Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Βουλή: Στο μικροσκόπιο οι παράνομες παρακολουθήσεις από ντετέκτιβ και επιχειρηματίες


Στο μικροσκόπιο της ΑΔΑΕ (Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) μπαίνουν οι παρακολουθήσεις με φορητά μέσα παρακολούθησης -βαλιτσάκια και βαν- από ιδιώτες. Το φαινόμενο τείνει να προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις, ιδίως για την εκτεταμένη χρήση του από επιχειρηματίες και ιδιωτικά γραφεία παρακολούθησης, με δεδομένη και την παραδοχή των παρόχων ότι «τα δίκτυα κινητών επικοινωνιών δεν αντιλαμβάνονται αν παγιδεύεται το σήμα τους στον αέρα».

Αποκαλυπτικά της αδυναμίας ελέγχου στην εκτεταμένη χρήση των φορητών μέσων παράνομων παρακολουθήσεων από ιδιώτες, είναι τα όσα άκουσαν σήμερα οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, από τα μέλη της ΑΔΑΕ. Από την ακρόαση της ΑΔΑΕ προκύπτει ότι σήμερα, δεν ελέγχεται η εισαγωγή και διάθεση αυτού του εξοπλισμού που μπορεί να αποκτήσει ο οποιοσδήποτε, καθώς διάταξη που ίσχυε στο παρελθόν, απαλείφθηκε στη συνέχεια με το νόμο 4070/2012 για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες «από τους αρμοδίους του υπουργείου Μεταφορών». Γιατί όμως δεν προχώρησε η ψήφιση μιας διάταξης που θα έβαζε κανόνες στην διακίνηση τέτοιου εξοπλισμού; «Φαίνεται πως ώθησαν σε αυτό τους αρμοδίους, οι δυσκολίες που θα ανέκυπταν με τις παραβιάσεις του πλαισίου για το ελεύθερο εμπόριο» είναι εκδοχή που έδωσε στα μέλη της Επιτροπής, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ, Κωνσταντίνος Μαραβέλας. Αλλά και οι ίδιοι οι νομικοί της ΑΔΑΕ αναφέρουν πως υπάρχουν νομικά εμπόδια ελέγχου είτε στα τελωνεία είτε στα εμπορικά καταστήματα που διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό.

Είχαν προηγηθεί οι επισημάνσεις βουλευτών στην ΑΔΑΕ ότι το φαινόμενο έχει προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς η τεχνολογία επιτρέπει σε ιδιώτες να έχουν έναν τέτοιο εξοπλισμό για παρακολουθήσεις σταθερών και κινητών τηλεφώνων. Η Αρχή επεξεργάζεται ένα ειδικό project και έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές με τους παρόχους οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να ανταποκριθούν, διότι αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να μπορούν να διασφαλίσουν ότι προστατεύουν τους συνδρομητές τους. Η ΑΔΑΕ θα επιχειρήσει να προσεγγίσει και τις κατασκευάστριες εταιρείες, προκειμένου να δει πώς θα είναι δυνατό να αποτραπεί η χρήση μηχανημάτων παρακολούθησης από ιδιώτες, κυρίως για τα κινητά δίκτυα.

Υπόνοιες για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων

Η ακρόαση της ΑΔΑΕ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αξιοποιήθηκε από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Βούτση, προκειμένου να επαναφέρει το ζήτημα της απρόσκοπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Βούτσης επικαλέστηκε τα στατιστικά στοιχεία της ίδιας της Αρχής, που δείχνουν αύξηση 40% με 50% στις παραγγελίες άρσης απορρήτου για υποθέσεις εθνικής ασφάλειας και αύξηση 15% για ποινικές υποθέσεις και επισήμανε ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι «έχει δημιουργηθεί κανάλι παρακολουθήσεων». Ο κ. Βούτσης μίλησε για ραγδαία αύξηση των παραγγελιών για άρση του απορρήτου, αύξηση που όπως είπε, φτάνει το 70% και αναρωτήθηκε τι σημαντικό έγινε μεταξύ του 2012 και του 2013 ώστε να υπάρξει τέτοια ραγδαία αύξηση των παραγγελιών. Ο κ. Βούτσης όχι μόνο αναφέρθηκε και σε πρόσφατες δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη, αλλά είπε στην ΑΔΑΕ ότι και ο ίδιος αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες όταν προσπαθεί να επικοινωνήσει με μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημέρωσε πάντως τον κ. Βούτση ότι ως προς τον κ. Σκουρλέτη δεν υπήρξε καταγγελία που να αφορά συγκεκριμένο τηλέφωνο ή σύνδεση. Είπε επίσης ότι η ΑΔΑΕ έχει απευθυνθεί και στο γραφείο του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν έχει πάρει απάντηση. «Μπορείτε, αν σας δοθεί το νούμερο τηλεφώνου, να διαπιστώσετε αν υπάρχουν ίχνη παρακολούθησης; Γιατί αν μπορείτε, σας το λέω ευθέως ότι θα κάνω χρήση» είπε ο κ. Βούτσης και σχολίασε ότι πλέον, «ο κάθε κύριος μπορεί να τοποθετεί κλωβό επικοινωνιών έξω από το σπίτι του και όταν περνάς από εκεί διακόπτεται κάθε επικοινωνία μέσω τηλεφώνου». «Έχουμε προβλήματα. Το έχουμε πει με όλους τους τρόπους. Με συγχωρείτε κιόλας, δεν μπορούμε να αισθανόμαστε και ηλίθιοι να το λέμε και να μας απαντάνε "απευθυνθείτε στον εισαγγελέα". Όταν σε αυτή τη χώρα υπάρχει και το προηγούμενο με τον πρώην Πρωθυπουργό» πρόσθεσε.

Αύξηση στις παραγγελίες άρσης απορρήτου

Ερωτήματα αναφορικά με τους λόγους αύξησης των παραγγελιών άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας έθεσαν όλα σχεδόν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών. Οι απαντήσεις που πήραν όμως, από την ΑΔΑΕ δείχνουν πως η Αρχή δεν μπορεί να κάνει κανέναν έλεγχο σκοπιμότητας, παρά μόνο νομιμότητας και αυτός είναι δειγματοληπτικός. «Τα αιτήματα προέρχονται από την ΕΥΠ ή την Αντιτρομοκρατική ή και το ΣΔΟΕ. Οι εισαγγελικές διατάξεις είναι πολύ συνοπτικές. Αναφέρουν μόνο ένα νούμερο και εμείς δεν έχουμε αρμοδιότητα να ελέγξουμε τους αιτούντες. Ο έλεγχος νομιμότητας συνίσταται κυρίως στο πότε λήγει η παρακολούθηση» είπε ο κ. Μαραβέλας, ο οποίος πάντως απέκλεισε παράνομες παρακολουθήσεις από τις Αρχές ενώ και για τους παρόχους είπε ότι το φαινόμενο φαίνεται να έχει εκλείψει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πίτσα από μηχάνημα σε μόλις τρία λεπτά


Αυτόματο πωλητή κατασκεύασε ολλανδική εταιρεία - Δείτε το βίντεο.

Το γρήγορο φαγητό αλλάζει διάσταση και δη η πίτσα… Πλέον κατασκευάστηκε ένας αυτόματος πωλητής που δε θα προσφέρει καφέ, αναψυκτικά ή σνακ, αλλά το παραδοσιακό ιταλικό φαγητό.

Μια ολλανδική εταιρεία έφτιαξε ένα πρωτότυπο μηχάνημα, το οποίο ονομάζεται «Let’s Pizza» και θα μπορεί να τοποθετηθεί σε δρόμους ή και σε χώρους και θα προσφέρει ολόκληρη πίτσα –και όχι μόνο κομμάτια- με επιλογή ανάμεσα σε τέσσερις –προς το παρόν. Ο καταναλωτής θα μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στην κλασική Μαργαρίτα και σε άλλες με σαλάμι, προσούτο ή speck (ένα κλασικό ιταλικό αλλαντικό από καπνιστό κρέας).

Ο αυτόματος πωλητής θα ψήνει την πίτσα στους 380 βαθμούς σε μόλις τρία λεπτά –την ώρα που ο καταναλωτής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί τη διαδικασία- και με 5.95 δολάρια, ως προτεινόμενη τιμή. Με έξτρα κόστος θα την παραλαμβάνει μαζί με ένα ειδικό εργαλείο κοπής, ρίγανη και χαρτοπετσέτες.

