Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ο κολοσσός του διαδικτύου σε νέες περιπέτειες


Γιατί η Google στρέφει τις προσπάθειές της εκτός του διαδικτύου.

Ο Astro Teller είναι ο άνθρωπος που καθοδηγεί τις προσπάθειες της Google να συνενώσει τον ψηφιακό με τον πραγματικό κόσμο, καθώς είναι ο επικεφαλής του εργαστηριού Google X, όπου η εταιρεία αναπτύξει πρωτοποριακές τεχνολογίες όπως είναι τα αυτόνομα οχήματα και τα «έξυπνα» γυαλιά.

Παρόλο που τα project αυτά μπορεί να ακούγονται περίεργα για μια εταιρεία-κολοσσό του διαδικτύου που είναι γνωστή για τις υπηρεσίες που παρέχει στον παγκόσμιο Ιστό, αποτελούν ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς για το μέλλον της εταιρείας, όπως αναφέρει η τεχνολογική ιστοσελίδα wired.com.

«Η Google ήδη ξεχειλίζει με απίστευτες δημιουργικές ομάδες που ήδη εργάζονται σε πολλά ριζικά θέματα λογισμικού», δήλωσε πρόσφατα ο Astro Teller σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο. Απευθυνόμενος σε ένα μεγάλο κοινό που έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση που αφορούσε τη συνένωση λογισμικού και hardware, ο ίδιος δήλωσε: «Αν θέλουμε να βοηθήσουμε την Google να γίνει κάτι ριζικά διαφορετικό στο μέλλον, αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί εάν επικεντρωθούμε στο φυσικό κόσμο».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Teller, η Google δεν θα έχει μεγάλη ανάμειξη εάν δεν ενδιαφερθεί να λύσει προβλήματα που οι κοινές εταιρείες του διαδικτύου δεν μπορούν. Όπως είπε, ένα λογισμικό δεν θα συμβάλει σε νέους τρόπους αποθήκευσης ενέργειας ώστε να μειωθεί η εξάρτηση μας από ορυκτά καύσιμα. «Εάν το λογισμικό είναι το μοναδικό εργαλείο στη φαρέτρα μας, δεν θα έχετε τις πιθανότητες με το μέρος σας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των ιδεών που πρεσβεύει ο Teller, είναι η εκτόξευση μεγάλων αερόστατων ηλίου στη Νέα Ζηλανδία τα οποία θα παρέχουν πρόσβαση στον Ιστό. Το να γίνουν τα αερόστατα λειτουργικά σημαίνει να τα κάνουμε «έξυπνα», εξήγησε ο ίδιος. Η Google δεν θα μπορούσε ποτέ να εκτοξεύσει αερόστατα τα οποία θα «κρεμόντουσαν» πάνω από το Σαν Φρανσίσκο. Ο άνεμος είναι πολύ ισχυρός σε σχέση με την ενέργεια που θα απαιτούνταν για να διατηρηθεί το αερόστατο σε ένα σημείο. Έτσι, η Google έκανε τα αερόστατα ικανά να «καταλαβαίνουν» τον καιρό.




Διαβάστε περισσότερα...

Μαραγκόζη για Βαρδή: Με δυσκολία μου μιλούσε...


Σε πρόσφατη συνέντευξη της στο περιοδικό Secret η Χριστίνα Μαραγκόζη μίλησε για τον πρώην σύζυγο της Αντώνη Βαρδή και την σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, λέγοντας πως μίλησε στο τηλέφωνο μαζί του και "Μίλησα μαζί του τηλεφωνικά. Πώς να είναι; Δεν ήταν καλά, με δυσκολία μιλούσε. Δεν μπορούσε. Εύχομαι από καρδιάς τα καλύτερα. Να καταφέρει να ξεπεράσει κι αυτό το πρόβλημα, γιατί έχει να δώσει πολλά ακόμη στο τραγούδι".






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ταξίδι» στο παρελθόν της ενωμένης Ευρώπης


Ξεχωριστές αφίσες των προηγούμενων ευρωεκλογών.

Οι κάλπες στην Ευρώπη για την ανάδειξη του νέου ευρωκοινοβουλίου άνοιξαν χτες σε δύο χώρες, με τις εκλογές να ολοκληρώνονται την Κυριακή.

Φέτος συμπληρώνονται 35 χρόνια από τις πρώτες ευρωεκλογές που πραγματοποιήθηκαν το 1979, τότε που η ΕΕ είχε 9 κράτη μέλη.

Ορισμένες ξεχωριστές αφίσες των προηγούμενων ευρωεκλογών, επέλεξε και παρουσιάζει η επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις εκλογές.

Οι αφίσες που μπορείτε να δείτε παρακάτω, προέρχονται από διαφορετικές χώρες και χρονιές και η κάθε μία έχει το δικό της μοναδικό στιλ.
















Διαβάστε περισσότερα...

Ψυχικό ράκος ο Νταμπίζας!


