Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Νέα μόνιμη έκθεση στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου


Πέντε «διαφανή» αυτοκίνητα και τέσσερα εκπαιδευτικά μοντέλα αποκαλύπτουν την τεχνολογία που «κρύβεται» μέσα τους.

Παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, του προέδρου της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς», Κωνσταντίνου Μπακούρη και του προέδρου της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α, Δ. Βερναρδάκη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας μόνιμης έκθεσης του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου με τον τίτλο «Transparency» (Διαφάνεια).

Η έκθεση, δημιούργημα του ιδρυτή του μουσείου κ. Θεόδωρου Χαραγκιώνη, προσβλέπει στο να δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του Μουσείου να γνωρίσουν από κοντά την τεχνολογία του αυτοκινήτου, όπως αυτή αλλάζει μέσα από το διαφορετικό τρόπο μετάδοσης της κίνησης, αφού αυτό τελικά οδηγεί σε ασφαλέστερη οδήγηση και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.



Τα εκθέματά της αφορούν σε πέντε «διαφανή» αυτοκίνητα και τέσσερα εκπαιδευτικά μοντέλα των δεκαετιών από το ’40 έως το ’70 που στόχο έχουν να μην αφήσουν ερωτηματικά στον διερευνητικό επισκέπτη σχετικά με την τεχνολογία που «κρύβεται» μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Τα μοντέλα είναι: Dodge ¾ Light Truck SWB (1940-45), Lancia Flavia Convertibile (1964), Bond Equipe Gt 4S (1967), Porsche 912 (1968), Lotus Europa Twin Cam Special (1974).



Ο σκοπός όμως αυτής της έκθεσης είναι διπλός, αφού παράλληλα φιλοδοξεί να καταδείξει, με έμμεσο τρόπο, την επιτακτική πλέον ανάγκη για «διαφάνεια» στους διάφορους τομείς της ελληνικής κοινωνίας, ένα πολύ σημαντικό μήνυμα ειδικά για τους νεότερους επισκέπτες.

Τα εγκαίνια της έκθεσης συμπίπτουν με τον εορτασμό των 50 χρόνων της FIVA (Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορικού Αυτοκινήτου) και της ανακήρυξης του έτους 2016 ως «Έτους Παγκόσμιας Μηχανοκίνητης Κληρονομιάς».

Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, αλλά και της διεθνούς αναγνώρισης του έργου του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκίνητου, η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα της UNESCΟ και της Εθνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιών Αυτοκινήτων (ΦΙΛ.Π.Α).

Lancia Flavia Convertible



Το μοντέλο Flavia, ήταν το τελευταίο μεσαίο οικογενειακό μοντέλο του φημισμένου Ιταλικού οίκου πριν από την εξαγορά του από τη Fiat. Ήταν εμπροσθοκίνητο με 4κύλινδρο επίπεδο κινητήρα 1,5 , 1,8 και τελικά 2,0 λίτρων. Μετά το πολύ επιτυχημένο coupe μοντέλο από την καροτσερία Pinninfarina, η Lancia στράφηκε στην καροτσερία Vignale για τη δημιουργία ενός ανοικτού μοντέλου με 2+2 θέσεις, το οποίο βγήκε σε 1,5 και 1,8 λίτρα τα τελευταία από τα οποία με ψεκασμό.

Για απλούστευση της κατασκευής πολλά από τα στοιχεία εξοπλισμού όπως τα εμπρός και πίσω φώτα και ο πίνακας οργάνων, καθώς επίσης τα μηχανικά μέρη προήρχοντο από την Berlina.

Το Μουσείο αγόρασε το αυτοκίνητο σε πολύ κακή κατάσταση από έμπορο που το διέθετε για ανταλλακτικά και το αποκατέστησε πλήρως.

Σημειώνεται ότι τα γαλάζια τμήματα του αυτοκινήτου είναι πρόσθετος εξοπλισμός για την υπερύψωση του αμαξώματος, ώστε να φαίνονται τα μηχανικά του μέρη. Οι ακτινωτοί τροχοί με στεφάνι ελαφρού κράματος Borrani είναι αξεσουάρ εποχής.
Έτος κατασκευής: 1964
Τύπος κινητήρα: Επίπεδος 4κύλινδρος /1,800 cc
Ισχύς κινητήρα: 92 ίπποι στις 5.200 σ.α.λ.
Τελική ταχύτητα: 173 χλμ/ώρα
Μονάδες παραγωγής: 877 (834 με καρμπυρατέρ, 43 με ψεκασμό)

Dodge ¾ Light Truck S.W.B.



Τα Dodge της σειράς WC υπήρξαν μια γκάμα από στρατιωτικά φορτηγά ελαφρού αμαξώματος που κατασκευάζονταν από τη Dodge και τη Fargo κατά τη διάρκεια του 2ο Παγκόσμιου Πολέμου.

Η σειρά περιλάμβανε μεταξύ άλλων, φορτηγά τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, ασθενοφόρα, κινητά συνεργεία και αναγνωριστικά οχήματα. Όλα τα οχήματα της σειράς είχαν κίνηση είτε στους 4, είτε στους 6 τροχούς.

Το Dodge ¾ SWB ήταν ένα τετρακίνητο (4x4) όχημα με «κοντό» μεταξόνιο και ανοιχτή καρότσα. Το μέγιστο επιτρεπτό φορτίο ήταν ¾ του τόνου, εξ ‘ου και η ονομασία του. Ο κινητήρας των 3772 κ. εκ. απέδιδε 92 ίππους.

Το όχημα μετά το τέλος του Β΄παγκόσμιου πολέμου μετατράπηκε σε εκπαιδευτικό για οδηγούς του στρατού, ρευστοποιήθηκε σαν μη αναγκαίο στρατιωτικό υλικό και αγοράστηκε από το Μουσείο στην Ελλάδα από γνωστό δημιουργό επίπλων που αναζητούσε εναλλακτικά υλικά για τη δουλειά του.
Έτος κατασκευής: 1940-1945
Τύπος κινητήρα: 6κύλινδρο σε σειρά / 3,772 κ.εκ.
Ισχύς κινητήρα: 92 ίπποι 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Τα αίτια της μοιραίας πτώσης του Luis Salom


Ολοκληρώθηκε η ανάλυση των δεδομένων τηλεμετρίας του ατυχήματος.

H Ομάδα SAG Moto2 έδωσε στη δημοσιότητα την ανάλυση που έκανε στα δεδομένα της τηλεμετρίας τα σχετικά με την πτώση του νεαρού Ισπανού αναβάτη που του στοίχισε τη ζωή.

Τα αίτια της μοιραίας πτώσης του Luis Salom

Τα δεδομένα παραδόθηκαν στην Ομάδα του Salom την Κυριακή 5 Ιουνίου από την Οργάνωση του αγώνα. Αμέσως η Ομάδα συνεδρίασε με συμμετοχή των Edu Perales (ιδιοκτήτης της ομάδας), Jordi Rubio (τημ μάνατζερ), Salom Bernat Bassa (αρχιμηχανικός του Salom), Michael Ferger (αρχιμηχανικός του Jesko Raffin), Jesko Raffin (αναβάτης της Moto2) και Marco Rodrigo (μάνατζερ του Luis Salom). Ακολουθεί η αλληλουχία των γεγονότων πριν το μοιραίο δυστύχημα, όπως τα ανέδειξε η ανάλυση.

Κατά τη διάρκεια των Β' Ελεύθερων Δοκιμαστικών (ΕΔ2) ο Luis Salom έκανε μερικούς γύρους, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του (1’48.608) και ύστερα έκανε το πρώτο του πιτ-στοπ για να περάσει ένα φρέσκο πίσω λάστιχο στη μοτοσυκλέτα.

Έπειτα επέστρεψε στην πίστα. Στη διάρκεια αυτού του πρώτου γύρου μετά το πιτ-στοπ συνέβη το δυστύχημα. Στον γύρο αυτόν λοιπόν, ο Salom έφτασε στο σημείο αναφοράς πέδησης της Κ12 (στροφή 12, μια γρήγορη δεξιά) κινούμενος με 6 χαω λιγότερα από ό,τι στον ταχύτερο γύρο του.

Σύμφωνα με την τηλεμετρία αυτό συνέβη, επειδή είχε βγεί από την Κ11 με χαμηλότερη επιτάχυνση. Η ταχύτητα των μοτοσυκλετών στο σημείο αυτό είναι σύμφωνα με πληροφορίες του motomatters.com γύρω στα 170 χαω.

serveimage1

Λόγω της μειωμένης ταχύτητας ο Ισπανός έπιασε τα φρένα 9 μέτρα αργότερα από το σημείο αναφοράς, ώστε να έχει την κατάλληλη (αυξημένη) ταχύτητα για να στρίψει στην Κ12.

Στην είσοδο όμως αυτής της στροφής υπάρχει στο οδόστρωμα μια ανωμαλία, γνωστή σε όλους τους αναβάτες. Bρίσκεται σε σημείο που οι αναβάτες την περνούν έχοντας ήδη αφήσει τα φρένα.

