Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

«Παιδικό επισκεπτήριο» στις φυλακές Γρεβενών


Ανακοινώθηκε η δημιουργία χώρου συζυγικών συναντήσεων - Δείτε φωτογραφίες.

Ο πρώτος στην Ελλάδα, ειδικά διαμορφωμένος, χώρος όπου οι κρατούμενοι γονείς θα μπορούν να συναντούν τα παιδιά τους εγκαινιάστηκε στη φυλακή Γρεβενών.

Το «Παιδικό επισκεπτήριο» εγκαινίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος. Πρόκειται για έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με κατάλληλη επίπλωση και ζωγραφισμένους τοίχους σαν παιδικό δωμάτιο, στον οποίο θα συναντιούνται οι κρατούμενοι γονείς με τα παιδιά τους. Θα υπάρχει οπτική επιτήρηση από σωφρονιστικό υπάλληλο η οποία όμως θα γίνεται με σχετική απόκρυψη. Το παιδί θα φτάνει στο χώρο αυτό χωρίς να μπαίνει στο εσωτερικό της φυλακής. Την εποπτεία της συγκεκριμένης δράσης είχε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Ευτύχης Φυτράκης.

Το «παιδικό επισκεπτήριο», σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, υλοποιεί την πολιτική για φυλακές με ανθρώπινο πρόσωπο, με ειδικότερο σκοπό να μπορούν οι γονείς κρατούμενοι να περνούν χρόνο με τα μικρά παιδιά τους σε κατάλληλες συνθήκες. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η μείωση των αρνητικών συνεπειών της φυλάκισης και η ενδυνάμωση των οικογενειακών σχέσεων, με τελικό βέβαια σκοπό την υποβοήθηση της ομαλής επανένταξης του κρατουμένου στο κοινωνικό, επαγγελματικό και οικογενειακό περιβάλλον. Ταυτόχρονα, βέβαια, το παιδί μπορεί να ωφεληθεί από την επαφή με τον κρατούμενο γονιό του.

Το συγκεκριμένο έργο έγινε χωρίς πρόσθετη δημόσια δαπάνη, αλλά με τις προσπάθειες του προσωπικού και των κρατουμένων. Τα μοντέρνα παιδικά έπιπλα είναι αντικείμενα δωρεάς. Ο χώρος διακοσμήθηκε με ζωγραφιές από κρατούμενο, στον οποίο ο Υπουργός απένειμε έπαινο και χρηματικό βραβείο.

Ήδη, ετοιμάζεται αντίστοιχος χώρος στη φυλακή Γυναικών Θήβας ενώ θα ακολουθήσουν και αλλού.

Με την ευκαιρία, ο Υπουργός συνομίλησε με κρατουμένους και επισκέφθηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, το συμβουλευτικό σταθμό του ΚΕΘΕΑ ,καθώς και το νέο αναγνωστήριο των κρατουμένων. Παράλληλα ενημερώθηκε για τη λειτουργία «ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου» (μέσω skype), που λειτουργεί πιλοτικά με την παρουσία ψυχολόγων του καταστήματος.

Επίσης, ανακοίνωσε την δημιουργία του χώρου συζυγικών/συντροφικών συναντήσεων, σε κατάλληλο χώρο της φυλακής. Θα είναι ο πρώτος χώρος στην Ελλάδα, αποτελεί όμως διεθνή πρακτική ενώ περιλαμβάνεται και στο σχέδιο του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Παντελίδης στη θέση του οδηγού σύμφωνα με νέες πληροφορίες


Από τη θέση του οδηγού απεγκλωβίστηκε ο Παντελής Παντελίδης σύμφωνα με την έκθεση της πυροσβεστικής, όπως μετέδωσε το Ε.

Στην έκθεση αναφέρεται πως ο λαϊκός τραγουδιστής απεγκλωβίστηκε από τους πυροσβέστες από την αριστερή πλευρά του οχήματος και η στάση του σώματος του δείχνει πως ήταν αυτός που οδηγούσε το τζιπ το μοιραίο πρωινό της 18ης Φεβρουαρίου όπου έχασε τη ζωή του στη γέφυρα της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος του παλαιού αεροδρομίου.

Το πόρισμα της Πυροσβεστικής έρχεται να επιβεβαιώσει τη δήλωση της συνεπιβάτιδας του Παντελίδη, Φρόσως Κυριακού, που στη Realnews της περασμένης Κυριακής είχε αποκαλύψει πως δεν οδηγούσε εκείνη το τζιπ αλλά ο τραγουδιστής.



Την ίδια ώρα σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας tovima.gr, στους αστυνομικούς της Τροχαίας Ελληνικού που χειρίζονται το τροχαίο του Παντελίδη έφτασε η έκθεση με τις αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές διαπιστώθηκε ότι ο Παντελής Παντελίδης είχε καταναλώσει ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, ενώ στο αίμα του άτυχου καλλιτέχνη δεν βρέθηκε οποιαδήποτε άλλη ουσία, όπως ναρκωτικά και φάρμακα.

-----------

Τι αναφέρει η αιματολογική και τοξικολογική εξέταση για τον Παντελή Παντελίδη

Τι δείχνει η έκθεση, σύμφωνα με πληροφορίες από το «Βήμα».



Ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα αλκοόλ είχε καταναλώσει ο δημοφιλής τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης πριν από ενάμιση μήνα, όπως προκύπτει από την αιματολογική και τοξικολογική εξέταση που παραδόθηκε στις κεντρικές υπηρεσίες της Τροχαίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», η ποσότητα που βρέθηκε να έχει καταναλώσει ο γνωστός καλλιτέχνης είναι άνω του 1,5 γραμμαρίου ανά λίτρο, όταν το όριο είναι 0,50 γραμμάρια. Αντιθέτως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο αίμα του άτυχου καλλιτέχνη δεν βρέθηκε οποιαδήποτε άλλη ουσία (ναρκωτικά, φάρμακα κ.λπ.).

Την ίδια ώρα στελέχη της Πυροσβεστικής που έχουν ενημερωθεί για τη διαδικασία απεγκλωβισμού του τραγουδιστή και των δύο γυναικών από το μοιραίο τζιπ σημείωναν ότι «έχει παραδοθεί σχετική έκθεση στην Τροχαία Ελληνικού όπου προσδιορίζεται με απόλυτη σαφήνεια ότι το ΙΧ οδηγούσε ο καλλιτέχνης και οι ισχυρισμοί περί του αντιθέτου που διατυπώνονται δεν έχουν οποιαδήποτε βάση».

Το τροχαίο δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον Παντελή Παντελίδη ενώ οι δύο συνεπιβάτιδες τραυματίστηκαν σοβαρά στις 8:20 της 18ης Φεβρουαρίου στη γέφυρα της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος του παλιού αερολιμένα Ελληνικού.

