Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

«Αφήστε τις αδύναμες τράπεζες να καταρρεύσουν»


Αυστηροποιείται η πολιτική για τις τράπεζες.

Η νέα επικεφαλής της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής για τις τράπεζες προειδοποίησε ότι κάποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της περιοχής δεν έχουν κανένα μέλλον και θα πρέπει να αφεθούν στην κατάρρευση, σηματοδοτώντας με αυτές τις δηλώσεις τη στροφή της ευρωπαϊκής πολιτικής προς μία πιο αυστηρή πολιτική για τις τράπεζες.

Στην πρώτη της συνέντευξη από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ρυθμιστικής αρχής, η Danièle Nouy τόνισε στους Financial Times ότι θέλει να κόψει το δεσμό ανάμεσα στις κυβερνήσεις και τις τράπεζες της ευρωζώνης που βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης που ταλανίζει εδώ και χρόνια την ευρωζώνη.

Η κ. Nouy δήλωσε επίσης ότι συμφωνεί με την άποψη του Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ότι τα επερχόμενα στρες τεστ στις τράπεζες θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση κάποιων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων ώστε να είναι αξιόπιστα.

«Πρέπει να δεχτούμε ότι κάποιες τράπεζες δεν έχουν μέλλον», είπε τονίζοντας ότι θα πρέπει να τις «πεθάνουμε» και όχι να τις συγχωνεύσουμε με άλλα ιδρύματα.



Διαβάστε περισσότερα...

Το πρώτο επίσημο crash-test για μπουφάν με αερόσακο


Tα «ασύρματα» έχουν σαφές πλεονέκτημα.

Για τους αυτοκινητιστές είναι κάτι το συνηθισμένο και αναμενόμενο. Για τους μοτοσυκλετιστές όχι και τόσο ή τουλάχιστον όχι ακόμη.

Αναφερόμαστε στα crash-test, τις δοκιμές πρόσκρουσης όπου πιστοποιείται ότι κάθε όχημα προσφέρει ένα ελάχιστο επίπεδο παθητικής ασφάλειας στον δρόμο. Ανάλογα με τις επιδόσεις του στη διαδικασία της δοκιμής αυτής, σε κάθε αυτοκίνητο αποδίδεται ένας αριθμός αστεριών από το 1 ως το 5. Τα αυτοκίνητα με 5 αστέρια είναι σχετικά ασφαλέστερα από εκείνα με 1 αστέρι.

Στη Μοτοσυκλέτα τα πράγματα είναι (ως συνήθως) διαφορετικά. Γνωρίζουμε βέβαια ότι όλο και περισσότεροι κατασκευαστές πραγματοποιούν crash-test των μοτοσυκλετών τους, όμως αυτό έχει να κάνει με το πώς συμπεριφέρονται αυτές και τα περιφερειακά τους σε μια σύγκρουση. Για τον λόγο αυτό, μόνον έμμεσα έχουν να κάνουν με την προστασία των αναβάτη / συνεπιβάτη.

Τώρα η κατάσταση αλλάζει. Στην Γαλλία μόλις διεξήχθη το πρώτο crash-test όπου ελέγχθηκε η συμπεριφορά των τζάκετ με αερόσακκο που ήδη πωλούνται στην αγορά. Η δοκιμή έγινε τηλεκατευθύνοντας μια μοτοσυκλέτα προς ένα αυτοκίνητο, έχοντας στη θέση του αναβάτη μια κούκλα που φορούσε το υπό έλεγχο τζάκετ.

Αυτό που μετρήθηκε ήταν μόνον ο χρόνος αντίδρασης του τζάκετ. Το πόσο γρήγορα δηλαδή διέγνωσε τη σύγκρουση και ξεδίπλωσε τον αερόσακο για να προστατέψει τον αναβάτη.

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει πως για να είναι αποτελεσματικός ο αερόσακος ενός τζάκετ θα πρέπει να φουσκώνει το αργότερο μέσα σε 100 μιλισεκόντ, δηλαδή σε εκατό χιλιοστά του δευτερολέπτου, δηλαδή σε 1/10 του δευτερολέπτου. Οποιαδήποτε επίδοση κάτω των 80 μιλισεκόντ θεωρείτα κορυφαία.

Ο γαλλικός οργανισμός SRA δοκίμασε τέσσερα (4) τζάκετ, από τα οποία δύο με ασύρματη ενεργοποίηση και δύο με ενσύρματη.

Στην κορυφή βρέθηκε το τζάκετ D-Air της Dainese, στο οποίο ο αερόσακος ενεργοποιήθηκε πλήρως στα 45 μιλισεκόντ. Δεύτερο κατετάγη το Protect'Air της Bering, με επίδοση 82 μιλισεκόντ.

Η διαφορά των δύο μοιάζει μεγάλη, όμως και το Bering διαθέτει ένα πλεονέκτημα: ο αερόσακός του είναι μεγαλύτερος, με χωρητικότητα 18 λίτρα, όταν της Dainese έχει 12. Όσο ταχύτερα ξεδιπλώνει ο αερόσακος τόσο καλύτερα, αλλά και όσο μεγαλύτερος τόσο περισσότερη ασφάλεια προσφέρει.

Στην 3η και 4η θέση αναμενόμενα κατατάγηκαν τα δύο τζάκετ με την ενσύρματη ενεργοποίηση, το Helite και το Allshot αντίστοιχα. Σχετικά με τα τζάκετ αυτά πρέπει να πούμε ότι η μέτρηση του χρόνου αντίδρασης δεν είναι εξίσου ακριβής με των ασύρματων, και γι’ αυτό οι δηλούμενοι χρόνοι αφήνουν κάποια περιθώρια αμφιβολίας.

Πιο κάτω παραθέτουμε το link για την ιστοσελίδα του SRA, μόνον στη γαλλική γλώσσα. Η αλήθεια είναι πως η διαδικασία της δοκιμής είναι κάπως χοντροκομμένη, αλλά είμαστε μόνον στην αρχή. Σίγουρα θα υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός, όσο προστίθενται νέα προϊόντα στην αγορά και ο θεσμός κερδίζει έδαφος.

Διαβάστε όλα τα αποτελέσματα των δοκιμών εδώ: SRA












Διαβάστε περισσότερα...

Χειροπέδες στον πυροσβέστη που έσωζε ζωές


Έξαλλη είναι η ηγεσία της Πυροσβεστικής στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, καθώς συνελήφθη ένας πυροσβέστης την ώρα που απεγκλώβιζε δύο άτομα, μετά από τροχαίο που είχε σημειωθεί. Συγκεκριμένα, ο πυροσβέστης αρνήθηκε να μετακινήσει το πυροσβεστικό όχημα, το οποίο είχε κλείσει το ένα ρεύμα της κυκλοφορίας και ο αστυνομικός του πέρασε χειροπέδες. Τελικά ο «δράστης» αφού έμεινε για λίγο στο αστυνομικό όχημα, αφέθηκε ελεύθερος.

Δείτε το βίντεο του Ant1




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρύθμιση για συμψηφισμό χρεών φαρμακοποιών του ΕΟΠΥΥ


Τροποποιητικές αλλαγές για βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συμψηφισμού, ιδιαίτερα σε φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ και να επιλυθούν έτσι πολλά από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε φαρμακοποιούς αλλά και μικροοφειλέτες.

Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Διακάκης, η οποία έκανε λόγο για κατάφωρη ληστρική αντιμετώπιση των φαρμακοποιών.

Ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι έχει ήδη δοθεί η σχετική εντολή και εξετάζεται η αναθεώρηση της ρύθμισης που αφορά παρακρατήσεις λόγω οφειλών προς το Δημόσιο.

Όπως επεσήμανε, πράγματι, από την απόφαση στις 27 Δεκεμβρίου του 2013 που εκδόθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, με την οποία καθορίζονται τα όρια των ποσοστών παρακράτησης για οφειλές προς το Δημόσιο, η ηγεσία του υπουργείου διαπίστωσε ότι έχουν δημιουργηθεί κάποια θέματα και γι' αυτό υπάρχει η βούληση για αναθεώρηση του μέτρου, ιδίως για μικροοφειλέτες αλλά και σε ό,τι αφορά περιοδικές εισπράξεις στις οποίες εντάσσονται και οι φαρμακοποιοί του ΕΟΠΥΥ.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, τονίζοντας ότι οι οφειλές του Δημοσίου από το 2011 προς τους φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ και οι ίδιοι έχουν περιέλθει σε δραματική κατάσταση.

"Ορισμένα σημεία της φορολογικής μεταρρύθμισης δημιουργούν προβλήματα. Η κυβέρνηση πάντα είναι σε θέση να ακούει τους πολίτες και να διορθώνει περιπτώσεις που παρεκκλίνουν από τη σωστή και δίκαιη εφαρμογή της" τόνισε ο κ. Μαυραγάνης.



Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη στην Κεφαλονιά - Τι αποφασίστηκε


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κεφαλονιά με τη συμμετοχή κυβερνητικών και τοπικών φορέων. Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αρμόδιος για τον συντονισμό των κυβερνητικών δράσεων για την Κεφαλονιά, προήδρευσε στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπυρίδων Σπύρου, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Γιώργος Διδασκάλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Βασιλάκος και η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας, Έφη Μπέκου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του ΟΣΚ ΑΕ, της ΕΥΔΑΠ ΑΕ, της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, υπηρεσιακά στελέχη των Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ειδικοί επιστήμονες και σεισμολόγοι του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, μέλη της Ειδικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας και Αξιολόγησης Σεισμικού Κινδύνου του ΟΑΣΠ-Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και στελέχη της Υπηρεσίας Αντισεισμικού Ελέγχου-ΥΑΣ και του Ταμείου Αντισεισμικού Ελέγχου-ΤΑΣ.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο καλύτερος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η απλοποίηση των διαδικασιών για τη στήριξη των σεισμόπληκτων και η αποσαφήνιση και συστηματοποίηση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί. Διευκρινίστηκε επίσης η διαδικασία επιδότησης ενοικίου και κατάθεσης των δικαιολογητικών, όπως επίσης και οι πιστωτικές διευκολύνσεις για την αποκατάσταση των ζημιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση έναρξη του Δευτεροβάθμιου Μετασεισμικού Ελέγχου των κτισμάτων, προκειμένου να αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων προς τους δικαιούχους. Ο δευτεροβάθμιος έλεγχος θα διενεργείται αυτεπάγγελτα, χωρίς να απαιτείται νέα αίτηση από τους πολίτες. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η λειτουργία Συντονιστικού Κέντρου στο Ληξούρι για την πιο συνολική παρακολούθηση των δράσεων.

Όσον αφορά την ενημέρωση των κατοίκων της Κεφαλονιάς, αποφασίστηκε μια δέσμη ενεργειών. Αυτές είναι:

  • η διανομή ενημερωτικών εντύπων προς τους πολίτες τα οποία θα παρέχουν με σαφήνεια πληροφορίες σχετικά με τις επιδοτήσεις και τις οικονομικές ενισχύσεις
  • η δημιουργία ειδικής ενημερωτικής πύλης στις ιστοσελίδες του Δήμου και της Περιφέρειας.

Με σκοπό την άμεση παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων, τίθεται σε λειτουργία από το ΚΕΕΛΠΝΟ η τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 1135. Τις προσεχείς ημέρες θα εξειδικευτούν τα μέτρα για την αποκατάσταση των επιχειρήσεων.

Ο κ. Χρυσοχοίδης ζήτησε έναν αντιγραφειοκρατικό τρόπο δράσης, που θα βασίζεται στην ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα, μέσω αυτοματοποιημένων και απλοποιημένων διαδικασιών.

"Όλες οι διαδικασίες πρέπει να έχουν τον χαρακτήρα της καταδρομικής επιχείρησης. Η καταδρομική επιχείρηση δεν είναι άλλη από εκείνη που γίνεται πολύ προγραμματισμένα, πολύ υπολογισμένα, πολύ μελετημένα, αλλά ακαριαία, πολύ γρήγορα και τελικώς αποτελεσματικά. Αυτό είναι η καταδρομική επιχείρηση. Όχι, δηλαδή, τσαπατσουλιές, όχι προχειροδουλειές, αλλά πολύ σίγουρες δουλειές με καλό αποτέλεσμα, πολύ γρήγορα. Αυτό σημαίνει γνώση. Να έχουμε γνώση απαραίτητη του τι συμβαίνει εδώ, στον τόπο" δήλωσε κατά την επιθεώρηση έργων στο οδικό δίκτυο.



Διαβάστε περισσότερα...

Άτομο με ψυχολογικά προβλήματα απειλούσε να πέσει στο κενό


Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 30χρονου από τη Δράμα, ο οποίος το απόγευμα ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμά του στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, στο κέντρο της πόλης, και απειλούσε να πέσει στο κενό.

Ο 30χρονος άντρας που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, έβαλε φωτιά στο μπαλκόνι του διαμερίσματός όπου κατοικεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο 30χρονος κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ενεπλάκη σε έντονο καυγά που κατέληξε στο σοβαρό τραυματισμό ενός ατόμου.

Ο νεαρός άντρας, στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμά του και αρνούνταν να παραδοθεί. Περιπολικά της αστυνομίας και οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, καθώς και άνδρες των δύο σωμάτων προσπαθούσαν για ώρες να τον μεταπείσουν.

Η πυροσβεστική υπηρεσία χρησιμοποίησε και ειδικά στρώματα σε περίπτωση πτώσης του νεαρού. Οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες και η μόνη λύση ήταν η επέμβαση στο σπίτι του 30χρονου.

Οι άνδρες της αστυνομίας πέρασαν μέσα από το διπλανό διαμέρισμα - που ανήκει στους γονείς του – στο μπαλκόνι και αφού έσπασαν την μπαλκονόπορτα εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού και συνέλαβαν τον 30χρονο ο οποίος, λόγω των αναθυμιάσεων από τη φωτιά, ήταν ημιλιπόθυμος.

Με τη συνοδεία περιπολικού ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Δράμας.



Διαβάστε περισσότερα...

Ντοκουμέντο από τον αγώνα dragster


Ένα βίντεο ντοκουμέντο παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, από τον αγώνα dragster στην πίστα του Ελληνικού που στοίχισε τη ζωή σε έναν 19χρονο διαγωνιζόμενο και έστειλε στο νοσοκομείο άλλον έναν αναβάτη 21 ετών με σοβαρά τραύματα.