Ωστόσο η κατά 9 μέτρα καθυστέρηση της πέδησης είχε σαν αποτέλεσμα η μοτοσυκλέτα του Luis να περάσει την ανωμαλία φρεναριστή. Με μειωμένη διαδρομή ανάρτησης λόγω της βύθισης του μπροστινού και με πιο νευρική γεωμετρία (αφού η μοτοσυκλέτα ήταν με βυθισμένη ανάρτηση εμπρός) συν την ταχύτητα που πλέον ήταν ίση με εκείνη την οποία είχε στο σημείο αυτό όταν έκανε τον ταχύτερο γύρο του, η πίεση στο εμπρός ελαστικό ξεπέρασε τα όρια της πρόσφυσής του όταν χτύπησε πάνω στην ανωμαλία. Η απώλεια της πρόσφυσης οδήγησε στην πτώση και το τραγικό της αποτέλεσμα, αν και χρειάστηκαν αρκετές ακόμη κακές συνέργειες παραγόντων μέχρι να ολοκληρωθεί το δράμα.

Ο Salom στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, αφού αν είχε πέσει ένα μέτρο πιο δεξιά ή αριστερά η κατάληξη θα ήταν τελείως διαφορετική. Το ίδιο και αν είχε λίγα χιλιόμετρα λιγότερα όταν περνούσε την ανωμαλία.

Στο σημείο που σερνόμενος πίσω από τη μοτοσυκλέτα βγήκε από τη διαδρομή σε εφαπτομένη τροχιά, υπάρχει μια στενή ασφάλτινη λωρίδα που έχει κατασκευαστεί για να φρενάρουν τα αυτοκίνητα της F1 αν βγουν από τη στροφή, ώστε να μην χτυπήσουν «με όσα» στον τοίχο ασφαλείας που βρίσκεται αρκετά κοντά στην πίστα.

Δεξιά και αριστερά της ασφάλτινης λωρίδας εκτείνεται ο χώρος διαφυγής γεμάτος χαλίκι. Αν η τροχιά του Salom τον έφερνα στα χαλίκια, ο Ισπανός θα επιβράδυνε περισσότερο από τη μοτοσυκλέτα του και θα ακολουθούσε διαφορετική πορεία, μένοντας μακριά της.

Γλιστρώντας όμως και οι δυο πάνω στην άσφαλτο, πρώτα η μοτοσυκλέτα και μετά ο Salom κατέληξαν με ελάχιστα μειωμένη ταχύτητα στον αερότοιχο. Ο Salom προσέκρουσε στην μοτοσυκλέτα και όχι στον αερότοιχο και αυτό κατέστη μοιραίο. Στη συνέχεια, η μοτοσυκλέτα που λόγω μεγαλύτερου βάρους είχε περισσότερη ορμή, έκανε ένα σάλτο μορτάλε και επιστρέφοντας στη γη έπεσε πάνω στο σώμα του δύσμοιρου αναβάτη...

Δείτε εδώ το video της πτώσης, όπως το κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας της πίστας:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λευκός καρχαρίας πιάστηκε στην Σύρο


Ζύγιζε 40 κιλά και είχε μήκος 1,60 μέτρα.

Είναι γνωστό πλέον, ότι λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, ως αποτέλεσμα του φαινομένου του θερμοκηπίου, η θερμοκρασία των νερών έχει αυξηθεί και αυτή, με αποτέλεσμα συχνά να παρατηρούνται ψάρια που είναι κοινά μόνο στις θερμές θάλασσες να κάνουν την εμφάνισή τους σε ξένες.

Λευκός καρχαρίας πιάστηκε στην Σύρο

Έτσι έγινε και στην Σύρο, όπου ένας ψαράς έπιασε έναν μικρό λευκό καρχαρία 1,60 μέτρων, ανοιχτά της Σύρου.

O «Λευκός», όπως είναι γνωστός ο καρχαρίας που ευθύνεται για τις περισσότερες επιθέσεις στον πλανήτη, μπλέχτηκε στα δίκτυα ψαράδων ανοιχτά της Σύρου, ανάμεσα στην περιοχή της Βάρης και του Μέγα Γιαλού.

Ήδη υπάρχει ανησυχία, από κατοίκους της περιοχής για την ύπαρξη της λοιπής «οικογένειας», αφού είναι σίγουρο ότι στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν οι «γονείς» και όχι μόνο σύμφωνα με τα λεγόμενα του κόσμου που βρέθηκε στην παραλία της ώρα που τον έβγαλαν οι ψαράδες στο λιμανάκι του Αχλαδιού.

Ο καρχαρίας ζύγιζε 40 κιλά και είχε μήκος 1,60 μέτρα.


Πηγή: http://cyclades24.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκληραίνουν τη στάση τους οι λιμενεργάτες


«Δεν εμποδίζουμε τη λειτουργία της τουριστικής κίνησης, απλώς δεν κάνουμε τους χαμάληδες».

Την προειδοποίηση ότι θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους στέλνουν στην κυβέρνηση οι λιμενεργάτες, εν μέσω κορύφωσης της τουριστικής κίνησης και αφίξεων κρουζιερόπλοιων.

Και αυτό το σαββατοκύριακο οι λιμενεργάτες απέχουν από την εργασία τους, με τουλάχιστον 13.000 επιβάτες να αναμένονται στον Πειραιά.

Σήμερα αναμένονταν οχτώ κρουαζιερόπλοια στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ωστόσο ένα από αυτά αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να δέσει στο Λαύριο, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, παράδειγμα που δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

«Οι κ. Τσακαλώτος και Δρίτσας δεσμεύθηκαν στα λόγια. Θέλουμε ένα μίνιμουμ εξασφάλισης στα εργασιακά, χωρίς απολύσεις και με γενικό κανονισμό προσωπικού, δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος, Γιώργος Γεωργακόπουλος. «Ο Δρίτσας έφερε γνωμοδοτήσεις όχι ρύθμιση για την προστασία μας. Εάν δεν λυθεί το θέμα θα εντείνουμε τις κινητοποιήσεις», προειδοποίησε.

«Δεν εμποδίζουμε τη λειτουργία της τουριστικής κίνησης, απλώς δεν κάνουμε τους χαμάληδες. Όταν απεργεί ο δημοσιογράφος δεν δίνει ειδήσεις, όταν απεργεί ο ‘‘χαμάλης’’ δεν κουβαλάει» ανέφερε ακόμη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φίδι σκόρπισε τον πανικό στο κέντρο του Πύργου


Τον τρόμο σκόρπισε ένα φίδι στο εμπορικό κέντρο του Πύργου. Το ερπετό, το οποίο πιθανότατα ήταν δενδρογαλιά, έκανε τη… βόλτα του στο πεζοδρόμιο προκαλώντας τον πανικό των περιστατικών και των καταστηματαρχών. Οι πιο ψύχραιμοι… επιστράτευσαν δύο σκουπόξυλα και ένα φτυάρι και κατάφεραν να το εξουδετερώσουν.






Διαβάστε περισσότερα...

Πέντε λόγοι να στείλετε τα παιδιά σας κατασκήνωση αυτό το καλοκαίρι


Μάθετε ποια είναι τα πλεονεκτήματα.

Αμφιταλαντεύεστε αν πρέπει ή όχι να στείλετε το παιδί σας κατασκήνωση αυτό το καλοκαίρι; Πριν πάρετε την απόφασή σας, μάθετε ποια είναι τα πλεονεκτήματα που μπορεί να αποκομίσει το παιδί από αυτή την εμπειρία.

Στην κατασκήνωση τα παιδιά…

Κάνουν σωματικές δραστηριότητες

Στο σπίτι τις περισσότερες ώρες τα παιδιά κάθονται κι εσείς αναρωτιέστε πώς μπορείτε να τα απασχολήσετε δημιουργικά. Η κατασκήνωση όμως προσφέρει μια θαυμάσια ευκαιρία για δράση. Τρέξιμο, κολύμπι, άλμα, πεζοπορία, αναρρίχηση, είναι λίγες μόνο από τις δραστηριότητες που κάνουν τα παιδιά.

Απομακρύνονται από την τεχνολογία

Μόνο καλό μπορεί να κάνει το διάλειμμα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα κινητά τηλέφωνα, το Διαδίκτυο. Τα παιδιά κάνουν πραγματικές δραστηριότητες και βιώνουν πραγματικά συναισθήματα. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Γίνονται πιο ανεξάρτητα

Η κατασκήνωση είναι το ιδανικό μέρος για τα παιδιά για να πάρουν για πρώτη φορά αποφάσεις για τον εαυτό τους, χωρίς την καθοδήγηση των γονέων. Μαθαίνουν να ικανοποιούν μόνα τις ανάγκες τους και ανακαλύπτουν νέες πτυχές της προσωπικότητάς τους, αξιοποιώντας έτσι τις ικανότητες και δεξιότητές τους.

