Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ο δρόμος "κατάπιε" αυτοκίνητο στο Λονδίνο


Μία καθίζηση στο οδόστρωμα σε περιοχή του Λονδίνου είχε ως αποτέλεσμα ο δρόμος να «καταπιεί» ένα αυτοκίνητο.

Έκπληκτος έμεινε ο οδηγός όταν είδε το αυτοκίνητο του να έχει χαθεί μέσα στην τρύπα.

«Εξαιτίας της καθίζησης του οδοστρώματος ο δρόμος παραμένει κλειστός, ενώ συνεργία έχουν σπεύσει στο σημείο για να αποκαταστήσουν τη ζημιά» αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Ντοπαρισμένοι οι Ολυμπιονίκες της Ρωσίας;


Το σκάνδαλο ντόπινγκ με τους Ρώσους αθλητές, που ξέσπασε αρχικά τον περασμένο Νοέμβριο όταν η WADA αποκάλυψε στοιχεία για συστηματικό ντοπάρισμα και απόκρυψη θετικών τεστ από ένα κύκλωμα αθλητών, προπονητών και ατζέντηδων και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα η IAAF να αποβάλει τη ρωσική ομάδα από τις διοργανώσεις της, παίρνει νέες διαστάσεις μετά από έρευνα των Times της Νέας Υόρκης, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 12/5. Το σκάνδαλο επεκτείνεται πλέον και στους Ρώσους αθλητές που πήραν μέρος και κέρδισαν μετάλλια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014.



Σύμφωνα με τους Times, ο διευθυντής του εργαστηρίου αντι-ντόπινγκ των αγώνων του Σότσι δηλώνει ότι προμήθευε τους αθλητές με ένα κοκτέιλ από τρεις διαφορετικές απαγορευμένες ουσίες αναμεμιγμένες με αλκοόλ σε μια συστηματική επιχείρηση ντόπινγκ που εκπορευόταν από το ίδιο το ρωσικό κράτος! Σε αυτή την επιχείρηση εμπλέκονται τέσσερα μέλη της ρωσικής ομάδας κρός κάντρι και δύο αθλητές του μπομπσλέι, που κατέκτησαν δύο χρυσά μετάλλια.

Ρώσοι ειδικοί του αντιντόπινγκ και μέλη των μυστικών υπηρεσιών της χώρας αντικαθιστούσαν τα δείγματα ούρων που ήταν θετικά σε απαγορευμένες ουσίες με καθαρά δείγματα, που είχαν συλλεγεί μήνες πριν! Ο Δρ. Γκριγκόρι Ροντσένκοφ, ο οποίος ήταν επί κεφαλής του εργαστηρίου, υπολογίζει ότι περίπου 100 «βρώμικα» δείγματα ούρων εξαλείφθηκαν.

Τα κοκτέιλ αποτελούνταν από ουσίες ενισχυτικές της απόδοσης, οι οποίες βοηθούσαν τους αθλητές να αποθεραπευθούν γρηγορότερα και βελτίωναν την αντοχή τους. Συνδυάζονταν επίσης με αλκοόλ (ουίσκι Σίβας για τους άνδρες και Μαρτίνι για τις γυναίκες) προκειμένου να επιταχυνθεί η απορρόφηση των στεροειδών και να μικρύνει το χρονικό «παράθυρο» ανίχνευσής τους.

Η Ρωσία βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τα μετάλλια στους αγώνες του Σότσι κερδίζοντας 33 (μεταξύ αυτών 13 χρυσά, που ήταν 10 περισσότερα από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες). Κανένας Ρώσος αθλητής δεν βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι.

«Ο κόσμος πανηγύριζε τις νίκες των Ολυμπιονικών, αλλά εμείς καθόμασταν και αλλάζαμε σαν τρελοί τα ούρα τους. Μπορείς να φανταστείς πώς είναι οργανωμένος ο ολυμπιακός αθλητισμός», είπε στους Times ο Ρόντσενκοφ.

Την περασμένη εβδομάδα ένας άλλος Ρώσος μυστικός πληροφοριοδότης εκμυστηρεύτηκε στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου CBS «60 Minutes» ότι ο πρώην διευθυντής του εργαστηρίου αντί-ντόπινγκ της Μόσχας τον είχε πληροφορήσει πως τέσσερις Ρώσοι χρυσοί ολυμπιονίκες στο Σότσι είχαν κάνει χρήση στεροειδών.

Η αντίδραση της ΔΟΕ σε όλες αυτές τις συνταρακτικές αποκαλύψεις είναι μια μάλλον χαλαρή ανακοίνωση, με βάση την οποία «δεν θα διστάσει να επανελέγξει τα δείγματα των αθλητών από τους αγώνες του 2014, εφόσον υπάρξουν στοιχεία ότι οι έλεγχοι ντόπινγκ είχαν χειραγωγηθεί». Ενώ ο Ρώσος υπουργός αθλητισμού, Βιτάλι Μούτκο, κατήγγειλε διαρκείς και συστηματικές επικοινωνιακές επιθέσεις κατά του ρωσικού αθλητισμού».

Τα πράγματα πάντως μπορεί να εξελιχθούν πολύ άσχημα για τους Ρώσους μετά και από αυτή την έρευνα των Times, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η συμμετοχή των αθλητών τους του στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο! Η IAAF θα λάβει υπόψη της τα νέα στοιχεία, περιμένει ενημέρωση και από τη WADA σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου και ακολούθως θα λάβει την απόφαση για το αν θα επιτρέψει στους Ρώσους να πάνε στο Ρίο...


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες επενδύσεις εντάσσονται στο πακέτο Γιούνκερ


Την ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ των πρώτων 42 επενδύσεων, συνολικού ύψους 5.392.550.000 ευρώ, ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.). Σύμφωνα με τη λίστα που εγκρίθηκε από το ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π., εντάσσονται στο πρόγραμμα χρηματοδότησης από το πακέτο Γιούνκερ σημαντικές ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις σε έξι τομείς.

Συγκεκριμένα:

Είκοσι ενεργειακές επενδύσεις συνολικού ύψους 1,972 δισ. ευρώ περιλαμβάνονται στη λίστα. Πρόκειται για τρεις επενδύσεις της ΤΕΡΝΑ, την επένδυση του ΑΔΜΗΕ για την υποθαλάσσια διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου, τα δίκτυα της ΔΕΠΑ, τον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, 190 έργα για εγκατάσταση ανεμογεννητριών 120 διαφορετικών επνδυτών,καθώς και συγκεκριμένες μεγάλες ελληνικές και ξένες επενδύσεις σε ηλιακή, υδροηλεκτρική ενέργεια και αξιοποίηση γεωθερμικής ενέργειας σε υδροπονικό θερμοκήπιο.

Για υποδομές και μεταφορές περιλαμβάνονται πέντε έργα συνολικού ύψους 1,445 δισ. ευρώ με φορέα εκτέλεσης το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.

Πρόκειται για:

- Την κατασκευή υδατοδιαδρόμων που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνδεση της νησιωτικής Ελλάδας με υδροπλάνα.