Συγκλονισμένος ο έλληνας τεχνικός από το θάνατο 31χρονης στο τροχαίο που ενεπλάκη.
Πολύ δύσκολες ώρες περνάει ο Νίκος Νταμπίζας μετά το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη. Και απ’ τη στιγμή που ενημερώθηκε πως η άτυχη 31χρονη γυναίκα –με την οποία συγκρούστηκε- έφυγε απ’ τη ζωή, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού είναι ψυχολογικό ράκος.



Απόψε το βράδυ θα παραμείνει στο νοσοκομείο της Βούλας (ίσως κι όλο το σαββατοκύριακο), με τη σύζυγό του, Σοφία να βρίσκεται διαρκώς και απ’ το πρωί στο πλευρό του. Φυσικά δεδομένη (και έμπρακτη) είναι η στήριξη του τριφυλλιού, αφού τον έχουν επισκεφτεί πολλά στελέχη της ΠΑΕ, όπως οι Αλαφούζος, Σαραβάκος, Παπαβασιλείου, Σωπήλης, Κουλουμέντας.

Επίσκεψη δέχθηκε και απ’ τον Γιώργο Καραγκούνη, αφού οι δύο άνδρες είναι κουμπάροι, με τον αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας να είναι εξίσου σοκαρισμένος με τα δυσάρεστα νέα, ενώ η οικογένεια του Νταμπίζα έχει δεχθεί δεκάδες τηλεφωνήματα.

Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα καθώς ουδείς εκ των εμπλεκομένων θυμάται πως ακριβώς συνέβη το μοιραίο, ούτε υπήρχε κανένας μάρτυρας.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Έφυγε» ο Παναγιώτης Ποικιλίδης


Η οικογένεια του ΠΑΟΚ πενθεί τον χαμό του Παναγιώτη Ποικιλίδη. Ο παράγοντας του ΠΑΟΚ και πρώην Ολυμπιονίκης έχασε τη «μάχη» για τη ζωή καθώς όπως ενημέρωσαν λίγο μετά τις 11:30 το βράδυ της Παρασκευής οι θεράποντες ιατροί, μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στην άνω αορτή, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και κατέληξε.



Το κλίμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι βαρύ και είναι αρκετός ο κόσμος που βρέθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήρια του και τη συμπαράστασή του στην οικογένειά του.

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης ήταν 49 ετών.


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με τα πόδια μέχρι τη Βραζιλία για το Μουντιάλ!


Τρεις Βρετανοί φίλοι, φανατικοί οπαδοί του ποδοσφαίρου, αποφάσισαν να πάνε Βραζιλία για να παρακολουθήσουν το Μουντιάλ. Μέχρι εδώ, όλα ακούγονται φυσιολογικά.



Το περίεργο είναι ότι ξεκίνησαν για Βραζιλία με τα πόδια...

Αναλυτικότερα, ο 29χρονος Pete Johnston, ο 27χρονος Adam Burns και ο 31χρονος David Bewick ξεκίνησαν από την Αργεντινλη με προορισμό τη Βραζιλία πριν από περίπου δυο μήνες. Ο λόγος που επέλεξαν ως αφετηρία την Αργεντινή είναι συμβολικός αφού ήθελαν να διασχίσουν 1.966 χλμ δηλαδή τη χρονολογία που η Βρετανία πήρε το Μουντιάλ.



Σε 67 ημέρες έχουν διανύσει 870 χλμ, ενώ στην Ουρουγουάη προστέθηκε ακόμη άλλο ένα μέλος στην παρέα τους, που δεν είναι άλλο από ένα αδέσποτο σκυλάκι, ράτσας Λαμπραντόρ. Μάλιστα του έδωσαν το όνομα Jefferson Ramsey Moore, από τους "ήρωες" του 1966, Sir Alf Ramsey και Bobby Moore.



Αυτό το τολμηρό εγχείρημα το κάνουν για φιλανθρωπικό σκοπό.



Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούν να μαστιγωθεί δημόσια για ένα φιλί στο μάγουλο


Με το ενδεχόμενο δημόσιου μαστιγώματος, βρίσκεται αντιμέτωπη η Ιρανή ηθοποιός Leila Hatami, καθώς φίλησε στο μάγουλο το πρόεδρο του Φεστιβάλ των Καννών.

Όπως αναφέρει η Βρετανική εφημερίδα, Daily Telegraph, μία ομάδα φοιτητών της Χεζμπολάχ κατέθεσαν μήνυση κατά της ηθοποιού, ζητώντας να μαστιγωθεί.

Στο Ιράν απαγορεύεται μία γυναίκα να φιλάει έναν άνδρα ο οποίος δεν ανήκει στην οικογένειά της και αν το κάνει τιμωρείται με 50 χτυπήματα με μαστίγιο.

Αξιωματούχοι του Ιράν καταδίκασαν την πράξη της ηθοποιού λέγοντας ότι «παρουσιάζει μία άσχημη εικόνα για τις γυναίκες της χώρας στον κόσμο».




Διαβάστε περισσότερα...

