Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Προσοχή σε φθηνά «ασφαλιστικά» οδοντιατρικά προγράμματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κώδωνας κινδύνου από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΟΣΑ), για τη δράση κερδοσκοπικών - επιχειρηματικών συμφερόντων και μάλιστα εκτός του χώρου της υγείας, εφιστώντας την προσοχή κοινού και οδοντιάτρων.

«Μετά τη "λεύκανση" των δοντιών από μη οδοντίατρους και εκτός οδοντιατρείων, με κινδύνους για την υγεία των πολιτών ακόμη και μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έντονη διαφημιστική καμπάνια "ασφαλιστικών" προγραμμάτων με ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή των "ασφαλισμένων" στις οδοντιατρικές πράξεις» αναφέρει ο ΟΣΑ.

Εφιστά την προσοχή του κοινού, ως προς την αξιοπιστία των εν λόγω προγραμμάτων, τη δυνατότητα υλοποίησής τους και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. «Εκπτώσεις στις συνθήκες παροχής υπηρεσιών, στην ποιότητα και στην ασφάλεια δεν είναι αποδεκτές, διότι η στοματική υγεία συνδέεται και με τη συνολική υγεία του ατόμου. Η χαμηλή τιμή, ιδίως κάτω του κόστους, μπορεί να φαντάζει ελκυστική, συχνά, όμως, οδηγεί σε ιδιαίτερα δαπανηρές λύσεις για την αποκατάσταση των βλαβών που προκαλούνται».

Εφιστά, επίσης, την προσοχή στους οδοντίατρους, πριν από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης παροχής οδοντιατρικών υπηρεσιών, να διαπιστώνουν την ιδιότητα του αντισυμβαλλόμενου μέρους και να μελετούν προσεκτικά το περιεχόμενό της, το οποίο πρέπει να είναι σύμφωνο με την Οδοντιατρική Δεοντολογία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.