Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Η Vodafone διευρύνει το δίκτυο στήριξης που έχει δημιουργήσει για παιδιά που έχουν ανάγκη


Η Vodafone διευρύνει το δίκτυο κοινωνικής στήριξης, που έχει δημιουργήσει τα τελευταία 23 χρόνια στην Ελλάδα, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς όπως οι Γιατροί του Κόσμου, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Χαμόγελο του Παιδιού κ.α. συνεισφέροντας σε παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Τα τελευταία έξι χρόνια, η Vodafone Ελλάδας από κοινού με το Ίδρυμα Vodafone έχουν επενδύσει περισσότερα από €4.200.000 με στόχο τη στήριξη προγραμμάτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας.

Σήμερα, η Vodafone αναλαμβάνει δράση, με σκοπό να στηρίξει το έργο ανθρωπιστικών οργανώσεων για την ανακούφιση των παιδιών προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα και των οικογενειών τους. Μέσα από μία σειρά υποδομών, υπηρεσιών και εθελοντικών πρωτοβουλιών για την υποστήριξη και τη φροντίδα των προσφύγων που φιλοξενούνται στη χώρα μας σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, η Vodafone δίνει τη δυνατότητα δωρεάν επικοινωνίας μέσω Internet. Συγκεκριμένα, 20.000 πρόσφυγες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε δεδομένα 5GB, για ένα μήνα προκειμένου να συνεχίσουν να είναι σε επαφή με τις οικογένειες τους.

Επιπλέον, η Vodafone κινητοποιεί εργαζόμενους, πελάτες και συνεργάτες της, με στόχο τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, σε κεντρικά σημεία, για οικογένειες των προσφύγων και μικρά παιδιά, μέσα από πρωτοβουλίες εθελοντισμού, ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό δίκτυο στήριξης και δράσης.

Από την αρχή της προσφυγικής κρίσης το Ίδρυμα Vodafone με την υποστήριξη της Vodafone Ελλάδας, ενισχύουν το έργο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), παρέχοντας τέσσερα σημεία Wi-Fi -Instant Network- στις δομές φιλοξενίας σε Λέσβο, Σάμο και Ειδομένη, που προσφέρουν δωρεάν πρόσβαση σε έως και 2.500 συσκευές την ημέρα, καλύπτοντας την ανάγκη για επικοινωνία. Παράλληλα, μέσα από επτά κινητές μονάδες φόρτισης συσκευών -Instant Charge- στις αντίστοιχες δομές δίνεται η δυνατότητα φόρτισης έως και 3.600 κινητών τηλεφώνων σε ημερήσια βάση. Σε αυτό το πλαίσιο, το Ίδρυμα Vodafone προτίθεται να διαθέσει αντίστοιχες υποδομές στους Γιατρούς του Κόσμου, σύμφωνα με τις ανάγκες των δομών φιλοξενίας στη χώρα.

Επισκεφτείτε το www.vodafone.gr/portal/support-network
Διαβάστε περισσότερα...

Ήθελε να κάνει περιπετειώδη πρόταση γάμου και εγκλωβίστηκε στα βράχια


Όλες οι γυναίκες περιμένουν μια ξεχωριστή πρόταση γάμου, που θα τους μείνει αξέχαστη. Τι γίνεται όμως όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο ονειρικά;



O 27χρονος Μπάνκς σκαρφάλωσε στο Morro Rock στην Καλιφόρνια προκειμένου να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του.

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν τόσο καλά όσο τα είχε σχεδιάσει στο μυαλό του. Ο νεαρός κόλλησε σε έναν βράχο και δεν μπορούσε να κατέβει με τίποτα.

Μάλιστα, χρειάστηκε η επέμβαση ελικοπτέρου της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί ο άνδρας.

Δείτε τη φωτογραφίες εδώ:



Δείτε το βίντεο εδώ:



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιάστηκαν μαλλί με μαλλί για μια θέση πάρκινγκ


Δύο γυναίκες αποφάσισαν να πετάξουν τον τίτλο της «κυρίας» από πάνω τους και άρχισαν να απελευθέρωσαν όλα τα ζωώδη τους ένστικτα, σαφώς επηρεασμένες από το ότι βρίσκονταν στον Ζωολογικό Κήπο του Χιούστον στο Τέξας.

Με αφορμή, λοιπόν, μια θέση πάρκινγκ οι δύο γυναίκες πιάστηκαν μαλλί μαλλί.

Σύμφωνα με την Λίντα Παντίλα, την γυναίκα που τράβηξε το βίντεο, ξαφνικά είδε μπροστά της μία γυναίκα να πετάγεται από τον διπλανό διάδρομο και να στέκεται εμπρός σε μία άδεια θέση, ενδεχομένως για να την κρατήσει για το αυτοκίνητο της οικογένειάς της.

Στο σημείο όμως, έφθασε νωρίτερα ένα άλλο αυτοκίνητο που ήθελε να παρκάρει. Από εκεί και πέρα οι δυο γυναίκες αποφάσισαν να περάσουν από τα λόγια στις πράξεις για τη διεκδίκηση της θέσης πάρκινγκ.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Norman Atlantic:Τόνοι λαδιού γλύτωσαν την καταστροφή όχι την κατάσχεση


Έζησαν τον τρόμο και τον πανικό στα τέλη του 2014 στο άκουσμα της είδησης ότι το πλοίο "Norman Atlantic" στο οποίο βρίσκονταν μέσα οι νταλίκες τους που μετέφεραν ελαιόλαδο στην Ιταλία, τυλίχθηκε στις φλόγες εξαιτίας πυρκαγιάς, που ξέσπασε στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου.

Ο λόγος για τρεις Κρητικούς ιδιοκτήτες φορτηγών των οποίων τα οχήματα, κατευθύνονταν από Πάτρα μέσω Ηγουμενίτσας προς την γειτονική χώρα, μεταφέροντας 150 τόνους ελαιόλαδου. Και ενώ περίμεναν όλοι ότι θα ήταν κατεστραμμένα εξαιτίας της φωτιάς, όχι μόνο κάτι τέτοιο δεν έγινε αλλά μέχρι και σήμερα είναι εγκλωβισμένα στο εσωτερικό του πλοίου, που παραμένει δεμένο στο Μπάρι.

Εδώ και 1,5 χρόνο οι κ. Βασιλάκης, Καλογεράκης και Παπακωνσταντής δεν είχαν καμία ενημέρωση για τα φορτηγά τους πιστεύοντας ότι ο πύρινος εφιάλτης που ξέσπασε στο πλοίο τα κατέστρεψε καθώς οι εισαγγελικές αρχές του Μπάρι είχαν δώσει εντολή να μην επιτρέπεται σε κανένα η παρουσία στο πλοίο που εξακολουθεί να θεωρείται «τόπος εγκλήματος». Όμως τελικά το σενάριο της καταστροφής αποδείχτηκε ότι δεν ίσχυες καθώς οι νταλίκες τους ήταν σε ένα άλλο υπόγειο γκαράζ που δεν καταστράφηκε.

Πριν από μερικές εβδομάδες έλαβαν από την ΑΝΕΚ ,τη ναυλώτρια εταιρεία, ένα ανέλπιστο τηλεφώνημα και με το στόμα ανοιχτό άκουγαν ότι μπορούν να παραλάβουν τα οχήματα τους από το κατεστραμμένο πλοίο. Η χαρά τους απερίγραπτή . Αφού ενημέρωσαν και τους εξαγωγείς Κρητικούς ότι σύντομα θα τους επιστρεφόταν το εμπόρευμα που είχαν παραλάβει από εκείνους το 2014, ξεκίνησαν για Ιταλία. Όχι μόνο οι 3 Κρητικοί αλλά και 6 ακόμη ιδιοκτήτες φορτηγών από την υπόλοιπη Ελλάδα για να παραλάβουν συνολικά 500τόνους ελαιόλαδου.

Και αφού έφτασαν εκεί και η διαδικασία της εκφόρτωσης ήταν σε εξέλιξη με τα κάποια εκ των φορτηγών να βρίσκονται στον καταπέλτη του πλοίου , ξαφνικά τα χαμόγελα πάγωσαν και η αγωνία και προβληματισμός πήραν την θέση τους. Αιτία το γεγονός ότι οι λιμενικές αρχές τους ενημέρωσαν ότι τελικά δεν θα παραλάβουν τα φορτηγά με τα εμπορεύματα τους διότι κατασχέθηκαν.

