Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ο άνθρωπος με το «μισό κεφάλι» που κρίθηκε κατάλληλος για εργασία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η οργή του άνδρα που έχει παράλυση και απώλεια μνήμης.

Ο 50χρονος Kenny Bailey από το Ηνωμένο Βασίλειο ζει με «μισό κεφάλι», αφού μέρος του κρανίου του αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια εγχείρησης που έκανε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πλέον ο Bailey έχει συχνά απώλεια μνήμης, έχει παραλύσει κατά μήκος της αριστερής πλευράς του σώματός του και αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα ενώ επιπλέον έχει να διαχειριστεί και την απόφαση του Βρετανικού Τμήματος Εργασίας και Συντάξεων το οποίο ανακοίνωσε ότι είναι «ικανός προς εργασία». Μετά την έκθεση των ιατρικών εξετάσεων, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι του ανακοίνωσαν,, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail ότι το επίδομα και η οικονομική ενίχυση που είχε μηνιαίως θα σταματήσει.

Ο ίδιος δηλώνει εξοργισμένος με αυτή την απόφαση και αναφέρει ότι η κατάστασή του δεν είναι συνηθισμένη, ότι ουσιαστικά ζει με μισό κεφάλι και ότι σίγουρα δεν είναι σε θέση να εργαστεί με ασφάλεια. «Είμαι τόσο θυμωμένος. Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που παίρνουν επιδόματα και είναι κατάλληλα για εργασία. Αλλά οι άνθρωποι σαν εμένα που πραγματικά το χρειάζονται, δεν μπορούν να το πάρουν. Χρησιμοποιώ τα χρήματα για να πληρώσω τους λογαριασμούς μου - το φυσικό αέριο, το ηλεκτρικό, το νερό, τα δημοτικά τέλη και οτιδήποτε άλλο - και ό, τι έχει απομείνει το χρησιμοποιώ για να αγοράσω τρόφιμα. Αλλά επειδή μπορώ να χρησιμοποιήσω τη δεξιά μου πλευρά, λένε πως είμαι ικανός για εργασία. Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το χέρι μου, εχώ κακή ισορροπία και δεν μπορώ να επικεντρωθώ σε πράγματα» αναφέρει ο 50χρονος εκφράζοντας την αγανάκτησή του.

Ο Bailey εργαζόταν σε ένα αρτοποιείο όταν υπέστη το εγκεφαλικό επεισόδιο, τον Ιούνιο του 2014 και τότε ο ίδιος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση έκτακτης ανάγκης για να περιοριστεί η διόγκωση στον εγκέφαλό του με τους γιατρούς να φοβούνται ότι δεν θα τα καταφέρει. Ο ίδιος πρόκειται να υποβληθεί αργότερα σε νέα επέμβαση ώστε μια μεταλλική πλάκα να προστατεύει το κεφάλι του ενώ τώρα διεκδικεί και πάλι το επίδομα το οποίο όπως αναφέρει δικαιούται.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.