Το εν λόγω μηχάνημα εφεύρε ο Κλαούντιο Τόργκελε από το Ροβερέτο της Ιταλίας και προέβλεψε να μπορεί να γεμίζει με προμήθειες (αλεύρι και ντομάτες) για 100 πίτσες, πριν χρειαστεί να το ξαναγεμίσουν.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κοιμηθείτε γυμνοί και δε θα χάσετε


Τα οφέλη για μια σκανταλιάρικη επιλογή.

Μπορεί η Μέριλιν Μονρόε να κοιμόταν μόνο «φορώντας» λίγες σταγόνες από το άρωμά της, εντούτοις μάλλον θεωρείται ανθυγιεινή συνήθεια το να οσμίζεται κανείς, εκείνες τις στιγμές χαλάρωσης, μια έντονη ευωδία.. Πάντως ο ύπνος χωρίς τίποτα να μας χωρίζει από το σεντόνι, έχει πολλαπλά οφέλη. Ιδού τι θα κερδίσετε αν πέσετε στο κρεβάτι όπως σας γέννησε η μάνα φύση:

1. Ευκολία. Σκεφτείτε ότι θα υπάρχουν λιγότερα ρούχα που θα πρέπει να πλένετε κάθε εβδομάδα Επειδή ακριβώς δεν τις χρησιμοποιείτε, δεν χρειάζεται να αγοράσετε πιτζάμες.

2. Αυτοεκτίμηση. Το να περνάτε χρόνο γυμνός σας κάνει να νιώθετε άνετα με το σώμα σας. Όταν είστε άνετα με το σώμα σας, ενεργείτε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση η οποία σας κάνει ευτυχισμένο και θεωρείται ελκυστικό από τους άλλους.

3. Χτίζετε μια ισχυρότερη σχέση με τον σύντροφό σας. Δεν υπάρχει πιο υπέροχο από την επαφή των δυο σωμάτων όπου, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα η επαφή αυτή ενισχύει την έκκριση της ορμόνης ωκυτοκίνη. Το αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της είναι η ενίσχυση του αισθήματος εγγύτητας, δεσμού και σύνδεσης.

4. Θα κάνετε πιο συχνά σεξ. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπαίνει ανάμεσα σε εσάς και το σύντροφό σας και ο συνδυασμός με την οπτική επαφή, οδηγεί σε περισσότερο σεξ.

5. Καλύτερο δέρμα. Αυτή είναι η μοναδική φορά που το δέρμα σας μπορεί να αναπνεύσει. Μπορεί επίσης να βοηθήσει και τα απόκρυφα σημεία του σώματός σας να αναπνεύσουν, δεδομένου ότι τις περισσότερες ώρες ζουν σε ένα περιορισμένο περιβάλλον.

6. Καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης. Τα ρούχα τη νύχτα κρατούν ζεστό το σώμα γεγονός που εμποδίζει την απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης που μαγικά αποκαθιστά τις «ζημιές» του σώματος. Όντας το σώμα σε χαμηλή θερμοκρασία, δηλαδή γυμνό, σημαίνει λιγότερες ρυτίδες.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρώην κουνελάκι του Playboy ασπάστηκε το Ισλάμ


Το έχασε το κορμί ο Χιου Χέφνερ.

Ο Χιου Χέφνερ έχασε ένα «κουνελάκι» του από τη μεγάλη σέξι φάρμα του. Η Felixia Yeap άφησε πίσω της τη γκλάμουρους ζωή που απολαμβάνει ένα κορίτσι του Playboy, πέταξε μακριά τα κορμάκια, τα αποκαλυπτικά εσώρουχα, γύρισε τη πλάτη στον αδηφάγο φωτογραφικό φακό και ασπάστηκε τον Ισλαμισμό.

Η 28χρονη καλλονή ήταν διάσημο μοντέλο στη Μαλαισία όταν, όπως περιγράφει η ίδια, «αναγεννήθηκε» με την απόφασή της να γίνει μουσουλμάνα.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Mirror, η νεαρή ανακοίνωσε τη πίστη της στον Μωαμεθανισμό μέσω των social media και βρήκε θερμή αποδοχή από τους χιλιάδες διαδικτυακούς της φίλους: Η δήλωσή της έλαβε περισσότερα από 750.000 likes.

«Μόνο ο Αλλάχ μπορεί να μου δώσει την ευτυχία», λέει η ίδια. «Δεν είμαι μόνο το σώμα και η εμφάνιση μου. Είμαι πολλά περισσότερα πράγματα και μπαίνω στον δρόμο της αναζήτησης μέσα από τη θρησκεία».

Αλλά και στο προσωπικό της μπλογκ γράφει: «Επί σειρά ετών πήγαινα στην Καθολική εκκλησία κάθε Κυριακή και προσπαθούσα να καταλάβω τον Χριστιανισμό. Προσπάθησα στη συνέχεια να γνωρίσω τον Βουδισμό και να υιοθετήσω διδαχές του στη ζωή μου. Ωστόσο, τώρα, με τη νέα μου θρησκεία, για πρώτη φορά στη ζωή μου η καρδιά μου είναι τόσο κοντά στον Θεό. Νοιώθω σαν να ξαναγεννήθηκα».












Διαβάστε περισσότερα...

«Μεθοδεύσεις για να κηρύξουν παράνομη την απεργία-αποχή»


Σε πανικό ο Κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ.

«Μπροστά στη γενικευμένη αντίδραση των εργαζομένων, έντρομη η πολιτική ηγεσία και προσωπικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, άρχισαν να αναζητούν μεθοδεύσεις έτσι ώστε να κηρύξουν την απεργία-αποχή από την "αξιολόγηση" παράνομη και καταχρηστική», τονίζει σε ανακοίνωσή της η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η οποία έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014, καθώς και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί της ίδιας μέρας.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκεται σε «πανικό». Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν. 4250/2014 αναφορικά με την "αξιολόγηση", έχει κηρύξει απεργία-αποχή διαρκείας από κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με αυτή».

«Η απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στην "αξιολόγηση" συναντά την καθολική στήριξη των εργαζομένων στο Δημόσιο. Αυτή εκδηλώνεται μέσα από τη συλλογή δεκάδων χιλιάδων υπογραφών ενάντια στην εφαρμογή του Ν. 4250/2014, τις πρωτοφανείς σε μαζικότητα και αγωνιστική διάθεση συνελεύσεις, τη συμμετοχή στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ με την ταυτόχρονη συλλογή των φύλλων αξιολόγησης από τους πρωτοβάθμιους Συλλόγους», συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ και προσθέτει:

«Οφείλουμε να αναρωτηθούμε τι είδους "ζημιά στη δημόσια υγεία και στον τουρισμό" μπορεί να προκαλεί η καθολική αντίθεση των εργαζομένων στην προδήλως αντισυνταγματική αξιολόγηση που προωθείται με στόχο να κατασκευασθούν νέες δεξαμενές προς απόλυση υπαλλήλων».

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν με την ίδια συνέπεια τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από κάθε δραστηριότητα που αφορά την «αξιολόγηση».



Διαβάστε περισσότερα...

Τι αλλάζει στο καθεστώς ίδρυσης και στέγασης φαρμακείων


Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου.

Το καθεστώς ίδρυσης και στέγασης φαρμακείου ξεκαθαρίζει το νομοσχέδιο «Μείωση των διοικητικών βαρών σε 13 επιλεγμένους τομείς της οικονομίας» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δόθηκε σήμερα σε διαβούλευση.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει πως με απόφαση του αρμόδιου Περιφερειάρχη της έδρας των συστεγαζόμενων φαρμακείων δύναται να επιτραπεί η συστέγαση στο ίδιο κατάστημα περισσότερων του ενός υπό ίδρυση φαρμακείων, εφ όσον χωροταξικά δεν παρακωλύεται η εξυπηρέτηση του κοινού και δεν έχει δηλωθεί η λειτουργία σε συγκεκριμένο κατάστημα νεοϊδρυόμενου φαρμακείου ή η μεταφορά φαρμακείου που ήδη λειτουργεί σε άλλη θέση σε απόσταση μικρότερη της προβλεπόμενης για τη λειτουργία ανάλογα με τον αριθμό των φαρμακείων ή των αδειών ιδρύσεως αυτών που πρόκειται να συστεγασθούν.