Οι ίδιοι, απογοητευμένοι ζήτησαν και είδαν τον Έλληνα πρέσβη, χωρίς όμως ο ίδιος να είναι σε θέση να τους πει κάτι αισιόδοξο για την υπόθεση τους. Πλέον παίρνουν το δρόμο της επιστροφής προς την Ελλάδα αφήνοντας πίσω για μία ακόμη φορά την περιουσία τους και χωρίς κανείς να μπορεί να τους πεις με σιγουριά ότι εκείνο θα φτάσει κάποια στιγμή στα χέρια τους .Πλέον ζητουν να μεσολαβήσουν οι ελληνικές αρχές προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριο τους και να αποδεσμευτούν οι περιουσίες τους.

Μέχρι τότε το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να περιμένουν την εξέλιξη της δίκης που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου στα δικαστήρια του Πρίντεζι μεταξύ της πλοιοκτήτριας εταιρείας και της εταιρείας που έχει στην ιδιοκτησία της τα ρυμουλκά ελπίζοντας ότι μέσω της δικαιοσύνης θα βρεθεί λύση και θα δοθεί τέλος στην ομηρία των 16 φορτηγών στα οποία έχουν εγκλωβιστεί 500 τόνοι ελαιόλαδου για παραπάνω από 15 μήνες, εκ των οποίων οι 150 τόνοι προέρχονται από την Κρήτη.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δρομολόγιο ζωής για αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας


Μέσα σε 6 ώρες το Gulfstream V μετέφερε μοσχεύματα σε Αθήνα, Λάρνακα και Θεσσαλονίκη.
Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Λάρνακα-Θεσσαλονίκη ήταν το δρομολόγιο που πραγματοποίησε το Gulfstream V της Πολεμικής Αεροπορίας για να παραδώσει αναγκαία μοσχεύματα στους λήπτες τους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το Gulfstream V απογειώθηκε στις 5 το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και μόσχευμα (νεφρό) για λήπτη που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας. Στη συνέχεια από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας, πέταξε για τη Λάρνακα της Κύπρου. Εκεί παρέλαβε νέο μόσχευμα (ήπαρ) το οποίο μετέφερε στη Θεσσαλονίκη για αντίστοιχο λήπτη.

Η επιχείρηση που διήρκεσε 6 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 8:15 το πρωί σήμερα, έγινε μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άγρια δολοφονία μπλόγκερ με ματσέτες στο Μπαγκλαντές


Οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη.

Μια οργάνωση που συνδέεται με την αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία ενός φιλελεύθερου μπλόγκερ στο Μπανγκλαντές αυτή την εβδομάδα, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE, επικαλούμενη ανακοίνωση που διένειμε η εν λόγω οργάνωση στο Διαδίκτυο.

Η Άνσαρ αλ Ισλάμ, ο βραχίονας στο Μπανγκλαντές της οργάνωσης αλ Κάιντα στην Ινδική Υποήπειρο (ΑΚΙΥ), ανέφερε πως μέλη της διέπραξαν τον φόνο για να πάρουν «εκδίκηση» διότι ο ιστολόγος, ο Ναζιμουντίν Σάμαντ, είχε εξυβρίσει τον Αλλάχ, τον προφήτη Μωάμεθ και το ισλάμ σε αναρτήσεις του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει άμεσα την αυθεντικότητα του μηνύματος, ωστόσο η οργάνωση ανάρτησε μαζί με την ανάληψη της ευθύνης κι έναν σύνδεσμο προς την ψηφιακή της υπογραφή για να επιβεβαιώσει ότι είναι δικό της, σύμφωνα με τη SITE.

Ο 28χρονος Σάμαντ δολοφονήθηκε προχθές Τετάρτη στη Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, από άνδρες οπλισμένους με ματσέτες. Η ενέργεια προστέθηκε σε μια σειρά φόνων υποστηρικτών του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους στο Μπανγκλαντές, που αποδίδονται σε ισλαμιστές.

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής νομικής δέχθηκε επίθεση καθώς επέστρεφε από ένα μάθημα στο πανεπιστήμιό του, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Η επιχείρηση αυτή διεξήχθη για να δοθεί ένα μάθημα στους βλάσφημους σ' αυτόν τον τόπο, που με τις δηλητηριώδεις γλώσσες τους προσβάλλουν συνεχώς τον Αλλάχ, τη θρησκεία του ισλάμ και τον αγγελιαφόρο του», ανέφερε το μήνυμα της ΑΚΙΥ στην αγγλική και στη βεγγαλική γλώσσα, σύμφωνα με τη SITE.

Ο ηγέτης της αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι είχε ανακοινώσει την ίδρυση της ΑΚΙΥ το 2014, με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο. Στο βίντεο, έλεγε πως η οργάνωση θα επεκτείνει τα εδάφη όπου εφαρμόζεται ο νόμος του ισλάμ και ότι θα «υψώσει τη σημαία του τζιχάντ» σε όλη την Υποήπειρο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επαναπατρίζονται αρχαιότητες σε Ελλάδα και Ιταλία


Συνάντηση Μπαλτά με τον ιταλό ομόλογό του - Δείτε τις φωτογραφίες.

Ελληνικές και ιταλικές αρχαιότητες πρόκειται να επαναπατριστούν την ερχόμενη Δευτέρα, με αφορμή την επίσκεψη του ιταλού υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Ντάριο Φραντζεσκίνι στην Αθήνα.

Ο κ. Φραντζεσκίνι θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά τη Δευτέρα 11 Απριλίου. Κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του ιταλού υπουργού στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθούν, στο Μουσείο Ακροπόλεως, διμερείς συνομιλίες με θέμα τις πολιτιστικές συνέργειες μεταξύ των δύο χωρών.



Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας Ελλάδας και Ιταλίας για την πάταξη της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών αγαθών, έχει προγραμματιστεί τελετή παράδοσης πολιτιστικών αγαθών, ελληνικής και ιταλικής προέλευσης, τα οποία εντοπίσθηκαν και επαναπατρίζονται μετά από συντονισμένες κινήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών.



Πρόκειται για ένα αρχαίο ελληνικό αγγείο (μελανόγραφη κορινθιακή πυξίδα του 4ου αι. π.Χ.), το οποίο παρανόμως είχε εξαχθεί από την Ελλάδα και εντοπίσθηκε στη βόρεια Ιταλία και ένα αρχαίο αντικείμενο (πήλινο ανάγλυφο), το οποίο προσφάτως πιστοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας ότι είναι ιταλικής προέλευσης και προϊόν παράνομης διακίνησης.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τεράστια μαύρη τρύπα σε «έρημο» του σύμπαντος


Έχει μάζα όσο 17 δισεκατομμύρια ήλιοι.

Μάζα τόσο μεγάλη όσο 17 δισεκατομμύρια ήλιοι έχει η μαύρη τρύπα που ανακάλυψαν αστρονόμοι από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Αν και δεν είναι η μεγαλύτερη που έχει βρεθεί ποτέ (το συμπαντικό ρεκόρ κατέχει μια μαύρη τρύπα με μάζα 21 δισεκατομμυρίων Ήλιων που ανακαλύφθηκε το 2011), η νέα μαύρη τρύπα-μαμούθ έχει την ιδιαιτερότητα ότι βρίσκεται σε μια πολύ «αραιοκατοικημένη» περιοχή του διαστήματος.

Μέχρι σήμερα οι μεγαλύτερες μαύρες τρύπες -όσες έχουν μάζα τουλάχιστον δέκα δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τον Ήλιο μας- έχουν βρεθεί στο κέντρο πολύ μεγάλων γαλαξιών σε περιοχές με πολλούς άλλους γαλαξίες ολόγυρα.

