Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ η αποχή των δικηγόρων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το θέμα έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά την προσφυγή δύο δικηγόρων.

Για το κρίσιμο θέμα της συνταγματικότητας της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων καλείται να αποφανθεί η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το θέμα έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά την προσφυγή των δικηγόρων Παναγιώτη Καλαντζάκου και Αντώνη Ξενάκη οι οποίοι ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποχές του δικηγορικού κόσμου.

Κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον της Ολομέλειας, από την πλευρά της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας παραστάθηκαν ο πρόεδρος της και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών Φίλιππος Σπυρόπουλος και ο Αλέξανδρος Λεοντόπουλος-Βαβμέτσος οι οποίοι στήριξαν τις αποφάσεις για την αποχή λόγω του ασφαλιστικού. Ενδεικτικό είναι πως στην δικαστική αίθουσα παραβρέθηκαν και αρκετοί πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων της περιφέρειας.

Τα δικά τους επιχειρήματα ανέπτυξαν από την πλευρά τους οι δυο δικηγόροι οι οποίοι έχουν προσφύγει κατά της αποχής. Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.