- Την κατασκευή διαπεριφερειακού τερματικού σταθμού λεωφορείων στον Ελαιώνα και την κατασκευή τερματικού σταθμού λεωφορείων στο Αιγάλεω.

- Τον εκσυγχρονισμό και τη σιδηροδρομική-οδική σύνδεση του Λιμένα του Λαυρίου.

- Την υποθαλάσσια σήραγγα σύνδεσης Σαλαμίνας-Αττικής.

- Την επέκταση του νότιου δακτυλίου της λεωφόρου Υμητού και τη σύνδεσή της με τουνελ με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Στον τομέα του τουρισμού περιλαμβάνονται τρία έργα συνολικού ύψους 112 εκατ. ευρώ, που αφορούν:

- Την προστασία, εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη των ιαματικών Λουτρών Καϊάφα στο νομό Ηλείας.

- Την ολοκλήρωση εκσυγχρονισμού του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

- Τη μετατροπή του TAE KWOΝ DO σε συνεδριακό κέντρο υψηλών προδιαγραφών.

Για τον τομέα τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνίες εγκρίθηκαν πέντε έργα του υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών-Επικοινωνιών συνολικού ύψους 920 εκατ. ευρώ.

Για την έρευνα ανάπτυξη και καινοτομία εγκρίθηκαν τέσσερα έργα προϋπολογισμού 594 εκατ. ευρώ με φορείς εκτέλεσης ΑΕΙ και αρμόδια υπουργεία.

Για τον τομέα των ιδιωτικών βιομηχανικών επενδύσεων προβλέπονται πέντε επενδύσεις ύψους 349 εκατ. ευρώ των εταιριών ΤΕΡΝΑ Λευκόλιθοι, ΕΛΒΑΛ, Steelmet (όμιλος Βιοχάλκο), ΜΕΛ (Μακεδονική Εταιρία Χάρτου) και ΝΟΒΑ ΕΛΛΑΣ (παραγωγή χαρτοκιβωτίων).

Δείτε εδώ και δείτε τη λίστα με την πρώτη δέσμη προεπιλεγμένων έργων και επενδυτικών σχεδίων για προώθηση στο "σχέδιο Γιούνκερ"


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Σαουδική Αραβία μπλοκάρει τις λειτουργίες του Facebook Messenger


Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αποφάσισε να μπλοκάρει το Facebook Messenger. Οι λειτουργίες φωνητικής κλήσης και βιντεοκλήσης της εφαρμογής πλέον δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα στη χώρα εξαιτίας των «κανονισμών».

Σύμφωνα με τον Independent, μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαροι οι λόγοι για τους οποίους οι συγκεκριμένες λειτουργίες έχουν μπλοκαριστεί στη χώρα, ωστόσο οι πολίτες κάνουν λόγο για μία προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατέψει τους παρόχους των συμβατικών τηλεφωνικών υπηρεσιών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι φωνητικές κλήσεις και οι βιντεοκλήσεις επιτρέπουν στους χρήστες να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου αντί να χρησιμοποιούν το παραδοσιακό δίκτυο τηλεπικοινωνιών, αποφεύγοντας έτσι το υψηλό κόστος των κλήσεων μεγάλης διάρκειας ή των τηλεφωνημάτων προς το εξωτερικό.

Να σημειωθεί πως στη Σαουδική Αραβία οι διαδικτυακές κλήσεις μέσω εφαρμογών όπως το WhatsApp και το Viber έχουν ήδη μπλοκαριστεί.

«Θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για όσες εφαρμογές ή υπηρεσίες δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς» δήλωσε Σαουδάραβας εκπρόσωπος της αρμόδιας επιτροπής στο δίκτυο «Arab News».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε δίκη παραπέμπονται ο νυν και ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς


Αμφότεροι βαρύνονται με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης, αλλά και ο νυν δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, για φερόμενη παράνομη παραχώρηση εκμετάλλευσης ακινήτου του δήμου σε δημοτική επιχείρηση, που είχε ως συνέπεια να χαθούν - το διάστημα 2002 έως 2011 - μισθώματα συνολικού ύψους 515.000 ευρώ.

Μαζί τους παραπέμπονται να δικαστούν στο ίδιο δικαστήριο άλλα οκτώ άτομα, μεταξύ αυτών δύο πρώην γενικοί γραμματείς του δήμου, τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών της περιόδου εκείνης, ο τότε γενικός διευθυντής των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του δήμου και δύο προϊστάμενοι οικονομικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 298/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, άπαντες κατηγορούνται για απιστία στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση σε βάρος ΟΤΑ, πράξη που συνοδεύεται από τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστώn του Δημοσίου.

Με το ίδιο βούλευμα, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα του νυν δημάρχου Θεοδ. Μπακογλίδη, να αρθεί ο περιοριστικός όρος της παροχής χρηματικής εγγύησης (ύψους 10.000 ευρώ) που του είχε επιβληθεί μετά την ανάκριση, καθώς, όπως υποστήριξε ο ίδιος, η διατήρηση του όρου σε περίπτωση παραπομπής στο ακροατήριο - όπως συνέβη τώρα - θα είχε σαν αποτέλεσμα την αυτοδίκαιη θέση του σε αργία από τη θέση του δημάρχου.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, βρίσκονται δύο αίθουσες δεξιώσεων που στεγάζονται σε σύγχρονη οικοδομή, στην περιοχή των δημοτικών κοιμητηρίων Καλαμαριάς. Το οίκημα κατασκευάστηκε το 2002 με δαπάνη του δήμου, αλλά δεν καταχωρήθηκε ποτέ στο Κτηματολόγιο. Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, τις δυο αίθουσες δεξιώσεων νέμεται από την κατασκευή τους η Δημοτική Επιχείρηση Τελετών και Αρωγής Καλαμαριάς χωρίς να έχει υπάρξει νόμιμη παραχώρηση δικαιώματος επ' αυτών από το δήμο. Η δε δημοτική επιχείρηση - κατά το βούλευμα - προέβη σε εκμίσθωση των αιθουσών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, εισπράττοντας για λογαριασμό της τα μισθώματα, αντί του δήμου που δικαιούται να τα εισπράττει.

Την ίδια ώρα, η δημοτική αρχή κατηγορείται πως υπέγραφε χρηματικά εντάλματα για την πληρωμή των παγίων τρεχόντων εξόδων των δύο αιθουσών, όπως λογαριασμούς ρεύματος και ύδρευσης, δαπάνες θέρμανσης, κοινόχρηστα κ.ά, καλύπτοντας τα λειτουργικά έξοδα του μισθωτή με χρήματα του δήμου. Όπως περιγράφεται, τα έσοδα της δημοτικής επιχείρησης εξασφάλιζαν μία εύκολη «δεξαμενή» χρημάτων την οποία χρησιμοποιούσε η ηγεσία του δήμου κατά το δοκούν για δικούς της σκοπούς (κυρίως ψηφοθηρικούς), χωρίς κανέναν έλεγχο.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από οικονομικούς επιθεωρητές ύστερα από καταγγελίες που προηγήθηκαν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ομάδα εργασίας για την ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond


Συστήνεται από τα συναρμόδια υπουργεία 9μελης επιτροπή που θα μελετήσει το έργο.