Το μητρικό ένστικτο μιας αρκούδας


Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι διερχόμενοι οδηγοί ενός πολυσύχναστου δρόμου στον Καναδά, όταν στο διάζωμα εμφανίστηκε μία αρκούδα.

Φαίνεται πως τα αρκουδάκια της το είχαν σκάσει και βγήκαν στο δρόμο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να τα πατήσει κάποιο αυτοκίνητο.

Ένας οδηγός κατάφερε να καταγράψει το περιστατικό και μάλιστα την ώρα που η μαμά αρκούδα αρπάζει το παιδί της και το γλιτώνει από βέβαιο θάνατο...

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δίτροχο, ηλιακό… Θηρίο


Η καναδική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Daymak εργάζεται πυρετωδώς για την εφαρμογή της φιλικής προς το περιβάλλον τεχνολογίας, πέρα από την άσφαλτο, μετά την κυκλοφορία της πρωτοποριακής, ασύρματης Shadow Ebike το 2011.



Το Θηρίο (The Beast) είναι ένα προϊόν δυο περίπου χρόνων ανάπτυξης και, εξοπλισμένο με 8-ίντσα ελαστικά και ηλιακή μπαταρία, είναι εξοπλισμένο για αποστολές στα πιο δύσκολα εδάφη.

Θυμίζοντας κάτι πιο δυνατό από ένα σκούτερ, αλλά όχι αρκετά μεγάλο όσο μια μοτοσικλέτα chopper, το Θηρίο έχει ασυνήθιστο σχήμα. Ανεστραμμένα πιρούνια ανάρτησης κρατούν την πρώτη από τις ζάντες αλουμινίου 10 ιντσών και φέρουν 4.500 lumen LED φώτα στο μπροστινό μέρος. Το αλουμινένιο πλαίσιο κάθεται επάνω σε δύο off-road ελαστικά 19.7 ιντσών, μετρώντας 1,92 m από άκρη σε άκρη, με ύψος 1,1 m και βάρος 55 kg.

Διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες 15 W-hr που συμπληρώνουν με ενέργεια από το δίκτυο διοχετεύοντάς τη προς την 60-V 12-AH μπαταρία λιθίου με συνεχή φόρτιση, ενώ μία πλήρης φόρτιση είναι αρκετή για μια βόλτα 40 km.

Σύμφωνα με το 4green.gr,η Daymak υποστηρίζει ότι οι ηλιακοί συλλέκτες μπορούν να προσφέρουν 10 χιλιόμετρα για κάθε οκτώ ώρες έκθεσης υπό το φως του ήλιου.

Τρέχοντας έναν μέτριο 500 W (0,67 hp) κινητήρα χωρίς σχέσεις, το Θηρίο έχει τελική ταχύτητα 32 χλμ/ώρα, που τηρεί το νόμιμο όριο e-bikes σε λειτουργία μόνο μοτέρ, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να περάσει από off-road, στους δρόμους της πόλης, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με υδραυλικά δισκόφρενα εμπρός και πίσω, το Θηρίο λειτουργεί με κλειδί και επικοινωνεί μέσω Bluetooth με μια smartphone εφαρμογή. Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν μετρήσεις, όπως ταχύτητα, μέση ταχύτητα, επίπεδο μπαταρίας, οδόμετρο, θερμοκρασία κινητήρα, απόσταση ταξιδιού και εντοπισμό μέσω GPS.

Η αφαιρούμενη ηλιακή μονάδα διαθέτει, επίσης, δύο θύρες USB, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εφεδρική μπαταρία για την τροφοδοσία φορητών συσκευών.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεν το περίμενε κανείς


Κανείς δεν περίμενε ότι θα συνέβαινε αυτό που έγινε όταν ένας νεαρός επέλεξε να κάνει «τρέλες» κατά τη διάρκεια ερασιτεχνικού βίντεο παιδιών που τραγουδούν και χορεύουν.

Ο νεαρός σκαρφαλώνει στο μπαλκόνι από τούβλα που υπάρχει στην ταράτσα του κτιρίου και μένει στον αέρα, όταν…

Δείτε τη συνέχεια στο βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ραβίνοι βασάνιζαν άνδρες για να δώσουν διαζύγιο


Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Τέσσερις υπερορθόδοξοι ραβίνοι και ο γιος ενός εξ αυτών δικάζονται κοντά στη Νέα Υόρκη, καθώς κατηγορούνται ότι απήγαγαν και βασάνισαν πολλούς άνδρες προκειμένου να τους αναγκάσουν να συναινέσουν να δώσουν διαζύγιο βάσει των κανόνων που ορίζει η θρησκεία τους στις γυναίκες τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι ραβίνοι πληρώνονταν χιλιάδες δολάρια για να αποσπάσουν με τη βία από τα θύματά τους, το «get», ένα έγγραφο το οποίο ο Εβραίος σύζυγος πρέπει να χορηγήσει στη σύζυγό του με το οποίο θα επιτρέπει το διαζύγιο σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο.

