Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Η μαρτυρία μιας πρώην δημοσιογράφου που έγινε συνοδός κυρίων


«Όσο περισσότερο μαθαίνω τους άντρες, τόσο περισσότερο με έλκουν οι γυναίκες».

η μαρτυρία μιας πρώην δημοσιογράφου που πλέον εργάζεται συνοδός κυριών, φιλοξενεί η Daily Telegraph Αυστραλίας. Η Samantha X εξηγεί πως παρά το μεγάλο χρόνο που περνά πλέον με άντρες, έχει αρχίσει να έλκεται όλο και περισσότερο από γυναίκες!

Διαβάστε την εξομολόγησή της…

«Ουψ! Έγινα μόλις ένας αριθμός στις στατιστικές. Το γνωρίζατε ότι το 87% των συνοδών κυρίων επιλέγουν γυναίκες για συντρόφους τους;

Βασικά, επινόησα το ποσοστά αυτό, αλλά τη σήμερον δεν θα με εξέπληττε.

Ως πρώην δημοσιογράφος, συνήθιζα να ακούω διάφορα πράγματα... Έγραφα για ποικίλα θέματα. Σε κάποιο από τα άρθρα μου, είχα γράψει ότι οι περισσότερες ιερόδουλες έλκονται από το γυναικείο φύλο. Όταν τελικά μπήκα στη βιομηχανία του σεξ, σύντομα συνειδητοποίησα ότι όλα αυτά ήταν σκουπίδια (μαζί με άλλους μύθους σχετικά με τον χώρο αυτό).

Οι γυναίκες που γνώριζα που εργάζονταν ως συνοδοί, ήταν κατά κύριο λόγο σύζυγοι, μητέρες ή στρέιτ signles. Ίσως να είχαν προσποιηθεί κάποια λεσβιακά για ορισμένους πελάτες, αλλά προτιμούσαν να βγαίνουν με άντρες. Ήμουν και εγώ έτσι, μέχρι πρόσφατα.

Φιλοξενώ στο σπίτι μου ένα ζευγάρι γυναικών, που έχουν ερωτική σχέση τα τελευταία 12χρόνια. Σίγουρα λογομαχούν όπως κάθε άλλο ζευγάρι, αλλά ζηλεύω τη σχέση τους (πόσοι μπορούν να πουν το ίδιο για τα ζευγάρια που γνωρίζουν;).

Απλά τα καταφέρνουν, και δεν αναφέρομαι μόνο στα γνωστά κλισέ όπως ότι μοιράζονται ρούχα τη βοήθεια που η μία προσφέρει στην άλλη όταν έχει περίοδο κλπ. Απλά κατανοούν απόλυτα την πολυπλοκότητα μιας γυναίκας, γιατί είναι και αυτές γυναίκες. Κάνουν αληθινές συζητήσεις για τα αισθήματά τους και για όλα όσα τους απασχολούν.

Δεν υπάρχει θέμα για το ποιος έχει την εξουσία, καμία προσδοκία ότι “οι γυναίκες μένουν σπίτι και οι άντρες βγαίνουν για δουλειά” και δεν γυρίζει το μάτι όταν στην τηλεόραση παίζει κάποιο “γυναικείο” πρόγραμμα. Παρατήρησα ότι δεν υπάρχει εγωισμός (μην αρχίσω για τον αντρικό εγωισμό...). Μη με παρεξηγήσετε, λατρεύω να κάνω παρέα με άντρες. Αγαπώ την ανδροπρέπειά τους, τα μπράτσα τους, τη δύναμή τους, το χιούμορ τους. Αλλά, έχοντας περάσει ατελείωτες ώρες σε δωμάτια ξενοδοχείου μιλώντας μαζί τους και μπαίνοντας στο κεφάλι τους, είναι ξεκάθαρο σε μένα ότι είναι εξαιρετικά απλοϊκά πλάσματα. Όπως γράφω στο βιβλίο μου, “Hooked”, η απλότητά τους ήταν υπερβολικά πολύπλοκη για να την κατανοήσουν οι γυναίκες.

