Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

«Αφήστε τις αδύναμες τράπεζες να καταρρεύσουν»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αυστηροποιείται η πολιτική για τις τράπεζες.

Η νέα επικεφαλής της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής για τις τράπεζες προειδοποίησε ότι κάποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της περιοχής δεν έχουν κανένα μέλλον και θα πρέπει να αφεθούν στην κατάρρευση, σηματοδοτώντας με αυτές τις δηλώσεις τη στροφή της ευρωπαϊκής πολιτικής προς μία πιο αυστηρή πολιτική για τις τράπεζες.

Στην πρώτη της συνέντευξη από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ρυθμιστικής αρχής, η Danièle Nouy τόνισε στους Financial Times ότι θέλει να κόψει το δεσμό ανάμεσα στις κυβερνήσεις και τις τράπεζες της ευρωζώνης που βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης που ταλανίζει εδώ και χρόνια την ευρωζώνη.

Η κ. Nouy δήλωσε επίσης ότι συμφωνεί με την άποψη του Διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ότι τα επερχόμενα στρες τεστ στις τράπεζες θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση κάποιων χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων ώστε να είναι αξιόπιστα.

«Πρέπει να δεχτούμε ότι κάποιες τράπεζες δεν έχουν μέλλον», είπε τονίζοντας ότι θα πρέπει να τις «πεθάνουμε» και όχι να τις συγχωνεύσουμε με άλλα ιδρύματα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.