Στην σύσταση 9μελους ομάδας εργασίας που θα συνδράμει στο έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας και θα επεξεργασθεί και θα μελετήσει και οικονομικής φύσεως θέματα που αφορούν στην ανέλκυση του ναυαγίου του Κρουαζιερόπλοιου «SEA DIAMOND», που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας της νήσου Θήρας από την 6-4-2007, συγκροτήθηκε με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Ναυτιλίας και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Έργο της Ομάδας Εργασίας, είναι η συνδρομή στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του, για την ανέλκυση, απομάκρυνση ή εξουδετέρωση του ναυαγίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2881/2001, με σκοπό τον περιορισμό και αποφυγή περαιτέρω θαλάσσιας ρύπανσης.

Ειδικότερα, η ομάδα εργασίας υποβοηθά το Ταμείο, στην διερεύνηση προπαρασκευαστικών ενεργειών, καθώς και στην εκτέλεση των απαιτούμενων ενεργειών, σε συνεργασία και συντονισμό με τους αρμόδιους φορείς, για την άρση των συνεπειών του ναυαγίου.

Η επιτροπή αποτελείται από την πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον διευθυντή Λιμενικής Αστυνομίας και το διευθυντή Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συνεργάτες του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και από τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας, του δήμου Θήρας και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διευθύντρια φυλακής το έριξε στο χορό σε εκδήλωση των κρατούμενων


«Δεν το ήθελε, το ζήτησαν οι έγκλειστοι», λένε οι συνάδελφοί της - Δείτε φωτογραφίες
.
Εντολή για έρευνα έχει δοθεί για την εικονιζόμενη Claudia Patricia Giraldo Ossa, διευθύντρια φυλακών στο Cali της Κολομβίας, η οποία επιχείρησε να… διασκεδάσει τους κρατούμενους χορεύοντας και κάνοντας twerking.

Η Giraldo Ossa απεικονίζεται σε φωτογραφίες που τη δείχνουν να χορεύει προκλητικά μπροστά στους κρατούμενους- που στερούνται τη γυναικεία παρουσία- σε πολιτιστική εκδήλωση της φυλακής.

Ντυμένη με ένα ανάλαφρο μπλουζάκι και στενό τζιν πήδηξε στο «stage» και άρχισε το χορό υπό τις ζητωκραυγές των κρατούμενων.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους της, η γυναίκα δεν είχε σχεδιάσει το χορό της αλλά υπέκυψε όταν οι φυλακισμένοι της φώναζαν να ανέβει στην αυτοσχέδια σκηνή.

Πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με πειθαρχικό έλεγχο.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

YouTube Messenger: Νέα λειτουργία για να μην βγαίνεις ποτέ από το app


Τεράστιος είναι ο αριθμός των ατόμων που σε καθημερινή βάση χρησιμοποιούν το YouTube και η Google σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί ακόμη καλύτερα αυτή την πραγματικότητα.

Ο τεχνολογικός κολοσσός θέλει οι χρήστες του YouTube να μην βγαίνουν από την εφαρμογή, αν για παράδειγμα θέλουν να στείλουν ένα βίντεο.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι χρήστες θα μπορούν, όχι μόνο να μοιράζονται με τους φίλους τους τα βίντεο που θέλουν, χωρίς να βγαίνουν από το YouTube, αλλά θα υπάρχει και η δυνατότητα της συνομιλίας.

Δεν γνωρίζουμε αν θα είναι ένα ειδικό feature που θα προστεθεί στο YouTube, όμως η ιδέα για ένα YouTube Messenger δεν ακούγεται κακή.

Μπορεί να δούμε κάτι αντίστοιχο με το Facebook και Facebook Messenger. Το YouTube Messenger θα κάνει πιο εύκολες τις συζητήσεις μεταξύ δυο ατόμων ή ομάδας ατόμων.

Είναι μια κίνηση που θα ωφελήσει το ίδιο το YouTube, καθώς τώρα όλα τα βίντεο μοιράζονται μέσω άλλων social media όπως Facebook, Twitter ή Tumblr.

Προς το παρόν, η νέα πλατφόρμα είναι διαθέσιμη σε μικρό αριθμό χρηστών, οι οποίοι μπορούν να τη δοκιμάσουν και να στείλουν προσκλήσεις σε άλλους και δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα διατεθεί επίσημα.

Αυτό μπορεί να είναι ένα νέο βήμα για το YouTube, όμως έχει το τεράστιο πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται μια νέα βάση χρηστών, καθώς αυτή που διαθέτει είναι ήδη τεράστια.

Στόχος του YouTube είναι να ενισχύσει τη θέση του έναντι του Facebook, το οποίο αναπτύσσεται ταχύτατα με όλο και περισσότερους χρήστες να ανεβάζουν απευθείας τα videos χωρίς να πηγαίνουν στο YouTube.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλείνει ο ένας κλάδος της σήραγγας Νεοχωρίου


Οι εργασίες θα διαρκέσουν από τις 16-20 Μαΐου.

Εργασίες συντήρησης θα εκτελεστούν την επόμενη εβδομάδα στον έναν κλάδο της σήραγγας Νεοχωρίου στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας-Σπάρτης.

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 16 Μαΐου έως την Παρασκευή 20 Μαΐου, κλειστός θα είναι ο κλάδος της σήραγγας Νεοχωρίου με κατεύθυνση προς Κόρινθο και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από μικρή παράκαμψη σε μία λωρίδας κυκλοφορίας εκτός σήραγγας από ανοικτή οδό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην επιτάχυνση των έργων υποδομής στον Φαληρικό Όρμο συμφώνησαν Σκουρλέτης-Δούρου


Δούρου: Για πρώτη φορά έχει επιτευχθεί σύμπνοια απόψεων ανάμεσα στην Περιφέρεια, τους δήμους και τους κατοίκους.

Η δρομολόγηση και η επιτάχυνση σημαντικών έργων υποδομής και ανάπλασης στον Φαληρικό Όρμο, που θα διευκολύνουν τη ζωή και θα ενισχύσουν την ασφάλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Τσιρώνη, με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όπως έγινε γνωστό, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις προβλέψεις του Προεδρικού ∆ιατάγματος για την ανάπλαση της περιοχής, με έμφαση στα όσα καθορίζει για τα αντιπλημμυρικά έργα, τις παρεμβάσεις στην οδοποιία και τις μετατροπές στη γραμμή του τραμ, τα οποία η Περιφέρεια Αττικής προσεγγίζει με την αίσθηση του επείγοντος.

Από την πλευρά της Περιφέρειας, η κ. Δούρου επεσήμανε ότι τα έργα είναι σημαντικό να προωθηθούν και ότι για πρώτη φορά έχει επιτευχθεί σύμπνοια απόψεων ανάμεσα στην Περιφέρεια, τους δήμους και τους κατοίκους, ώστε να υλοποιηθούν βασικές παρεμβάσεις.

