Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το ασφαλιστικό


Παρατείνεται η αποχή των δικηγόρων

Συνέχιση των πανελλαδικών κινητοποιήσεων τους για τις διατάξεις του ασφαλιστικού αποφάσισαν οι δικηγόροι ως και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου μετά από σχετική απόφαση που έλαβε σήμερα το απόγευμα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Η Ολομέλεια των προέδρων συνεδρίασε μετά το τέλος της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι δικηγόροι και οι άλλοι επιστημονικοί φορείς κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ήδη οι δικηγόροι απέχουν από τα καθήκοντά τους από την περασμένη Τρίτη και θα συνεχίσουν την αποχή ως 22 Ιανουαρίου, όποτε και θα αποφασίσουν εκ νέου.

---------------------

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στο Αίγιο

Αντιδρούν στο νέο Ασφαλιστικό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην γέφυρα του ποταμού Σελινούντα στο Αίγιο, πραγματοποίησαν σήμερα τα μέλη του αγροτικού συλλόγου Αιγιαλείας «Μπακόπουλος- Ντρίνιας», που διαμαρτύρονται για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα.

Οι αγρότες μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς και στην συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το κέντρο της πόλης του Αιγίου. Η πορεία των αγροτών κατέληξε έξω από το κτίριο της ΔΟΥ, όπου προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη.

Σε δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης, τόνισε ότι «η μόνη ρεαλιστική διέξοδος είναι ο οργανωμένος αγώνας», διότι όπως σημείωσε, «η πολιτική της κυβέρνησης εξαφανίζει το εισόδημα του αγρότη και του κτηνοτρόφου».

Επίσης, ανέφερε, ότι «δεν έχουμε καμία διαφορά με τις άλλες κοινωνικές ομάδες, γιατί όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο, «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να στραφεί η μία ομάδα ενάντια στην άλλη, όπως επιχειρήθηκε στο παρελθόν».

---------------------

Κατρούγκαλος: Να κατεβαίνουν στο δρόμο οι άνθρωποι και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους

«Εμένα μου δίνει δύναμη για τη διαπραγμάτευση έξω, η παρουσία του κόσμου».

«Εμένα μου δίνει δύναμη για τη διαπραγμάτευση έξω, η παρουσία του κόσμου», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, στο περιθώριο της διυπουργικής του ΟΟΣΑ, σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση των ελευθέρων επαγγελματιών στην Ελλάδα.

«Όταν οι άνθρωποι ζητούν τα κοινωνικά τους δικαιώματα, εγώ θέλω να το κάνουν και ας κατεβαίνουν και στους δρόμους. Και εγώ στους θεσμούς στο ίδιο επίπεδο θα διαπραγματευθώ», υπογράμμισε ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ.

Διευκρίνισε, ότι οι ίδιοι επαγγελματίες που κατέβηκαν σήμερα στο δρόμο έχουν συμφωνήσει να τον συναντήσουν τη Δεύτερα με τους δικούς τους εμπειρογνώμονες και να συζητήσουν, ώστε να διορθωθούν πιθανώς «ακραίες συνέπειες του σωστού κανόνα».

Στο ερώτημα εάν οι εισφορές στο πραγματικό εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών θα είναι πριν ή μετά τους φόρους, ο υπουργός ανέφερε τα εξής: «Ένα από τα χαρακτηριστικά της μεταρρύθμισης είναι η ισονομία, ίσοι κανόνες για όλους. Επομένως οι εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών θα πρέπει να υπολογίζονται στο πραγματικό εισόδημα. Όπως ο μισθωτός που δεν μπορεί να κρύψει τίποτα και θα έχει την εισφορά του στο 20%, το ίδιο θα πρέπει να είναι και για τον ελεύθερο επαγγελματία» τόνισε.

Για το τεχνικό θέμα τού πριν ή μετά τους φόρους, ο υπουργός υπογράμμισε ότι είναι διαθέσιμος να το συζητήσει με τους επαγγελματίες καθώς και με την ελληνική κοινωνία. Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να γίνει υποχώρηση στη βασική αρχή της ισονομίας. «Δεν μπορούμε να αυξήσουμε τις εισφορές των αγροτών από 6% στο 20% και να κάνουμε άλλη μεταχείριση στους ελεύθερους επαγγελματίες» τόνισε.

Σχετικά με το θέμα της εθνικής σύνταξης και τις πληροφορίες ότι οι δανειστές επιθυμούν τη μείωση του ποσού, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα επίσημη απάντηση από τους δανειστές για το νομοσχέδιο που τους έχει υποβληθεί.

«Όλα αυτά που διαρρέουν, βασίζονται επομένως σε φήμες χωρίς να υπάρχει καμία επιβεβαίωση», είπε.

Δήλωσε παράλληλα ότι στη διαπραγμάτευση θα πάει ανοιχτός σε όλα, ακόμα και για τα ισοδύναμα εφ' όσον ζητηθούν, εκτός από ορισμένα αδιαπραγμάτευτα θέματα. Σε αυτά «αδιαπραγμάτευτα» είναι η μείωση των κύριων συντάξεων που δεν πρόκειται να αποδεχθεί, καθώς και ο κοινωνικός χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης, υπογράμμισε ο υπουργός.

---------------------

Στους δρόμους αύριο η ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό

Συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

Ραντεβού στην Ομόνοια στις 12:00 δίνει αύριο Σάββατο 16 Ιανουαρίου η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Στη σύσκεψη, που έγινε στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ της ΕΣΕΕ, της ΕΣΗΕΑ, του ΤΕΕ, του Δικτύου Συνταξιούχων, αποφασίστηκε, εκτός από το συλλαλητήριο του Σαββάτου, η εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων ενόψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΓΣΕΕ δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση με τους εργοδοτικούς φορείς συμφώνησαν γι' αυτό ερήμην των εργαζομένων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «οι πρόσφατες προτάσεις της κυβέρνησης προς το κουαρτέτο των δανειστών δεν συνιστούν, όπως αυτή ισχυρίζεται, ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που θα σώσει την κοινωνική ασφάλιση, αλλά νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά. Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική, αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση και όχι για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό».

---------------------

Λαγκάρντ: Το ασφαλιστικό μπορεί να διαρκέσει έως και το β' τρίμηνο του 2016


Δύο βασικές προϋποθέσεις για την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, θέτει σε συνέντευξή της στην Sueddeutsche Zeitung η επικεφαλής του Κριστίν Λαγκάρντ ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η διαδικασία του ασφαλιστικού να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Λίγες ώρες μετά το Eurogroup, όπου επαναδιατυπώθηκε πως όλες οι πλευρές θεωρούν απαραίτητη τη συμμετοχή του Ταμείου - γεγονός που αναγκάστηκε να παραδεχθεί κατηγορηματικά και η ελληνική κυβέρνηση δια της συνέντευξης Τσακαλώτου στην Handelsblatt, η Κριστίν Λαγκάρντ τονίζει πως αυτό δεν θα γίνει αν δεν εκπληρωθούν, ή έστω δρομολογηθούν, δύο ζητήματα, ένα εκ μέρους της Ελλάδας και ένα εκ μέρους των δανειστών.

Η κυρία Λαγκάρντ ζητά να προχωρήσει η κυβέρνηση σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον οικονομικό τομέα και ενώ τονίζει πως το ασφαλιστικό είναι ένα τέτοιο ζήτημα, που έχει ξεκινήσει, εν τούτοις τονίζει πως το ζήτημα αυτό δεν θα δώσει απτά αποτελέσματα παρά μόνο σε βάθος χρόνου. «Παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή μια πολιτική διαδικασία, που δεν ξέρουμε πόσο διαρκέσει, ίσως και στο δεύτερο εξάμηνο του 2016», ήταν η χαρακτηριστική της έκφραση που δίνει έμφαση στο χρονοδιάγραμμα των δανειστών, σε σχέση με αυτό της κυβέρνησης.

Δεύτερη προϋπόθεση είναι η αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο όπως είπε δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί η κατάσταση να συνεχιστεί έτσι.