Η ανακάλυψη της νέας μαύρης τρύπας στον γαλαξία NGC 1600 για πρώτη φορά σε μια «έρημο» του σύμπαντος, σε απόσταση περίπου 200 εκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη, στην κατεύθυνση του αστερισμού του Ηριδανού, υποψιάζει πλέον τους επιστήμονες ότι τέτοια «τέρατα» είναι πολύ πιο κοινά από ό,τι νόμιζαν έως τώρα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια αστρονομίας Τσουνγκ-Πέι Μα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ και τον Γιενς Τόμας του γερμανικού Ινστιτούτου Φυσικής Μαξ Πλανκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», δήλωσαν ότι πιθανότατα η ανακάλυψη είναι «η κορυφή του παγόβουνου» και ότι άλλες θηριώδεις μαύρες τρύπες βρίσκονται σε απρόσμενα σημεία. «Είναι σαν να βρίσκεις έναν ουρανοξύστη σε ένα χωράφι στο Κάνσας αντί για το Μανχάταν», δήλωσε η Μα.

Οι μαύρες τρύπες σχηματίζονται όταν η ύλη γίνεται τόσο πυκνή, που ούτε το φως δεν μπορεί να διαφύγει από τη βαρυτική έλξη τους. Στο πρώιμο σύμπαν, όπου υπήρχαν άφθονα αέρια, ορισμένες αχόρταγες μαύρες τρύπες έγιναν υπερμεγέθεις, καταβροχθίζοντας τεράστιες ποσότητες αέριας ύλης γύρω τους και, παράλληλα, εκπέμποντας ισχυρές ποσότητες ενέργειας. Σήμερα αυτές οι μαύρες τρύπες φαίνονται σαν πολύ φωτεινά κβάζαρ (ενεργοί γαλαξιακοί πυρήνες).

Η ανακάλυψη και μελέτη της νέας μαύρης τρύπας έγινε με το διαστημικό τηλεσκόπιο «Χαμπλ», καθώς επίσης με τα επίγεια «Τζέμινι» στη Χαβάη και «ΜακΝτόναλντ» στο Τέξας. Η μαύρη τρύπα στον δικό μας γαλαξία έχει μάζα «μόνο» τέσσερα δισεκατομμύρια Ήλιους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκίνητο έπεσε σε βάθος 10 μέτρων σε υπό κατασκευή γέφυρα


Καρφώθηκε ανάμεσα σε σίδερα και ξύλινα καλούπια.

"Βουτιά" θανάτου έκανε χθες το βράδυ ένας 45χρονος οδηγός σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στον Καβρό.

Ο 45χρονος ενώ κινούνταν στην Εθνική Οδό, στο ύψος που γίνονται εργασίες ανασκαφής για την κατασκευή γέφυρας, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα να κάνει "βουτιά" σε βάθος 10 μέτρων μέσα στο σκάμα που γίνονται οι εργασίες. Ο άτυχος οδηγός εγκλωβίστηκε σοβαρά τραυματισμένος μέσα στο όχημα που είχε "καρφωθεί" ανάμεσα σε σίδερα και ξύλινα καλουπια, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.





Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε πυροσβεστική δύναμη από τις Βρύσες που απεγκλώβισε τον οδηγό ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, σοβαρά τραυματισμένο.

Δυστυχώς όμως, σήμερα το πρωί ο οδηγός υπέκυψε στα τραύματά του και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκκλησία της Ελλάδος: Ναι σε νεκροταφείο για μουσουλμάνους στο Σχιστό


Επιμένει στην άρνηση για δημιουργία αποτεφρωτηρίων.
Την παραχώρηση έκτασης 20 στρεμμάτων στο διαδημοτικό κοιμητήριο Σχιστού (έκταση την οποία είχε παραχωρήσει στον Δήμο το 1992), για τον ενταφιασμό μουσουλμάνων, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Παράλληλα, η ΔΙΣ επανέλαβε την αντίθεσή της στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων εντός των κοιμητηρίων, «καθώς, πέραν της πρόκλησης θρησκευτικής σύγχυσης, θα προκληθούν προστριβές και αντιπαραθέσεις, με συνέπειες τη διατάραξη της ησυχίας του χώρου και της κοινωνικής ειρήνης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 8 Απριλίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Απρίλιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ΔΙΣ, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος:

Επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Για πολλοστή φορά ασχολήθηκε με το θέμα της εκδόσεως της ηλεκτρονικής Κάρτας του Πολίτη, για το οποίο ακόμη αναμένει από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολιτείας το σχετικό προς διαβούλευση Νομοσχέδιο και την επ’ αυτού Εισηγητική Έκθεση, για να τοποθετηθεί υπευθύνως. Γι’ αυτό και συνιστά στον Ιερό Κλήρο, τους Μοναχούς και τους πιστούς να ηρεμούν και να αναμένουν την τελική θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Δ.Ι.Σ. ενημερώθηκε για τα πορίσματα και τις προτάσεις της πρώτης Πανελλήνιας Σύναξης των Υπευθύνων των Γραφείων Νεότητος των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου ε.έ. στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ανέθεσε την περαιτέρω επεξεργασία και υλοποίησή τους στην αρμόδια Συνοδική Επιτροπή επί της Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος.

Κατόπιν αιτήματος της Πολιτείας η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συναινέσει, ώστε εντός της εκτάσεως, την οποία η Εκκλησία της Ελλάδος είχε παραχωρήσει το 1992 και σήμερα λειτουργεί ως διαδημοτικό κοιμητήριο Σχιστού, να διατεθεί τμήμα 20 στρεμμάτων για τον ενταφιασμό μουσουλμάνων.

Η Δ.Ι.Σ. εμμένει στη θέση της ότι αντιτίθεται στη δημιουργία αποτεφρωτηρίων εντός των κοιμητηρίων, καθώς πέραν της πρόκλησης θρησκευτικής σύγχυσης, θα προκληθούν προστριβές και αντιπαραθέσεις με συνέπειες τη διατάραξη της ησυχίας του χώρου και της κοινωνικής ειρήνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εργένηδες από την Τουρκία διαμαρτύρονται γιατί θέλουν να… παντρευτούν


Οι γυναίκες προτιμούν τα αστικά κέντρα - Δείτε το βίντεο.

Οι άντρες από ένα χωριό στην νότια Τουρκία, βρήκαν στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι οι ντόπιες γυναίκες δεν δέχονται να τους παντρευτούν. Στο χωριό, όπως γράφει το CNN Turk, έχει να τελεστεί γάμος εδώ και 9 χρόνια.

Οι γυναίκες από το Uzumlu, αρνούνται να παντρευτούν τους συγχωριανούς τους γιατί δεν επιθυμούν να ζήσουν στο χωριό, γεγονός που ώθησε τους άντρες στην περίεργη αυτή διαμαρτυρία. Οι άντρες, κρατώντας πλακάτ, αξιώνουν από τα θηλυκά του χωριού να δεχτούν να μείνουν σε αυτό το μικρό χωριό, αντί να μετακομίσουν στα αστικά κέντρα. Με ένα από τα πλακάτ, μάλιστα, ένας από τους διαμαρτυρόμενους, ζητά από τον Ταγίπ Ερντογάν να τους βοηθήσει… Ο δήμαρχος του χωριού, Mustafa Bashbilan, ανέφερε ότι από τους 233 κατοίκους, υπάρχουν 25 ελεύθεροι άντρες, ηλικίας από 25 έως 45. Ο ίδιος, λέει ότι οι γυναίκες του χωριού προτιμούν τις μεγάλες πόλεις ενώ οι άντρες μένουν πίσω και φροντίζουν τους ηλικιωμένους.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο "πλανήτης Εννέα" απειλεί ξανά τη γη


Σύμφωνα με τον διακεκριμένο αστροφυσικό επιστήμονα Daniel Whitmire, ένας μυστηριώδης πλανήτης που αφάνισε τη ζωή στον πλανήτη μας χιλιάδες χρόνια πριν θα μπορούσε να «χτυπήσει» ξανά. Πρόκειται για τον «πλανήτη Εννέα», ο οποίος ανακαλύφθηκε στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος τον Ιανουάριο, προκάλεσε βροχή από κομήτες που «βομβάρδισαν» την επιφάνεια της Γης σκοτώνοντας και εξαφανίζοντας στο παρελθόν κάθε ίχνος ζωής.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο φορολογικό σύστημα υπάρχουν αρκετές αδικίες δήλωσε ο Αλεξιάδης - Παράταση για τις δηλώσεις


Στις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το αν τελικά θα δοθεί στους πολίτες με χρεωστικά εκκαθαριστικά, η δυνατότητα πληρωμής των οφειλών τους προς την εφορία μέχρι και σε οκτώ μηνιαίες δόσεις, γνωστοποίησε από τη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε πως αυτή τη στιγμή, όπως προβλέπει ο νόμος, η πληρωμή του φόρου γίνεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις. «Όταν, και αν έρθει η διάταξη στη Βουλή, θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους έχουν κάνει τη δήλωση και το θέλουν να πληρώσουν μέχρι σε οκτώ μηνιαίες δόσεις. Σε δύο ή τρεις εβδομάδες θα ξέρουμε αν θα έρθει ή όχι αυτή η διάταξη στη Βουλή» συμπλήρωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη και συνεχίζεται μέχρι τις 30 Ιουνίου, δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση, πέραν των όσων τυχόν θα απαιτηθούν, για όσες ημέρες το σύστημα TAXIS αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα.