Ο κ. Σκουρλέτης τάχθηκε υπέρ της ανάγκης επιτάχυνσης των διαδικασιών, ταυτόχρονα με τη διεκπεραίωση κάθε τυπικής υποχρέωσης, και πρότεινε την πραγματοποίηση νέας συνάντησης, σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να διαπιστωθεί η πρόοδος της υπόθεσης. Ταυτόχρονα, έθεσε το ζήτημα της συνολικής εξέτασης των παρεμβάσεων σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου.

Ο κ. Τσιρώνης υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις οφείλουν να εντάσσονται σε μία γενικότερη προσέγγιση και όπου υπάρχει έλλειψη ή κριθεί απαραίτητο, να υλοποιηθούν οι αναγκαίες μελέτες, με έμφαση στην απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στην περιοχή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η γγ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ειρήνη Κλαμπατσέα, η γγ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χριστίνα Μπαριτάκη, ο διευθυντής του γραφείου υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δασκάλα στην Κύπρο ζήτησε άδεια επειδή δεν είχε… οργασμό


Δήλωνε συνεχώς άρρωστη και έκανε τον γύρο του κόσμου.

Όλων των ειδών τις ασθένειες επικαλέστηκε δασκάλα στη Κύπρο για να μπορεί να εξασφαλίζει άδειες ασθενείας και να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κυπριακής εφημερίδας«Reporter» που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της, σε ένα από τα δικαιολογητικά που προσκόμισε εμφανιζόταν ως πάσχουσα από «ανηδονία», που είναι η αδυναμία να έρθει σε οργασμό καυτά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Μάλιστα με τα απανωτά δικαιολογητικά κατάφερε από την αρχή της χρονιάς να παρουσιαστεί μόνο δύο μέρες στο σχολείο λέγοντας πως πάσχει από διάφορες ασθένειες, όπως κατάθλιψη, έρπη ζωστήρα και βεβαίως την αδυναμία να φθάσει σε οργασμό κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Ενώ όμως βρισκόταν σε άδεια ασθενείας ανέβαζε στους λογαριασμούς της στο Facebook και το Twitter φωτογραφίες από ταξίδια στο εξωτερικό.

Αρκεί να σημειωθεί ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς εμφανίστηκε στο σχολείο μόνο δύο φορές. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από γονείς και δασκάλους την ανάγκασαν να υποβάλλει την παραίτησή της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το νέο πληκτρολόγιο της Google για iPhone που αλλάζει τον τρόπο που γράφουμε


Πώς θα λειτουργεί η νέα εφαρμογή.

Η Google σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο γράφουν και στέλνουν μηνύματα οι χρήστες ιδιαίτερα όταν ενδιάμεσα θέλουν να ψάξουν κάτι στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης. Γι' αυτό το λόγο λανσάρουν ένα νέο πληκτρολόγιο μέσω εφαρμογής.

Το πληκτρολόγιο που ονομάζεται Gboard έχει ένα κουμπί στην πάνω αριστερή γωνία, πάνω από τα γράμματα και τα emoji, που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αναζητήσεις στο διαδίκτυο είτε κειμένων, είτε να ψάξουν εικόνες ή GIF ή ακόμα και να αναζητήσουν emoji, χωρίς να χρειαστεί να βγουν από το πληκτρολόγιο.Τα αποτελέσματα, μάλιστα, αυτών των αναζητήσεων μπορούν να επικολληθούν απευθείας σε μηνύματα κειμένου, e-mail ή οποιαδήποτε εφαρμογή που χρησιμοποιείται εκείνη τη στιγμή.

«Ας υποθέσουμε ότι γράφετε μηνύματα με έναν φίλο σας και κάνετε πλάνα για το αυριανό γεύμα» αναφέρει ο Rajan Patel, εκπρόσωπος της Google σε ένα blog και προσθέτει: «Θα σας ρωτήσει για τη διεύθυνση. Μέχρι τώρα κάνατε το εξής: Βγαίνατε από τα γραπτά μηνύματα, ανοίγατε την αναζήτηση, βρίσκατε το εστιατόριο, αντιγράφατε τη διεύθυνση, πηγαίνατε πίσω στο μήνυμά σας, κάνατε επικόλληση τη διεύθυνση στο μήνυμα και πατούσατε αποστολή. Πλέον το να ψάχνετε δε θα είναι τόσο δύσκολο. Με το Gboard, μπορείτε να αναζητήσετε και να στείλετε ο,τι θέλετε. Πληροφορίες για εστιατόρια, ώρες πτήσεων, άρθρα ειδήσεων πατώντας ακριβώς από το πληκτρολόγιό σας»

Τα αποτελέσματα μετά την επικόλληση φαίνονται σαν κάρτες στο μήνυμα, που έχουν όλες τις πληροφορίες που θέλει να στείλει κάποιος. Η Google αναφέρει ότι το Gboard θα λειτουργεί σε οποιαδήποτε εφαρμογή μηνυμάτων, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή το YouTube και έτσι θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε στο τηλέφωνό σας. Το πληκτρολόγιο είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο στα αγγλικά στο App Store των, αλλά η Google ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες γλώσσες και περιοχές πολύ σύντομα.

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγόρασε κέικ από σούπερ μάρκετ και αυτό που βρήκε μέσα ήταν το πιο αηδιαστικό


Το θέαμα που αντίκρισε μόλις το έκοψε...

γοράζοντας ένα κλειστό κέικ από ένα σούπερ μάρκετ στη Ρωσία, η Tatiana Petovradzhi σίγουρα δεν περίμενε να βρει κάτι τόσο αηδιαστικό μέσα.

Έτοιμη να απολαύσει το γλύκισμα, ήρθε αντιμέτωπη με ένα «χρησιμοποιημένο προφυλακτικό» όπως λέει χαρακτηριστικά, το οποίο βρισκόταν στη μέση του κέικ. Η ίδια σκέφτεται ότι το αποκρουστικό εύρημα ήταν μια πράξη εκδίκησης από κάποιον οργισμένο εργαζόμενο ο οποίος είχε μόλις απολυθεί από το κατάστημα. Η γυναίκα αναφέρει ότι βρήκε το προφυλακτικό στο κέικ που αγόρασε από ένα τοπικό σούπερ μάρκετ στην πόλη Tyumen στη Ρωσία το οποίο είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που παρασκευάζεται το Πάσχα. Μοιάζει με το ιταλικό panettone και φέτος το αγόρασαν παραδοσιακά την 1η Μαΐου.

«Όταν κόψαμε το κέικ, είδαμε ένα παράξενο αντικείμενο από καουτσούκ μέσα σε αυτό. Αρχικά σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είναι ένα ελαστικό γάντι. Αλλά όταν κοίταξε πιο προσεκτικά, πάθαμε σοκ όταν ανακαλύψαμε ότι ήταν ένα χρησιμοποιημένο προφυλακτικό που είχε ψηθεί μαζί με το υπόλοιπο κέικ.»



