Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ο πρώτος χρόνος της ζωής του μέσα σε επτά λεπτά


Από το μαιευτήριο μέχρι τα πρώτα του γενέθλια - Δείτε βίντεο.

Πολλοί νέοι γονείς λένε πως ο πρώτος χρόνος της ζωής του παιδιού τους περνά πολύ γρήγορα. Οι Sam και Beverley Cornwell από το Hampshire θα έχουν κάτι επιπλέον για να μην ξεχάσουν ούτε μια στιγμή από τους πρώτους 12 μήνες που μοιράστηκαν με το γιο τους: ένα βίντεο που αποτελεί μοντάζ 1.200 άλλων βίντεο που είχαν τραβήξει, αποτυπώνοντας το αγοράκι κάθε μέρα του πρώτου χρόνου της ζωής του.

Το «ταξίδι» αρχίζει από την αίθουσα τοκετών όπου πρωτοαντίκρυσε ο μικρός Indigo τον κόσμο και φτάνει μέχρι την ημέρα των πρώτων του γενεθλίων.

Το βίντεο περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο από την κάθε μία μέρα του Indigo μέχρι να σβήσει το πρώτο του κεράκι.

«Δεν είχαμε ιδέα τι κάναμε», δήλωσαν οι δύο αναφερόμενοι στο ότι έγιναν γονείς.

Ο φωτογράφος στο επάγγελμα Sam εξήγησε στη Daily Mail πως επέλεξε τα βίντεο αντί τις φωτογραφίες επειδή το αποτέλεσμα είναι πιο «δυναμικό». «Ελπίζω πως είναι κάτι που ο γιος μου θα εκτιμήσει όταν μεγαλώσει και δεν θα τον φέρει σε αμηχανία», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συναγερμός για ουσία μυστήριο στη θάλασσα του Ρεθύμνου


Τουρίστες ρωτούσαν τι επιπλέει στο νερό.

Από μια ουσία σκούρου χρώματος, που προκάλεσε την περιέργεια και την ανησυχία ντόπιων και τουριστών, «πλημμύρισε» η θαλάσσια περιοχή του Ρεθύμνου, στο ύψος του κόλπου Αγίου Νικολάου, στον περιφερειακό.

Σε μεγάλη επιφάνεια της θάλασσας είχαν σχηματιστεί πυκνές καφέ λωρίδες, ενώ επέπλεε αφρός μπεζ χρώματος και το θέαμα ήταν αποκρουστικό.

Στο σημείο δεν υπήρχαν λουόμενοι, καθώς χθες λόγω του αέρα ο κυματισμός ήταν έντονος, ωστόσο περαστικοί αντίκρισαν αυτές τις εικόνες στη θάλασσα και αναρωτήθηκαν αν πρόκειται για θαλάσσια ρύπανση.

Επίσης, αρκετοί ήταν οι τουρίστες που έκαναν βόλτα εκείνη την ώρα στον περιφερειακό δρόμο της πόλης και ρωτούσαν να μάθουν τι συμβαίνει και τι είδους ουσία ήταν αυτή στην επιφάνεια της θάλασσας.

Ο λιμενάρχης Ρεθύμνου ανέφερε πως οι λωρίδες καφέ χρώματος, που συχνά εμφανίζονται στην επιφάνεια της θαλάσσιας περιοχής του Ρεθύμνου, είναι πλαγκτόν ή θαλάσσια χλωρίδα, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως η προέλευση της ουσίας, καθώς απαιτείται να γίνει ειδική ανάλυση και το περιφερειακό εργαστήριο δεν διαθέτει τα μέσα για να το πράξει.

Για το σκοπό αυτό, το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου έχει απευθυνθεί στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), στο Ηράκλειο, ωστόσο προσωπικό του ερευνητικού κέντρου δεν έχει ακόμα έρθει στο Ρέθυμνο για να πάρει δείγμα από τη θάλασσα. Μιλώντας στην εφημερίδα Ρεθεμνιώτικα Νέα ο λιμενάρχης Ρεθύμνου, Φραγκίσκος Δασκαλάκης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Ο κ. Δασκαλάκης τόνισε πως δεν πρόκειται για θαλάσσια ρύπανση και πρόσθεσε ότι το Λιμεναρχείο έχει πάρει δείγμα και άλλες φορές από την περιοχή, το οποίο επεξεργάστηκε και αναλύθηκε από το περιφερειακό εργαστήριο Ηρακλείου, χωρίς τα αποτελέσματα να είναι να προκαλούν ανησυχία.

Αυτό που εκκρεμεί είναι να διαπιστωθεί αν πρόκειται για πλαγκτόν ή κάτι άλλο, όμως το περιφερειακό εργαστήριο δεν μπορεί να κάνει την ειδική ανάλυση που απαιτείται κι έτσι απευθυνθήκαμε στο ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., το οποίο διαθέτει τα απαραίτητα μέσα για να προβεί στον έλεγχο που απαιτείται να γίνει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση του Μπάρκουλη


Στην εντατική δημόσιου νοσοκομείου νοσηλεύεται από το πρωί της Τετάρτης ο Ανδρέας Μπάρκουλης, με οξύ πνευμονικό οίδημα.

"Σταθερή, αλλά κρίσιμη" λέει για την κατάστασή του, η σύζυγός του, Μαρία.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Star




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκσυγχρονίζεται το νοσοκομείο Καλαμάτας


Με πέντε νέα ιατρικά μηχανήματα τεχνητού νεφρού, προϋπολογισμού 85.000 ευρώ, ενισχύεται από την προσεχή Δευτέρα, 22 Ιουλίου, το γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας, στο πλαίσιο του νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που προμηθεύεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Πρόκειται για τα πλέον σύγχρονα και προηγμένης τεχνολογίας θεραπευτικά συστήματα, με δυνατότητα εφαρμογής όλων των μεθόδων αιμοκάθαρσης, που έρχονται να αντικαταστήσουν μέρος του παλαιού εξοπλισμού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΣτE: Αθωώθηκε υπάλληλος του ΣΔΟΕ


Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε αποφάσεις πειθαρχικού συμβουλίου, με τις οποίες είχε επιβάλει σε ελεγκτή του ΣΔΟΕ την ποινή της υποβάθμισης κατά ένα βαθμό, αλλά και της οριστικής απόλυσης, για δυο διαφορετικές περιπτώσεις, καθώς κατηγορήθηκε για εκβίαση και παθητική δωροδοκία στη μία περίπτωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στη δεύτερη.