Ξέρω ποιες είναι οι ανάγκες ενός άντρα, έχω χτίσει επιχείρηση με βάσει της ανάγκες τους. Και αφήστε με να σας πω, ασχέτως το επάγγελμά τους, το κοινωνικό τους στάτους ή το πόσα χρήματα κερδίζουν, οι ανάγκες τους είναι ίδιες. Όταν χρειάζεται να μιλήσω με μερικούς πελάτες, πρέπει να τους ενθαρρύνω και να τους κολακεύσω με τον ίδιο τρόπο που πιθανότατα θα μιλούσα σε ένα 8χρονο αγόρι. “Ουάου, είσαι δυνατός” και “φυσικά θα ήθελα να δω τις φωτογραφίες από το νέο σου αυτοκίνητο...”. Ένας πελάτης, πέρασε το μεγαλύτερο σημείο της (ακριβής) ώρας μαζί μου, δείχνοντάς μου φωτογραφίες από τα αυτοκίνητά του. Και από τα 8.

Στο σεξ, μπορείς να ξεγελάσεις έναν άντρα, έχω αποκοιμηθεί πολλές φορές. Μια γυναίκα όμως όχι. Δεν υπάρχουν ψεύτικοι οργασμοί. Οι συζητήσεις είναι αληθινές, με βάθος και πολύπλοκες...

Αφού πέρασα πολύ χρόνο με τους άντρες, είναι η συντροφιά των γυναικών που ποθώ. Το συναισθηματικό τους IQ, η απαλότητά τους, η εξυπνάδα τους. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να τσεκάρει γυναίκες στο εμπορικό κέντρο, στα cafes... Έλκομαι από αυτές, απλά τις εκτιμώ περισσότερο τώρα. Πάντα πίστευα ότι οι γυναίκες είναι σαν τις γάτες και οι άντρες σαν τα σκυλιά. Και όλοι ξέρουν ότι λατρεύω τα δυο σκυλιά μου, αλλά υιοθέτησα πρόσφατα και δυο γατάκια. Ίσως να γίνομαι μια cat lady τελικά».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το απόλυτο sex symbol που έγινε μία θρησκόληπτη σχιζοφρενής


Η αντιπουριτανική «ξεδιαντροπιά» της Μπέτι Πέιτζ άνοιξε τον δρόμο για τη σεξουαλική επανάσταση.

Η Μπέτι Πέιτζ, ήταν ένα από τα πρώτα κορίτσια του Plαyboy και το απόλυτο sex symbol της εποχής της. Ήταν η γυναίκα που κατάφερε να σοκάρει ένα ολόκληρο έθνος με τις άκρως αποκαλυπτικές φωτογραφίες της οι οποίες απασχόλησαν μέχρι και την Γερουσία. Οι τολμηρές πόζες της Πέιτζ έγιναν το επίκεντρο στην έρευνα της Γερουσίας για την πορνογραφία, μετατρέποντας την ίδια στην απόλυτη φαντασίωση των ανδρών.

Παιχνιδιάρα και σέξι, η Μπέτι Πέιτζ έδινε σε κάθε πόζα της όσο περισσότερη πρόκληση και ατρόμητη ξεδιαντροπιά μπορούσε.

Οι γυμνές φωτογραφίες του μυθικού Pin-Up girl κοσμούσαν τα ανδρικά περιοδικά αλλά και ιδιωτικούς χώρους κατά μήκος της Αμερικής τη δεκαετία του ’50. Κάπως έτσι η Μπέτι Πέιτζ έβαλε το δικό της λιθαράκι στη σεξουαλική επανάσταση της δεκαετίας του ’60.

Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για εκατομμύρια θαυμαστές αλλά και για τη βιομηχανία της μόδας. Βαλιτσάκια, τράπουλες, βαλιτσάκια, μπλούζες, πετσέτες θαλάσσης και κούκλες κυκλοφορούσαν με τη μορφή της ενώ αφίσες της αναρτήθηκαν στα νυχτερινά κλαμπ.

Στο τέλος της ζωής της κατέληξε σχιζοφρενής, χαμένη μέσα στην παράνοια της.



Γεννήθηκε στις 22 Απριλίου 1923 στο Nashville των H.Π.Α. Ο πατέρας της Γουόλτερ ήταν ένας αθεράπευτος γυναικάς που δεν άργησε να απλώσει τα χέρια του και στις ίδιες του τις κόρες του. Η Μπέτι ήταν μόλις 13 ετών όταν κακοποιήθηκε από τον πατέρα της. Κλείστηκε σε ορφανοτροφείο. Τις άρεσε πολύ να μιμείται τις σταρ του κινηματογράφου. Κάπως έτσι ξεκίνησε να κάνει τις πρώτες τις απόπειρες με το φακό ποζάροντας για ερασιτέχνες φωτογράφους.

