Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Χάλκινο στην Ολυμπιάδα Φυσικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Ροδίτης Σταύρος Ευθυμίου, ως μαθητής της Β΄ Λυκείου πέρυσι, διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής μεταξύ υποψηφίων της Γ΄ Λυκείου και πέτυχε στην τελική πεντάδα της αποστολής για την Ολυμπιάδα Φυσικής στην Εσθονία, όπου, όμως, δεν διακρίθηκε.

Φέτος, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», στην 44η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής στην Κοπεγχάγη (7-15 Ιουλίου 2013), ο Σταύρος βραβεύθηκε με χάλκινο μετάλλιο. Για μία «ανάσα» έχασε την εύφημο μνεία, η Κρινιώ Μαρούδα από τα Λεχαινά, αν και απέσπασε βραβείο στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας.
Χάλκινο στην Ολυμπιάδα Φυσικής

«Είναι μία πολύ σημαντική εμπειρία και μόνο η συμμετοχή στην Ολυμπιάδα. Το μετάλλιο είναι πιο πολύ για τη χαρά», θα πει ο Σταύρος. «Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η συστηματική προετοιμασία έφερε στη χώρα μας 1 χάλκινο μετάλλιο και 4 εύφημες μνείες», μαθαίνουμε από τον Γεώργιο Καλκάνη, καθηγητή Φυσικών Επιστημών και Ψηφιακών Τεχνολογιών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπεύθυνο για τους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής κάθε χρόνο και για τις Ολυμπιάδες Φυσικής εδώ και 10 χρόνια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.