Ειδικότερα, σε βάρος υπαλλήλου του ΣΔΟΕ που υπηρετούσε σε νησί του Αιγαίου, τον Ιανουάριο του 2002 ασκήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών πειθαρχική δίωξη για τα παραπτώματα: 1) της παράβασης καθήκοντος κατά τον ποινικό νόμο και 2) της χαρακτηριστικής ανάξιας υπαλλήλου διαγωγής εντός της υπηρεσίας.

Στον επίμαχο εφοριακό καταλογίστηκε ότι τον Σεπτέμβριο του 1998 κατά τη διάρκεια ελέγχου σε επιχείρηση απαίτησε και πήρε το ποσό των 3.961,8 ευρώ για τον ίδιο και άλλα μέλη του τριμελούς συνεργείου ελέγχου, προκειμένου να μην προβούν σε έλεγχο κλειστής αποθήκης, καθώς η επιχείρηση εμφάνιζε υψηλό πιστωτικό υπόλοιπο.

Παράλληλα, ασκήθηκε σε βάρος του και ποινική δίωξη για εκβίαση και παθητική δωροδοκία. Το 2002 πρωτόδικα καταδικάστηκε, αλλά κατόπιν εφέσεως κρίθηκε αθώος από το Εφετείο για την εκβίαση και ένοχος για την παθητική δωροδοκία. Αθωώθηκε, καθώς κρίθηκε ότι η παράλειψή του να ενεργήσει έλεγχο κλειστής αποθήκης οφείλεται αποκλειστικά στην έλλειψη βιβλίου απογραφών ελεγχόμενης επιχείρησης. Στη συνέχεια, κατόπιν αναίρεσης αθωώθηκε και από την δεύτερη κατηγορία αυτή της παθητικής δωροδοκίας.

Τόσο από το Πρωτοβάθμιο όσο και από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο ο επίμαχος εφοριακός κρίθηκε ένοχος του παραπτώματος «της χαρακτηριστικής ανάξιας υπαλλήλου διαγωγής εντός υπηρεσίας» και του επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής παύσης.

Τον Νοέμβριο του 2002 ασκήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών δεύτερη πειθαρχική δίωξη για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» του έτους 1999, καθώς προέκυψε ότι από την αγορά μετοχών αξίας 77.182,6 ευρώ, το ποσό των 35.907 ευρώ δεν καλυπτόταν από εμφανή και δηλωθέντα εισοδήματα.

Το πρωτοβάθμιο και το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο (Σεπτέμβριος 2005) του επέβαλε την ποινή του υποβιβασμού κατά ένα βαθμό, ενώ παράλληλα ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) κατά την τετραετία 1998-2002. Όμως με βούλευμα κρίθηκε ότι «δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος» του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Και αυτό γιατί κατόπιν άρσης του τραπεζικού απορρήτου και τον έλεγχο που διενεργήθηκε, δεν προέκυψε «πλουτισμός» του υπαλλήλου της ΣΔΟΕ, αλλά αντίθετα αντιστοιχία των εισοδημάτων του και των δηλώσεων «πόθεν έσχες».

Κατόπιν αυτών, οι σύμβουλοι Επικρατείας του Γ' Τμήματος του ΣτΕ έκαναν δεκτή την αίτηση του εφοριακού και ακύρωσαν τις πειθαρχικές αποφάσεις.

Οι δικαστές, αφού ερμήνευσαν την σύμβαση της Ρώμης για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, αποφάνθηκαν ότι «τόσο ο πειθαρχικός δικαστής, όσο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν δικάζει επί υπαλληλικής προσφυγής (του άρθρου 103 παράγραφος 4 του Συντάγματος), δεσμεύονται από την κρίση που περιέχεται σε αμετάκλητη αθωωτική απόφαση ποινικού δικαστηρίου ή σε αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα ως προς την ύπαρξη ή ανυπαρξία των πραγματικών περιστατικών, που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικού παραπτώματος, ανεξαρτήτως του αν η εν λόγω κρίση εξήχθη μετά ή άνευ αμφιβολιών, υπό την προϋπόθεση ότι τα εν λόγω πραγματικά περιστατικά για τα οποία διώχθηκε ποινικώς, αλλά τελικώς αθωώθηκε ο υπάλληλος -και ως προς την ύπαρξη ή ανυπαρξία των οποίων εξέφερε κρίση το ποινικό δικαστήριο-, ταυτίζονται πλήρως με εκείνα τα οποία αποτέλεσαν τη βάση της πειθαρχικής δίωξης».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διεθνές σκακιστικό τουρνουά


Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιηθεί το «6οδιεθνές σκακιστικό τουρνουά Παλαιόχωρας» από τις 19 έως τις 26 Ιουλίου 2013.

Το διεθνές σκακιστικό τουρνουά Παλαιόχωρας (κεντρικό μέγαρο εκδηλώσεων) έχει γίνει θεσμός στα Ελληνικά και διεθνή σκακιστικά δρώμενα, και κάθε χρόνο προσελκύει στην Κρήτη και στην Παλαιόχωρα διεθνούς φήμης σκακιστές και παγκόσμιους πρωταθλητές από δεκάδες χώρες από όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν από την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι 8 αιτίες της ταλαιπωρίας


Στις ουρές και μπροστά στις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών στις εφορίες «αναστενάζουν» εκατομμύρια φορολογούμενοι, προσπαθώντας να βγάλουν άκρη στον κυκεώνα της υποβολής των ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων και να αποφύγουν την πληρωμή των φόρων σε μία δόση ή και εφάπαξ και να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο για την είσπραξη του επιδόματος για τα παιδιά.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», οκτώ είναι οι βασικές εστίες του πρωτοφανούς σκηνικού ταλαιπωρίας και σύγχυσης, με τους λογιστές και τους φοροτεχνικούς να «έχουν σηκώσει τα χέρια» και να ζητούν οι προθεσμίες να παραταθούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τόνοι τα σκουπίδια στην Πάτρα


Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ έληξαν και από χθες βράδυ ξεκίνησε στην Πάτρα η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στους δρόμους έχουν συγκεντρωθεί 1500 τόνοι σκουπιδιών, με αποτέλεσμα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών να υπάρχει αλλοίωση και δυσοσμία. Όπως αναφέρει στο τοπικό πόρταλ thebest.gr ο αντιδήμαρχος Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, η αποκομιδή ξεκίνησε και οι 1500 τόνοι αναμένεται να έχουν απομακρυνθεί σε τρεις με τέσσερις ημέρες.
Τόνοι τα σκουπίδια στην Πάτρα

«Η κατάσταση λόγω και της ζέστης είναι δύσκολη. Εκτός από την αποκομιδή κάνουμε απολύμανση των σημείων και πλύσιμο των κάδων», αναφέρει ο κ. Γεωργακόπουλος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κρυφή έκπτωση για ανέργους στα ΚΤΕΟ;


Αναγνώστης: Έκπτωση 25% έχουν οι άνεργοι στα ΚΤΕΟ - Σας ενημέρωσε κανείς;
Ο ΟΑΕΔ δεν θα έπρεπε;;;
Λέτε να είχε αναρτήσει προ πολλού την σχετική ανακοίνωση;
Ο προϊστάμενος του ΚΤΕΟ Ρόδου δεν θα έπρεπε να έχει ενημερώσει σχετικά; 
Γιατί το έκαναν γαργάρα;
Εξυπηρετούν μήπως συμφέροντα ιδιωτικών ΚΤΕΟ;;;
Δείτε και την σχετική ιστοσελίδα για να πειστείτε.


Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ: Πέθανε από ανακοπή έγκυος δρομέας


Θλίψη, αλλά και ερωτηματικά προκάλεσε ο θάνατος της Μασκερέμ Λεγκέσε από την Αιθιοπία, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή από ανακοπή, ενώ περίμενε το δεύτερο παιδί της.





Η 26χρονη δρομέας έτρωγε σε εστιατόριο του Γουέστπορτ, όταν ξαφνικά κατέρρευσε, χωρίς ωστόσο να επανέλθει, παρά την άμεση διακομιδή της στο νοσοκομείο. Οι γιατροί όμως κατάφεραν να σώσουν το μωρό, το οποίο θα ερχόταν στη ζωή υπό φυσιολογικές συνθήκες σε ένα μήνα, καθώς η άτυχη αθλήτρια βρισκόταν στον 8ο μήνα.

Όπως τονίστηκε από το φιλικό της περιβάλλον η Λεγκέσε αντιμετώπιζε πρόβλημα με την καρδιά της για το λόγο αυτό είχε σταματήσει τον αθλητισμό τα τελευταία χρόνια. Πρόσεχε πολύ τη διατροφή της, ενώ είχε αποφασίσει μετά τη γέννηση του παιδιού της να επιστρέψει στην πατρίδα της, την οποία δεν είχε επισκεφτεί τα τελευταία εννιά χρόνια.

Αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 στα 1.500μ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό, τερματίζοντας 12η με 4:18.03. Το ατομικό της ρεκόρ στο αγώνισμα είναι 4:03.96 από το 2003.





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χάλκινο στην Ολυμπιάδα Φυσικής


Ο Ροδίτης Σταύρος Ευθυμίου, ως μαθητής της Β΄ Λυκείου πέρυσι, διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής μεταξύ υποψηφίων της Γ΄ Λυκείου και πέτυχε στην τελική πεντάδα της αποστολής για την Ολυμπιάδα Φυσικής στην Εσθονία, όπου, όμως, δεν διακρίθηκε.

Φέτος, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», στην 44η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής στην Κοπεγχάγη (7-15 Ιουλίου 2013), ο Σταύρος βραβεύθηκε με χάλκινο μετάλλιο. Για μία «ανάσα» έχασε την εύφημο μνεία, η Κρινιώ Μαρούδα από τα Λεχαινά, αν και απέσπασε βραβείο στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας.
Χάλκινο στην Ολυμπιάδα Φυσικής

«Είναι μία πολύ σημαντική εμπειρία και μόνο η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα. Το μετάλλιο είναι πιο πολύ για τη χαρά», θα πει ο Σταύρος. «Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η συστηματική προετοιμασία έφερε στη χώρα μας 1 χάλκινο μετάλλιο και 4 εύφημες μνείες», μαθαίνουμε από τον Γεώργιο Καλκάνη, καθηγητή Φυσικών Επιστημών και Ψηφιακών Τεχνολογιών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπεύθυνο για τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής κάθε χρόνο και για τις Ολυμπιάδες Φυσικής εδώ και 10 χρόνια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάσος χωρίς υπαλλήλους


«Περιμένουμε την κινητικότητα για να αποκτήσουμε επιτέλους υπαλλήλους», αναφέρει μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του MEGA ο Δήμαρχος Κάσου, Δημήτρης Ερωτόκριτος.

Όπως τονίζει, η δήμος δεν έχει ούτε έναν υπάλληλο την ίδια στιγμή που στη Ρόδο οι υπάλληλοι περισσεύουν...

Δείτε το βίντεο από το MEGA:






Διαβάστε περισσότερα...

Αυτά προβλέπει το μνημόνιο για το Επενδυτικό Ταμείο


Μνημόνιο για το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμεία το οποίο θα παρέχει ρευστότητα σε κλάδους και επιχειρήσεις που είναι κρίσιμοι για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας, υπέγραψαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο πρόεδρος της KfW dr. Ulrich Schroeder.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, «σκοπός του Ταμείου, που επιδιώκεται να συσταθεί ως το τέλος του 2013, είναι η χρηματοδότηση περιφερειακών έργων υποδομής και επιχειρήσεων, κυρίως μικρομεσαίων, η συμβολή στην αντιμετώπιση του χρηματοδοτικού κενού που αντιμετωπίζει η χώρα και η προώθηση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της καινοτομίας».

Τα βασικά σημεία του μνημονίου περιλαμβάνουν τα εξής:

-Το Ταμείο θα συσταθεί με τεχνική βοήθεια και υποστήριξη από την KfW και άλλους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Θα διοικείται από επαγγελματικό μάνατζμεντ, ανεξάρτητο από κυβερνητικές επιρροές, με σεβασμό στις αρχές της διεθνούς νομοθεσίας και των βέλτιστων πρακτικών αναφορικά με την ανάληψη ρίσκου.