Αργότερα θέλησε να κερδίσει υποτροφία στο πανεπιστήμιο, όμως έχασε τη θέση για λίγα μόρια. Μην μπορώντας να εκπληρώσει τον αρχικό της στόχο, αποφάσισε να παντρευτεί έναν παιδικό της φίλο, τον Μπίλλι Νιλ το 1943. Εκείνος επρόκειτο να πολεμήσει στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ζήτησε απ’ την Μπέτι να παντρευτούν πριν φύγει. Όταν επέστρεψε, πάθαινε κρίσεις οργής και οι καυγάδες ήταν έντονοι ενώ πίστευε ότι η γυναίκα του τον απατούσε. Όταν έφτασε στο σημείο να την απειλήσει με μαχαίρι, το ποτήρι ξεχείλισε και η Πέιτζ τον εγκατέλειψε και ζήτησε διαζύγιο. Αυτό ήταν το πρώτο από τέσσερα διαζύγια που θα έπαιρνε στη ζωή της.


Η Μπέτι Πέιτζ αποφασίζει να κυνηγήσει το όνειρό της και να γίνει μοντέλο. Το 1947 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να δουλέψει ως μοντέλο. Όμως τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα από όσο μπορούσε να φανταστεί. Από τη δεκαετία του ’40, τα μοντέλα έπρεπε είναι εξαιρετικά αδύνατα. Οι πόρτες δεν άνοιγαν διάπλατα για την χυμώδη Μπέτι.

Η κακοποίηση από τον ίδιο της τον πατέρα δεν θα ήταν τελικά η πρώτη και η τελευταία. Θα ακολουθούσε άλλη μία. Ένα βράδυ ένας καλοντυμένος κύριος πλησίασε την Πέιτζ και της ζήτησε να πάνε για χορό. Εκείνη ενθουσιάστηκε και τον ακολούθησε χωρίς δεύτερη σκέψη. Στο αμάξι επέβαινε ήδη ένα ακόμη ζευγάρι κάτι που δεν την προβλημάτισε. Ξεκίνησαν, αλλά μετά από λίγο σταμάτησαν και μέσα στο αυτοκίνητο μπήκαν δύο άντρες. Τελικά την ανάγκασαν να κάνει στοματικό έρωτα και στους έξι άντρες που ήταν στο αυτοκίνητο. Η περιπέτεια την τρομοκράτησε όμως ήταν αποφασισμένη να μην αφήσει το όνειρό της.



Έγινε μοντέλο εσωρούχων και σταδιακά άρχισε να χαράζει τα δικά της βήματα στον χώρο. Στα 27 της χρόνια, δήλωνε 22 για να ανοίγει τις πόρτες των μεγάλων εταιρειών της εποχής. Η ομορφιά, οι αναλογίες και το χαμόγελό της δημιουργούσαν μία εικόνα ασύγκριτης γοητείας.

Μετά τις φωτογραφίσεις εσωρούχων, ήρθαν τα προκλητικά μπικίνι και στο τέλος οι γυμνές φωτογραφίσεις. Η Πέιτζ συμμετείχε και σε μικρού μήκους ταινίες, όπου διάφορες γυναίκες συμμετείχαν σε σαδομαζοχιστικές πράξεις.



Το 1950, σε μια βόλτα στην παραλία του Coney Island, γνωρίστηκε με τον Τζέρι Τιμπς, έναν αστυφύλακα που είχε για χόμπι του την φωτογραφία. O Τιμπς ήταν ο άνθρωπος που έφτιαξε το πρώτο φωτογραφικό της portfolio και της πρότεινε να κόψει τα μαλλιά της σε αφέλειες για να κρύβει το μεγάλο της μέτωπο. Εκείνη ακολούθησε την συμβουλή του κι έτσι απέκτησε το σήμα κατατεθέν της, την κόμμωση που θα την έκανε απευθείας αναγνωρίσιμη.

Ο Τιμπς, άρχισε να συστήνει την Μπέτι και σε άλλους φωτογράφους. Την περίοδο αυτή, γνώρισε και την Μπάνι Γιάτζερ με την οποία έκανε τα περιβόητα καλλιτεχνικά γυμνά της, ενώ ενσάρκωσε και τον ρόλο του κοριτσιού της ζούγκλας πλαισιωμένη από λεοπαρδάλεις, τίγρεις κι άλλα άγρια ζώα.