Το γλυκό αποκαλύφθηκε ότι είχε ψηθεί στο φούρνο του σούπερ μάρκετ οπότε η Tatiana κατήγγειλε το περιστατικό στην έδρα της αλυσίδας και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι η εταιρεία απέλυσε ορισμένα μέλη του προσωπικού λίγο πριν το Πάσχα. Αυτή θα μπορούσε να είναι η εκδίκησή τους». Η γυναίκα, όπως λέει η ίδια, σοκαρίστηκε ακόμη περισσότερο όταν έμαθε ότι μόνο γυναίκες εργάζονταν στο φούρνο του σούπερ μάρκετ. Εκπρόσωποι από την εταιρεία του σούπερ μάρκετ αναφέρουν ότι ερευνούν το περιστατικό και ισχυρίζονται ότι μέσα στο κέικ ήταν ένα δάχτυλο από ένα λαστιχένιο γάντι.



Το περιστατικό έχει βέβαια σχολιαστεί έντονα από τους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα με άλλους να λένε ότι είναι απλώς αηδιαστικό ενώ άλλοι σχολιάζουν ότι πρόκειται για την απόδειξη ότι οι γυναίκες πρέπει να γίνουν πιο νοικοκυρές και να φτιάχνουν μόνες τους τα γλυκά για το σπίτι τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συναγερμός σε σχολείο στις ΗΠΑ: Τραυματίστηκε ένας μαθητής από τους πυροβολισμούς


Ένας μαθητής έχει τραυματιστεί από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε σχολείο στη Νότια Καρολίνα.

Συναγερμός σε σχολείο στις ΗΠΑ – Τραυματίστηκε ένας μαθητής από τους πυροβολισμούς

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, άνδρες της αστυνομίας έχουν σπεύσει στο σημείο προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον δράστη.

Ο τραυματισμένος μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία - Νεκρός 38χρονος αξιωματικός


Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Τυρνάβου από τον απρόσμενο θάνατο του 38χρονου ανθυποσμηναγού Γιώργου Λιάκου.

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία - Νεκρός 38χρονος αξιωματικός

Ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετούσε στη Μύκονο την περασμένη Τετάρτη εν ώρα υπηρεσίας, ένοιωσε αδιαθεσία και έντονους πόνους στο στήθος. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ο Γιώργος Λιάκος μεγάλωσε στον Τύρναβο και στη συνέχεια μετά τις σπουδές του στην πολεμική αεροπορία, υπηρέτησε για τρία χρόνια στη Μύκονο.

Μαζί του ήταν αγαπημένη σύζυγός του Μαρία και τα δυο τους παιδιά ο Χρήστος και η Θωμαής, σύμφωνα με την ιστοσελίδα cyclades24.gr.

Στεφάνια στη μνήμη του αδικοχαμένου ανθυποσμηναγού έστειλαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Δημήτρης Βίτσας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σφοδρή σύγκρουση τρένου με φορτηγό στην Πολωνία


Σοκ προκαλεί το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει τη σφοδρή σύγκρουση ενός τρένου με φορτηγό στην Πολωνία.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, μόλις ο μηχανοδηγός βλέπει το ακινητοποιημένο φορτηγό στις γραμμές του τρένου σπεύδει στα βαγόνια, τα οποία είναι γεμάτα με επιβάτες, φωνάζοντας τους να πέσουν κάτω για να μην τραυματιστούν.

Χάρη στην άμεση επέμβαση του μηχανοδηγού κανένας από τους 100 επιβάτες του τρένου δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Το συγκλονιστικό βίντεο καταγράφει τη σφοδρή σύγκρουση του τρένου με το φορτηγό καθώς και την ηρωική προσπάθεια του οδηγού να σώσει τους επιβάτες.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρόμος σε λούνα παρκ στην Iνδία: Ένας νεκρός και επτά τραυματίες μετά από βλάβη σε παιχνίδι


Σε ταινία τρόμου παραπέμπουν όσα διαδραματίστηκαν σε λούνα παρκ στην Ινδία. Ένα παιχνίδι παρουσίασε τεχνική βλάβη με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του και επτά άτομα να τραυματιστούν. Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το λεγόμενο "ταψι" του λούνα παρκ αποκολλήθηκε από τον άξονά του και προσέκρουσε στο έδαφος.

Το τραγικό συμβάν κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιχείρηση διάσωσης Βέλγων τουριστών στη Κρήτη


Επιχείρηση διάσωσης δύο Βέλγων τουριστών οι οποίοι είχαν πάει για πεζοπορία στην Σούγια, στην Κρήτη, ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι, ηλικίας περίπου 60 ετών. Οι δύο τουρίστες, έκαναν πεζοπορία, ενώ οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της αφρικανικής σκόνης που έχει "πνίξει" την ατμόσφαιρα.

Περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το μονοπάτι της Σούγιας, το ζευγάρι ειδοποίησε ότι αισθάνθηκε κόπωση και ζήτησε βοήθεια.

Στο σημείο έσπευσαν 4 πυροσβέστες από το κλιμάκιο Καμπανού, για την επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των τουριστών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξέχασε το μωρό της στο αυτοκίνητο και το βρήκε νεκρό


Σοκάρει ο τραγικός θάνατος ενός μωρού στον Μισσισσιππή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ξέχασε το μωρό της στο αυτοκίνητο και το βρήκε νεκρό

Συγκεκριμένα, ένα κοριτσάκι ηλικίας 2 ετών άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας του, όταν εκείνη το ξέχασε μέσα θεωρόντας ότι το είχε αφήσει στον παιδικό σταθμό.

Η μητέρα όταν σχόλασε από τη δουλειά της πήγε στον παιδικό σταθμό για να παραλάβει το παιδί της, ωστόσο οι δασκάλες της μικρής της είπαν ότι το πρωί δεν είχε αφήσει το παιδί της εκεί. Τότε η μητέρα βγήκε τρέχοντας από παιδικό σταθμό και πήγε στο αυτοκίνητό της για να ελέγξει τα πίσω καθίσματα όπου αντίκρισε σοκαρισμένη το άψυχο σώμα του παιδιού της.

Σύμφωνα με τα διεθνή τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο σερίφης επιβεβαίωσε το θάνατο της μικρής, ενώ η αστυνομία του Μισσισσιππή δεν έχει δημοσιοποιήσει τα στοιχεία της οικογένειας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θρίλερ με την εξαφάνιση ευκατάστατης 69χρονης από το Ηράκλειο Αττικής


Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης μιας 69χρονης ευκατάστατης γυναίκας από το Νέο Ηράκλειο Αττικής, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί μυστηριωδώς εδώ και περίπου 20 ημέρες. Οι συγγενείς και φίλοι της, που όλο αυτό το διάστημα έχουν κινήσει γη και ουρανό για τον εντοπισμό της, προσέλαβαν ιδιωτικό ερευνητή για να την εντοπίσει, καθώς φοβούνται ότι μπορεί να έχει πέσει θύμα οργανωμένης εγκληματικής ενέργειας.

Θρίλερ με την εξαφάνιση ευκατάστατης 69χρονης από το Ηράκλειο Αττικής

Η 69χρονη Ελευθερία Αγραφιώτου, πρώην διευθύντρια της Αγροτικής Ασφαλιστικής αγνοείται από το πρωί της Πέμπτης 21 Απριλίου. Όπως κατέθεσαν στις Αρχές συγγενικά της πρόσωπα, εκείνο το πρωινό έφυγε από το σπίτι της στην οδό Μικροπούλου με το αυτοκίνητό της ( ένα λευκό Opel Corsa, με αριθμό κυκλοφορίας IPH 9153).