Στην περίπτωση αυτήν η ολοκλήρωση της ιδρύσεως του φαρμακείου με τη λήψη άδειας λειτουργίας και η πραγματοποίηση της μεταφοράς πρέπει να γίνει σε χρονικό διάστημα 60 ημερών, αν δε παρέλθει άπρακτη η προθεσμία αυτή, η δηλωθείσα ίδρυση και η μεταφορά δεν αποτελούν κώλυμα για την έγκριση της αιτούμενης συστεγάσεως. Ομοίως μπορεί να επιτραπεί η συστέγαση φαρμακείων υπό ίδρυση με λειτουργούντα φαρμακεία, καθώς και λειτουργούντων φαρμακείων μεταξύ τους. Επίσης επιτρέπεται η συστέγαση στο ίδιο κατάστημα φαρμακαποθηκών υπό ίδρυση, λειτουργουσών και υπό ίδρυση λειτουργούσες φαρμακαποθήκες.

Το νομοσχέδιο προβλέπει πως η άδεια ίδρυσης φαρμακείου, χορηγείται, από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας της έδρας του φαρμακείου, με απόφαση του Αρμοδίου Περιφερειάρχη και κοινοποιείται στον οικείο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Τα δικαιολογητικά δε για την ίδρυση φαρμακείου μπορούν να υποβληθούν και ηλεκτρονικά από τον αιτούντα στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας, της έδρας του φαρμακείου. Σε περίπτωση αδυναμίας του αιτούντος να υποβάλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά, η κατάθεση των τελευταίων γίνεται ιδιοχείρως από τον αιτούντα στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας, της έδρας του φαρμακείου.

Οι άδειες ίδρυσης του φαρμακείου χορηγούνται ως εξής:

- Το μήνα Ιανουάριο και Ιούνιο κάθε έτους, οι Περιφερειακές Ενότητες της χώρας θα αναρτούν στο διαδίκτυο τις υπάρχουσες, κατά την 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους και 31 Μαΐου του ίδιου έτους αντίστοιχα, κενές θέσεις φαρμακείου που θα προέρχονται, είτε από την επίσημη απογραφή του πληθυσμού του κράτους, είτε λόγω μη πλήρωσής τους κατά την διάρκεια του έτους (μέχρι 31 Δεκεμβρίου- 31 Μαΐου αντίστοιχα), είτε δημιουργήθηκαν με οποιοδήποτε τρόπο (θάνατος φαρμακοποιού - παραίτηση - συνταξιοδότηση).

- Εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του μηνός Φεβρουαρίου και Ιουλίου αντίστοιχα, θα υποβάλλονται οι αιτήσεις (μία αίτηση ανά Περιφερειακή Ενότητα), των εχόντων τα κατά το νόμο προσόντα υποψηφίων φαρμακοποιών, για τη χορήγηση άδειας ιδρύσεως φαρμακείου.

- Οι υποβληθείσες αιτήσεις θα κρίνονται από την Περιφερειακή Ενότητα. Οι φαρμακοποιοί οι οποίοι δεν τηρούν την ως άνω διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για τα 3 έτη.



Διαβάστε περισσότερα...

Στήριξη των ακριτών του Αγαθονησίου από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής


Η «Αποστολή» και ο ΙΣΑ συνεχίζουν αδιάκοπα την υποστήριξη άγονων ακριτικών περιοχών.

Στο ακριτικό Αγαθονήσι βρέθηκε για δεύτερη φορά, κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με σκοπό την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ανασφάλιστων νησιωτών στα πλαίσια του 22ου οδοιπορικού υγείας.

Ο Δήμαρχος κ. Κόττορος το Δημοτικό Συμβούλιο και οι 200 κατοίκοι του νησιού υποδέχθηκαν θερμά τους εθελοντες ιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής αναγνωρίζοντας τη συνεχή του στήριξη σε ένα ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου,το οποίο δεν έχει φαρμακείο και αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις στα θέματα υγείας.

Ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιο Πατούλη επισκέφθηκαν το Περιφερειακό Ιατρείο του Αγαθονησίου για να καταγράψουν προβλήματα και ελλείψεις που υπάρχουν και να παραδώσουν 20 κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Στους εκπροσώπους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής συμμετείχε και στέλεχος της κλινικής BAVARIA που συνεισφέρει στην υλοποίηση τού έργου των ακριτικών οδοιπορικών.

Οι εθελοντές γιατροί, πραγματοποίησαν κλινικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού.

Ο Δήμαρχος κ. Κόττορος χαρακτήρισε ουσιαστική την επίσκεψη του ΙΣΑ και της «Αποστολής» λέγοντας «η παρουσία σας μας δυναμώνει και μας πεισμώνει να συνεχίσουμε να μαχόμαστε τις αντιξοότητες. Αποτελείτε το σημείο αναφοράς σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε και είστε στήριγμα σε ελλείψεις που υπάρχουν τόσο σε φάρμακα όσο και σε υγειονομικό υλικό σε αυτή την μικρή μα τόσο όμορφη ακριτική μας γωνιά. Το συγκινητικό για εμάς όλους τους κατοίκους είναι ότι δεν μας ξεχνάτε».

Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» ανέφερε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος ΑΘηνων και η Αρχιεπισκοπη της Αθήνας δεν είναι περαστικοί επισκέπτες αλλά εχουν υιοθετήσει τα προβλήματα των ακριτων και στέκονται δίπλα τους Είμαστε και εμείς μέλη της οικογένειας του Αγαθονησίου και νιώθουμε περήφανοι για την αγκαλιά σας» στη συνέχεια κατά την επίσκεψη του κλιμακίου του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δημαρχείο του Αγαθονησίου ο κ. Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. τόνισε: «Αγκαλιάζουμε τους ακρίτες της άγονης Ελλάδας, εξοπλίζουμε τα Αγροτικά Ιατρεία με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, προβαίνουμε σε κλινικές εξετάσεις υιοθετούμε τα προβλήματα τους και τις ανάγκες τους. Δημιουργούμε γέφυρες προσφοράς και ανθρωπιάς σε μια Ελλάδα που βιώνει την εγκατάλειψη. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε, να κάνουμε περισσότερα, να αποτελέσουμε ενωτική δύναμη καλύπτοντας κενά όπου η Κεντρική Διοίκηση δεν μπορεί. Κάθε ασθενής κάθε ακρίτας πρέπει να έχει πρόσβαση στην υγεία. Είναι δικαίωμα του και αποτελεί καθήκον και προτεραιότητα μας».










Διαβάστε περισσότερα...

«Αυθαίρετη και αντιεπιστημονική επιβολή ορίων»


Την αγανάκτησή του εξέφρασε ο ΙΣΑ για το νέο πλαφόν στην συνταγογράφηση φαρμάκων.

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την αγανάκτησή του για την εκ νέου επιβολή πλαφόν, στην συνταγογράφηση φαρμάκων, ανά ειδικότητα και ανά γεωγραφική περιοχή.

«Πρόκειται για μια αυθαίρετη και αντιεπιστημονική επιβολή ορίων που δυσχεραίνει την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Με κριτήρια αμιγώς λογιστικά, καταδικάζονται να μην έχουν πρόσβαση στην αγωγή τους, χιλιάδες ασθενείς και ειδικά χρόνιοι πάσχοντες.

Το πλαφόν που προβλέπεται για πολλές κατηγορίες ασθενών υπολείπεται κατά πολύ από τις πραγματικές ανάγκες της συνταγογράφησης, γι αυτούς τους ασθενείς. Για παράδειγμα για τους καρδιοπαθείς έχει ορισθεί πλαφόν από 35 έως 40 ευρώ, για τους πνευμονολόγους γύρω στα 60 ευρώ, για τους ενδοκρινολόγους 60 ευρώ, και για τους παθολόγους ο μέσος όρος είναι 55 ευρώ.

Το παράλογο είναι ότι δεν έχει προβλεφθεί διαφοροποίηση σε εξειδικευμένες παθήσεις όπως για παράδειγμα ο σακχαρώδης διαβήτης ή οι αιματολογικές παθήσεις, οι οποίες έχουν υψηλό κόστος συνταγογράφησης.

Ο ΙΣΑ προσέφυγε από την πρώτη στιγμή κατά της αρχικής υπουργικής απόφασης που έθεσε το μέτρο του “πλαφόν” στη συνταγογράφηση και έχει δικαιωθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Θα πράξει τα δέοντα και σε αυτή την περίπτωση προκειμένου να προασπίσει τη Δημόσια Υγεία.

Είμαστε υπέρ του ελέγχου αλλά ενάντια σε κάθε λογιστική πρακτική, η οποία καθιστά ανεφάρμοστη, την τεκμηριωμένη επιστημονικά θεραπεία και μετακυλύει το κόστος στον ασθενή.