Δείτε το βίντεο που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγός έπαθε εγκεφαλικό εν κινήσει


Ένας ηλικιωμένος οδηγός βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε σε διπλανά χωράφια, όταν κατά τη διάρκεια που οδηγούσε σε επαρχιακό δρόμο στη Λαμία, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ηλικιωμένος, ξαφνικά, βγήκε εκτός δρόμου και κατέληξε μέσα στα χωράφια, το οποίο, ευτυχώς, δεν ανετράπη και το ηλικιωμένο ζευγάρι που επέβαινε σε αυτό δεν τραυματίστηκε.






Η συνοδηγός του οχήματος κατάφερε να βγει, όχι όμως και ο ηλικιωμένος οδηγός, που όπως τουλάχιστον δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και γι΄αυτό έχασε και τον έλεγχο.

Στο σημείο του τροχαίου έφτασε αμέσως το ΕΚΑΒ και η 7η ΕΜΑΚ, ενώ ο ηλικιωμένος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Λαμίας.





Όπως είπαν διερχόμενοι οδηγοί, από τύχη δεν υπήρξε σύγκρουση με άλλο αυτοκίνητο από το αντίθετο ρεύμα, αφού εκείνη την ώρα υπήρχε αυξημένη κίνηση στο συγκεκριμένο δρόμο.




Διαβάστε περισσότερα...

«Μετασεισμική αμνησία» στην Αμφίκλεια


Ξεσπούν οι σεισμόπληκτοι και κάνουν λόγο για «ψεύτικα και μεγάλα λόγια».

Για «ψεύτικα και μεγάλα λόγια» κάνουν λόγο οι σεισμόπληκτοι της Αμφίκλειας, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για τις υποσχέσεις που τους έδωσε.

Οι πολίτες της Φθιώτιδας, όπως και όλης της Ελλάδας συμπάσχουν και είναι στο πλευρό των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς, που για μια ακόμη φορά δοκιμάζονται με σκληρό τρόπο. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, περισσότερο τους νιώθουν και τους καταλαβαίνουν οι σεισμοπαθείς της ευρύτερης περιοχής της Αμφίκλειας, που ακόμα χορεύουν από τα Ρίχτερ, αφού ο εγκέλαδος δεν λέει να τους αφήσει ήσυχους.

Τους συμπονούν και για έναν επιπλέον λόγο. «Για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Όπως τώρα στην Κεφαλονιά έτσι και τον περασμένο Αύγουστο στην Αμφίκλεια, Ελάτεια, Τιθορέα, Ρεγγίνι κλπ, έφτασαν αμέσως οι υπουργοί και οι μηχανικοί του ΟΑΣΠ.

Εκατοντάδες σπίτια κρίθηκαν «κόκκινα». Οι υποσχέσεις περίσσευαν. Δηλώσεις στις κάμερες, συνεντεύξεις, ανακοινώσεις, αποφάσεις. Μέχρι τώρα δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ. Δεν έχουν τηρήσει τίποτα απ΄ όσα υποσχέθηκαν. Τους ξέχασαν. Τους εγκατέλειψαν στη μοίρα τους.

Η οργή όμως ξεχειλίζει και για έναν ακόμη λόγο...Την αδικία! Στην Κεφαλονιά ανακοίνωσαν ότι από το δάνειο που θα πάρουν οι σεισμοπαθείς η κρατική επιχορήγηση θα είναι 80%, ενώ στη Φθιώτιδα θα είναι 40%. Στην Κεφαλονιά η επιδότηση ενοικίου είναι 500 ευρώ. Στους σεισμοπαθείς της Φθιώτιδας 300 ευρώ.

Στην Κεφαλονιά ανακοινώθηκε ότι οι σεισμοπαθείς δεν θα πληρώσουν χαράτσι. Στη Φθιώτιδα δεν προλαβαίνουν να πληρώνουν τα χαράτσια. «Είμαστε ακόμη στο μηδέν», είχε δηλώσει ο Θανάσης Μελέτης από το Ρεγγίνι που ξαφνικά βρέθηκε με τη γυναίκα του στο δρόμο, αφού σπίτι και επιχείρηση καταστράφηκαν.

Δείτε το βίντεο...





Διαβάστε περισσότερα...

Πήγε για αποτρίχωση και βγήκε με εγκαύματα


Σε μεγάλη περιπέτεια, μπήκε νεαρή Ηρακλειώτισα, η οποία αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες και ενόψει καλοκαιριού, να βελτιώσει την αισθητική της εικόνα. Η άτυχη κοπέλα, υπέστη σοβαρά εγκαύματα στα πόδια και στα χέρια και μάλιστα σε μεγάλη έκταση, μετά από επέμβαση αποτρίχωσης σε κέντρο αισθητικής.

Η νεαρή γυναίκα, είχε όπως κατήγγειλε στο cretalive.gr τη διαβεβαίωση ότι, η μέθοδος αυτή που υπόσχεται μόνιμη αποτρίχωση, είναι απολύτως ασφαλής και θα έβλεπε αμέσως θεαματικά αποτελέσματα. Όμως τα πράγματα δεν είχαν αίσια κατάληξη.

Η κοπέλα έφυγε από το κέντρο αισθητικής με κόκκινα σημάδια, στα χέρια και στα πόδια. "Στην αρχή δεν ανησύχησα αν και πονούσα, γιατί και την προηγούμενη φορά που μου είχαν εφαρμόσει την ίδια μέθοδο είχα κόκκινα σημαδάκια, τα οποία έφυγαν μετά από λίγες ημέρες. Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα, όπως αντιλήφθηκα στην πορεία, ήταν πολύ διαφορετικά και σοβαρά", λέει.



Δύο μέρες μετά την θεραπεία, η κοπέλα είδε τα σημάδια στα χέρια της να φουσκώνουν ενώ συνέχιζε να πονάει. Ανησύχησε πολύ και αποφάσισε να πάει σε δερματολόγο. Εκεί πληροφορήθηκε ότι είχε υποστεί εγκαύματα. "Μου είπε ότι θα πρέπει να ακολουθήσω θεραπεία για τέσσερις μήνες και να αποφεύγω τον ήλιο. Ίσως να μην φύγουν τελείως τα σημάδια. Ευτυχώς όπως μου είπε, που δεν εξέθεσα τα χέρια μου στον ήλιο -κάτι που θα μπορούσε να έχει συμβεί αν ήταν καλοκαίρι -. Η ζημιά όπως μου είπε, τότε θα ήταν ανεπανόρθωτη".

Η κοπέλα, δεν προτίθεται όπως λέει να προβεί σε μηνύσεις εναντίον του κέντρου. "Είμαι τόσο στενοχωρημένη και εκνευρισμένη με αυτό που μου συνέβη που ούτε να επικοινωνήσω μαζί τους θέλω, ούτε καν να περάσω έξω από την πόρτα τους". Αποφάσισε όμως να δημοσιοποιήσει την περιπέτειά της, προκειμένου όπως σημειώνει λέει, να ενημερωθούν για τους κινδύνους όσοι σκέφτονται ή υποβάλλονται σε τέτοιες θεραπείες. "Δε λέω ότι δεν πρέπει να αποφασίσει κάποιος να βελτιώσει την εικόνα του, απλώς θα πρέπει να προσέχει που απευθύνεται και σε ποιον εμπιστεύεται την σωματική του ακεραιότητα".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες


Μέχρι τις 14 Μαρτίου οι αιτήσεις για μεταδημότευση.

Μέχρι τις 14 Μαρτίου θα μπορούν οι εκλογείς να υποβάλλουν αίτηση για να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές του Μαΐου, ενώ την ίδια μέρα λήγει και η προθεσμία για όσους θέλουν να προχωρήσουν σε μεταδημότευση.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών, παρέχει τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το θέμα των ετεροδημοτών, καθώς η ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών δημιουργεί σύγχυση.