Για περαιτέρω λεπτομέρειες, η κυρία Λαγκάρντ παρέπεμψε στην κατ' ιδίαν συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 21 Ιανουαρίου στο Νταβός.

---------------------

To “Μολών λαβέ” των αγροτών για το ασφαλιστικό


Με τα βαμβάκια στα χέρια προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους οι αγρότες, με αφορμή τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και τη φορολογία.

«Αν θέλουν να μας τρομοκρατήσουν εμάς, ας έρθουν. Μολών λαβέ», λένε οι αγρότες της Χαλκηδόνας, μιλώντας στο mega.

«Σχεδιάζουμε ανά την Ελλάδα, από Κρήτη, Πελοπόννησο έως Έβρο στις 20 Ιανουαρίου κάθοδος των τρακτέρ στο δρόμο», είπε ο Θοδωρής Νέλλας.



---------------------

Στήνουν μπλόκα από τις 20 Ιανουαρίου οι αγρότες

Ετοιμάζονται να κατέβουν στις Εθνικές.

Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν αγρότες-μέλη της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, δηλώνοντας έτοιμοι να μείνουν στα μπλόκα για όσο χρειαστεί, ενάντια στις προωθούμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις για τον κλάδο τους.

Σε συγκέντρωση την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη παρευρέθηκαν περισσότεροι από 500 αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, παραγωγοί λαϊκών αγορών και αλιείς από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη. Συμφώνησαν στην έξοδό τους με τα τρακτέρ σε κομβικά σημεία της χώρας από σήμερα, ώστε, όπως είπαν, να οδηγήσουν «σε μπλακ άουτ τη χώρα στις 20 Ιανουαρίου».

Μπλόκα αναμένεται να στηθούν στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό, στην Καβάλα, στα τελωνεία (Κήπους και Προμαχώνα), στο Κάστρο Βοιωτίας, Νίκαια και Τέμπη, ενώ στις 20 Ιανουαρίου οι αλιείς σε Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης και Βόλο θα βγάλουν τα καϊκιά τους στα τοπικά λιμάνια.

---------------------

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι

Νέα συνεδρίαση στις 22 Ιανουαρίου.

Συνέχιση των πανελλαδικών κινητοποιήσεών τους έως την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου αποφάσισαν οι δικηγόροι, που διαμαρτύρονται για το Ασφαλιστικό.

Χθες συμμετείχαν μαζικά στο συλλαλητήριο και στην πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή. Κατά χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους, τονίζοντας ότι το Ασφαλιστικό αποτελεί ταφόπλακα για την επαγγελματική και οικονομική τους πορεία και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε» και «Κατρούγκαλε ντροπή σου, παραιτήσου». Μαζί τους ήταν και οι γιατροί, οι μηχανικοί και οι φαρμακοποιοί.

Μετά το τέλος της κινητοποίησης συνεδρίασε η Ολομέλεια των προέδρων και αποφάσισε να συνεχιστούν οι αποχές από τα καθήκοντα, που έχουν ξεκινήσει από την Τρίτη. Στις 22 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας για να αποφασίσει το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

---------------------

Τα «λευκά κολάρα» βγήκαν στους δρόμους

Γραβάτα, ντουντούκα και διαδήλωση.

Μια ογκώδη διαδήλωση πραγματοποίησαν χθες επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες η οποία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, κυρίως για το γεγονός ότι τα πλακάτ έδωσαν τη θέση τους στις γραβάτες, τα σακάκια και το στυλ.

Με συνθήματα που στόχευσαν στον υπουργό Εργασίας, όπως «Κατρούγκαλε, ντροπή σου, παραιτήσου» και «Εσύ ξεχνάς το εργολαβικό, εμείς δεν ξεχνάμε το ασφαλιστικό», χιλιάδες δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί και άλλοι επιστήμονες κατέβηκαν χθες στους δρόμους, διεκδικώντας την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που όπως κατήγγειλαν οδηγεί σε «δήμευση του εισοδήματός τους».

Οι νομικοί της χώρας μάλιστα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αφού, με απόφαση που έλαβε χθες σε έκτακτη συνεδρίαση η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, παρατείνουν την αποχή από τα καθήκοντά τους έως και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, οπότε και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους. Εχουν δε, ήδη, προγραμματίσει νέα συνάντηση για την αξιολόγηση των εξελίξεων με τους εκπροσώπους των λοιπών επιστημονικών φορέων, με τους οποίους χθες το πρωί ένωσαν τις φωνές τους στο πρωτοφανούς μεγέθους και παλμού συλλαλητήριο.

Σημείο συνάντησης δικηγόρων, γιατρών, συμβολαιογράφων, φαρμακοποιών, μηχανικών κ.λπ. ήταν η έδρα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην οδό Ακαδημίας. Με μπροστάρηδες τους προέδρους των φορέων -του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Β. Αλεξανδρή, του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχ. Βλασταράκο, του Ιατρικού Συλλόγου Δ. Πατούλη, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων. Λουράντο, της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογράφων Γ. Ρούσκα- η πορεία των επιστημόνων όδευσε αρχικά στο υπουργείο Εργασίας. Φωνάζοντας συνθήματα-πρόσκληση παραίτησης προς τον Γ. Κατρούγκαλο, οι διαμαρτυρόμενοι συνέχισαν την πορεία προς τον τελικό τους προορισμό τη Βουλή.

---------------------

Απεργία εισηγείται για τις 4 Φλεβάρη η ΓΣΕΕ

Παναγόπουλος: Με 1,3 εκατ. ανέργους δεν αντιμετωπίζετε το Ασφαλιστικό.

Εισήγηση για γενική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό, αλλά και στο σύνολο των μέτρων του νέου μνημονίου που θα έρθουν να προστεθούν στα μέτρα των δύο προηγούμενων, έκανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, στο γενικό συμβούλιο της Συνομοσπονδίας, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην ομιλία του ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι εάν βγούμε στους δρόμους μπορούμε να διεκδικήσουμε τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του Ασφαλιστικού και κάλεσε να υπάρξει συντεταγμένη αντίδραση, σημειώνοντας ότι θα επιδιωχθεί να γίνει συμπόρευση και με τους επιστημονικούς κλάδους (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς).

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ χαρακτήρισε το νέο ασφαλιστικό ως μη ηθικά βιώσιμο που καταστρέφει τις νέες γενιές και έκανε λόγο για κυβερνητική προπαγάνδα, πως δήθεν δεν θα μειωθούν οι συντάξεις.

«Με 1,3 εκατ. ανέργους δεν αντιμετωπίζετε το ασφαλιστικό» ανέφερε και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι πάει να το λύσει με δημοσιονομικές πρακτικές για να κάνει το καθήκον της στους δανειστές.

Για τον ενιαίο φορέα κοινωνικής ασφάλισης που εισηγείται η κυβέρνηση στο νέο σχέδιο, υποστήριξε ότι δεν γίνεται να μπουν στο ίδιο ταμείο οι εργαζόμενοι με τους εργοδότες και μίλησε για τεχνητό διαχωρισμό της κύριας από την επικουρική σύνταξη, καθώς δεν έχει σημασία από πού θα προέλθουν οι μειώσεις στις συντάξεις.

Σχετικά με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων στο σύνολο του εργασιακού βίου, υπογράμμισε ότι είναι μία απαράδεκτη πρακτική με την υφιστάμενη ανεργία και επεσήμανε ότι θα οδηγήσει σε αντικίνητρα ασφάλισης. Για τα εργασιακά, σημείωσε ότι θα αναζητηθούν βέλτιστες πρακτικές απολύσεων και υπεραμύνθηκε των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Όσον αφορά τη δράση της ΓΣΕΕ τα τελευταία χρόνια, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι με τις προηγούμενες κυβερνήσεις έγιναν 42 απεργίες, προσθέτοντας ότι με την ίδια δυναμική θα συνεχίσει να διεκδικεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και με τη σημερινή κυβέρνηση.