Ζητούμε τη θέσπιση θεραπευτικών και διαγνωστικών πρωτοκόλλων που είναι ο πλέον επιστημονικά ενδεδειγμένος τρόπος για τον έλεγχο της συνταγογράφησης.

Θα αγωνιστούμε για την αξιοπρέπεια του γιατρού και την υγεία του ασθενή», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.



Διαβάστε περισσότερα...

Η NASA «εξοπλίζει» ρομπότ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


«Έξυπνες» συσκευές της Google στο Διάστημα.

Η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA ανακοίνωσε, ότι σκοπεύει να «εξοπλίσει» ρομπότ που λειτουργούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με «έξυπνες» συσκευές προκειμένου να αυξηθούν οι δυνατότητες χρήσης των μηχανών.

Όπως έγινε γνωστό, αυτή τη στιγμή τα ρομπότ (που αποκαλούνται «Σφαίρες») έχουν περιορισμένες δυνατότητες και η χρήση των «έξυπνων» συσκευών θα τους προσδώσει νέες ικανότητες. Οι «έξυπνες» συσκευές που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι της Google, εξοπλισμένες με λογισμικό Android.

«Θέλουμε να προσθέσουμε επικοινωνιακές αρετές στα ρομπότ, συγκεκριμένους νέους αισθητήρες καθώς και κάμερα» ανέφερε ο επικεφαλής του πρότζεκτ «Σφαίρες» Κρις Πρόβενσερ, σύμφωνα με το BBC.

«Και ενώ σκεφτόμασταν πώς θα μπορούσαμε να το πράξουμε, είδαμε, ότι η απάντηση ήταν κυριολεκτικά στα χέρια» πρόσθεσε ο ίδιος αναφερόμενος στις «έξυπνες» συσκευές κινητής τηλεφωνίας που τελικώς επιλέχθηκαν για να αποσταλούν στο διάστημα.



Διαβάστε περισσότερα...

Προσφυγή στο ΣτΕ από τον δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας για καταυλισμό των Ρομά


Ζητούν να κηρυχθούν παράνομες και αντισυνταγματικές οι αποφάσεις για την προσωρινή μετεγκατάσταση καταυλισμού.

Ένας ακόμη Δήμος μπαίνει στο χορό των προσφυγών στη δικαιοσύνη προκειμένου να μην γίνει η μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά από την περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι.

Αυτή τη φορά προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας ζητώντας να ακυρωθούν, ως παράνομες και αντισυνταγματικές, οι αποφάσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που αφορούν την προσωρινή μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά.

Ο Δήμος υποστηρίζει ότι η μετεγκατάσταση σχεδιάζεται να γίνει σε έκταση 37.438 τ.μ. στην περιοχή Κανδήλι στο όρος Πατέρας που βρίσκεται στα όρια των Δήμων Μεγαρέων και Μάνδρας- Ειδυλλίας χωρίς προηγουμένως να έχει πραγματοποιηθεί διαβούλευση με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.

Όπως υπογραμμίζουν οι αρμόδιοι του Δήμου πρόκειται για μια περιοχή που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα, από το 1985, ενώ παρουσιάζει και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Προσφυγές στο ΣτΕ έχουν καταθέσει, επίσης, οι Δήμοι Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μεγαρέων και Χαλανδρίου. Όλες οι προσφυγές έχει προγραμματιστεί να συζητηθούν στις 16 Σεπτεμβρίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Ιδού πώς είναι να είσαι πυροσβέστης


Έβαλε στο κράνος του κάμερα και καταγράφει κατάσβεση πυρκαγιάς.

Αποτελεί πλεονέκτημα το να μπορεί κανείς να ζήσει την απόλυτη εμπειρία βλέποντας από τα μάτια κάποιου άλλου, ή στη προκειμένη περίπτωση από το κράνος του.

Πυροσβέστης που υπηρετεί στο τμήμα Vista Fire Department, στο West Chester της Νέας Υόρκης, εγκατέστησε μια ειδικού τύπου κάμερα που μπορεί να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες (firecam1080p) στο κράνος του και καταγράφει με αυτή ένα έκτακτο περιστατικό. Την κατάσβεση μιας κατοικίας που έχει τυλιχτεί στις φλόγες.

Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να υπενθυμίσουν στον κόσμο το δύσκολο έργο των πυροσβεστών, ώστε να τιμήσουν το έργο τους, καθώς πραγματικά διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να προστατεύσουν τις κοινότητές τους.

Το βίντεο έχει ανέβει στο κανάλι του youtube που έχει δημιουργήσει ο συγκεκριμένος πυροσβεστικός σταθμός, με στόχο οι πολίτες να μπορούν να έχουν μια πιο στενή και προσωπική ματιά στο έργο των πυροσβεστών.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροπολογία για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας


Τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα της κατ' εξαίρεση πληρωμής δαπανών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ύψους 20 εκατ. ευρώ, που πραγματοποιήθηκαν κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων τα δύο τελευταία χρόνια και αφορούν τη λειτουργία των αερολιμένων της χώρας, κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι εν λόγω δαπάνες, αφορούν μισθώματα, τη φύλαξη, την καθαριότητα, καθώς και άλλες λειτουργικές ανάγκες των αεροδρομίων, και είχαν πραγματοποιηθεί «λόγω της ανάγκης κάλυψης επειγουσών λειτουργικών αναγκών, σε συνδυασμό με τις μειωμένες κατά περίπτωση, εγκεκριμένες πιστώσεις κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα».



Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς τρένα Λάρισα και Βόλος την Παρασκευή


Διακόπτεται η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα Λάρισα - Βόλος, την ερχόμενη Παρασκευή 11 Ιουλίου έως και την Τρίτη 15 Ιουλίου, λόγω εργασιών αναβάθμισης στη σιδηροδρομική υποδομή.

Γι' αυτό το χρονικό διάστημα οι επιβάτες που ταξιδεύουν από τη Λάρισα με προορισμό τον Βόλο και αντίστροφα, θα εξυπηρετούνται με λεωφορεία.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεκάδες θάνατοι από την Έμπολα


50 νέα κρούσματα του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα και 25 θάνατοι επιβεβαιώθηκαν στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα από την 3η Ιουλίου, καθώς ο θανατηφόρος ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Οργανισμός από τα υπουργεία Υγείας των τριών χωρών δείχνουν ότι ο αριθμός των νεκρών από τον Έμπολα αυξήθηκε σε 518.

Ο ΠΟΥ, επικαλούμενος στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γουινέας, ανέφερε ότι από την 3η Ιουλίου έχουν επιβεβαιωθεί δύο θάνατοι.

Στη Σιέρα Λεόνε έχουν καταγραφεί τα 34 από τα νέα κρούσματα, με 14 θανάτους, ενώ στη Λιβερία τα νέα περιστατικά ανέρχονται στα 16 με 9 θανάτους. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης: «Οι αριθμός αυτός δείχνει ότι συνεχίζεται η ενεργή μετάδοση του ιού» σε κοινότητες στις χώρες αυτές.

Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Φαντέλα Σάιμπ, είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα ότι «δύο είναι οι κύριοι παράγοντες που συμβάλουν στην εξάπλωση του ιού, η κατ’ οίκον φροντίδα συγγενών και ο ενταφιασμός των νεκρών» χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

«Αν δεν καταφέρουμε να σταματήσουμε την εξάπλωση σε διάφορες περιοχές-κλειδιά στις τρεις αυτές χώρες, δεν θα είμαστε σε θέση να πούμε ότι η επιδημία έχει τεθεί υπό έλεγχο», είπε η ίδια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η έρευνα για τον ιδιοκτήτη του κροκόδειλου


Πολύ κοντά στον εντοπισμό του ατόμου που εγκατέλειψε τον κροκόδειλο στη λίμνη του φράγματος των Ποταμών στο Ρέθυμνο βρίσκεται η αστυνομία. Ταυτόχρονα το γιγαντιαίο ερπετό έχει μετατραπεί σε τουριστική ατραξιόν. Δείτε το βίντεο του ALPHA.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα για τις καταγγελίες περί διαρροής από την Τράπεζα θεμάτων


Την πλήρη διερεύνηση καταγγελιών που έγιναν πρόσφατα σχετικά με την πιθανότητα διαρροής από την Τράπεζα Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις της Α' λυκείου ζητάει με μηνυτήρια αναφορά που απέστειλε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες προς απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών. Ο υπουργός Παιδείας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, υπέβαλε τη μηνυτήρια αναφορά «στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, με γνώμονα την προτεραιότητα διατήρησης του αδιάβλητου και αξιοκρατικού χαρακτήρα όλων των εξετάσεων της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και λόγω της ανάγκης αποτροπής οποιασδήποτε διατάραξης του ενδεδειγμένου κλίματος στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Η καταγγελία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε γίνει από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) για τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Η ΟΙΕΛΕ είχε στείλει σχετική επιστολή στον υφυπουργό Παιδείας Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο με βάση δημοσίευμα ιστοσελίδας περί «παραχάραξης ενδοσχολικών διαδικασιών». Με νεότερη ανακοίνωσή της, ωστόσο, η ΟΙΕΛΕ διέψευσε ότι είχε γίνει αναφορά από μέλος της για συγκεκριμένο σχολείο.