Ελλείψει αυτού του εγγράφου, η γυναίκα παραμένει «agunah», «φυλακισμένη» στον γάμο της.

Το 2009, ένα θύμα είχε πέσει θύμα απαγωγής κι είχε μεταφερθεί από το Μπρούκλιν (της Νέας Υόρκης) στο Λέικγουντ, στη γειτονική πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, με το πρόσχημα της προσφοράς εργασίας. Του επιτέθηκαν, τον κλείδωσαν σε ένα φορτηγάκι, τον έδεσαν, τον χτύπησαν και χρησιμοποίησαν ένα όπλο ηλεκτρικής εκκένωσης, μέχρι εκείνος να δεχτεί να υπογράψει.

Η δικογραφία που δημοσιεύθηκε χθες το βράδυ αναφέρεται επίσης στην επίθεση που διέπραξαν το 2010 εναντίον ενός ισχυρογνώμονα συζύγου από το Μπρούκλιν που οδηγήθηκε στο Λέικγουντ – όπου διέμενε ο ένας εκ των ραβίνων –, αυτήν την φορά με τη δικαιολογία μιας έρευνας για το Ταλμούδ.

Μια άλλη επίθεση διαπράχθηκε επίσης στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 2011.

Τον περασμένο Αύγουστο, πράκτορες του FBI, που υποδύονταν μέλη οικογενειών «agunah» είχαν έλθει σε επαφές με τον έναν εκ των κατηγορουμένων, τον Μέντελ Έπσταϊν. Τους είπε ότι το αποκτήσουν το «get» θα τους στοίχιζε 60.000 έως 70.000 δολάρια, από τα οποία τα 50.000 με 60.000 θα κατέληγαν σε εκείνους που θα εξανάγκαζαν τον άνδρα να παραχωρήσει το έγγραφο και 10.000 στο θρησκευτικό δικαστήριο που θα επικύρωνε την διαδικασία.

Η απαγωγή και ο βασανισμός του συζύγου είχε προγραμματισθεί και οργανωθεί για την 9η Οκτωβρίου το βράδυ σε μια αποθήκη στο Νιου Τζέρσεϊ. Οκτώ άνδρες έφθασαν με δύο μαύρα φορτηγάκια, φορώντας μάσκες του σκι και έχοντας μαζί τους πλαστικές σακούλες, χειρουργικές λεπίδες, ένα κατσαβίδι και σχοινί, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Οι 4 ραβίνοι και ο γιος ενός εξ αυτών διώκονται για συνωμοσία με σκοπό την απαγωγή, απαγωγή ή απόπειρα απαγωγής, διευκρίνισε ο εισαγγελέας Πολ Φίσμαν.

Οι 4 συνεργοί δήλωσαν ένοχοι για εκβιασμό με σκοπό την απόσπαση χρημάτων.

Οι 5 κατηγορούμενοι, ο Μέντελ Έπσταϊν, 68 ετών, ο Μάρτιν Γοόλμαρκ, 56 ετών, ο Τζέι Γκολντστάιν, 60 ετών, ο Βενιαμίν Στίμλερ, 38 ετών αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.


Πηγή:http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μαθητές εκτονώθηκαν βρίζοντας συμμαθητές τους


Το σχετικό μάθημα διαχείρισης θυμού που οδήγησε σε ΕΔΕ.

Το θυμό τους βρίζοντας εξέφρασαν μαθητές της ΣΤ' τάξης δημοτικού σχολείου της Μαγνησίας σε σχετικό μάθημα διαχείρισης του θυμού.

Η ψυχολόγος του σχολείου ζήτησε από τα παιδιά να σχηματίσουν κύκλο και να εκφράσουν το θυμό που έχουν μέσα τους στο πλαίσιο μαθήματος διαχείρισης του θυμού. O θυμός ξέφυγε από τα επιτρεπτά όρια όταν μαθητές άρχισαν να εκφράζονται με υβριστικές φράσεις και, συγκεκριμένα, εναντίον ζωηρών συμμαθητών τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αντιδράσουν οι γονείς των παιδιών όταν το έμαθαν και να αναφέρουν το περιστατικό στη διευθύντρια του σχολείου ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στη διεύθυνση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας όπου και ανέφεραν το περιστατικό.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό διενεργείται ΕΔΕ από τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
H ψυχολόγος, Μαρίζα Χατζησταματίου, δήλωσε πως τα παιδιά πολλές φορές εκφράζουν το θυμό τους μιμούμενα συμπεριφορές που έχουν αποτυπωθεί μέσα τους και οι οποίες δεν απορρέουν μόνο από το στενό τους περιβάλλον αλλά και από βιντεοπαιχνίδια. Επίσης, εκφράζει την άποψη ότι οι μαθητές δεν αποκλείεται να μιμήθηκαν κάποιο συμμαθητή τους, όπως αναφέρει το thessalianews.gr.



Διαβάστε περισσότερα...

Άνδρας έσωσε βρέφος που «βούτηξε» από τον δεύτερο όροφο


Γλίστρησε από το περβάζι ψάχνοντας τη μητέρα του - Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες.

