Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Διακρίνονται στο εξωτερικό



Η ελληνική πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει όσους μιλούν περιφρονητικά για την χώρα μας και το έμψυχο υλικό της.

Τρανταχτό παράδειγμα, δεκάδες μαθητές οι οποίοι κατακτούν τη μία διάκριση μετά την άλλη, σε απαιτητικούς διαγωνισμούς στο εξωτερικό.

Η νέα γενιά διαθέτει καλά μυαλά που ξεχωρίζουν στην πληροφορική, στα μαθηματικά ή στην αστροφυσική και θέλουν να μείνουν στη χώρα, για να τη βοηθήσουν με τις γνώσεις τους.

Δείτε το βίντεο από τον ANT1





Διαβάστε περισσότερα...

Ορθοπεταλιές κατά του AIDS


Μήνυμα συμπαράστασης σε οροθετικούς θα στείλουν τρεις νέοι ποδηλάτες, οι οποίοι θα ταξιδέψουν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με τα ποδήλατά τους, ενημερώνοντας τον κόσμο για τον ιό του AIDS.

Η ποδηλατοδιαδρομή, την οποία διοργανώνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Praksis», φέρει τον τίτλο «η οροθετικότητα μπορεί και ποδηλατεί» και παίρνουν μέρος ο Ιωσήφ Μπορμπουδάκης, η Έλενα Άνθη και ο Γιώργος Κατριβάνος, συνοδευόμενοι από ένα όχημα και έναν φωτογράφο.

Σημείο εκκίνησης το Σύνταγμα
Οι τρεις φίλοι θα διασχίσουν την ηπειρωτική Ελλάδα έχοντας ως σημείο εκκίνησής τους την πλατεία Συντάγματος, αύριο Κυριακή, στις 10 το πρωί.
Από την πλατεία και μέχρι την έξοδό τους από την Αθήνα, τους τρεις φίλους θα ξεπροβοδίσουν δεκάδες ποδηλάτες από συλλόγους της πρωτεύουσας.
Τελικός προορισμός της ποδηλατοδιαδρομής θα είναι ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, ενώ ενδιάμεσοι σταθμοί θα είναι η Θήβα, ο Βόλος, η Λάρισα και ο Πλαταμώνας.

Στους σταθμούς της διαδρομής
Στους σταθμούς της διαδρομής, οι τρεις ποδηλάτες, συνοδευόμενοι από τοπικές ποδηλατικές ομάδες, θα μοιράζουν στον κόσμο ενημερωτικό υλικό για τον ιό HIV, ενώ θα συγκεντρώνουν και χρήματα για οροθετικά άτομα σε απόλυτη ένδεια.

Η άγνοια του κόσμου
Την ιδέα της διοργάνωσης είχε ο ποδηλάτης Ιωσήφ Μπορμπουδάκης, όταν συνειδητοποίησε το μέγεθος της άγνοιας του κόσμου για τον ιό HIV. «Τότε άρχισε να γεννιέται στο μυαλό μου η ιδέα ότι πρέπει να οργανώσουμε κάτι για να ενημερώσουμε τον κόσμο και να περάσουμε το μήνυμα ότι όλοι έχουν δικαίωμα να ανήκουν στο κοινωνικό σύνολο», όπως δήλωσε ο ποδηλάτης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Πληγή" η λαθρεπιβίβαση


Το Μνημόνιο προβλέπει αυξήσεις έως 25% στις τιμές των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών. Το Υπουργείο Ανάπτυξης όμως προσπαθεί να τις αποφύγει.Παράλληλα το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης γίνεται μάστιγα...
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας απελπισμένος ΑμεΑ καταγγέλει




Ο 60χρονος αναγνώστης του enikos.gr από τη Θεσσαλονίκη, άνεργος πατέρας, δηλώνει απελπισμένος από την ανυπαρξία εργασιακών ευκαιριών και περιγράφει τον δικό του Γολγοθά. Είναι ένας από τους χιλιάδες συμπολίτες μας που ασφυκτιούν από την κρίση και αυτοί που κυρίως πρέπει να τον ακούσουν είναι οι πολιτικοί μας.

Καταγγέλλει ότι η κατάργηση της εντοπιότητας στη μοριοδότηση των συμβασιούχων, από τον ΟΑΕΔ, για τις οκτάμηνες εργασίες, τον έχει οδηγήσει στην απελπισία. Ο αναγνώστης, είναι άνεργος και λόγω ηλικίας δεν μπορεί να βρει δουλειά. Έχει επίσης σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς είναι διαβητικός, πάσχει από στεφανιαία νόσο και εδώ και ένα μήνα δεν έχει πάρει τα φάρμακά του. Η γυναίκα του είναι επίσης άρρωστη και ο γιος του άνεργος.
Ο αναγνώστης, από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, εξέφρασε το παράπονό του στη διευθύντρια του ΟΑΕΔ, καθώς, όπως είπε, για τις οκτάμηνες εργασίες προηγούνται οι Ρωσοπόντιοι, οι μετανάστες, οι Έλληνες του εξωτερικού και οι πολύτεκνοι.  

Ακούστε το ηχητικό:
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πεθαμένοι χρόνια και τυφλοί οδηγοί λάμβαναν συντάξεις



Ατελείωτα τα περιστατικά στα οποία πολίτες εξαπατούσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία με αποτέλεσμα να λαμβάνουν συντάξεις τις οποίες δεν δικαιούνταν.
Συνταξιούχος του ΙΚΑ που εισέπραττε επί χρόνια σύνταξη αναπηρίας (συνολικά 103.763 ευρώ) χωρίς να ενημερώσει ποτέ τον Οργανισμό ότι ήταν σε θέση να δουλεύει και υπηρετούσε μάλιστα ως τραπεζικός υπάλληλος. Στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για αχρεώστητη καταβολή σύνταξης και η υπόθεση στάλθηκε σε Εισαγγελία στην Κρήτη. Αντίστοιχη υπόθεση στάλθηκε σε Εισαγγελία στη Θεσσαλία, αφού ήταν παράλληλα εργαζόμενος πολίτης που εισέπραττε σύνταξη για βαριάς μορφής αναπηρία.

Τα πολύ αυξημένα επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο και τη Χίο έβγαζανξεπερνούσαν κατά πολύ τον μέσο όρο για κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας. Η εισαγγελική έρευνα και η διασταύρωση στοιχείων με άλλες υπηρεσίες έδειξε ότι στη Ζάκυνθο 61 από τους εισπράττοντες επίδομα τυφλότητας έχουν ταυτόχρονα δίπλωμα οδήγησης.
Στις έρευνες έχει εντοπιστεί και επαγγελματίας οδηγός αλλά και ένας κυνηγός, ενώ στο στόχαστρο των διώξεων έχουν μπει και οι αρμόδιοι υπάλληλοι κάποιων υπηρεσιών. Η επενεξέταση των δικαιούχων στη Χίο μείωσε κατά 57% τον αριθμό όσων μπορούν να εισπράττουν το επίδομα.

Ανάμεσα στις εντυπωσιακές υποθέσεις που έστειλαν τα ταμεία στην Εισαγγελία συγκαταλέγονται:

Μπορεί να είχε πεθάνει από το 1992 όμως συγγενείς της εξακολουθούσαν να λαμβάνουν την σύνταξή της. Συγκεκριμένα ο γιος μιας συνταξιούχου δικηγόρου, η οποία έξι χρόνια μετά τη συνταξιοδότηση της πέθανε τον Φεβρουάριο του 1992. Ο θάνατος της δεν δηλώθηκε στο Ταμείο Νομικών, με συνέπεια μέχρι τον Μάρτιο του 2011 να καταβάλλεται παράνομα η σύνταξη επί 19 ολόκληρα χρόνια.
Το αμέσως επόμενο διάστημα υποβάλλεται μήνυση ενώ σε άλλη υπόθεση αναζητείται μέσω της Εισαγγελίας Χαλκίδας η συνδικαιούχος τραπεζικού λογαριασμού συνταξιούχου δικαστικής υπαλλήλου που πέθανε το 2004 και μέχρι πριν λίγους μήνες η σύνταξη εξακολουθούσε να μπαίνει στο λογαριασμό της.

Το Έθνος της Κυριακής φέρει στην δημοσιότητα αποκαλυπτικά στοιχεία από τον Άρειο Πάγο για το σκάνδαλο των εικονικών συντάξεων και επιδομάτων.
Συνταξιούχος που έπαιρνε αναπηρική σύνταξη, αλλά δούλευε και ως τραπεζικός υπάλληλος, ένας υγιέστατος εργαζόμενος σε θεσσαλική εταιρία που εντούτοις λάμβανε και επίδομα βαριάς αναπηρίας και ένα ζεύγος που έχοντας «ξεχάσει» να δηλώσει ότι παντρεύτηκε ξανά, εξακολουθούσε να απολαμβάνει συντάξεις χηρείας, είναι μερικές, μόνο, από τις εξωφρενικές περιπτώσεις προκλητικής διασπάθισης του χρήματος των ασφαλισμένων.

Για το σχετικό ποσό που ανέρχεται σε 208.966 ευρώ, το Ταμείο έχει προχωρήσει σε καταλογισμό σε βάρος του συνδικαιούχου του τραπεζικού λογαριασμού, ο οποίος όμως δεν ανευρέθηκε στη διεύθυνση κατοικίας που έχει δηλώσει στο κέντρο της Αθήνας.
Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα σε βάρος τέως υπαλλήλου κομβικής οικονομικής υπηρεσίας, που φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις συντάξεων - μαϊμού και η οποία περνά από «κόσκινο» με τη συνδρομή και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η συγκεκριμένη υπάλληλος κίνησε επιπλέον το ενδιαφέρον των αρμοδίων, γιατί, ενώ είχε συνταξιοδοτηθεί εδώ και αρκετούς μήνες, συνέχιζε να πηγαίνει στο γραφείο της προσφερόμενη οικειοθελώς να διεκπεραιώνει υποθέσεις αμισθί.

Στοιχεία για εκκρεμείς ποινικές δίκες το φθινόπωρο σε Εφετεία της Αθήνας, της Λάρισας, κ.λπ. έστειλε στις εισαγγελικές αρχές και ο ΟΑΕΔ για υποθέσεις που αφορούν κακουργηματικές ψευδείς βεβαιώσεις, πλαστογραφίες κ.λπ. Στη σχετική αναφορά ο οργανισμός διαβιβάζει και στοιχεία μηνυτήριων αναφορών και δικογραφιών που εκκρεμούν και σε βάρος υπαλλήλων του, αλλά και παράνομων δικαιούχων Ελλήνων αλλά και πολλών αλλοδαπών για παράνομη είσπραξη επιδομάτων ανεργίας, οικογενειακών επιδομάτων, κ.λπ. όπου συμπεριλαμβάνονται και κατηγορίες για κλεμμένες ή πλαστές άδειες διαμονής, παράνομα επιδόματα μητρότητας κ.λπ.