Στην Εισαγγελία διαβιβάστηκαν επίσης από το υπουργείο Παιδείας η αλληλογραφία της ΟΙΕΛΕ με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου, όπως και δημοσιεύματα σχετιζόμενα με το εν λόγω θέμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Υπό αμφισβήτηση οι χειροπέδες στις ανακρίσεις


Το ερώτημα εάν πρέπει σε όλες τις περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι που προσάγονται για ανάκριση να φέρουν χειροπέδες, απασχολεί τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή.

Ο αντεισαγγελέας του ΑΠ ασχολήθηκε με το επίμαχο ζήτημα έπειτα από διαμαρτυρίες πολιτών προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν χειροπέδες ακόμη και σε περιπτώσεις αυτόβουλης παρουσίασης, όπως και σε περιπτώσεις υπερηλίκων.

Υπενθυμίζεται πως οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι πρέπει να σταματήσει το μέτρο αυτό -εκτός των αναγκαίων περιπτώσεων- καθώς οι προσαγωγές μεταβάλλονται σε θέαμα και υπενθύμιζαν τη διάταξη του άρθρου 278 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που αναφέρει ότι οι αστυνομικοί «δεν πρέπει να μεταχειρίζονται βία παρά μόνο αν υπάρχει ανάγκη, και δεν επιτρέπεται να δεσμεύουν παρά μόνον όταν ο συλλαμβανόμενος αντιστέκεται ή είναι ύποπτος φυγής».



Διαβάστε περισσότερα...

Γαλλία: Βρέθηκε η σορός ορειβάτη μετά από 32 χρόνια


Η σορός ενός ορειβάτη που είχε χαθεί πριν από 32 χρόνια στο Λευκό Όρος των Δυτικών Άλπεων βρέθηκε σήμερα σε υψόμετρο 2.687 μέτρων, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Τα λείψανα του 23χρονου βρέθηκαν κοντά στο καταφύγιο Κουβέρκλ, στον παγετώνα Ταλέφρ, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Dauphiné Libéré. Μεταφέρθηκαν στο κοντινό χωριό Σαμονί όπου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τον ορειβάτη τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν το 1982.

Τον Μάρτιο του 1982 ο νεαρός είχε ξεκινήσει μόνος για να φτάσει στην κορυφή του όρους Εγκίγ Βερτ, στα 4.122 μέτρα όμως λόγω της ξαφνικής αλλαγής των καιρικών συνθηκών και της σφοδρής χιονόπτωσης χάθηκε.

Οι πολυήμερες έρευνες που είχαν οργανωθεί την εποχή εκείνη για τον εντοπισμό του απέβησαν άκαρπες.


Διαβάστε περισσότερα...

Εργαζόμενοι των μέσων μεταφοράς στο συλλαλητήριο για τη ΔΕΗ


Την αντίθεσή τους στην επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ εκφράζουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία Εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ.

Με αποφάσεις τους δηλώνουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων συμμετέχοντας στο αυριανό συλλαλητήριο, στις 7 το απόγευμα, στο Σύνταγμα.

Καταγγέλλουν δε την κυβέρνηση για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας «προς όφελος διαφόρων συμφερόντων» και εκφράζουν την πλήρη εναντίωσή τους στην επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, «μια πράξη η οποία έχει ξεπεράσει κατά πολύ ακόμα και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του παρελθόντος».



Διαβάστε περισσότερα...

Ανοικτά τα καταστήματα την Κυριακή 20 Ιουλίου


Οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου και λήγουν το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ.1 του ν.4177/2013.

Στο διάστημα των εκπτώσεων και βάσει του άρθρου 16 παρ.1 του ν.4177/2013, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ωράριο 11.00- 18.00, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται, αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της κάθε επιχείρησης.

Όσον αφορά τους καταναλωτές, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών συστήνει να επιλέγουν τα προϊόντα που προτίθενται να προμηθευτούν, ύστερα από έρευνα της αγοράς και με γνώμονα την ποιότητα και τη σχέση τελικής τιμής έκπτωσης.



Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτρονική ψηφοφορία στη Βουλή - Σε 70 δευτερόλεπτα τα αποτελέσματα


Ένα λεπτό και δέκα δευτερόλεπτα απαιτήθηκαν για την πρώτη ηλεκτρονική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και τη δημιουργία Φυλακών Τύπου Γ'.

Το σύστημα εφαρμόστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Α’ Θερινού Τμήματος για πρώτη φορά, ωστόσο θα επαναληφθούν άλλες δύο πιλοτικές εφαρμογές, στο Β' και στο Γ' Θερινά Τμήματα, προκειμένου να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τον Οκτώβριο, με το άνοιγμα των εργασιών της νέας Συνόδου.

Της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ακολούθησε και ο παραδοσιακός τρόπος ανάγνωσης του καταλόγου των βουλευτών, προκειμένου να αποφευχθούν οι αστοχίες της... πρώτη φοράς.

Στην πρώτη φάση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που αντικατέστησε την παραδοσιακή πρώτη ανάγνωση του καταλόγου, απαιτήθηκε 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη επαναληπτική φάση, που αντικατέστησε την παραδοσιακή δεύτερη ανάγνωση του καταλόγου, απαιτήθηκε περίπου 1 λεπτό και 35 δευτερόλεπτα.

Έτσι, όπως προκύπτει από τα έγγραφα της νομοθετικής υπηρεσίας για το αυτοματοποιημένο σύστημα ανοιχτής κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας, τυπικά η έναρξη έγινε στις 13:27:23 και η λήξη της στις 13:28:00. Οι συμμετέχοντες ήταν 84, επιλογή «ναι» έκαναν 49 βουλευτές, επιλογή «όχι» 35 βουλευτές και 0 βουλευτές στο «παρών». Το σύστημα αυτόματα καταγράφει το ονοματεπώνυμο του κάθε βουλευτή, την εκλογική παράταξη, την εκλογική περιφέρεια, την επιλογή της ψήφου και την ώρα καταχώρησης της ψήφου.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πότε σταματάει ο δακτύλιος


Αναστέλλεται από την Παρασκευή ο δακτύλιος, μέτρο που θα τεθεί και πάλι σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η Παρασκευή θα είναι η τελευταία ημέρα ισχύος του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (μονά-ζυγά) για την περίοδο 2013-2014, στην περιοχή του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ [Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή – Λ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Αλεξάνδρας].

Ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα που καθιερώθηκαν με το μέτρο του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ και αφορούν φορτηγά με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και λεωφορεία, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 1−1−1991, τα οποία κυκλοφορούν στη ζώνη του ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ [Παραλιακή λεωφόρος - Αλίμου - Βουλιαγμένης - Ελ. Βενιζέλου - Περιμετρική Υμηττού - Κατεχάκη - Μεσογείων - Αγ. Παρασκευής - Χαλανδρίου - Παπανικολή - (Κ. Παλαιολόγου) - Καποδιστρίου - Κύμης - Κασταμονής - Χαλανδρίου - Αναγεννήσεως - Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας - Αθηνών - Θηβών - Γρ. Λαμπράκη έως Κερατσίνι], εξακολουθούν να ισχύουν.

Κατά συνέπεια, αναφέρεται στην ανακοίνωση, όλα τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης, που θα ρυθμίζει τα περιοριστικά μέτρα για την περίοδο 2014-2015.

Τα μέτρα αυτά θα γνωστοποιηθούν έγκαιρα με νεότερη ανακοίνωση.



Διαβάστε περισσότερα...

Έως τις 15/7 η απογραφή των ΝΠΙΔ


Προθεσμία έως τις 15 Ιουλίου δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να απογραφούν τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των δημοσίων και δημοτικών επιχειρήσεων και να ενταχθούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Σημειώνεται ότι η τελική προθεσμία έχει ήδη εκπνεύσει από τις 30 Ιουνίου.