Οι αισθησιακές φωτογραφίσεις που τελικά έπαιρναν τον δρόμο για δημοσίευση, ήταν ό,τι πιο hardcore μπορούσε να δει κανείς στα περιοδικά εκείνη την εποχή. Τον Ιανουάριο του 1955, η Μπέτι Πέιτζ έγινε εξώφυλλο του Playboy και την ίδια χρονιά, κέρδισε τον τίτλο «Το Κορίτσι με την Τέλεια Σιλουέτα».



Η αυτοκτονία του ενός 17χρονου, στη Φλόριντα, ο οποίος πριν αυτοκτονήσει είχε αγοράσει δικές της φωτογραφίες, σαδομαζοχιστικού περιεχομένου για την οποία πολλοί την κατηγόρησαν την επηρέασε πολύ.

Δύο χρόνια αργότερα το 1957, η Μπέτι Πέιτζ αποφάσισε να αποσυρθεί. Είχε γίνει η αδιαμφισβήτητη «βασίλισσα» των κοριτσιών pin up, με αμέτρητες πωλήσεις φωτογραφιών και χωρίς να ακουστεί ποτέ ούτε ένα αρνητικό σχόλιο από συνεργάτη της.
Η στροφή στα θεία, η σχιζοφρένεια και ο εγκλεισμός στο ψυχιατρείο

Από το 1957 και για τις επόμενες τρεις δεκαετίες, τα ίχνη της χάθηκαν εντελώς. Κανείς δεν γνώριζε αν ζούσε ή αν είχε πεθάνει. Πολλοί συνέδεσαν την αυτοκτονία του 17χρονου αγοριού με την εξαφάνισή της. Οι περισσότεροι όμως μιλούσαν για το νέο «πάθος» της Πέιτζ. Ένα σχεδόν εμμονικό πάθος γεννήθηκε μέσα της για τον χριστιανισμό με προσωπικό στόχο να γίνει ιεραπόστολος στην Αφρική, γεγονός αδύνατον στην Καθολική Εκκλησία αφού είχε πάρει διαζύγιο από τον πρώτο της άντρα. Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε για πολλούς χριστιανικούς οργανισμούς και επέστρεψε στα θρανία για μα πάρει Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση. Όμως ήταν αποφασισμένη να γίνει ιεραπόστολος.



Για το λόγο αυτό παντρεύτηκε πάλι τον πρώτο της σύζυγο, Μπίλλι Νιλ. Γρήγορα όμως χώρισαν. Τότε μπήκε στη ζωή της ο χήρος και πατέρας τριών παιδιών, Χάρι Λιρ. Η Πέιτζ ήθελε απεγνωσμένα ένα παιδί, αλλά δεν είχε καταφέρει ποτέ να μείνει έγκυος. Παντρεύτηκε τον Λιρ και έζησε μαζί του για πέντε χρόνια όμως και αυτός ο γάμος έληξε άδοξα.

Το 1970 μετακομίζει στη Νότια Καλιφόρνια. Η αγάπη της για την εκκλησία έφτασε σε σημείο φανατισμού. Πάθαινε κρίσεις, κατά τις οποίες ισχυριζόταν ότι άκουγε τη φωνή του Θεού. Κλείστηκε σε ψυχιατρείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από παρανοϊκή σχιζοφρένεια. Μάλιστα κατά τη διάρκεια κρίσης, επιχείρησε να σκοτώσει την σπιτονοικοκυρά της. Το δικαστήριο έκρινε ότι έπρεπε να παραμείνει έγκλειστη σε ψυχιατρική κλινική. Πήρε εξιτήριο το 1992.