---------------------

Σε θέσεις μάχης οι αγρότες της Αρκαδίας για το Ασφαλιστικό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στα γραφεία του ΕΛΓΑ Πελοποννήσου.

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, σε συντονισμό με τους αγρότες όλης της Ελλάδας, αποφάσισε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας και καλεί σε συγκέντρωση έξω από τα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ και του ΕΛΓΑ Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, την προσεχή Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου.

Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος, «στόχος είναι να ενταθεί η αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, που προωθεί εξοντωτικά φορολογικά και άλλα μέτρα, στο πλαίσιο και της νέας ΚΑΠ. Φορολογία που θα φτάσει το 26% και μαζί με την προκαταβολή το 52%. Έρχεται το νέο ασφαλιστικό, που σημαίνει, τουλάχιστον, τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ».

«Η οργάνωσή μας και ο συντονισμός μας, όχι μόνο με τους υπόλοιπους αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά με όλη την κοινωνία, που αντιμετωπίζει ίδιας κλίμακας επίθεση, είναι μονόδρομος», υπογραμμίζει, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Τέλος, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αρκαδίας καλεί τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΓΑ και του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη, την προσεχή Δευτέρα, στις 11:00, προκειμένου, όπως αναφέρει, «να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα κατά του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης».

---------------------

Κινητοποιήσεις και στη Μεσσηνία ενάντια στο Ασφαλιστικό

Συγκέντρωση και συλλαλητήριο των επιστημονικών και εμπορικών φορέων την Τρίτη.

Ανοιχτή συγκέντρωση στην Καλαμάτα (στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο) πραγματοποιούν την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, στις 12:00, 15 επιστημονικοί και εμπορικοί σύλλογοι της Μεσσηνίας, για να συντονίσουν τη δράση τους ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Κατά τη χθεσινή, πρώτη, συνάντησή τους, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, απορρίφθηκε, ομόφωνα, με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

«Τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά, ουσιαστικά, δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.)» τονίζουν στην κοινή ανακοίνωση, την οποία εξέδωσαν οι μεσσηνιακοί φορείς.

Οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της Μεσσηνίας ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση.

«Πρόκειται για έναν ασφαλιστικό Αρμαγεδώνα, τίποτε λιγότερο» τόνισε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κωνσταντίνος Μαργέλης.

Την προσεχή Τρίτη, μετά τη συγκέντρωση-συζήτηση στην Καλαμάτα, τα μέλη των μεσσηνιακών φορέων θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης και επίσκεψη συμπαράστασης στα «μπλόκα» των αγροτών και των εργατών.

---------------------

Στους δρόμους με τα τρακτέρ οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα

Κινητοποίηση και στην εθνική οδό Άργους - Ναυπλίου.

Περισσότερα από 500 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στον κόμβο του Λευκώνα στις Σέρρες και επόμενος σταθμός τους είναι ο Προμαχώνας, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής, Παύλος Αραμπατζής, ξεκαθαρίζοντας «δεν επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακό κουμφούζιο, ούτε όμως και να κλείσουμε τα σύνορα με τη Βουλγαρία».

Το «ραντεβού» αγροτών και κτηνοτρόφων, είχε καθοριστεί δυο μέρες, ενώ τονίζεται ότι είναι έντονη η παρουσία αστυνομικής δύναμης, με τον κ. Αραμπατζή να μας τονίζει «είμαστε εδώ με τον διοικητή και σε συνεννόηση μαζί του ελπίζουμε ότι τελικά θα φτάσουμε και στον Προμαχώνα».

Υπογραμμίζεται ότι στο νομό Σερρών αναμένεται να δημιουργηθεί άλλο ένα μπλόκο, στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, το οποίο και προετοιμάζει η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή τους συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, αυτοί που συντάσσονται με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις για τις 20 Ιανουαρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 28του τρέχοντος μήνα, οπότε και εγκαινιάζεται η Agrotica και στη συνέχεια κάθοδο στην Αθήνα.Τονίζεται, ότι η Πρωτοβουλία Αγροτών συνεδριάζει την Κυριακή το βράδυ στην Βέροια, προκειμένου να αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι σε επίπεδο κινητοποιήσεων.

Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι αγρότες-κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία, με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, να επαναλαμβάνει ότι, “αρχές της επόμενης εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί ο ακριβής τρόπος που θα δράσουμε, όπως επίσης και θα επικυρωθούν τα σημεία που θα βγάλουμε τα τρακτέρ μας».

Ήδη πάντως, στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας έχουν παραταχθεί περισσότερα από 600 τρακτέρ, και «πηγαίνουν και περισσότερα», ενώ από σήμερα βγαίνουν και οι συνάδελφοι σε Λάρισα-μεταξύ άλλων Πλατύκαμπο, Τύρναβο, Φάρσαλα και Αγιά- Τρίκαλα και Μαγνησία.

Άνοιξαν την εθνική οδό Άργους - Ναυπλίου οι αγρότες

Στο μεταξύ, αποχώρησαν από το οδόστρωμα της εθνικής οδού Άργους - Ναυπλίου οι αγρότες της Αργολίδας, που είχαν καταλάβει νωρίτερα αποκλείοντας την κυκλοφορία. Οι αγρότες άνοιξαν το δρόμο και η κυκλοφορία πλέον διεξάγεται κανονικά στην εθνική οδό.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, μικρή ομάδα αγροτών, περί τα εικοσιπέντε άτομα με ισάριθμα περίπου τρακτέρ κι αγροτικά αυτοκίνητα, έχουν σταθμεύσει και βρίσκονται δίπλα στην εθνική οδό στο ύψος της Πλάστιγγας Δαλαμανάρας, ενώ οι υπόλοιποι σιγά - σιγά αποχωρούν. Στο σημείο υπάρχει διακριτικά αστυνομική παρουσία.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής της ΠΑΣΥ Δημήτρης Κολοβός, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι, «σήμερα είχαμε μια μαζική συμμετοχή αγροτών, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και στο 3ο μνημόνιο, που μας οδηγεί σε βίαιο ξεκλήρισμα».

Επεσήμανε ότι την Δευτέρα ετοιμάζεται μεγάλη κινητοποίηση στα περιφερειακά γραφεία του ΟΓΑ και του ΕΛΓΑ Πελοποννήσου στην Τρίπολη και πρόσθεσε ότι, «θα ξεκινήσει μπλόκο και στην Αρκαδία, αλλά το που θα γίνει θα το αποφασίσει σε σύσκεψη που θα κάνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος τις επόμενες μέρες. Πρώτη κίνηση θα είναι η κινητοποίηση στον ΟΓΑ την Δευτέρα στην Τρίπολη».

Επιπλέον, ο κ. Κολοβός είπε ότι το πρώτο μπλόκο των αγροτών στην Πελοπόννησο ξεκίνησε στην Αργολίδα και οι δυνάμεις των αγροτών στη Δαλαμανάρα θα μείνουν για μέρες.

---------------------

Στο «πόδι» και οι μηχανικοί για το ασφαλιστικό

Συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους για το ασφαλιστικό οι μηχανικοί, συμμετέχοντας τόσο στο αυριανό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στην Ομόνοια, όσο και στη νέα συγκέντρωση που διοργανώνουν την ερχόμενη Πέμπτη στα Προπύλαια όλοι οι σύλλογοι των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΤΕΕ το πλαίσιο των κινητοποιήσεων του τεχνικού κόσμου περιλαμβάνει:

* Απεργία-αποχή όλων των διπλωματούχων Μμηχανικών από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών, καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ.), κατ’ αρχάς από 18 έως 22-1-2016, με δυνατότητα συνέχισης με νεότερες αποφάσεις.

* Συντονισμό δράσης με όλους τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της χώρας, με προτεραιότητα τους επιστημονικούς φορείς του ΕΤΑΑ (νομικούς, υγειονομικούς).

* Συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, Εργατικά Κέντρα κλπ

* Πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης όλων των μηχανικών για τις συνέπειες αυτού του νομοσχεδίου.