Όπως σημειώνεται σε εγκύκλιο, που αποστάλθηκε σήμερα στους γενικούς γραμματείς όλων των υπουργείων και κοινοποιήθηκε στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ), εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση θα ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Αυτές αφορούν στην αναστολή της επιχορήγησης ή της απόδοσης πόρων ή οποιασδήποτε μορφής ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό και στην αναστολή της καταβολής των αμοιβών των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων. Επιπλέον, όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο, θα ενεργοποιηθούν τα προβλεπόμενα από το Νόμο (παρ.1 του άρθρου 37 του Ν. 4223/2013 και υποπαράγραφος Θ.2 της παραγράφου Θ, του άρθρου 1 του Ν.4254/2014), σύμφωνα με τα οποία η επί διμήνου μη συμμόρφωση και παρέκκλιση από τη διαδικασία πληρωμής μέσω της ΕΑΠ επιφέρει την αυτοδίκαιη παύση της θητείας των εκτελεστικών μελών των διοικητικών συμβουλίων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο συνεχόμενες μεταμοσχεύσεις καρδιάς στο Ωνάσειο


Μετά από 55 μήνες αναμονή, 43χρονος ασθενής με σύστημα υποστήριξης της αριστερής κοιλίας, έλαβε την περασμένη Πέμπτη, 3 Ιουλίου, δωρεά μοσχεύματος καρδιάς από δότη που νοσηλευόταν στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Στον ασθενή που έπασχε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια, η τοποθέτηση της συσκευής υποστήριξης της καρδιάς είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2009, ενώ στη λίστα αναμονής βρισκόταν από τον Ιανουάριο 2011.

Την επόμενη ημέρα, την Παρασκευή, 4 Ιουλίου, ασθενής ηλικίας 59 ετών, που έπασχε κι εκείνος από διατατική μυοκαρδιοπάθεια και έφερε διπλό σύστημα υποστήριξης της καρδιάς για 13 μήνες, δέχθηκε κι εκείνος μόσχευμα από δότη που νοσηλευόταν στο Παπαγεωργίου Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η τοποθέτηση του συστήματος υποστήριξης της καρδιάς έγινε τον Ιούνιο του 2013, ενώ ο ασθενής βρισκόταν στη λίστα από τον Μάιο 2013.

Η πορεία της υγείας των δύο ασθενών – ληπτών των καρδιακών μοσχευμάτων είναι πολύ καλή.

Από τις αρχές του έτους έχουν πραγματοποιηθεί οκτώ μεταμοσχεύσεις καρδιάς. Συνολικά από την έναρξη του Προγράμματος το 1995, το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ έχει πραγματοποιήσει 128 μεταμοσχεύσεις καρδιάς σε 127 ασθενείς. Σήμερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρίσκονται σε αναμονή 27 άτομα, εκ των οποίων, 8 φέρουν συστήματα μηχανικής υποστήριξης της καρδιάς.



Διαβάστε περισσότερα...

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία την Τετάρτη


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, αύριο Τετάρτη, τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων.

«Η κυβέρνηση μέσω του Νέου Συστήματος Αξιολόγησης επιδιώκει την "κατασκευή" νέων θυμάτων που θα παραδοθούν "στις ορέξεις" της τρόικας. Μεθοδεύει τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ πάνω από 40.000 υγειονομικοί αρνήθηκαν ενυπόγραφα να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «μέσω των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου επιδιώκεται η μετατροπή των εργαζόμενων σε "απασχολούμενους" με μισθούς πείνας και φυσικά χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

«Για δύσκολη μάχη προκειμένου να μείνει ανοιχτό και δημόσιο το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας» έκαναν λόγο σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του προεδρείου του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», υποστηρίζοντας ότι «η διαθεσιμότητα οδηγεί στον προθάλαμο των απολύσεων και την τελική ιδιωτικοποίηση του ιδρύματος».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η διαδικασία της αξιολόγησης «επιβάλλει βαθμολογία κάτω από 6 για 64 από τους 429 εργαζόμενους της νοσηλευτικής υπηρεσίας, τη στιγμή που παρατηρείται πεντάμηνη αναμονή στο ακτινοθερεπυτικό τμήμα και δίμηνη στο βιοπαθολογοανατομικό τμήμα».

Στο νοσοκομείο, όπως είπαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου, υπηρετούν σήμερα λιγότεροι από 600 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων, ενώ ο οργανισμός του ιδρύματος προέβλεπε το 2013, πλήν των γιατρών, 1.071 οργανικές θέσεις εργαζομένων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η διαχείριση απορριμμάτων φέρνει 800 θέσεις εργασίας


Στην Πελοπόννησο ξεκινά το πρώτο έργο Σύμπραξης Δημόσιου- Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ), με το έργο της Πελοποννήσου, τα επόμενα δύο χρόνια, πρόκειται να επενδυθούν περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ και επιπρόσθετα, άλλα 30 εκατ. ευρώ δημόσιας χρηματοδότησης, εκτός του έργου ΣΔΙΤ, για τα έργα αποκατάστασης των 82 ανεξέλεγκτων χωματερών (ΧΑΔΑ). Επίσης, δημιουργούνται 600 θέσεις εργασίας στην περίοδο κατασκευής και 200 μόνιμες θέσεις εργασίας στην 25ετή περίοδο λειτουργίας.

«Γυρίζουμε επιτέλους σελίδα και κάνουμε το πρώτο, μεγάλο και σημαντικό βήμα για την ορθολογική, επιστημονικά άρτια, οικονομικά βιώσιμη και κυρίως περιβαλλοντικά βέλτιστη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ελλάδα» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Κάνοντας λόγο για έναν «τομέα στον οποίο η χώρα μας παρουσίαζε σοβαρό έλλειμμα υποδομών και μηχανισμών διαχείρισης και για το λόγο αυτό ελέγχεται από τα όργανα της ΕΕ και με την επιβολή προστίμων», ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι «οι απαράδεκτες πρακτικές των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων περνούν πλέον στο παρελθόν», προσθέτοντας ότι «το μέλλον ανήκει στην ποιότητα, τον πολιτισμό και την περιβαλλοντική αειφορία».

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, το συγκεκριμένο έργο ΣΔΙΤ Περιφέρειας Πελοποννήσου περιλαμβάνει την ευθύνη μελέτης, κατασκευής και λειτουργίας τριών υπερσύγχρονων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ), που αναμένεται να λύσουν οριστικά και με τον πλέον ενδεδειγμένο περιβαλλοντικά, τεχνολογικά και οικονομικά τρόπο το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο για τα επόμενα 25 χρόνια, σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων στους 82 ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι η βαθμιαία παύση λειτουργίας όλων των ΧΑΔΑ τους επόμενους 10 μήνες, λόγω της υλοποίησης των έργων προσωρινής διαχείρισης και η πλήρης περιβαλλοντική αποκατάστασή τους πριν το τέλος του 2015, θα μειώσει το χρηματικό πρόστιμο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο, εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους ύψους 10 εκατ. ευρώ, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

Ειδικότερα, το έργο της Πελοποννήσου περιλαμβάνει Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στον δήμο Τρίπολης, στη δημοτική ενότητα Βαλτετσίου, καθώς επίσης και Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στον δήμο Κορινθίας στην Τενέα, αλλά και την Αργολίδα, στη Νέα Κίο. Επίσης, προβλέπονται ΜΕΑ και ΧΥΤΥ στο δήμο Οιχαλίας Μεσσηνίας στη δημοτική ενότητα Καλλιρρόης και στη Σκάλα Λακωνίας.

Με την υλοποίηση του έργου αναμένεται η μεγιστοποίηση της διαλογής απορριμμάτων στην πηγή, η ανακύκλωση και η εκτροπή των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων από την ταφή μέσω της κομποστοποίησης, η παραγωγή πράσινης ενέργειας, που καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες των τριών ΜΕΑ.

Επιπλέον, όπως σημειώνει το ΥΠΕΚΑ, οι περιβαλλοντικοί όροι που επιβάλλονται και αφορούν στην κατασκευή, λειτουργία, παρακολούθηση αλλά και στην μετέπειτα φροντίδα/αποκατάσταση του έργου είναι εξαιρετικά αυστηροί και διασφαλίζουν πλήρως το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, ενώ η εφαρμοζόμενη τεχνολογία χαρακτηρίζεται ως τεχνολογία αιχμής.