Ο εντοπισμός της μεγάλης ποσότητας αλκοόλ στο αίμα του οδηγού του ΙΧ αναμένεται να είναι ο πλέον καθοριστικός παράγοντας στη διερεύνηση του δυστυχήματος. Κρίσιμες παράμετροι θα είναι η ταχύτητα τη στιγμή της εκτροπής του οχήματος αλλά και η καταλληλότητα των παλαιών κιγκλιδωμάτων -η γέφυρα κατασκευάστηκε το 1969 και ήταν η πρώτη αερογέφυρα εν Ελλάδι- που εισήλθαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και προκάλεσαν σημαντικούς τραυματισμούς στους επιβάτες.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.tovima.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αβέβαιο το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης


Εξετάζονται σενάρια και πλάνα για να κρατηθεί στη ζωή.

Η τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ, κρέμεται από μια κλωστή, αλλά υπάρχει ελπίδα- όλοι οι εμπλεκόμενοι εξετάζουν διάφορα πλάνα, όχι μόνο για το πώς θα κρατηθεί στη ζωή η βιομηχανία, αλλά και για να υιοθετηθεί το σενάριο εκείνο που θα την θέσει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης και κερδοφορίας.

Ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Γιώργος Λάντζας, δήλωσε στο ΑΠΕ: «Παρουσιάσαμε το επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς. Μας ανέφεραν ότι είναι μεν ρεαλιστικό, ωστόσο μας επισήμαναν ότι δεν είναι τόσο καλό για να εγκριθεί η χρηματοδότηση που χρειάζεται η ΕΒΖ». Πρόσθεσε ότι «ζητούν τέτοια κερδοφορία, που η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ΕΒΖ, δεν μπορεί να παρουσιάσει για τα επόμενα τρία χρόνια».

Ωστόσο, σημείωσε, «τίποτα όμως δεν έχει κριθεί οριστικά, αφού στις 30 Μαρτίου 2016, έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς. Εν τω μεταξύ θα καταρτιστεί και το σχέδιο χρηματοδότησης που θα μας παρουσιάσουν». Πρόσθεσε δε ότι, «το μόνο άσχημο σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι το ασφυκτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο εμείς, η διοίκηση της ΕΒΖ, θα πρέπει να λάβουμε τις οριστικές μας αποφάσεις».

Στο μεταξύ, από την πλευρά του, ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης -ο οποίος μαζί με συναδέλφους του βρέθηκε στην Αθήνα όπου είχαν επαφές με διάφορα στελέχη που εμπλέκονται στο θέμα της ΕΒΖ-, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμανε: «τις τελευταίες ώρες ακούμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν δέχεται τελικά το επιχειρησιακό πλάνο που παρουσίασε η διοίκηση της ΕΒΖ και προτίθεται να καταθέσει νέα πρόταση». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κ. Μπογιαννίδη «η εκδήλωση ενδιαφέροντος από επενδυτές για αγορά των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία, ανέτρεψε το αρχικό πλάνο και σήμερα εξετάζεται μεν η χρηματοδότηση της εταιρείας, αλλά με βάση το σενάριο να πουληθούν τα ακίνητα της εταιρείας και να παραμείνουν στην βιομηχανία μόνο αυτά σε Πλατύ, Ορεστιάδα και Σέρρες και υπό τον όρο ότι θα αποπληρωθεί η οφειλή ύψους 50 εκατ. ευρώ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Τράπεζα Πειραιώς, εντός της επόμενης δεκαετίας».

Όπως εξήγησε ο κ. Μπογιαννίδης «σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή αυτή η πρόταση, τότε θα υπάρξει χρηματοδότηση της εταιρείας, 5,5 εκατ. ευρώ άμεσα και άλλα 6,5 εκατ. ευρώ κάποια στιγμή, χωρίς αυτή να διευκρινίζεται». Πρόσθεσε «ο Σέρβος επενδυτής δίνει μεν 25 εκατ. ευρώ για τα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ στην Σερβία, αλλά ποιος σκέφτεται ότι εάν προχωρήσει το deal, τότε η βιομηχανία το πιο πιθανόν θα αποτελεί παρελθόν;», διερωτήθηκε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ -ενδεχομένως και σήμερα- πρόκειται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στελεχών της κυβέρνησης, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα μέχρι στιγμής δεδομένα για το θέμα της ΕΒΖ, αλλά και να διερευνηθεί εάν υπάρχει άλλη πηγή χρηματοδότησης. Σύμφωνα δε με άλλες πληροφορίες επανέρχεται το ενδιαφέρον Βραζιλιάνικου ομίλου για συνεργασία με την ΕΒΖ, κλιμάκιο του οποίου βρέθηκε στην Βόρεια Ελλάδα πέρυσι το καλοκαίρι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η διαφήμιση γραφείου τελετών που σαρώνει τα social media


Μία διαφορετική διαφήμιση κατάφερε να τραβήξει την προσοχή των Θεσσαλονικέων, η οποία είναι ιδέα ενός γραφείου τελετών και χρησιμοποίει μία φράση που έχει γίνει μόδα, ειδικά στο διαδίκτυο. Το μήνυμα είναι σαφές και αναφέρει: "YOLO. You Only Live Once".



Σύμφωνα με τοπικά μέσα, σε παλαιότερη διαφήμισή του το ίδιο γραφείο τελετών τόνιζε το πόσο σημαντικό είναι να λέμε και καμιά καλή κουβέντα γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί.

"Πες και κάτι όμορφο σήμερα… Μην περιμένεις", ανέφερε το διαφημιστικό μήνυμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φούρναρης στην Κρήτη τυλίχθηκε στις φλόγες


Στις φλόγες τυλίχθηκε ένας 63χρονος στον φούρνο που διατηρεί στην Αξο Μυλοποτάμου. Η φωτιά εκδηλώθηκε όταν ο άτυχος φούρναρης προσπάθησε να μεταφέρει βενζίνη από ένα δοχείο σε ένα άλλο. Οι φλόγες τον έζωσαν γρήγορα λόγω του εύφλεκτου υγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα άλλο άτομο που είδε το περιστατικό προσπάθησε με πυροσβεστήρα να σβήσει τη φωτιά που έκαιγε τον φούρναρη και όταν το κατάφερε κάλεσε τις αρχές. Ο 63χρονος αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ φέροντας εγκαύματα στο 80% του σώματός του. Ο φούρναρης εισήχθη στη ΜΕΘ ωστόσο οι θεράποντες ιατροί έκριναν αναγκαία τη μεταφορά του ασθενούς στην Αθήνα σε μονάδα εγκαυμάτων.

Από εκείνη τη στιγμή στήθηκε επιχείρηση για την αεροδιακομιδή του πολυεγκαυματία από το Ηράκλειο στην Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος και από εκεί στην Αθήνα.