Προορισμός της ήταν ένα φαρμακείο στο οποίο επρόκειτο να αγοράσει τα απαραίτητα σκευάσματα για την κατάκοιτη ηλικιωμένη μητέρα της. «Άφησε την άρρωστη μητέρα της με την αλλοδαπή οικιακή βοηθό και νοσοκόμα της, είπε πως θα πάει να πάρει τα φάρμακα και θα επέστρεφε σε λίγα λεπτά. Όμως δεν γύρισε ποτέ», αναφέρει έγκυρη πηγή στην Espresso και προσέθεσε: «Η νοσοκόμα ενημέρωσε συγγενικά πρόσωπα της Ελευθερίας, όταν είδε πως πέρασε η ημέρα και δεν είχε επιστρέψει. Αμέσως άρχισε η αναζήτησή της. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, αλλά έως σήμερα δεν έχει βρεθεί το παραμικρό ίχνος της και πλέον τρέμουμε για το χειρότερο».

Τους φόβους των συγγενών ενισχύει το γεγονός ότι το κινητό τηλέφωνο της 69χρονης απενεργοποιήθηκε το απόγευμα της ημέρας που εξαφανίστηκε, ενώ παρά τις εκτενείς έρευνες , δεν έχει εντοπιστεί ούτε το αυτοκίνητό της.

Τα πρόσωπα του περιβάλλοντός της αναφέρουν πως πρόκειται για μια εξαιρετική και σοβαρή γυναίκα, η οποία δεν είχε λόγους να εξαφανιστεί με την θέλησή της, χωρίς να επικοινωνήσει με κανέναν. «Η Ελευθερία δεν έχει αδέλφια, δεν παντρεύτηκε ποτέ και είχε αφοσιωθεί στην αγαπημένη της μητέρα» εξήγησαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Μέσα στην αγωνία τους, τα συγγενικά πρόσωπα της αγνοούμενης ζήτησαν τη βοήθεια του ντεντέκτιβ Γιώργου Τσούκαλη για να ερευνήσει με προσοχή την υπόθεση.

Θύμα κακοποιών;

Αυτό που φοβούνται όλοι είναι μήπως η 69χρονη έχει πέσει θύμα κακοποιών, που γνώριζαν ότι είναι ευκατάστατη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια βγήκε στη σύνταξη πριν από λίγα χρόνια και είχε λάβει αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό ως εφάπαξ.

Η Ελευθερία Αγραφιώτου είχε ύψος 1,63 μ. και την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη της φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρα αθλητικά παπούτσια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο εδώλιο ο πατέρας της Άννυ και ο Νίκι


Έφτασε η ώρα που θα καθίσουν δίπλα δίπλα στο εδώλιο ο 27χρονος πατέρας – Χάνιμπαλ και ο 30χρονος φίλος του Νικολάι, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρονης Άννυ πριν από έναν χρόνο στο υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Espresso", με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αίρεται και το τελευταίο πρόσκομμα για τον προσδιορισμό της δίκης τους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Με το υπ’ αριθμόν 761/2016 βούλευμα οι δικαστικοί λειτουργοί απέρριψαν την έφεση που είχε καταθέσει ο 30χρονος Νικολάι ή Νίκι (κατά κόσμον Νασίφ Αχμέντοφ) κατά του βουλεύματος που τον έστελνε στο εδώλιο.

Υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Εφετών, Καλλιόπης Νταγιάντα, έκριναν την έφεση εν μέρει απαράδεκτη για τυπικούς λόγους και επικύρωσαν το βούλευμα που παραπέμπει τον ίδιον τον Σάββα (Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ), πατέρα της Άννυ, σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού.



«Ο εντολέας μου άσκησε το αναφαίρετο δικονομικό του δικαίωμα να προσφύγει ενωπίον του δικαστικού συμβουλίου. Έχοντας εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, ασκεί κάθε δυνατότητα που του δίνει ο νόμος. Το ίδιο θα πράξει και στο δικαστήριο προσβλέποντας σε μια δίκαιη δίκη» είπε η συνήγορός του Γιάννα Παναγόπουλου.

Η 25χρονη μητέρα

Εκτός των δύο βασικών κατηγορουμένων που αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους για το τι συνέβη στην άτυχη μικρούλα στο εδώλιο θα καθίσουν ακόμη η 25χρονη μητέρα του παιδιού Δημητρίνα Μπορίσκοβα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ο 60χρονος φίλος του ζευγαριού για ψευδορκία.

Ο συνήγορος της 25χρονης Σταύρος Γεωργίου θα καταθέσει σήμερα αίτημα στην Εισαγγελία Εφετών για άμεσο προσδιορισμό της δίκης, καθώς στις 5 Οκτωβρίου 2016 λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

«Επιτέλους άνοιξε ο δρόμος για το ακροατήριο. Το βούλευμα είναι ακόμη ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ενοχής του Νικολάι. Αυτή η μητέρα έχει δικαίωμα να μάθει τι απέγινε το παιδί της», τόνισε στην Espresso ο κ. Γεωργίου.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του 27χρονου Παναγιώτης Χρυσικάκης επεσήμανε: «Ήρθη και το τελευταίο εμπόδιο για την άμεση εισαγωγή της υπόθεσης στο δικαστήριο. Το επιζητούσαμε διαρκώς, από τη στιγμή που περατώθηκε η ανακριτική διαδικασία. Μόνο στο πλαίσιο μιας ακροαματικής διαδικασίας θα βρεθεί η αλήθεια σχετικά με τον τραγικό χαμό του παιδιού».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κινητοποιούνται οι Ρομά για τον μικρό Μπεν


Ομάδα δράσης που θα ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του Μπεν Νίνταμ ετοιμάζει από τη Γερμανία ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρομά.





Την ίδια στιγμή, οι Βρετανοί αστυνομικοί που βρίσκονται στην Κω, απ΄ όπου το αγόρι εξαφανίστηκε το 1991, έλαβαν νέα στοιχεία για μάρτυρα που ισχυρίζεται ότι είχε δει το παιδί, λίγο μετά την εξαφάνισή του, με έναν Ρομά στη Σάμο.

"Οι μόνοι που μπορούν να ψάξουν εξονυχιστικά κάθε πληροφορία για τους Ρομά είναι οι ίδιοι οι Ρομά. Είμαι εκπρόσωπός τους και αυτό μου δίνει πρόσβαση στις οικογένειές τους. Αν γνώριζα το όνομα της οικογένειας που φέρεται ότι πήρε τον Μπεν, θα μπορούσα να την πείσω να αποκαλύψει που είναι" λέει στην "Εspresso" ο Γιάννης Χαλιλόπουλος και προσθέτει: "Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε έρευνες και τις επόμενες ώρες θα καταθέσουμε αιτήματα προς τη βρετανική αστυνομία και το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών".

