Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ταλιμπάν γράφει γράμμα στη Μαλάλα Γιουσαφζάι!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Δεν ήταν η εκπαίδευση ο λόγος, να είσαι ειλικρινής, αλλά η προπαγάνδα σου», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Τη λύπη του για την επίθεση σε βάρος της αλλά και τους λόγους για τους οποίους αυτή έγινε εξηγεί μέλος των Ταλιμπάν σε επιστολή που απηύθυνε προς την Μαλάλα Γιουσαφζάι. Η 16χρονη πακιστανή είχε δεχθεί πυροβολισμό στο κεφάλι από Ταλιμπάν λόγω της επιμονής της να έχουν τα κορίτσια πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Ο καταζητούμενος τρομοκράτης Adnan Rasheed, όπως γράφει η Daily Mail, δηλώνει πως σοκαρίστηκε όταν έμαθε για την απόπειρα δολοφονίας της τον περασμένο Οκτώβριο. Η Μαλάλα είχε τραυματιστεί σοβαρά από ενόπλους μασκοφόρους ενώ επέστρεφε στο σπίτι της με το σχολικό.

Η επίθεση κατά της 15χρονης τότε Μαλάλα είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και το κορίτσι είχε μεταφερθεί στη Βρετανία για θεραπεία. Έχει πλέον αναρρώσει και μάλιστα πριν λίγες ημέρες μίλησε σε κοινό εφήβων στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, την ημέρα των 16ων γενεθλίων της, τονίζοντας πως τώρα έχει ακόμα περισσότερο κουράγιο να παλέψει για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Ο Rasheed δραπέτευσε πέρσι από τη φυλακή όπου εξέτιε ποινή για τη συμμετοχή του σε σχέδιο δολοφονίας του Πακιστανού πρώην προέδρου. Στην επιστολή, την οποία δημοσιοποίησε το βρετανικό Channel 4 και η Daily Mail, τονίζει πως όσα γράφει είναι η δική του άποψη.

«Ήταν σοκαριστικό για μένα όταν σου επιτέθηκαν. Ευχόμουν να μην είχε συμβεί ποτέ», γράφει στην επιστολή του, εξηγώντας πως δεν δέχθηκε τον πυροβολισμό επειδή πήγαινε σχολείο αλλά επειδή είχε μιλήσει κατά των Ταλιμπάν.

«Οι Ταλιμπάν πιστεύουν πως επίτηδες έγραφες εναντίον τους, δυσφημούσες την προσπάθειά τους να εγκαθιδρύσουν το ισλαμικό σύστημα στην κοιλάδα Swat και τα κείμενά σου ήταν προκλητικά», προσθέτει.

Τονίζει πως ο ίδιος δεν είναι κατά της εκπαίδευσης των κοριτσιών αλλά κατά της δυτικότροπης εκπαίδευσης που, όπως λέει, είναι κοσμική και σατανική και σημειώνει πως ούτε οι Ταλιμπαν είναι κατά της πρόσβασης των γυναικών στην εκπαίδευση.

«Υπήρχαν χιλιάδες κορίτσια που πήγαιναν στο σχολείο πριν και μετά την εξέγερση των Ταλιμπάν στην κοιλάδα Swat, πώς εξηγείς που είχαν μόνο εσένα στη λίστα τους;», τη ρωτά.

«Δεν ήταν η εκπαίδευση ο λόγος, να είσαι ειλικρινής, αλλά η προπαγάνδα σου», αναφέρει.



Ο Rasheed υπεραμύνεται και της καταστροφής σχολείων στη Swat από τους Ταλιμπάν του Πακιστάν, υποστηρίζοντας πως αυτά χρησιμοποιούνται από τον πακιστανικό στρατό και «όταν κάτι ιερό γίνεται θανατηφόρο πρέπει να εξαλειφθεί, αυτή είναι η πολιτική των Ταλιμπάν».

Στην επιστολή του, στην οποία υποστηρίζει επίσης πως τα δυτικά κράτη συνωμοτούν με τους Εβραίους και τους μασώνους, αποκαλεί τον Μπαράκ Ομπάμα κατά συρροή δολοφόνο και υποστηρίζει πως οι εμβολιασμοί για την πολιομυελίτιδα είναι στην πραγματικότητα πρόγραμμα στείρωσης.

Καταλήγοντας, ο Rasheed καλεί την Μαλάλα να γυρίσει στο σπίτι, στην πατρίδα, να υιοθετήσει την κουλτούρα του ισλαμισμού και των παστούν και να πάει σε οποιοδήποτε ισλαμικό madrassa (θρησκευτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα) για κορίτσια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.