Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Περιμένει από τον Δεκέμβριο να του ανανεώσουν το βιβλιάριο Υγείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
 

Ο Γ. ΠΑΠΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΣΠΑΣΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΑ.

Στο περίμενε τον έχει η αρμόδια επιτροπή που δεν εξέτασε ακόμα το αίτημά του

Έχει αναπηρία στα κάτω άκρα, λαμβάνει επίδομα, αλλά εδώ και μήνες είναι ανασφάλιστος, αφού ο πατέρας του, χάρη στον οποίο είχε πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας αποστρατεύτηκε από το πολεμικό ναυτικό όπου υπηρετούσε. Ο λόγος για τον Γρηγόρη Παπαβραμίδη μέλος τα τελευταία τέσσερα χρόνια του συλλόγου ατόμων με αναπηρία και φίλων «Περπατώ».

Η ΠΑΘΗΣΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ

Σπαστική τετραπληγία, ονομάζεται η πάθηση του Γρηγόρη και τον δυσκολεύει στις μετακινήσεις του, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να εργαστεί. Η πάθησή του προήλθε από λάθος των γιατρών που όπως υποστήριξε δεν τον φρόντισαν όπως θα έπρεπε όταν γεννήθηκε πρόωρα και συγκεκριμένα έξι μηνών. Η γνωμάτευση που ήρθε πολύ αργότερα έδειξε, όπως δήλωσε ο Γρηγόρης ότι ο εγκέφαλος του υπεροξυγονώθηκε με αποτέλεσμα τα σημερινά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Ο ίδιος δικαιούται επίδομα αναπηρίας το οποίο άρχισε να λαμβάνει από μικρή ηλικία, ενώ το πρόβλημα του είναι μόνιμο.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ

Τον περασμένο Δεκέμβριο υπέβαλλε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να εξεταστεί από επιτροπή η οποία πρέπει να εγκρίνει ότι ο Γρηγόρης δικαιούται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω της αναπηρίας του. Μέχρι τώρα όπως είπε, δικαιούνταν όλες τις παροχές, μέσω του ασφαλιστικού φορέα του πατέρα του, ο οποίος όμως αποστρατεύτηκε και ο Γρηγόρης έχασε την κάλυψη που του παρείχε το ασφαλιστικό ταμείο. «Ήμουνα ασφαλισμένος για τρία χρόνια, αλλά όταν αποστρατεύτηκε και μετά ο πατέρας μου, έπρεπε να περνάω από επιτροπή κάθε τρία χρόνια, ενώ πριν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα και απλά σου ανανέωναν το βιβλιάριο, αφού γνώριζαν ποιος είσαι. Εγώ αποκλείεται να γίνω καλύτερα. Γιατί να ταλαιπωρούμαι έτσι και πρέπει να πηγαίνω κάθε τρία χρόνια αφού η κατάσταση μου είναι μόνιμη;», αναρωτήθηκε ο Γρηγόρης.

ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΑΔΙΚΑ

Ο Γρηγόρης ανήκει στην ομάδα εκείνων των ανθρώπων που ταλαιπωρούνται εξαιτίας της ανικανότητας του ελληνικού κράτους να εντοπίσει όλους όσοι, όλα αυτά τα χρόνια λάμβαναν παράνομα δωρεάν παροχές και επιδόματα, ενώ δεν τα δικαιούνταν. Υπάρχουν και χειρότερα είπε, αφού πολλές κατηγορίες συνανθρώπων μας. περιμένουν να εξεταστούν από επιτροπές ώστε να συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομά τους και όχι να ανανεώσουν απλά το βιβλιάριο ασθενείας τους. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μιλήσει δημόσια, να διεκδικήσει τα δικαιώματά τους. «Αποκλείεται να γίνω καλύτερα, αυτό είναι καθαρή ταλαιπωρία, αν πάω σε τρία χρόνια πάλι δε θα αλλάζει τίποτα. Τι πιστεύουν ότι θα γίνω περδίκι και θα αρχίσω να πετάω; Ας πιάσουν αυτούς που παίρνουν παράνομα επιδόματα, γιατί ταλαιπωρούν τον κόσμο και εμένα ανάμεσα τους;», αναρωτήθηκε. 

Στην τελευταία επικοινωνία, που είχε με την αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ, ενημερώθηκε ότι «η επιτροπή δε θα λειτουργήσει τον Αύγουστο και ότι θα πρέπει να περιμένω μέχρι τον Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο για να ανανεώσουν το βιβλιάριο μου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.