-Το ελληνικό Δημόσιο σκοπεύει να συνεισφέρει στο Ταμείο 350 εκατ. ευρώ, από τα οποία 200 εκατ. θα προέρχονται από το ΕΣΠΑ και 150 εκατ. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η KfW αντίστοιχα δηλώνει έτοιμη να υποστηρίξει την πρωτοβουλία και να εξετάσει, σε συμφωνία με τη γερμανική κυβέρνηση, επένδυση ύψους έως 100 εκατ. ευρώ στο Ταμείο. Η ελληνική κυβέρνηση θα αναζητήσει επίσης πρόσθετα κεφάλαια από διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και ιδιώτες επενδυτές.

-Το Ταμείο δεν θα είναι τράπεζα αλλά θα λειτουργεί συμπληρωματικά προς τις τράπεζες.

Η KfW τονίζει επίσης ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες της κυβέρνησης και των Ελλήνων πολιτών για τη μείωση των ελλειμμάτων και την εφαρμογή διαρθρωτικών αλλαγών που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και την απασχόληση και δηλώνει, εκ μέρους της γερμανικής κυβέρνησης, τη δέσμευσή της να υποστηρίξει τη χώρα μας τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διμερές επίπεδο.

Τέλος το μνημόνιο προβλέπει τη σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι της Ελλάδας και των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών που προτίθενται να συμβάλουν στην ίδρυση του Ταμείου και οι οποίοι θα παράσχουν την τεχνική βοήθεια προκειμένου να γίνουν όλα τα βήματα που απαιτούνται για τη σύστασή του ως το τέλος του έτους.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο δυσκολότερος αγώνας του κόσμου


Λίγοι αντέχουν τον Υπερμαραθώνιο Badwater.

Στο πρόσωπό τους οι εκφράσεις κούρασης και πόνου αποτυπώνουν αυτό που οι ελάχιστοι γενναίοι δρομείς αποτολμούν σε μια από τις δυσκολότερες διαδρομές αγώνων δρόμου του κόσμου!

Με τις θερμοκρασίες που επικρατούν στη διαδρομή να ξεπερνούν τους 50 βαθμούς Κελσίου, οι συμμετέχοντες καλούνται να τρέξουν σε απόσταση 217 χιλιομέτρων, διασχίζοντας τρεις οροσειρές σε ένα από τα πιο σκληρά μέρη του πλανήτη.

Ο «Υπερμαραθώνιος Badwater» ξεκίνησε τη Δευτέρα.

Η εκκίνηση δόθηκε στο Badwater στην Κοιλάδα των Νεκρών (Death Valley), που βρίσκεται 85 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας –το χαμηλότερο υψόμετρο στο δυτικό ημισφαίριο- με τελικό προορισμό το όρος Whitney στην Καλιφόρνια, σε υψόμετρο 2.530 μέτρων!

Ξεκινώντας από στην Κοιλάδα των ΝεκρώνΣυχνά στη διαδρομή οι δρομείς συναντούν πινακίδες που προειδοποιούν για τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, όπως: «Προσοχή! Μεγάλος κίνδυνος από υπερβολική ζέστη».

Ο αγώνας λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τον Ιούλιο και σε αυτόν παίρνουν μέρος περίπου 100 δρομείς.

Δείτε το φωτογραφικό ρεπορτάζ του Reuters






































Διαβάστε περισσότερα...

«Φορομπηχτικές» αλλαγές στα αφορολόγητα αποθεματικά των νομικών προσώπων


Θα φορολογούνται με συντελεστή 15%.

Προσφυγές στη Δικαιοσύνη αναμένονται το 2014 κατά της διάταξης που ψηφίσθηκε χθες από τη Βουλή και επιφέρει αλλαγές στα αφορολόγητα αποθεματικά των νομικών προσώπων.

Στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ορίζεται ότι τα αφορολόγητα αποθεματικά των νομικών προσώπων θα φορολογούνται με συντελεστή 15%, σε περίπτωση διανομής ή κεφαλαιοποίησής τους μέχρι την 31 Ιανουαρίου 2013, με συντελεστή 19%, εφόσον διανεμηθούν ή κεφαλαιοποιηθούν μετά την 1 Ιανουαρίου 2014, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2015 δεν θα επιτρέπεται η τήρηση ειδικών λογαριασμών αφορολόγητου αποθεματικού.

Αυτό γίνεται μετά από συμφωνία του υπουργείου Οικονομικών με την τρόικα, με την οποία η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να περιορίσει τη χρήση του αφορολόγητου αποθεματικού από το 2015, έτσι ώστε να αυξηθούν τα έσοδα το 2014 κατά 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με έγκριτους νομικούς το θέμα αναμένεται να οδηγηθεί στα δικαστήρια, καθώς σκοπός της προτεινόμενης διάταξης είναι η υποχρεωτική διανομή ή κεφαλαιοποίηση των αφορολόγητων αποθεματικών των νομικών προσώπων μετά την 1η Ιανουαρίου 2015.



Διαβάστε περισσότερα...

Άδωνις: Το σχέδιο για τα νοσοκομεία


Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτώμενος σήμερα για τον επικείμενο αναπροσανατολισμό του ρόλου κάποιων νοσοκομείων, δήλωσε ότι:

«Είμαστε στη διαδικασία της εκπονήσεως του τελικού σχεδίου για την αλλαγή του ρόλου ορισμένων νοσοκομείων. Θέλουμε από τη μία να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες φροντίδας στους πολίτες και από την άλλη να έχουμε καλύτερη διαχείριση των πόρων και του ανθρωπίνου δυναμικού».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν υπάρχει και η σκέψη ενοποίησης Κέντρων Υγείας με Πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ, όπου γνωστοποίησε ότι:

«Δεν είναι αυτό που εξετάζουμε αυτή τη στιγμή αλλά πράγματι υπάρχει στο γενικό μας σχέδιο».