Έτσι, το υπουργείο τονίζει ότι, βάσει του άρθρου 95 της Εκλογικής Νομοθεσίας, οι ετεροδημότες μπορούν να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές στις ευρωεκλογές και στα δημοψηφίσματα στον τόπο διαμονής τους, όμως όχι και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Έτσι, οι ετεροδημότες εκλογείς ψηφίζουν για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου στον τόπο διαμονής τους, ενώ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον τόπο της βασικής τους εγγραφής.

Όσοι από τους ετεροδημότες εκλογείς επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο της βασικής τους εγγραφής και στις ευρωεκλογές, μπορούν να το δηλώσουν μέχρι τις 14 Μαρτίου, ώστε να διαγραφούν από τους καταλόγους των ετεροδημοτών.

Σημειώνεται ότι εάν δεν ακολουθηθεί η διαδικασία διαγραφής από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, οι ετεροδημότες δεν θα μπορούν να ψηφίσουν στον τόπο της βασικής τους εγγραφής για ανάδειξη μελών του Ευρωκοινοβουλίου, αφού σ΄ αυτούς θα υπάρχει πριν από το όνομά τους η ένδειξη “Ε”.

Στην ίδια ανακοίνωση, το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι οι ένστολοι μπορούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα για την ανάδειξη των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τόπο που διαμένουν ή υπηρετούν αντίστοιχα (για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον τόπο της βασικής τους εγγραφής).

Οι παραπάνω εκλογείς οφείλουν να δηλώσουν εγγράφως στους Προϊσταμένους ή τους Διοικητές τους την πρόθεσή τους να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι εγγεγραμμένοι, έως και την μεθεπόμενη ημέρα από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Όλοι οι παραπάνω εκλογείς, στους οποίους χορηγείται σχετική έγκριση και ειδική άδεια απουσίας για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, διαγράφονται με μέριμνα και ευθύνη των προϊσταμένων ή διοικητών τους από τις ειδικές εκλογικές καταστάσεις.

Οι ένστολοι που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, οφείλουν να προσκομίσουν στην εφορευτική επιτροπή από τις υπηρεσίες τους βεβαίωση ότι δεν έχουν εγγραφεί σε ειδικές εκλογικές καταστάσεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Συμπληρωματικά στοιχεία των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ απέστειλε το ΑΣΕΠ


Συνεχίζεται η διαδικασία της κινητικότητας.

Το ΑΣΕΠ κάνει γνωστό, ότι στο πλαίσιο της κινητικότητας, απεστάλησαν στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από την Ανεξάρτητη Αρχή, συμπληρωματικά στοιχεία από τους δημοτικούς αστυνομικούς, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μετάταξή τους στην ΕΛΑΣ.

Απεστάλησαν συμπληρωματικά στοιχεία, ύστερα από τις απαιτούμενες διορθώσεις στις οποίες προέβησαν, με ευθύνη τους, οι Διευθύνσεις Διοικητικού των φορέων προέλευσής τους επί των ψηφιακών πινάκων συνδρομής κριτηρίων, που απεστάλησαν εκ παραδρομής στο ΑΣΕΠ, δίχως την πιστή μεταφορά των δηλωθέντων στις αιτήσεις τους Ειδικών Απαιτούμενων Προσόντων ή και Ιδιοτήτων.

Όπως σημειώνεται επίσης, απεστάλησαν στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ο Αλφαβητικός Πίνακας και οι Πίνακες Ανά Φορέα Προέλευσης των δημοτικών αστυνομικών.



Διαβάστε περισσότερα...

"Φρένο" στην καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων από το ΣτΕ


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ' αριθμ. 621/2012 απόφασή της, έκρινε ως αντισυνταγματική τη διάταξη του άρθρου 5 του νόμου 3147/2003 που ρυθμίζει θέματα αγροτικής γης και προβλέπει την παραχώρηση της κυριότητας των δημοσιών εποικιστικών εκτάσεων, που έχουν καταληφθεί αυθαίρετα επί μια δεκαετία με την γνωστή μέθοδο της καλλιέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 5 του νόμου 3147/2003 προβλέπει ότι αυθαίρετοι κάτοχοι δημόσιας κοινόχρηστης εποικιστικής έκτασης, η οποία δεν έχει την μορφή δάσους ή δασικής έκτασης, ή δεν έχει κηρυχτεί αναδασωτέα, μπορούν να υποβάλλουν στο υπουργείο Γεωργίας αίτηση για την εξαγορά της έκτασης, εφόσον την καλλιεργούν συστηματικά με αμπέλια, ελιές ή οπωροφόρα δένδρα, τα οποία πρέπει να έχουν ηλικία δέκα ετών μέχρι την έναρξη του επίμαχου νόμου ή να έχουν οικοδομήσει κτίσματα τουλάχιστον μια δεκαετία.

Σύμφωνα με το εν λόγω νομοθετικό πλαίσιο, η εξαγορά γίνεται σύμφωνα με την αντικειμενική αξία της έκτασης, ή σύμφωνα με την αγοραία αξία της, ενώ αν ο «κάτοχος» της δημόσιας έκτασης έχει ανεγείρει και κτίσμα ή κατέχει την επίμαχη έκταση προς 25ετίας, τότε το τίμημα της εξαγοράς μειώνεται κατά 20%.

Αναλυτικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι το άρθρο 5 του νόμου 3147/2003 είναι αντίθετο στις συνταγματικές αρχές του κράτους δικαίου και της ισότητας των πολιτών έναντι του νόμου.

Παράλληλα, η επίμαχη νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με τους δικαστές, «πάσχει» κατά το σκέλος εκείνο που αφορά την παραχώρηση εκτάσεων που έχουν καλλιεργηθεί συστηματικώς επί δεκαετία.

Και αυτό γιατί για την παραχώρηση «προβλέπεται απλώς η καταβολή τμήματος χωρίς να επιβάλλονται όροι και προϋποθέσεις, οι οποίες θα διασφαλίσουν την εξυπηρέτηση του σκοπού του δημοσίου συμφέροντος και ως εκ τούτου θα καθιστούσαν συνταγματικώς ανεκτή την πρόβλεψη περί παραχωρήσεως των καλλιεργούμενων εκτάσεων αυθαιρέτως κατέχοντες, όπως είναι η επιβολή της υποχρεώσεως να παραμείνουν καλλιεργούμενες στο διηνεκές ή τουλάχιστον επί χρονικό διάστημα επαρκές».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τα μικρά φωτοβολταϊκά


Τροποποιήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας η Υπουργική Απόφαση καθορισμού των δικαιολογητικών και της διαδικασίας διοικητικού ελέγχου για την επανεξέταση ως προς την υπαγωγή, την ολοκλήρωση και την έναρξη παραγωγικής λειτουργίας των επενδυτικών σχεδίων παραγωγής ηλεκτρισμού από ηλιακή ενέργεια έως και 100 KW των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 241 του Ν. 4072/2012.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι στην τροποποιητική αυτή απόφαση, η οποία θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων η 28η Φεβρουαρίου 2014.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες είναι επιβεβλημένες λόγω των αλλαγών του νομικού πλαισίου της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις, που θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2ο εξάμηνο του 2014 και προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στις διαδικασίες αξιολόγησης, ένταξης και χρηματοδότησης των επενδυτικών σχεδίων.