Η καρδιά όλων σταμάτησε όταν είδαν ένα μωρό να κάνει… ελεύθερη πτώση από παράθυρο του δευτέρου ορόφου στην επαρχιακή πόλη Zhongshan της Κίνας. Πήγε στη θέση της όμως όταν ένας περαστικός έσωσε τη ζωή του πιάνοντας το στον αέρα.

Το μόλις ενός έτους παιδί γλίστρησε λόγω της καταρρακτώδους βροχής από το περβάζι, την ώρα που έψαχνε να βρει τη μητέρα του, σύμφωνα με την «Daily Mail». Εκείνη τη στιγμή περνούσε από κάτω ο σωτήρας του. Ο κ. Λι, όπως ονομάζεται βρέθηκε τυχαία στο σωστό σημείο και καταλαβαίνοντας τι συνέβαινε προσπάθησε μαζί με έναν άλλο άνδρα να σώσουν το μωρό. Την ίδια ώρα κάποιοι έβαζαν χαρτόκουτα στο δρόμο.

Αψηφώντας τη βροχή, που δυσκόλευε την κατάσταση, ο ήρωας βρήκε την κατάλληλη θέση και το παιδί κατέληξε στην αγκαλιά του και όχι στο έδαφος. «Δε σκέφτηκα πολύ εκείνη τη στιγμή. Φοβόμουν μόνο μήπως δεν καταφέρω να το πιάσω», τόνισε ο κ. Λι.

Όπως φαίνεται και στη μια από τις φωτογραφίες (στην τελευταία), το μωρό αμέσως μετά βρέθηκε στην αγκαλιά γυναίκας που φαίνεται να είναι η μητέρα του.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρίσταναν τους λογιστές και εξαπατούσαν ηλικιωμένους


Χειροπέδες σε ανδρόγυνο στο Αιγάλεω.

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 31χρονος στο Αιγάλεω. Ο συλληφθείς μαζί με τη σύζυγό του παρίσταναν τους λογιστές και έκαναν απάτες σε βάρος ηλικιωμένος.

Σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 17ου ανακριτικού τμήματος Αθηνών, ενώ η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που έχει σχηματιστεί και για τους δύο, περιλαμβάνει τα αδικήματα της απάτης κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και της ληστείας.

Το ζευγάρι πλησίαζε τους ηλικιωμένους με διάφορα τεχνάσματα. Παρουσίαζαν διάφορα ψευδή γεγονότα ως αληθινά, όπως τη διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων, την αποπληρωμή οφειλών κ.ά. και τα έπειθαν ότι ενεργούν για λογαριασμό των παιδιών τους, προκειμένου να λάβουν επιστροφή χρημάτων από την εφορία ή να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Με το πρόσχημα αυτό, επιβίβαζαν τους ηλικιωμένους σε αυτοκίνητα, τα οποία μίσθωναν από εταιρείες ενοικίασης και αφού τους οδηγούσαν σε υποκαταστήματα τραπεζών, τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, που έκαναν ανάληψη από την τράπεζα.

Στη συνέχεια, προκειμένου οι παθόντες να μην αντιληφθούν άμεσα την απάτη σε βάρος τους, τους αποβίβαζαν κοντά σε Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και με την αιτιολογία της αναζήτησης χώρου στάθμευσης, τους εγκατέλειπαν.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά δώδεκα περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών και μία ληστεία που διέπραξαν σε βάρος 77χρονης, όταν η τελευταία αντιλήφθηκε τις προθέσεις τους.

Η παράνομη δράση τους εντοπίζεται τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2013, κυρίως σε περιοχής της δυτικής Αττικής, με το συνολικό κέρδος που έχουν αποκομίσει να ανέρχεται στο ποσό των 130.800 ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο 31χρονος συλληφθείς αναγνωρίστηκε με απόλυτη βεβαιότητα από τους παθόντες, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ιδίου και της συζύγου του και σε άλλες συναφείς παράνομες πράξεις.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναστολή των διοικητικών λειτουργιών του Πανεπιστημίου Πάτρας


Η Σύγκλητος συμπαραστέκεται στον αγώνα των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τη Σύγκλητο 48 υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών κινδυνεύουν να απολυθούν τις προσεχείς ημέρες και άλλοι 51 μπορούν να βρεθούν στην ίδια κατάσταση σε λίγους μήνες.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών τονίζει ότι η ασυνέπεια του υπουργείου Παιδείας προκαλεί έντονες αναταράξεις στο ίδρυμα, δυσχεραίνει τα μέγιστα την απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξή του σε όλους τους τομείς και θέτει σε άμεσο κίνδυνο την επιβίωση δεκάδων υπαλλήλων και δεκάδων οικογενειών.