«Θα αντιμετωπίσουμε όσα προβλήματα υπάρχουν ή ενδέχεται να εμφανιστούν, αλλά δεν έχουμε σκοπό να αναπαράγουμε ότι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, μετακινώντας διαρκώς τις ημερομηνίες κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων. Μετά το τρίμηνο θα δοθεί παράταση μόνο για όσες ημέρες υπάρχουν πιθανώς προβλήματα στο TAXIS» ξεκαθάρισε.

Ερωτηθείς αν τον ανησυχεί η απεργία των φοροτεχνικών ως προς τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της στη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι προφανώς τον προβληματίζει, αλλά θα επιδιωχθεί λύση. «Έχουμε συνεργασία και διάλογο από την πρώτη μέρα. Σέβομαι απόλυτα όσους πραγματοποιούν κινητοποιήσεις, αλλά από Δευτέρα ξεκινούν συζητήσεις στις οποίες θα τους ζητήσουμε να επιλέξουν άλλη μορφή κινητοποίησης» σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης. Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από τον ρυθμό υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στο πρώτο δίμηνο του 2016, αφού, ιδίως πολίτες που είχαν επιστροφή ή μηδενικά εκκαθαριστικά, έχουν ήδη υποβάλει τη δήλωσή τους.

Στις δηλώσεις του ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι «στο φορολογικό σύστημα υπάρχουν αρκετές αδικίες».

«Προσπαθούμε και μέσα από τις αλλαγές στις διαπραγματεύσεις, να κάνουμε πιο δίκαιο αυτό το σύστημα. Θα υπάρχουν ρυθμίσεις στη διαπραγμάτευση, που θα κάνουν πολύ πιο δίκαιες κάποιες ρυθμίσεις στην άμεση φορολογία» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την εισπραξιμότητα των φόρων σημείωσε ότι παρά την καταστροφολογία του 2015, που ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά με τα capital controls και την τραπεζική αργία, η κυβέρνηση έπιασε τον στόχο του προϋπολογισμού, κι από τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο «είχαμε κάθε μήνα επιπλέον φορολογικά έσοδα 500-700 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το 2014».

-------------

Αλεξιάδης: Μέχρι 30 Ιουνίου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Υπεγράφη πριν από λίγο από τον αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδη, η απόφαση για την μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2015.

Η απόφαση ορίζει ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30η Ιουνίου 2016.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Υπογράφηκε σήμερα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τ. Αλεξιάδη η σχετική απόφαση με την οποία:
1. Η προβλεπόμενη από το νόμο καταληκτική ημερομηνία (30.4) υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 30.6.2016 λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και έγιναν αιτία να καθυστερήσει η έναρξη υποβολής των δηλώσεων.
2. Εάν εμφανιστούν προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων (μηχανογραφικά κλπ.) η ημερομηνία αυτή, θα μετακινηθεί ανάλογα, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους φορολογούμενους.
Τονίζουμε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να υποβληθούν έγκαιρα οι δηλώσεις και για τον λόγο αυτό καθορίζουμε από την αρχή διάστημα τριών μηνών για την υποβολή τους. ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
Καλούμε τους φορολογούμενους να μην αφήσουν την υποχρέωσή τους αυτή για τις τελευταίες ημέρες, όπου εντοπίζονται συνήθως τα περισσότερα προβλήματα. Τους καλούμε να ανταποκριθούν άμεσα και να ολοκληρώσουν την όλη διαδικασία.
Καλούμε τους λογιστές-φοροτέχνες να συμβάλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην υποβολή των δηλώσεων και να επιλέξουν άλλες μορφές κινητοποίησης για τα υπαρκτά προβλήματά τους. Σε συναντήσεις με τους φορείς τους άμεσα, θα προσπαθήσουμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα επιτρέψουν την ομαλή ολοκλήρωση των δηλώσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ: Πέθανε Eλληνίδα αθλήτρια του bodybuilding την ώρα που έτρωγε


Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τετάρτης η αθλήτρια του bodybuilding, Τούλα Νομικού. Η διακεκριμένη αθλήτρια και διοικητικό στέλεχος της IBFA Hellas, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, έχασε τη ζωή της από πνιγμό κατά τη διάρκεια του φαγητού. Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του συντρόφου της, Γιώργου Καγκελάρη, να της σώσει τη ζωή, η αθλήτρια δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Σοκ – Πέθανε Eλληνίδα αθλήτρια του bodybuilding την ώρα που έτρωγε

Η Τούλα Νομικού είχε γεννηθεί το 1966, και είχε σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών και Διακοσμητών του ΤΕΙ Αθηνών. Είχε διακριθεί ως αθλήτρια σε κατηγορίες Fitness και Body Fitness, και τα τελευταία χρόνια ήταν κριτής και διοικητικό στέλεχος αρχικά στη NAC Hellas και κατόπιν στην IBFA Hellas.

Μέσα στις αγωνιστικές της διακρίσεις συγκαταλέγονται πρωτιές στο “Μρ. Κρήτη” και το NAC Hellas το 2005, 2η στο Παγκόσμιο της NAC το 2005. 2η στα ζευγάρια στο NAC Universe το 2006.


Πηγή: http://www.usay.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια


Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία «FRAPORT AG» επί των περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου, και των περιφερειακών αεροδρομίων Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε ολομέλεια, με την υπ' αριθ. 626/2016 ομόφωνη απόφασή της, ενέκρινε, κατ' άρθρο 8 παρ. 3 του ν. 3959/2011, τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση από τη FRAPORT AG του αποκλειστικού ελέγχου των περιφερειακών αεροδρομίων της ομάδας Α (1. Θεσσαλονίκης, 2. Κέρκυρας, 3. Ζακύνθου, 4. Κεφαλονιάς, 5. Ακτίου, 6. Καβάλας και 7. Χανίων) και της ομάδας Β (1. Ρόδου, 2. Κω, 3. Σαντορίνης, 4. Μυκόνου, 5. Μυτιλήνης, 6. Σκιάθου και 7. Σάμου) μέσω της παραχώρησης ύστερα από δημόσιους πλειοδοτικούς διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν από το ΤΑΙΠΕΔ για τη χρηματοδότηση, αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων των ομάδων Α και Β, δεδομένου ότι η εν λόγω συγκέντρωση, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Η ΕΑ επικέντρωσε την ουσιαστική της αξιολόγηση στις αγορές:

- Συμμετοχής σε διαγωνιστικές διαδικασίες για την παραχώρηση δικαιωμάτων διαχείρισης και λειτουργίας αεροδρομίων,

- παροχής υπηρεσιών διαχείρισης και λειτουργίας αερολιμενικών υποδομών, η οποία περιλαμβάνει τις υπο-αγορές αερολιμενικών υποδομών, επίγειας εξυπηρέτησης, λοιπών σχετικών εμπορικών δραστηριοτήτων και

- παροχής υπηρεσιών λογισμικού/ΙΤ για αεροδρόμια, ως κάθετη αγορά (προγενέστερου σταδίου) αναφορικά με την αγορά διαχείρισης και λειτουργίας αερολιμενικών υποδομών.

-------------

«Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα είμαστε σε θέση να αναλάβουμε το αεροδρόμιο του Ακτίου»

Θετικά μηνύματα συνεργασίας από τη συνάντηση του δημάρχου Πρέβεζας με στελέχη της Fraport AG.

Συνάντηση γνωριμίας με τον δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη είχαν σήμερα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Fraport AG, με βασικό ζήτημα της ατζέντας να είναι η συνεργασία των δυο πλευρών για το αεροδρόμιο του Ακτίου.