Μαθαίνουν να λειτουργούν σε ομάδα

Στη παιδική κατασκήνωση, κανένα παιδί δεν νιώθει μοναξιά ούτε για ένα λεπτό. Είναι το ιδανικό μέρος για κοινωνικοποίηση, ομαδικά παιχνίδια και ανάπτυξη φιλιών. Μαθαίνουν επίσης να συνεργάζονται, να κάνουν υποχωρήσεις και να σέβονται ο ένας τον άλλον. Μοιράζονται τις δουλειές, αναλαμβάνουν ευθύνες , επιλύουν τις διαφωνίες και βλέπουν από «πρώτο χέρι» τι σημαίνει ειλικρινής επικοινωνία. Η κατασκήνωση ενισχύει το ομαδικό πνεύμα!

Κάνουν πραγματικούς φίλους

Στην κατασκήνωση τα παιδιά κάνουν τους καλύτερους φίλους. Απαλλαγμένα από τις κοινωνικές προσδοκίες που τα πιέζουν στο σχολείο, η κατασκήνωση ενθαρρύνει τα παιδιά να χαλαρώσουν και να αναπτύξουν εύκολα φιλίες. Γέλιο, χαρά, παιχνίδι κάθε μέρα! Τι άλλο μπορεί να θέλει ένα παιδί;


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διπλάσιοι οι άνεργοι από το 2008 στην Ευρώπη


Ίδρυμα Μπέρτελσμαν: Καταστροφική η πολιτική της λιτότητας, ιδίως στις χώρες του νότου.

Η μακροχρόνια ανεργία εξελίσσεται από την έναρξη της οικονομικής κρίσης σε βασικό πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2015 επί συνόλου 22 εκατομμυρίων ανέργων στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδόν τα 11 εκατομμύρια, δηλαδή οι μισοί, είναι επισήμως μακροχρόνια άνεργοι και έχουν μάλιστα διπλασιαστεί από το 2008 οπότε ξέσπασε η κρίση. Σχεδόν το ένα τρίτο ήταν μάλιστα άνεργοι περισσότερο από δύο χρόνια.

Η έκταση της κρίσης απασχόλησης είναι όμως σαφώς μεγαλύτερη από αυτήν που δείχνουν οι επίσημοι αριθμοί, διότι δεν συμπεριλαμβάνονται στις στατιστικές οι παραιτημένοι και όσοι επιμορφώνονται. Ιδίως στις χώρες του νότου, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Κροατία, η μακροχρόνια ανεργία είναι ανησυχητικά υψηλή, αφού κυμαίνεται στο 18% , στο 11% και στο 10,4% αντίστοιχα, δηλαδή σαφώς πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος είναι 4,3%, σύμφωνα με την έρευνα του γερμανικού ιδρύματος Μπέρτελσμαν (Bertelsman Stiftung) στις 28 χώρες της ΕΕ.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί πραγματικό κίνδυνο, αφού έχει ως συνέπεια τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται συνολικά η πολιτική και η οικονομία της αγοράς εξαιτίας της έλλειψης προοπτικής για του πολίτες αυτούς. Η μακροχρόνια ανεργία, δηλαδή η αναζήτηση εργασίας πάνω από 12 μήνες, δημιουργεί υψηλό κόστος για τα άτομα και την κοινωνία, και έχει ως συνέπεια την ακύρωση του ανθρώπινου κεφαλαίου και των μορφωτικών επενδύσεων, ενώ τα συρρικνούμενα ποσοστά απασχόλησης μειώνουν την αποτελεσματικότητα της αγοράς εργασίας και την αναπτυξιακή δυναμική μιας οικονομίας. Η έκταση της κρίσης απασχόλησης είναι μάλιστα σαφώς μεγαλύτερη απ’ αυτήν που δείχνουν οι επίσημοι αριθμοί, διαπιστώνει η έρευνα του ιδρύματος Μπέρτελσμαν.

Αναλυτικά τα συμπεράσματα της πολυσέλιδης έρευνας

H μακροχρόνια ανεργία αποδεικνύει ότι υπάρχει μια σαφής απόκλιση μεταξύ νότου και βορρά στην Ευρωπαϊκή Ένωση: στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Κροατία η μακροχρόνια ανεργία κυμαίνεται περίπου στο 18%, 11% και 10,4% αντίστοιχα και επομένως σαφώς πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος είναι 4,3%. Στο νότο της Ευρώπης η μακροχρόνια ανεργία προσλαμβάνει ιστορικές διαστάσεις. Στον αντίποδα βρίσκονται η Μ. Βρετανία, η Σουηδία και το Λουξεμβούργο, με 1,5% έως 1,6%, τα μικρότερα δηλαδή ποσοστά στην ΕΕ. Πανευρωπαϊκά το ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας είναι διπλάσιο από το ξέσπασμα της κρίσης το 2008 και μετά οπότε ήταν 2,5%. Μόνο στη Γερμανία μειώθηκε από 3,7% σε 1,9% από τότε.

Η μακροχρόνια ανεργία στη Γερμανία και μερικές άλλες χώρες της ΕΕ αποτελεί όμως πρόβλημα ορισμένων ομάδων του πληθυσμού, ενώ αντίθετα σε ορισμένες χώρες της νότιας Ευρώπης είναι ένα ανησυχητικό μαζικό φαινόμενο, το οποίο κατά τον επικεφαλής του ιδρύματος Μπέρτελσμαν Ααρτ Ντε Γκόις «απειλεί την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης. Η μακροχρόνια ανεργία δεν επιβαρύνει μόνο τα δημόσια οικονομικά, αλλά και τους πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν μακροπρόθεσμη προοπτική και χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην οικονομία της αγοράς». Για τους ανέργους αυτό σημαίνει φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ πολλοί υποφέρουν από ψυχικά προβλήματα και προβλήματα υγείας, επισημαίνει η έρευνα.

Βέβαια, το πρόβλημα αφορά κυρίως στους λιγότερο καταρτισμένους, στη νότια Ευρώπη όμως αφορά και ιδιαίτερα καταρτισμένους πολίτες. Στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Κροατία πάνω από το 10% των ανέργων πολιτών με μεσαία επαγγελματική κατάρτιση και το 5% με υψηλή επαγγελματική κατάρτιση είναι μακροχρόνια άνεργοι. Αντίθετα, στη Γερμανία τρομάζει το γεγονός ότι η μακροχρόνια ανεργία πλήττει περισσότερο πολλούς ηλικιωμένους πολίτες. Σχεδόν το 26% των μακροχρόνια ανέργων είναι πάνω από 55 ετών, πολύ πιο πάνω δηλαδή από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 14%.

Για να γίνει σαφής η έκταση της κρίσης απασχόλησης στην Ευρώπη η έρευνα συνυπολόγισε και τους αριθμούς της λεγόμενης «κρυμμένης» μακροχρόνιας ανεργίας. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται λ.χ. οι άνεργοι οι οποίοι αναζητούν εργασία και λόγω της συμμετοχής τους σε προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας/επιμόρφωσης δεν θεωρούνται ως τέτοιοι, οι απογοητευμένοι οι οποίοι δεν αναζητούν πια εργασία και όσοι αναζητούν μεν εργασία αλλά δεν είναι διαθέσιμοι βραχυπρόθεσμα στην αγορά εργασίας. Ιδιαίτερα υψηλοί είναι οι αριθμοί αυτοί στην Ιταλία, όπου το 9% των ανέργων αναζητά μεν εργασία αλλά δεν εμφανίζονται στις στατιστικές για τους ανέργους. Πανευρωπαϊκά όλοι μαζί αυτοί οι μακροχρόνια άνεργοι πολίτες οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στις στατιστικές ανέρχονται σε 11 εκατομμύρια. Συνολικά, δηλαδή, οι άνεργοι στην ΕΕ επίσημοι και μη είναι 22 εκατομμύρια, όπως τους υπολογίζει η έρευνα.

«Περισσότερα από 22 εκατομμύρια άνεργοι πολίτες στην ΕΕ θα εργάζονταν ευχαρίστως, αλλά δεν βρίσκουν τρόπο να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Η πολιτική πρέπει επιτέλους να κάνει περισσότερα ώστε να αξιοποιήσει αυτό το δυναμικό», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ααρτ Ντε Γκόις, επικεφαλής του ιδρύματος Μπέρτελσμαν.

Η μακροχρόνια ανεργία, ιδιαίτερα στο νότο της ΕΕ, είναι κληρονομιά της δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης. Αυτή αποκάλυψε σοβαρές διαρθρωτικές αδυναμίες στα οικονομικά μοντέλα των νότιων Ευρωπαίων. Μειώθηκαν βέβαια δραστικά οι πραγματικοί μισθοί και έγιναν εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, αλλά η μακροχρόνια ανεργία δεν μπόρεσε να μειωθεί έως τώρα με αυτά, διότι η προσφορά και η ζήτηση στην αγορά εργασίας δεν εναρμονίζονται συχνά μεταξύ τους. Κλάδοι της οικονομίας, όπως ο βιομηχανικός και οι κατασκευαστικός, επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση. Οι απολυμένοι σε αυτούς τους κλάδους δεν διαθέτουν τις δεξιότητες εκείνες που θα τους βοηθούσαν να βρουν δουλειά σε άλλους κλάδους. Είδος εν ανεπαρκεία είναι και τα κατάλληλα μέτρα για τον επαναπροσανατολισμό και την επιμόρφωσή τους, όπως τονίζεται στην έρευνα.