«Στη συνθήκη αυτή η Σύγκλητος δημοσιοποιεί την αγωνία της για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιο Πατρών, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των διοικητικών του υπαλλήλων και καλεί το ΥΠΑΙΘ να τηρήσει άμεσα και απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις του για την επανένταξή τους στο ίδρυμα. Δηλώνει πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι διοικητικοί υπάλληλοι να επανέλθουν στις θέσεις τους μέσω της εξαγγελθείσης, από το υπουργείο Παιδείας, ενδοϊδρυματικής κινητικότητας, καθώς το προσωπικό αυτό κομίζει την εμπειρία και πολυετή πείρα που χρειάζεται το Πανεπιστήμιο. Ως ελάχιστη έμπρακτη συμβολική κίνηση αναστέλλει τις διοικητικές λειτουργίες του Πανεπιστημίου τη Δευτέρα 26 Μαΐου 2014» καταλήγει η ανακοίνωση.



Διαβάστε περισσότερα...

Κίνδυνος εξάπλωσης επιδημιών στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη


Αποσύρονται τα νερά από τις πλημμυρισμένες περιοχές.

Οι εκτεταμένες πλημμύρες στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, δέκα μέρες μετά την καταστροφή που προκάλεσαν, συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα καθώς αυξάνονται οι φόβοι για την εξάπλωση επιδημιών.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η μείωση της στάθμης των υδάτων του ποταμού Σάβα στον δήμο Μπόσανσκα Ποσάβινα της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και η κατάσταση βαθμιαία ομαλοποιείται, αλλά εξακολουθούν να είναι σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τις πλημμύρες στην περιοχή Οτζάκ και στο κεντρικό τμήμα του καντονιού Ποσάβσκα.

Τα νερά του ποταμού εξακολουθούν να απειλούν την περιοχή του Μπρτσκο, λόγω υπερχείλισης σε ανάχωμα στην περιοχή Βουτσίλοβτσι.

Στα υπόλοιπα τμήματα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης συνεχίζεται η εκκαθάριση των ερειπίων που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες.

Στην πόλη Μαγκλάι, η οποία μετρά τις περισσότερες πληγές από τις πλημμύρες, στην Κροατο-Μουσουλμανική Ομοσπονδία, αποκαταστάθηκε σήμερα η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στον δήμο Μαγκλάι, Άντο Μάγκλιτσα δήλωσε ότι απομακρύνονται τόνοι λάσπης και απορριμμάτων από τα προάστια της πόλης.

«Ξεκίνησαν οι κατολισθήσεις σε διάφορες περιοχές κι αυτό τώρα αποτελεί ένα ξεχωριστό πρόβλημα» δήλωσε ο κ. Μάγκλιτσα στο ραδιοφωνικό σταθμό της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας BH Radio 1.

Στην πόλη Ντομπόι, στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας, δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και συνεχίζονται οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί πόσιμο νερό.

Στην άλλη πόλη της Σερβικής Δημοκρατίας που επλήγη περισσότερο από τις πλημμύρες, το Μπόσανσκι Σάματς, η στάθμη του ποταμού Σάβα μειώνεται κατά ένα εκατοστό ανά ώρα, αλλά τα νερά εξακολουθούν να καλύπτουν ακόμη τους δρόμους.

Στον δήμο Μπιέλινα, η επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων απαγόρευσε στους πολίτες να εισέρχονται στα χωριά όπου ζουν, τα οποία χαρακτηρίζονται ζώνες πιθανής εκδήλωσης επιδημιών. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε ειδικές μονάδες πολιτικής προστασίας που απομακρύνουν τον πληθυσμό και συγκεντρώνουν τα πνιγμένα ζώα.

Ο πρόεδρος της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας, Ζίβκο Μπούντιμιρ ζήτησε πρόσθετη βοήθεια από την Κροατία για να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα του τεράστιου αριθμού πνιγμένων ζώων στην περιοχή της Μπόσανσκα Ποσάβινα, που αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή του πληθυσμού.

«Μπορεί να συμβεί επιδημιολογική καταστροφή και να υπάρξουν μεγάλα προβλήματα με τη μόλυνση κτιρίων και αγροτικής γης» δήλωσε ο κ. Μπούντιμιρ, τονίζοντας ότι η Βοσνία δεν έχει αρκετές ειδικευμένες ομάδες για να αναλάβουν το έργο της απομάκρυνσης των δεκάδων χιλιάδων πνιγμένων ζώων που επιπλέουν στις πλημμυρισμένες περιοχές.

Ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Επιμελητηρίου της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας προειδοποίησε ότι έχει απομείνει πολύ λίγος χρόνος για την απομάκρυνσή των πνιγμένων ζώων και ότι αν καθυστερήσει κι άλλο υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης επιδημιών.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα φάρμακα δεν είναι αρκετά


Το πιο συγκινητικό και δυνατό βίντεο των ημερών.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Στα 10 μου προσπάθησαν να με βιάσουν»


Για ένα τραγικό περιστατικό της παιδικής του ηλικίας μίλησε ο Τέρης Χρυσός.

Θύμα απόπειρας βιασμού έπεσε ο τραγουδιστής Τέρης Χρυσός σε ηλικία 10 ετών, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος σε συνέντευξή του.