Τη γερμανική εταιρεία εκπροσώπησαν ο Στέφαν Σούλτε, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της εταιρείας και ο Αλεξάντερ Ζίνελ, επικεφαλής αντιπρόεδρος του τομέα παγκοσμίων επενδύσεων και management της εταιρείας.

«Έχουμε μεγάλη εμπειρία παγκοσμίως στο να διοικούμε και να αναπτύσσουμε αεροδρόμια, και το ίδιο έχουμε σκοπό να κάνουμε και εδώ, στο Άκτιο. Το πιο σημαντικό είναι ότι, θα συνεργαστούμε με ντόπιους υπαλλήλους», επισήμανε ο κ. Σούλτε, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης στο Δημαρχείο.

Σε ερώτηση για το εάν η κριτική που έχει ασκηθεί για το εγχείρημα, τους τελευταίους μήνες θα δυσκολέψει την παρουσία της εταιρείας στα 14 αεροδρόμια, απάντησε: «Θεωρώ ότι είναι φυσικό όλο αυτό, υπάρχουν αλλαγές και κάποια αβεβαιότητα, η οποία συνοδεύεται πάντα με αρνητικά σχόλια- αλλά πιστεύω ότι θα σας δείξουμε ότι είμαστε πραγματικά ικανοί και θα μείνουμε εδώ για πολλά χρόνια. Οπότε, θα θέλαμε να μας θεωρείτε σαν κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και ερχόμαστε να επενδύσουμε για 40 χρόνια». Επίσης ο κ. Σούλτε πρόσθεσε: «Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει. Θα λέγαμε ότι αυτή είναι μια χρονιά μεταβατικότητας, και υπάρχουν αρκετά σχέδια που πρέπει να ολοκληρωθούν, ωστόσο θεωρώ ότι μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα είμαστε σε θέση να αναλάβουμε».

Από την πλευρά του, ο κ. Μπαϊλης χαρακτήρισε θετική τη συνάντηση και επισήμανε πως τέθηκαν οι βάσεις για μια πολύ καλή συνεργασία στο μέλλον.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζήτησε από τα στελέχη έντιμη και ειλικρινή συνεργασία, ώστε το αεροδρόμιο του Ακτίου να αναδειχτεί σε μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή. Παράλληλα, όπως σημείωσε, έθεσε ως αίτημα την απασχόληση προσωπικού από την περιοχή για τις ανάγκες που θα προκύψουν στο αεροδρόμιο, κάτι το οποίο τα δύο στελέχη έκαναν άμεσα αποδεκτό, όπως προκύπτει και από τις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση ο κ. Σούλτε.

Τα δύο στελέχη τη Fraport από την πλευρά τους, τόνισαν πως θα υπάρξει αναβάθμιση και στις υποδομές, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση, πως η Πρέβεζα αποτελεί ιδανική περιοχή για να αναπτυχθεί τουριστικά.

Στη συνάντηση παρέστη η πρόξενος της Γερμανίας στην Ήπειρο, Kerstin Lohr, ενώ εκπροσωπήθηκαν ο Όμιλος Κοπελούζου, ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας και το Επιμελητήριο Λευκάδας.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι κρύβεται στην ουρά ενός κροταλία


Πως προκύπτει ο χαρακτηριστικός ήχος;

Δεν είναι βόας, δεν είναι κροταλίας… Τώρα που αναφερθήκαμε στον κροταλία, μάθετε ότι χαρακτηριστικό τους στοιχείο είναι το «κρόταλο» που φέρουν στην άκρη της ουράς τους, με το οποίο προειδοποιούν τους εχθρούς τους και απομακρύνουν τον κίνδυνο. Πάντως, μην ανησυχείτε, αν και υπάρχουν γύρω στα 36- 50 είδη κροταλία, με πολυάριθμα υποείδη, τα περισσότερα ζουν στην Αμερική- εμείς τα βλέπουμε σε φωτογραφίες, βίντεο και σε ντοκιμαντέρ.

Όσοι ζουν σε περιοχή όπου ζουν οι κροταλίες, πιθανότατα θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τον ήχο ενός τέτοιου επικίνδυνου φιδιού. Αλλά αν είστε γεμάτοι απορίες, ίσως να έχετε περιέργεια για το μπορεί να κρύβεται στο εσωτερικό μιας τέτοιας ουράς.

Γι αυτό το λόγο, υπάρχουν οι Lincoln και Dan, γιος και πατέρας, οι οποίοι διαθέτουν το κανάλι στο YouTube, «What’s Inside» και λύνουν αρκετές απορίες. Το εν λόγω βίντεο, τι έχει μέσα μια ουρά κροταλία, έχει πάνω από 26 εκατομμύρια views.

Όπως διαπίστωσαν, φαίνεται πως εντός της ουράς, δεν υπάρχουν… σφαιρίδια που να δικαιολογεί τον χαρακτηριστικό αυτό ήχο.

Μάθετε πως το κρόταλο είναι ένα όργανο από κερατίνη και αποτελείται από (μέχρι 14) φολίδες, οι οποίες συνδέονται χαλαρά μεταξύ τους. Οι υπόλοιπες καταστρέφονται εξαιτίας της τριβής στη γη. Τρεις φορές το χρόνο γίνεται αλλαγή του δέρματος στον κροταλία. Ωστόσο, το άκρο της ουράς δεν αλλάζει και παραμένει ως μέρος ενός κροτάλου. Οι νεογέννητοι κροταλίες δεν έχουν λειτουργικό κρόταλο. Το κρόταλο δεν μπορεί να κάνει θόρυβο αν απορροφήσει πολύ νερό. Ο ρόλος του κροτάλου είναι να προειδοποιεί τα οπληφόρα θηλαστικά για την ύπαρξή του κροταλία, ώστε να μην τον πατήσουν.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πυροβολισμοί και δύο νεκροί σε αεροπορική βάση στο Τέξας


O δράστης ενδέχεται να έχει αυτοκτονήσει, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Η αμερικανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι επενέβη σε μια αεροπορική βάση στο Τέξας (νότια), όπου σημειώθηκαν λίγο νωρίτερα πυροβολισμοί με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για τους δύο ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στην αεροπορική βάση του Λάκλαντ, οι αστυνομικοί παραμένουν στο εσωτερικό της βάσης», έγραψε το γραφείο του τοπικού σερίφη σε ένα μήνυμα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.



Ο δράστης ενδέχεται να έχει αυτοκτονήσει, σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Πραγματοποιήσαμε επέμβαση έπειτα από τις πληροφορίες που λάβαμε που έκαναν λόγο για έναν ένοπλο που είχε ανοίξει πυρ στην αεροπορική βάση Λάκλαντ», της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, σημείωσε ο σερίφης.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τη στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο Σαν Αντόνιο, όπως μεταδίδουν δημοσιογράφοι που βρίσκονται επί τόπου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα μηνύματα που έχετε λάβει και είναι «κρυμμένα» στο Messenger


Πιθανόν να μην τα έχετε δει ποτέ.

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να έχετε λάβει ένα ή περισσότερα μηνύματα στο inbox σας στο Messenger και να μην το γνωρίζετε κι άρα να μην τα έχετε διαβάσει ποτέ.

Αν και σε ορισμένους χρήστες είναι γνωστό, υπάρχουν αρκετοί που δεν γνωρίζουν ότι στο Messenger υπάρχει ένας φάκελος με «Αιτήματα μηνυμάτων» στον οποίο φτάνουν κάποια από τα εισερχόμενα, δίχως ειδοποίηση. Αυτά τα μηνύματα έρχονται από ανθρώπους που δεν είναι φίλοι σας και πάνε αυτόματα εκεί. Αν και πλέον σε κάποιους χρήστες έρχεται μια ειδοποίηση όπως «έχετε ένα νέο αίτημα μηνύματος», παλιότερα αυτό δεν συνέβαινε με αποτέλεσμα να έχουν συγκεντρωθεί σε κάποιους χρήστες αρκετά μηνύματα.