Σημειώνεται ότι στις ημερομηνίες και προθεσμίες που ανακοινώνονται δεν θα δοθούν παρατάσεις λόγω των ανελαστικών χρονοδιαγραμμάτων που θέτει η Ε.Ε. για την εφαρμογή του νέου νομικού πλαισίου.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΑΒ: Δόθηκε λάθος σημείο για τον αγώνα Dragster


Λάθος σημείο έδωσαν οι υπεύθυνοι στο κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια του σοβαρού τραυματισμού δύο αναβατών μοτοσυκλετών που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει ένας νεαρός την ζωή του.

Το ΕΚΑΒ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει πως «κατά τη κλήση για το περιστατικό δεν προσδιορίστηκε το ακριβές μέρος της διοργάνωσης και αναφέρθηκε ως σημείο του συμβάντος η πίστα του Ελληνικού. Η μόνη επίσημα καταγεγραμμένη πίστα διοργάνωσης μηχανοκίνητων αγώνων στο Ελληνικό είναι η αντίστοιχη πίστα καρτ».

Ενώ υποστηρίζει πως «το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. αφίχθη στη πίστα κάρτ του Ελληνικού σε 12 λεπτά, επειδή όμως διαπιστώθηκε πως εκεί δεν υπήρχε κανένα συμβάν ξεκίνησε η διαδικασία διερεύνησης του πραγματικού σημείου του συμβάντος. Τελικά ύστερα από 13 λεπτά (σύνολο 25 λεπτά) το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο πραγματικό μέρος της διοργάνωσης, στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

«Κατόπιν πολλών δημοσιευμάτων σχετικά με το δυστύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου σε αγώνα Dragster στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο της Αθήνας, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως δεν είχε ζητηθεί από το Ε.Κ.Α.Β. η κάλυψη της διοργάνωσης, ενώ το ασθενοφόρο που παρευρισκόταν στο σημείο ήταν ιδιωτικό.

Εκτός αυτών, κατά τη κλήση για το περιστατικό δεν προσδιορίστηκε το ακριβές μέρος της διοργάνωσης και αναφέρθηκε ως σημείο του συμβάντος η πίστα του Ελληνικού.

Η μόνη επίσημα καταγεγραμμένη πίστα διοργάνωσης μηχανοκίνητων αγώνων στο Ελληνικό είναι η αντίστοιχη πίστα καρτ.

Το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. αφίχθη στη πίστα κάρτ του Ελληνικού σε 12 λεπτά, επειδή όμως διαπιστώθηκε πως εκεί δεν υπήρχε κανένα συμβάν ξεκίνησε η διαδικασία διερεύνησης του πραγματικού σημείου του συμβάντος. Τελικά ύστερα από 13 λεπτά (σύνολο 25 λεπτά) το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο πραγματικό μέρος της διοργάνωσης, στο πρώην ανατολικό αεροδρόμιο, και παρέλαβε τον τραυματία μεταφέροντας τον στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο στη Βούλα».



Διαβάστε περισσότερα...

«Οι δρόμοι ανήκουν στο λαό»


Αντιδρά το Κίνημα Δεν Πληρώνω στις υψηλές τιμές των διοδίων.

Συνεχίζει τον αγώνα του το κίνημα «Δεν Πληρώνω» ενάντια στις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων. Και με ανακοίνωσή του τάσσεται κατά των «σκανδαλωδών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών».

Ακολουθεί η ανακοίνωσή τους

«Το Κίνημα Δεν Πληρώνω είναι το πολιτικό κόμμα που αποτελεί τον κατεξοχήν συλλογικό εκφραστή των λαϊκών αγωνιστικών διεκδικήσεων στον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων.

Τον τελευταίο καιρό δε, η υπογραφή των νέων, ακόμη σκανδαλωδέστερων συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων στους μεγαλοεργολάβους, έχουν επαναφέρει το θέμα των διοδίων στην κορυφή της κοινωνικής ατζέντας.

Πλέον αποτελεί καθήκον του ίδιου του λαού, να ενισχύσει τον αγώνα που δίνει το Κίνημα Δεν Πληρώνω τέσσερα χρόνια τώρα για την προάσπιση του αναφαίρετου δικαιώματός στην ελεύθερη μετακίνηση.

Στα πλαίσια της κλιμάκωσης της δράσης του ενάντια στα διόδια, το Κίνημα Δεν Πληρώνω συμμετείχε χθες, 09-02-14, στη παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών στα διόδια Αφιδνών.

Το πρωί της ίδιας ημέρας είχε προηγηθεί δράση ενημέρωσης από το Κίνημα Δεν Πληρώνω στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, με διανομή χιλιάδων εφημερίδων και ενημερωτικού υλικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Αφίδνες τα μετωπικά διόδια αυξήθηκαν πριν από λίγες μέρες κατά 60%, προς τέρψη των μεγαλοεργολάβων, γεγονός που καθιστά τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών είδος πολυτελείας.

Είναι πλέον σαφές ότι οι πολίτες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά αλλά και ηθικά αυτήν την κατάφωρη καταπάτηση των δημοκρατικών και συνταγματικά κατοχυρωμένων τους δικαιωμάτων.

Επιλέγουν τον δρόμο του συλλογικού αγώνα γεγονός το οποίο καταδείχθηκε από την αθρόα συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια των Αφιδνών.

Οι δρόμοι ανήκουν στο λαό!

Ο αγώνας για ελεύθερους δρόμους συνεχίζεται!», καταλήγουν.



Διαβάστε περισσότερα...

Το 2016 οι νέες Mονάδες Διαχείρισης Αποβλήτων


Χατζηδάκης: Στόχος μας να γίνουμε διεθνές θετικό παράδειγμα.

Να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία το 2016 οι Mονάδες Διαχείρισης Αποβλήτων είναι ο στόχος της κυβέρνησης, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, στην ημερίδα με θέμα: «Εθνικό Στρατηγικό Πρόγραμμα Πρόληψης Παραγωγής Αποβλήτων και Αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων».

Την ημερίδα διοργανώνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τα Εθνικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων και Πρόληψης.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι, αυτήν τη στιγμή εξελίσσονται 12 διαφορετικά έργα ΣΔΙΤ σε όλη την Ελλάδα, που θα ξεπερνούν το 40% της επικράτειας και το 55% του πληθυσμού .

«Το στοίχημα όλων μας είναι από ουραγός της Ευρώπης, να γίνουμε ένα διεθνές θετικό παράδειγμα. Όχι μόνον διότι είναι ανεπίτρεπτο να απειλείται η Ελλάδα με καταδίκες και να απειλείται ο Έλληνας φορολογούμενος με πρόστιμα λόγω παράβασης της κοινοτικής νομοθεσίας, αλλά γιατί η σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων είναι κομβικής σημασίας από κάθε άποψη» πρόσθεσε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι, ήδη εμφανίζονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια για ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων. Πιο συγκεκριμένα:

- Στην Πελοπόννησο, τη Δυτική Μακεδονία και τις Σέρρες υπάρχουν ήδη ανάδοχοι έργων.

- Το έργο της Δυτικής Μακεδονίας έλαβε διεθνή διάκριση από το περιοδικό «World Finance» ως το καλύτερο για το 2013 στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων.

- Στην Περιφέρεια της Αττικής βρίσκεται στην τελική ευθεία η διαδικασία για την ανάδειξη αναδόχων.

- Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ήταν η τελευταία που εντάχθηκε στα έργα ΣΔΙΤ.

- Στην Περιφέρεια Ηπείρου το έργο εξελίσσεται γρήγορα και είναι θέμα λίγου χρόνου η ανάδειξη αναδόχου και εκεί.



Διαβάστε περισσότερα...

Η τρόικα αποφασίζει για τις αλλαγές στο φόρο υπεραξίας


Την έγκριση των δανειστών αναμένει το Μέγαρο Μαξίμου.

Την έγκριση της τρόικας θα αναμένει το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στο φόρο υπεραξίας ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην απλοποίηση της διαδικασίας υπολογισμού της τιμής κτήσης και πώλησης ακινήτων μέσω της τιμαριθμοποίησης της τιμής κτίσης των ακινήτων ώστε να υπολογίζει ορθότερα την υπεραξία.

Στις προθέσεις του υπουργείου είναι να εξαιρούνται από τον φόρο υπεραξίας τα ακίνητα που διακρατήθηκαν περισσότερο από 25 χρόνια καθώς και αυτά που κατασκευάσθηκαν με αυτεπιστασία, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προκύπτει υπεραξία.

Προς συζήτηση είναι και η πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ η οποία έχει προτείνει ο φόρος να υπολογίζεται όχι επί της διαφοράς αλλά επί του τιμήματος της πώλησης με συντελεστή 3% (όσο και ο φόρος μεταβίβασης) για όσα ακίνητα αποκτήθηκαν από την 1.1.2007 και μετά, δηλαδή από την τελευταία αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, και 5% για όσα ακίνητα αποκτήθηκαν οποτεδήποτε προγενέστερα.



Διαβάστε περισσότερα...

Η φοιτήτρια από την Κρήτη που έσπευσε για βοήθεια στην Κεφαλονιά


Σε καταστάσεις κρίσης η αλληλεγγύη παίρνει τον πρώτο λόγο.

Η Άρια, μία νεαρή με ανησυχίες και έμφυτη την ανάγκη να προσφέρει στον συνάνθρωπο, επιλέχθηκε από τους καθηγητές του μεταπτυχιακού της «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας», κ. Ρόζενμπεργκ και κ. Τερζίδη, να μεταβεί στην πληγείσα Κεφαλονιά.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, αγνοώντας τις προβλέψεις για ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις, η Άρια μεταβαίνει στο πολύπαθο νησί προκειμένου αφενός να προσφέρει βοήθεια στους σεισμόπληκτους και αφετέρου να προχωρήσει στην εκτίμηση της κατάστασης για τις ακαδημαικές ανάγκες του μεταπτυχιακού της.

Μάλιστα, η συμμετοχή της στην ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα» την ανέδειξε ως την ιδανική υποψήφια. «Δε φοβήθηκα ούτε στιγμή το ενδεχόμενο των μετασεισμών. Δε με νοιάζει πόσο επικίνδυνο είναι κάτι για τον εαυτό μου την ώρα που υπάρχει ζήτημα για τη ζωή του συνανθρώπου μου. Χαίρομαι που με διάλεξαν», εξηγεί στο cretalive.gr, η Άρια και συνεχίζει: «Έχει τύχει να κάνει και 4 μετασεισμούς σε 2 λεπτά. Μου αρέσει όμως που είμαστε εδώ για να προσφέρουμε βοήθεια».

Η Άρια δεν εξέπληξε με αυτή της την απόφαση τους γονείς της.

«Οι γονείς μου στηρίζουν την απόφαση μου να βοηθήσω όσους έχουν ανάγκη. Πάντα έκανα παρακινδυνευμένα πράγματα. Ταξίδια στην Ευρώπη, έπαιζα ποδόσφαιρο αν και κορίτσι. Μου είπαν, αφού σε διάλεξαν να πας! Το στοιχείο αυτό του χαρακτήρα μου το κληρονόμησα από τον παππού μου, Αλκιβιάδη, στον οποίο είχα ιδιαίτερη αδυναμία. Πάντα φρόντιζε για το καλό των συνανθρώπων του και διδάχτηκα να πράττω το ίδιο».

Οι εικόνες που αντικρίζει μπορεί να φέρνουν δάκρυα στα μάτια και να ξυπνάνε μνήμες από το παρελθόν. «Το μέρος που έχει πληγεί είναι το Ληξούρι. Εμείς μεταβαίνουμε σε απομονωμένα χωριά για να βοηθήσουμε όσους κατοίκους αρνούνται πεισματικά να εγκαταλείψουν την περιουσία τους , έστω κι αν έχει κριθεί μη κατοικήσιμη. Κάποιοι, έχουν φύγει. Έχουν εγκαταλείψει το νησί και έχουν βρει καταφύγιο στα Γιάννενα, στη Πάτρα ή μένουν προσωρινά στα καράβια. Για όσους διάλεξαν να μείνουν πίσω, είμαστε στο πλευρό τους. Οι “Γιατροί χωρίς Σύνορα” προσφέρουν φάρμακα, τρόφιμα, κουβέρτες και πραγματοποιούν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις».

Οι κάτοικοι του νησιού είναι τρομοκρατημένοι αλλά παραμένουν αισιόδοξοι, αποκαλύπτει η 26χρονη φοιτήτρια. «Το έχουμε περάσει μία φορά και θα το ξεπεράσουμε ξανά», λένε. Η Άρια εξηγεί πως η ανταπόκριση των τοπικών αρχών είναι αξιοσημείωτη καθώς έχουν αντιμετωπίσει οργανωμένα την κρίση.

Οι σεισμόπληκτοι έχουν σε μεγάλο βαθμό ανάγκη από ψυχολογική υποστήριξη αφού είδαν τη ζωή τους να γκρεμίζεται σαν πύργος από τραπουλόχαρτα σε μία ημέρα, αντιλαμβάνεται η ανθρωπιστική αποστολή. «Τους ανακουφίζει και μόνο που έχουν κάποιον να τους σφίξει το χέρι. Επισκεπτόμαστε το κλειστό γυμναστήριο στο οποίο έχουν μεταφερθεί οι τρόφιμοι του γηροκομείου, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Η συντροφιά μας τους δίνει άλλη πνοή».

Η Κρήτη όμως δε στάθηκε στο πλευρό της Κεφαλονιάς μόνο μέσω των «παιδιών» της αλλά και με την αποστολή βοήθειας σε τρόφιμα και φάρμακα. « Κάθε μέρα μαθαίνω πως φθάνει βοήθεια από ένα άλλο μέρος της Κρήτης. Ήρθε μάλιστα και ένα φορτηγό από τα μέρη μου, τον Ζαρό. Νιώθω τόσο περήφανη που είμαι Κρητικιά!», λέει η Άρια με μεγάλη συγκίνηση και συνεχίζει: « Έχω διακρίνει πολλές ομοιότητες ανάμεσα στους Κεφαλονίτες και τους Κρητικούς. Είναι το ίδιο φιλόξενοι και ζεστοί. Δε λογαριάζουν τα χρήματα ή τις καταστροφές, τους απασχολεί μόνο η ασφάλεια της οικογένειας τους».

«Στόχος μας είναι να προσφέρουμε βοήθεια και να εκτιμήσουμε την κατάσταση έτσι ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε κλιμάκια φοιτητών που θα προσφέρουν βοήθεια σε βάρδιες», εξηγεί η Άρια ενώ από το τόνο της φωνής της φαίνεται αποφασισμένη να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της.