Η κατάσταση της υγείας του 63χρονου που βρίσκεται σε καταστολή κρίνεται σοβαρή.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουρίστρια κολύμπησε για να προλάβει… κρουαζιερόπλοιο


Εντοπίστηκε με υποθερμία από ψαράδες 500 μέτρα από την ακτή.

Το κρουαζιερόπλοιο απέπλευσε χωρίς να είναι εν πλω και εκείνη αποφάσισε να το προφτάσει κολυμπώντας! Ο λόγος για μια 65χρονη βρετανίδα τουρίστρια η οποία για καλή της τύχη διασώθηκε από τη θάλασσα σε κατάσταση υποθερμίας μιας και επιχείρησε να φτάσει το πλοίο με αυτό τον τρόπο.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου από το λιμάνι του Φουνσάλ, στη Μαδέρα της Πορτογαλίας.

Η γυναίκα, που έτρεμε από το κρύο αλλά κρατούσε σφιχτά στην αγκαλιά της μια μικρή βαλίτσα, εντοπίστηκε γύρω στα μεσάνυχτα στα νερά του Ατλαντικού, σε απόσταση 500 μέτρων από την ακτή, από ντόπιους ψαράδες που άκουσαν τις φωνές της, σύμφωνα με τον λιμενάρχη του Φουνσάλ Φελίξ Μάρκες.

Το Φουνσάλ στη Μαδέρα

Η τοπική εφημερίδα Κορέιο ντα Μάνια ανέφερε ότι η τουρίστρια καυγάδισε με τον σύζυγό της και αποφάσισε να κατέβει από το κρουαζιερόπλοιο Marco Polo που είχε πιάσει στο λιμάνι του Φουνσάλ. Σκόπευε μάλιστα να επιστρέψει αμέσως στη Βρετανία με αεροπλάνο.

Μόλις όμως έφτασε στο αεροδρόμιο, στο ανατολικό άκρο του νησιού, είδε από μακριά να περνάει το κρουαζιερόπλοιο της βρετανικής εταιρείας Cruise & Maritime Voyages το οποίο είχε αποπλεύσει και κατευθυνόταν στη Λισαβόνα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, έτρεψε και πήδηξε στη θάλασσα για να το φτάσει κολυμπώντας, εξήγησε ο Μάρκες.

Τέσσερις ώρες αργότερα, διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Φουνσάλ, πάσχοντας από υποθερμία.

Στο μεταξύ, ο σύζυγός της δεν βρισκόταν πια πάνω στο κρουαζιερόπλοιο: πήγε κι αυτός στο αεροδρόμιο και γύρισε στη Βρετανία με το πρώτο αεροπλάνο...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΣτΕ οι φαρμακοποιοί κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας γιανα ακυρωθούν οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις.

Αντισυνταγματικές και παράνομες χαρακτηρίζουν οι φαρμακοποιοί τις υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες απελευθερώνεται το επάγγελμα του φαρμακοποιού. Για το λόγο αυτό ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθούν οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις.

Στην προσφυγή τους οι φαρμακοποιοί κάνουν λόγο για δημιουργία δύο ταχυτήτων επιχειρηματιών φαρμακείων καθώς όπως υποστηρίζουν δίνεται στους «ιδιώτες η ευχέρεια να αποκτήσουν δεσπόζουσα θέση έναντι των επιστημόνων φαρμακοποιών».

Όπως υπογραμμίζουν παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4 Συντάγματος) καθώς καθορίζει τα κριτήρια της σειράς προτίμησης μεταξύ φαρμακοποιών που διεκδικούν μια προκηρυχθείσα άδεια ίδρυσης φαρμακείου βάσει πληθυσμιακών κριτηρίων. Και αυτό γιατί απαιτούνται διαφορετικά άνισα κριτήρια χορήγησης άδειας φαρμακείου μεταξύ φαρμακοποιού και ιδιώτη μη φαρμακοποιού. Κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να εισάγεται διακριτική μεταχείριση σε «βάρος των φαρμακοποιών έναντι των ιδιωτών και τίθενται αδικαιολόγητοι περιορισμοί στην πρόσβαση στο επάγγελμα».

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο νομοθετικό πλαίσιο τα φαρμακεία των ιδιωτών μη φαρμακοποιών θα λειτουργούν με τη μορφή Ε.Π.Ε. και υποχρεωτικά θα υπάρχει συνέταιρος φαρμακοποιός με μερίδιο 20%.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνοιξε το πασχαλινό αυγό της και βρήκε κάτι ξεχασμένο από τον υπάλληλο


Δείτε τη φωτογραφία που δημοσίευσε η γυναίκα που έκανε την «ανακάλυψη».

Μια έκπληξη έκρυβε το κουτί με το πασχαλινό αυγό που αγόρασε μία γυναίκα την Κυριακή. Μόλις το άνοιξε, ανακάλυψε ότι εκτός από το αυγό και τα σοκολατένια κεράσματα που περιείχε μέσα, κάποιος είχε ξεχάσει εκεί -το πιθανότερο ο υπάλληλος που έφτιαχνε το κουτί- ένα ζευγάρι γυαλιά μυωπίας.

Η Charlotte Garner ανέβασε τη φωτογραφία με τα γυαλιά, στη σελίδα της εταιρείας παραγωγής του αυγού στο Facebook κι έγραψε:

«Απλά άνοιξα το πασχαλινό αυγό μου κι ένας από τους υπαλλήλους σας πρέπει να έχει αφήσει τα γυαλιά του εκεί και τώρα τα έχω εγώ».

Η φωτογραφία έλαβε χιλιάδες likes, σχόλια και κοινοποιήσεις. Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων είδαν την αστεία πλευρά του γεγονότος και το αντιμετώπισαν με χιούμορ, όπως και η ίδια η γυναίκα που έκανε την ανακάλυψη.

Ένας από τους χρήστες ανέφερε αστειευόμενος ότι μάλλον τα γυαλιά είναι εξάρτημα που έβαλε εσκεμμένα η εταιρεία μέσα στη συσκευασία προκειμένου να αντισταθμίσει το πλέον μικρό μέγεθος των γλυκισμάτων της.

Αν και η εταιρεία δεν έχει απαντήσει για το πώς μπορεί να βρέθηκαν εκεί τα γυαλιά, η Charlotte εικάζει ότι η μόνη λογική εξήγηση είναι να τα άφησε κατά λάθος κάποιος εργαζόμενος την ώρα που ετοίμαζε τη συσκευασία.

Η γυναίκα που δημοσίευσε τη φωτογραφία, ψάχνει τώρα τον υπάλληλο που μάλλον έχει χάσει τα γυαλιά του, για να του τα επιστρέψει.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην απεργία της 7ης Απριλίου


Απαίτηση για απόσυρση του ασφαλιστικού νόμου λαιμητόμου που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση».

