Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Αναμένονται προσλήψεις αναπληρωτών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 6.689 έφθασαν οι αποχωρήσεις των εκπαιδευτικών το 2013.

Περιορισμένος αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες. Το παραπάνω προκύπτει απόενημέρωση που είχαμε από τον αιρετό και τακτικό μέλος του ΚΥΣΔΕ κ. Κόρδη. Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση του αιρετού των δασκάλων κ. Μπράτη στο facebook, μικρός αριθμός προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί και στην πρωτοβάθμια προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις των αναπληρωτών που δεν ανέλαβαν υπηρεσία, ενώ την υπογραφή του Υπουργού περιμένει η απόφαση για τους μόνιμους διορισμούς.

Όπως αναφέρει ο κ . Κόρδης έγινε γνωστό από διοικητικά στελέχη του Υπουργείου Παιδείας ότι μέχρι τη Δευτέρα 10/2/14 θα έχουν τις απαντήσεις των Δ/νσεων Εκπ/σης για τα λειτουργικά κενά που πρέπει να καλυφθούν με προσλήψεις αναπληρωτών. Οι προσλήψεις αυτές ( σε περιορισμένο αριθμό) θα καλύψουν λειτουργικά κενά που υφίστανται σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Για τα λειτουργικά κενά που θα γνωστοποιηθούν θα γίνει προσπάθεια κάποια εξ αυτών να καλυφθούν με αποσπάσεις καθώς όπως αναφέρει και ο κ. Κόρδης σε ενημερωτικό του σημείωμα « ο περιορισμένος αριθμός αποσπάσεων από την αρχή της χρονιάς, έχει οδηγήσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε οικονομική εξαθλίωση και σε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα».

Επίσης άλλη μια σημαντική πληροφορία που εξάγεται από τη συνεδρίαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι το γεγονός ότι για το 2013 οι συνολικές αποχωρήσεις των εκπαιδευτικών τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευσης έφθασαν στις 6.689.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.