Παρασκευή, 8 Απριλίου 2016

Norman Atlantic:Τόνοι λαδιού γλύτωσαν την καταστροφή όχι την κατάσχεση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έζησαν τον τρόμο και τον πανικό στα τέλη του 2014 στο άκουσμα της είδησης ότι το πλοίο "Norman Atlantic" στο οποίο βρίσκονταν μέσα οι νταλίκες τους που μετέφεραν ελαιόλαδο στην Ιταλία, τυλίχθηκε στις φλόγες εξαιτίας πυρκαγιάς, που ξέσπασε στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου.

Ο λόγος για τρεις Κρητικούς ιδιοκτήτες φορτηγών των οποίων τα οχήματα, κατευθύνονταν από Πάτρα μέσω Ηγουμενίτσας προς την γειτονική χώρα, μεταφέροντας 150 τόνους ελαιόλαδου. Και ενώ περίμεναν όλοι ότι θα ήταν κατεστραμμένα εξαιτίας της φωτιάς, όχι μόνο κάτι τέτοιο δεν έγινε αλλά μέχρι και σήμερα είναι εγκλωβισμένα στο εσωτερικό του πλοίου, που παραμένει δεμένο στο Μπάρι.

Εδώ και 1,5 χρόνο οι κ. Βασιλάκης, Καλογεράκης και Παπακωνσταντής δεν είχαν καμία ενημέρωση για τα φορτηγά τους πιστεύοντας ότι ο πύρινος εφιάλτης που ξέσπασε στο πλοίο τα κατέστρεψε καθώς οι εισαγγελικές αρχές του Μπάρι είχαν δώσει εντολή να μην επιτρέπεται σε κανένα η παρουσία στο πλοίο που εξακολουθεί να θεωρείται «τόπος εγκλήματος». Όμως τελικά το σενάριο της καταστροφής αποδείχτηκε ότι δεν ίσχυες καθώς οι νταλίκες τους ήταν σε ένα άλλο υπόγειο γκαράζ που δεν καταστράφηκε.

Πριν από μερικές εβδομάδες έλαβαν από την ΑΝΕΚ ,τη ναυλώτρια εταιρεία, ένα ανέλπιστο τηλεφώνημα και με το στόμα ανοιχτό άκουγαν ότι μπορούν να παραλάβουν τα οχήματα τους από το κατεστραμμένο πλοίο. Η χαρά τους απερίγραπτή . Αφού ενημέρωσαν και τους εξαγωγείς Κρητικούς ότι σύντομα θα τους επιστρεφόταν το εμπόρευμα που είχαν παραλάβει από εκείνους το 2014, ξεκίνησαν για Ιταλία. Όχι μόνο οι 3 Κρητικοί αλλά και 6 ακόμη ιδιοκτήτες φορτηγών από την υπόλοιπη Ελλάδα για να παραλάβουν συνολικά 500τόνους ελαιόλαδου.

Και αφού έφτασαν εκεί και η διαδικασία της εκφόρτωσης ήταν σε εξέλιξη με τα κάποια εκ των φορτηγών να βρίσκονται στον καταπέλτη του πλοίου , ξαφνικά τα χαμόγελα πάγωσαν και η αγωνία και προβληματισμός πήραν την θέση τους. Αιτία το γεγονός ότι οι λιμενικές αρχές τους ενημέρωσαν ότι τελικά δεν θα παραλάβουν τα φορτηγά με τα εμπορεύματα τους διότι κατασχέθηκαν.

Οι ίδιοι, απογοητευμένοι ζήτησαν και είδαν τον Έλληνα πρέσβη, χωρίς όμως ο ίδιος να είναι σε θέση να τους πει κάτι αισιόδοξο για την υπόθεση τους. Πλέον παίρνουν το δρόμο της επιστροφής προς την Ελλάδα αφήνοντας πίσω για μία ακόμη φορά την περιουσία τους και χωρίς κανείς να μπορεί να τους πεις με σιγουριά ότι εκείνο θα φτάσει κάποια στιγμή στα χέρια τους .Πλέον ζητουν να μεσολαβήσουν οι ελληνικές αρχές προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριο τους και να αποδεσμευτούν οι περιουσίες τους.

Μέχρι τότε το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να περιμένουν την εξέλιξη της δίκης που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου στα δικαστήρια του Πρίντεζι μεταξύ της πλοιοκτήτριας εταιρείας και της εταιρείας που έχει στην ιδιοκτησία της τα ρυμουλκά ελπίζοντας ότι μέσω της δικαιοσύνης θα βρεθεί λύση και θα δοθεί τέλος στην ομηρία των 16 φορτηγών στα οποία έχουν εγκλωβιστεί 500 τόνοι ελαιόλαδου για παραπάνω από 15 μήνες, εκ των οποίων οι 150 τόνοι προέρχονται από την Κρήτη.
Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.