Στην 24ωρη απεργία της 7ης Απριλίου ημέρα Πέμπτη στο Δημόσιο θα συμμετέχει και το ΠΑΜΕ το οποίο θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί. Το ΠΑΜΕ κάνει κάλεσμα προς όλους για μαζική συμμετοχή έχοντας ως κεντρικό σύνθημα την απαίτηση για απόσυρση του ασφαλιστικού «νόμου λαιμητόμου που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση και οδηγεί σε νέες περικοπές στις συντάξεις», όπως υποστηρίζει.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμα του το ΠΑΜΕ «η απεργία που έχουμε μπροστά μας, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, θα είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση με την κυβέρνηση και τους συμμάχους της, τον ΣΕΒ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Γίνεται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τα μέτρα λαιμητόμο στη Βουλή. Το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο. Κάθε σωματείο, κάθε δημόσιος υπάλληλος να πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του. Ν' ανοίξει μέτωπο στην κυβερνητική πολιτική, στις απαιτήσεις των δανειστών και της Ε.Ε. που από την μια φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας και από την άλλη δίνουν νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους για ν' αυξήσουν την κερδοφορία τους».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Αθήνας


Θα απέχουν από τα καθήκοντά τους έως τις 4 Απριλίου.

Την συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντα τους μέχρι τις 4 Απριλίου αποφάσισαν οι δικηγόροι της Αθήνας. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, επαναλαμβάνει την πάγια θέση του δικηγορικού σώματος ότι το ασφαλιστικό προσχέδιο της κυβέρνησης καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, είναι αναξιόπιστο και μη βιώσιμο και πρέπει να αποσυρθεί, προκειμένου να εκκινήσει διάλογος με όλους τους κοινωνικούς φορείς.

Το Δ.Σ του ΔΣΑ, αφού διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει έως τώρα ουσιαστική ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα του δικηγορικού σώματος, κατόπιν και της απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στις 24/3/2016, αποφάσισε: Την συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων της Αθήνας έως και την Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτες πτήσεις προς και από Λιλ από την Aegean


Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών παραμένει κλειστό.

Έκτακτες πτήσεις προς/από το αεροδρόμιο της Λιλ θα διενεργήσει η Aegea, για διευκόλυνση των επιβατών, την Πέμπτη 31 Μαρτίου και την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016, καθώς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών παραμένει κλειστό.

Μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της περασμένης Τρίτης, το αεροδρόμιο των Βρυξελλών έχει κλείσει μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης από τις βελγικές αρχές, με αποτέλεσμα οι προγραμματισμένες πτήσεις της AEGEAN να ακυρώνονται.

Οι έκτακτες πτήσεις προς/από την Λιλ στη Γαλλία, έχουν προγραμματιστεί ως κάτωθι
Ημερομηνία Πτήση Δρομολόγιο Ώρες (Local)

31 Μαρτίου A3 628 Αθήνα - Λίλ 08:30-10:40

31 Μαρτίου A3 629 Λίλ - Αθήνα 11:30-15:30

1 Απριλίου A3 628 Αθήνα - Λίλ 08:30-10:40

1 Απριλίου A3 629 Λίλ - Αθήνα 11:30-15:30

Οι επιβάτες θα πρέπει μετά την άφιξή τους στην Λιλ να απευθύνονται στο γραφείο πληροφοριών του αεροδρομίου προκειμένου να λάβουν όλες τις πληροφορίες όσον αφορά στα δρομολόγια. Παράλληλα το αεροδρόμιο της Λιλ έχει καλή και συχνή σιδηροδρομική σύνδεση με τις Βρυξέλλες.

Για τροποποιήσεις/κρατήσεις εισιτηρίων οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κάτωθι τηλέφωνα πριν αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο της Λιλ.

· Ελλάδα: στο 801 11 20000 (από σταθερό με αστική χρέωση), (+30) 210 6261000 (από κινητό).

· Βέλγιο: (+32) 275 34710

· Γαλλία: (+33) 170 031323 ή με τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αλλαγές εισιτηρίων πραγματοποιούνται χωρίς τέλη και οι ακυρώσεις με πλήρη επιστροφή χρημάτων, για όλους τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια προς / από τις Βρυξέλλες που έχουν εκδοθεί έως 21 Μαρτίου 2016 και με αρχική ημερομηνία ταξιδίου έως 7 Απριλίου 2016 και με νέα ημερομηνία πτήσης έως 31 Μαΐου 2016. Η εταιρεία θα ενημερώνει τους επιβάτες της με νεότερες πληροφορίες μέσω του www.aegeanair.com


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεταφέρεται για τις 3 Μαΐου η αργία της Πρωτομαγιάς


Φέτος συμπίπτει με την Κυριακή του Πάσχα.

Μεταφέρεται η αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αφού φέτος συμπίπτει με την Κυριακή του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, η αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρεται για την Τρίτη 3 Μαΐου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας για την καινοτομία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση


Κούλογλου: Οι νέοι επιστήμονες να αξιοποιήσουν όλα τα εργαλεία.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας με θέμα «Καινοτομία, Ανάπτυξη και Νέα Εργαλεία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» που διοργάνωσε το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου αναφέρθηκε στα προγράμματα μαθησιακής κινητικότητας και άσκησης των φοιτητών και των νέων επιστημόνων εντός των συνόρων της ΕΕ.

Μίλησε για την ανάγκη να ενισχυθεί η νεανική επιχειρηματικότητα και οι απόφοιτοι των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων να αξιοποιήσουν τα εργαλεία που υπάρχουν για την ίδρυση νέων και καινοτόμων επιχειρήσεων. Ανέφερε παραδείγματα και πρόβαλε βίντεο από καλές πρακτικές επιχειρηματικής δράσης στη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Ισπανία σε καινοτόμες επενδύσεις στην κοινωνική οικονομία, στην αγροτική παραγωγή και στην «πράσινη» οικονομία, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκά προγράμματα και των οποίων σήμερα οι επενδυτές έχουν σταθεροποιήσει την οικονομική τους θέση στην αγορά.

Ο κ. Κούλογλου κάλεσε τους νέους επιστήμονες να αξιοποιήσουν όλα τα εργαλεία και τις ευκαιρίες που προσφέρονται μέσω των προγραμμάτων και αφορούν την κινητικότητά τους και την εργασιακή εμπειρία εντός της ΕΕ.

Υποστήριξε ότι το φαινόμενο υπερσυγκέντρωσης πλούτου συνεχίζει να αποτελεί μάστιγα και ανασταλτικό παράγοντα στην πραγματική οικονομία για τον αναπτυσσόμενο και ανεπτυγμένο κόσμο, και ανέφερε ότι οι 62 πιο πλούσιοι πολίτες του πλανήτη από το 2010 έως το 2015 αύξησαν την περιουσία τους κατά 46%, ενώ την ίδια στιγμή ελέγχουν το 50% του παγκόσμιου πλούτου.