Μηνυτήρια αναφορά υπέβαλε το ΙΚΑ και για αχρεώστητη καταβολή συντάξεων μετά από εικονική ασφάλιση -όπως διαπίστωσε- σε 54 άτομα σε γεωργικές συνεταιριστικές οργανώσεις σε περιφέρεια της Θράκης. Ο οργανισμός γνωστοποίησε προς τις εισαγγελικές αρχές ότι προχώρησε σε ακύρωση των ημερών ασφάλισης, αφού δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματική απασχόληση, ενώ τα επικολληθέντα ένσημα δεν προέρχονταν από νόμιμη αγορά. Ταυτόχρονα διέκοψε την καταβολή των συντάξεων και κίνησε διαδικασίες για επιστροφή των ποσών.


Διαβάστε περισσότερα...

Έλλειψη υπόστασης για άτομα με ειδικές ανάγκες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη



Η ικανοποίηση των αναγκών των ατόμων με ειδικές ανάγκες εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ενώ ορισμένες χώρες ήταν επιτυχείς στην επίδειξη σεβασμού και στην παροχή ίσων ευκαιριών προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες, άλλες εξακολουθούν να μην τα καταφέρνουν.

Η Σερβία έχει υπανάπτυκτες κοινωνικές υπηρεσίες και υποστήριξη για τα άτομα με αναπηρία και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, σύμφωνα με εκπροσώπους ΜΚΟ και γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες. Επισημαίνουν τις αργοπορημένες διαγνώσεις και την ανεπαρκή επιθυμία μεταφοράς των ατόμων με αναπηρία από τους θαλάμους, καθώς και τα θεσμικά όργανα, ως τα βασικά προβλήματα.

Ένα άλλο πρόβλημα, είπαν, είναι οι νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν ψηφιστεί, αλλά δεν εφαρμόζονται.

"Στη Σερβία, ο μεγάλος αριθμός ιδρυμάτων φιλοξενίας ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι αποτέλεσμα της έλλειψης πολιτικής βούλησης για τον τερματισμό της λειτουργίας τους και να κάνουν τους ανθρώπους που κατοικούν σε αυτά να αρχίσουν να ζουν και να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή", δήλωσε ο Ζόλταν Μίχοκ, εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου για τον Προσανατολισμό της Κοινωνίας. "Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι, σήμερα, υπάρχουν ιδρύματα με περίπου 900 άτομα με αναπηρία, τα οποία ζουν σαν να βρίσκονται σε μια φυλακή".

Πρόσθεσε ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι της κυβέρνησης "δεν είναι γενικά καλά εξοικειωμένοι ή ενδιαφέρονται για μια συστημική λύση στο πρόβλημα της αναπηρίας και δεν είναι έτοιμοι για τη διαδικασία αποϊδρυματοποίησης".

Σύμφωνα με τον Μίχοκ, τα προβλήματα είναι καλύτερο να λυθούν στο πλαίσιο του τριγώνου κράτους-τοπικής αυτοδιοίκησης-ΕΕ.

"Η ΕΕ είναι έτοιμη να επενδύσει και να δώσει πρόσβαση σε κεφάλαια, αλλά τα προγράμματα πρέπει να είναι καλά μελετημένα και σχεδιασμένα αρκετά χρόνια νωρίτερα", είπε ο Μίχοκ.

Τόνισε επίσης ότι οι τοπικές υπηρεσίες πρέπει να παρέχουν στήριξη για ανεξάρτητη διαβίωση, μεταφορές, κέντρα ημερήσιας φροντίδας, προσχολικής ηλικίας, αποκατάστασης και άλλες υπηρεσίες.

Ο Μίχοκ προσθέτει ότι τα δικαιώματα και οι συνθήκες διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία βρίσκονται σε περίοπτη θέση στην ατζέντα της ΕΕ.

"Στην Τιμισοάρα, στη Ρουμανία, μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο από το Βελιγράδι, όλα τα άτομα με αναπηρία που ζούσαν σε ιδρύματα μεταφέρθηκαν αλλού. Ένα ίδρυμα παραχώρησε χώρο για υπηρεσίες υποστήριξης για άτομα με διανοητική αναπηρία. Έχτισαν και ξεκίνησαν μια εγκατάσταση που έχει δημιουργηθεί με κεφάλαια της ΕΕ", δήλωσε ο Μίχοκ.

Είπε ότι αν και η Τουρκία διαθέτει τα κεφάλαια, δεν διαθέτει εμπειρογνώμονες που να μπορούν να εργαστούν με άτομα με ειδικές ανάγκες. Η Κροατία έχει ένα καλά αναπτυγμένο πρόγραμμα για την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία, με υποστήριξη.

Στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, για διοικητικούς λόγους, τα άτομα με αναπηρία και τα άτομα με ειδικές ανάγκες τυγχάνουν διαφορετικής μεταχείρισης και συνθηκών στα διάφορα καντόνια, και γι' αυτό το λόγο τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειές τους μετακινούνται από το ένα καντόνι στο άλλο για να λάβουν μεγαλύτερη αποζημίωση.

Η Βέσνα Πέτροβιτς, πρόεδρος της Σερβικής Ένωσης για Βοήθεια σε Άτομα με Αυτισμό, επεσήμανε την έλλειψη κατανόησης και την εχθρότητα μεταξύ των τοπικών κυβερνήσεων και των συλλόγων γονέων.

"Η εθνική κυβέρνηση και οι τοπικές κυβερνήσεις θα πρέπει να δεχθούν τον συνεταιρισμό τους με τους γονείς, και τα περισσότερα προβλήματα θα λυθούν όταν οι αξιωματούχοι αρχίσουν να ακούν τους γονείς και τις ανάγκες τους", δήλωσε η Πέτροβιτς.

Η Σερβία χρειάζεται ένα σπίτι για την προσωρινή φιλοξενία ατόμων με αυτισμό, όταν οι γονείς τους δεν είναι σε θέση να τα φροντίσουν.

"Μια μητέρα έσπασε το γοφό της και τώρα έχει προκύψει πρόβλημα στέγασης του παιδιού της", δήλωσε η Πέτροβιτς.

Είναι στεναχωρημένη με το κράτος, καθώς οι γονείς αισθάνονται αβοήθητοι σε τέτοιες καταστάσεις. "Είναι λες και το πρόβλημα είναι μόνο των γονέων, το κράτος δεν φαίνεται να νοιάζεται καθόλου. Δεν είναι σπάνιο να έρθει ένας γονέας και να πει: "νιώθω μόνος, δεν υπάρχει κανένας να με βοηθήσει", δήλωσε η Πέτροβιτς, μητέρα του 33-χρονου Βέλικο, που γεννήθηκε με αυτισμό. Είπε ότι η οικογένεια είναι το καλύτερο περιβάλλον για την πρόοδο των αυτιστικών ατόμων.

"Η οικογένεια αυτή ζει με διαφορετικό τρόπο, με πολύ άγχος και πολλές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Εξαιτίας όλων αυτών, οι γονείς των παιδιών αυτών αρρωσταίνουν πιο συχνά και πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο πληθυσμό, επειδή βρίσκονται υπό συνεχή πίεση", δήλωσε η Πέτροβιτς.

Ακόμη και εκείνοι που δεν επηρεάζονται άμεσα από το πρόβλημα έχουν επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

"Ξέρω μια μητέρα, γειτόνισσα, η οποία έχει ένα παράλυτο γιο και ο μεγαλύτερος φόβος της είναι τι θα απογίνει αν κάτι συμβεί σε αυτήν, ποιος θα αναλάβει τη φροντίδα του", δήλωσε ο Μιλούτιν Τράικοβιτς, 69 ετών, συνταξιούχος στο Βελιγράδι.



Διαβάστε περισσότερα...

Βόλος: Επέκταση του συστήματος των ηχητικών φαναριών



Επεκτάθηκε το σύστημα ηχητικών φαναριών για τους τυφλούς, σε κόμβους σηματοδότησης που βρίσκονται στον κεντρικό ιστό της πόλης, μετά από παρεμβάσεις του δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν 18 νέες συσκευές, ανεβάζοντας στις 60 το συνολικό αριθμό των ηχητικών διατάξεων που λειτουργούν πλέον στο Δήμο Βόλου.

Η επιλογή των σημείων, όπως έγινε γνωστό από το δήμο Βόλου, έγινε σε συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βόλου με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», προκειμένου να καλυφθούν κατά προτεραιότητα οι κόμβοι σηματοδότησης τους οποίους χρησιμοποιούν τα μέλη του Σωματείου. Οι σχετικές εργασίες ολοκληρώθηκαν σήμερα και οι κόμβοι όπου τοποθετήθηκαν οι 18 νέες συσκευές είναι: Πολυμέρη-Αθανασάκη, Δημητριάδος-Σπυρίδη, Δημητριάδος-Κοραή, Καρτάλη-Αλεξάνδρας, Ιάσονος-Αγ. Νικολάου, Ιωλκού-Ανθ. Γαζή, Ιάσονος-Καρτάλη και Λαρίσης-Νεαπόλεως.

Σύμφωνα με τα στελέχη του Τμήματος Φωτεινής Σηματοδότησης, οι ηχητικές διατάξεις ικανοποιούν τις τεχνικές προδιαγραφές του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ επιπρόσθετα παρέχουν επιπλέον λειτουργίες οι οποίες έχουν προκύψει από τις απαιτήσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλών, όπως εκπομπή ήχων κατά τη διάρκεια της πράσινης ένδειξης των αντίστοιχων σηματοδοτών της διάβασης πεζών, εκπομπή επιλογής, ή όχι, ήχων κατά τη διάρκεια της κόκκινης ένδειξης των αντίστοιχων σηματοδοτών της διάβασης πεζών.


Διαβάστε περισσότερα...

Στα προημιτελικά και συνεχίζουν



Μια θέση στις «8» καλύτερες ομάδες στα Μπότσια στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου «έκλεισε» η ελληνική ομάδα. Οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός και Μαρία-Ελένη Κορδαλή στην κατηγορία των μικτών ζευγαριών BC3 μετά από δύο νίκες στα προκριματικά πέτυχαν τον πρώτο τους στόχο της πρόκρισης.

Στην πρώτη μέρα του αγωνίσματος οι Έλληνας επικράτησαν πολύ εύκολα της Μεγάλης Βρετανίας με 5-0 και λίγες ώρες αργότερα-έστω και δύσκολα- έκαμψαν το εμπόδιο του Καναδά με σκορ 3-2.

Έτσι ότι και να γίνει στο τρίτο παιχνίδι την Κυριακή κόντρα στην Κορεά, η Ελλάδα έχει ήδη πάρει την πρόκριση και το μόνο που θα απομένει είναι να μάθουν οι πρωταθλητές μας τον επόμενο αντίπαλο τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Σιφάκης: Γιατί δεν προχώρησε η λειτουργία εγκατάστασης διευκόλυνσης ΑΜΕΑ σε πλαζ του Δήμου Κω



Επισκεπτόμενος το Ναυτικό όμιλο με την οικογένειά μου, είχα τυχαία συνάντηση με γνωστή Κωακή οικογένεια, φίλους όλων μας, μέλος της οποίας μετά από σοβαρό τροχαίο καθηλώθηκε σε αναπηρική καρέκλα.

