Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Η Ελλάδα της ανθρωπιάς μέσω της καμπάνιας «Καλώς Τους»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όταν άνοιξαν ντουλάπες για να ντύσουν παιδιά και κουζίνες για να ταΐσουν πρόσφυγες.

Συμπληρώθηκαν δύο μήνες από τη συγκρότηση του Κοινωνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και η καμπάνια «Καλώς Τους» βρήκε απήχηση σε κάθε σημείο της Ελλάδας όπου δραστηριοποιήθηκε.

Το «Καλώς Τους», μετά από δύο μήνες εμπειρίας από τη ζωή των προσφύγων σε κάθε χώρο φιλοξενίας, από την Κοζάνη, τα Διαβατά, τη Δράμα, μέχρι την Κόνιτσα και τη Φιλιππιάδα, από το Λαύριο μέχρι τη Μυτιλήνη, δηλώνει ότι «η αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στους κατατρεγμένους πρόσφυγες έχει καταγραφεί στην ιστορία» με την προσφορά ανθρώπων της εκπαίδευσης, της υγείας, του πολιτισμού δίπλα στους πρόσφυγες, από πολίτες που προσφέρουν από το υστέρημα τους.

«Στην ιστορία τού σήμερα, άνοιξαν ντουλάπες για να ντύσουν μικρά παιδιά, άνοιξαν κουζίνες για να ταΐσουν οικογένειες, άνοιξαν σπίτια για ένα ζεστό μπάνιο. Κυρίως όμως άνοιξαν καρδιές και μυαλό», αναφέρει το «Καλώς Τους» με αφορμή τη συμπλήρωση δύο μηνών λειτουργίας του, και γι΄ αυτό εκφράζει την πεποίθηση ότι τελικά «η ελληνική κοινωνία κέρδισε το στοίχημα με την ιστορία, σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο και το λαό, έκανε δική της υπόθεση την προσφυγική κρίση, όσο καμία άλλη στην Ευρώπη. Και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο αλλά χαίρει της εκτίμησης και του θαυμασμού σε ολόκληρο τον κόσμο». Αποδείχθηκε όπως λένε οι εμπνευστές και οι άνθρωποι του «Καλώς Τους», ότι «η φιλοξενία του ελληνικού λαού δεν είναι ένα φολκλόρ και ένας μύθος, είναι μια αδιάψευστη πραγματικότητα».

Το «Καλώς Τους» θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί που βρίσκονται πρόσφυγες, εκεί που ενεργοποιείται η αλληλεγγύη, θα συνεχίσει να προτείνει καλές πρακτικές για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, ιδέες για τη στέγαση και την ένταξη και θα συνεχίσει να καταγράφει όλες αυτές τις μοναδικές στιγμές με φωτογραφίες κάθε στιγμής από αυτή την πολύτιμη εμπειρία με τις οποίες «φτιάχνεται η αφήγηση της δρώσας ιστορίας, στην Ελλάδα της ανθρωπιάς όπου η αλληλεγγύη κάνει τα αδύνατα δυνατά».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.