Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

«Οι δρόμοι ανήκουν στο λαό»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντιδρά το Κίνημα Δεν Πληρώνω στις υψηλές τιμές των διοδίων.

Συνεχίζει τον αγώνα του το κίνημα «Δεν Πληρώνω» ενάντια στις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων. Και με ανακοίνωσή του τάσσεται κατά των «σκανδαλωδών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών».

Ακολουθεί η ανακοίνωσή τους

«Το Κίνημα Δεν Πληρώνω είναι το πολιτικό κόμμα που αποτελεί τον κατεξοχήν συλλογικό εκφραστή των λαϊκών αγωνιστικών διεκδικήσεων στον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων.

Τον τελευταίο καιρό δε, η υπογραφή των νέων, ακόμη σκανδαλωδέστερων συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων στους μεγαλοεργολάβους, έχουν επαναφέρει το θέμα των διοδίων στην κορυφή της κοινωνικής ατζέντας.

Πλέον αποτελεί καθήκον του ίδιου του λαού, να ενισχύσει τον αγώνα που δίνει το Κίνημα Δεν Πληρώνω τέσσερα χρόνια τώρα για την προάσπιση του αναφαίρετου δικαιώματός στην ελεύθερη μετακίνηση.

Στα πλαίσια της κλιμάκωσης της δράσης του ενάντια στα διόδια, το Κίνημα Δεν Πληρώνω συμμετείχε χθες, 09-02-14, στη παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών στα διόδια Αφιδνών.

Το πρωί της ίδιας ημέρας είχε προηγηθεί δράση ενημέρωσης από το Κίνημα Δεν Πληρώνω στον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, με διανομή χιλιάδων εφημερίδων και ενημερωτικού υλικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις Αφίδνες τα μετωπικά διόδια αυξήθηκαν πριν από λίγες μέρες κατά 60%, προς τέρψη των μεγαλοεργολάβων, γεγονός που καθιστά τις καθημερινές μετακινήσεις των πολιτών είδος πολυτελείας.

Είναι πλέον σαφές ότι οι πολίτες δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά αλλά και ηθικά αυτήν την κατάφωρη καταπάτηση των δημοκρατικών και συνταγματικά κατοχυρωμένων τους δικαιωμάτων.

Επιλέγουν τον δρόμο του συλλογικού αγώνα γεγονός το οποίο καταδείχθηκε από την αθρόα συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια των Αφιδνών.

Οι δρόμοι ανήκουν στο λαό!

Ο αγώνας για ελεύθερους δρόμους συνεχίζεται!», καταλήγουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.