Οι φωτογραφίες της είχαν γίνει παγκοσμίως διάσημες και είχαν εμπνεύσει πολλούς καλλιτέχνες. Στην μορφή της είχαν βασιστεί ταινίες, κόμικς, έργα τέχνης, ακόμα και σχεδιαστές μόδας. Η Μπέτι Πέιτζ αποτελούσε είδωλο για τους καλλιτεχνικούς κύκλους, χωρίς ωστόσο κανείς να ξέρει κανείς που βρισκόταν, αν ήταν ζωντανή η όχι.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 η Πέιτζ ανακαλύφθηκε ξανά από τον Ντέιβιντ Στίβενς, δημιουργό του ήρωα Rocketeer, της έδωσε ρόλο χαρίζοντάς της την αθανασία. Με τη βοήθεια του εκδότη του Playboy, Χιου Χέφνερ, άρχισε να παίρνει ποσοστά για τις φωτογραφίες της και απέκτησε ξανά μια σχετική οικονομική άνεση. Πέθανε στις 11 Δεκεμβρίου του 2008, σε ηλικία 85 ετών. Δεν εμφανίστηκε ποτέ δημόσια, γιατί όπως είχε πει η ίδια ήθελε οι θαυμαστές της να τη θυμούνται νέα, όμορφη και επιθυμητή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπείτε στο πιλοτήριο πολεμικών αεροσκαφών με ένα «κλικ»


Εικονική ξενάγηση στα καμάρια του αμερικανικού στρατού.

Τη δυνατότητα να βρεθείτε στο πιλοτήριο ιστορικών πολεμικών αεροσκαφών των ΗΠΑ από τον καναπέ του σπιτιού σας, δίνει το Εθνικό Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας στο Ντέιτον του Οχάιο.

Το μουσείο παρουσιάζει ορισμένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιβλητικά αεροσκάφη στην ιστορία της χώρας και πλέον μπορείτε να περιηγηθείτε στους χώρους της έκθεση και μέσω διαδικτύου και μάλιστα δωρεάν.

Από τα πολεμικά αεροσκάφη με προπέλες από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα μαχητικά και βομβαρδιστικά του Β’ Πολέμου, αλλά και σύγχρονα «πειραματικά» αεροσκάφη που ποτέ δεν έφτασαν στην παραγωγή, το μουσείο δίνει τα δυνατότητα στους εραστές των αιθέρων να δουν όλα αυτά τα αεροσκάφη μέσω εικονικής ξενάγησης.

Δείτε τα με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Οι ιδιαίτερες ιστορίες των παιδιών που γεννήθηκαν από «one night stand»


Η μητέρα που δεν ήξερε για χρόνια ποιος είναι ο βιολογικός πατέρας των παιδιών της.

Τις ιστορίες γυναικών που έκαναν παιδιά μετά από σχέσεις μίας βραδιάς, κάποιες φορές χωρίς να φαντάζονται καν ότι αυτός ο άνδρας είναι ο πατέρας του παιδιού τους, δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail.

Μία απ' αυτές τις γυναίκες είναι η 31χρονη Becky Salter η οποία ανακάλυψε μετά από 11 χρόνια ότι η κόρη της είναι παιδί που προήλθε από σεξ με έναν σχεδόν άγνωστο άνδρα. Η γυναίκα είχε πρόσφατα μετακομίσει και έψαχνε έπιπλα σε μια ομάδα στο Facebook.



«Έψαχνα για νέα έπιπλα, όταν είδα το όνομα Steven Spencer», λέει η Becky και προσθέτει: «Δεν είχα σκεφτεί αυτό το όνομα για περισσότερα από 11 χρόνια, αλλά αμέσως το αναγνώρισα γιατί είχα μια... μεθυσμένη βραδιά με κάποιον με το ίδιο όνομα, όταν ήμουν 19 ετών. Δεν ήμουν ένας επιπόλαιος χαρακτήρας και μάλιστα τότε είχα νιώσει τόσο άσχημα ώστε το επόμενο πρωί μάζεψα τα πράγματα μου, είπα ένα βιαστικό αντίο και έφυγα χωρίς να ανταλλάξουμε καν αριθμούς. Μετά από μια εβδομάδα, τα ξαναβρήκα με τον φίλο μου, τον Carl, και είχα ξεχάσει εντελώς τον Steven. Αλλά όταν είδα ξανά αυτό το όνομα έπρεπε να κάνω κλικ στο φωτογραφία του». Τότε ήρθε το μεγάλο σοκ για εκείνη. Ο άνδρας που έβλεπε, το χαμόγελό του και τα χρώματα του της θύμισαν αμέσως την κόρη της.



Η γυναίκα τρομοκρατήθηκε καθώς όλα αυτά τα χρόνια πίστευε ότι η κόρη της ήταν παιδί του Carl. «Ο Steven ήταν σαν να βλέπεις την κόρη μου σε ανδρική μορφή. Ήμουν τόσο φοβισμένη πώς θα κινήσω τις διαδικασίες και θα πρέπει, αν αποδειχθεί αυτό που φανταζόμουν, να αποκαλύψω την αλήθεια σε όλους, αλλά έπρεπε να το κάνω. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί να είναι του Steven γιατί τότε είχε πάρει το αντισυλληπτικό χάπι», λέει η μητέρα. Τα πράγματα για εκείνη είχαν τελικά ευτυχή κατάληξη.