Ενδεικτικά, σε όλες τις μονάδες (ΜΕΑ) και τους σταθμούς μεταφόρτωσης, από την στιγμή της παραλαβής τους τα απορρίμματα δεν έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον ώστε να ελαχιστοποιούνται οι αέριες εκπομπές, ελαχιστοποιείται η έκλυση τυχόν οσμών, ενώ τα παραγόμενα αέρια απόβλητα θα υφίστανται επεξεργασία σε υψηλής τεχνολογίας συστήματα αντιρρύπανσης, πριν την έκλυση τους στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με τις βέλτιστες διαθέσιμες τεχνικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μονάδες εσωτερικής καύσης θα πληρούν τα όρια εκπομπών της ΕΕ και θα ελέγχονται τακτικά, ενώ οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) κατασκευάζονται με όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές στεγάνωσης, αποστράγγισης και συλλογής των στραγγισμάτων.

Ειδικά δε για τους ΧΥΤΥ της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας του υδροφορέα τα οποία αντιστοιχούν σε περιοχές όπου τα υδατικά συστήματα προστατεύονται για χρήση για πόσιμο νερό, με πλήρη διπλή στεγάνωση του ΧΥΤΥ, αλλά και απαγόρευση της διάθεσης των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων σε γεωργικές εκτάσεις εκτός γηπέδου της εγκατάστασης.

Όσον αφορά στα παραγόμενα υγρά απόβλητα, προβλέπεται προχωρημένη επεξεργασία με χρήση βιολογικού καθαρισμού ενώ τα επεξεργασμένα υγρά απόβλητα θα ανακυκλοφορούνται ως νερό διεργασιών πίσω στην ΜΕΑ, ώστε οι ανάγκες σε «φρέσκο» νερό να αφορούν κυρίως την κάλυψη αναγκών του προσωπικού.

Μεταξύ άλλων, όσον αφορά το παραγόμενο κομπόστ, αυτό θα χρησιμοποιείται κυρίως για την αποκατάσταση υποβαθμισμένων περιοχών όπως εξοφλημένα λιγνιτωρυχεία, ανενεργά λατομεία, ΧΑΔΑ της περιοχής.

Τέλος, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, η χώρα προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση 13 έργων ΣΔΙΤ διαχείρισης των απορριμμάτων σε όλη τη χώρα, με επενδύσεις που ανέρχονται συνολικά σε περίπου 1 δισ. ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ταπεινώνονται επειδή έχασαν τα πάντα


Φτώχεια και σεξουαλική παρενόχληση για τις γυναίκες πρόσφυγες.

Αντιμέτωπες με τη φτώχεια και τη σεξουαλική παρενόχληση βρίσκονται οι γυναίκες πρόσφυγες στη Συρία, που έχουν χάσει τους συντρόφους τους στις μάχες, όπως αναφέρεται σε έκθεση του ΟΗΕ.

Ένα στα τέσσερα συριακά προσφυγικά νοικοκυριά στην Αίγυπτο, το Λίβανο, το Ιράκ και την Ιορδανία έχει επικεφαλής γυναίκα, πράγμα που σημαίνει πως περίπου 145.000 γυναίκες στις χώρες αυτές βρίσκονται σ' αυτή την κατάσταση, ανακοινώθηκε στη Γενεύη από το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Οι γυναίκες αυτές έχασαν τους συζύγους τους στον πόλεμο και διέφυγαν, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωπες με τη φτώχεια, απειλές για την ασφάλειά τους και διακρίσεις επειδή είναι χωρίς άνδρα, δήλωσε ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες.

«Είναι ντροπή. Ταπεινώνονται επειδή έχασαν τα πάντα», δήλωσε. Μόνο μία στις πέντε από τις γυναίκες αυτές βρίσκει δουλειά με πληρωμή, σύμφωνα με την έκθεση της Αρμοστείας. Η μεγάλη πλειονότητα των μητέρων που έχουν γίνει πρόσφυγες και έχουν χάσει το σύντροφό τους, εξαρτάται πλήρως από την οικονομική βοήθεια του ΟΗΕ.

Τα παιδιά τους συχνά στέλνονται να δουλέψουν για να συνεισφέρουν στο οικογενειακό εισόδημα, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνουν την εκπαίδευση που πρέπει. Η Αρμοστεία πραγματοποίησε εμπεριστατωμένες συνεντεύξεις με 135 τέτοιες γυναίκες, καθώς και με εκπροσώπους οργανώσεων αρωγής. Πολλές από τις γυναίκες αυτές αισθάνονται ανασφαλείς στις χώρες που τις φιλοξενούν.

Είπαν πως οδηγοί ταξί, εργαζόμενοι σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις ή οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που μισθώνουν τις παρενοχλούν ή ζητούν σεξουαλικές χάρες. Το πρόβλημα αυτό φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα σοβαρό στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία.

«Μια γυναίκα μόνη στην Αίγυπτο είναι λεία όλων των ανδρών», είπε η Ντιάλα, μια πρόσφυγας που ζει στην Αλεξάνδρεια, σύμφωνα με την έκθεση. Τις γυναίκες αυτές απομονώνει η πίεση που δέχονται επειδή ανατρέφουν μόνες τους παιδιά σε μια ξένη γη χωρίς χρήματα ούτε υποστήριξη από την κοινότητα.

Ένα τρίτο των γυναικών που έδωσαν συνεντεύξεις είπαν πως ποτέ ή πολύ σπάνια βγαίνουν από το κατάλυμά τους, επειδή δεν έχουν κανέναν για να φροντίσει τα παιδιά τους ή επειδή αισθάνονται ανασφαλείς έξω. Ο Γκουτέρες κάλεσε τις δωρήτριες χώρες να παράσχουν περισσότερα κεφάλαια ιδιαίτερα για τις οικογένειες όπου μοναδικός γονιός είναι η μητέρα.

Η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες έχει καταμετρήσει 2,9 εκατ. σύρους πρόσφυγες στο Λίβανο, την Τουρκία, την Ιορδανία, το Ιράκ και την Αίγυπτο.



Διαβάστε περισσότερα...

Σοβαρή αλλά υπό έλεγχο η κατάσταση υγείας της Συνοδινού


Σοβαρή, αλλά υπό έλεγχο, κρίνεται η κατάσταση της υγείας της ηθοποιού Άννας Συνοδινού, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού και αναπνευστική ανεπάρκεια στο νοσοκομείο "Σωτηρία".



Σήμερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ασθενής υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη χειρουργική αντικατάσταση του υλικού της γαστροστομίας που φέρει, ενώ, σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο του νοσοκομείου, παραμένει νοσηλευόμενη στη χειρουργική κλινική.


Διαβάστε περισσότερα...

Ταϊλάνδη: Εργαζόμενος τρένου βίασε και σκότωσε 13χρονη


Εργαζόμενος τρένου ομολόγησε ότι βίασε, σκότωσε και πέταξε από το τρένο ένα 13χρονο κορίτσι.

Η αποτρόπαια πράξη του δράστη έχει ξεσηκώσει τα social media στη χώρα, οι χρήστες των οποίων ζητούν την θανατική ποινή για τους βιαστές.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της αστυνομίας, το πτώμα του κοριτσιού βρέθηκε τρεις μέρες μετά την εξαφάνιση, κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές στην επαρχία Πρατσουάπ Κιρικάν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αύριο η δικάσιμος για την αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ


Σε αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ προχώρησαν οι υπουργοί Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία- αποχή διαρκείας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από κάθε ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών».

Η δικάσιμος έχει οριστεί για αύριο 9 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία η ΑΔΕΔΥ έχει διοργανώσει απεργία και συλλαλητήριο, ζητώντας κατάργηση της διαθεσιμότητας, της αξιολόγησης, των απολύσεων και των μειώσεων μισθών- συντάξεων.

Συγκεκριμένα, οι δυο υπουργοί αιτούν να αναγνωριστεί ότι η απεργία- αποχή που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ από τις 13 Μαΐου 2014 -και αφορά αποχή διαρκείας των μελών της από κάθε ενέργεια που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών- είναι παράνομη και καταχρηστική. Ζητούν να διαταχθεί η διακοπή της εν λόγω απεργίας και να απαγορευθεί η συνέχισή της στο μέλλον. Να απαγορευθεί η επανάληψή της στο μέλλον με την ίδια μορφή για την ικανοποίηση των αυτών ή παρόμοιων αιτημάτων και να κηρυχθεί η εκδοθησομένη απόφαση προσωρινώς εκτελεστή.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της αγωγής, η απεργία είναι παράνομη διότι κηρύχθηκε από αναρμόδιο όργανο, την Εκτελεστική Επιτροπή και όχι τη Γενική Συνέλευση, όπως απαιτεί ο νόμος. Επίσης, ζητούν να κηρυχθεί παράνομη διότι δεν υπήρξε έγγραφη γνωστοποίηση των εργασιακών αιτημάτων και διότι δεν τηρήθηκε ο δημόσιος διάλογος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενισχύσεις 32,2 εκ ευρώ σε γεωργούς και κτηνοτρόφους


Την καταβολή συνολικού ποσού ενισχύσεων 32,2 εκ. ευρώ σε δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους, μετά την ολοκλήρωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των ελέγχων για τις πληρωμές των αιτήσεων του 2013, ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος.

