Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Λαϊκό δικαστήριο για τον Γούντι Άλεν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η παγκόσμια κοινή γνώμη δικάζει online.

Ντίλαν Φάροου εναντίον Γούντι Αλεν, ήτοι το πρώτο διεθνές λαϊκό δικαστήριο στο Twitter. Οι κατηγορίες; Απαγγέλθηκαν στην αρχή με «τιτιβίσματα» από τη Μία Φάροου και μετά με μια ανοιχτή επιστολή της κόρης της σε μπλογκ αρθρογράφου των «New York Times». Εκεί η 28χρονη σήμερα Ντίλαν έγραψε πώς ο θετός πατέρας της, Γούντι, την κακοποίησε σεξουαλική στην ηλικία των 7 ετών.



«Με ανέβασε στη σοφίτα, μου είπε να ξαπλώσω μπρούμυτα για να βλέπω το ηλεκτρικό τρενάκι του αδελφού μου και με κακοποίησε…».

Αυτό ήταν. Το ίντερνετ πήρε φωτιά. Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα; Είναι επικίνδυνος παιδόφιλος ο Γούντι ή μήπως θύμα της εκδικητικής μανίας της Μία, η οποία τον μισεί από τότε που την απάτησε με μια άλλη θετή κόρη της και βάζει τη Ντίλαν να τον καταστρέψει λίγο πριν τα Όσκαρ;

Χωρισμένη στα δύο, η παγκόσμια κοινή γνώμη δικάζει με πάθος online στο Twitter, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα μπλογκ και στα σχόλια ηλεκτρονικών εκδόσεων, με εκατομμύρια κλικ σε αστρονομικές ταχύτητες, όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής».

Η σεξουαλική κακοποίηση της Ντίλαν δεν είναι σημερινή καταγγελία. Είχε αποκαλυφθεί για πρώτη φορά το 1993, στη διάρκεια του άσχημου χωρισμού του Άλεν από τη Μία Φάροου και του δικαστικού αγώνα για την επιμέλεια των τριών, φυσικών, παιδιών τους. Αιτία ήταν βέβαια η ερωτική σχέση του Γούντι με τη Σουν-Γι Πρεβέν, επίσης θετή κόρη της Φάροου, όταν εκείνη ήταν 19 ετών και εκείνος 56. Είναι ακόμη παντρεμένοι και έχουν υιοθετήσει δύο παιδιά.

«Πού είναι το σκάνδαλο; Ερωτεύτηκα μια κοπέλα. Σε ποιον αρέσουν οι μεγάλες; Την παντρεύτηκα και ακόμη είμαστε μαζί». Το είπε ο Γούντι σε μια από τις πολλές φορές που τον κατηγόρησαν ότι έχει «προβλήματα ωριμότητας». Κάτι που ακούγεται, κατά κόρον σήμερα, με σκοτεινά υπονοούμενα. Γιατί η συμπάθεια της διαδικτυακής κοινής γνώμης είναι με το μέρος του υποτιθέμενου θύματος και όχι του φερόμενου ως θύτη. Και όμως, τότε είχε γίνει επιστημονική έρευνα. Κατέληξε στο ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις για κακοποίηση, ότι η Ντίλαν δεν μπορούσε να διακρίνει εύκολα τη φαντασία από την πραγματικότητα και ότι πιθανώς την είχε κατευθύνει η μητέρα της. Κατηγορίες δεν απαγγέλθηκαν ποτέ.

Ο 78χρονος Γούντι εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα, μιλώντας για «ντροπή».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.