Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

«Κόπηκαν» 170.000 ψευδείς δηλώσεις για οικογενειακά επιδόματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιτήδειοι προσπάθησαν με πλαστά στοιχεία να λάβουν την ενίσχυση.

Περίπου 170.000 αιτήσεις για οικογενειακό επίδομα έχουν «κοπεί», καθώς οι δικαιούχοι δεν δήλωσαν σωστά στοιχεία. Σύμφωνα με το «Έθνος», έγιναν συνολικά 712.213 αιτήσεις στον ΟΓΑ, ωστόσο από τους ελέγχους προέκυψε πως επιτήδειοι επιχείρησαν με πλαστά στοιχεία να λάβουν την οικονομική ενίσχυση.

Τα στοιχεία παρουσίασε την Πέμπτη ο διοικητής του ΟΓΑ, Ξενοφών Βεργίνης. Από τις 22 διαφορετικές αιτίες παρατυπίας στις υποβληθείσες αιτήσεις που έχουν βρεθεί, ιδιαιτέρως διαδεδομένη τακτική είναι η υποβολή ψεύτικης δήλωσης για τα τέκνα, ώστε μη δικαιούχοι να πάρουν οικογενειακό βοήθημα.

Από τους ελέγχους προέκυψε πως είτε παρουσιάζουν ενήλικα τέκνα ως ανήλικα είτε δηλώνουν πως τα παιδιά τους σπουδάζουν για να παρατείνουν την καταβολή της επιδότησης.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τους ελέγχους που έγιναν στις περσινές αιτήσεις προέκυψε πως ασφαλισμένοι δήλωναν ακόμα και παιδιά συγγενών ή φίλων σε μια προσπάθεια να πάρουν την επιδότηση.

Σημειώνεται πως το οικογενειακό επίδομα καταβάλλεται σε ασφαλισμένους με τουλάχιστον ένα παιδί, που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

Την ίδια στιγμή από τους ελέγχους προέκυψε πως ασφαλισμένοι προσπάθησαν να αποκρύψουν εισοδήματα ή δήλωσαν ψευδή στοιχεία για τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό για να πάρουν το επίδομα.

Το δρόμο της Δικαιοσύνης θα πάρουν οι υποθέσεις που ασφαλισμένοι... συμπτωματικά δηλώνουν το ίδιο ΑΜΚΑ (καθώς ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης είναι ατομικός και δεν μπορεί να δηλώνεται από περισσότερα άτομα).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.