Ο Δημήτρης Νασιούλας εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανάφερε ότι «το 2011 η ΕΕ θεσμοθέτησε την κοινωνική Επιχειρηματικότητα που θεωρείται μια από τις “ναυαρχίδες” των επιλογών της με ορίζοντα το 2020», σημειώνοντας ότι «η ισχύς εν τη ενώσει» μπορεί να αποτελέσει από τα πλεονεκτήματα για νέους επιχειρηματίες σε πρωτοβουλίες τους για θέματα Κοινωνικής Οικονομίας.

Ο Ναούμ Δίτσιος, ένας από τους δραστήριους επιχειρηματίες της Καστοριάς στον κλάδο της επεξεργασίας γούνας με διεθνή παρουσία στις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας, ανέλυσε πόσο σημαντικός είναι ο παράγοντας της αξιοπιστίας στην ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης και των προϊόντων που διακινεί στις παγκόσμιες αγορές.

Η ημερίδα ήταν ενταγμένη στο κύκλο εκδηλώσεων που διοργανώνει το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και που φέτος κλείνει 40 χρόνια από την ίδρυσή του. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ιδρύματος καθηγητής Νίκος Ασημόπουλος, οι εκδηλώσεις με αναφορά σε θέματα καινοτομίας, έρευνας, ίδρυσης επιχειρήσεων, διεθνείς πρακτικές, και συνεργασίες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εσωτερικών την Πέμπτη


Καταγγέλλει αθέτηση δεσμεύσεων σε αιτήματα του κλάδου.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών θα πραγματοποιήσουν τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο νομό Αττικής την προσεχή Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για αθέτηση δεσμεύσεων σε αιτήματα του κλάδου, ενώ προειδοποιεί με κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

Ζητά, μεταξύ άλλων, τη διατήρηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και υπολογισμό του στις συντάξιμες αποδοχές, την επαναφορά της διάταξης που αφορά τις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, τη μη κατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια της κατηγορίας ΥΕ εργαζόμενων κατηγορίας ΔΕ που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία, καθώς και τη διενέργεια ελέγχων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, επειδή όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι ψάχνουν οι πραγματογνώμονες για το δυστύχημα στη λεωφόρο Σούδας


Πέντε ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στην λεωφόρο Σούδας που στοίχισε τη ζωή σε έναν 64χρονο, όταν έσπασε ένα τεράστιο κλαδί και καταπλάκωσε τον άτυχο οδηγό, ειδικοί πραγματογνώμονες, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, μετέβησαν σήμερα για αυτοψία στο σημείο που σημειώθηκε το δυστύχημα.

Οι δυο πραγματογνώμονες ως ειδικοί φυτοΰγειονομικοί ελεγκτές, θα εξετάζουν κατά πόσο το δέντρο ήταν υγιές, την ηλικία του, την γενική του κατάσταση, αν υπήρχαν εμφανή σημάδια ότι το δέντρο ήταν άρρωστο καθώς και κατά πόσο οι καιρικές συνθήκες οδήγησαν στην αποκοπή τμήματος του δέντρου.

Παράλληλα οι δύο πραγματογνώμονες μετέβησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, όπου εκεί, αστυνομικοί της τροχαίας τους έδωσαν, φωτογραφίες από το κλαδί που έσπασε κόβοντας το νήμα της ζωής του 64χρονου, και οι οποίες θα αποτελέσουν μέρος των στοιχείων που συλλέγουν προκειμένου να καταλήξουν σε πόρισμα στο οποίο θα απαντά σε μια σειρά από ερωτήματα για τις συνθήκες που οδήγησαν στο δυστύχημα.

Σε μια εβδομάδα το πόρισμα των ειδικών

Η τροχαία Χανίων, και ενδεχομένως υπό το βάρος της πίεσης της κοινής γνώμης που συγκλονίστηκε από το δυστύχημα, "προχωρά" γρήγορα την προανάκριση για το τραγικό συμβάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές, ζήτησαν από τους δύο πραγματογνώμονες που μετέβησαν σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο, να παραδώσουν σε χρονικό διάστημα μόλις μιας εβδομάδας την έκθεσή τους.




Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μητέρα τριών παιδιών βρέθηκε ζωντανή 42 χρόνια μετά


Άφησε τα παιδιά στους γονείς της και εξαφανίστηκε.

Ήταν πριν 42 χρόνια όταν η Lula Gillespie-Miller πήρε την απόφαση να αφήσει τα τρία της παιδιά στους γονείς της, μάλιστα μόλις είχε γεννήσει το τελευταίο, και να εξαφανιστεί.

Από εκείνη τη μέρα κανείς δεν ξανάκουσε για εκείνη με εξαίρεση ένα γράμμα που έστειλε ένα χρόνο μετά. Έτσι όλοι την είχαν για νεκρή. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν την προηγούμενη βδομάδα. Η αστυνομία άρχισε να αναζητεί τα ίχνη της έπειτα από σχετικό αίτημα εθελοντικής οργάνωσης για αγνοουμένους. Κανείς δεν πίστευε μετά από τόσα χρόνια ότι θα βρεθεί ζωντανή.

Η Lula Gillespie-Miller εντοπίστηκε στο Τέξας αλλά με άλλο όνομα. Η 70χρονη σήμερα γυναίκα παραδέχθηκε ότι είναι η Lula Gillespie-Miller λέγοντας στους αστυνομικούς ότι ήταν πολύ νέα –ήταν 28 ετών τότε- για να είναι μητέρα κι έτσι αποφάσισε να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού και να φύγει αφήνοντας πίσω τα παιδιά της.



Η Tammy Miller, ήταν 2 ετών όταν έφυγε η μητέρα τους και όπως λέει η ίδια στο People, η απουσία της μητέρας της της στοίχισε πολύ. «Πέρασα πολλά χρόνια να αναρωτιέμαι το γιατί» εξομολογείται.

Ωστόσο, η Gillespie-Miller δεν φαίνεται να έχει μετανιώσει την πράξη της. Ενδεικτικό είναι όταν η κόρη της, Tammy, έμαθε για την ύπαρξή της και προσπάθησε να μιλήσει μαζί της στο τηλέφωνο, η μητέρα της της είπε ότι θα επικοινωνήσει μαζί της όταν το θελήσει η ίδια, ένα τηλεφώνημα που η Tammy θεωρεί ότι δεν θα γίνει ποτέ...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο αμερικανός συγγραφέας Τζιμ Χάρισον


Στις «αποσκευές» του κουβάλαγε την τριλογία «Θρύλοι του Πάθους».