Διαβάστε περισσότερα...

Απαγορεύεται η ομαδική ιδιωτική ασφάλιση των μαθητών στο σχολείο


Την ευθύνη για την ασφάλεια την έχουν η διεύθυνση, οι διδάσκοντες και ο σύλλογος τους.

Απαγορεύεται η ασφάλιση των μαθητών από ιδιωτικές εταιρείες καθώς την ευθύνη για την επιτήρηση, προστασία και ασφάλεια των μαθητών στους σχολικούς χώρους την έχουν πάντα οι διδάσκοντες, οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί και η Διεύθυνση της σχολικής μονάδας. Η δε μέριμνα για την συντήρηση και επομένως την ασφάλεια των σχολικών εγκαταστάσεων ανήκει πάντα στον Διευθυντή σε συνεργασία με το Σύλλογο Διδασκόντων.

Τα παραπάνω αναφέρει σε έγγραφό του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης με αφορμή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο και έπειτα από σχετικές καταγγελίες που υπεβλήθησαν και οι οποίες αφορούσαν την είσοδο Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών στα δημόσια σχολεία μέσω του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο Περιφερειακός διευθυντής ενημερώνει ότι η συνεργασία του δημόσιου σχολείου με τις Οργανώσεις Γονέων ενδείκνυται αποκλειστικά για δράσεις που αφορούν τη σωστή μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των παιδιών και τη βελτίωση της παροχής δημόσιας και δωρεάν Εκπαίδευσης και Παιδείας. Οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες που δεν στηρίζονται σε διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας δεν μπορούν να λαμβάνουν χώρα εντός του σχολείου.

«Προκειμένου να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Εκπαίδευσης, να προστατευθεί το Δημόσιο σχολείο και οι λειτουργοί που το υπηρετούν και για να αντιμετωπιστεί με ενιαίο τρόπο το θέμα, παρακαλούνται οι διευθυντές εμπράκτως να γίνει σαφές ότι η τυχόν υπάρχουσες πρωτοβουλίες, «προσφορά» και πρόσκληση μέσω των Συλλόγων Γονέων, για συμμετοχή σε προγράμματα Ομαδικής Ιδιωτικής Ασφάλισης των μαθητών, για οποιοδήποτε λόγο και σκοπό κι αν γίνεται, δεν στηρίζονται σε καμία περίπτωση σε συναπόφαση των οργάνων της σχολικής μονάδας ούτε γίνονται στα πλαίσια της λειτουργία της .

Επομένως η Διεύθυνση το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του σχολείου οφείλουν να μην έχουν καμία ανάμειξη στην υλοποίηση οποιασδήποτε ιδιωτικής πρωτοβουλίας που δεν προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις και δεν έχει παιδαγωγική σκοπιμότητα ούτε σχετίζεται με το εκπαιδευτικό ρόλο του Σχολείου».



Διαβάστε περισσότερα...

«Μου έφαγαν το παιδί»


Ξέσπασε ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε σε αγώνα Dragster.

Ξέσπασμα οργής από τον πατέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε σε αγώνα Dragster στο Ελληνικό.

Ο πατέρας καταγγέλλει την έλλειψη μέτρων από τον διοργανωτή του αγώνα, ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία καθώς δεν είχε άδεια για την διεξαγωγή του.

«Δεν είχε πάρει μέτρα ασφαλείας. Στο τέλος έπρεπε να είχε άνθρωπο να σταματήσει και να δώσει εντολή να ξεκινήσουν οι άλλοι. Δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα. Δεν είχαν αφήσει άτομο. Και μου έφαγαν το παιδί», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκτιμήστε τις πιθανότητες πρόσληψης στην ενισχυτική


Χρήσιμες πληροφορίες πριν την κατάθεση της αίτησης.

Ξεκινά αύριο η υποβολή των αιτήσεων των εκπαιδευτικών προκειμένου να εργαστούν ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου και ωρομίσθιοι στο πρόγραμμα της ενισχυτικής διδασκαλίας. Ο συνολικός αριθμός των θέσεων ανέρχεται σε 1.403.

Τη μερίδα του λέοντος την έχουν οι φιλόλογοι και οι μαθηματικοί καθώς για την κάθε ειδικότητα προσφέρονται από 498 θέσεις. Αντίθετα μόλις 2 είναι οι θέσεις των βιολόγων. Οι φυσικοί θα διεκδικήσουν 238 θέσεις ωρομίσθιας απασχόλησης, οι χημικοί 97 και οι καθηγητές αγγλικών 70 θέσεις.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορούν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να δουν τον αριθμό των θέσεων ανά περιφέρεια.



ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ
ΦΥΣΙΚΟΙ
ΧΗΜΙΚΟΙ
ΒΙΟΛΟΓΟΙ
ΑΓΓΛΙΚΩΝ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
27
18
13
8
0
6
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
10
10
4
2
0
3
ΗΠΕΙΡΟΣ
15
14
8
4
0
3
ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
14
8
5
3
0
3
Β.ΑΙΓΑΙΟ
21
18
10
5
0
5
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
29
32
14
2
0
0
ΑΤΤΙΚΗ
129
128
64
27
0
17
ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑ
28
37
18
4
0
6
ΑΝΑ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ
29
23
10
8
0
3
ΚΡΗΤΗ
30
34
14
5
0
4
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
44
63
28
11
0
0
Ν.ΑΙΓΑΙΟ
17
11
8
3
0
2
ΚΕΝΤΡ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
105
102
42
15
0
18
498
498
238
97
2
70



Σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι και προκύπτουν από την επικοινωνία που είχε το newsbeast.gr με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου:

1. Σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευτικός αρνηθεί τη θέση Αναπληρωτή Μειωμένου Ωραρίου δεν έχει καμιά επίπτωση. Δεν διαγράφεται από τους πίνακες αναπληρωτών όπως συμβαίνει με όσους προσλαμβάνονται στο πρωινό πρόγραμμα

2. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν σύμβαση έργου δεν έχουν πρόβλημα στην υποβολή των αιτήσεών τους.

3. Η τοποθέτηση στα ΣΚΕΔ δε γίνεται με βάση την οικογενειακή κατάσταση αλλά με βάση τη θέση του κάθε εκπαιδευτικού στον πίνακα αναπληρωτών

4. Κάποιοι εκπαιδευτικοί πιθανόν να διατεθούν και σε 2 ή και τρία ΣΚΕΔ για να καλύψουν το ωράριό τους.

5. Οι τρίτεκνοι δεν διεκδικούν το 20% των θέσεων όπως συμβαίνει με τις προσλήψεις του πρωινού προγράμματος.