«Στα 10 μου χρόνια, στην Τρούμπα, δυο διερμηνείς, απ' αυτούς που έφερναν τους ναύτες του αμερικανικού στόλου στα καμπαρέ να διασκεδάσουν, με ξεμονάχιασαν σε ένα πάρκο για να μου δώσουν σοκολάτες. Αν και ήταν νύχτα, εγώ ήμουν αρκετά αθώος και τους ακολούθησα. Εκεί άρχισαν να με θωπεύουν. Αμέσως πονηρεύτηκα και σηκώθηκα να φύγω. Εκείνοι όμως με τραβούσαν από το χέρι», λέει ο τραγουδιστής, μιλώντας στο Εγώ Weekly.

Ο 10χρονος τότε Τέρης Χρυσός κατάφερε όμως να γλιτώσει και έτρεξε στο δρόμο φωνάζοντας «αστυνομία». Δεν αποκάλυψε όμως τότε το περιστατικό στους οικείους του.

«Μου άφησε ψυχολογικό τραύμα αυτό το περιστατικό. Να φανταστείτε ότι δεν το έμαθε ποτέ η μητέρα μου, ενώ τα αδέρφια μου το πληροφορήθηκαν από την βιογραφία μου. Επί 65 χρόνια, το είχα βαθιά κρυμμένο μέσα μου», σημειώνει.



Διαβάστε περισσότερα...

Σαν να μην πέρασε μια μέρα


Συγκίνηση στο μνημόσυνο του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη που έπεσε την ώρα του καθήκοντος.

Η μνήμη του Έλληνα Ίκαρου του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη παραμένει ζωντανή! Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το χαμό του παλικαριού.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, δεν τον ξεχνάει κανείς κι αυτό ήταν για μια ακόμη φορά ορατό στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά στο μνημόσυνο που γίνεται κάθε χρόνο σε πιο κλειστό κύκλο μιας και η πολιτεία τον τιμά στην Κάρπαθο με όλες τις τιμές που πρέπουν σε ένα ήρωα, κοντά στον τόπο της θυσίας του.

Ο αδελφός του Φίλιππος, μίλησε για τη θυσία του Κώστα αλλά και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο. «Θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες που με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, κρατάνε ζωντανή τη μνήμη του», ανέφερε μεταξύ άλλων.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ιδέα του ίντερνετ χρονολογείται από το 1895


Δείτε τα ξεχασμένα σχέδια του βέλγου οραματιστή Paul Otlet.

Εξήντα χρόνια πριν τη γέννηση του «πατέρα του ίντερνετ» Tim Berners-Lee, ένας ιδιοφυής βέλγος επιστήμονας ονόματι Paul Otlet οραματίστηκε κάτι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προπομπός του World Wide Web.

H εικόνα που βλέπετε παρακάτω είναι ένα σχέδιο που δημοσίευσε ο Otlet το 1895. Πρόκειται για την ιδέα του σχετικά με μια universal εγκυκλοπαίδεια, η οποία θα προσέφερε το περιεχόμενο πολλών βιβλίων σε πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα.

Έως το 1934, ο Otlet δούλεψε σκληρά πάνω σ' αυτήν την ιδέα και πρότεινε ένα σύστημα που θα έδινε πρόσβαση όχι μόνο σε βιβλία, αλλά και σε ταινίες, ηχογραφήσεις, ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα και φωτογραφίες.



Με άξονα τις ασύλληπτα πρωτοποριακές αυτές του ιδέες, ο Otlet συνεργάστηκε με το νομπελίστα Henri La Fontaine, αλλά και με το φημισμένο αρχιτέκτονα Le Courbusier.

Στόχος τους ήταν η δημιουργία ενός παγκόσμιου αρχείου με δημοσιεύματα εφημερίδων και ένα δίκτυο διανομής της πληροφορίας μέσω «ηλεκτρικών συσκευών».

Τα μεγαλόπνοα σχέδια του Paul Otlet έλαβαν τέλος το 1940, όταν οι Ναζί εισέβαλαν στο Βέλγιο. Λίγα χρόνια αργότερα έφυγε από τη ζωή.




Πηγή: http://www.thegang.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσμέτρηση προϋπηρεσίας αναπληρωτών με 4μηνη άδεια ανατροφής