Σε ηλικία 78 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο αμερικανός συγγραφέας Τζιμ Χάρισον, ένας από τους μεγαλύτερους της γενιάς του, άνθρωπος παθιασμένος με τη ζωή και τη φύση. Άφησε πίσω του 21 μυθιστορήματα, 12 ποιητικές συλλογές και δοκίμια μέσα από τα οποία «εξερεύνησε τη φύση, την πνευματική ζωή και τις σαρκικές απολαύσεις. Πέθανε στο σπίτι του στην Παταγκόνια της Αριζόνα», όπως ανέφερε η ανακοίνωση του εκδοτικούς του οίκου Grove Atlantic. «Η Αμερική έχασε ένας από τους μεγάλους συγγραφείς της και εμείς χάσαμε ένα μέλος της οικογένειας» ανέφερε ο οίκος.

Πέθανε ο αμερικανός συγγραφέας Τζιμ Χάρισον

«Είχε τον θάνατο του ποιητή, είχε ένα στυλό στο χέρι και έγραφε ένα νέο ποίημα όταν τον χτύπησε το έμφραγμα», δήλωσε ο παλιός του φίλος και συγγραφέας Φίλιπ Καπούτο.

Εκτός από την τριλογία «Θρύλοι του Πάθους» (Legends of Fall) που εκδόθηκε το 1979, ένα από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα έργα του είναι η «Ντάλβα» (Dalva, 1988) που αφηγείται το οδοιπορικό μίας γυναίκας που αναζητεί το παιδί της που είχε δοθεί για υιοθεσία. «Ναι, το παραδέχομαι, είχα ερωτευτεί την Ντάλβα, που μού εμφανίσθηκε για πρώτη φορά σε ένα όνειρο, γυμνή», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο NObs απαντώντας στην ερώτηση εάν έχει ποτέ ερωτευτεί κάποιο από τα πρόσωπα των έργων του.

Μία από τις νουβέλες της τριλογίας «Θρύλοι του Πάθους» αποτέλεσε τη βάση για την ομώνυμη ταινία, όπου ο Μπραντ Πιτ στον ρόλο του Τριστάν ερωτεύεται την χήρα του αδελφού του σε ένα ράντσο της Μοντάνα στις αρχές του 20ού αιώνα.

Λάτρης του καλού φαγητού και του κρασιού, συγκέντρωσε σε ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 2001 όλα του τα κείμενα για το θέμα.

Ο Τζιμ Χάρισον περιέγραφε τον εαυτό του ως μανιοκαταθλιπτικό, ήταν μέγας καπνιστής και πότης. Το πρόσωπό του ήταν σημαδεμένο από τα παιδικά του χρόνια, απ' όταν ένα κορίτσι του είχε βγάλει το αριστερό μάτι.

Διέθετε ένα είδος μαγνητισμού που έφερνε κοντά του κάθε είδους ανθρώπους -από αγελαδοτρόφους μέχρι προσωπικότητες του σινεμά όπως ο Τζακ Νίκολσον, από παρατηρητές πτηνών μέχρι κυνηγούς πτηνών, έγραψε ο φίλος του Φίλιπ Καπούτο στο αποχαιρετιστήριο σημείωμά του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σαρωτική η καταιγίδα Katie στη Βρετανία


Σημαντικά προβλήματα στις πτήσεις - Δείτε τις φωτογραφίες.

Χάος στους δρόμους, τους σιδηροδρόμους και τις πτήσεις προκάλεσε η καταιγίδα Katie που σαρώνει τη νότια Αγγλία με άνεμους που πνέουν με ταχύτητα άνω των 100 χιλιομέτρων την ώρα.

Περισσότερες από 150 πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν ή είχαν προορισμό τα λονδρέζικα αεροδρόμια του Γκάτγουικ και του Χίθροου ματαιώθηκαν.

Σύμφωνα με τον πίνακα των πτήσεων που ήταν προγραμματισμένες έως τις 16:00 (ώρα Ελλάδας), έχουν ματαιωθεί γύρω στις 50 πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν και περισσότερες από 80 που ήταν προγραμματισμένες να απογειωθούν αυτό το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, για τους καθολικούς.

Στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, που βρίσκεται νότια της βρετανικής πρωτεύουσας, ματαιώθηκαν περίπου 20 πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν σήμερα και τέσσερις άλλες ανακατευθύνθηκαν σε άλλο αεροδρόμιο.

Πορτοκαλί συναγερμός για σφοδρούς ανέμους κηρύχθηκε για το Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία. Ριπές ανέμου που υπερβαίνουν τα 170 χλμ/ώρα καταγράφηκαν στη νότια ακτή της Αγγλίας.

Γέφυρα του Τάμεση στη νοτιοανατολική Αγγλία και η Σέβεν Μπριτζ που συνδέει την Αγγλία με την Ουαλία έκλεισαν.

Ογδόντα χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο πρόσωπο πυροβόλησαν τον άνδρα στο Νέο Ηράκλειο


Αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις είναι η οδός Οδυσσέως στο Νέο Ηράκλειο όπου νωρίτερα ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο τραυματίας έχει δεχτεί τη σφαίρα στο πρόσωπο και έχει μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό όπου οι γιατροί του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες οι δράστες διέφυγαν από το σημείο με ένα μικρό αυτοκίνητο και ήδη γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό του οχήματος. Οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν από το σημείο δύο κάλυκες ενώ εντοπίστηκε και ένα πιστόλι που πιθανόν ανήκει στο θύμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καλάθια αλληλεγγύης σε έναν αγώνα μπάσκετ που απευθύνεται σε όλους


Αντίστροφη μέτρηση για το εναρκτήριο «τζάμπολ αλληλεγγύης» του αγώνα καλαθοσφαίρισης ανάμεσα στην ομάδα των ΕΛ.ΠΕ και την ALL-STAR ομάδα παλαιμάχων του ελληνικού μπάσκετ και καλλιτεχνών, που διεξάγεται με στόχο να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τους Πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας.



«Η Ανθρωπιά βάζει Τρίποντο» αύριο Τρίτη 29 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο 2ο Κλειστό Γυμναστήριο Ελευσίνας “Γούβα” (Ηρώων Πολυτεχνείου & Γοργοποτάμου).

Με διαπιστωμένο αθλητικό ταλέντο, αλλά και ικανότητες στο… πεντάγραμμο και την υποκριτική τέχνη, θα παραταχθεί στο παρκέ η φιλοξενούμενη ομάδα των ALL-STAR, με προπονητή τον Μέμο Ιωάννου, βοηθό τον αθλητικογράφο Τόλη Κοτζιά και μάνατζερ τον νυν προπονητή και πρώην παίκτη του Παγκρατίου, Άκη Παπαδάκη.