Ο τρόπος για να δείτε αν έχετε τέτοια μηνύματα και να τα διαβάσετε είναι ο εξής:

Πηγαίνετε στην εφαρμογή του Messenger, στην κάτω δεξιά γωνία θα δείτε τις Ρυθμίσεις. Πατήστε εκεί και στη συνέχεια «Αιτήματα μηνυμάτων». Εκεί, είτε θα δείτε απευθείας κάποιο μήνυμα ή θα σας δοθεί η δυνατότητα να επιλέξετε «Προβολή φιλτραρισμένων μηνυμάτων» που έχετε λάβει στο παρελθόν.

Πλέον έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε όλα τα τυχόν μηνύματα που έχετε λάβει και δεν τα έχετε δει. Εμφανίζονται με χρονολογική σειρά και θα διαπιστώσετε ότι είναι από άτομα τα οποία δεν είναι φίλοι σας και συνήθως δεν έχετε κανέναν κοινό φίλο με αυτούς.

Σύμφωνα με το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, αυτή η ρύθμιση για τα εισερχόμενα μηνύματα είναι ένας τρόπος να προστατεύονται οι χρήστες από spam και ενοχλητικά μηνύματα που δεν τους ενδιαφέρουν. Παρόλα αυτά κάποιοι από τους χρήστες λαμβάνουν ήδη ειδοποιήσεις και γι’ αυτά τα μηνύματα, ενώ σε άλλους πάνε αυτόματα στο φάκελο χωρίς καμία άλλη ειδοποίηση. Θεωρείται ότι το Facebook διαχωρίζει ποια μηνύματα στέλνει εκεί και για ποια ενημερώνει με ειδοποιήσεις ανάλογα με το αν «αισθάνεται» (μέσω βέβαια κοινών φίλων και άλλων στοιχείων) ότι ο παραλήπτης γνωρίζει τον αποστολέα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θεαματική κατάρρευση κτιρίου στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης


Πανικός λίγα μέτρα από τη διάσημη πλατεία Ταξίμ - Δείτε το βίντεο.

Η θεαματική κατάρρευση ενός ακατοίκητου πενταόροφου κτιρίου προκάλεσε, στην αρχή τουλάχιστον, πανικό σήμερα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, μόλις λίγα μέτρα από τη διάσημη πλατεία Ταξίμ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Σε ένα βίντεο που κατέγραψε ένας περαστικός φαίνεται το κτίριο να καταρρέει προκαλώντας μεγάλο θόρυβο και υψώνοντας ένα σύννεφο σκόνης στην περιοχή. Ο κόσμος που περνά από το σημείο πανικοβάλλεται κι αρχίζει να τρέχει για να γλυτώσει.



Ακούγοντας ύποπτους ήχους 10 λεπτά νωρίτερα, οι καταστηματάρχες της συνοικίας ζήτησαν από τους περαστικούς να μην προσεγγίζουν το κτίριο, σύμφωνα με το Dogan.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ένα φορτηγό διακρίνεται να σταματά στον δρόμο, προτού φύγει άρον άρον λίγα δευτερόλεπτα πριν από την κατάρρευση, οι λόγοι της οποίας δεν έχουν προς το παρόν γνωστοποιηθεί.

Ασθενοφόρα και περιπολικά έσπευσαν στην περιοχή για να πραγματοποιήσουν έρευνες στα συντρίμμια, όμως το πρακτορείο Dogan μετέδωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματίες.

Ζημιές προκλήθηκαν σε γειτονικά κτίρια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι γεμάτες αγάπη τελευταίες 48 ώρες μιας γυναίκας με καρκίνο


Τις πέρασε γράφοντας γράμματα στα παιδιά της.

Η 37χρονη Tracy Langford έχασε τη ζωή της μετά από μάχη με τον καρκίνο, την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, αυτά που έκανε πριν φύγει από τη ζωή συγκλονίζουν.

Έγραψε γράμματα στα παιδιά της από το κρεβάτι του νοσοκομείου φροντίζοντας το κάθε μήνυμα να έχει ιδιαίτερη σημασία για τα παιδιά της. Ο σύζυγός της, Jason, δήλωσε στη βρετανική Sun: «Πλήρωσε τους λογαριασμούς, έγραψε τα γράμματα στα παιδιά και φρόντισε για τα κολιεδάκια ώστε να βάλουμε μέσα την τέφρα της. Το δικό μου λέει «πάντα στην καρδιά μου» και των παιδιών λέει «μαμά».



Η γυναίκα, παρά τη σοβαρή ασθένειά της και την κατάστασή της, ήταν αποφασισμένη να αφήσει στα παιδιά της κάποιες επιστολές. Στην μεγαλύτερη κόρη της Coral έγραψε μεταξύ άλλων: «Θα μου λείψει να δω να κάνεις μωρά και να παντρευτείς. Μην πάρεις καμία ανόητη απόφαση, κάντο σωστά. Θα είσαι πάντα το κοριτσάκι μου.» Στη νεότερη κόρη της, Rhiana έγραψε: «Αγαπημένη όμορφη πριγκίπισσα της μαμάς. Θα είμαι στο πλευρό σου και στην καρδιά σου κάθε μέρα και ο μπαμπάς θα σ’ αγαπάει αρκετά και για τους δυο μας.» Όσο για τον γιο της Declan τον διαβεβαίωσε με το γράμμα της ότι κάθε φορά που θα βλέπει ένα λευκό φτερό, θα ξέρει ότι είναι εκείνη.



Μιλώντας για τη μάχη που έδωσε η γυναίκα του, ο Jason ανέφερε ότι πάλεψε να ξοδέψει όσο περισσότερο χρονο γινόταν με εκείνον και τα παιδιά τους. Τα παιδιά είναι συντετριμμένα αλλά ταυτόχρονα τόσο περήφανα για τη μαμά τους. Τους άφησε μια «κληρονομιά» που δε θα ξεχάσουν ποτέ. Το ζευγάρι γνωριζόταν από την παιδική ηλικία αλλά όταν μεγάλωσαν ακολούθησαν χωριστούς δρόμους.



Έχοντας παντρευτεί και χωρίσει και οι δύο και έχοντας αποκτήσει και οι δύο παιδιά βρέθηκαν τυχαία σε ένα πάρτι και από τότε συνέχισαν τη ζωή τους μαζί, αποκτώντας ακόμη μια κόρη το 2009. Όταν η 37χρονη αρρώστησε δεν ήθελε να πει τίποτα στα παιδιά της για να μην τα στενοχωρήσει. «Φόρεσε το γενναίο πρόσωπό της και πάντα χαμογελούσε», λέει ο σύζυγός της μοιράζοντας την ιστορία της γυναίκας του για την οποία νιώθει τόσο περήφανος.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών φέτος


Σχέδιο διάταξης παρουσίασε σε ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ο Φίλης.

Το σχέδιο διάταξης νόμου για προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2016-17 παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης κατά τη σημερινή συνάντησή του με τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, στο υπουργείο.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η διάταξη λαμβάνει υπόψη την πρόσφατη νομολογία του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία δίνεται προτεραιότητα στα αξιοκρατικά κριτήρια και στην επιτυχία σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η προτεινόμενη διάταξη, τη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών αναλαμβάνει το ΑΣΕΠ, με βασικά κριτήρια πρόσληψης, πρώτον, την επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, δεύτερον, την προϋπηρεσία σε θέση αναπληρωτή εκπαιδευτικού, τρίτον τα ακαδημαϊκά προσόντα και στη συνέχεια, τα κοινωνικά κριτήρια.

Από πλευράς εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, μένει να τοποθετηθούν επί της πρότασης αυτής του υπουργείου, ώστε το συντομότερο δυνατόν, να πάρει την τελική της μορφή η διάταξη.

Άλλωστε, η ηγεσία του υπουργείου έχει θέσει από καιρό τον στόχο να μην καθυστερήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών για την ερχόμενη σχολική χρονιά και να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς ελλείψεις εκπαιδευτικών από την πρώτη μέρα του σχολικού έτους.

Τέλος, όσον αφορά τη δέσμευση του υπουργείου για μόνιμους διορισμούς 20.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας, ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι παραμένει σταθερός στόχος και ότι σύντομα θα καταθέσει στη Βουλή την τεκμηριωμένη μελέτη επί του θέματος που έχει ήδη παρουσιάσει στους θεσμούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς


Επιχειρείται η εξυγίανση και ανασυγκρότηση του συνεταιριστικού κινήματος.