* Ενεργοποίηση όλων των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΕΕ, των Α΄ βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ και όλων των ενώσεων μηχανικών σε συντονισμό και με άλλους γορείς, για ποικίλες κινηματικές δράσεις στις περιοχές ευθύνης τους.

Σύμφωνα με το ΤΕΕ στόχος όλων των αγωνιστικών δράσεων, καθώς και όσων στην πορεία προστεθούν είναι η αποτροπή ψήφισης αυτού του νομοσχεδίου που καταστρέφει το Ταμείο του κλάδου τους και ναρκοθετεί ουσιαστικά την αναπτυξιακή προσπάθεια για διέξοδο της χώρας και του λαού από την καταστροφική δουλεία των μνημονίων.

Το νέο ασφαλιστικό, σύμφωνα με το ΤΕΕ, οδηγεί:

α. Στην κατάργηση του Ταμείου ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ και την ενοποίησή του σε έναν φορέα, χωρίς κανέναν διάλογο, χωρίς καμιά σοβαρή μελέτη, χωρίς την απαιτούμενη μεταβατική περίοδο για μια τέτοια ενοποίηση και τέλος χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις σημαντικότατες ιδιαιτερότητες που έχει το Ταμείο μας στην 80χρονη ιστορία του.

β. Στις εξουθενωτικές αυξήσεις των εισφορών για όλους τους διπλωματούχους μηχανικούς, με ιδιαίτερη δε σφοδρότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν συντριβεί οικονομικά από την οκτάχρονη ύφεση και τους οδηγεί εκτός επαγγέλματος, τους νέους μηχανικούς δε στην μετανάστευση.

γ. Στις τεράστιες μειώσεις των συντάξεων που προσδιορίζονται σε ποσοστά από 20%-40%, δηλ. συντάξεις επαιτείας μετά από 40 χρόνια τουλάχιστον ασφάλισης.

δ. Στην οριστική κλοπή των ακόμα υψηλών (τηρουμένων των αναλογιών) αποθεματικών του Ταμείου.

ε. Στην κατάργηση της έκπτωσης κατά 50% στην εισφορά Κ.Σ. και επικουρικής για τους νέους μηχανικούς στην πρώτη πενταετία (θεσμοθετημένο πάνω από μισό αιώνα).

στ. Στην έντονα αμφισβητούμενη εγγυοδοσία-πιστοδοσία από τον νέο φορέα (θεσμοθετημένη από καταβολής του Ταμείου) που θα οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή το σύνολο των μικρών και μεσαίων εργοληπτικών και μελετητικών επιχειρήσεων της χώρας, με συνέπειες σοβαρές και για την απαιτούμενη αναπτυξιακή προσπάθεια, για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και του λαού.

---------------------

Επ’ αόριστον αποχή προτείνουν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης

Ο ΙΣΘ αντιδρά στις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό.

Την επ΄ αόριστον αποχή όλων των γιατρών από κάθε γραφειοκρατική επαγγελματική δραστηριότητα, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η υπογραφή βεβαιώσεων, γνωματεύσεων, πιστοποιητικών και η συμμετοχή σε επιτροπές, προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό.

Σε ανακοίνωση του ο ΙΣΘ αναφέρει ότι το ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων) και το ΤΣΑΥ (Ταμείο Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών) δεν μπορούν ως υγιή και μη χρηματοδοτούμενα από το κράτος ταμεία να συγχωνευτούν με ελλειμματικά και χρηματοδοτούμενα από το κράτος και ζητά να εξαιρεθεί το ΕΤΑΑ από το νόμο Κατρούγκαλου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι με το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπεται εξοντωτική αύξηση των εισφορών χωρίς καμία απολύτως αντιστοίχιση στην σύνταξη.

Ο ΙΣΘ σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, το ΤΕΕ, τον Δικηγορικό, τον Φαρμακευτικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις και να πραγματοποιήσουν κοινή εκδήλωση στις 20 Ιανουαρίου (7.00 μμ) στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ.

---------------------

Οι οικοδόμοι «κήδεψαν»… το ασφαλιστικό

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στο φέρετρο της κοινωνικής ασφάλισης έξω από το υπ. Εργασίας - Δείτε βίντεο.

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Οι οικοδόμοι πραγματοποίησαν μάλιστα μια πρωτότυπη διαμαρτυρία, καθώς στην πορεία, κουβαλούσαν μαζί τους κι ένα φέρετρο που συμβόλιζε το «θάνατο» της κοινωνικής ασφάλισης, το οποίο και παρέδωσαν στις φλόγες έξω από το υπ. Εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της πορείας που ξεκίνησε από την πλατεία Κάνιγγος, το φέρετρο συνόδευαν οικοδόμοι που κρατούσαν στεφάνια κηδείας.

Όταν τελικά οι οικοδόμοι έφτασαν στο υπ. Εργασίας, άνοιξαν το φέρετρο, άφησαν τα στεφάνια στο εσωτερικό του και του έβαλαν φωτιά.

Δείτε βίντεο από τη διαμαρτυρία…



---------------------

Κάλεσμα της ΕΣΗΕΑ στο αυριανό συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

«Το κατασκεύασμα Κατρούγκαλου επιφυλάσσει θύελλα καταστροφικών επιπτώσεων».

Κάλεσμα προς όλους τους δημοσιογράφους να συμμετέχουν στο αυριανό παλλαϊκό συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, συνδικάτα και κοινωνικοί φορείς, με συγκέντρωση στις 12:00 στην πλατεία Ομονοίας, απευθύνει η ΕΣΗΕΑ.

Η Ένωση Συντακτών σημειώνει ότι αγωνίζεται, όπως όλοι, για την ανατροπή «των σχεδίων που θέλουν να οδηγήσουν το σύνολο των (ακόμη) εργαζόμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των απλήρωτων και την ελληνική οικογένεια στην πλήρη εξαθλίωση, επιβραβεύοντας την εργοδοτική αυθαιρεσία, τη μαύρη εργασία και την ασυδοσία του κεφαλαίου».

Επίσης, στο κάλεσμα επισημαίνεται ότι το κατασκεύασμα Κατρούγκαλου επιφυλάσσει θύελλα καταστροφικών επιπτώσεων για τον ελληνικό λαό και ότι τα δημοσιογραφικά ταμεία και οι ενώσεις είναι αδιαπραγμάτευτη ζώνη ανεξαρτησίας και διασφάλισης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και του δικαιώματος της κοινής γνώμης για υπεύθυνη ενημέρωση.


Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr ,http://www.newsbeast.gr , http://www.enikonomia.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όλες οι εξελίξεις για την δολοφονία της 37χρονης μητέρας στην Κοζάνη


Το χρονικό της φρίκης στην Κοζάνη. Από την εξαφάνιση στην ομολογία του φονιά

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η τοπική κοινωνία του Βελβεντού Κοζάνης αλλά και το πανελλήνιο τις εξελίξεις που αφορούν στην άγρια δολοφονία της 37χρονης Ανθής Λινάρδου από τον 40χρονο σύζυγο της Τάσο Τσιουχάρα.



Η «εξαφάνιση» της 37χρονης

Τους τελευταίους μήνες η αδικοχαμένη Ανθή Λινάδρου έδειχνε με κάθε τρόπο στο facebook πως δεν επιθυμούσε πλέον να μείνει στο Βελβεντό και πως ήθελε να επιστρέψει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Καμίνια του Πειραιά όπου ζουν οι γονείς και η αδελφή της.



Ο σύζυγος της όμως ήταν κάθετα αντίθετος και πολλές φορές είχαν λογομαχήσει με αποκορύφωμα το περασμένο Σάββατο, 9 Ιανουαρίου. Το ζευγάρι για ακόμη μια φορά διαπληκτιζόταν ενώ τα τρία παιδιά της οικογένειας βρίσκονταν στα δωμάτιά τους.