Οι πληρωμές αυτές έχουν να κάνουν με εξοφλήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης, Ειδική Ενίσχυση βαμβακιού και της Διεπαγγελματικής του προϊόντος, ειδική στήριξη ελαιολάδου, επιτραπέζιων ελιών, παραδοσιακών ελαιώνων, σκληρού σταριού, αναπαραγωγικών μοσχίδων, θηλαζουσών αγελάδων, αιγοπρόβειου κρέατος, διατήρησης αμπελώνων, ενισχύσεις καλλιέργειας πατάτας, φασολιών, εσπεριδοειδών, μαστίχας, φάβας Σαντορίνης, γάλακτος για παραγωγή τυριών και κριθαριού στη Λήμνο.



Διαβάστε περισσότερα...

Τιρολέζοι χορευτές στην Κατερίνη


Ένα χορευτικό συγκρότημα από την Αυστρία “συνέλαβε” ο φακός του Katerini News το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης.

Οι “Τιρολέζοι” αποτελούν μέλη αποστολής που συμμετείχε σε πρόγραμμα πολιτιστικών συνεργασιών, χαρίζοντας ευχάριστες στιγμές στους επισκέπτες της Ολυμπιακής Ακτής ακόμη και κατά τη διάρκεια της πρόβας τους.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή - καταπέλτης ενός άνεργου που έλαβε κλήση από την Τροχαία


Μία ανοιχτή επιστολή-καταπέλτη έγραψε ένας 31χρονος άνεργος, με αφορμή μία κλήση που έλαβε από την τροχαία για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, μέσω της οποίας καλείται να πληρώσει 350 ευρώ…

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

"Είμαι ένας από τους 1,3 εκατομμύρια ανέργους που ζουν σε αυτή χώρα. Έχω σπουδάσει Μηχανολόγος μηχανικός. Είμαι 31 χρόνων, πάνω στην πιο παραγωγική ηλικία του ανθρώπου.

Άρχισα να δουλεύω το 2008 και με απέλυσαν το 2012. Όταν απολύθηκα το 2012 ο μισθός μου ήταν τόσο χαμηλός που όταν άρχισα να παίρνω το επίδομα ανεργίας μου έμεναν περισσότερα χρήματα να ξοδέψω κάθε μήνα, αν υπολογίσουμε και τα έξοδα μετακίνησης και την φορολογία.

Από τότε κάνω δουλειές του ποδαριού για να ζήσω αξιοπρεπώς. Ποτέ δεν χρησιμοποίησα κάποιο μέσον για να βρω εργασία, ούτε καν στο στρατό. Προσπαθώ ό,τι κάνω να το κάνω με την αξία μου. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνω, αλλά με πολύ κόπο σε σχέση με την ανταμοιβή μου.

Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο για να εκφράσω την απογοήτευση μου για τον τρόπο που λειτουργεί αυτή η χώρα.

Αφορμή είναι μια κλήση της τροχαίας για υπερβολική ταχύτητα (94χλμ/ώρα) επιστρέφοντας από το μεροκάματο στις 5.00 τα ξημερώματα.

Το πρόστιμο ανέρχεται στα 350€ και το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο σημείο ήταν 60 χλμ/ώρα. Επίσης μου αφαιρούν το δίπλωμα για δύο μήνες.

Είναι πραγματικά αστείο αυτό που συμβαίνει στον ΒΟΑΚ με τα ραντάρ ταχύτητας.

Πιστεύω ότι είναι περισσότερο επικίνδυνο, στο συγκεκριμένο σημείο, να κινείται κάποιος με ταχύτητα μικρότερη των 60χλμ/ώρα παρά να την υπερβαίνει, διότι κινδυνεύει από τους γύρω του.

Αν τα ραντάρ έχουν τοποθετηθεί όπως λένε για την ασφάλειά μας, τότε οι υπεύθυνοι έχουν αποτύχει εντελώς. Η γνώμη μου είναι ότι έχουν τοποθετηθεί καθαρά για εισπρακτικούς σκοπούς.

Αν θέλουν οι υπεύθυνοι να βελτιώσουν όπως λένε την οδική ασφάλεια τότε πρέπει να ξεκινήσουν από την Παιδεία.

Να βάλουν τους αστυνομικούς να αφήσουν τις καφετέριες και τις άδειες τις οποίες πληρώνουμε εμείς και να πηγαίνουν στα σχολεία να διδάσκουν οδική ασφάλεια.

Πρέπει να καταλάβουν ποιες είναι οι ευθύνες που έχουν σε αυτή την κοινωνία. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι πολύ πιο ικανοί από αυτούς που έχουν καταλάβει αυτές τις θέσεις και αυτοί οι άνθρωποι είναι άνεργοι ή έχουν βγει στο εξωτερικό γιατί αυτή η χώρα τους καταστρέφει.

Ο κύριος Τάσος Μαρκουίζος (Ιαβέρης) είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ανθρώπου που αφιλοκερδώς προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια, πηγαίνοντας σε σχολεία, σε στρατόπεδα, σε εκδηλώσεις, σε εκπομπές, να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με την οδική ασφάλεια. Τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε αν θέλουμε να αλλάξει κάτι στους δρόμους.

Τέλος, ελπίζω ότι κάποτε όλοι αυτοί οι κύριοι που αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς θα τιμωρηθούν και την θέση τους θα πάρουν αξιόλογοι άνθρωποι που σκοπός τους θα είναι μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε αυτόν τον όμορφο τόπο".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Είναι κουνέλι κι ας μην του φαίνεται


Μια… διάσημη μάλλινη μπάλα επιδεικνύει καθηγήτρια στην Καλιφόρνια – Δείτε τις φωτογραφίες.

Είναι χνουδωτό και πολύ μαλακό, καθώς με το μαλλί που έχει γίνεται σαν μια μεγάλη μπάλα. Τι και αν δε μοιάζει, κι όμως είναι κουνέλι και μάλιστα ένα διάσημο κουνέλι, που έχει κερδίσει και σε διαγωνισμό στο Σαν Φρανσίσκο το 2011.

Η ράτσα του είναι κουνέλι Αγκύρας (σαν αυτή στις γάτες), μόνο που στα κουνέλια το τρίχωμα μεγαλώνει με ακόμη ταχύτερο ρυθμό. Πρόκειται για την Ίντα, το κατοικίδιο της Μπέτι Τσου, μιας ομότιμης καθηγήτριας του πανεπιστημίου του Σαν Χοσέ.

Η Ίντα δεν είναι το μόνο κουνέλι Αγκύρας που έχει. Διαθέτει κι άλλα, με τα ζωάκια της να έχουν γίνει διάσημα και μαζί με την κυρία τους κάνουν περιοδεία στη Βόρεια Καλιφόρνια για να επιδείξουν την πλούσια γούνα τους. Η μεγαλύτερη… φίρμα όμως, φαίνεται πως είναι η Ίντα, η οποία και φωτογραφίζεται με την Τσου.

Το μαλλί της μεγαλώνει κατά 25,4 εκατοστά σε δέκα μήνες –με κανονικούς ρυθμούς- και είναι… απόγονος της ράτσας που προτιμούσαν οι γαλλικές βασιλικές οικογένειες. Κι όλα αυτά, παρότι τα κουνέλια Αγκύρας προέρχονται (όπως το λέει και η λέξη) από την Τουρκία. Λέγεται ότι τα έφεραν από την Άγκυρα Γάλλοι ναύτες.

Πάντως, δεν τα διάλεξαν για το τρίχωμα τους, την ώρα που η Μπέτι Τσου τονίζει ότι είναι πιο μαλακό και από κασμίρι. Γι’ αυτό και φροντίζει να κουρεύει την Ίντα και εκείνη να μένει… ούτε καν η μισή.
















Διαβάστε περισσότερα...