Η μονόπλευρη λιτότητα απειλεί να παγιώσει της μακροχρόνια ανεργία στην Ε.Ε. Βασική προϋπόθεση για τη μείωσή της είναι να αυξηθεί η προσφορά εργασίας από την οικονομία. Οι συντάκτες της έρευνας συνιστούν ένα μείγμα από αναπτυξιακά προσανατολισμένες επενδύσεις και ανάλογες ενεργές πολιτικές δράσεις για την αγορά. Οι δαπάνες για ενεργή πολιτική αγοράς, όπως για υπηρεσίες διαμεσολάβησης, για εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές προσφορές ή μισθολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις, ιδίως στις χώρες με υψηλή μακροχρόνια ανεργία, είναι ελάχιστες και μειώθηκαν ακόμα περισσότερο λόγω της πολιτικής λιτότητας των τελευταίων ετών. Χωρίς υποστήριξη όμως οι μακροχρόνια άνεργοι δεν πρόκειται να βρουν δουλειά. Είναι αναγκαία λοιπόν η δημιουργία διοικητικών δομών οι οποίες να βοηθούν όσους αναζητούν εργασία, καταλήγει η έρευνα του ιδρύματος Μπέρτελσμαν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πάπας Φραγκίσκος προς ιερείς: Κλείστε τις εκκλησίες αν δεν δέχεστε τους ασθενείς


Αυστηρό μήνυμα του Ποντίφικα κατά τον εορτασμό του Ιωβηλαίου των Ασθενών και των Αναπήρων.

Ο πάπας Φραγκίσκος κατέκρινε με σφοδρότητα σήμερα, κατά τον εορτασμό του Ιωβηλαίου των Ασθενών και των Αναπήρων, τους ιερείς που δεν δέχονται τους πάντες στην εκκλησία, καλώντας τους μάλιστα να κλείσουν τους ναούς αντί να απορρίπτουν ορισμένους πιστούς.

Μιλώντας από την μεγάλη αίθουσα του Παύλου Στ΄, ενώ στα πόδια του κάθονταν και έπαιζαν μικρά παιδιά με τρισωμία, ο πάπας αντέδρασε με μεγάλη συγκίνηση όταν ένα κοριτσάκι, η Σερένα, του είπε ότι δεν αισθάνεται ότι στην ενορία της την δέχονται με χαρά και δεν καταλαβαίνει γιατί δεν την επιτρέπουν να κοινωνήσει.

«Σερένα, με φέρνεις σε δύσκολη θέση επειδή, αν πω τι σκέφτομαι!... Μίλησες για ένα από τα αθλιότερα πράγματα στον κόσμο μας: τις διακρίσεις. Το να λέμε: "εσύ δεν είσαι σαν εμένα, φύγε από δω" (...) Φαντάζομαι έναν ιερέα που δεν δέχεται όλον τον κόσμο... (Και του λέω): Κλείσε την πόρτα σου αν αυτό θέλεις. Γιατί (στην Καθολική Εκκλησία) είτε τους δεχόμαστε όλους, είτε κανέναν», απάντησε ο πάπας.

Ο Φραγκίσκος υπενθύμισε ότι στις αρχές του 20ού αιώνα οπάπας Πίος Ι΄ (1903-14) είχε σκανδαλίσει πολλούς στην Καθολική Εκκλησία όταν συνέστησε να δίνεται η Θεία Κοινωνία και στα παιδιά και όχι μόνο στους ενήλικους. Εκείνη την εποχή πολλοί έλεγαν ότι «το παιδί δεν καταλαβαίνει», εξήγησε.

Ο Αργεντινός ποντίφικας υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η προετοιμασία για να κοινωνήσει κάποιος, είτε πάσχει από κάποια αναπηρία, είτε είναι ενήλικος ή παιδί. «Αν δεν καταλαβαίνεις τη γλώσσα, για παράδειγμα αν είσαι κωφός, πρέπει να έχεις τη δυνατότητα να προετοιμαστείς με τη νοηματική», πρότεινε.

Περίπου 20.000 ασθενείς αναμένονται στη Ρώμη για το τριήμερο Ιωβηλαίο που εντάσσεται στους εορτασμούς του Έτους της Ευσπλαχνίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τη νάρκωσαν, τη βίασαν και την κατηγορούν για… απρεπή συμπεριφορά!


Σάλος με 22χρονη τουρίστρια που συνελήφθη στο Κατάρ.
Μια νεαρή Ολλανδέζα που έκανε διακοπές στο Κατάρ συνελήφθη τον Μάρτιο αφού κατέθεσε μήνυση για βιασμό, ανέφερε σήμερα ο συνήγορός της, λέγοντας ότι θεωρείται ύποπτη για «σύναψη σεξουαλικών σχέσεων εκτός γάμου».

«Συνελήφθη τον Μάρτιο και θεωρείται ύποπτη για μοιχεία, δηλαδή ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου», κάτι που απαγορεύεται στο Κατάρ, είπε ο δικηγόρος της, ο Μπράιαν Λοκόλο, στον ραδιοφωνικό σταθμό NOS-Radio 1.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη της 22χρονης τουρίστριας, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν την έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. «Η έρευνα συνεχίζεται ακόμη», είπε η Νταφνέ Κέρεμανς, μια εκπρόσωπος του υπουργείου, προσθέτοντας ότι οι ολλανδικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τη νεαρή κοπέλα.

Η 22χρονη Λόρα (σ.σ. μόνο το μικρό όνομά της έχει δοθεί στη δημοσιότητα) είχε πάει σε ένα ξενοδοχείο του Κατάρ όπου επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ, εξήγησε ο δικηγόρος της. «Πήγε να χορέψει αλλά όταν επέστρεψε στο τραπέζι της, με την πρώτη γουλιά που ήπιε, κατάλαβε» ότι την είχαν ναρκώσει «και πραγματικά δεν αισθανόταν καλά».

«Στη συνέχεια, δεν θυμάται απολύτως τίποτα μέχρι το επόμενο πρωινό, όταν ξύπνησε σε ένα διαμέρισμα και κατάλαβε έντρομη ότι την είχαν βιάσει», πρόσθεσε.

Ο φερόμενος ως δράστης του βιασμού έχει συλληφθεί αλλά υποστηρίζει ότι η νεαρή γυναίκα όχι μόνο συναίνεσε να κάνει σεξ μαζί του αλλά του ζήτησε και χρήματα. Η Λόρα «διαψεύδει κατηγορηματικά αυτήν την κατηγορία», είπε ο Λοκόλο.

Μια 24χρονη Νορβηγίδα, που είχε κατηγορήσει το αφεντικό της για βιασμό στα γειτονικά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδικάστηκε το 2013 σε φυλάκιση 16 μηνών με την κατηγορία της «απρεπούς συμπεριφοράς», της ψευδορκίας και της κατανάλωσης αλκοόλ. Στη συνέχεια ωστόσο πήρε χάρη από τις αρχές της χώρας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλβανική πρόκληση στο Euro 2016: Η Ελλάδα είναι ένοχη


Ανέβασαν πανό κατά της Ελλάδας στον αγώνα με την Ελβετία - «Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς».

Πρόκληση εις βάρος της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα της Αλβανίας με την Ελβετία.

Πριν την έναρξη του ματς, οι κάμερες «έπιασαν» ένα πανό στην εξέδρα όπου κάθονται οι Αλβανοί φίλαθλοι, που έγραφε στα αγγλικά: «Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. Εκατό χιλιάδες Αλβανοί θύματα».

Λίγο αργότερα, το πανό κατέβηκε, είναι σίγουρο, ωστόσο, πως η κίνηση αυτή ορισμένων Αλβανών οπαδών θα προκαλέσει -εκτός από την αντίδραση της ελληνικής πλευράς- την αντίδραση της UEFA, που είναι πολύ αυστηρή με τέτοια θέματα, καθώς απαγορεύει ρητά να αναρτώνται πανό με πολιτικό περιεχόμενο.

EURO ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΑΝΟ


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα κινηθούν οι βάσεις του 2016


Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών μέσα στις επόμενες ημέρες.

καθώς φέτος δημιουργήθηκε σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η πλατφόρμα, στη διεύθυνση του υπουργείου, είναι από σήμερα «στον αέρα» και περιμένει τους επισκέπτες-υποψηφίους, μόλις έχουν στα χέρια τους τη βαθμολογία τους, να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τα μόριά τους.