Η επίμονη στάση της 37χρονης θόλωσε τον Τάσο Τσιουχάρα που σε κατάσταση αμόκ όρμησε στη σύζυγο του πιάνοντας την με μανία από το λαιμό. Η Ανθή Λινάδρου φαίνεται ότι προσπάθησε να αντισταθεί όμως ο 40χρονος δεν σταμάτησε μέχρι που είδε τη σύζυγο του να σβήνει.

Από εκείνη τη στιγμή όμως ο συζυγοκτόνος έδειξε το σκληρό και ψυχρό του πρόσωπο καθώς προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Δεν δίστασε ούτε στιγμή, με απόλυτη ψυχραιμία, μετέφερε τη σορό της γυναίκας του στο χωράφι του τρία χιλιόμετρα από χωριό όπου την έθαψε με σκοπό να την εξαφανίσει και να αποφύγει τη σύλληψη.

«Σε παρακαλώ γύρνα για τα παιδιά μας»

Το επόμενο πρωινό, Κυριακή 10 Ιανουαρίου, ο 40χρονος πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα και «συγκλονισμένος» δηλώνει ότι η σύζυγος του δεν επέστρεψε το βράδυ στο σπίτι τους.

«Πήγε να πιει ένα ποτό και δεν γύρισε» ανέφερε αρχικά στους αστυνομικούς ο συζυγοκτόνος που για να καλύψει τα ίχνη γυρνούσε το χωριό και ρωτούσε τους οδηγούς ταξί εάν κάποιος το βράδυ την είχε δει να κυκλοφορεί.



Νιώθοντας ότι οι αρχές τον θεωρούν βασικό ύποπτο ο 40χρονος δίνει συνέντευξη και παρακαλεί την 37χρονη να επιστρέψει στο σπίτι τους για χάρη των παιδιών τους.



Ταυτόχρονα ο πατέρας του συζυγοκτόνου σε δηλώσεις του, αλλά και στην τοπική κοινωνία διέρρεε πως η νύφη του εγκατέλειψε τον γιο του και έχει φύγει από το χωριό με κάποιον άλλο άνδρα.

Οι αντιφάσεις και το μοιραίο λάθος

Παρά το γεγονός ότι ο συζυγοκτόνος θεωρούσε πως είχε καταφέρει να εξαπατήσει τις αρχές είχε κάνει μοιραία λάθη και δεν είχε αντιληφθεί πως είχε αφήσει πίσω του σημαντικά στοιχεία της δολοφονίας.

Από την πρώτη στιγμή εντύπωση στους αστυνομικούς της ασφάλειας έκανε το γεγονός ότι η Ανθή είχε φύγει από το σπίτι χωρίς να έχει πάρει μαζί της το κινητό της αλλά ούτε και χρήματα. Επίσης η 40χρονη ήταν τραυματισμένη στο πόδι και για να περπατήσει χρειαζόταν τις πατερίτσες της που βρέθηκαν στο σπίτι.

Αυτό όμως που προβλημάτισε τους αστυνομικούς ήταν το γεγονός ότι τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, ο συζυγοκτόνος είχε πάει να οργώσει το χωράφι του κάτι όμως που είχε κάνει πριν από μερικές εβδομάδες.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία έσφιξαν το κλοιό γύρω από το πρόσωπο του και πλέον ένιωθε ότι η στιγμή της αποκάλυψης φτάνει.

Η αποκάλυψη της άγριας δολοφονίας

72 ώρες μετά την εξαφάνιση της 37χρονης μητέρας οι αρχές πλέον γνώριζαν ότι ο 40χρονος είχε δολοφονήσει την σύζυγο του όμως δεν είχαν βρει το πτώμα για να δέσουν την υπόθεση.

Από νωρίς χθες το πρωί αστυνομικοί πήγαν στο χωράφι του Τάσου Τσιουχάρα παρουσία του 40χρονου. Λίγο πριν τις τέσσερις το μεσημέρι οι πυροσβέστες βρίσκουν αυτό που φοβούνταν.

Εντοπίζουν τη σορό της Ανθής με τον 40χρονο να νιώθει πως πλέον δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από το να ομολογήσει.



«Την στραγγάλισα, ας κάνω και ισόβια» φέρεται πως ήταν οι πρώτες κουβέντες που είπε ο συζυγοκτόνος σοκάροντας τους αστυνομικούς.

Η ομολογία

Ο 40χρονος οδηγείται στο Τμήμα όπου εκεί λέει με κάθε λεπτομέρεια πως σκότωσε τη σύζυγο του και πως προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη της.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως ο δράστης δεν «έσπασε» ούτε δευτερόλεπτο, ενώ τον χαρακτηρίζουν ψυχρό και αμετανόητο.

Μετά από λίγη ώρα συλλαμβάνεται και ο πατέρας του δράστη για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ οι υποψίες για εμπλοκή του στην υπόθεση δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από τις αρχές.

Οι κατηγορίες του συζυγοκτόνου

Σε βάρος του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση μνήμης νεκρού και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς στο αυτοκίνητο του συζυγοκτόνου βρέθηκε ένα τσεκούρι.

-----------------

"Η Ανθή μάθαινε kick boxing για να προστατεύεται"


Η 37χρονη Ανθή Λινάρδου παρακολουθούσε μαθήματα πολεμικής τέχνης και συγκεκριμένα kick boxing με το περιβάλλον της να εικάζει ότι το έκανε γιατί φοβόταν τον σύζυγό της.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα τελευταία στοιχεία, η Ανθή πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στα χέρια του αδίστακτου συζυγοκτόνου φαίνεται πως πάλεψε μαζί του, προκειμένου να υπερασπιστεί τη ζωή της,δεδομένου ότι και αυτός έφερε στο πρόσωπό του αμυχές και μια μελανιά στον ώμο.

Δείτε το βίντεο εδώ:



-----------------

O θείος της Ανθής: Είναι καλύτερο τα παιδιά να μείνουν μαζί μας


"Πρόκειται περί κτήνους και όχι ανθρώπου και εμείς δυστυχώς τώρα το καταλάβαμε" σημείωσε ο θείος της 37χρονης Ανθής κ. Φέλερης.

"Δεν ξεθύμανε όταν την χτύπησε; Γιατί έπρεπε να την σκοτώσει;" τόνισε ο κ. Φέλερης και συμπλήρωσε ότι θα ήθελε να πάρει την επιμέλεια των τρίων παιδιών.

"Τα παιδιά θα είναι πολύ καλύτερα μαζί μας. Θα τα φροντίσουμε" δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Παρακολουθώ τα πάντα και βλέπω ότι δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια. Δεν έχει δείξει ότι έχει μετανιώσει για αυτό που έκανε" κατέληξε ο θείος της Ανθής για τον συζυγοκτόνο.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



-----------------

“Έγκλημα πάθους” για τον δικηγόρο υπεράσπισης - “προμελετημένο” για την δικηγόρο της 37χρονης


Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Βελβεντό Κοζάνης, από την ομολογία του 40χρονου συζυγοκτόνου, από τις λεπτομέρειες που έδωσε προκειμένου να κρύψει τις λεπτομέρειες της φρικτής δολοφονίας της γυναίκας του.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως ο δράστης δεν «έσπασε» ούτε δευτερόλεπτο, ενώ τον χαρακτηρίζουν ψυχρό και αμετανόητο.

Την ίδια στιγμή, η δικηγόρος της οικογένειας της 37χρονης, Παρασκευή Σαββίδου, δήλωσε βέβαιη ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ότι είχε σχεδιάσει τα πάντα.

Αντίθετα ο δικηγόρος του 40χρονου συζυγοκτόνου, κ. Κουλιούφας, υποστηρίζει ότι ο δράστης δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει την πράξη του και χαρακτηρίζει την δολοφονία της 37χρονης γυναίκας έγκλημα πάθους.