Η χαρούμενη διάθεση όλων έδινε την θέση της στην αγανάκτηση και στον θυμό κάθε φορά που προσπαθούσαν να βουτήξουν στο νερό καθώς η παραλία δεν είχε τις απαραίτητες διευκολύνσεις και η μεταφορά του καροτσιού ήταν πάρα πολύ δύσκολη έως αδύνατη.

Επειδή όμως τυγχάνει να γνωρίζω πολύ καλά την προσπάθεια που είχε γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Κω, να δημιουργηθεί στον Ναυτικό όμιλο, μια παραλία πρότυπο για άτομα με κινητικά προβλήματα, θα ήθελα να σας γνωρίσω τα παρακάτω.

Η σχετική μελέτη έγινε από την υπηρεσία σας, εντάχθηκε στα έργα του Δήμου Κω το 2009 και ολοκληρώθηκε, με την αγορά όλου του σχετικού εξοπλισμού αρχές του 2010 οπότε και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς λειτούργησε για πρώτη φορά στην Κω παραλία, κατάλληλα εξοπλισμένη για άτομα με κινητικά προβλήματα, ικανοποιώντας τόσο του συμπολίτες μας όσο και τους τουρίστες που χρησιμοποίησαν την παροχή αυτή.

Ήταν η ελάχιστη προσφορά της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου στου συμπατριώτες μας και στους τουρίστες με προβλήματα στην κίνηση, ως οφείλει μια κοινωνία που θέλει να λέγεται οργανωμένη και πολιτισμένη.

Η προμήθεια περιελάμβανε:

1. Ξύλινες ξαπλώστρες και ομπρέλες

2. Ξύλινους Διαδρόμους

3. Ειδικό για την θάλασσα καρότσι αναπήρων

4. Διαδρόμους που οδηγούσαν σε ικανοποιητικό βάθος ώστε να υπάρχει επαρκής πρόσβαση για το καρότσι και να αποφεύγεται η υπερπροσπάθεια μετακίνησης του καροτσιού στην άμμο και στις πέτρες

5. Ειδικός στεγασμένος χώρος για χρήση ντουζ και αποδυτηρίων για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η νέα δημοτική αρχή εγκατέλειψε την όλη προσπάθεια ήδη από την πρώτη χρονιά διοίκησης το 2011 και σήμερα, το μόνο που χρησιμοποιείται είναι το ειδικό καρότσι και αυτό με πρωτοβουλία της οικογένειας που το χρειάστηκε αφού έψαξε να το βρει και να το συναρμολογήσει μόνη της.

Δεδομένου ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας αποδεικνύεται όχι μόνο από τις όποιες πολιτιστικές της εκδηλώσεις, αλλά κύρια από τον σεβασμό στον άνθρωπο και ιδιαίτερα σε όλους εκείνους που μας έχουν ανάγκη, παρακαλώ πολύ για τις άμεσες ενέργειές σας αφενός μεν να αποκατασταθεί η παραλία του ναυτικού ομίλου με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να μπορούν τόσο οι έχοντες κινητικά προβλήματα συμπολίτες μας, αλλά και οι τουρίστες, να απολαμβάνουν με αξιοπρέπεια το μπάνιο τους, αφετέρου δε, για την εισήγησή σας στην Δημοτική Αρχή για επέκταση του προγράμματος αυτού ώστε να εξοπλίσουμε ακόμα περισσότερες παραλίες σε όλο το μήκος του νησιού.

Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες.


Διαβάστε περισσότερα...

Επιστολή Αθλητών Μπάσκετ με Καρότσι του σωματείου ΑΝΑΣΑμεΑ «ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΧΑΪΑΣ»



Προς:

ΟΣΕΚΚ

Φίλους του Μπάσκετ με Καρότσι

Σκοπός ενός οποιουδήποτε αθλητικού σωματείου και ειδικότερα ενός σωματείου ΑμεΑ είναι η σωματική και ψυχική καλλιέργεια των αθλητών του μέσω του υγιούς ανταγωνισμού και της άμιλλας.

Οι αθλητές του τμήματος μπάσκετ σε καρότσι του σωματείου ΑΝΑΣΑμεΑ «ΤΙΤΑΝΕΣ ΑΧΑΪΑΣ» νοιώθουν την ανάγκη να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τις ενέργειες και τις αποφάσεις της Διοίκησης του σωματείου στο οποίο ανήκουν.

Θα αναφέρουμε συνοπτικά μερικά από τα γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί στο τμήμα :

• Στα μέσα Απριλίου παύθηκε από τα καθήκοντά του ο Έφορος του τμήματος μπάσκετ και φυσιοθεραπευτής κ. Γρηγόρης Κοντοδήμος, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος. Ο κ. Κοντοδήμος ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της διοίκησης κατά τη διάρκεια της θητείας του, που ήταν παρών στις προπονήσεις.

• Στις αρχές Μαΐου έγινε προσπάθεια αποπομπής του προπονητή κ. Γεράσιμου Τζάκη χρησιμοποιώντας αστείες δικαιολογίες, γεγονός το οποίο συνάντησε την ομόφωνη αντίδραση των αθλητών και τη συσπείρωσή τους γύρω από τον προπονητή, εκτιμώντας την ανιδιοτελή προσφορά και τον επαγγελματισμό του. Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζάκης αποτελούσε επιλογή της διοίκησης και παρουσιάσθηκε στην ομάδα σαν ο καταλληλότερος στο να την βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της.

• Στα τέλη Μαΐου ανακοινώθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους παίκτες της ομάδας η διακοπή των προπονήσεων «λόγω ζέστης» χωρίς να υπάρχει προηγούμενη συνεννόηση με τους αθλητές και τον προπονητή.

• Μερικές ημέρες αργότερα κλειδώθηκαν τα ειδικά αμαξίδια που χρησιμοποιούνται από τους αθλητές με αλυσίδες και λουκέτο για «λόγους ασφάλειας». Να σημειωθεί ότι τα καρότσια φιλοξενούνταν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ροϊτίκων το οποίο «στεγάζει» την ομάδα μπάσκετ του σωματείου και διαθέτει μόνιμο φύλακα/φροντιστή.

• Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα αμαξίδια μεταφέρθηκαν από το γήπεδο σε άγνωστο για τους αθλητές χώρο. Παράλληλα οι ώρες προπονήσεων που είχαν διατεθεί στην ομάδα, διατέθηκαν σε άλλα σωματεία με εντολή της διοίκησης των ΤΙΤΑΝΩΝ.

Με αυτό τον τρόπο ακόμα και αν οποιοσδήποτε αθλητής επιθυμούσε να αθληθεί ατομικά εκτός επίσημων προπονήσεων, η δυνατότητα αυτή του αφαιρέθηκε βίαια.

• Στις 28/5/2012 ο αθλητής της ομάδας Γεράσιμος Μεταξάς-Μαριάτος, ο οποίος είναι και πατέρας της αθλήτριας Μελίνας Μεταξά-Μαριάτου στο τμήμα κολύμβησης του σωματείου, απέστειλε επιστολή 6 σελίδων προς το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου ζητώντας απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούσαν τους αθλητές του τμήματος μπάσκετ.

Μετά από σχεδόν δύο μήνες δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση.

Οι αθλητές αντιδρώντας στις παραπάνω μεθοδεύσεις, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τη διοίκηση ζητώντας συνάντηση για να διευθετηθούν τα προβλήματα της ομάδας. Η συνάντηση αυτή αποφεύχθηκε επιμελώς από τη διοίκηση χρησιμοποιώντας αστείες δικαιολογίες.

Έτσι από τις 13/7/2012 και μετά, οι αθλητές, έστειλαν επιστολές προς το Διοικητικό Συμβούλιο, στις οποίες επισημαίνουν τη δυσφορία τους για τον τρόπο διοίκησης του σωματείου, θίγουν επίσης προσωπικά ζητήματα όπως οικονομικές υποχρεώσεις του σωματείου απέναντί τους και άλλα.

Και σε αυτές τις επιστολές δεν υπήρξε καμία αντίδραση ή απάντηση, ούτε σε επίπεδο ΔΣ, ούτε σε προσωπικό επίπεδο από τα μέλη του.

Οι αθλητές στις επιστολές τους αναφέρουν τα προβλήματα και τις περίεργες καταστάσεις που έχουν ζήσει στα τρία χρόνια λειτουργίας του σωματείου. Παραπονούνται για την έλλειψη σεβασμού, την άσχημη συμπεριφορά, την αδυναμία τήρησης των συμφωνηθέντων από την πλευρά της διοίκησης, την έλλειψη κατανόησης του κόπου των αθλητών και των προπονητών σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις στο έργο τους και τον προγραμματισμό της ομάδας.

Προβληματισμό επίσης προκαλεί ο ανύπαρκτος σχεδιασμός προώθησης των στόχων του σωματείου για την προσέλκυση χορηγιών, ιδιαίτερα αυτή την εποχή κατά την οποία η κρατική βοήθεια είναι μηδενική. Η συνεχής πρόφαση που προβάλει η διοίκηση για οποιοδήποτε ζήτημα είναι η έλλειψη χρημάτων, γεγονός όμως που αποτελεί δικαιολογία αφού μετά από μικρή έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει στοιχεία για έσοδα προς το σωματείο τα οποία ποτέ δεν διατέθηκαν για την ομάδα μπάσκετ.

Σημαντικό σημείο στις επιστολές επίσης, είναι εκείνο στο οποίο αθλητές κάνουν νύξεις για οικονομική ασυνέπεια εις βάρος τους, δεδομένου ότι έχουν πληρώσει έξοδα της ομάδας χωρίς αυτά τα χρήματα να τους έχουν αποδοθεί εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στην επιστολή του επίσης συγκεκριμένος αθλητής, διαμαρτύρεται για την υποχρεωτική παραχώρηση στο σωματείο της ιδιαίτερα σημαντικής σε συναισθηματική αλλά και υλική αξία, δάδας των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων του 2010, με την οποία συμμετείχε στη λαμπαδηδρομία.

Οι αθλητές, εξουθενωμένοι από την αδιαφορία, την ασυνέπεια και την αδυναμία στήριξής τους από την διοίκηση απαιτούν την άμεση παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει πραγματικότητα, το σωματείο οφείλει να προχωρήσει στην αποδέσμευση όσων αθλητών του τμήματος μπάσκετ το επιθυμούν, δίνοντας τους τη δυνατότητα να αθληθούν σε συνθήκες οργανωμένης ομάδας αναπόσπαστοι στην επίτευξη των στόχων τους.

Οι αθλητές που υπογράφουμε αυτή την επιστολή έχουμε τη θέληση να πολεμήσουμε για το δικαίωμα της βελτίωσης της ζωής μας μέσα από τον αθλητισμό με αξιοπρέπεια και συνέπεια.

Οι καλαθοσφαιριστές

Γιώργος Αδαμόπουλος, Δημήτρης Καννελόπουλος,

Παναγιώτης Κοντογιάννης, Σπύρος Κρίθης, Γεράσιμος Μεταξάς-Μαριάτος,

Μάριος Παπαδόπουλος, Γιώργος Σπηλιόπουλος και Επαμεινώνδας Σταμάτης


Διαβάστε περισσότερα...