Αν και Carl εξαρχής της είχε πει ότι δεν ήθελε να μεγαλώσει το παιδί, έχοντας βέβαια αναγνωρίσει σαν δικό του, και δεν παντρεύτηκαν ποτέ. Ο Steven, όμως, μόλις έμαθε την αλήθεια το αντιμετώπισε με πολύ αγάπη και παρά το αρχικό σοκ έχει πλέον πολύ στενή επαφή με την κόρη του.



Μια άλλη ιστορία που δημοσιεύει η Mail είναι της 33χρονης Tricia Morgan η οποία απέκτησε τον πρώτο της παιδί μετά από ένα one night stand με τον Neil. Όταν του ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη, αν και το ζευγάρι δεν ήθελε να είναι μαζί, αποφάσισαν να στηρίξουν ο ένας τον άλλο για το παιδί, αλλά η σχέση τους παρέμεινε φιλική σε όλο το διάστημα της εγκυμοσύνης, με τον Neil μάλιστα να έχει άλλη σχέση. Όμως 4 μήνες μετά τη γέννηση του γιου τους το ζευγάρι άρχισε να βρίσκεται ξανά ερωτικά και αποφάσισαν να προσπαθήσουν να είναι μαζί σαν οικογένεια. Όχι μόνο έμειναν μαζί, αλλά έκαναν ακόμη ένα παιδί επιδιώκοντας να μεγαλώσουν κι άλλο την οικογένειά τους.

 



Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με την 35χρονη Nataska Gunter η οποία μεγαλώνει μόνη της το παιδί της που συνέλαβε μετά από μια σχέση μιας βραδιάς με έναν άνδρα ονόματι Dave. Όταν σοκαρισμένη διαπίστωσε ότι είναι έγκυος και του το ανακοίνωσε, εκείνος της είπε ότι δε θέλει να έχει καμία σχέση και της αποκάλυψε ότι ήταν παντρεμένος. Η νεαρή γυναίκα είχε τη στήριξη της αδερφής της και ο Dave δεν ήθελε να δει τον γιο του ούτε όταν γεννήθηκε. Τώρα μεγαλώνει το γιο της μόνη της και νιώθει ευτυχισμένη που μπορεί, όπως λέει, να απολαμβάνει το θαύμα της ζωής.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Τεράστια η μείωση των βροχοπτώσεων στην Κρήτη. "Θα πούμε το νερό...νεράκι"


Τον φετινό Χειμώνα οι βροχοπτώσεις στην Κρήτη ήταν μειωμένες απο 50% έως και 70% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, έδωσε στην δημοσιότητα τα βροχομετρικά στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών που εποπτεύει για το υδρολογικό έτος Σεπτέμβριος 2015- Μάρτιος 2016.

Η αξιολόγηση των δεδομένων, από 32 σταθμούς, κατέδειξε ότι κατά το τρέχον έτος η βροχόπτωση στην Κρήτη εμφανίζει σημαντική μείωση.

Συνοπτικά: α) σε σύγκριση με το μέσο όρο της πενταετίας 2010-2015 η μείωση στον Ψηλορείτη - περιοχή νομού Ρεθύμνης είναι της τάξης από 30% έως 50%, στη δυτική Κρήτη, κεντρικό Ηράκλειο και Λασιθιώτικα όρη της τάξης 50% έως 60% και στην περιοχή της Σητείας- Ζάκρου από 60% έως 70%.

β) σε σύγκριση με το προηγούμενο υδρολογικό έτος (Σεπτέμβριος 2014- Μάρτιος 2015) η μείωση σε όλη την Κρήτη είναι της τάξης 50% έως 70% με εξαίρεση τον Ψηλορείτη που είναι της τάξης 30% έως 50%.

Συνίσταται σε όλους τους χρήστες νερού να εφαρμόσουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα με στόχο την εξοικονόμηση νερού ώστε να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες επιπτώσεις.