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιταχύνεται από την 1η Αυγούστου η επίλυση φορολογικών διαφορών


Εκτιμάται πως θα εισρεύσουν έως τον Φεβρουάριο στα ταμεία φόροι 1,25 δισ. ευρώ
.
Καταργείται από τα τέλη Ιουλίου 2013 η Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, η οποία στον ένα χρόνο λειτουργίας της το μόνο που πέτυχε είναι να συσσωρεύσει εκατοντάδες εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις και να «μπλοκάρει» βεβαιωμένα έσοδα ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Πλέον από την 1η Αυγούστου οι φορολογικές διαφορές θα επιλύονται με συνοπτικό τρόπο, με την αρμοδιότητα να περνά στην υπό σύσταση Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Με την νέα διαδικασία εκτιμάται πως θα εισρεύσουν έως τον Φεβρουάριο του 2014 στα κρατικά ταμεία βεβαιωμένοι φόροι ύψους 1,25 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίσθηκε στην Βουλή αναθεώρησε πλήρως της διαδικασία επίλυσης φορολογικών διαφορών, μεταφέροντας από την 1η Αυγούστου 2013 τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα στην υπό σύσταση Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Έτσι, από την 1η Αυγούστου ο φορολογούμενος που αμφισβητεί την καταλογιστική πράξη φόρου, δασμού, προστίμου κτλ, που έχει εκδοθεί σε βάρος του από τη φορολογική αρχή, οφείλει να υποβάλει ενδικοφανή προσφυγή με αίτημα την επανεξέταση της πράξης από την Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η αίτηση θα υποβάλλεται στην εφορία, στο τελωνείο ή στην φορολογική αρχή (ΣΔΟΕ) που εξέδωσε την πράξη και θα αναφέρει τους λόγους στους οποίους ο φορολογούμενος βασίζει το αίτημά του.

Η αίτηση πρέπει να υποβάλλεται από τον φορολογούμενο εντός 30 ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησης της πράξης σε αυτόν.

Η φορολογική αρχή θα αποστέλλει ακολούθως εντός 7 ημερών την ενδικοφανή προσφυγή του φορολογούμενου συνοδευόμενη από σχετικά έγγραφα και τις απόψεις της στην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να αποφανθεί επί της υπόθεσης.

Το πλέον σημαντικό είναι ότι με την άσκηση της ενδικοφανούς προσφυγής θα βεβαιώνεται άμεσα από τη φορολογική αρχή και θα καταβάλλεται ποσοστό 50% του αμφισβητούμενου ποσού του φόρου.

Αυτό συνεπάγεται ότι με την ενεργοποίηση της νέας διαδικασίας και το αργότερο έως τον Φεβρουάριο 2014 θα εισπραχθούν 1,25 δισ. ευρώ από τα 2,5 δισ. ευρώ των εκκρεμών υποθέσεων που λιμνάζουν σήμερα στην Επιτροπή Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (η καταβολή του 50% δεν ίσχυε στην περίπτωση προσφυγής στην επιτροπή, κάτι που εκμεταλλευόντουσαν οι επιτήδειοι).



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέσα σε 90 ημέρες θα επιστρέφουν τον ΦΠΑ οι εφορίες


Από την 1η Σεπτεμβρίου.

Μέσα σε 90 ημέρες θα πρέπει οι εφορίες να επιστρέφουν τον ΦΠΑ στους δικαιούχους από την 1η Σεπτεμβρίου 2013.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης εξέδωσε εγκύκλιο για την άμεση προώθηση εργασιών για την ικανοποίηση αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι παρότι από τις 20 Μαρτίου 2013 ισχύει νέα διαδικασία για την επιστροφή του πιστωτικού ΦΠΑ, παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση από ορισμένες Εφορίες με συνέπεια να παραμένουν σε εκκρεμότητα αιτήσεις για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως τονίζεται λόγω μνημονιακής υποχρέωσης, τα στοιχεία των εκκρεμών αιτήσεων επιστροφής δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, σε εβδομαδιαία βάση, με κατάταξη των ΔΟΥ ανάλογα με το μέσο χρόνο αναμονής αιτήσεων επιστροφής για τις οποίες δεν έχει πραγματοποιηθεί η εκταμίευση του ποσού επιστροφής.

«Η εμφάνιση σημαντικών καθυστερήσεων δεν ενισχύει την αξιοπιστία του Δημοσίου έναντι των επιχειρήσεων, λαμβάνοντας υπόψη ότι στην αντίθετη περίπτωση, όπου δηλαδή οι επιχειρήσεις υποχρεούνται σε καταβολή φόρου, επιβάλλονται κυρώσεις σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους. Αναγνωρίζουμε ενδεχόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΔΟΥ, όπως έλλειψη προσωπικού, τεχνικά προβλήματα από την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών και την ανακατανομή αρμοδιοτήτων, όμως για την εμπέδωση εμπιστοσύνης μεταξύ των Υπηρεσιών μας και τις επιχειρήσεις, πρέπει να τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες.», σημειώνεται στην εγκύκλιο.

Ο κ. Θεοχάρης καλεί τους προϊσταμένους των Εφοριών να διεκπεραιώσουν άμεσα αιτήσεις επιστροφής με χρόνο αναμονής από την υποβολή τους πάνω από 120 ημέρες και ξεκαθαρίζει ότι από την 1η Σεπτεμβρίου και εφεξής οι αιτήσεις πρέπει να διεκπεραιώνονται κατά προτεραιότητα με χρόνο αναμονής πάνω από 90 ημέρες.

Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως μετά το χρόνο αυτό η επιστροφή θα επιβαρύνεται με τόκο εκπρόθεσμης επιστροφής από το Δημόσιο, για το οποίο υπάρχει ευθύνη του υπαλλήλου και της Εφορίας.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μάστιγα η μαύρη εργασία το καλοκαίρι


Ανασφάλιστος ο ένας στους τρεις εργαζόμενους.

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα τη θερινή περίοδο, καθώς κατόπιν ελέγχων εντοπίστηκε ως ανασφάλιστος ο ένας στους τρεις εργαζόμενους σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, κλιμάκια ελεγκτών της Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενους ελέγχους σε όλα τα τουριστικά θέρετρα με στόχο τον εντοπισμό της ανασφάλιστης εργασίας στις εποχιακές επιχειρήσεις (ταβέρνες – μπαρ – μεζεδοπωλεία – νυκτερινά κέντρα – ξενοδοχεία – θαλάσσια σπορ – τουριστικά γραφεία) επιβάλλοντας μεγάλα πρόστιμα στους παραβάτες εργοδότες.

