Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Στην επιτάχυνση των έργων υποδομής στον Φαληρικό Όρμο συμφώνησαν Σκουρλέτης-Δούρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δούρου: Για πρώτη φορά έχει επιτευχθεί σύμπνοια απόψεων ανάμεσα στην Περιφέρεια, τους δήμους και τους κατοίκους.

Η δρομολόγηση και η επιτάχυνση σημαντικών έργων υποδομής και ανάπλασης στον Φαληρικό Όρμο, που θα διευκολύνουν τη ζωή και θα ενισχύσουν την ασφάλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη και του αναπληρωτή υπουργού, Γιάννη Τσιρώνη, με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όπως έγινε γνωστό, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις προβλέψεις του Προεδρικού ∆ιατάγματος για την ανάπλαση της περιοχής, με έμφαση στα όσα καθορίζει για τα αντιπλημμυρικά έργα, τις παρεμβάσεις στην οδοποιία και τις μετατροπές στη γραμμή του τραμ, τα οποία η Περιφέρεια Αττικής προσεγγίζει με την αίσθηση του επείγοντος.

Από την πλευρά της Περιφέρειας, η κ. Δούρου επεσήμανε ότι τα έργα είναι σημαντικό να προωθηθούν και ότι για πρώτη φορά έχει επιτευχθεί σύμπνοια απόψεων ανάμεσα στην Περιφέρεια, τους δήμους και τους κατοίκους, ώστε να υλοποιηθούν βασικές παρεμβάσεις.

Ο κ. Σκουρλέτης τάχθηκε υπέρ της ανάγκης επιτάχυνσης των διαδικασιών, ταυτόχρονα με τη διεκπεραίωση κάθε τυπικής υποχρέωσης, και πρότεινε την πραγματοποίηση νέας συνάντησης, σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να διαπιστωθεί η πρόοδος της υπόθεσης. Ταυτόχρονα, έθεσε το ζήτημα της συνολικής εξέτασης των παρεμβάσεων σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου.

Ο κ. Τσιρώνης υπογράμμισε ότι οι παρεμβάσεις οφείλουν να εντάσσονται σε μία γενικότερη προσέγγιση και όπου υπάρχει έλλειψη ή κριθεί απαραίτητο, να υλοποιηθούν οι αναγκαίες μελέτες, με έμφαση στην απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στην περιοχή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η γγ Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ειρήνη Κλαμπατσέα, η γγ του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χριστίνα Μπαριτάκη, ο διευθυντής του γραφείου υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Χρήστος Καπάταης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.