Η ανασυγκρότηση και εξυγίανση του συνεταιριστικού κινήματος, αλλά και η ενίσχυση κάθε πρωτοβουλίας που στηρίζεται στη βάση της κοινωνικής οικονομίας και της συλλογικότητας, επιχειρείται με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, το οποίο εισήλθε σήμερα για επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Στόχος του υπουργείου είναι από τη μια να ξεκαθαριστεί το τοπίο όσον αφορά στη σημερινή κατάσταση των συνεταιρισμών και από την άλλη να δημιουργηθεί μια σοβαρή βάση εκκίνησης για δημιουργία υγιών συλλογικών επιχειρηματικών μονάδων. Χαρακτηριστικό της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στο συνεταιριστικό κίνημα είναι ότι από τους 6.500 καταγεγραμμένους συνεταιρισμούς μόνον οι 1.042 λειτουργούν και οι υπόλοιποι 5.458 είναι στην πραγματικότητα συνεταιρισμοί-«σφραγίδες» που έπαψαν να λειτουργούν από καιρό. Από τους 1.042, δε, μόνον 15-20 εμφανίζουν υγιή οικονομικά στοιχεία.

Με το νομοσχέδιο- το οποίο επηρεάζει άμεσα 230.000 συνεταιρισμένους αγρότες και έμμεσα 500.000 αγρότες που επιλέγουν να συνεργάζονται με συνεταιρισμούς- προβλέπεται ότι για τη σύσταση αγροτικού συνεταιρισμού απαιτείται η σύνταξη καταστατικού και η υπογραφή του από τουλάχιστον 30 άτομα, καθώς και η καταχώρισή του στο βιβλίο μητρώου αγροτικών συνεταιρισμών που τηρείται στο οικείο Ειρηνοδικείο. Για τη σύσταση αλιευτικού συνεταιρισμού απαιτείται ελάχιστος αριθμός 15 ατόμων και για σύσταση συνεταιρισμών στους οποίους συμμετέχουν αποκλειστικά καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων απαιτείται ελάχιστος αριθμός 10 ατόμων. Επίσης, καταργείται το ελάχιστο ποσό του συνολικού συνεταιριστικού κεφαλαίου των 10.000 ευρώ, το ύψος του οποίου πλέον θα αποφασίζουν ελεύθερα τα μέλη του, καθώς και η χρηματοδότηση συνεταιριστικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων από τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ.

Εντός μηνός από την καταχώριση στο Ειρηνοδικείο όλοι οι συνεταιρισμοί οφείλουν να υποβάλουν αίτηση καταχώρισης στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών και άλλων Συλλογικών Φορέων. Η εποπτεία και ο έλεγχος επί των αγροτικών συνεταιρισμών ασκείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μέσω της Διεύθυνσης Οικονομικών Ελέγχων και Επιθεώρησης. Με το νομοσχέδιο δημιουργείται θεσμικό πλαίσιο για την αποφυγή φαινομένων κατάχρησης εξουσίας από μέλη του συνεταιρισμού ή του διοικητικού του συμβουλίου, ενώ θεσπίζονται ποινικές διατάξεις για μια σειρά παραπτώματα.

Το ανώτατο όργανο κάθε αγροτικού συνεταιρισμού είναι η γενική συνέλευση, η οποία εκλέγει με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία το διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο, τα μέλη των οποίων μπορούν να εκλεγούν μόνο για δύο συνεχόμενες θητείες. Τα μέλη των δύο συμβουλίων δεν αμείβονται. Όμως με απόφαση γενικής συνέλευσης μπορεί να προβλέπεται αμοιβή του προέδρου εφόσον ο κύκλος εργασιών του αγροτικού συνεταιρισμού υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ. Υποχρεωτικός, δε, είναι ο διορισμός γενικού διευθυντή σε όσους αγροτικούς συνεταιρισμούς έχουν κύκλο εργασιών άνω του ενός εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο νόμου δίνει τη δυνατότητα συγχώνευσης δύο ή περισσοτέρων αγροτικών συνεταιρισμών, εφόσον ο αγροτικός συνεταιρισμός που θα προέλθει έχει θετική οικονομική θέση. Με απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπορεί να καθορίζονται πρόσθετα κίνητρα για τη συγχώνευση και ανάπτυξη των αγροτικών συνεταιρισμών. Κίνητρα που αναφέρονται στις επενδύσεις, στην πρόσληψη και κατάρτιση στελεχών κ.α.

Αν ένας συνεταιρισμός παύσει τις πληρωμές των χρεών του κηρύσσεται σε κατάσταση πτώχευσης μετά από α) αίτηση οποιουδήποτε πιστωτή που έχει έννομο συμφέρον, β) του διοικητικού του συμβουλίου και γ) των εκκαθαριστών. Η πτώχευση δεν συνεπάγεται την πτώχευση των μελών του.

Με το σχέδιο νόμου δίνεται η δυνατότητα επτά ή περισσότεροι αγροτικοί συνεταιρισμοί με αντικείμενο δραστηριότητας που αφορά ένα προϊόν ή μια ομάδα προϊόντων να μπορούν να συνιστούν μεταξύ τους Κλαδικούς Αγροτικούς Συνεταιρισμούς. Επίσης, με πρωτοβουλία των Περιφερειών της χώρας μπορεί να συνιστώνται αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες με σκοπό την ανάδειξη και προβολή διατροφικών προϊόντων που παράγονται στα όρια τους και την παροχή υπηρεσιών τεκμηρίωσης και υποστήριξης. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα συγκρότησης ομάδας προστασίας και διαχείρισης προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης ή για κάθε Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν.

Επίσης, συνίσταται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Ταμείο Αγροτικής Συνεταιριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης», καθώς και ενιαία ψηφιακή βάση δεδομένων για την ιχνηλασιμότητα των συνεταιριστικών αγροτικών προϊόντων. Παράλληλα, ιδρύεται νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας και επωνυμία «Οργανισμός Διαχείρισης Ακινήτων, Γαιών και Εξοπλισμών ΑΕ», για την αξιοποίηση μεταξύ άλλων της δημόσιας γης που είναι κατάλληλη για αγροτική εκμετάλλευση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σχολικά γεύματα σταδιακά σε ακόμη εννέα σχολεία


Άρχισε σήμερα η υλοποίηση της δεύτερης φάσης του πιλοτικού προγράμματος.

Άρχισε σήμερα η υλοποίηση της δεύτερης φάσης του πιλοτικού προγράμματος σίτισης «Σχολικά Γεύματα» σε σχολεία των δήμων: Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νέας Ιωνίας, Ταύρου, Παλαιού Φαλήρου και Χαλανδρίου, ως κοινή δράση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δράση ξεκινά σε τρία από τα εννέα επιπλέον σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αφορά η δεύτερη φάση υλοποίησης του προγράμματος και καλύπτει το σύνολο των μαθητών που φοιτούν σε αυτά. Ήδη, από τον Φεβρουάριο, υλοποιείται το πρόγραμμα σίτισης όλων των μαθητών με επιτυχία σε εννέα δημοτικά σχολεία του δήμου Περάματος.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, οι στόχοι του πιλοτικού προγράμματος «Σχολικά Γεύματα» είναι να αντιμετωπιστούν, όσο είναι δυνατόν, αφενός μεν οι ανάγκες σίτισης αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού αφετέρου δε να υποστηρίξουν την εκπαιδευτική διαδικασία και να αποτρέψουν φαινόμενα σχολικής διαρροής. Συγχρόνως, να δραστηριοποιηθεί και να συνεργαστεί αρμονικά το σύνολο της σχολικής κοινότητας.

Το σύνολο των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υλοποιούν το πιλοτικό πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» είναι 18 και ο αριθμός των μαθητών που σιτίζεται από αυτό ανέρχεται σε 3150.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προκηρύχτηκαν οι πρώτες 88 θέσεις γιατρών σε νοσοκομεία


Αναμένονται 690 περαιτέρω προσλήψεις.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής, Παύλος Πολάκης, υπέγραψαν σήμερα την έγκριση για την προκήρυξη των πρώτων 88 θέσεων ειδικευμένων γιατρών σε νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει η έγκριση των προκηρύξεων και για τις υπόλοιπες θέσεις, που συνολικά αφορούν σε 690 μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς.

