Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

«Γολγοθάς» στις επιτροπές αναπηρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στους 84.906 ανέρχονται οι πολίτες που περιμένουν επί μήνες -λόγω της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ- να εξεταστούν από τις επιτροπές αναπηρίας, σύμφωνα με το Έθνος.

Η κατάσταση αγγίζει τα όρια του κοινωνικού δράματος, καθώς καθημερινά προστίθενται στους καταλόγους νέες αιτήσεις και παραμένει άγνωστο πότε θα εξεταστούν. Πρόκειται για ασφαλισμένους όλων των Ταμείων και ανασφάλιστους, οι οποίοι περιμένουν να εξεταστούν ή να επανεξεταστούν, προκειμένου να πάρουν σύνταξη αναπηρίας ή κάποιο επίδομα.

Τα στοιχεία περιλαμβάνονται στην εισηγητική έκθεση τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, η οποία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τη θέσπιση οικονομικών κινήτρων σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι συμμετέχουν στις τριμελείς επιτροπές αναπηρίας.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις 25 Νοεμβρίου και στο μεταξύ έχουν ακυρωθεί όλες οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις των υγειονομικών επιτροπών. Έως τις 9 Ιανουαρίου, οι εκκρεμείς (χωρίς προγραμματισμό για εξέταση) αιτήσεις ανέρχονταν σε 33.682.

Στο τέλος Ιανουαρίου, είχαν προγραμματιστεί συνολικά 22.017 εξετάσεις, άλλες 24.467 για τον Φεβρουάριο και 4.740 για τον Μάρτιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.