------------

Η μαρτυρία του άνδρα που ισχυρίζεται ότι είδε τον μικρό Μπεν στη Σάμο


Πληθαίνουν τα σενάρια σχετικά με τον μικρό Μπεν που εξαφανίστηκε το 1991 στην Κω. Σύμφωνα με τη «Σαμιακή γνώμη» ένας άνδρας στη Σάμο ισχυρίζεται ότι είδε το καλοκαίρι του 1991 τον μικρό Μπεν μαζί με μια οικογένεια Ρομά.

«Με κάλεσαν να πάω να φτιάξω ένα αυτοκίνητο στο οποίο είχαν μπλοκάρει τα φρένα. Ήταν Ρομά και είχαν έρθει από την Κω» δηλώνει ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας ισχυρίζεται ότι οι Ρομά είχαν μαζί τους ένα ξανθό παιδάκι. Όπως λέει, όταν μετά από πολύ καιρό είδε τη φωτογραφία του μικρού Μπεν στην τηλεόραση, κατάλαβε ότι πρόκειται για ίδιο παιδί.

Ακούστε το ηχητικό:




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτιά στην Εθνική Πινακοθήκη - Εμπρησμό δείχνει η αυτοψία της Πυροσβεστικής


Δύο φωτιές ξέσπασαν, λίγα λεπτά πριν από τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην Εθνική Πινακοθήκη στη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου 50.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η υπηρεσία δέχθηκε κλήση για φωτιά λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα.

Στην Εθνική Πινακοθήκη υπήρχαν δύο εστίες, η μία εξωτερικά στον χώρο του ισογείου και μία δεύτερη στην ταράτσα του κτιρίου, η οποία έκαιγε πλαστικά.

Η Πυροσβεστική επιχείρησε στη φωτιά που εκδηλώθηκε στην ταράτσα, ενώ η αυτοψία του ανακριτικού τμήματος της υπηρεσίας κατέληξε στο ότι η αιτία των δύο πυρκαγιών είναι ο εμπρησμός.

Την υπόθεση ερευνά και η Ελληνική Αστυνομία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

194 νεκροί από την γρίπη στην Ελλάδα


Ερωτηματικά προκαλούν οι 194 θάνατοι – αριθμός ρεκόρ – στην Ελλάδα όταν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες η θνητότητα μειώθηκε κατακόρυφα. Οι γιατροί καταλογίζουν ευθύνες για την αδράνεια που επέδειξε το υπουργείο Υγείας, κάνοντας λόγο για «ανυπαρξία», αναφέρει δημοσίευμα των "Νέων".

Ήταν μέσα καλοκαιριού του 2009 όταν ο ιός Η1Ν1 εισέβαλε στην ελληνική καθημερινότητα. Τότε ένας 33χρονος ασθενής εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές με αποτέλεσμα να νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Νωρίτερα εκείνο τον Ιούνιο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε ανακοινώσει ότι ανέβαζε το επίπεδο συναγερμού στη Φάση 6. Η πανδημία της γρίπης ήταν η πρώτη ύστερα από 41 χρόνια.

Ο χειμώνας που ακολούθησε έφερε το σύστημα υγείας αλλά και τους ασθενείς στα όριά του, καθώς αποκαλύφθηκαν τα κενά και οι ελλείψεις στα νοσοκομεία, αλλά και η ανάγκη ενημέρωσης του πληθυσμού σε ό,τι αφορά τα εμβόλια.

Εκείνη τη χρονιά κατεγράφησαν στην Ελλάδα 18.230 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι οι αριθμοί υποτιμούν την πραγματική συχνότητα της γρίπης Α (Η1Ν1) καθώς οι εκδηλώσεις στους ασθενείς ήταν ήπιες και συνεπώς δεν απευθύνονταν στον γιατρό.

Από τότε έως σήμερα έχουν περάσει περίπου 7 χρόνια και θα υπέθετε κανείς ότι το πάθημα έγινε μάθημα. Κι όμως, φέτος η χώρα βίωσε ένα τραγικό deja vu, με τους θανάτους από την επιδημία της γρίπης να ξεπερνούν εκείνους του χειμώνα 2009-2010.

Τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) είναι αποκαλυπτικά: Tη χρονιά της πανδημίας η Ελλάδα θρήνησε 142 ανθρώπους. Έναν χρόνο μετά ο ιός Η1Ν1 επανήλθε δριμύτερος καθώς οι νεκροί έφτασαν τους 180. Οι λοιμωξιολόγοι εντόπισαν την αιτία: το στέλεχος Α Η1Ν1 είχε επιστρέψει "χτυπώντας" πλέον μεγαλύτερης ηλικίας πληθυσμούς σε σχέση με την περίοδο 2009-2010.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με νέα όπλα η μάχη κατά των «κόκκινων» δανείων


Η ψήφιση του νέου πλαισίου διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στις 24 Μαΐου, θα ανοίξει τον δρόμο για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αναφέρουν επιτελικά τραπεζικά στελέχη.

Όπως σημειώνουν στην Καθημερινή, το κρίσιμο είναι η εφαρμογή όσων νομοθετηθούν, υπενθυμίζοντας τον νόμο Κατσέλη, που ενώ ο νόμος προβλέπει ότι τα αιτήματα θα πρέπει να εξετάζονται από το δικαστήριο σε διάστημα 6 μηνών, αυτό ποτέ δεν έγινε, λόγω έλλειψης δικαστών, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν προς εκδίκαση 170.000 υποθέσεις, έχοντας δικάσιμο ακόμη και το 2032!

Η αδυναμία του δικαστικού συστήματος να ανταποκριθεί στον όγκο αιτημάτων αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για την αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων σημειώνουν τα στελέχη των τραπεζών.

Σημειώνεται ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που περιλαμβάνουν εκτός των δανείων σε καθυστέρηση και τα δάνεια που έχουν αναδιαρθρωθεί ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ, αντιστοιχώντας στο 50% του χαρτοφυλακίου δανείων.

Πάντως μεγάλη πίεση ασκείται στις διοικήσεις των τραπεζών για ταχύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της ΕΚΤ (SSM) που σε συνεργασία με την ΤτΕ έχουν θέσει ένα στενό χρονοδιάγραμμα με συγκεκριμένους στόχους για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Οι τράπεζες θα πρέπει να τα μειώσουν κατά 15% περίπου σε ετήσια βάση, είτε με διαγραφές, είτε με ρυθμίσεις, είτε με πωλήσεις.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την Κυριακή η 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης


Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν.

Λόγω διεξαγωγής της 36ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης την Κυριακή 15 Μαΐου και κατά τις ώρες από 08:00 έως 18:30, θα πραγματοποιηθούν σταδιακές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης αυτών σε λεωφόρους και οδούς των δήμων Μαραθώνα - Ν. Μάκρης, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης-Γέρακα, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, και Ψυχικού – Φιλοθέης.