Η αξιολόγηση των στοιχείων πραγματοποιήθηκε από τον Δρ. Μαρίνο Κριτσωτάκη και η συλλογή των στοιχείων από τον κ. Μ. Τζορμπατζάκη Τεχνικό της Διεύθυνσης Υδάτων

Δείτε τα γραφήματα για κάθε μετεωρολογικό σταθμό (κάνοντας κλικ στις εικόνες μεγαλώνουν)

Διαβάστε περισσότερα...

Ο 7χρονος που δεν μπορούσε να κλείσει τα μάτια του για τρία χρόνια


Η ιστορία του αγοριού και η σπάνια πάθησή του.

Ο νεαρός Zeeshan Younas γεννήθηκε με πεταλοειδή ιχθύαση, μια γενετική κατάσταση που κάνει το δέρμα του να αυξάνεται ασυνήθιστα γρήγορα αφήνοντάς τον με ένα παχύ περίβλημα από φύλλο δέρματος.

Το δέρμα του είναι τεντωμένο τόσο πολύ που τα μάτια του δεν μπορούσαν να κλείσουν εντελώς για τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής Sun, πράγμα το οποίο τον οδήγησε σε σοβαρές λοιμώξεις. Αυτό που στενοχωρεί επιπλέον τους γονείς του είναι ότι η ασυνήθιστη εμφάνισή του προσελκύει τα βλέμματα και τα σκληρά σχόλια του κόσμου, ενώ μερικές φορές ακόμη και άγνωστοι σταματούν τους γονείς του στο δρόμο για να τους ρωτήσουν αν ο γιος τους έχει καεί. Ο 36χρονος πατέρας του, Nafis Younas, που ζει με την οικογένειά του στο ανατολικό Λονδίνο ανέφερε ένα χαρακτηριστικό περιστατικό: «Ο Zee και η μητέρα του, η Farhana ήταν στο φαρμακείο μια μέρα. Ένας άνδρας ρώτησε τη Farhana τι συνέβαινε με τον Zee και αν εκείνη τον είχε κάψει κατά λάθος. Ο Zee το άκουσε και για μια εβδομάδα η διάθεσή του ήταν πολύ άσχημη. Όταν τον ρωτήσαμε τι έχει, μάς είπε ότι είχε κρυφακούσει τι είχε πει ο άγνωστος άνδρας και ήθελε να μάθει αν ήταν αλήθεια ότι είχε καεί όταν ήταν μικρός. Μας ράγισε την καρδιά».



Για το ζευγάρι, η γέννηση του μικρού Zeeshan έμοιαζε με ένα θαύμα καθώς προσπαθούσαν για καιρό να κάνουν παιδί χωρίς να τα καταφέρουν ενώ είχε προηγηθεί και μια αποβολή και ήδη από την εγκυμοσύνη η γυναίκα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και επιπλοκές. Οι γιατροί σε αρχικό στάδιο της εγκυμοσύνης είπαν στο ζευγάρι ότι μπορεί να έχει σύνδρομο Down ή κάποια καρδιακή ή αναπνευστική πάθηση, και επίσης ότι υπήρχε 1% πιθανότητα να έχει κάτι άλλο. Όταν τελικά γεννήθηκε οι γιατροί ήρθαν αντιμέτωποι με την σπάνια πάθησή του και οι γονείς του σοκαρίστηκαν καθώς δεν είχαν δει ποτέ κάτι παρόμοιο. Το βρέφος μπήκε κατευθείαν σε θερμοκοιτίδα για να λάβει ειδική φροντίδα.



Ήδη από την αρχή οι γονείς του δεν μπορούσαν να τον κρατήσουν με γυμνά χέρια γιατί παραμόνευε ο κίνδυνος της μόλυνσης ενώ κατά τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του το δέρμα του ήταν τόσο σφιχτό ώστε δεν μπορούσε καν να κλείσει τα μάτια του εντελώς, πράγμα που προκάλεσε μολύνσεις και βλάβη στον κερατοειδή. Μετά τη μόλυνση είχε τέσσερις αποτυχημένες μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς και μια επιτυχημένη και σήμερα λαμβάνει πολλά φάρμακα. Πλέον οι γονείς προσπαθούν να κάνουν τη ζωή του γιου τους πιο εύκολη και συγκεντρώνουν χρήματα για μια ειδική συσκευή μπάνιου η οποία παράγει μικρές φυσαλίδες και απομακρύνει το παχύ στρώμα δέρματος αλλά είναι πολύ ακριβή.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...