Περιμένει από τον Δεκέμβριο να του ανανεώσουν το βιβλιάριο Υγείας

 

Ο Γ. ΠΑΠΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑ.

Στο περίμενε τον έχει η αρμόδια επιτροπή που δεν εξέτασε ακόμα το αίτημά του

Έχει αναπηρία στα κάτω άκρα, λαμβάνει επίδομα, αλλά εδώ και μήνες είναι ανασφάλιστος, αφού ο πατέρας του, χάρη στον οποίο είχε πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας αποστρατεύτηκε από το πολεμικό ναυτικό όπου υπηρετούσε. Ο λόγος για τον Γρηγόρη Παπαβραμίδη μέλος τα τελευταία τέσσερα χρόνια του συλλόγου ατόμων με αναπηρία και φίλων «Περπατώ».

Η ΠΑΘΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ

Σπαστική τετραπληγία, ονομάζεται η πάθηση του Γρηγόρη και τον δυσκολεύει στις μετακινήσεις του, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εργαστεί. Η πάθησή του προήλθε από λάθος των γιατρών που όπως υποστήριξε δεν τον φρόντισαν όπως θα έπρεπε όταν γεννήθηκε πρόωρα και συγκεκριμένα έξι μηνών. Η γνωμάτευση που ήρθε πολύ αργότερα έδειξε, όπως δήλωσε ο Γρηγόρης ότι ο εγκέφαλος του υπεροξυγονώθηκε με αποτέλεσμα τα σημερινά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Ο ίδιος δικαιούται επίδομα αναπηρίας το οποίο άρχισε να λαμβάνει από μικρή ηλικία, ενώ το πρόβλημα του είναι μόνιμο.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ

Τον περασμένο Δεκέμβριο υπέβαλλε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να εξεταστεί από επιτροπή η οποία πρέπει να εγκρίνει ότι ο Γρηγόρης δικαιούται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω της αναπηρίας του. Μέχρι τώρα όπως είπε, δικαιούνταν όλες τις παροχές, μέσω του ασφαλιστικού φορέα του πατέρα του, ο οποίος όμως αποστρατεύτηκε και ο Γρηγόρης έχασε την κάλυψη που του παρείχε το ασφαλιστικό ταμείο. «Ήμουνα ασφαλισμένος για τρία χρόνια, αλλά όταν αποστρατεύτηκε και μετά ο πατέρας μου, έπρεπε να περνάω από επιτροπή κάθε τρία χρόνια, ενώ πριν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα και απλά σου ανανέωναν το βιβλιάριο, αφού γνώριζαν ποιος είσαι. Εγώ αποκλείεται να γίνω καλύτερα. Γιατί να ταλαιπωρούμαι έτσι και πρέπει να πηγαίνω κάθε τρία χρόνια αφού η κατάσταση μου είναι μόνιμη;», αναρωτήθηκε ο Γρηγόρης.

ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΑΔΙΚΑ

Ο Γρηγόρης ανήκει στην ομάδα εκείνων των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται εξαιτίας της ανικανότητας του ελληνικού κράτους να εντοπίσει όλους όσοι, όλα αυτά τα χρόνια λάμβαναν παράνομα δωρεάν παροχές και επιδόματα, ενώ δεν τα δικαιούνταν. Υπάρχουν και χειρότερα είπε, αφού πολλές κατηγορίες συνανθρώπων μας. περιμένουν να εξεταστούν από επιτροπές ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομά τους και όχι να ανανεώσουν απλά το βιβλιάριο ασθενείας τους. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μιλήσει δημόσια, να διεκδικήσει τα δικαιώματά τους. «Αποκλείεται να γίνω καλύτερα, αυτό είναι καθαρή ταλαιπωρία, αν πάω σε τρία χρόνια πάλι δε θα αλλάζει τίποτα. Τι πιστεύουν ότι θα γίνω περδίκι και θα αρχίσω να πετάω; Ας πιάσουν αυτούς που παίρνουν παράνομα επιδόματα, γιατί ταλαιπωρούν τον κόσμο και εμένα ανάμεσα τους;», αναρωτήθηκε. 

Στην τελευταία επικοινωνία, που είχε με την αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ, ενημερώθηκε ότι «η επιτροπή δε θα λειτουργήσει τον Αύγουστο και ότι θα πρέπει να περιμένω μέχρι τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο για να ανανεώσουν το βιβλιάριο μου».


Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα χάσετε τα περιττά κιλά του καλοκαιριού;



Δέκα βήματα για μια σωστή διατροφή.

Αποφύγετε κάθε είδους δίαιτα η οποία α) υπόσχεται γρήγορη απώλεια βάρους, β) αποτελεί αυστηρά υποθερμιδικό και μη ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα, γ) επιτρέπει την κατανάλωση τροφών π.χ. κρέατος σε απεριόριστες ποσότητες και ταυτόχρονα απαγορεύει την κατανάλωση άλλων τροφών όπως π.χ το ψωμί ή κάποια φρούτα.

Άτομα που επιδιώκουν τη γρήγορη απώλεια κιλών στερούνται βασικά θρεπτικά συστατικά από τη διατροφή τους και μπορούν εύκολα να οδηγηθούν σε διαταραχές όπως η βουλιμία και η ανορεξία και πάνω από όλα δε μαθαίνουν να τρέφονται σωστά και ισορροπημένα άρα δε μαθαίνουν να να επιλέγουν τα κατάλληλα και απαραίτητα τρόφιμαστη διατροφή τους.

Ποια είναι τα σωστά βήματα για μια σωστή διατροφή;

1)Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα πλήρες πρωινό γεύμα.Προτιμήστε για το πρωινό σας ένα συνδυασμό γαλακτοκομικών προϊόντων, δημητριακών και φρούτων, ικανό να σας δώσει ενέργεια και δύναμη για το ξεκίνημα της ημέρας.

2)Μην ξεχνάτε να πίνετε επαρκείς ποσότητες νερού,με αργό ρυθμό,ώστε η ημερήσια κατανάλωση να ανέρχεται στα 8 με 10 ποτήριασε ό,τι αφορά τους καλοκαιρινούς μήνες και 6-8 το χειμώνα.

3)Φροντίστε ώστε να έχετε 3 κύρια γεύματα και δύο μιρογεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι ένα μόνο γεύμα στο τέλος της ημέρας. Μικρογεύματα χαμηλά σε θερμιδική αξίαείναι τα φρούτα, τα λαχανικά και σε μικρές ποσότητες οι ξηροί καρποί.

4)Είναι πολύ σημαντικό να μην παραλείπετε τα γεύματά σας (κύρια και σνακς) και να τηρείτε σταθερό ωράριο κατανάλωσης των τροφών.

5)Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με φρέσκες ωμές και φυσικές τροφές όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και ξηρούς καρπούς. Είναι τροφές που περιέχουν υψηλά ποσά βιταμινών μετάλλων και ιχνοστοιχείων, που λειτουργούν ευεργετικά στην τόνωση του οργανισμού.

6)Αποφύγετε την υπερκατανάλωση γλυκισμάτων και παγωτών. Μπορείτε εύκολα να καλύψετε την επιθυμία σας για γλυκιά γεύση μέσω της κατανάλωσης αποξηραμένων φρούτων όπως είναι τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τα σύκα.

7)Επιλέξτε τροφές από όλες της ομάδες τροφίμων σύμφωνα με την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής.

8)Δώστε έμφαση στη σωματική δραστηριότητα (περπάτημα, κολύμπι, ποδήλατο).

9)Συνοδεύετε πάντοτε τα κύρια γεύματά σας με σαλάτα από διάφορα λαχανικά εποχής σε ωμή μορφήμε μικρή προσθήκη ελαιολάδου.

10)Μασάτε αργά και καλά την τροφή σας ώστε να ενεργοποιήσετε το αντανακλαστικό του κορεσμού.


Πηγή: http://www.mednutrition.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μύθοι και αλήθειες για το γυμναστήριο



Συμβουλές για σωστή διατροφή.

Η διπλανή σου στο γυμναστήριο, φίλοι και συνάδλεφοι σου έχουν δώσει λάθος εντύπωση για το τι πρέπει να τρως πριν και μετά τη γυμναστική για να μην πηγαίνει ο κόπος σου χαμένος. Πριν λοιπόν δεις τι πρέπει να τρως, καλό θα ήταν να γίνει παρατήρηση και κατάρριψη ορισμένων μύθων, οι οποίοι ακολουθούν την διατροφή και την γυμναστική.

1ος Μύθος. Καλύτερα να μην καταναλώσω κάτι πρίν το γυμναστήριο για να κάψω περισσότερο λίπος.

Σημαντικό λάθος, το οποίο κάνουν αρκετοί διαιτώμενοι. Θεωρούν ότι αν δεν καταναλώσουν κάποιο γεύμα, όταν κάνουν γυμναστική θα «κάψουν» το πλεονάζων λίπος.

Τι πρέπει να κάνεις; Ενα μικρογεύμα-snack πρίν την έναρξη της άθλησης είναι ιδανικό. Τη σωστή αναλογία στις ποσότητες και το είδος του γεύματος, θα πρέπει να σας το συντάξει ο εκάστοτε διαιτολόγος – διατροφολόγος, με βάση τις ανάγκες της άθλησης σας.

2ος Μύθος. Δεν πίνω πολύ νερό στο γυμναστήριο, γιατί θέλω να αποβάλλω το ήδη κατακρατηθέν.

Λάθος! Εάν δεν αυξήσεις την κατανάλωση νερού κατά την διάρκεια της άσκησης, τότε δεν θα μπορέσεις να προκαλέσεις ταχεία και σε μεγαλύτερη ποσότητα εφίδρωση ώστε να υπερδαστηριοποιηθεί ο μηχανισμός αποβολής των τοξινών. Επίσης, να σημειωθεί ότι αν δεν καταναλώνεται νερό κατά την διάρκεια της άθλησης, τότε θα εμφανίσεις ταχέως το αίσθημα κόπωσης και εξάντλησης, διότι θα έχει μειωθεί ο όγκος των ερυθρών κυττάρων.

3ος Μύθος. Αφού γυμνάστηκα, θα μπορέσω να φάω ό,τι θέλω ή σε μεγαλύτερες ποσότητες.

Η γυμναστική δεν αυξάνει τις ανάγκες του οργανισμού σε κακής ποιότητας τρόφιμα. Γι αυτό να μην περνά καν από το μυαλό σου πως αφού έκανες γυμναστική μπορείς να καταναλώσεις όποιο τρόφιμο θέλεις ή σε μεγαλύτερες ποσότητες. Εάν επιλέξεις τρόφιμο κακής ποιότητας, τότε το μόνο σίγουρο είναι, στην ουσία είναι σαν να μην γυμνάστηκες.