Δείτε το βίντεο από το Mega



-----------------

Στη μητέρα της 37χρονης η επιμέλεια των τριών παιδιών


Στη μητέρα της δολοφονημένης, Ανθής Λινάρδου, περνάει με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Κοζάνης, η επιμέλεια των τριών παιδιών της, μετά την εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν σήμερα. Οι δύο πλευρές μέσω των δικηγόρων τους βρέθηκαν στα δικαστήρια της Κοζάνης, όπου κατέθεσαν τις θέσεις της και πριν από λίγο ανακοινώθηκε η απόφαση, σύμφωνα με την οποία η επιμέλεια δίνεται στην μητέρα της Ανθής Λινάρδου, έως και τις 18 Φεβρουαρίου. Τότε θα εκδοθεί η οριστική απόφαση.

Να σημειωθεί πως απορρίφθηκε κάθε άλλο αίτημα που έχει να κάνει με περιουσιακά στοιχεία…

-----------------

"Δεν θέλω να τον ξαναδώ" λέει ο πατέρας του συζυγοκτόνου


«Γελοιοποιηθήκαμε. Δεν θέλω να τον ξαναδώ» είπε ο πατέρας του 40χρονου, που σκότωσε τη γυναίκα του.

«Δεν έχω πρόσωπο να βγω έξω. Έκλεισε δύο σπίτια. Αυτό που έκανε δεν το ανέχομαι, δεν το συγχωρώ» πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε και συμπλήρωσε: «Δεν πιστεύω ότι είχε προσχεδιάσει να σκοτώσει την Ανθή».

Δείτε το βίντεο από το Ε



-----------------

Ο θείος της Ανθής αποκαλύπτει: Δεν ήταν το τέλειο ζευγάρι


«Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί. Τελείωσε το σχολείο, το Λύκειο, έδωσε πανελλαδικές, πήρε το πτυχίο της, εργάστηκε, ερωτεύτηκε παντρεύτηκε και την φάγανε» είπε ο θείος της Ανθής, την οποία σκότωσε ο άνδρας της.

Αναφερόμενος στη σχέση της ανιψιάς του με τον 40χρονο είπε ότι «δεν πρέπει να ταίριαζαν, το επίπεδό του ήταν πολύ διαφορετικό».

«Από την κόρη μου ξέρω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Η κόρη μου με διαβεβαιώνει ότι δεν ήταν και το τέλειο ζευγάρι» πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε ενώ απηύθυνε έκκληση για «παραδειγματική τιμωρία» του δράστη.

Δείτε το βίντεο από το Ε



-----------------

"Απόλυτα μετανιωμένος" δηλώνει ο συζυγοκτόνος


«Σήμερα έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τι έχει κάνει» δήλωσε ο δικηγόρος του 40χρονου συζυγοκτόνου του Βελβεντού Κοζάνης που στραγγάλισε την 37χρονη μητέρα τριών ανηλίκων παιδιών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε επίσης πως ο πελάτης του «είναι συντετριμμένος και απόλυτα μετανιωμένος για αυτό που έχει κάνει». Δείτε το βίντεο του Ε.



-----------------

"Ντρέπομαι", λέει η μητέρα του συζυγοκτόνου


«Ντρέπομαι για το κακό που έκανε ο γιος μου» είπε η μητέρα του 40χρονου ο οποίος σκότωσε τη γυναίκα του.

«Δεν ήθελε να την αφήσει να φύγει. Αλλά δεν σκέφτηκε ούτε τα παιδιά» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε.

Όσον αφορά στη σχέση του ζευγαριού τόνισε ότι «στην αρχή ήταν καλά, αλλά μετά άρχισαν οι γκρίνιες».

Δείτε το βίντεο από το Ε




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο εκλογικό χάρτη σχεδιάζει η κυβέρνηση


«Σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών, προανήγγειλε ο Κουρουμπλής.

Την πρόθεση της κυβέρνησης ο νέος εκλογικός νόμος να ψηφιστεί εντός το έτους και ότι θα περιλαμβάνει το "σπάσιμο" των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Αυτό το βήμα δεν θα γίνει στο τέλος της τετραετίας, κάτι που μπορεί να εγείρει συζητήσεις για σκοπιμότητες λίγο πριν τις εκλογές, αλλά τώρα που είναι αρχή. Είμαι υποστηρικτής της άποψης ότι αν θες να αλλάξεις τον εκλογικό νόμο πρέπει να το κάνεις στην αρχή της τετραετίας. Σκοπός μας είναι να ψηφιστεί εντός του 2016», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Σημείωσε δε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να συμμαζέψει τα κραυγαλέα λάθη του ισχύοντος εκλογικού νόμου και προτεραιότητα θα δώσει στο «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Β’ Αθηνών. «Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι οικονομικές εξαρτήσεις των υποψηφίων», εκτίμησε.

Ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε ότι μέσα στο 2016 θα έχουν φανεί τα πρώτα ουσιαστικά αποτελέσματα της λεγόμενης διαλειτουργικότητας, της ενοποίησης, δηλαδή, βάσεων δεδομένων των 15 μεγάλων φορέων του Δημοσίου. Όπως εξήγησε, μέσα από αυτή τη διαδικασία δεν θα χρειαστούν, επί παραδείγματι, οι 600.000 μαθητές που θα γραφτούν φέτος στο σχολείο να προσκομίσουν πλειάδα δικαιολογητικών και να τρέχουν οι γονείς τους από υπηρεσία σε υπηρεσία για να τα πάρουν.

Για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τέλος, εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα περάσει από τη Βουλή χωρίς απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία.

------------

Περιορισμό του μπόνους των 50 εδρών σχεδιάζει η κυβέρνηση

Τι αποκάλυψε για τον νέο εκλογικό νόμο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει με τον νέο εκλογικό νόμο το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Είμαι υποστηρικτής της άποψης ότι αν θες να αλλάξεις τον εκλογικό νόμο πρέπει να το κάνεις στην αρχή της τετραετίας. Σκοπός μας είναι να ψηφιστεί εντός του 2016», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής στα «Παραπολιτικά 90,1».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συμμαζέψει τα κραυγαλέα λάθη του ισχύοντος νόμου και προτεραιότητα θα αποτελέσει το «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών όπως η Β' Αθηνών, κάτι που, όπως εξήγησε, θα έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι οικονομικές εξαρτήσεις των υποψηφίων.

Τέλος ο κ. Κουρουμπλής εμφανίστηκε σίγουρος ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα περάσει από την Βουλή χωρίς απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η selfie που προκάλεσε χαμό


Η Jessica Alba και το... φάντασμα.

Μια παράξενη selfie ανέβασε στο προφίλ της στο Instagram η σταρ του Hollywood Jessica Alba και τα σχόλια «πήραν φωτιά». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής Sun, όταν η ηθοποιός έβγαλε τη φωτογραφία και την κοίταξε για να την ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό, τρόμαξε!

Κι αυτό γιατί παρατήρησε κάτι πολύ περίεργο και συγκεκριμένα μια μυστηριώδη φιγούρα σαν «φάντασμα» πίσω της να την κοιτάει. «Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτό το τρομακτικό» έγραψε η ίδια ανεβάζοντας την φωτογραφία που έκανε, όπως ήταν αναμενόμενο, θραύση. Η φιγούρα πίσω από την Jessica Alba μοιάζει όπως λένε οι περισσότεροι με μια γυναίκα με σκούρα μαλλιά να κοιτάει την ηθοποιό και να στέκεται σε απόσταση πίσω από αυτήν. Άλλοι πάλι λένε ότι είναι ξεκάθαρα ένας αδύνατος άνδρας. Φυσικά μόλις οι θαυμαστές της είδαν την φωτογραφία άρχισαν να σχολιάζουν ότι μοιάζει πραγματικά με φάντασμα και ότι είναι τρομακτικό.

