr Pavlensky, είναι ένας αμφιλεγόμενος σύγχρονος καλλιτέχνης, ο οποίος είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ, όταν πριν από δυο χρόνια είχε καρφώσει τους όρχεις του στην Κόκκινη Πλατεία. Τώρα, αντιμετωπίζει προβλήματα με το νόμο και κινδυνεύει με φυλάκιση. Ο 31χρονος, συνελήφθη επειδή έβαλε φωτιά στην είσοδο του αρχηγείου της FSB, της υπηρεσίας κρατικής ασφαλείας και διαδόχου της σοβιετικής KGB, στο πλαίσιο μιας performance με τίτλο «Threat».

Όπως μάλιστα φαίνεται και σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Pavlensky φαίνεται να στέκεται στην πλατεία Λουμπιάνκα, μπροστά από το κτίριο της FSB με φλόγες να έχουν τυλίξει τις δυο ξύλινες πόρτες της εισόδου. Όπως δήλωσε η δικηγόρος του Olga Chavdar, ο 31χρονος κρατείται σε αστυνομικό τμήμα της Μόσχας και ενδέχεται να απαγγελθούν εις βάρος τους κατηγορίες για εμπρησμό.

Ο Pavlensky, είχε τραβήξει την προσοχή και για μερικές ακόμα ακραίες ενέργειές του, όπως όταν έραψε, το 2012, τα χείλη του σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την φυλάκιση του γυναικείου συγκροτήματος, Pussy Riot.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.