Ειδικότερα, θα ισχύσουν τα εξής:


  • Μαραθωνομάχων, στο τμήμα της μεταξύ του τύμβου Μαραθώνα και της Λ. Μαραθώνος, κατά τις ώρες 08:00 – 09:30.
  • Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Μαραθωνομάχων και της Λ. Διονύσου, κατά τις ώρες 09:30 – 10:30.
  • Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Διονύσου και της οδού Αεροπορίας, κατά τις ώρες 09:30 – 10:30.
  • Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αεροπορίας και Φλέμιγκ (διασταύρωση Ραφήνας), κατά τις ώρες 10:30 – 13:00.
  • Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Χριστοφόρου (διασταύρωση Πικερμίου) και Ευ. Πουλάκη (διασταύρωση Μοναξιάς), κατά τις ώρες 14:00 - 14:30.
  • Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ευ. Πουλάκη (διασταύρωση Μοναξιάς) και Εθν. Αντιστάσεως (διασταύρωση Παλλήνης), κατά τις ώρες 14:30 - 15:30.
  • Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Εθν. Αντιστάσεως (διασταύρωση Παλλήνης) και της Λ. Λαυρίου-Κλεισθένους (Κόμβος Σταυρού), κατά τις ώρες 15:30 - 16:30.
  • Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Λαυρίου-Κλεισθένους (Κόμβος Σταυρού) και Μεσογείων & Χαλανδρίου (Πλατεία Αγίας Παρασκευής), κατά τις ώρες 16:30 - 17:30.
  • Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Χαλανδρίου (Πλατεία Αγίας Παρασκευής) και Δημοκρατίας (Πεντάγωνο), κατά τις ώρες 17:30 – 18:00.
  • Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Δημοκρατίας και της οδού Κύπρου (Υπ. ΕΘ.ΑΜΥ.), κατά τις ώρες 18:00 – 18:30.


Επιπροσθέτως, δε θα επιτρέπεται η κάθετη διέλευση των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής της εν λόγω πορείας, εκτός των κατωτέρω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:


  • Λ. Μαραθώνος & Διονύσου.
  • Λ. Μαραθώνος & Αεροπορίας.
  • Λ. Μαραθώνος & Φλέμιγκ (Διασταύρωση Ραφήνας).
  • Λ.Μαραθώνος & Αγ. Χριστοφόρου(Διασταύρωση Πικερμίου).
  • Λ. Μαραθώνος & Ευαγγ. Πουλάκη (Διασταύρωση Μοναξιάς.
  • Λ.Μαραθώνος & Εθν. Αντιστάσεως (Διασταύρωση Παλλήνης).
  • Λ.Μαραθώνος & Λ. Λαυρίου – Κλεισθένους (Κόμβος Σταυρού).
  • Λ. Μεσογείων & Χαλανδρίου (Πλατεία Αγ. Παρασκευής).
  • Λ. Μεσογείων & Δημοκρατίας (Πεντάγωνο).


Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στηρίζει τους εργαζόμενους της «Ηλεκτρονικής Αθηνών» το υπ. Εργασίας


Δεσμεύτηκε για την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε, να ενταχθούν στον ΟΑΕΔ.

Για την επίσπευση όλων των διαδικασιών από την πλευρά του ΟΑΕΔ ώστε να μην καθυστερήσει η υπαγωγή των εγκλωβισμένων εργαζομένων, όταν καταγγελθούν οι συμβάσεις τους, στο πεδίο προστασίας του Οργανισμού (επιδόματα ανεργίας) δεσμεύτηκε το υπουργείο Εργασίας στη σημερινή συνάντηση του γ.γ. του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη με εκπροσώπους των «εγκλωβισμένων» εργαζομένων της «Ηλεκτρονικής Αθηνών».

Στην συζήτηση τέθηκαν πολλά ζητήματα που αφορούν στην ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, από την πλευρά της συνδίκου, για την πτωχευτική διαδικασία, της περιφρούρησης περιουσιακών στοιχείων της πτωχευμένης επιχείρησης και της αποτροπής νέων περίεργων πρωτοβουλιών που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην ικανοποίηση των «αυτονόητων» δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επίσης, το υπουργείο Εργασίας δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση της επεξεργασίας για την ένταξη αυτών των εργαζομένων σε προγράμματα ανακούφισης και υποστήριξης τους και για την εξέταση σε επόμενη φάση της προτεραιόποίησης της θέσης των εργαζομένων στην πτωχευτική διαδικασία. Τέλος, για την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 11.00 θα συγκληθεί τριμερής συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των εργαζομένων, της συνδίκου της εταιρίας και εκπροσώπων της πτωχευμένης εταιρίας και της εταιρίας Σαραφίδης (Θεσ/κη) για όλα τα παραπάνω θέματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο άνθρωπος με το «μισό κεφάλι» που κρίθηκε κατάλληλος για εργασία


Η οργή του άνδρα που έχει παράλυση και απώλεια μνήμης.

Ο 50χρονος Kenny Bailey από το Ηνωμένο Βασίλειο ζει με «μισό κεφάλι», αφού μέρος του κρανίου του αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια εγχείρησης που έκανε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πλέον ο Bailey έχει συχνά απώλεια μνήμης, έχει παραλύσει κατά μήκος της αριστερής πλευράς του σώματός του και αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα ενώ επιπλέον έχει να διαχειριστεί και την απόφαση του Βρετανικού Τμήματος Εργασίας και Συντάξεων το οποίο ανακοίνωσε ότι είναι «ικανός προς εργασία». Μετά την έκθεση των ιατρικών εξετάσεων, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του ανακοίνωσαν,, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail ότι το επίδομα και η οικονομική ενίχυση που είχε μηνιαίως θα σταματήσει.

Ο ίδιος δηλώνει εξοργισμένος με αυτή την απόφαση και αναφέρει ότι η κατάστασή του δεν είναι συνηθισμένη, ότι ουσιαστικά ζει με μισό κεφάλι και ότι σίγουρα δεν είναι σε θέση να εργαστεί με ασφάλεια. «Είμαι τόσο θυμωμένος. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που παίρνουν επιδόματα και είναι κατάλληλα για εργασία. Αλλά οι άνθρωποι σαν εμένα που πραγματικά το χρειάζονται, δεν μπορούν να το πάρουν. Χρησιμοποιώ τα χρήματα για να πληρώσω τους λογαριασμούς μου - το φυσικό αέριο, το ηλεκτρικό, το νερό, τα δημοτικά τέλη και οτιδήποτε άλλο - και ό, τι έχει απομείνει το χρησιμοποιώ για να αγοράσω τρόφιμα. Αλλά επειδή μπορώ να χρησιμοποιήσω τη δεξιά μου πλευρά, λένε πως είμαι ικανός για εργασία. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το χέρι μου, εχώ κακή ισορροπία και δεν μπορώ να επικεντρωθώ σε πράγματα» αναφέρει ο 50χρονος εκφράζοντας την αγανάκτησή του.

Ο Bailey εργαζόταν σε ένα αρτοποιείο όταν υπέστη το εγκεφαλικό επεισόδιο, τον Ιούνιο του 2014 και τότε ο ίδιος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης για να περιοριστεί η διόγκωση στον εγκέφαλό του με τους γιατρούς να φοβούνται ότι δεν θα τα καταφέρει. Ο ίδιος πρόκειται να υποβληθεί αργότερα σε νέα επέμβαση ώστε μια μεταλλική πλάκα να προστατεύει το κεφάλι του ενώ τώρα διεκδικεί και πάλι το επίδομα το οποίο όπως αναφέρει δικαιούται.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...