4ος Μύθος. Τελειώνω το γυμναστήριο και δεν τρώω τίποτα για να μην πάρω ότι έχασα.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο αφού τελειώσεις την άθληση, θα πρέπει να καταναλώσεις ένα γεύμα που θα καλύψει τις ενεργειακές σου ανάγκες και δή τις ανάγκες σε υδατάνθρακες. Είναι λαθεμένη άποψη, να πιστεύεις ότι αν καταναλώσεις κάτι μετά την γυμναστική θα πάρεις πίσω όσες θερμίδες έκαψες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για να διατηρήσεις τον μεταβολικό σας ρυθμό σε υψηλά επίπεδα, θα πρέπει να τροφοδοτήσεις τους μύες με την ενέργεια την οποία δαπανήσαν, ώστε να παραμείνει σε ικανοποιητική τιμή η άλιπη μυώδης μάζας!

Διατροφή και γυμναστήριο

Από τα παραπάνω καταλαβαίνεις πως ένα πρόγραμμα διατροφής στο γυμναστήριο δεν μπορεί να μοιάζει απλά με μια κλασική δίαιτα. Υπάρχουν μερικά γεύματα που είναι ιδανικά μέσα στην ημέρα.

1. Ομελέτα σπανάκι - τυρί. Ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα, το οποίο θα σας αφήσει ικανοποιημένες και με ενέργεια για την άθληση σας.

2. Κριθαλοκούλουρο μεσαίας διαμέτρου με 3 κ.σ. γιαούρτι 2% και 1 κ.σ. μέλι και 2 κ.γ. κανέλα. Πλούσιο γεύμα, το οποίο θα σας τονώσει ταχέως και θα διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σας στην περίοδο της άθλησης.

3. Smoothie, αποτελούμενο από 1/2 μπανάνα- 2 κ.σ. γιαούρτι 2% και 2 κ.γ. ταχίνι. Άκρως θρεπτικό γεύμα, το οποίο θα εμφανίσει ομαλή άυξηση σακχάρου και θα διατηρήσει την υψηλού βαθμού ενέργεια σε μεγάλο χρονικό διάστημα.

4. Παρφέ φρούτων. Επιλέξτε 4 αγαπημένα φρούτα σας, ανακατέψτε τα σε ένα μπολ μαζί με 4 κ. σ. γιαούρτι 2% και 3 κ.σ. κακάο άγλυκο ή 2 κ.σ. ξύσμα κουβερτούρας. Καλοκαιρινό γεύμα, τόσο σε άποψη όψης και γεύσης, όσο και σε θρεπτικά συστατικά. Περιλαμβάνει πλούσιο ποσό βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων.


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κολπίτιδες μετά το καλοκαίρι στα κορίτσια



Το πιο συχνό γυναικολογικό πρόβλημα.

Έχει υπολογιστεί ότι σχεδόν το 90% των κοριτσιών, πριν την εμφάνιση της περιόδου, θα εμφανίσουν, έστω και για μια φορά, κάποιο επεισόδιο αιδοιοκολπίτιδας.

Ο κύριος λόγος είναι ότι ο κόλπος είναι πολύ πιο ευάλωτος στην παρουσία μικροβίων στο νεαρό κορίτσι από ότι στην ενήλικη γυναίκα. Η χρήση της πάνας και η εγκόπριση, έχουν ως αποτέλεσμα τη μεταφορά μικροβίων από τον πρωκτό στον κόλπο. Επίσης, η αμελής υγιεινή στην τουαλέτα του σχολείου, η διερεύνηση των γεννητικών οργάνων με τα χέρια και πολλές άλλες λεπτομέρειες, συμπληρώνουν τις αιτίες αιδοιοκολπίτιδας στα παιδιά. Τέλος, οι κολπίτιδες είναι ιδιαίτερα συχνές μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές, τα μπάνια στις θάλασσες και τα παιχνίδια στην άμμο.

Για τη σωστή διάγνωση και θεραπεία της μικρής ασθενούς απαιτούνται ειδικές τεχνικές, εμπειρία και εξοπλισμός. Η διερεύνηση περιλαμβάνει απαραίτητα και καλλιέργεια κολπικών υγρών, από το βάθος του κόλπου, καθώς εκεί βρίσκεται η εστία των μικροβίων.

Ο ειδικός Γυναικολόγος Παίδων (απαραίτητος σύμμαχος των Παιδιάτρων) έχει την κατάλληλη εμπειρία να ξεπεράσει το εμπόδιο του παρθενικού υμένα και να κάνει τη σωστή λήψη υγρού από το βάθος του κόλπου, χωρίς πρόβλημα και κινδύνους για την ακεραιότητα του υμένα.


Πηγή: http://www.iatronet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ή πληρώνεις ή πας φυλακή»



Νέα διάταξη για τους φοροφυγάδες ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μια νέα διάταξη με την οποία θα υποχρεώνονται στο εξής οι φοροφυγάδες που συλλαμβάνονται να πληρώνουν αμέσως ένα μέρος των υποχρεώσεών τους προετοιμάζει αθόρυβα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, το ζήτησε ανακίνησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαπιστώνοντας ότι αν και τους τελευταίους μήνες έχει εντοπιστεί ένας μεγάλος αριθμός φοροφυγάδων, το όφελος για την ελληνική οικονομία είναι σχεδόν μηδαμινό.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, όταν συλλαμβάνεται ένας πολίτης για φοροδιαφυγή, του απαγγέλλονται κατηγορίες, αλλά ώσπου να δικαστεί δεν υποχρεούται να καταβάλει ούτε ένα μικρό τμήμα των υποχρεώσεων που απέφευγε.

Στο εξής, ο φοροφυγάς που συλλαμβάνεται θα υποχρεώνεται να προχωρήσει σε έναν διακανονισμό τμηματικής καταβολής των οφειλών του ως την ώρα που θα δικαστεί και μετά τη δίκη και την καταδίκη του θα καταβάλλει τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που θα του επιδικάζονται και προβλέπει ο νόμος.

Εφόσον αρνείται αυτόν τον διακανονισμό, θα οδηγείται αμέσως στη φυλακή και θα παραμένει εκεί ώσπου να δικαστεί. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα έχει θεαματικά αποτελέσματα στον τομέα της αποτροπής και σε αυτόν των εσόδων.


Διαβάστε περισσότερα...

Τέταρτος ο Φυλαχτός



Την τέταρτη θέση στην δισκοβολία των ανδρών (κατηγορία F42) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου κατέλαβε ο Μαρίνος Φυλαχτός.

Ο Έλληνας αθλητής ξεπέρασε τον εαυτό σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ με 41.63μ., ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να του χαρίσει μία θέση στο βάθρο.

Την χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Άλεντ Ντέιβις από την Μεγάλη Βρετανία, «αργυρός» ο Μερχρντάν Καράμ Ζαντέχ από το Ιράν, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Κινέζος Λεζχένγκ Γουάνγκ.


Διαβάστε περισσότερα...

Καλή εμφάνιση, αλλά…



Αν και ξεπέρασε τον εαυτό της, σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ, η Παρασκευή Καντζά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό των 200μ. (κατηγορία Τ11) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η Ελληνίδα αθλήτρια, με τον συνοδό της Κατσωνόπουλο Θεόδωρο τερμάτισαν τέταρτοι στην πρώτη προκριματική σειρά με 27.57, μένοντας εκτός τελικού.

Εκεί θα δώσουν το «παρών» οι Βραζιλιάνες Γκιγερμίνα, Σάντος Τζ., Σάντος Γκ. και η Κινέζα Για.


Διαβάστε περισσότερα...

Σταμάτησαν στους «8» Στεφανάκης/Τρουλινός



Μέχρι την προημιτελική φάση στο ατομικό σπριντ Β’ των ανδρών στην ποδηλασία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου έφτασε ο Χρήστος Στεφανάκης με οδηγό των Κωνσταντίνο Τρουλινό.

Το ελληνικό δίδυμο πέρασε από τα προκριματικά όμως στους «8» κόντρα στους Ισπανούς Πόρτο Λαρέ/ Βιγιανουέβα Τρινιδάδ δεν τα κατάφεραν μένοντας εκτός συνέχειας.

Στους ημιτελικούς πέρασαν οι Βρετανοί Κέιπς/Μακλίν και Φέτσι/Στόρι, οι Ιάπωνες Οσίρο/Ίτο και οι Ισπανοί που απέκλεισαν τους εκπροσώπους της χώρας μας.


Διαβάστε περισσότερα...

Στη 13η θέση ο Κωστάκης



Εκτός τελικού στα 150μ. μικτή ατομική στην κατηγορία SM3 των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου έμεινε ο Γιάννης Κωστάκης.

Ο Έλληνας κολυμβητής με χρόνο 3:44.18 τερμάτισε έβδομος στην πρώτη προκριματική σειρά και 13ος στο σύνολο με αποτέλεσμα να μην εξασφαλίσει εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος.

Νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ έκανε ο Ουκρανός Ντίμτρο Βινοχράντετς με 3:01.99, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις του τελικού συμπλήρωσαν οι Γιανπινγκ Ντου (Κίνα), Κρίστοφερ Λίντε (Σουηδία), Σομτσάι Ντουνγκάεου (Ταϊλάνδη), Μπιέονγκ-Εον Μιν (Κορέα), Γκραντ Πάτερσον (Αυστραλία), Χανχούα Λι (Κίνα) και Αντρέι Μεσχτσεριάκοφ (Ρωσία).


Διαβάστε περισσότερα...

Μαζί στους Αγώνες, μαζί και στη ζωή



Είναι μαχητές της ζωής, αθλητές, αλλά και… ζευγάρια στη ζωή. Ο λόγος για τη Σάρα και τον Μπάρνεϊ Στόρεϊ, που είναι παντρεμένοι και αποτελούν το πιο… πετυχημένο ζεύγος των Παραολυμπιακών Αγώνων. Η 34χρονη Βρετανίδα κατέκτησε χθες το ένατο χρυσό και εικοστό συνολικά μετάλλιό της στη διοργάνωση, όπου συμμετέχει για έκτη φορά, ενώ ο σύζυγός της κατέκτησε το χρυσό στην ποδηλασία ως οδηγός του Νιλ Φάτσι, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην όραση.

Δεν είναι όμως το μόνο ζευγάρι, αφού πολλοί ακόμη αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων είχαν μέσα στην ατυχία τους την τύχη να γνωριστούν μέσω του αθλητισμού. Όπως ο 24χρονος Γερμανός Μάρκους Ρεμ και η 22χρονη Βρετανίδα Βανέσα Λόου, που είναι αθλητές του στίβου.


Διαβάστε περισσότερα...

Καταργούνται τα δωρεάν συγγράμματα σε ΑΕΙ - ΤΕΙ



Ακαδημαϊκό έτος με άρωμα τρόικας
.
Κόβονται από τη ρίζα τα συγγράμματα των φοιτητών. Από το εαρινό εξάμηνο της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς οι φοιτητές δεν θα παίρνουν δωρεάν συγγράμματα από τα ιδρύματα τους.

Η παροχή τους καταργείται λόγω τρόικας. Η ανατροπή στο καθεστώς αναμένεται να ανάψει το φιτίλι στις σχολές, πυροδοτώντας κύκλο φοιτητικών αντιδράσεων.

Όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, η συζήτηση για το σύστημα που θα αντικαταστήσει το έντυπο σύγγραμμα δεν έχει προχωρήσει.

Η επέκταση των πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών κοστίζει, το ηλεκτρονικό σύγγραμμα δεν απαλλάσσεται από πνευματικά δικαιώματα, που επίσης κοστίζουν, ενώ στο «πακέτο Στουρνάρα», το υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται να κόβει ολόκληρη τη σχετική πίστωση, ύψους 34 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στην ετήσια δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού για τη δωρεάν διάθεση πανεπιστημιακών συγγραμμάτων στους φοιτητές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.


Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σάκης για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες


Το ίδρυμα ''Χαμόγελο της Ευτυχίας'', στο χωριό Δάλι της Λευκωσίας, όπου φιλοξενούνται και παιδάκια με ειδικές ικανότητες, επισκέφθηκε το απόγευμα, ο κορυφαίος Έλληνας σταρ, Σάκης Ρουβάς,δίνοντας μία επιταγή αξίας 10.000 ευρώ.

Για άλλη μία φορά ο Σάκης Ρουβάς έδειξε την αγάπη του για τον κόσμο, δίνοντας το ποσό σ' ένα ίδρυμα που τα έχει πραγματικά αναγκη. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο κορυφαίος Έλληνας σταρ, βρίσκεται κοντά στα παιδιά, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που βοηθά ένα ίδρυμα.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η συναυλία του Σάκη, στην Λευκωσία, η οποία έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σημασία έχει ότι τερμάτισε



Σε πολλούς αγώνες, αλλά ειδικά στους Παραολυμπιακούς, μετρά περισσότερο η συμμετοχή παρά το αποτέλεσμα. Ο Χουσεΐν Ομάρ Χασάν από το Τζιμπουτί τερμάτισε όχι απλά τελευταίος, αλλά με διαφορά επτά λεπτών από τον προτελευταίο στην κούρσα των 1.500 μέτρων. Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε σε τίποτα το κοινό στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου να αποθεώσει τον 35χρονο δρομέα για την προσπάθεια και το πείσμα του να ολοκληρώσει τον αγώνα του.

Ο μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας του στη διοργάνωση, που έχει χάσει το δεξί του χέρι, αποκάλυψε πως στο ξεκίνημα της κούρσας τραυματίστηκε στον αχίλλειο αλλά δεν ήθελε να εγκαταλείψει. Και δεν το έκανε, έστω κι αν διήνυσε την απόσταση σε 11:23,50, τη στιγμή που ο έβδομος του αγώνα είχε χρόνο 4:30,42.


Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός τελικού Κακοσαίος, Μούτσιου


Δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό της σκοποβολής στο μικτό αεροβόλο τουφέκι (κατηγορία όρθια στάση R4 10μ. SH2) των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ο Ευάγγελος Κακοσαίος και η Θεοδώρα Μούτσιου.

Ο Έλληνας σκοπευτής με 597 βαθμούς έμεινε στην 13η θέση ενώ η συναθλήτρια του στην 23η με 591.

Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος, αν αναλογιστεί κανείς ότι τρεις αθλητές, από τους οκτώ που πήραν πρόκριση στον τελικό, ισοφάρισαν το παγκόσμιο ρεκόρ (600βαθμοί).


Διαβάστε περισσότερα...

Δεν τα κατάφεραν Χαλκιαδάκη/Μηλάκη




Δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο στον τελικό της ποδηλασίας πίστας στο ατομικό σπριντ γυναικών Β’, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, η Αδαμαντία Χαλκιαδάκη με οδηγό την Αργυρώ Μηλάκη.

Το ελληνικό δίδυμο τερμάτισε 11ο στα προκριματικά έχοντας χρόνο 4:01.449.

Την πρόκριση πήραν οι Νεοζηλανδές Γκρέι/Τόμπσον και μάλιστα με νέο παγκόσμιο ρεκόρ (3:31.530), οι Ιρλανδές Γουόλς/Μίχαν, οι Βρετανές ΜακΓκλίν/Σκοτ καθώς και οι συμπατριώτισσές τους Ταρναμ/Ντάνκαν.



Διαβάστε περισσότερα...

Απαντήσεις για τον πόνο στο μαστό



Είναι το πιο ευαίσθητο σημείο.

Ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του σώματός μας, ο μαστός, μπορεί να παρουσιάσει πολλές φορές έντονο πόνο. Τι μπορεί να σημαίνει;

Γιατί πονάω ανάμεσα στις περιόδους;
Η πιο συνήθης αιτία που προκαλεί πόνο στο στήθος στις γυναίκες (ή αλλιώς μαστοδυνία) είναι η μείωση της παραγωγής της προγεστερόνης, μιας ορμόνης που ασκεί προστατευτική δράση στο γυναικείο οργανισμό. Η έλλειψη της προγεστερόνης όμως συμβάλλει στην απελευθέρωση των οιστρογόνων, τα οποία ευθύνονται για την ευαισθησία που μπορεί να παρουσιάσουν οι μαστοί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότερες από εμάς στη μέση του κύκλου μας, και κυρίως στο τελευταίο δεκαήμερο πριν από την επόμενη περίοδο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να νιώσουμε κάποια στιγμή πόνο. Πολλές φορές ο πόνος αυτός μπορεί να είναι συνεχόμενος και να μειώνεται μετά την περίοδο αλλά να διατηρείται για κάποιους μήνες.

Γιατί πονάω σε ένα συγκεκριμένο σημείο;
Πολλές φορές ο πόνος επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του μαστού. Αν λοιπόν η γυναίκα τον περιγράφει σαν σουβλιά και μπορεί να τον εντοπίσει σε αυτό το σημείο, τότε τις περισσότερες φορές πρόκειται για νευρόπονο και ο μαστός δεν παρουσιάζει κάποια παθολογία. Η εξήγηση του φαινομένου είναι απλή, καθώς πίσω από το μαστό, στο θωρακικό τοίχωμα, υπάρχουν νεύρα τα οποία «χτυπούν» στο στήθος.

Τι άλλο μπορεί να φταίει;
Ο πόνος στο στήθος μπορεί να αποτελεί ένδειξη μιας ή περισσότερων κύστεων, φλεγμονής, ιναδενώματος (καλοήθης διόγκωση μέσα στο μαστό) αλλά και κακοήθειας. Γι’ αυτό καλό είναι να του δίνουμε την απαραίτητη προσοχή.

Τι πρέπει να κάνω αν ο πόνος δεν σταματά;
Αν ο πόνος δεν υποχωρεί, θα πρέπει να επισκεφτείτε αμέσως τον γιατρό σας, καθώς όσο το πρόβλημα χρονίζει τόσο περισσότερο εγκαθίσταται.

Πώς θα φύγει;
Ανάλογα με την κάθε περίπτωση χορηγείται και η κατάλληλη θεραπεία που συνήθως είναι φαρμακευτική. Σε ό,τι αφορά τις κύστες ωστόσο, αν αυξηθούν σε μέγεθος, ίσως χρειαστεί να γίνει κάποια παρακέντηση ή αφαίρεση. Αν πάλι υπάρχει υποψία κακοήθειας, ο γιατρός συστήνει μαστογραφία και, αν απαιτείται μεγαλύτερη διερεύνηση κάποιου όγκου, θα πρέπει να γίνει υπέρηχος.

info
Όταν ο πόνος στο στήθος οφείλεται σε ορμονική διαταραχή, μπορεί να συνοδεύεται από πρήξιμο και έντονη ευαισθησία. Γι’ αυτό και η γυναίκα μπορεί να ενοχλείται ακόμη και με ένα απαλό άγγιγμα.


Πηγή: http://www.myworld.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αύριο οι συντάξεις του ΟΓΑ



Η διοίκηση του ΟΓΑ ανακοίνωσε τον περί συντάξεων προγραμματισμό.

Πιο συγκεκριμένα, η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων του Σεπτεμβρίου ανέρχεται στο ποσό των 350.375.350,19 ευρώ και αφορά 792.797 συνταξιούχους του ΟΓΑ.
Η πίστωση θα γίνει σε Τραπεζικό Λογαριασμό ή Λογαριασμό ΕΛΤΑ, ανάλογα με τον τρόπο που έχουν επιλέξει για την πληρωμή συντάξεων οι συνταξιούχοι, και από τις 3 Σεπτέμβρη.

Διαβάστε περισσότερα...

Αθλητές αυτοτραυματίζονται για... καλύτερες επιδόσεις



Η… ντόπα των Παραολυμπιακών Αγώνων λέγεται boosting.

Μια αποκάλυψη που σοκάρει έκανε το BBC στο πλαίσιο των Παραολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιούνται στο Λονδίνο την τρέχουσα περίοδο.

Η… ντόπα των Παραολυμπιακών Αγώνων λέγεται boosting και υπόσχεται βελτιστοποίηση των επιδόσεων των αθλητών πριν από τους Αγώνες με τον αυτοτραυματισμό τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας στους τρεις αθλητές των Παραολυμπιακών αυτοτραυματίζονται προκειμένου να προκαλέσουν αύξηση της αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής συχνότητας πριν από τους αγώνες.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή η πρακτική αυτή έχει απαγορευτεί από το 1994 γιατί μπορεί να βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις λόγω καλύτερης αιμάτωσης των μυών, ταυτόχρονα όμως αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

«Yπήρχαν φορές που έκανα ένα ή δύο γερά ηλεκτροσόκ στο πόδι μου ή το δάχτυλο του ποδιού» παραδέχεται o 36χρονος Καναδός παραπληγικός και αθλητής της αναρρίχησης Brad Zdanivsky.

Στους Ολυμπιακούς Αγωνες του Πεκίνου το 17% των αθλητών που συμμετείχαν παραδέχτηκαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει την πρακτική «boosting» αναφέρει έκθεση που πραγματοποίησε η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή.

Πιο μεγάλο θεωρεί ότι είναι το ποσοστό ο Δρ Andrei Krassioukov , καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολούμπια ο οποίος δεν αποκλείει να φτάνει το 30%.

Το δύσκολο σε αυτή την περίπτωση μάλιστα είναι να εντοπιστεί ποιος αθλητής το κάνει δεδομένου ότι το point system που χρησιμοποιείται για την κατάταξη των αθλητών σε κατηγορίες δεν λαμβάνει υπόψη μετρήσεις της πίεσης και της καρδιακής συχνότητας.

Δεδομένου ότι η πίεση των αθλητών δεν μετράται σε κατάσταση ηρεμίας, και μπορεί να παρουσιάζει μεγάλες φυσιολογικές διακυμάνσεις από άτομο σε άτομο, η πρακτική «boosting» φαίνεται ότι θα συνεχιστεί στο παρασκήνιο των Παραολυμπιακών.


Πηγή: http://www.radar.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η απίθανη ιστορία του Αχμάτ Χασιέμ



Μία ιστορία ηρωισμού και αυτοθυσίας κρύβεται πίσω από τη συμμετοχή του Αχμάτ Χασιέμ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, όπου σήμερα θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδας. Ο 30χρονος Νοτιοαφρικανός πριν από έξι χρόνια έχασε το πόδι του στην προσπάθειά του να σώσει τον κατά επτά χρόνια μικρότερο αδερφό του, Τααρίκ, από επίθεση καρχαρία.

