Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Μαξιλαροπόλεμος θα φέρει τρόφιμα στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο μαξιλαροπόλεμος που οργανώνεται στο Λιντς της Αγγλίας δεν θα προσφέρει μόνο εκτόνωση κι ενδεχομένως μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες αλλά και οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.

Το Σάββατο 8 Μαρτίου, στο γήπεδο "John Charles", στο Λιντς της Αγγλίας έχει διοργανωθεί η εκδήλωση "Pillow Fighting for a good cause" (Μαξιλαροπόλεμος για καλό σκοπό), με πρωτοβουλία Ελλήνων και Κυπρίων φοιτητών. Μπορεί να λάβει μέρος όποιος θέλει αρκεί να φέρει το μαξιλάρι του και μια ελάχιστη χρηματική δωρεά.

Κάθε μαξιλάρι θα αντιστοιχεί σε ένα κιλό ή μία συσκευασία ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία στη συνέχεια θα μοιραστούν σε ιδρύματα της Ελλάδας, ενώ όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης για ελληνικά σχολεία.

Τα δε μαξιλάρια που θα... πάρουν μέρος στην πρωτότυπη αυτή εκδήλωση θα δοθούν σε ιδρύματα και φορείς στην Αγγλία.

Την εκδήλωση "Pillow Fighting for a good cause" πραγματοποιεί η εθελοντική ομάδα "PoWEr" που απαρτίζεται από 21 Έλληνες και Κύπριους φοιτητές σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και έχει πάνω από 120 εθελοντές από διάφορες χώρες του κόσμου.

Στόχος της εθελοντικής αυτής ομάδας είναι η διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων για τη στήριξη του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου "Δεσμός" στην Ελλάδα.



"Θέλουμε να κάνουμε κάτι μεγάλο, κάτι διαφορετικό και διασκεδαστικό στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου. Επίσης, θέλουμε οι άνθρωποι που θα λάβουν μέρος στον μαξιλαροπόλεμο να έχουν την αίσθηση του πολλαπλασιασμού της προσφοράς, καθώς φέρνοντας απλώς ένα μαξιλάρι στηρίζουν ανθρώπους σε άλλα μέρη της Ευρώπης" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κυριάκος Κυριακόπουλος, μέλος των ομάδων "PoWEr", "Δεσμός" και φοιτητής σε πανεπιστήμιο του Λιντς.

Μέσω αυτής της εκδήλωσης, οι Έλληνες και Κύπριοι φοιτητές της "PoWEr" έχουν θέσει κι έναν άλλον στόχο- να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες για μαξιλαροπόλεμο. Το προηγούμενο καταγράφηκε μόλις πέρυσι, στις 27 Αυγούστου, όταν σε μια συναυλία όπου συμμετείχαν 3813 άτομα έγινε ο μεγαλύτερος - έως σήμερα- μαξιλαροπόλεμος. Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι η εκδήλωση που θα γίνει στις 8 Μαρτίου στο αθλητικό κέντρο του Λιντς να έχει 5.000 συμμετοχές!

Ο μαξιλαροπόλεμος δεν είναι, ωστόσο, η μοναδική τέτοιου είδους εκδήλωση, με κοινωνικό χαρακτήρα, που διοργανώνουν οι δραστήριοι φοιτητές της "PoWEr". Πέρυσι, είχαν διοργανώσει ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά στο Λιντς και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο αυτού διατέθηκαν, επίσης, μέσω του σωματείου "Δεσμός", για την αγορά πετρελαίου ώστε να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες θέρμανσης ελληνικών σχολείων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.