Σε ό,τι αφορά της βάσεις, πέφτει ο πήχης εισαγωγής των υποψηφίων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τις παιδαγωγικές σχολές, όπου πολλοί υποψήφιοι θα εισαχθούν με μόλις 10.000 μόρια, αλλά και σε τμήματα Οικονομίας και Πληροφορικής, όπου οι βάσεις θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία.

Το αντίθετο θα συμβεί όμως στις σχολές υψηλής ζήτησης όπως ιατρικές, οδοντιατρικές και κτηνιατρικές, ενώ ανοδικά ή στα ίδια επίπεδα θα κινηθούν νομικές, ψυχολογίας και πολυτεχνικές εξαιτίας των ευκολότερων θεμάτων σε μαθήματα αυξημένης βαρύτητας.

Σύμφωνα με το «Έθνος» χαμηλώνει ο πήχης εισαγωγής σε δεκάδες σχολές, θα υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες εισόδου στα Παιδαγωγικά Τμήματα της περιφέρειας, ενώ άνοδος αναμένεται στις περιζήτητες σχολές.

Πρώτο επιστημονικό πεδίο

Οι καθηγητές εκτιμούν ότι ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις στη Νομική, στις σχολές ψυχολογίας και ΜΜΕ, ενώ στις μεσαίες σχολές η κίνηση των μορίων θα είναι στα περσινά επίπεδα.

Δεύτερο επιστημονικό πεδίο

Τα μαθηματικά και η φυσική αποτελούν το βαρόμετρο και οι επιδόσεις θα είναι καλύτερες από πέρσι. Οι σχολές υψηλής ζήτησης θα έχουν αύξηση μορίων.

Τρίτο επιστημονικό πεδίο

Τα ευκολότερα θέματα θα αυξήσουν τους αριστούχους και τις βάσεις. Οι βάσεις στις ιατρικές σχολές θα φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Τέταρτο επιστημονικό πεδίο

Το πεδίο αυτό έχουν επιλέξει λίγοι υποψήφιοι. Οι βάσεις θα κατρακυλήσουν.

Πέμπτο επιστημονικό πεδίο

Προς τα κάτω θα πάνε οι βάσεις στις οικονομικές σχολές. Γενικά οι βάσεις θα πάρουν την κατιούσα στις σχολές της περιφέρειας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιόρταζαν το τέλος των εξετάσεων και πνίγηκαν σε ταμιευτήρα


Τραγωδία στην Κίνα - Τρία αγόρια και ένα κορίτσι βρέθηκαν νεκρά.

Τέσσερις νεαροί μαθητές που γιόρταζαν το τέλος της εξεταστικής περιόδου για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια πνίγηκαν σε έναν ταμιευτήρα στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της νότιας Κίνας, ανέφεραν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της πόλης Τζιεγιάνγκ, έξι μαθητές πήγαν στον Ταμιευτήρα Νανλόνγκ γύρω στις 2 το απόγευμα της Παρασκευής και έπεσαν στο νερό από μια πλωτή, ξύλινη εξέδρα.

Οι δύο από τους νέους κατάφεραν να βγουν στην ξηρά αλλά οι τέσσερις έφηβοι, τρία αγόρια και ένα κορίτσι, βρέθηκαν νεκροί από τους διασώστες.

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, οι αποκαλούμενες «Γκαοκάο» διεξήχθησαν φέτος την Τρίτη και την Τετάρτη, με τη συμμετοχή 9,4 εκατομμυρίων Κινέζων μαθητών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εργασίες συντήρησης σε τέσσερα τμήματα της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης


Από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη.

Εργασίες συντήρησης θα γίνουν από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη σε τέσσερα τμήματα της εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης.

Κοπή βλάστησης θα γίνει στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Αεροδρομίου - Ν. Μουδανιών (Κ12) και του ανισόπεδου κόμβου στα Κωνσταντινουπολίτικα (Κ10) και με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Θα αποκλειστεί μια λωρίδα κυκλοφορίας και οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί.

Αποκατάσταση προστατευτικών στηθαίων, χωματουργικές εργασίες και καθαρισμός θα γίνουν στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου στα Κωνσταντινουπολίτικα (Κ10) και του ανισόπεδου κόμβου Αεροδρομίου - Ν. Μουδανιών (Κ12), με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Θα αποκλειστεί επίσης μια λωρίδα κυκλοφορίας και η ώρα έναρξης των εργασιών είναι 6.00' το πρωί.

Εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα θα πραγματοποιηθούν στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Νεάπολης (Κ6) και του ανισόπεδου κόμβου Επταπυργίου (Κ7), με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. Θα αποκλειστεί μια λωρίδα κυκλοφορίας και οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 6.00' το πρωί.

Αντίστοιχες εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα θα πραγματοποιηθούν στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Τριανδρίας (Κ8) και του ανισόπεδου κόμβου Ζωολογικού Κήπου και Θεάτρου Δάσους (Κ7Α), με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Θα αποκλειστεί μια λωρίδα κυκλοφορίας και η ώρα έναρξης των εργασιών είναι 9.00΄το πρωί.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, εργασίες συντήρησης θα γίνουν σε δύο δρόμους που συνδέονται με την εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, από την ερχόμενη Τρίτη έως και την Πέμπτη. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα θα πραγματοποιηθεί επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Μουδανιών στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Αεροδρομίου - Ν. Μουδανιών (Κ12) και του ανισόπεδου κόμβου της οδού Μαρίνου Αντύπα. Οι εργασίες θα γίνουν στην κατεύθυνση προς Χαλκιδική, με αποκλεισμό μιας λωρίδας κυκλοφορίας και με ώρα έναρξης 6.00' το πρωί. Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα θα πραγματοποιηθεί και στην κάτω διάβαση της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης που συνδέει την κλινική «Γένεσις» και τον οικισμό Μαλακοπής, με αποκλεισμό μιας λωρίδας κυκλοφορίας και με ώρα έναρξης των εργασιών στις 8.00' το πρωί.

Παράλληλα, εργασίες συντήρησης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας θα πραγματοποιήσει από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εργασίες, που θα ξεκινούν στις 7 το πρωί, αφορούν σε ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα, στο οδικό τμήμα 1,5 χλμ. πριν από τον κόμβο της Γέφυρας (23ο χλμ.), στην κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Χαλκηδόνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δοκιμάζοντας τα όρια του ανθρώπινου πόνου


Φωτογραφίες μόνο για όσους έχουν γερό στομάχι.

Στην ταράτσα άδειου κτηρίου στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ο Dino Helvida και η Kaitlin τεστάρουν τα όρια του ανθρώπινου πόνου. Ο Dino τρυπάει με προσοχή το δέρμα της Kaitlin στον κορμό, τα πόδια και το πρόσωπο και περνά μέσα από τις τρύπες γάντζους.

Όταν η Kaitlin είναι έτοιμη, ο Dino την κρεμά από τους γάντζους από ένα μεταλλικό πλαίσιο, αφήνοντας το σώμα της να αιωρείται σε οριζόντια θέση- από τους γάντζους.

Ο 27χρονος Helvida είναι ειδικός body piercing και body suspension από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και τα τελευταία έξι χρόνια εφαρμόζει αυτή την κάπως ανατριχιαστική πρακτική σε εθελοντές που τολμούν να δοκιμάσουν αυτή την ακραία μορφή body piercing, κάποιες φορές ακόμα και για ώρες.

Η διαδικασία γίνεται με μεγάλη προσοχή και τον Helvida βοηθά η φίλη του, Zorana. Πρώτα γίνεται το piercing με βελόνες, στη συνέχεια περνούν τους γάντζους και τους συνδέουν με ένα λεπτό σκοινί για να σηκωθεί το άτομο από το έδαφος.

«Μπορεί να βάλεις ένα γάντζο ή εκατό. Υπάρχουν διαφορετικοί γάντζοι για διαφορετικές θέσεις και διαφορετικά τμήματα του σώματος», εξήγησε ο Helvida στο Reuters. «Οπότε όλα είναι καλά υπολογισμένα και ασφαλή».

Η προετοιμασία της Kaitlin- που επισκέφθηκε το Ζάγκρεμπ προερχόμενη από τις ΗΠΑ, διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Όσοι τολμούν να δοκιμάσουν με τέτοιο τρόπο πώς είναι να περνάς συνειδητά το κατώφλι του πόνου λένε πως η εμπειρία τους δίνει τεράστια αίσθηση ευεξίας και πως η Kaitlin δεν παραπονέθηκε στιγμή για κάποιας μορφής δυσφορία.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας από 13 έως 15 Ιουνίου


Εργασίες κατασκευής δικτύου αγωγών φυσικού αερίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου 2016 στις οδούς Μητροπόλεως, Ερμού και Αιόλου, λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής δικτύου αγωγών φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα το παραπάνω τριήμερο θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων τις ώρες 00:01 έως 05:00 ως εξής:

Μητροπόλεως, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πατρώου και Αιόλου.
Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Μητροπόλεως και Ερμού.
Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Κυρηκείου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται στην οδό Μητροπόλεως προς οδό Αθηνάς, θα εκτρέπεται δια μέσω των οδών Καραγεώργη Σερβίας - Αθηναΐδος - Αγίας Ειρήνης - εν συνεχεία Αθηνάς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΓΓΔΕ: Διευκρινήσεις για τις αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων (όλη η εγκύκλιος)


Με αναλυτική εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζονται οι αλλαγές στη φορολογία των ΙΧ αυτοκινήτων που φέρνει ο νέος φορολογικός νόμος.