«Ω Θεέ μου, αυτό που φαίνεται πίσω... μοιάζει με έναν τρομακτικό άνδρα στο παρασκήνιο Jessica Alba» είπε ένας θαυμαστής της ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Θα ήθελα να κάψω το σπίτι, αν ήμουν στη θέση σου, είμαι τόσο τρομαγμένος». Μερικοί θαυμαστές της δημοφιλούς ηθοποιούς το πήγαν ένα βήμα ακόμη παραπέρα αναφέροντας ότι το φάντασμα αυτό θα μπορούσε να είναι στην πραγματικότητα το πνεύμα του εκλιπόντα τραγουδιστή David Bowie, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή. Ωστόσο υπήρξαν και οι πιο ψύχραιμοι οι οποίοι σχολίασαν ότι το πιθανότερο είναι να είναι ένα «παιχνίδι» του φωτός που δημιουργεί αυτή την ψευδαίσθηση και αντανάκληση ή πολύ απλά κάποιος που στέκεται κοντά και αντανακλά εκεί. Η φωτογραφία πάντως συγκέντρωσε πάνω από 100.000 likes και επίσης χιλιάδες σχόλια.




Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια γιαγιά διεκδικεί τον τίτλο της... Μις Γαλαξίας


Μια εντυπωσιακή γιαγιά συμμετέχει σε πασαρέλα και διεκδικεί τον τίτλο ομορφιάς, από διαγωνιζόμενες, που είναι πολύ μικρότερές της.

Η Αμάντα Μπούθ, 54χρονών, ξεκίνησε τη ζωή της από το μηδέν, όταν ο 30χρονος γιος της σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό τροχαίο, πριν από πέντε χρόνια.

Μπορεί να της πήρε μερικά χρόνια, ωστόσο η γυναίκα κατάφερε επιτέλους να πραγματοποιήσει τα όνειρά της και να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ομορφιάς "Μις Γαλαξίας".

Οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού επιβεβαίωσαν ότι η Αμάντα είναι η γηραιότερη διαγωνιζόμενη και ότι επιπλέον είναι πολύ πιθανό να κερδίσει αυτή τον τίτλο, παρά οι 20χρονες συμμετέχουσες.

Η ίδια αναφέρει: «Νόμιζα ότι κάποιος μου έκανε πλάκα, δεν το περίμενα πως θα φθάσω στον τελικό».

« Είμαι πολύ αποφασιστικό άτομο, όταν βάζω κάτι στο μυαλό μου κάνω τα πάντα προκειμένου να πετύχω τον στόχο μου».

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε την 54χρονη να ποζάρει με το μπικίνι της, χωρίς καμία ανασφάλεια.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:










Η Αμάντα σε μικρότερη ηλικία:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Tης έκανε 148 φορές πρόταση γάμου


Η αγάπη οδηγεί τους ανθρώπους να κάνουν τρελά πράγματα. Συγκεκριμένα, η αγάπη ήταν ο λόγος, που έκανε τον Ρει Σμιθ, να φτιάξει ένα κολάζ με 148 φωτογραφίες της κοπέλας του και να γράψει σε κάθε μια από αυτές: «Θα με παντρευτείς;»

Προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, ο Ρει τραβούσε σχεδόν καθημερινά φωτογραφίες την σύντροφό του, Κλερ Μπράμλει, και όταν η τελευταία τον ρωτούσε γιατί το έκανε αυτό, αυτός απλά της απαντούσε ότι ήθελε να καταγράφει την ανάπτυξη του μωρού τους.

«Δεν είχα ιδέα γιατί το έκανε αυτό», λέει η Κλερ.

Το ζευγάρι είναι μαζί από τον Άυγουστο του 2014.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε στιγμές του ζευγαριού, από τους τελευταίους 5 μήνες του έγγαμου βίου.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η φωτογραφία που σαρώνει στα social media - Εσείς τι βλέπετε;


Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι πρόκειται για μια «άσεμνη» φωτογραφία, αλλά όταν τη δεις πιο προσεκτικά θα διαπιστώσεις πως πρόκειται για οφθαλμαπάτη. Η συγκεκριμένη φωτογραφία, που δείχνει έναν φαλακρό πατέρα να φιλάει το μωρό του, σαρώνει στα social media. Είναι χαρακτηριστικό ότι την έχουν δει περισσότερα από 3 εκατομμύρια άτομα στο site κοινωνικής δικτύωσης Imgur και έχει προκαλέσει χιλιάδες σχόλια.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητές μοιράζουν σακίδια σε μικρά προσφυγόπουλα


Στόχος να στηρίξουν το ταξίδι των συνομηλίκων τους.

Ξεκίνησε η καμπάνια «Πιάσε το χέρι μου», που οργανώνουν από κοινού οι δήμοι Νέας Ιωνίας και Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με την «Εφημερίδα των Συντακτών», την «Αλληλεγγύη για Όλους» και το δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα «Μέλισσα».

Η πρώτη δράση της καμπάνιας ονομάζεται «Στηρίζουμε το ταξίδι» και θα έχει διάρκεια ενός μήνα. Συμμετέχουν 51 σχολεία με 7.698 μαθητές από τον δήμο Νέας Ιωνίας και 32 σχολεία με 4.612 μαθητές από τον δήμο Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας.

Οι δήμοι κάλεσαν τους μαθητές των σχολείων να στηρίξουν το ταξίδι των συνομηλίκων τους προσφύγων, μοιράζοντάς τους σακίδια τα οποία οι μαθητές θα γεμίσουν, τόσο με μολύβια, σημειωματάρια, σκουφάκια, παιχνίδια, είδη ατομικής υγιεινής κ.α. που θα φανούν χρήσιμα στα μικρά προσφυγόπουλα, όσο και με ευχές, που θα δώσουν κουράγιο στη δύσκολη πορεία που έχουν μπροστά τους.

Συνολικά, 83 σχολεία από το νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο -από τους δύο δήμους θα ετοιμάσουν 700 σακίδια- ένα σακίδιο ανά σχολικό τμήμα. Μέσα σε κάθε σακίδιο, περιμένει τα παιδιά κι ένα «ημερολόγιο τάξης» στο οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις ιδέες, τα συναισθήματά τους και θα φτιάξουν πολύχρωμες ζωγραφιές. Τα «ημερολόγια τάξης» θα επιστραφούν αργότερα στους δασκάλους, καθώς σκοπός είναι να δημιουργηθεί έκθεση με τα έργα των μαθητών που συμμετέχουν στη δράση «Στηρίζουμε το ταξίδι».

Το πρόγραμμα των επόμενων δράσεων, έχει ως εξής:

-«Διαβάζουμε το Βιβλίο της μνήμης- συναντιόμαστε στις κουζίνες των λαών»: Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, 7.00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Νέας Ιωνίας (δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ) πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία και σύγχρονοι μοιράζονται μαζί μας εμπειρίες από το βιβλίο της ζωής τους. Το ίδιο βράδυ δοκιμάζουμε γεύσεις των λαών της περιοχής μας.

-«Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη: Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, 7.00 μ.μ., στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. Νέας Φιλαδέλφειας (Δεκελείας 152) συζητούμε για την προσφυγική κρίση με θεσμικούς φορείς και εθελοντές, αναζητώντας τους τρόπους με τους οποίους οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να αναλάβουν δράση.

-«Θυμόμαστε τα περάσματα»: Δύο παράλληλες εκθέσεις φωτογραφίας στο Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας και στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. Νέας Φιλαδέλφειας. Εικόνες από το πέρασμα των προσφύγων το 1922 από το αρχειακό υλικό των Δήμων και σημερινών προσφύγων του φωτορεπόρτερ της Εφημερίδας των Συντακτών, Βασίλη Μαθιουδάκη. Οι εκθέσεις ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως τις 10 Φεβρουαρίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Αυστριακοί ανακάλυψαν την «κρυμμένη ομορφιά» των Ζαγοροχωρίων


Αφιέρωμα της εφημερίδας «Κουρίρ».

Την «καλά κρυμμένη περιοχή των Ζαγοροχωρίων, που με τις άγριες ομορφιές της προσκαλεί εκείνους που αναζητούν την ηρεμία αλλά και την περιπέτεια», όπως επίσης την «πολυσύχναστη από τουρίστες από όλο τον κόσμο» περιοχή των Μετεώρων, παρουσιάζει σε σημερινό εκτενές αφιέρωμα της η αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ».

