Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Περιβαλλοντικό έργο στην Αιγιάλεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποχετευτικό δίκτυο στις παραλιακές κοινότητες της περιοχής
.
Ως το μεγαλύτερο αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό έργο της Δυτικής Ελλάδας, χαρακτηρίζει η περιφέρεια την κατασκευή κεντρικού αποχετευτικού δικτύου στις παραλιακές κοινότητες της Αιγιαλείας, δηλαδή από τον Ερινεό μέχρι και την Ακράτα.

Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής, στην αναβάθμιση και την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στον τουρισμό, δεδομένου, ότι οι παραλιακές κοινότητες της Αιγιάλειας συγκεντρώνουν κάθε καλοκαίρι μεγάλο αριθμό επισκεπτών και παραθεριστών.

Ακόμη, η κατασκευή του έργου θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα φθάσουν περίπου τις 150, ενώ όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας,

«θα υπάρξουν πολλαπλασιαστικά οφέλη στη τοπική επιχειρηματική και επαγγελματική βάση της περιοχής από τις έμμεσες θέσεις εργασίας στο κλάδο των κατασκευών».

Το έργο έχει προϋπολογισμό 30.704.000 ευρώ και η χρηματοδότηση είναι από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος. Παράλληλα με την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου, θα γίνουν εργασίες για την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού Αιγίου, που θα κοστίσουν περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και την δημιουργία εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στις παραλιακές κοινότητες, με προϋπολογισμό που φθάνει τα 26 εκατομμύρια ευρώ.

Συνεπώς, σύμφωνα με την περιφέρεια, πρόκειται για ένα μεγάλο έργο συνολικής αξίας περίπου 71.000.000 ευρώ.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.