Στο ρόστερ της ομάδας βρίσκονται οι:

• Νίκος Οικονόμου (ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ)

• Τζανής Σταυρακόπουλος (ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΑΡΗΣ, ΠΑΟ)

• Δήμος Ντικούδης (ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ)

• Βασίλης Ντάκουλας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)

• Χούμπαυλης Νάσος (ΠΑΓΚΡΑΤΙ)

• Οδυσσέας Αντωνίου (ΙΩΝΙΚΟΣ)

• Μάκης Δρελιώζης (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

• Σάκης Τζαλαλής (ΠΑΓΚΡΑΤΙ, ΕΣΠΕΡΟΣ)

• Χρήστος Δήμας (ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ, νυν σκηνοθέτης)

• Θανάσης Ασπρούλιας (δημοσιογράφος, πρώην παίκτης ΠΑΟ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ)

• Άκης Χατζηαντωνίου (πρώην παίκτης βόλευ σε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ)

• Αντώνης Βλοντάκης (διεθνής πολίστας)

• Χρήστος Πλαΐνης (ηθοποιός)

• Χρήστος Χολίδης (τραγουδιστής)

• Μίλτος Πασχαλίδης (συνθέτης-ερμηνευτής, με θητεία στην ομάδα μπάσκετ των Αμπελοκήπων)

• Πάνος Μουζουράκης (ηθοποιός).

Μια ίωση …υποχρεώσεων, που ενδέχεται να ξεπεραστεί εγκαίρως, καθιστά αμφίβολη μέχρι αυτή τη στιγμή την συμμετοχή του Θοδωρή Παπαλουκά (ΤΣΚΚΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & μεταξύ άλλων Πρωταθλητής Ευρώπης).

Στην αντίπερα όχθη του παρκέ, ο Γιώργος Καλαφατάκης δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα απουσιών με την μικτή ομάδα εργαζομένων στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η οποία είναι πλήρης, σε ικανοποιητική φυσική κατάσταση και χωρίς αγωνία για την έκβαση της αναμέτρησης!!! Βοηθός προπονητή στην «ομάδα της καρδιάς μας» είναι ο Βασίλη Πέτρου, ενώ άλλη μια προσθήκη που σκόρπισε αισιοδοξία ήταν αυτή του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη, σε ρόλο μάνατζερ!

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΟΚ, θα προσθέσει τη δική της εμπειρία για να «καθαρίσει» τυχόν αμφιλεγόμενες φάσεις, καθώς το Διαιτητικό τρίο απαρτίζουν οι: Κώστας Κορομηλάς, Νίκος Παπαδημητρίου και Κυριάκος Ταβουλαρέας.

Στην εκδήλωση θα δώσει το παρόν και ο Γενικός Δ/ντής του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ) και παλαίμαχος άσος του Ιωνικού Νικαίας, Κώστας Αλεξανδρίδης.

Στις εξέδρες, δύο παρουσίες που θα κάνουν αίσθηση είναι του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο άλμα επί κοντώ, Κώστα Φιλιππίδη, καθώς και του έτερου Πρωταθλητή μας στο άλμα εις ύψος Αντώνη Μάστορα, κατόχου ασημένιου μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Παρουσιαστής της βραδιάς θα είναι ο Πέτρος Πολυχρονίδης, οι οποίος θα κινηθεί… αμαρκάριστος στον χώρο του Γυμναστηρίου, συνοδεία μικροφώνου και άνευ τροχού της τύχης.

Το παρόν στο Κλειστό Γυμναστήριο “Γούβα” της Ελευσίνας αναμένεται να δώσουν εργαζόμενοι του Ομίλου ΕΛΠΕ με τις οικογένειές τους, κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μαζικών Φορέων.

Όλοι μαζί, αντί εισιτηρίου θα προσφέρουν «καλάθια – αλληλεγγύης» για τους Πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας και θα συλλέξουν:

-Τρόφιμα (ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης/σνακ, γάλα σε σκόνη, βρεφικές/νηπιακές τροφές σε μεγάλα βαζάκια, τσάι απλό, χυμούς, κρουασάν, σταφίδες, ξηροί καρποί, μπισκότα).

-Φάρμακα

-Είδη προσωπικής υγιεινής (μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα, χαρτί υγείας, πάνες για μωρά, ξυραφάκια, σερβιέτες, οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνι).

Γιατί, σε αυτή την αναμέτρηση δεν θα υπάρξουν ηττημένοι. Η κοινωνική αλληλεγγύη θα έχει κερδίσει, πριν καν το εναρκτήριο λάκτισμα!


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έτοιμος να αποκαλύψει τι συνέβη στην Άννυ ο Βούλγαρος Νίκι


«Έτοιμος να μιλήσει και να πει την αλήθεια» είναι ο Βούλγαρος Νίκι Αχμέντοφ, σύμφωνα με τη δικηγόρο του Γιάννα Παναγοπούλου.

Η συνήγορος υπεράσπισης αναφέρει πως ο εντολέας της αρνείται κατηγορηματικά πως ήταν στο σπίτι στον Άγιο Παντελεήμονα όταν η Άννυ έχασε τη ζωή της.

Ο ίδιος αναφέρει πως στο σπίτι εκείνο το χρονικό διάστημα επισκέπτονταν τον πατέρα το ανηλίκου κοριτσιού δύο ακόμη άτομα, ένας Βούλγαρος 23 ετών και ένας Πακιστανός. Δείτε το βίντεο του Ε.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η σολίστ μέσα από τα μάτια του συζύγου της


Ο σύζυγος της διάσημης σολίστ, Ελίζαμπεθ Σέιφερ, είχε μιλήσει για τη γυναίκα του με τα καλύτερα λόγια στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. «Ένας άνθρωπος σπάνιος για την εποχή μας. Ο άνθρωπος που ζω 20 χρόνια μαζί του. Η μουσική ήταν ο συνδετικός μας κρίκος», είχε δηλώσει ο Σπύρος Κουτσουβέλης όταν η σύζυγος του ήταν αγνοούμενη.

Δείτε το βίντεο από το Ε




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ: Άνδρας αποκεφάλισε 3χρονο κοριτσάκι έξω από το μετρό στην Ταϊβάν


Ένας άνδρας αποκεφάλισε ένα τρίχρονο κοριτσάκι έξω από σταθμό του μετρό στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν.

Σοκ – Άνδρας αποκεφάλισε 3χρονο κοριτσάκι έξω από το μετρό στην Ταϊβάν

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, το κοριτσάκι επέβαινε σε ένα παιδικό ποδήλατο λίγα μέτρα μακριά από την μητέρα του όταν ο άνδρας το πλησίασε και του επιτέθηκε με ένα μαχαίρι. Η μητέρα του κοριτσιού προσπάθησε να εμποδίσει τον άνδρα αλλά ήταν πλέον αργά.