Το δισέλιδο (μεγάλου σχήματος) αφιέρωμα, συνοδευόμενο από σειρά φωτογραφιών, βρίσκεται στο ειδικό ένθετο της εφημερίδας που κυκλοφορεί σήμερα με την ευκαιρία της Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού της Βιέννης (14-17 Ιανουαρίου) - τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στην Κεντρική Ευρώπη -- στην οποία η Ελλάδα συμμετέχει με περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συνεκθετών του και στην οποία αναμένονται πάνω από 150.000 επισκέπτες.

Στο αφιέρωμα παρατίθεται περιγραφή «του φυσικού, μέχρι άγριου κάλλους» της διαδρομής της οροσειράς της Πίνδου προς τα 46 Ζαγοροχώρια, που υπάγονται στην Πολιτιστική Κληρονομιά της ΟΥΝΕΣΚΟ, με τα παλαιότερα από αυτά να υπάρχουν από το 1400, ενώ τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έρχονται εκεί ολοένα και περισσότεροι νέοι Ελληνες και ασχολούνται με τον τουρισμό.

Οι επισκέπτες της περιοχής αναζητούν εκεί τις μοναδικές σε βιώματα διακοπές, από τις ορειβασίες σε υψώματα έως και 2.500 μέτρα, την περιήγηση στο φαράγγι του Βίκου , το οποίο έχει καταγραφεί στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως το με το μεγαλύτερο βάθος στον κόσμο, μέχρι το «ράφτινγκ» στον ποταμό Βοιδομάτη, «με τα σμαραγδένια νερά του, τα καθαρότερα νερά στην Ελλάδα», ή ακόμη τις πανέμορφες γέφυρες που ενώνουν τα χωριά μεταξύ τους.

Αναφορές γίνονται, μεταξύ άλλων, στα κομψά με ανέσεις ξενοδοχεία που όμως φιλοξενούνται σε παραδοσιακά, άρτια ανακαινισμένα, πέτρινα κτίρια και όχι σε μοντέρνες κατασκευές, στην «θαυμάσια σπιτική κουζίνα» που προσφέρεται στις ταβέρνες και τα εστιατόρια.

Ακολουθούν περιγραφές των Μετεώρων με τα 24 μοναστήρια τους, που ιδρύθηκαν μεταξύ του 14 ου και 16 ου αιώνα πάνω στους τεράστιους και απροσπέλαστους για τους εχθρούς βράχους και που σήμερα αποτελούν πόλο έλξης για τουρίστες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μπορούν εκεί να θαυμάσουν πολύτιμους θησαυρούς ολόκληρων αιώνων.

Τέλος, αναφορά γίνεται στα Τρίκαλα και στις προσφορές που βιώνει εκεί ο επισκέπτης -- από τον πεζόδρομο, τα αναρίθμητα καφέ και τις ταβέρνες, την κλασική ελληνική μουσική του μπουζουκιού, μέχρι τα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα, το τσίπουρο και «όλο αυτό το συναίσθημα της Ελλάδας, για το οποίο οι τουρίστες αγαπούν τη χώρα».

Το αφιέρωμα συνοδεύεται από πολλές πληροφορίες και προτάσεις, ως προς τη μετάβαση στην περιοχή -- π.χ. με πτήση από τη Βιέννη προς Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια μετάβαση αεροπορικώς ή οδικώς στα Ιωάννινα - για τις δυνατότητες διαμονής αλλά και εκδρομών στις γύρω περιοχές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θετικά σχόλια και κριτική για το νομοσχέδιο για τους οπλίτες


Φορείς τοποθετήθηκαν σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ικανοποιημένοι από τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Άμυνας για τους οπλίτες, δήλωσαν, σχεδόν στο σύνολο τους, οι εξωκοινοβουλευτικοί φορείς που κλήθηκαν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, για να εκφράσουν τις απόψεις τους. Παράλληλα, πρότειναν περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, κυρίως σε ό,τι αφορά τα άτομα με αναπηρία και τους αντιρρησίες συνείδησης.

Την ικανοποίηση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εξέφρασε ο πρόεδρός του, Μιχάλης Βλασταράκος, για τη δυνατότητα που δίνεται στους οπλίτες γιατρούς να υπηρετούν την θητεία τους σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία άγονων και νησιωτικών περιοχών. Όπως είπε ο κ. Βλασταράκος, το υπουργείο Άμυνας υιοθέτησε ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου, προσθέτοντας ότι, ήδη, από τον Ιούνιο είχε σταλεί κατάλογος με 20 περιοχές που βρίσκονται κυρίως στη ζώνη του Αιγαίου, των οποίων τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρά κενά, λόγω του προσφυγικού προβλήματος.

Ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου των εν Ενεργεία Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας, Ηλίας Κολύρης, έκανε λόγο για νομοσχέδιο με δίκαιες και αξιοκρατικές διατάξεις, ενώ πρότεινε βελτιωτικές αλλαγές σε ό,τι αφορά την ισοτιμία των πτυχίων όσων φοιτούν σε στρατιωτικές σχολές.

Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, ο κ. Ανέστης Τσουκαράκης, εξέφρασε την ικανοποίηση του, καθώς, όπως είπε, στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται πολλές από τις προτάσεις που είχε καταθέσει.

Θετικός για το σχέδιο νόμου εμφανίστηκε και ο εκτελών χρέη Συνηγόρου του Πολίτη, Βασίλης Καρύδης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ορθά ρυθμίζεται το κρίσιμο θέμα της ανυποταξίας, ενώ χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρωτοβουλία για τη δημιουργία γραφείου στήριξης οπλιτών.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, Κωνσταντίνος Γαργάλης, τόνισε την ανάγκη, στα κοινωνικά κριτήρια για τις μεταθέσεις οπλιτών να συμπεριληφθούν και όσοι έχουν τη δικαστική επιμέλεια παιδιών με αναπηρία καθώς και ανάδοχοι γονείς ή όσοι έχουν υιοθετήσει παιδιά με αναπηρία.

«Δυστυχώς, το νομοσχέδιο αποτυγχάνει να λύσει χρόνια προβλήματα αντιρρησιών συνείδησης, ώστε να εναρμονιστεί η χώρα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και να τερματιστούν οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σημείωσε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, Γιώργος Καρατζάς. Παράλληλα, πρότεινε να ακυρωθούν όλες οι ποινές φυλάκισης που έχουν επιβληθεί μέχρι σήμερα σε αντιρρησίες συνείδησης και να σταματήσουν όλες οι εκκρεμείς διώξεις που υπάρχουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Καρατζά, εμφανίστηκε και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης, Άγγελος Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να μηδενιστεί το κοντέρ και να διαγραφούν τόσο τα πρόστιμα, όσο και οι ποινές που έχουν επιβληθεί σε αυτά τα άτομα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πλήγμα στην “πόλη του καφέ” – Λουκέτα στη Λάρισα


Έλαβε τον τίτλο «η πόλη του καφέ», και όχι άδικα η Λάρισα, αφού ούτε μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά 1.674 επιχειρήσεις λειτουργούσαν στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας που έχουν ως βασική τους δραστηριότητα την πώληση καφέ (καφετέριες, καφενεία, streetcafé κ.α.).

Ωστόσο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δημήτρη Αδάμ, στο πλαίσιο της αποτύπωσης της γενικότερης εικόνας της αγοράς της Λάρισας, τα πράγματα δεν βαίνουν τόσο αισιόδοξα στον συγκεκριμένο τομέα.

«Το 2015 στη Λάρισα έκλεισαν 1109 επιχειρήσεις. Από τις επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει, οι περισσότερες είναι ατομικές και δυστυχώς ο κόσμος συνεχίζει να επενδύει στην εστίαση. Ίσως να θεωρούν πως είναι μία εύκολη λύση με μικρό κεφάλαιο, αυτό όμως το οποίο δεν κατανοούν είναι πως δεν είναι πανάκεια να ανοίξει κάποιος ένα street cafe, γιατί έχουν ανοίξει πλέον πάρα πολλά και δυστυχώς αρχίζουν και κλείνουν αρκετά τέτοια καταστήματα. Αυτό συνεχίζει να είναι ένα πρόβλημα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αδάμ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...