Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Απόδραση για το Σαββατοκύριακο στη Τζια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το νησί με τις κρυμμένες ομορφιές.

Η Κέα ή αλλιώς Τζια αποτελεί την ιδανική επιλογή αν θες να πας στις Κυκλάδες αλλά δεν έχεις πολλές μέρες στη διάθεσή σου.

Το δυτικότερο κατοικήσιμο νησί των Κυκλάδων έχει πολλούς φανατικούς θαυμαστές που δεν χάνουν χρονιά χωρίς να περάσουν έστω και ένα σαββατοκύριακο εκεί το καλοκαίρι. Υπάρχουν εξάλλου πολλοί λόγοι που θα σε κάνουν να επιστρέφεις κάθε χρόνο αν πας έστω μία φορά. Ένα ήπια και όμορφα ανεπτυγμένο τουριστικά νησί που αποτελεί ησυχαστήριο για πολλούς κατοίκους των Αθηνών που θέλουν να κάνουν κοντινές και ήρεμες αποδράσεις.

Ένα από τα πιο βασικά πλεονεκτήματα του νησιού είναι βέβαια η κοντινή του απόσταση από την πρωτεύουσα αλλά στα συν είναι επίσης οι αγνές περιοχές του, οι όμορφες παραλίες και τα λιτά αρχοντικά-στολίδια του. Οι πιο γνωστές παραλίες της Κέας είναι το Σπαθί, ο Οτζιάς, το Γιαλισκάρι, οι Ποίσσες, τα Ξύλα, καθώς και ο Κούνδουρος που έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία οπότε σίγουρα θα βρείτε κάποια να σας «μαγέψει» και να σας κάνει να επιστρέφετε.

Σε όλο το νησί έχει κανείς την ευκαιρία να περπατήσει στα πολλά μονοπάτια που το διασχίζουν. Όμορφες διαδρομές που οδηγούν συχνά στη θάλασσα, σε μικρούς όρμους με μαγευτική θέα. Διαθέτει εξάλλου ένα δίκτυο μονοπατιών συνολικού μήκους περίπου 36 χιλιομέτρων και γι’ αυτό το λόγο θεωρείται ιδανικό μέρος για όσους αγαπούν την πεζοπορία έχοντας αναπτύξει τελευταία ιδιαίτερα τον ανάλογο περιπατητικό τουρισμό. Οι βελανιδιές με τις οποίες είναι γεμάτο το νησί δημιουργούν δε, το ιδανικό σκηνικό για περπάτημα στα λιθόστρωτα μονοπάτια. Εκτός όμως από τις βόλτες και την απόλαυση του ζεστού ήλιου στις παραλίες του νησιού, αρκετά ενδιαφέρουσα είναι μια επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Κέας ενώ αν βρεθείτε στο νησί τον Ιούλιο θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την Γιορτή Παραμυθιού που λαμβάνει χώρα εδώ και πολλά χρόνια.

Η Τζια αποτελεί σίγουρα ένα νησί που πρέπει να γνωρίσει κανείς αν δεν έχει πάει και μια καλή επιλογή για μια κοντινή και σύντομη απόδραση το σαββατοκύριακο. Σε κάθε περίπτωση καλύπτει τους επισκέπτες απ’ όλες τις απόψεις και αφήνει μια γλυκιά ανάμνηση μέχρι να βρεθείς ξανά εκεί.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.