Συνολικά, το μήνα Ιούνιο 2013 ελέγχθηκαν 1.345 (χίλιες τριακόσιες σαράντα πέντε επιχειρήσεις) και καταγράφηκαν 1.680 (χίλιοι εξακόσιοι ογδόντα) ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στο σύνολο 4.818 (τεσσάρων χιλιάδων οκτακοσίων δέκα οκτώ).

Επιβλήθηκαν επιτόπου πρόστιμα ύψους 995.000 ευρώ για τη μη τήρηση του βιβλίου Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού και οι συνταχθείσες Εκθέσεις Επιτοπίου Ελέγχου διαβιβάσθηκαν στα αρμόδια Υποκ/τα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την επιβολή εισφορών και συνακόλουθων προστίμων.



Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίαση των υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος


Σήμερα στη Θέρμη.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος συμμετέχει στη δράση «Σπουδάζω με υποτροφία!» του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Equal Society προσφέροντας δύο πλήρεις υποτροφίες για οποιοδήποτε μεταπτυχιακό του πρόγραμμα.

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society - Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, στο πλαίσιο των δράσεών του για την προώθηση των ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση, υλοποιεί σε συνεργασία με μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, το πρόγραμμα «Σπουδάζω με υποτροφία!».

Αντικείμενο της δράσης, είναι η παροχή δωρεάν υποτροφιών, για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές πλήρους διάρκειας, σε άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες οικονομικά κοινωνικές ομάδες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την ενημερωτική παρουσίαση (information session) που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013, στις 17.00, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η παρουσίαση θα καλύψει διεξοδικά τα προσφερόμενα μεταπτυχιακά προγράμματα αλλά και το πρόγραμμα υποτροφιών ακαδημαϊκής αριστείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου και της δράσης «Σπουδάζω με υποτροφία!» του ΜΚΟ Equal Society.

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος παρέχει δέκα μεταπτυχιακά προγράμματα υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας στους τομείς της οικονομίας και διοίκησης επιχειρήσεων, της τεχνολογίας, της νομικής και των ανθρωπιστικών σπουδών, για τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους άμεσα.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται είναι τα εξής:

• Executive MBA
• MSc in Management
• MSc in Banking & Finance
• MSc in Sustainable Development
• MSc in Strategic Product Design
• LLM in Transnational and European Commercial Law and Alternative Dispute Resolution
• MA in Black Sea Cultural Studies
• MA in Art, Law and Economy
• MSc in Information and Communication Technology Systems
• MSc in Energy Systems


Πηγή: http://www.thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο πρέπει να πέσουν οι τιμές με τη μείωση του ΦΠΑ


Στο 13% από 1η Αυγούστου.

Μείωση της τάξης του 8% πρέπει να εμφανίσουν οι τιμές στην εστίαση από την 1η Αυγούστου με τη μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%, προκειμένου ο χαμηλός συντελεστής να διατηρηθεί και να μην αυξηθεί τη νέα χρόνια.

Παράλληλα ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς τους επαγγελματίες του χώρου ότι θα πρέπει να κόβουν αποδείξεις προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους και έτσι το μέτρο να στεφθεί με επιτυχία και να ακολουθήσουν και νέες μειώσεις φόρων.

Έτσι κανονικά με τη μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13% οι τιμές θα πρέπει να μειωθούν ως εξής:

Πατάτες τηγανητές: Από 3,7 ευρώ η μερίδα σε 3,4 ευρώ

Χωριάτικη σαλάτα: Από 5 ευρώ σε 4,6 ευρώ

Μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα: Από 5,5 ευρώ σε 5 ευρώ

Μακαρονάδα καρμπονάρα: Από 6,8 ευρώ σε 6,2 ευρώ

Πίτσα μεγάλη: Από 12 ευρώ σε 11 ευρώ

Πίτσα Μαργαρίτα: Από 7 ευρώ σε 6,4 ευρώ

Σουβλάκι με πίτα: Από 2,2 ευρώ σε 2 ευρώ

Χάμπουργκερ: Από 6 ευρώ σε 5,5 ευρώ

Κλαμπ σάντουϊτς: Από 4,9 ευρώ σε 4,5 ευρώ

Μπριζόλα χοιρινή: Από 7 ευρώ σε 6,4 ευρώ

Τυρόπιτα: Από 1,2 ευρώ σε 1,1 ευρώ

Φραπέ: Από 1,5 ευρώ σε 1,4 ευρώ

Φρέντο: Από 3 ευρώ σε 2,6 ευρώ

Μπίρα: Από 4 ευρώ σε 3,7 ευρώ

Ποτό: Από 7 ευρώ σε 6,4 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

«Δεν υπάρχει δυνατότητα παράτασης στις φορολογικές δηλώσεις»


Απαντήσεις για την υποβολή τους δίνει ο γενικός γραμματέας Εσόδων.

Στο επίκεντρο είναι οι φορολογικές δηλώσεις. Γι’ αυτό απαντήσεις έδωσαν τόσο ο γενικός γραμματέας Εσόδων όσο και ο γενικός γραμματέας Φορολογικής Επιθεώρησης.

Ο κ. Θεοχάρης υποστήριξε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να αμελήσει τα απαραίτητα, να μαζέψει δηλαδή τα δικαιολογητικά και να πάει στους λογιστές. Ανέφερε ότι οι φορολογούμενοι δεν θα μπορούν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις εκτός χρόνου.

«Όταν τελειώσουν όλοι, θα μπορούν οι εκπρόθεσμες να υποβληθούν», είπε. Αναφέρθηκε πάντως και στο γιατί οι φορολογικές δηλώσεις υποβάλλονται μόνον ηλεκτρονικά. «Πέρυσι μεγάλο μέρος των δηλώσεων γινόταν ηλεκτρονικά. Γι’ αυτό το αποφασίσαμε». Και ξεκαθάρισε ότι για την ώρα δεν υπάρχει πιθανότητα να δοθεί παράταση στην υποβολή τους. ανέφερε ακόμη ότι «Η διαπραγμάτευση με την τρόικα έχει γίνει. Καταφέραμε και πήραμε εξαιρέσεις» και σημείωσε ότι οι τρεις δόσεις θα είναι τον Αύγουστο, τον Οκτώβρη και τον Δεκέμβρη.

