Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Προχωράει το έργο της κωδικοποίησης της τουριστικής νομοθεσίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 1η Ιουνίου 2016.

Εντάχθηκε η πράξη «Κωδικοποίηση Τουριστικής Νομοθεσίας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα 2014 - 2020» με σημερινή απόφαση του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Γιώργο Ιωαννίδη.

Η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 1η Ιουνίου 2016 και η ημερομηνία λήξης της ορίζεται η 3η Ιουλίου 2017, ενώ η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 238.886 ευρώ.

Αντικείμενο της πράξης είναι η κωδικοποίηση του συνόλου της νομοθεσίας που αφορά στον τομέα του τουρισμού.

Στόχος της κωδικοποίησης είναι η συγκέντρωση, ενοποίηση, εκκαθάριση και συστηματική ταξινόμηση των νομοθετικών κειμένων και κανονιστικών διατάξεων του συγκεκριμένου τομέα πολιτικής.

Επιπλέον το έργο αποσκοπεί αφενός στη συγκέντρωση και καταγραφή των ειδικότερων νομοθετικών διατάξεων και κανονιστικών πράξεων από τις οποίες προκύπτουν διοικητικές απαιτήσεις προς τις επιχειρήσεις και τον πολίτη και αφετέρου στη συγκέντρωση και καταγραφή κάθε άλλης σχετικής ύλης (νομολογίας, αρθρογραφίας, διοικητικών και δικαστικών αποφάσεων, εγκυκλίων και γνωμοδοτήσεων του ΝΣΚ).

Εν συνεχεία στο πλαίσιο της καλής νομοθέτησης θα πραγματοποιηθεί Ανάλυση Κανονιστικών Επιπτώσεων (ΑΚΕ) της κωδικοποιημένης ύλης.

Η ΑΚΕ αποτελεί το πλαίσιο εντός του οποίου αξιολογούνται οι πιθανές επιπτώσεις μιας ρύθμισης και παρουσιάζεται το εύρος των εναλλακτικών επιλογών που είναι διαθέσιμες.

Το προς κωδικοποίηση νομοθετικό και κανονιστικό υλικό είναι το σύνολο των διατάξεων που (ανεξάρτητα από την εμπλοκή ή συναρμοδιότητα άλλου υπουργείου) ρυθμίζει ζητήματα τουρισμού και τουριστικής πολιτικής.

Κατά συνέπεια αρμόδιο ή (για τις κανονιστικές ρυθμίσεις) επισπεύδουν υπουργείο είναι το υπουργείο Τουρισμού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.