Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

Λείψανα στρατιωτικών που έπεσαν στη Μεγαλόνησο παραδίδονται στο Βίτσα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιμνημόσυνη δέηση την Τρίτη 19 Ιανουαρίου.

Στην Κύπρο μεταβαίνει την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας για την τελετή παράδοσης των λειψάνων έξι Ελλήνων στρατιωτικών πεσόντων και αγνοουμένων στη Μεγαλόνησο, από την Κυπριακή Δημοκρατία που θα πραγματοποιηθεί την επομένη στη Λευκωσία.

Τα λείψανα, που ταυτοποιήθηκαν με την μέθοδο του DNA, θα μεταφερθούν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στην Ελλάδα με ειδική πτήση μεταγωγικού αεροσκάφους C-130, συνοδεία του ΑΝΥΕΘΑ, Δημήτρη Βίτσα, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη του Αρχηγού ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγου Γεωργίου Μπασιακούλη και του Α΄ Υπαρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Δημητρίου Θωμαΐδη.

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει πομπή προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τα λείψανα των θανόντων στρατιωτικών, στην επίσημη τελετή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θα υποδεχθούν ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόφορος Φωκαΐδης, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και εκπρόσωποι συλλόγων συγγενών πεσόντων - αγνοουμένων και πολεμιστών της Κύπρου.

Στις τελετές σε Λευκωσία και Αθήνα έχουν προσκληθεί οι συγγενείς των έξι πεσόντων και αγνοουμένων που τιμούνται, καθώς και εκπρόσωποι των συλλόγων συγγενών πεσόντων - αγνοουμένων κυπριακής τραγωδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έξοδα μετάβασης, διαμονής και συνολικά της φιλοξενίας όλων των συγγενών που θα μεταβούν στη Κύπρο, καλύπτονται από προσφορές. Συγκεκριμένα, από την Κυπριακή Δημοκρατία καλύπτεται η διαμονή τους, ενώ η παράθεση γευμάτων ή δείπνων, από το ΓΕΕΦ, την ΕΛΔΥΚ και τον εκπρόσωπο της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων. Η Αεροπορική Εταιρεία Aegean έχει επωμιστεί τα αεροπορικά τους εισιτήρια, ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών απάλλαξε αυτά τα εισιτήρια από τέλη αεροδρομίου.

Στη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο ο κ. Βίτσας θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και θα έχει συναντήσεις με τον επίτροπο της Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτη Φωτίου και με τον Έλληνα πρέσβη στη Λευκωσία Ηλία Φωτόπουλο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.