Σύμφωνα με τις αλλαγές αυτές, από 1ης Ιουνίου 2016, για τον υπολογισμό του τέλους ταξινόμησης λαμβάνεται υπόψη η λιανική τιμή πώλησης προ φόρων αντί της τιμής χονδρικής πώλησης και ορίζονται νέοι συντελεστές με βάση τη φορολογητέα αξία των αυτοκινήτων, οι οποίοι διαφοροποιούνται ανάλογα με την εκπεμπόμενη μάζα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και με τις προδιαγραφές του ευρωπαϊκού προτύπου εκπομπών ρύπων (Euro) που πληρούν εκ κατασκευής τα αυτοκίνητα οχήματα.

Παράλληλα, καταργείται ο φόρος πολυτελείας κατά την αγορά αυτοκινήτων εργοστασιακής αξίας άνω των 20.000 ευρώ, καταργείται η ολική απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης για τα υβριδικά η οποία περιορίζεται στο 50%, καθώς και η απαλλαγή από τα μισά τέλη ταξινόμησης για τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα. Παραμένει η πλήρης απαλλαγή για τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Όπως διευκρινίζεται στην εγκύκλιο, οι νέοι συντελεστές για τον υπολογισμό των τελών ταξινόμησης των επιβατικών αυτοκινήτων κυμαίνονται από 4% ως 32%, ανάλογα με την φορολογητέα αξία τους και καταργείται το κριτήριο του κυλινδρισμού του κινητήρα. Οι συντελεστές διαφοροποιούνται περαιτέρω ανάλογα με την εκπεμπόμενη μάζα διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Δείτε εδώ την αναλυτική εγκύκλιο


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλεξιάδης: Ισχύει η ρύθμιση των 100 δόσεων


«Ισχύει η ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους πολίτες έχουν μπει σε αυτή» δήλωσε σήμερα στην Πάτρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, προσερχόμενος στον αναπτυξιακό συνέδριο, που οργανώνει η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Όσον αφορά τους πολίτες που έχουν χάσει αυτή την ρύθμιση, λόγω προβλημάτων, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης είπε ότι μπορούν με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών και σε συνεννόηση με τον λογιστή τους, να πάνε και να τακτοποιήσουν το θέμα, ώστε να μην χάσουν την ρύθμιση. Για τους υπόλοιπους πολίτες είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, υπάρχει η ρύθμιση των 12 και των 24 δόσεων.

Στην συνέχεια ο Τρύφωνας Αλεξιάδης ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να πάνε οι πολίτες και να δηλώσουν τον ένα και ακατάσχετο λογαριασμό, μέχρι 1.500 ευρώ το μήνα, είτε είναι μόνοι τους είτε είναι συνδικαιούχοι, αφού όπως τόνισε, είναι λάθος να χάνουν χρήματα, επειδή δεν έχουν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Επίσης, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης κάλεσε τους πολίτες να καταθέσουν έγκαιρα τις φορολογικές τους δηλώσεις, ώστε όπως είπε, να μην ταλαιπωρηθούν. Όσον αφορά στους ρυθμούς κατάθεσης των δηλώσεων, είπε ότι είναι κανονικοί λέγοντας ότι κατατίθενται κάθε ημέρα περίπου 110.00 δηλώσεις, αλλά πρόσθεσε, ότι αυτός ο ρυθμός πρέπει να αυξηθεί.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αφορολόγητο, είπε ότι θα κτίζεται με την χρήση πλαστικού χρήματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέες αποκαλύψεις στο θρίλερ της δολοφονίας της Αγραφιώτου


Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το θρίλερ της δολοφονίας της εύπορης Αθηναίας, Ελευθερίας Αγραφιώτου, από την οικιακή της βοηθό.

Μάρτυρας- «κλειδί», έσπασε τη σιωπή της μέσα από τα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. όπου βρίσκεται. Είναι το τελευταίο πρόσωπο που είδε την άτυχη γυναίκα πριν εξαφανιστεί και δολοφονηθεί και μίλησε για πρώτη φορά στην Αγγελική Νικολούλη.

Η Ία, η 30χρονη Γεωργιανή οικιακή βοηθός, το «μάτι και το αυτί» στο διαμέρισμα του Νέου Ηρακλείου, αποκάλυψε στη δημοσιογράφο στοιχεία –«φωτιά», που κανείς μέχρι σήμερα δεν γνώριζε.

Τελευταία, η Ελευθερία Αγραφιώτου κάθε Τρίτη και Πέμπτη έφευγε από το σπίτι για πάνω από μία ώρα, λέγοντας πως πήγαινε για φυσικοθεραπεία. Δεν ανέφερε όμως ποτέ σε ποιον και που.

Η οικιακή βοηθός αποκάλυψε πως πριν ακόμα το διαμέρισμα ερευνηθεί και σφραγιστεί από την Αστυνομία, από το δωμάτιο της Ελευθερίας άτομα του περιβάλλοντος της πήραν έγγραφα, ένα παλιό κινητό και τον φορητό υπολογιστή της.

Η μαρτυρία αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του αγαπημένου της βαφτισιμιού που διευκρίνισε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος από τη Μόσχα όπου σπουδάζει, τα εξής: Οι ντετέκτιβ που προσέλαβε του ζήτησαν να του παραδώσει το λάπτοπ του θύματος, τη συσκευή του παλιού κινητού που χρησιμοποιούσε, αλλά και προσωπικά έγγραφα της Ελευθερίας Αγραφιώτου. Η ανησυχία για την τύχη της νονάς του τον οδήγησαν να πάρει από το σπίτι χωρίς να το πολυσκεφτεί τα προσωπικά της στοιχεία, τα οποία χρειάζονταν και για την έκδοση Silver Alert.

Το πρωί της μοιραίας μέρας, η Αγραφιώτου ανέφερε στην οικιακή βοηθό πως θα πήγαινε στο Χαλάνδρι για να πληρώσει το οξυγόνο που χρησιμοποιούσε η άρρωστη μητέρα της. Το ίδιο απόγευμα όμως, ένας κούριερ πήγε στο σπίτι με αποδείξεις, που έδειχναν ότι είχε πληρώσει τους λογαριασμούς στο κατάστημα την προηγούμενη μέρα. Για κάποιο λόγο το θύμα δεν ήθελε να αποκαλύψει πού θα πήγαινε.

Όταν η οικιακή βοηθός έτρεξε να ειδοποιήσει για την εξαφάνιση, άτομα του στενού κύκλου της Ελευθερίας, δεν προθυμοποιήθηκαν να τη βοηθήσουν. Τότε άρχισε να ψάχνει μόνη της σε νοσοκομεία, χωρίς αποτέλεσμα.

Επιμένει πως κάλεσε το θύμα δύο φορές στο κινητό της τηλέφωνο γύρω στις πέντε με πέντε και μισή το απόγευμα, το οποίο χτυπούσε και μετά σαν κάποιος να το έκλεισε. Όταν επιχείρησε να την πάρει για τρίτη φορά, το κινητό ήταν κλειστό. Το γεγονός προκαλεί ερωτηματικά γιατί στο δεύτερο και τρίτο υπόγειο γκαράζ του πολυκαταστήματος, τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν σήμα.

Η 30χρονη Γεωργιανή διέψευσε τον Αλβανό κηπουρό της Αγραφιώτου ότι σκόπευε να την απολύσει και δήλωσε πως τον γνώρισε από κοντά για πρώτη φορά, μία μέρα μετά την εξαφάνιση.

Δείτε το βίντεο:



---------------

Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Αγραφιώτου


Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις της Αγγελικής Νικολούλης για την άγρια δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου. Η Γεωργιανή βοηθός, το τελευταίο πρόσωπο που είδε την άτυχη γυναίκα πριν εξαφανιστεί, σπάει τη σιωπή της μέσα από τα κρατητήρια της αστυνομίας.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο νέος τρόπος που μπορείς να αντιδράς σε μια δημοσίευση στο Facebook


Μια νέα δυνατότητα δίνει το δίκτυο στους χρήστες.

Το Facebook δίνει στους χρήστες ακόμη έναν τρόπο να αντιδράσουν στις δημοσιεύσεις και να αλληλεπιδρούν με τους φίλους τους.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο εισήγαγε τη δυνατότητα να μπορεί κάποιος να ανεβάζει ένα βίντεο στα σχόλια και τις απαντήσεις, επιτρέποντας έτσι στους χρήστες να απαντούν σε αναρτήσεις με έναν τρόπο πιο προσωπικό. Το Facebook υποστηρίζει ήδη συνδέσμους, φωτογραφίες, αυτοκόλλητα και emojis, καθώς και τη δυνατότητα να απαντήσει κανείς με μία από τις πρόσφατες έξι αντιδράσεις.