Το περιστατικό έγινε στις 13 Αυγούστου του 2006 και ο Αχμάτ Χασιέμ συμμετείχε σε δοκιμαστικά ναυαγοσωστών, όταν διέκρινε κοντά στον αδερφό του μία σκιά μέσα στο νερό. «Σκέφτηκα αρχικά πως ήταν δελφίνι, αλλά τελικά ήταν καρχαρίας. Ένιωσα να μου κόβει το πόδι, αλλά αρχικά δεν ένιωσα πόνο. Μετά κατάλαβα πως έχασα το πόδι μου», δήλωσε το θύμα, που ανασύρθηκε από τη θάλασσα από τον αδερφό του, τη ζωή του οποίου έσωσε.

«Δεν το μετανιώνω. Ως μεγαλύτερος έπρεπε να προστατέψω τον μικρό μου αδερφό. Είναι καλύτερο να χάσεις ένα πόδι παρά έναν αδερφό», τόνισε.


Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμιο ρεκόρ ο Πιστόριους!



Το… θαύμα της φύσης «χτύπησε» στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου!

Ο Όσκαρ Πιστόριους στην τρίτη προκριματική σειρά των 200μ. στην κατηγορία Τ44 σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα με χρόνο 21.30, συντρίβοντας το προηγούμενο (22.57) και φυσικά πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (2/9).

Χαρακτηριστικό ότι στη δεύτερη προκριματική φάση, ο συμπατριώτης του, Αρνού Φουρνιέ έκανε επίσης επίδοση καλύτερη του προηγούμενου παγκοσμίου ρεκόρ με 22.57, όμως λογάριαζε χωρίς τον… ξενοδόχο. Και αυτό γιατί μόλις λίγα λεπτά αργότερα, ο νέος πλέον παγκόσμιος ρέκορντμαν, Πιστόριους, έτρεξε την κούρσα του και κατέβασε το ρεκόρ κατά 1,27 δευτερόλεπτα!

Διαβάστε περισσότερα...

Παράδειγμα προς μίμηση


Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε οι περισσότεροι Έλληνες τέτοιες κινήσεις μας κάνουν να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Συγκεκριμένα τέσσερις καθηγητές στην Θεσσαλονίκη κάνουν δωρεάν μαθήματα σε μαθητές της Γ' Λυκείου, των οποίων οι γονείς είναι άνεργοι ή έχουν χαμηλά εισοδήματα. Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, που μακάρι να βρει και άλλους μιμητές.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ

Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι κυνηγοί έδωσαν το αίμα τους


Για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκαν τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου στο κάλεσμα του προεδρείου για συμμετοχή τους σε εθελοντική αιμοδοσία.

Από τις 9:30 χθες το πρωί έως τη 1:30 χθες το μεσημέρι οι κυνηγοί έδωσαν το αίμα.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του συλλόγου Άλκης Κωνσταντόπουλος μίλησε για τη σημαντική αυτή προσπάθεια, αλλά και την ανταπόκριση των κυνηγών.

«Για άλλη μια φορά ο κυνηγετικός σύλλογος Πύργου οργάνωσε μια εθελοντική αιμοδοσία. Είναι μια προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για να προσφέρουμε και εμείς στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για αίμα στο νομό μας. Η αιμοδοσία δεν αφορά μόνο τα μέλη του συλλόγου αλλά και τα μη μέλη. Έτσι κι αλλιώς από αυτή την τράπεζα αίματος έχουν βοηθηθεί αρκετοί συνάνθρωποι μας κυνηγοί ή μη».

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν τις μάχες τους στις πισίνες οι Έλληνες



Στην έκτη θέση ο Μακροδημήτρης.

Δεν κατάφερε να πλασαριστεί σε μια θέση μεταλλίων και έτσι ο Άρης Μακροδημήτρης κατετάγη έκτος στον τελικό των 200μ. ελεύθερο στην κατηγορία S2, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με χρόνο 5:13.86.

Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Κινέζος Γιανγκ Γιανγκ με χρόνο 4:36.18, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Ρώσος Ντμίτρι Κοκάρεφ με 4:39.23. Τρίτος στον μεγάλο τελικό ήρθε ο Ισραηλινός Ίτζακ Μαμιστβάλοφ με 4:58.53.




------------------



Πρόκριση για Ταϊγανίδη, αποκλεισμός για Καραούζα.
Την πρόκρισή στον τελικό των 50μ ελεύθερο της κατηγορίας S13 στην κολύμβη, που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου, πήρε ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο -«αργυρός» στο Πεκίνο στο συγκεκριμένο αγώνισμα- αθλητής είχε τον έβδομο καλύτερο χρόνο (24.74) και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του αγωνίσματος.

Δεν τα κατάφερε από την άλλη ο Κωνσταντίνος Καραούζας ο οποίος τερμάτισε έκτος στην δεύτερη προκριματική σειρά των 200μ. ελεύθερο (κατηγορία S5), μένοντας εκτός τελικού καθώς κατέλαβε στο σύνολο την 11η θέση.



Διαβάστε περισσότερα...

Αποκλεισμός για Μούτσιου, Κακοσαίο




Εκτός τελικού βρέθηκαν οι Θεοδώρα Μούτσιου και Ευάγγελος Κακοσαίος, αφού δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τη συνέχεια στο μικτό αεροβόλο τουφέκι πρηνηδόν στην κατηγορία SH2.

Οι Έλληνες αθλητές με 596/600 βολές πλασαρίστηκαν στην 23η (Κακοσαίος) και 24η θέση (Μούτσιου).



Διαβάστε περισσότερα...

Στην έκτη θέση Σταματουλά και Ναλμπάντης



Έκτοι κατετάγησαν οι Μαρία Σταματουλά και Ηλίας Ναλμπάντης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η πρώτη έλαβε μέρος στις κορίνες (κατηγορία 31/32/51), ενώ ο Ναλμπάντης στον τελικό της σφαιροβολίας (κατηγορία 54/55/56).

Η 40χρονη αθλήτρια είχε επίδοση στα 16.68μ. καταλαμβάνοντας την έκτη θέση. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Τυνήσια Μαρουά Ιμπραχμί, το αργυρό η Αλγερινή Μούνια Γκάσμι και το χάλκινο η Τζέμα Πρέσκοτ από τη Μεγάλη Βρετανία.

Όσο για τον τελικό της σφαιροβολίας; Ο Έλληνας αθλητής αν και πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή επίδοση με βολή στα 10,72μ. δεν μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο. Εκεί στο υψηλότερο σκαλί βρέθηκε ο Τζαλίλ Μπαγκχέρι Τζέντι από το Ιράν, ενώ τον ακολούθησαν οι Κάρολ Κοζούν (Πολωνία) και Ρόμπιν Ουόμακ (Μ. Βρετανία).


Διαβάστε περισσότερα...

Στην 12η θέση ο Δεληκούρας




Δωδέκατος μετά την ολοκλήρωση δύο ιστιοδρομιών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου βρίσκεται ο Γιώργος Δεληκούρας στην κατηγορία 2.4mR.

Ο Έλληνας ιστιοπλόος θα συνεχίσει τις προσπάθειές του την Κυριακή με την τρίτη κα τέταρτη ιστιοδρομία.

Προηγείται μέχρι στιγμής ο Βρετανός Ελένα Λούκας. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ολλανδός Τιέρι Σμίτερ, ενώ τρίτος είναι ο Χέικο Κρόγκερ από τη Γερμανία.



Διαβάστε περισσότερα...

Στα ημιτελικά η Κάντζα




Την πρόκρισή της στον ημιτελικό των 200μ. γυναικών της κατηγορίας Τ11 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πήρε η Παρασκευή Κάντζα με συνοδό τον Θεόδωρο Κατσωνόπουλο.

Η 36χρονη αθλήτρια αν και τερμάτισε τρίτη στην πρώτη προκριματική σειρά όπου συμμετείχε κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης χάρις στον χρόνο της (28.10) που αποτελεί και την καλύτερή της επίδοση.

Ο ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.



Διαβάστε περισσότερα...

Δέκατοι Στεφανάκης-Τρουλινός




Στην δέκατη θέση της ποδηλασίας πίστας στην κατηγορία της ατομικής χρονομέτρησης 1χλμ των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, κατετάγη ο Χρήστος Στεφανάκης με οδηγό τoν Κωνσταντίνο Τρουλινό.

Οι Έλληνες τερμάτισαν σε χρόνο 1:09.163 και δεν μπόρεσαν να πλασαριστούν στα μετάλλια.

Πρώτος ο Βρετανός Νιλ Φάτσι με 1:01.351 που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, δεύτερος ο Ισπανός Χοσέ Ενρίκε Πόρτο Λαρέο με 1:02.707 ενώ το βάθρο των μεταλλίων συμπλήρωσε ο Ολλανδός Ρίνε Οστ με 1:03.052.



Διαβάστε περισσότερα...

Όχι και το καλύτερο ξεκίνημα




Τη 12η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία και την 10η στη δεύτερη κατέκτησε το ελληνικό πλήρωμα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στην κατηγορία Sonar της ιστιοπλοΐας.

Οι Θεόδωρος Αλέξας, Βασίλης Χριστοφόρου και Αργύρης Νοτάρογλου δεν έκαναν ιδανικό ξεκίνημα στην πρώτη μέρα του αγωνίσματος και ελπίζουν σε καλύτερη συνέχεια στις επόμενες κούρσες.

Την Κυριακή (2/9) οι Έλληνες συνεχίζουν τον αγώνα τους με τις επόμενες δύο ιστιοδρομίες.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεν τα καταφέραμε στην τοξοβολία



Προκρίθηκε η Τζήκα.

Στις «16» καλύτερες αθλήτριες της τοξοβολίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου προκρίθηκε η Άννα Τζήκα.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέλαβε τη 13η θέση στον αγώνα κατάταξης με 498 βαθμούς και το ερχόμενο Σάββατο (1/9) θα «κοντραριστεί» με την εκπρόσωπο της Κορέας, Χουά Σουκ Λι.

Η επόμενη αντίπαλος της Τζήκα για μια θέση στα προημιτελικά, προκρίθηκε ως 4η, παίρνοντας 555 βαθμούς.





---------------



Δεν τα κατάφερε η Τζήκα.

Εκτός συνέχειας των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο έμεινε η Ελληνίδα τοξοβόλος, Άννα Τζήκα.

Στη φάση των «16» στο αγώνισμα σε όρθια στάση, η Τζήκα δεν μπορέσε να μπει «ζεστά» στον αγώνα και ο αποκλεισμός από την Κορεάτισα Χουά Σουκ Λι, με6-0 ήταν αναμενόμενος.



Διαβάστε περισσότερα...

Η φυσική δραστηριότητα εναντίον του διαβήτη



Μια αποτελεσματική και ανέξοδη θεραπευτική προσέγγιση.