Από την πλευρά του ο Νικόλαος Βαφειάδης υποστήριξε ότι δεν μπορούν να εισπράξουν. «Έχουμε πρόβλημα στις εφορίες. Ο κόσμος έχει διάθεση να πληρώσει αλλά υπάρχει πρόβλημα με το ηλεκτρονικό σύστημα. Έπρεπε να υπάρχει και η έντυπη μορφή».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα ασθενοφόρα περιμένουν στην ουρά


Εισαγγελική έρευνα για την προτεραιότητα της διέλευσης ασθενοφόρων από τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.

Εισαγγελική έρευνα έχει διαταχθεί για την προτεραιότητα της διέλευσης ασθενοφόρων από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.
Αυτό που σε όλους φαίνεται αυτονόητο, ότι δηλαδή τα οχήματα έκτακτης ανάγκης-πυροσβεστικά, ασθενοφόρα κλπ- δικαιούνται προτεραιότητα έναντι των υπολοίπων, έρχεται να το διαψεύσει η έξης καταγγελία:

«Τα ασθενοφόρα που μεταφέρουν έκτακτα περιστατικά από το Αγρίνιο σε νοσοκομεία της Πάτρας, περιμένουν στην ουρά των διοδίων, πίσω από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα!».

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Γεγονός».
Η διαχειρίστρια εταιρία της γέφυρας, πάντως, εκφράζει αντίθετη άποψη και υποστηρίζει πως μπορεί η γέφυρα να μη διαθέτει ειδική λωρίδα προτεραιότητας, τα ασθενοφόρα ωστόσο εννοείται ότι περνούν κατά προτεραιότητα.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας κ. Σιαφάκας, όμως, υποστηρίζει ότι τα ασθενοφόρα που μεταφέρουν τα «βαριά» περιστατικά, συνήθως στο νοσοκομείο του Ρίου, περιμένουν στη σειρά τους, πίσω από τα οχήματα, μέχρι εκείνα να πληρώσουν το αντίτιμο των διοδίων και έπειτα να μπορέσουν να φύγουν και αυτά… «Η λωρίδα που βρίσκεται τέρμα δεξιά στα διόδια και χρησιμοποιείται για e-pass, θα μπορούσε ορθότερα να χρησιμοποιηθεί σαν λωρίδα έκτακτης ανάγκης!», τονίζει ο κ. Σιαφάκας.

Ο υπεύθυνος της Γέφυρα Α.Ε, Γιάννης Φρέρης πάντως σχολιάζει από την πλευρά του στο «Γεγονός» πως με ένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο κέντρο ελέγχου της γέφυρας, ότι πρόκειται να διέλθει ασθενοφόρο με βαρύ περιστατικό, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτό να περάσει πρώτο: «Αυτό που υποδεικνύουμε είναι να υπάρξει από πριν προειδοποιητικό τηλεφώνημα ή να προπορεύεται του ασθενοφόρου ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας. Από εκεί και έπειτα δεν υπάρχει νομική υποχρέωση ή κάποια σύμβαση για λωρίδα έκτακτης ανάγκης. Ακόμα όμως και αν εμφανιστεί ασθενοφόρο χωρίς προειδοποιητικό τηλεφώνημα, οι άνθρωποι της γέφυρας θα προσπαθήσουν αμέσως να δώσουν προτεραιότητα. Η καλή θέληση από εμάς υπάρχει. Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε», εξηγεί ο κ. Φρέρης.

Η υπόθεση πάντως έχει πάει ήδη στον εισαγγελέα και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση.


Πηγή: http://www.thebest.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μητσοτάκης κόβει το μισθό των κοπανατζήδων


Θα πληρωθούν ανάλογα με τις ώρες που εργάστηκαν.

Εντολή για να ξεκινήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για τους υπαλλήλους που απουσιάζουν πάνω από 8 ώρες τον μήνα, αλλά και για μείωση των αποδοχών όλων όσων δεν συμπλήρωναν το ωράριό τους, έδωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, κατόπιν της δημοσίευσης, σήμερα, της έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την τήρηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων σε τέσσερα υπουργεία, ο υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης στο Δημόσιο Τομέα αποτελεί κεντρική προτεραιότητα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στην κατεύθυνση αυτή, καίριας σημασίας είναι η δουλειά που γίνεται το τελευταίο διάστημα από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) το οποίο δημοσίευσε σήμερα τα αποτελέσματα των τεσσάρων πρώτων εκθέσεων που αφορούν την τήρηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων στα Υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Πολιτισμού - Αθλητισμού και Τουρισμού.

Η προκλητική αίσθηση χαλαρότητας που χαρακτήριζε μία μικρή μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων φροντίζουμε να σταματήσει, ξεκινώντας από το σπίτι μας. Ακολουθώντας τις υποδείξεις της Έκθεσης του ΣΕΕΔΔ που αφορά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έδωσα εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου να ξεκινήσουν τις πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για τους υπαλλήλους που σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Έκθεσης απουσίαζαν πάνω από 8 ώρες το μήνα, καθώς και στους προϊσταμένους που αμέλησαν να παρακολουθούν ως όφειλαν την τήρηση του χρόνου εργασίας των υφισταμένων τους. Παράλληλα, δόθηκε εντολή για μείωση των αποδοχών όλων όσων δεν συμπλήρωναν το ωράριο τους, ανάλογα με το χρόνο απουσίας τους.

Η απόφαση αυτή έρχεται ουσιαστικά να επιβραβεύσει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνεπών κι εργατικών υπαλλήλων οι οποίοι προσπαθούν σε δύσκολες συνθήκες να επιτελέσουν με αίσθημα ευθύνης τα καθήκοντα τους απέναντι σε άλλους συναδέλφους τους που συστηματικά εξαπατούν τους ίδιους, την υπηρεσία και εν τέλει τους έλληνες πολίτες, απουσιάζοντας αδικαιολόγητα και επί μακρόν από τα καθήκοντά τους. Δίνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα στους συστηματικούς κοπανατζήδες ότι οι πρακτικές αυτές αποτελούν πλέον παρελθόν για το Δημόσιο. Σήμερα έγινε μόνο η αρχή».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Όχι» Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας στο κλείσιμο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ


Γιατί έχουν αντίθετη άποψη.

Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη, αποφάσισε να καταθέσει δημόσια την αντίθεσή του στο κλείσιμο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και τη δημόσια συμπαράταξή του με τα δίκαια αιτήματα μαθητών, γονέων και καθηγητών.

«Στην εποχή μας, μια εποχή που αυτή η χώρα πρέπει να αρχίσει να παράγει προϊόντα και υπηρεσίες, στην εποχή που με εφόδιο την γνώση χρειάζεται η επαγγελματική εξειδίκευση, στην εποχή που οι Έλληνες φεύγουν στην μεγάλη πλειοψηφία τους σαν ανειδίκευτοι εργάτες στο εξωτερικό, ποιοι και με τι κίνητρα κλείνουν την επαγγελματική αποκατάσταση;», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ συνεχίζοντας καταλήγει: «Με τι κίνητρα διαλύουν την μοναδική ελπίδα για την επιβίωση αυτής της χώρας; Γιατί λαοί που δεν επενδύουν στους νέους και στην γνώση δεν έχουν μέλλον.

Καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσουν αυτή την καταστροφική πολιτική τους, να βάλουν σε δεύτερη μοίρα τις οικονομικές στατιστικές και να επενδύσουν στους ανθρώπους».


Πηγή: http://www.ilialive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ταλιμπάν γράφει γράμμα στη Μαλάλα Γιουσαφζάι!


«Δεν ήταν η εκπαίδευση ο λόγος, να είσαι ειλικρινής, αλλά η προπαγάνδα σου», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Τη λύπη του για την επίθεση σε βάρος της αλλά και τους λόγους για τους οποίους αυτή έγινε εξηγεί μέλος των Ταλιμπάν σε επιστολή που απηύθυνε προς την Μαλάλα Γιουσαφζάι. Η 16χρονη πακιστανή είχε δεχθεί πυροβολισμό στο κεφάλι από Ταλιμπάν λόγω της επιμονής της να έχουν τα κορίτσια πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Ο καταζητούμενος τρομοκράτης Adnan Rasheed, όπως γράφει η Daily Mail, δηλώνει πως σοκαρίστηκε όταν έμαθε για την απόπειρα δολοφονίας της τον περασμένο Οκτώβριο. Η Μαλάλα είχε τραυματιστεί σοβαρά από ενόπλους μασκοφόρους ενώ επέστρεφε στο σπίτι της με το σχολικό.

Η επίθεση κατά της 15χρονης τότε Μαλάλα είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και το κορίτσι είχε μεταφερθεί στη Βρετανία για θεραπεία. Έχει πλέον αναρρώσει και μάλιστα πριν λίγες ημέρες μίλησε σε κοινό εφήβων στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, την ημέρα των 16ων γενεθλίων της, τονίζοντας πως τώρα έχει ακόμα περισσότερο κουράγιο να παλέψει για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Ο Rasheed δραπέτευσε πέρσι από τη φυλακή όπου εξέτιε ποινή για τη συμμετοχή του σε σχέδιο δολοφονίας του Πακιστανού πρώην προέδρου. Στην επιστολή, την οποία δημοσιοποίησε το βρετανικό Channel 4 και η Daily Mail, τονίζει πως όσα γράφει είναι η δική του άποψη.

«Ήταν σοκαριστικό για μένα όταν σου επιτέθηκαν. Ευχόμουν να μην είχε συμβεί ποτέ», γράφει στην επιστολή του, εξηγώντας πως δεν δέχθηκε τον πυροβολισμό επειδή πήγαινε σχολείο αλλά επειδή είχε μιλήσει κατά των Ταλιμπάν.

«Οι Ταλιμπάν πιστεύουν πως επίτηδες έγραφες εναντίον τους, δυσφημούσες την προσπάθειά τους να εγκαθιδρύσουν το ισλαμικό σύστημα στην κοιλάδα Swat και τα κείμενά σου ήταν προκλητικά», προσθέτει.

Τονίζει πως ο ίδιος δεν είναι κατά της εκπαίδευσης των κοριτσιών αλλά κατά της δυτικότροπης εκπαίδευσης που, όπως λέει, είναι κοσμική και σατανική και σημειώνει πως ούτε οι Ταλιμπαν είναι κατά της πρόσβασης των γυναικών στην εκπαίδευση.

«Υπήρχαν χιλιάδες κορίτσια που πήγαιναν στο σχολείο πριν και μετά την εξέγερση των Ταλιμπάν στην κοιλάδα Swat, πώς εξηγείς που είχαν μόνο εσένα στη λίστα τους;», τη ρωτά.

«Δεν ήταν η εκπαίδευση ο λόγος, να είσαι ειλικρινής, αλλά η προπαγάνδα σου», αναφέρει.



Ο Rasheed υπεραμύνεται και της καταστροφής σχολείων στη Swat από τους Ταλιμπάν του Πακιστάν, υποστηρίζοντας πως αυτά χρησιμοποιούνται από τον πακιστανικό στρατό και «όταν κάτι ιερό γίνεται θανατηφόρο πρέπει να εξαλειφθεί, αυτή είναι η πολιτική των Ταλιμπάν».

Στην επιστολή του, στην οποία υποστηρίζει επίσης πως τα δυτικά κράτη συνωμοτούν με τους Εβραίους και τους μασώνους, αποκαλεί τον Μπαράκ Ομπάμα κατά συρροή δολοφόνο και υποστηρίζει πως οι εμβολιασμοί για την πολιομυελίτιδα είναι στην πραγματικότητα πρόγραμμα στείρωσης.

Καταλήγοντας, ο Rasheed καλεί την Μαλάλα να γυρίσει στο σπίτι, στην πατρίδα, να υιοθετήσει την κουλτούρα του ισλαμισμού και των παστούν και να πάει σε οποιοδήποτε ισλαμικό madrassa (θρησκευτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα) για κορίτσια.



Διαβάστε περισσότερα...