6. Οι υποψήφιο δηλώνουν δύο διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός από τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν μια θέση στην Αττική όπου δηλώνουν μέχρι 7 διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εκτιμήστε τις πιθανότητες πρόσληψης

Ένας τρόπος για να διαπιστώσει κανείς τι πιθανότητες έχει ως προς την πρόσληψή του είναι ο πίνακας ωρομισθίων εκπαιδευτικών της κάθε περιφέρειας. Αυτοί είναι διαθέσιμοι στον δικτυακό τόπο: http://e-aitisi.sch.gr/oromisthioi_2013/20130912/index.html

Από τους πίνακες αυτούς θα πρέπει να αφαιρέσουν οι ενδιαφερόμενοι όσους έχουν προσληφθεί ως αναπληρωτές καθώς δεν ανανεώνονται. Από τους πίνακες αυτούς μπορεί κάποιος να εκτιμήσεις τις πιθανότητες χωρίς να σημαίνει ότι αν έχει περιορισμένες πιθανότητες δεν θα πρέπει να καταθέσει την αίτησή του. Δεν έχει να χάσει κάτι. Η διαφορά με το προηγούμενο έτος είναι ότι λόγω των μειωμένων προσλήψεων αναπληρωτών στις ειδικότητες που θα προσληφθούν στην ενισχυτική φέτος οι θέσεις θα καλυφθούν από άτομα με πολλά μόρια. Το προηγούμενο έτος ακόμα και στην κορεσμένη ειδικότητα των φιλολόγων είχαν προσληφθεί άτομα ακόμα και από τους πίνακες μηδενικής προϋπηρεσίας γεγονός που δεν αναμένεται να επαναληφθεί.



Δ.Δ.Ε.
ΠΕΟ2
ΠΕ03
ΠΕ04.01
ΠΕ04.02
ΠΕ04.04
ΠΕ06
ΑΡΓΟΛΙΔΑ
2
1
1
1
0
1
ΑΡΚΑΔΙΑ
3
4
2
2
0
0
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
7
5
3
1
0
2
ΛΑΚΩΝΙΑ
3
3
2
1
0
0
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
12
5
5
3
0
3
ΣΥΝΟΛΟ
27
18
13
8
0
6
Δ.Δ.Ε.
ΠΕΟ2
ΠΕ03
ΠΕ04.01
ΠΕ04.02
ΠΕ04.04
ΠΕ06
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
3
4
1
0
0
1
ΛΕΥΚΑΔΑ
1
1
1
0
0
0
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ
3
3
1
1
0
1
ΚΕΡΚΥΡΑ
3
2
1
1
0
1
ΣΥΝΟΛΟ
10
10
4
2
0
3
Δ.Δ.Ε.
ΠΕΟ2
ΠΕ03
ΠΕ04.01
ΠΕ04.02
ΠΕ04.04
ΠΕ06
ΑΡΤΑ
3
2
1
1
0
1
ΠΡΕΒΕΖΑ
2
2
2
1
0
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
7
8
4
1
0
2
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
3
2
1
1
0
0
ΣΥΝΟΛΟ
15
14
8
4
0
3
Δ.Δ.Ε.
ΠΕΟ2
ΠΕ03
ΠΕ04.01
ΠΕ04.02
ΠΕ04.04
ΠΕ06
ΦΛΩΡΙΝΑ
4
2
1
1
0
1
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
3
2
1
1
0
0
ΚΟΖΑΝΗ
5
3
2
1
0
1
ΓΡΕΒΕΝΑ
2
1
1
0
0
1
ΣΥΝΟΛΟ
14
8
5
3
0
3
Δ.Δ.Ε.
ΠΕΟ2
ΠΕ03
ΠΕ04.01
ΠΕ04.02
ΠΕ04.04
ΠΕ06
ΧΙΟΣ
4
6
2
1
0
1
ΛΕΣΒΟΣ
14
9
6
3
0
4
ΣΑΜΟΣ
3
3
2
1
0
0
ΣΥΝΟΛΟ
21
18
10
5
0
5
Δ.Δ.Ε.
ΠΕΟ2
ΠΕ03
ΠΕ04.01
ΠΕ04.02
ΠΕ04.04
ΠΕ06
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
2
1
0
0
0
0
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
8
7
4
1
0
0
ΒΟΙΩΤΙΑ
8
9
3
0
0
0
ΦΩΚΙΔΑ
2
1
1
0
0
0
ΕΥΒΟΙΑ
9
14
6
1
0
0
ΣΥΝΟΛΟ
29
32
14
2
0
0
Δ.Δ.Ε.
ΠΕΟ2
ΠΕ03
ΠΕ04.01
ΠΕ04.02
ΠΕ04.04
ΠΕ06
ΠΕΙΡΑΙΑ
18
15
9
4
0
0
ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗ
7
8
4
2
0
2
Δ ΑΘΗΝΑΣ
25
24
13
3
0
3
Β ΑΘΗΝΑΣ
15
18
8
3
0
0
Α ΑΘΗΝΑΣ
22
22
6
6
0
0
Γ ΑΘΗΝΑΣ
18
13
12
4
0
6
ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗ
24
28
12
5
0
6
ΣΥΝΟΛΟ
129
128
64
27
0
17
Δ.Δ.Ε.
ΠΕΟ2
ΠΕ03
ΠΕ04.01
ΠΕ04.02
ΠΕ04.04
ΠΕ06
ΗΛΕΙΑ
4
3
2
0
0
0
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
8
12
6
1
0
2
ΑΧΑΪΑ
16
22
10
3
0
4
ΣΥΝΟΛΟ
28
37
18
4
0
6
Δ.Δ.Ε.
ΠΕΟ2
ΠΕ03
ΠΕ04.01
ΠΕ04.02
ΠΕ04.04
ΠΕ06
ΔΡΑΜΑ
6
5
2
2
0
1
ΕΒΡΟΣ
7
4
2
1
0
0
ΚΑΒΑΛΑ
9
7
4
3
0
2
ΡΟΔΟΠΗ
4
3
1
1
0
0
ΞΑΝΘΗ
3
4
1
1
0
0
ΣΥΝΟΛΟ
29
23
10
8
0
3
Δ.Δ.Ε.
ΠΕΟ2
ΠΕ03
ΠΕ04.01
ΠΕ04.02
ΠΕ04.04
ΠΕ06
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
12
18
7
2
0
2
ΧΑΝΙΑ
9
8
4
2
0
2
ΡΕΘΥΜΝΟ
6
4
0
0
0
0
ΛΑΣΙΘΙ
3
4
3
1
0
0
ΣΥΝΟΛΟ
30
34
14
5
0
4
Δ.Δ.Ε.
ΠΕΟ2
ΠΕ03
ΠΕ04.01
ΠΕ04.02
ΠΕ04.04
ΠΕ06
ΤΡΙΚΑΛΑ
4
7
3
1
0
0
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
20
14
9
4
1
0
ΛΑΡΙΣΑ
15
35
12
5
0
0
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
5
7
4
1
1
0
ΣΥΝΟΛΟ
44
63
28
11
2
0
Δ.Δ.Ε.
ΠΕΟ2
ΠΕ03
ΠΕ04.01
ΠΕ04.02
ΠΕ04.04
ΠΕ06
ΚΥΚΛΑΔΕΣ
8
7
5
0
0
0
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
9
4
3
3
0
2
ΣΥΝΟΛΟ
17
11
8
3
0
2
Δ.Δ.Ε.
ΠΕΟ2
ΠΕ03
ΠΕ04.01
ΠΕ04.02
ΠΕ04.04
ΠΕ06
ΣΕΡΡΕΣ
8
11
4
0
0
0
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
4
3
1
1
0
1
ΠΙΕΡΙΑ
5
7
3
1
0
1
ΠΕΛΛΑ
8
7
3
0
0
0
ΗΜΑΘΙΑ
7
10
3
1
0
2
ΚΙΛΚΙΣ
3
4
2
1
0
1
ΔΥΤ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
38
24
13
7
0
8
ΑΝΑΤ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
32
36
13
4
0
5
ΣΥΝΟΛΟ
105
102
42
15
0
18

Πηγή:  

Διαβάστε περισσότερα...