Η φυσική δραστηριότητα (αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «άσκηση», παρέχοντάς την ως μονολεκτική και σύντομη οδηγία σε διαβητικούς και παχύσαρκους ασθενείς, χωρίς δυστυχώς να επιμένουμε σε αυτή) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα… αντιδιαβητικά φάρμακα για την καταπολέμηση του σακχαρώδους διαβήτη.

Ήδη από την εποχή του Αριστοτέλη η άσκηση αποτελούσε ένα από τα λιγοστά μέσα θεραπείας, καθώς παρατηρήθηκε ότι τα συμπτώματα του διαβήτη βελτιώνονταν μετά από σωματική άσκηση. Ο λόγος είναι η σημαντική κινητοποίηση του μυϊκού μας ιστού, ο οποίος χρησιμοποιεί τη γλυκόζη του αίματος ως καύσιμο προκειμένου να δραστηριοποιηθεί. Πράγματι, σαν σωματική (φυσική) άσκηση προσδιορίζεται η δραστηριότητα η οποία παράγεται από κινήσεις των σκελετικών μυών που έχει ως συνέπεια κατανάλωση ενέργειας. Η άσκηση τονώνει τους μύες και, καθώς ο μυϊκός ιστός έχει μεγαλύτερη ευαισθησία στην ινσουλίνη (δηλαδή την ορμόνη που σχετίζεται με τη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα) από το λιπώδη ιστό, η άσκηση οδηγεί σε ευεργετική επίδραση στη δράση της ινσουλίνης και μείωση της γλυκόζης στο αίμα. Βοηθάει στην απώλεια βάρους, τη διατήρησή του σε φυσιολογικά επίπεδα, στη μείωση του στρες, στη μείωση της χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, παραγόντων δηλαδή που, όταν δρούν ανεξέλεγκτοι, συμβάλλουν απο κοινού με το διαβήτη στην επιβάρυνση του καρδιαγγειακού συστήματος.

Άσκηση και αντίσταση στην ινσουλίνη

Αντίσταση στην ινσουλίνη είναι η κατάσταση κατά την οποία η ινσουλίνη, η ορμόνη που ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας, δεν αποδίδει το 100% της αποτελεσματικότητάς της, με συνέπεια να πρέπει να παράγουμε μεγαλύτερες ποσότητες ινσουλίνης για να διατηρηθεί φυσιολογικό το σάκχαρο στο αίμα μας.
Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τί προκαλεί την αντίσταση στην ινσουλίνη, αλλά υπολογίζεται ότι ένα σημαντικό ποσοστό οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες. Η αντίσταση ινσουλίνης επηρεάζεται επίσης και από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως το σωματικό βάρος (ειδικότερα, το κοιλιακό λίπος) και τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας. Ειδικότερα, το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας φαίνεται ότι είναι αντιστρόφως ανάλογο με την αντίσταση στην ινσουλίνη και συνεπώς αντιστρόφως συνδεδεμένο με τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Η αντίσταση στην ινσουλίνη συνδέεται με το λεγόμενο «Μεταβολικό Σύνδρομο». Ένας στους έξι Ευρωπαίους και, σε μερικές χώρες της ΕΕ, ένας στους τρεις έχουν μεταβολικό σύνδρομο, µια κατάσταση που αυξάνει πολύ τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια, και η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο. Η αντίσταση στην ινσουλίνη αυξάνει την LDL- χοληστερόλη (χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη – η «κακή» χοληστερίνη) και τα τριγλυκερίδια αίματος, και μειώνει την HDL- χοληστερόλη (υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη – η «καλή» χοληστερίνη). Με το χρόνο αυξάνονται και τα επίπεδα σακχάρου και η κατάσταση εξελίσσεται σε σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (ΣΔ2). Η παχυσαρκία αυξάνει πολύ τις πιθανότητες αντίστασης στην ινσουλίνη, ενώ τα συμπτώματα βελτιώνονται πολύ με τη μείωση του βάρους, ακόμα και κατά μόνο 10%, και την αύξηση του επιπέδου σωματικής δραστηριότητας. Όπως προτείνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας οι άνθρωποι πρέπει να εκτελούν μέτρια σωματική δραστηριότητα για τουλάχιστον 30 λεπτά ημερησίως. Σωστή διατροφή και άσκηση συνοδευόμενα απο μια μέτρια απώλεια βάρους μειώνουν κατα πολύ τους κινδύνους που επιφέρει η αντίσταση στην ινσουλίνη.

Άσκηση και ΣΔ2

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί μια μεταβολική πάθηση η οποία χαρακτηρίζεται από τη διαταραχή του ρυθμού έκκρισης της ινσουλίνης, μιας ορμόνης που εκκρίνεται από το πάγκρεας, της οποίας η λειτουργία, όπως αναφέρθηκε, είναι η ρύθμιση της ποσότητας της γλυκόζης στο αίμα. Στο ΣΔ τύπου 1 έχουμε πλήρη έλλειψη παραγωγής της, ενώ στο ΣΔ τύπου 2 έχουμε δυσλειτουργία της (αφού η παραγωγή ινσουλίνης μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη του φυσιολογικού και παρόλα αυτά να υπάρχει διαβήτης). Στο μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών με ΣΔ2 προϋπάρχει αντίσταση στην ινσουλίνη.

Στους ασθενείς με ΣΔ2 πάντα χορηγούνται οδηγίες δίαιτας και άσκησης. Η άσκηση βοηθά στη σταθεροποίηση της γλυκόζης του αίματος, μειώνει τις ανάγκες του οργανισμού σε ινσουλίνη ή άλλα φάρμακα, μειώνει τις υψηλές τιμές λιπιδίων στο αίμα, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, συμβάλλει στον περιορισμό της ανάπτυξης αθηρωματικών πλακών στα αγγεία και διατηρεί το σωματικό βάρος υπό έλεγχο. Επιπρόσθετα, είναι ευεργετική από ψυχολογική άποψη και συμβάλλει στην καταπολέμηση του stress, του άγχους και της κατάθλιψης που συνήθως είναι αυξημένη στους διαβητικούς ασθενείς. Βεβαίως, το πρόγραμμα άσκησης πρέπει να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ασθενούς ξεχωριστά, να είναι εξατομικευμένο. Η ενίσχυση των κινήτρων για άσκηση, η επιδίωξη εφικτών στόχων και στρατηγικών σύμφωνα με την προσωπικότητα του ασθενούς αλλά και με τη παρελθούσα σχέση του με την άσκηση διαμορφώνουν ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα φυσικής άσκησης. Φαίνεται πως η διαμόρφωση εξατομικευμένου προγράμματος άσκησης είναι πιο αποτελεσματική από τις γενικές οδηγίες που απλά προτρέπουν τους ασθενείς να ασκηθούν.

Η άσκηση θα πρέπει να εμπεριέχει μεσαίας έντασης δραστηριότητες (συνδυασμός ασκήσεων αντοχής και ασκήσεων με αντιστάσεις) με σκοπό την βελτίωση του καρδιοαναπνευστικου συστήματος, της μυϊκής κατάστασης και της γενικότερης φυσικής κατάστασης. Η φυσική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εμφάνιση ΣΔ2 μέσω της βελτίωσης της ευαισθησίας στην ινσουλίνη αλλά και στην ίδια τη γλυκόζη.

Η φυσική δραστηριότητα πρέπει να είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής των διαβητικών. Όπως τα αντιδιαβητικά φάρμακα χορηγούνται χρονίως, έτσι πρέπει να σκέπτονται οι διαβητικοί ασθενείς τη φυσική τους δραστηριότητα: μία συνήθεια που θα τους ακολουθεί για πάντα.

Άσκηση και ΣΔ1

Στα άτομα χωρίς διαβήτη η σωματική άσκηση επιφέρει αυτόματα μείωση της έκκρισης της ινσουλίνης, αφού τα μυϊκά κύτταρα καταναλώνουν πολύ γλυκόζη με αποτέλεσμα η στάθμη της στο αίμα να μειώνεται. Η γλυκόζη μπορεί να μπει στα κύτταρα αυτά και χωρίς τη βοήθεια της ινσουλίνης. Ο οργανισμός κατά τη διάρκεια της άσκησης χρησιμοποιεί τις αποθήκες γλυκόζης όπως τα αποθέματα από το συκώτι (ήπαρ). Για να επιτευχθεί αυτό θα έπρεπε να μειωθεί η ινσουλίνη στο αίμα. Στους ασθενείς με με διαβήτη τύπου 1 (ΣΔ1) αυτό δεν μπορεί να γίνει, καθώς λαμβάνουν την ινσουλίνη τους εξωγενώς, με τις ενέσεις. Αν λοιπόν τα άτομα με διαβήτη κάνουν τη συνηθισμένη τους ινσουλίνη, κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης κινδυνεύουν να πάθουν υπογλυκαιμία. Στους μυς γίνεται καύση μεγάλων ποσοτήτων γλυκόζης και προκαλείται υπογλυκαιμία, ακόμα και χωρίς έντονη γυμναστική, όπως γενική καθαριότητα στο σπίτι, μετακόμιση, βαρειές εργασίες στον κήπο, περπάτημα σε μεγάλη απόσταση.

Η σωματική άσκηση πρέπει να προγραμματίζεται στους ασθενείς με ΣΔ1. Πρέπει είτε να χορηγείται λιγότερη ινσουλίνη είτε να καταναλώνονται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από την άσκηση –εφόσον αυτή δε διαρκεί πολύ- περισσότεροι υδατάνθρακες.

Τα άτομα με ΣΔ1 μπορεί να αθλούνται όσο θέλουν. Συνήθεις συμβουλές είναι να γίνεται αυτοέλεγχος του σακχάρου και να αποφεύγεται η άσκηση σε σάκχαρο αίματος νηστείας >250mg/dl, και να αυξάνεται η πρόσληψη υδατανθράκων κατά την άσκηση. Συστήνεται λήψη 15 γρ. υδατανθράκων 1 ώρα πριν ή μετά από μέτρια άσκηση και κατανάλωση επί πλέον υδατανθράκων αν το σάκχαρο αίματος νηστείας είναι < 100mg/dl προ της έναρξης. Το άτομο πρέπει να έχει μαζί του ταυτότητα και υδατανθρακούχο τροφή. Προσοχή σε ενδεχόμενη υπογλυκαιμία μερικές ώρες μετά την άσκηση αλλά και μείωση των δόσεων της ινσουλίνης αν πρόκειται η άσκηση να είναι παρατεταμένη. Η έγχυση να γίνεται σε σημείο του σώματος που δεν θα ασκηθεί.

Εν κατακλείδι, η Σωματική Δραστηριότητα (Άσκηση) αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πρόληψης και θεραπείας του σακχαρώδους διαβήτη και η επιμονή σε αυτή σε συνδυασμό με σωστή διατροφή για απώλεια βάρους μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της Υγείας των ανθρώπων που είτε πάσχουν είτε έχουν αυξημένο κίνδυνο να πάθουν ΣΔ. Μία θεραπευτική προσέγγιση φυσική, αποτελεσματική και ανέξοδη…


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...