Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Thess-ράμπα: Μια αξιόλογη προσπάθεια για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά από επικοινωνία με κάποιους από τους υπεύθυνους του site, μας έκαναν γνωστή την ύπαρξη της όμορφης και αξιόλογης αυτής σελίδας και μας ζήτησαν όσοι ενδιαφέρονται να συμπληρώσουν το πιο κάτω ερωτηματολόγιο. Ας δούμε λίγα πράγματα γι' αυτήν.

----------

Ασφαλής και άνετη κίνηση με αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορήσου, αναζήτησε, πρότεινε ...

About THESS-ράμπα

Πρόκειται για μία πιλοτική web εφαρμογή που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Εφαρμογές για τη Θεσσαλονίκη» και στοχεύει στη διευκόλυνση της κίνησης των ατόμων με αμαξίδιο σε τμήμα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Με κριτήριο την ασφάλεια της προσπέλασης, ο χρήστες μπορούν να εντοπίζουν τη βέλτιστη διαδρομή για τη μετακίνησή τους γρήγορα και εύκολα, μέσω του χάρτη χωροθέτησης των ραμπών και της αξιολόγησής τους.

Η εφαρμογή παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα σημεία με ράμπες, να αναζητήσουν τη διαδρομή της προτίμησής του και να προτείνουν σημεία που θα έπρεπε να βελτιωθούν, να καταργηθούν ή να δημιουργηθούν ράμπες.

Απώτερο στόχο της εφαρμογής αποτελεί η δημιουργία μιας κοινότητας πληροφόρησης, σχολιασμού και πρότασης επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινής μετακίνησης των ατόμων με αμαξίδιο.


Ποιοί Είμαστε
Η ομάδα που δημιούργησε αυτή την εφαρμογή είναι:

Θεοδώρου Γεώργιος » Χωροτάκτης-Πολεοδόμος Μηχανικός Α.Π.Θ. g.theodorou@hotmail.com

Λαλιώτης Κωνσταντίνος » Φοιτητής του τμήματος Χωροταξίας Α.Π.Θ. konstantinos.laliotis@yahoo.gr

Μπελικαΐδης Ιωάννης-Πρόδρομος » Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Π.Θ. iobelika@gmail.com

Παπαδημητρίου K. Γεώργιος » Τελειόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών gipap90@gmail.com

Δείτε περισσότερα στην σελίδα: http://thessrampa.netai.net/index.html

----------

Στην προσπάθεια για τη βελτίωση και την επέκτασή της στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, θα μας βοηθούσατε πολύ με την προώθηση και συμπλήρωση του παρακάτω ερωτηματολογίου.

Το ερωτηματολόγιο πραγματοποιείται, επίσης, στο πλαίσιο της Διπλωματικής Εργασίας μου στο Τμήμα Χωροταξίας της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ.

(Περισσότερα για τη Thess-ράμπα μπορείτε να βρείτε στο επισυναπτόμενο pdf.)

Ευχαριστώ

Κωνσταντίνος Λαλιώτης
εκ μέρους της ομάδας Thess-ράμπα
6941689155

Thess-ράμπα_πληροφορίες.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.