Όπως έγινε ακόμη σήμερα γνωστό από το υπουργείο Υγείας, συνεχίζεται η διαδικασία διορισμού του μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ από τις προκηρύξεις 4Κ και 5Κ, καθώς και η τοποθέτηση των νοσηλευτών και των γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της χώρας.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι με τις παραπάνω προσλήψεις να γίνει μια τονωτική «ένεση» ανθρώπινου δυναμικού -όπως αναφέρεται- στα νοσοκομεία της χώρας, έτσι ώστε το 2016 «να είναι μια χρονιά σταθεροποίησης του δημόσιου συστήματος και αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πιτσιλής: Όσοι κάνουν έναρξη εργασιών, πρέπει να υποστηρίζουν e-πληρωμές


«Η μετάβαση θα είναι σταδιακή», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.
Στις βασικές αρχές που έχουν χαράξει οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών, αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο τραπεζικό φόρουμ.

Όπως σημείωσε, τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, θα πρέπει να διαθέτουν κατάλληλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, προκειμένου να υποστηρίζουν ηλεκτρονικές πληρωμές. Πρόσθεσε, μάλιστα ότι «η μετάβαση θα είναι σταδιακή και θα γίνει αφενός με βάση την κατηγοριοποίηση των επαγγελματιών, σύμφωνα με το βαθμό επικινδυνότητας για φοροδιαφυγή αφετέρου με βάση γεωγραφικά κριτήρια.

Τα πρόσωπα που πρόκειται να κάνουν έναρξη εργασιών στο εξής, θα πρέπει απαραίτητα να υποστηρίζουν ηλεκτρονικές πληρωμές. Όλοι οι ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα θα πρέπει να δηλώνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τα σχετικά στοιχεία, με τα οποία πιστοποιείται η υποστήριξη ηλεκτρονικών πληρωμών. Ανάρτηση ειδικής πινακίδας στο χώρο πληρωμής της επιχείρησης, στην οποία θα αναγράφεται η υποχρεωτικότητα αποδοχής ηλεκτρονικών πληρωμών και η υποστήριξή τους».

Επιπλέον, μελετάται:

- Η μείωση του ανώτατου ορίου χρήσης μετρητών για συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων και μεταξύ επιχειρήσεων.

- Η σταδιακή κατάργηση χρήσης μετρητών για συναλλαγές με το Δημόσιο, αλλά και μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών.

- Η κατάργηση των έντυπων εντολών μεταφοράς κεφαλαίων από τις εφορίες προς την Τράπεζα της Ελλάδος και η αποστολή των συναλλαγών του Ελληνικού Δημοσίου με ηλεκτρονικό τρόπο.

- Η εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία PSD1, με αποστολή πληροφοριών στις αρμόδιες υπηρεσίες από παρόχους υπηρεσιών πληρωμών, φορείς αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών με τη χρήση καρτών πληρωμών (card acquirers), χρηματοδοτικά ιδρύματα, Ελληνικά Ταχυδρομεία, χρηματιστήριο και εταιρείες παροχής επενδυτικών υπηρεσιών.

- Αποστολή πληροφοριών στο υπουργείο Οικονομικών από διαδικτυακούς παρόχους διεξαγωγής στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων.

- Εισήγηση νομοθετικής ρύθμισης για παροχή επιπλέον κινήτρων, με σκοπό την προώθηση των ηλεκτρονικών πληρωμών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νεαρός χτύπησε 76χρονο στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πεθάνει


Δικογραφία για θανατηφόρα βλάβη σχηματίστηκε σε βάρος του 26χρονου.

Ο διαπληκτισμός ενός νεαρού με έναν ηλικιωμένο τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Καλαμαριά, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 76χρονου άντρα.

Ο 26χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς για θανατηφόρα βλάβη.

Ειδικότερα, ο 26χρονος, ξημερώματα της 7ης Απριλίου, έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με τον 76χρονο, σε κοινόχρηστο χώρο οικοδομής στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου διέμενε ο τελευταίος, κατάφερε με τα χέρια του χτυπήματα στο κεφάλι του ηλικιωμένου.

Ο 76χρονος, στη συνέχεια, επέστρεψε στο σπίτι του, όπου βρέθηκε νεκρός από συγγενείς του, πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας, εντόπισαν και συνέλαβαν βραδινές ώρες χθες, τον 26χρονο σε περιοχή της Ημαθίας.

Όπως προέκυψε από την νεκροψία, που πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής, ο θάνατος του 76χρονου, οφείλεται σε ενδοκράνια αιμορραγία αριστερού ημισφαιρίου, κακώσεις μαλακών μορίων κεφαλής, νεοδιεργασίες στελέχους, προμήκους και δεξιού επινεφριδίου, εξαιτίας των χτυπημάτων που του κατάφερε ο 26χρονος.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η περιπέτεια μιας ανήλικης μητέρας Ρομά για να βγάλει ταυτότητα


Χρειάστηκε η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για να αρθούν τα εμπόδια.

Σε Γολγοθά μετατράπηκε για ανήλικη μητέρα Ρομά η έκδοση αστυνομικής ταυτότητας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για να αρθούν εμπόδια που στερούσαν το παιδί της από ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Η έλλειψη ταυτότητας της μητέρας είχε ως αποτέλεσµα αφενός να µην µπορεί να τακτοποιηθεί δηµοτολογικά το νεογέννητο βρέφος, αφετέρου να µην είναι δυνατή η ιατροφαρµακευτική κάλυψή του µέσω βιβλιαρίου ανασφαλίστου, καθώς και η υπαγωγή του σε ευεργετικές διατάξεις κοινωνικής επιδοµατικής πολιτικής.

Η ανήλικη μητέρα δεν μπορούσε να εκδώσει αστυνομική ταυτότητα διότι οι γονείς της είχαν διακόψει τις σχέσεις μαζί της (δεν συμφωνούσαν με προσωπικές επιλογές της) και ως εκ τούτου δεν µπορούσε να υλοποιηθεί η πρόβλεψη της διάταξης που θέτει ως προϋπόθεση για την έκδοση δελτίου αστυνοµικής ταυτότητας ανήλικου τέκνου τη βεβαίωση της ταυτότητάς του από έναν γονέα.

Φορέας που υποστηρίζει τα δικαιώµατα Ροµά και ευπαθών οµάδων ζήτησε τη διαµεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος επικοινώνησε µε την αρµόδια για την έκδοση ταυτοτήτων υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και µε το γραφείο Ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου. Η αστυνοµία αναγνώριζε την υποχρεωτικότητα της έκδοσης δελτίου αστυνοµικής ταυτότητας, ωστόσο δεν διέβλεπε περιθώριο παρέµβασής της, θεωρώντας ότι το ζήτηµα αυτό επαφίεται στη θέληση των γονέων.

Ο Συνήγορος υποστήριξε ότι η άσκηση της γονικής µέριµνας συνιστά πρωτίστως καθήκον και δευτερευόντως δικαίωµα των γονέων, έχει λειτουργικό χαρακτήρα, οπότε η άσκησή της είναι υποχρεωτική, χωρίς δυνατότητα παραίτησης του γονέα, και, τέλος, πρέπει πάντοτε να αποβλέπει στο συµφέρον του τέκνου.

Μετά την παρέµβαση του Συνηγόρου, η Ασφάλεια Ηρακλείου κάλεσε τους γονείς της ανήλικης, τους ενηµέρωσε για την υποχρέωσή τους σε έκδοση ταυτότητας του τέκνου τους και τις ευθύνες τους σε περίπτωση παράβασης της υποχρέωσης αυτής και έτσι εξασφάλισε τη συνεργασία τους για την έκδοση του δελτίου ταυτότητας της ανήλικης µητέρας.

Έχοντας πλέον αποκτήσει ταυτότητα, η µητέρα µπόρεσε µε τη σειρά της να τακτοποιήσει αστικοδηµοτικά το δικό της ανήλικο τέκνο, να το υπαγάγει σε ιατροφαρµακευτική κάλυψη, µέσω της έκδοσης βιβλιαρίου ανασφαλίστου, και να επωφεληθεί των ευεργετηµάτων και κοινωνικών παροχών που δικαιούται, ως µόνη γονέας απροστάτευτου τέκνου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...