Οι καταχωρίσεις των στοιχείων προϋπηρεσίας αφορούν σε προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Στην περίπτωση αναπληρωτών εκπ/κών στους οποίους έχει χορηγηθεί τετράμηνη άδεια ανατροφής τέκνου άνευ αποδοχών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 της του Ν.4075/2012 (ΦΕΚ 89 Α’), όπως τροποποιήθηκε με την παρ.1 του άρθρου 39 του Ν.4144/2013 (ΦΕΚ 88 Α’) και ισχύει, δεν θα καταχωρίζεται προϋπηρεσία για το χρονικό διάστημα της άδειας αυτής, δεδομένου ότι εκκρεμεί σχετικό ερώτημα στη Νομική Υπηρεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. για το εάν το συγκεκριμένο διάστημα μπορεί να θεωρηθεί ως διδακτική προϋπηρεσία δυνάμενη να προσμετρηθεί στους πίνακες αναπληρωτών και μονίμων διορισμών.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας για την καταχώριση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που αναρτήθηκε από τη ΔΔΕ Φλώρινας.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι σε περίπτωση που υπάρχει εκπαιδευτικός που του έχει χορηγηθεί τετράμηνη άδεια ανατροφής τέκνου άνευ αποδοχών, η οικεία Δ/νση Εκπ/σης οφείλει να αποστέλλει,με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) ή τηλεομοιοτυπία (fax) σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο με τα πλήρη στοιχεία του αναπληρωτή εκπ/κού και το χρονικόδιάστημα χορήγησης της εν λόγω άδειας.

Μεταξύ των άλλων αναφέρεται στην εγκύκλιο ότι το ωράριο του αναπληρωτή μειωμένου ωραρίου είναι από 9 έως και 15 ώρες ενώ για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των καταργημένων ειδικοτήτων εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα παράτασης τηςαπασχόλησής τους πέραν της 21-6-2014, προκειμένου να διεξαχθούν οι εξετάσεις τωνμαθητών Γ’ τάξης (Ημερήσιων και Εσπερινών) και Δ’ τάξης Εσπερινών ΕΠΑΛ και Β’ τάξηςΕΠΑΣ στις ανωτέρω ειδικότητες, σύμφωνα με την αριθμ. 72468/Γ2/9-5-2014 εγκύκλιο τουΥΠΑΙΘ, θα ενημερωθούν οι ΔΔΕ με νεότερο έγγραφό.

Οι καταχωρίσεις των στοιχείων προϋπηρεσίας αφορούν σε προσλήψεις εκπ/κών (αναπληρωτών ήωρομίσθιων) που πραγματοποιήθηκαν μόνο από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπ/κών του οικείου κλάδου για το διδακτικό έτος 2013-2014 στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (συμπεριλαμβανομένων των Εκκλησιαστικών Λυκείων – Γυμνασίων, των ΚαλλιτεχνικώνΣχολείων και της Σιβιτανιδείου Σχολής), με χρηματοδότηση είτε από τον Τακτικό Προϋπολογισμό ή απόσυγχρηματοδοτούμενες πράξεις του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυξημένοι οι θάνατοι παιδιών λόγω πείνας και δίψας


Συνεχίζονται οι ωμότητες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Σε διάστημα σχεδόν ένα μήνα 29 παιδιά που έφυγαν από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπου μαίνονται συγκρούσεις, πέθαναν από τη δίψα, το κρύο ή την κούραση αφού έφτασαν στο Καμερούν, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

«Από τα μέσα Απριλίου το ποσοστό των θανάτων μεταξύ των παιδιών μεταναστών είναι ιδιαίτερα αυξημένο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ο Έντριαν Έντουαρντς, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Είκοσι εννέα παιδιά, το μικρότερο εκ των οποίων ήταν βρέφος και το μεγαλύτερο 9 ετών, πέθαναν μεταξύ της 14ης Απριλίου και της 18ης Μαΐου. Η πλειονότητα των παιδιών βρίσκονταν σε κέντρα σίτισης», πρόσθεσε ο Έντουαρντς.

«Η αφυδάτωση, η υποθερμία και η βαριά αναιμία είναι οι κύριες αιτίες θανάτου» των παιδιών, διευκρίνισε.

Πρόσφυγες από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχουν αρχίσει να αναζητούν καταφύγιο στο Καμερούν από τις 5 Δεκεμβρίου και μέχρι τώρα 85.000 εξ αυτών έχουν εγκατασταθεί σε περίπου 300 χωριά, γεγονός που δυσκολεύει σημαντικά το έργο των ανθρωπιστικών οργανώσεων, σύμφωνα με την UNHCR. Το 80% των προσφύγων είναι γυναίκες και παιδιά.

Ο κύκλος των ωμοτήτων ξεκίνησε πέρυσι στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία με τις δολοφονίες χριστιανών από τους μουσουλμάνους πρώην αντάρτες Σελεκά που ανέλαβαν για ένα διάστημα την εξουσία στη χώρα.

Σε αντίποινα δημιουργήθηκαν ομάδες αυτοάμυνας κυρίως χριστιανών, οι αντιμπαλακά, και άρχισαν να επιτίθενται σε μουσουλμάνους στην πρωτεύουσα Μπανγκουί και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Έκτοτε η πλειονότητα των προσφύγων είναι μουσουλμάνοι. Οι περισσότεροι εξ αυτών κάνουν το ταξίδι προς το Καμερούν με τα πόδια επί εβδομάδες μέσα από τη ζούγκλα, ένα μέρος στο οποίο είναι αδύνατο να έχουν πρόσβαση οι οργανώσεις αρωγής.



Διαβάστε περισσότερα...