Περαστικοί ακινητοποίησαν τον άνδρα και αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπέκυψαν τέσσερις τραυματίες, στους 35 οι νεκροί στις Βρυξέλλες


Κατηγορίες σε βάρος τριών υπόπτων που συνελήφθησαν χθες.

Η βελγική εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα πως έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος τριών ανδρών για «συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης», έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (χθες) σε πολλές πόλεις της χώρας.

Οι Γιασίν Α., Μοχάμεντ Μπ. και Αμπουμπάκερ Ο. έχουν προφυλακιστεί, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία, κάνοντας λόγο για μια «αντιτρομοκρατική δικαστική επιχείρηση», την οποία όμως δεν συνδέει με τις φονικές επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες. Ένα τέταρτο πρόσωπο που είχε προσαχθεί για ανάκριση στο πλαίσιο αυτής της υπόθεσης αφέθηκε ελεύθερο χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η αστυνομία προχώρησε σε δεκατρείς προσαγωγές χθες για μια «υπόθεσης τρομοκρατίας» στις Βρυξέλλες και σε δύο πόλεις της Φλάνδρας στο βόρειο τμήμα της χώρας, στη Μαλίν και την Ντιφέλ.

Εννέα πρόσωπα προσήχθησαν για ανάκριση, αλλά πέντε από αυτά αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη χθες.

Εν τω μεταξύ, η βελγίδα υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι οι επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στο αεροδρόμιο και σε σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες προκάλεσαν τουλάχιστον 35 θανάτους.

«Τέσσερις ασθενείς υπέκυψαν στο νοσοκομείο. Οι ιατρικές ομάδες έκαναν ό,τι ήταν δυνατό. Συνολικός αριθμός θυμάτων: 35. Κουράγιο σε όλες τις οικογένειες», ανέφερε σε tweet η Μάγκι Ντε Μπλοκ.

Ο αριθμός περιλαμβάνει και τους τρεις φερόμενους ως βομβιστές αυτοκτονίας. Περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσπάθειες ένταξης του μετρό Θεσσαλονίκης στο «πακέτο Γιούνκερ»


Μυλόπουλος: «Συμβολική» η σημερινή επανέναρξη των εργασιών.

«Γίνονται προσπάθειες από την κυβέρνηση για να ενταχθούν οι συμπληρωματικές γραμμές του μετρό στο πακέτο Γιουνκέρ», δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η σημερινή επανέναρξη των εργασιών του «μετροπόντικα», είναι συμβολική για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε, σε περίπτωση που εγκριθεί το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, θα ξεκινήσει η διάνοιξη των σηράγγων και η κατασκευή των σταθμών προς τις δυτικές συνοικίες, μέχρι τον Εύοσμο, την Πολίχνη και τη Σταυρούπολη, ενώ έκανε γνωστό ότι, σύμφωνα με τη σύμβαση, την Άνοιξη του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή όλων των σταθμών, στη βασική γραμμή Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός – Νέα Ελβετία.

«Ο δεύτερος μεγάλος σταθμός για την πόλη είναι η άνοιξη του 2020, οπότε προβλέπεται να λειτουργήσει το μετρό της Θεσσαλονίκης στη βασική γραμμή, Ν.Σ.Σταθμός - Νέα Ελβετία» σημείωσε ο κ. Μυλόπουλος και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη σήμερα μπορεί να μιλάει για ένα μετρό το οποίο σε μια τετραετία θα λειτουργήσει και σε μια δεκαετία ενδεχομένως θα έχει καλύψει όλα τα σημεία της πόλης».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι ο σταθμός Βενιζέλου θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με τα αρχαιολογικά ευρήματα να παραμένουν στη θέση τους. Επισήμανε ακόμη ότι με την επανέναρξη των εργασιών στη βασική γραμμή θα δημιουργηθούν συνολικά 1.000 θέσεις εργασίας από τον ανάδοχο, σε τεχνικό, εργατικό και αρχαιολογικό προσωπικό.

------------

Ξανάπιασε δουλειά μετά από τέσσερα χρόνια ο Μετροπόντικας

Έτοιμο το 2020 το Μετρό Θεσσαλονίκης.

«Ξανάπιασε δουλειά» σήμερα μετά από τέσσερα χρόνια απραξίας ο πρώτος μετροπόντικας (TBM) στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ο οποίος ξαναβαφτισμένος ως «Ηρακλής» για να σηματοδοτήσει την έναρξη νέας εποχής για το έργο, θα κινείται με ταχύτητα 10 μέτρων ανά ημέρα. Εντός του Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει και ο δεύτερος μετροπόντικας, ο «Ακτωρ», ώστε σταδιακά να δοθεί υπόσταση στη διπλή σήραγγα της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης (οι δύο μετροπόντικες, που έφεραν μέχρι πρότινος τα ονόματα ¨Γιωρίκας¨ και ¨Κωστίκας¨, είναι απαραίτητοι, καθώς το Μετρό Θεσσαλονίκης έχει μία σήραγγα ανά κατεύθυνση, σε αντίθεση με εκείνο της Αθήνας όπου η σήραγγα είναι μία).

Την επανεκκίνηση του Μετροπόντικα εγκαινίασε στο εργοτάξιο του σταθμού ¨Νέα Ελβετία¨ ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, σύμφωνα με τον οποίο το γεγονός ότι το έργο ξεκινά ξανά είναι η απάντηση σε όσους κινδυνολογούσαν και πετούσαν λάσπη τόσους μήνες.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η πρόσθετη σύμβαση για τις αρχαιολογικές εργασίες του Μετρό, ύψους 25 εκατ. ευρώ, έχει ήδη υπογραφεί στη βάση των δεσμεύσεων του υπουργείου. Πρόσθεσε ότι οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, «σε όλο το μήκος του έργου και όπου χρειάζεται¨. Ο υπουργός επισήμανε ακόμη ότι «δεν υπάρχει θέμα ούτε με τον σταθμό Βενιζέλου, που έχει τόσο ταλαιπωρήσει την πόλη», αφού η συνύπαρξη αρχαιοτήτων και σταθμού είναι αναγκαία.

Σε σχέση με τη συμπληρωματική σύμβαση για την επέκταση προς Καλαμαριά, η οποία αφορά όλα τα έργα εκτός εκείνων του πολιτικού μηχανικού, επισήμανε ότι σκοπός είναι αυτή να συμπεριληφθεί σε ευρύτερο πακέτο, που θα περιλαμβάνει και άλλα έργα και μελέτες (πχ, για τις επεκτάσεις προς τα δυτικά και το αεροδρόμιο). ¨Θα σταματήσουμε να βλέπουμε τα έργα μεμονωμένα και αποσπασματικά¨ εξήγησε.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό το 2020.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...