Το Facebook θεωρεί ότι η προσθήκη της δυνατότητας απάντησης με βίντεο θα κάνει πιο ελκυστικές και συναρπαστικές τις συνομιλίες. «Τα βίντεο στα σχόλια είναι τώρα διαθέσιμα παγκοσμίως. Μπορείτε να τα φορτώσετε ως απαντήσεις στις δημοσιεύσεις από πρόσωπα, σελίδες, καθώς και ομάδες και εκδηλώσεις», ανέφερε εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου.

Το νέο χαρακτηριστικό υποστηρίζεται σε desktop, iOS και Android. Για να τα δοκιμάσετε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι τα εξής:

Μαγνητοσκοπήστε ένα βίντεο.
Πατήστε το εικονίδιο της κάμερας δίπλα στο πεδίο με τα σχόλια.
Επιλέξτε το βίντεο από τη συσκευή σας και πατήστε το πλήκτρο της δημοσίευσης.
Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο δείχνει μια αυξανόμενη τάση προς τα βίντεο το τελευταίο διάστημα μαζί με τη λειτουργία για τις ζωντανές μεταδόσεις. Τον Απρίλιο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στην εφαρμογή για τα κινητά σκέφτεται να αντικαταστήσει το κεντρικό εικονίδιο για το Messenger με ένα εικονίδιο για βίντεο έτσι ώστε να μπορούν να να μοιραστούν και να παρακολουθήσουν live βίντεο σε ζωντανή σύνδεση.

Επιπλέον το κοινωνικό δίκτυο ελπίζει με αυτό τον τρόπο να αυξήσει τη δραστηριότητα των χρηστών και τις δημοσιεύσεις οι οποίες παρουσιάζουν πτώση το τελευταίο διάστημα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γυναίκα που περίμενε 18 χρόνια για να αγοράσει το πρώτο της μπικίνι και εμπνέει χιλιάδες


Το μήνυμά της για το ιδανικό σώμα.

Είναι η εποχή του έτους όπου δεν μπορείς να περπατήσεις ούτε εκατό μέτρα χωρίς να δεις μία διαφήμιση για μαγιό μπικίνι που θα σου θυμίσει ότι η θάλασσα είναι προ των πυλών.

Η γυναίκα που περίμενε 18 χρόνια για να αγοράσει το πρώτο της μπικίνι και εμπνέει χιλιάδες

Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και στα κοινωνικά δίκτυα που κατακλύζονται από όμορφα κορίτσια με μπικίνι στις παραλίες. Ανάμεσα σε αυτές όμως μια φωτογραφία ξεχώρισε. Είναι της 21 έτους Lesley Miller που περίμενε μέχρι αυτή την ηλικία να φορέσει αυτό το μαγιό. Η «περιπέτεια» της Lesley με το σώμα της ξεκίνησε όταν ήταν 3 ετών και το μήνυμά της περιγράφει την ιστορία της: «Κρατούσα το σώμα μου κρυμμένο και καλυμμένο. Είπα στον εαυτό μου ότι μια μέρα θα αφήσω το σώμα μου να φανεί. Θα ήθελα να κάνω, τέλος, όλα τα πράγματα που ονειρευόμουν. Όταν ήμουν τριών ετών, τα άλλα παιδάκια με ρωτούσαν γιατί ήμουν τόσο μεγαλύτερο από αυτά. Όταν ήμουν επτά ετών ξεκίνησα ήδη δίαιτες που ήταν για ενήλικες. Όταν ήμουν εννιά εντάχθηκα σε μια ομάδα για απώλεια βάρους, ενώ στα έντεκα έκανα χειρουργείο στο στομάχι και ο γιατρός μού είπε ότι θα γίνω πολύ χαρούμενη».

Η νεαρή κοπέλα αναφέρει επίσης πόσο υπέφερε από τα πολλά κιλά της ώστε όταν είδε ότι δεν μπορεί να χάσει, άλλα και να γίνει ευτυχισμένη, άρχισε να αυτοτραυματίζεται. Στα 15 ξεκίνησε να κόβει το δέρμα της, όντας απελπισμένη ενώ όταν ξεπέρασε αυτά τα προβλήματα, ξεκίνησε εκ νέου δίαιτες.

Στα 20 της έχασε μέσα σε 9 μήνες το μισό βάρος του σώματός της. Όλα αυτά τα χρόνια, δεν είχε φορέσει ποτέ της μπικίνι καθώς ντρεπόταν να εμφανιστεί στη θάλασσα και να δείξει το σώμα της. Τώρα όμως πήρε τη μεγάλη απόφαση όπως λέει και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:«Σήμερα, στα 21 μου αγόρασα το πρώτο μου μπικίνι. Μπορείτε να τα δείτε όλα, περίεργα εξογκώματα και λίπος. Δέρμα που κρέμεται, ραγάδες, κυτταρίτιδα, σημάδια από χειρουργεία. Θέλω να μάθω να τα αγαπώ όλα από τον εαυτό μου, όχι μόνο τα μέρη που έχω και τα οποία είναι 'αποδεκτά'».

Η νεαρή κοπέλα δημοσιεύει την ιστορία της και θέλει να εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους που έχουν πρόβλημα με το σώμα τους ώστε να μην ντρέπονται με αυτό περιμένοντας να γίνει το ιδανικό.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση των πολιτών


«Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο στις δεξιότητες στην Ευρώπη».

Προτάσεις έτσι ώστε να επενδύσουν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. σε νέες δεξιότητες που θα εξασφαλίσουν απασχόληση στους πολίτες τους παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με μελέτες, 70 εκατομμύρια Ευρωπαίοι δεν διαθέτουν επαρκείς δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής και ακόμη περισσότεροι έχουν ελλιπείς δεξιότητες αριθμητικής και ψηφιακών γνώσεων. Έτσι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της ανεργίας, της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Από την άλλη, ένας μεγάλος αριθμός Ευρωπαίων, ιδίως νέων με υψηλά προσόντα, απασχολείται σε θέσεις εργασίας που δεν αντιστοιχούν στις ικανότητες και τις φιλοδοξίες τους. Παράλληλα το 40% των ευρωπαίων εργοδοτών δηλώνει ότι δεν μπορεί να βρει άτομα με τις κατάλληλες δεξιότητες για την προώθηση της ανάπτυξης και της καινοτομίας. Τέλος, πολύ λίγα άτομα αναπτύσσουν το επιχειρηματικό πνεύμα και τις ικανότητες που χρειάζονται για να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση και να συνεχίσουν να προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, στην Ελλάδα οι κατηγορίες επαγγελματιών που βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά είναι κατά σειρά οι σερβιτόροι και οι μπάρμαν, οι νοσοκόμες και οι μαίες και τέλος οι ανειδίκευτοι εργάτες. Αντίστοιχα, στην Ε.Ε. των 28, τα τρία πιο αναπτυσσόμενα επαγγέλματα είναι οι δάσκαλοι δημοτικού και οι νηπιαγωγοί, οι προγραμματιστές λογισμικού και εφαρμογών και οι επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού τομέα. Επιπρόσθετα, μόλις το 47,4% των πτυχιούχων στην Ελλάδα απασχολούνται, ποσοστό πολύ χαμηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (80,5%), παρ’ όλο που το 39,4% των Ελλήνων 30-34 ετών έχει λάβει ανώτερη εκπαίδευση (ποσοστό υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 38,5%). Σε ό,τι αφορά τις σύγχρονες τεχνολογίες, το 56% των ατόμων μεταξύ 16 και 74 ετών στην Ελλάδα δεν έχουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες, σε σχέση με 41% στην Ε.Ε. των 28. Ωστόσο μόλις το 28% των ελληνικών εταιριών χρηματοδοτούν εκπαιδευτικά προγράμματα για τους εργαζόμενους, σε σχέση με το 66% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, ενώ μόνο το 21,8% των Ελλήνων εργοδοτών δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εύρεση εργαζομένων με τις σωστές δεξιότητες (40% το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη των 28).

«Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο στις δεξιότητες στην Ευρώπη. Οι πιο ανταγωνιστικές χώρες στην Ε.Ε. και σε παγκόσμιο επίπεδο είναι οι χώρες που επενδύουν περισσότερο στις δεξιότητες. Παράλληλα, 70 εκατομμύρια Ευρωπαίοι είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο υστέρησης», δήλωσε η Επίτροπος Απασχόλησης Μαριάν Τάισεν, υπογράμμιζοντας πως η πραγματοποίηση περισσότερων επενδύσεων στις δεξιότητες έχει τεράστια σημασία για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προώθηση της ανάπτυξης. «Πάνω από όλα είναι ύψιστης σημασίας να βοηθήσουμε τα άτομα να εκπληρώσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα και στόχους και να αξιοποιήσουν το δυναμικό τους. Καλώ τα κράτη μέλη, τους κοινωνικούς εταίρους και τις επιχειρήσεις να συνεργαστούν μαζί μας, ώστε να εξασφαλίσουμε την επιτυχία του νέου θεματολογίου δεξιοτήτων για την Ευρώπη».

Από την πλευρά του, ο Γύρκι Κατάινεν αντιπρόεδρος της Επιτροπής για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα, τόνισε πως σ’ έναν «ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο», το νέο θεματολόγιο δεξιοτήτων έχει σκοπό να εξασφαλίσει ότι «κανένας δεν μένει πίσω και ότι η Ευρώπη καλλιεργεί τις προηγμένες δεξιότητες που προωθούν την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία».

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή προτείνει 10 δράσεις που θα εφαρμοστούν κατά τα επόμενα δύο χρόνια, ορισμένες εκ των οποίων θα ξεκινήσουν σήμερα:

· Θέσπιση μιας εγγύησης δεξιοτήτων, έτσι ώστε να βοηθηθούν οι ενήλικες με χαμηλή ειδίκευση να αποκτήσουν ένα ελάχιστο επίπεδο δεξιοτήτων ανάγνωσης, γραφής, αριθμητικής και ψηφιακών γνώσεων και να προχωρήσουν στην απόκτηση επαγγελματικών προσόντων της ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

· Επανεξέταση του ευρωπαϊκού πλαισίου επαγγελματικών προσόντων, έτσι ώστε τα επαγγελματικά προσόντα να γίνουν περισσότερο κατανοητά και να αξιοποιούνται περισσότερο όλες οι διαθέσιμες δεξιότητες στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

· Ένας «συνασπισμός για τις ψηφιακές δεξιότητες και τις ψηφιακές θέσεις εργασίας», που συγκεντρώνει τα κράτη μέλη και τους ενδιαφερόμενους φορείς στους τομείς της εκπαίδευσης, της απασχόλησης και των παραγωγικών κλάδων, έτσι ώστε να αναπτυχθεί μια μεγάλη δεξαμενή ψηφιακών ταλέντων και να εξασφαλιστεί ότι τα άτομα και το εργατικό δυναμικό στην Ευρώπη διαθέτουν τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες.

· Το «σχέδιο στρατηγικής για την τομεακή συνεργασία» θα βελτιώσει την πληροφόρηση σχετικά με τις δεξιότητες και θα αντιμετωπίσει τις ελλείψεις δεξιοτήτων σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας.

Αργότερα εφέτος και το 2017 θα ξεκινήσουν άλλες δράσεις:

· Η «εργαλειοθήκη προφίλ δεξιοτήτων για υπηκόους τρίτων χωρών» που θα υποστηρίξει τον ταχύτερο εντοπισμό και αξιολόγηση των δεξιοτήτων και των επαγγελματικών προσόντων των ατόμων που έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο, των προσφύγων και άλλων μεταναστών.

· Η αναθεώρηση του πλαισίου του Europass θα προσφέρει στους χρήστες καλύτερα και πιο εύχρηστα εργαλεία για να παρουσιάζουν τις δεξιότητές τους και να λαμβάνουν σε πραγματικό χρόνο χρήσιμες πληροφορίες για τις ανάγκες σε δεξιότητες και τις τάσεις μεταβολής των αναγκών αυτών, που μπορούν να τους βοηθήσουν στις επαγγελματικές και μαθησιακές επιλογές τους.

· Προώθηση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ), έτσι ώστε να αποτελεί την επιλογή πρώτης γραμμής. Αυτό θα γίνει με τη βελτίωση των παρεχόμενων ευκαιριών στους εκπαιδευόμενους της ΕΕΚ, προκειμένου να αποκτούν εργασιακές εμπειρίες βασισμένες στη μάθηση και να δοθεί μεγαλύτερη προβολή στα ορθά εργασιακά αποτελέσματα της ΕΕΚ.

· Επανεξέταση της σύστασης σχετικά με τις βασικές ικανότητες, έτσι ώστε να μπορέσουν περισσότερα άτομα να αποκτήσουν τη βασική δέσμη δεξιοτήτων, απαραίτητων για να εργαστούν και να ζήσουν στον 21ο αιώνα, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση των επιχειρηματικών και καινοτομικών τρόπων σκέψης και δεξιοτήτων.

· Μια πρωτοβουλία για την παρακολούθηση της σταδιοδρομίας των πτυχιούχων, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο των πτυχιούχων στην αγορά εργασίας.

· Μια πρόταση περαιτέρω ανάλυσης και ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών σχετικά με τους αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης της διαρροής εγκεφάλων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δημοσιογράφος δέχθηκε επίθεση σε ζωντανή σύνδεση


Ασύλληπτο περιστατικό έλαβε χώρα σε ζωντανή μετάδοση στο αμερικανικό δίκτυο, «Telemundo», που είναι ιδιοκτησίας της NBC Universal και εκπέμπει στην ισπανική γλώσσα.

Την ώρα που η δημοσιογράφος Iris Delgado βρισκόταν έξω από το δημαρχείο της Φιλαδέλφεια, προκειμένου να καλύψει ρεπορτάζ δέχθηκε επίθεση. Συγκεκριμένα, μια γυναίκα την πλησίασε, της είπε «με συγχωρείτε, με συγχωρείτε» και όταν είδε ότι δεν αντιδράει, την έπιασε από το μαλλί και της έριξε μια γροθιά στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «TMZ» η δράστης χτύπησε την δημοσιογράφο τρεις φορές με γροθιά. Τελικά έφτασε η αστυνομία και την συνέλαβε.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θράκη: Οι αστυνομικοί μαθαίνουν τούρκικα και βουλγάρικα για τον έλεγχο των διαβατηρίων


Γνώστες της τουρκικής και της βουλγαρικής γλώσσας θα είναι ακόμη 65 αστυνομικοί, οι οποίοι ασχολούνται με τη διενέργεια ελέγχων των διαβατηρίων στα συνοριακά σημεία διέλευσης της Νυμφαίας Ροδόπης και των Κήπων Έβρου.

Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της γενικής περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύει στην Κομοτηνή.

Στόχος των σεμιναρίων ήταν η απόκτηση βασικών γνώσεων της βουλγάρικης και της τούρκικης γλώσσας από τους αστυνομικούς, οι οποίες θα τους βοηθήσουν κατά τη διενέργεια των ελέγχων των διαβατηρίων.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κομοτηνή, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου, ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιος Καραμπίνης και ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ταξίαρχος Νικόλαος Μενεξίδης, μίλησαν για την σημασία της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής δράσης, ενώ παράλληλα, εξέφρασαν την επιθυμία τους για συνέχιση της συνεργασίας με ανάλογες μελλοντικές πρωτοβουλίες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δολοφονία Κουμανταρέα: «Τον σκότωσαν για τα λεφτά»


Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα τον Δεκέμβριο του 2014, στην Κυψέλη, με κατηγορούμενους τον 27χρονο Ρουμάνο, Στεφάν Ματασαρεάνου και τον 30χρονο ομοεθνή του Κοσμίν Γκαϊτάν.

Δολοφονία Κουμανταρέα: «Τον σκότωσαν για τα λεφτά»

Χθες, κατέθεσε ο σύζυγος της ανιψιάς του 83χρονου, ο πρώτος που τον αντίκρισε νεκρό, ο οποίος εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι σκότωσαν τον συγγραφέα για τα λεφτά.

«Το σπίτι ήταν ανακατεμένο. Παντού ανοιγμένα συρτάρια και πεταμένα βιβλία. Ο Μένης ήταν πεσμένος ανάσκελα στο κρεβάτι. Το αριστερό του μάτι ήταν μωλωπισμένο. Τα μάτια του ήταν ανοιχτά και κοιτούσε το ταβάνι. Του έκανα τεχνιτές αναπνοές και κάλεσα έντρομος την αστυνομία. Πέντε λεπτά αργότερα έφτασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν τον θάνατό του», κατέθεσε, περιγράφοντας τη σκηνή του εγκλήματος και δήλωσε βέβαιος πως πίσω από αυτό το έγκλημα κρύβονται οικονομικοί λόγοι.

«Προσφάτως είχε πάρει 190.000 ευρώ από την πώληση του σπιτιού του στην Κηφισιά. Τη μέρα εκείνη κρατούσε χρήματα στο διαμέρισμα καθώς το πρωί της Δευτέρας, θα έμπαινε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο για χημειοθεραπείες. Αυτό ενδεχομένως το γνώριζαν οι δολοφόνοι».

Όπως πρόσθεσε, ο Κουμανταρέας απέφευγε να μιλά στην οικογένειά του για την προσωπική του ζωή. «Δεν ξέραμε όλες τις συναναστροφές του. Όμως γνωρίζαμε ότι έκανε παρέα με ύποπτους τύπους του υποκόσμου οι οποίοι του τηλεφωνούσαν και ζητούσαν επίμονα χρήματα».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...