Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Σιφάκης: Γιατί δεν προχώρησε η λειτουργία εγκατάστασης διευκόλυνσης ΑΜΕΑ σε πλαζ του Δήμου Κω

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Επισκεπτόμενος το Ναυτικό όμιλο με την οικογένειά μου, είχα τυχαία συνάντηση με γνωστή Κωακή οικογένεια, φίλους όλων μας, μέλος της οποίας μετά από σοβαρό τροχαίο καθηλώθηκε σε αναπηρική καρέκλα.

Η χαρούμενη διάθεση όλων έδινε την θέση της στην αγανάκτηση και στον θυμό κάθε φορά που προσπαθούσαν να βουτήξουν στο νερό καθώς η παραλία δεν είχε τις απαραίτητες διευκολύνσεις και η μεταφορά του καροτσιού ήταν πάρα πολύ δύσκολη έως αδύνατη.

Επειδή όμως τυγχάνει να γνωρίζω πολύ καλά την προσπάθεια που είχε γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή της Κω, να δημιουργηθεί στον Ναυτικό όμιλο, μια παραλία πρότυπο για άτομα με κινητικά προβλήματα, θα ήθελα να σας γνωρίσω τα παρακάτω.

Η σχετική μελέτη έγινε από την υπηρεσία σας, εντάχθηκε στα έργα του Δήμου Κω το 2009 και ολοκληρώθηκε, με την αγορά όλου του σχετικού εξοπλισμού αρχές του 2010 οπότε και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς λειτούργησε για πρώτη φορά στην Κω παραλία, κατάλληλα εξοπλισμένη για άτομα με κινητικά προβλήματα, ικανοποιώντας τόσο του συμπολίτες μας όσο και τους τουρίστες που χρησιμοποίησαν την παροχή αυτή.

Ήταν η ελάχιστη προσφορά της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου στου συμπατριώτες μας και στους τουρίστες με προβλήματα στην κίνηση, ως οφείλει μια κοινωνία που θέλει να λέγεται οργανωμένη και πολιτισμένη.

Η προμήθεια περιελάμβανε:

1. Ξύλινες ξαπλώστρες και ομπρέλες

2. Ξύλινους Διαδρόμους

3. Ειδικό για την θάλασσα καρότσι αναπήρων

4. Διαδρόμους που οδηγούσαν σε ικανοποιητικό βάθος ώστε να υπάρχει επαρκής πρόσβαση για το καρότσι και να αποφεύγεται η υπερπροσπάθεια μετακίνησης του καροτσιού στην άμμο και στις πέτρες

5. Ειδικός στεγασμένος χώρος για χρήση ντουζ και αποδυτηρίων για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η νέα δημοτική αρχή εγκατέλειψε την όλη προσπάθεια ήδη από την πρώτη χρονιά διοίκησης το 2011 και σήμερα, το μόνο που χρησιμοποιείται είναι το ειδικό καρότσι και αυτό με πρωτοβουλία της οικογένειας που το χρειάστηκε αφού έψαξε να το βρει και να το συναρμολογήσει μόνη της.

Δεδομένου ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας αποδεικνύεται όχι μόνο από τις όποιες πολιτιστικές της εκδηλώσεις, αλλά κύρια από τον σεβασμό στον άνθρωπο και ιδιαίτερα σε όλους εκείνους που μας έχουν ανάγκη, παρακαλώ πολύ για τις άμεσες ενέργειές σας αφενός μεν να αποκατασταθεί η παραλία του ναυτικού ομίλου με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να μπορούν τόσο οι έχοντες κινητικά προβλήματα συμπολίτες μας, αλλά και οι τουρίστες, να απολαμβάνουν με αξιοπρέπεια το μπάνιο τους, αφετέρου δε, για την εισήγησή σας στην Δημοτική Αρχή για επέκταση του προγράμματος αυτού ώστε να εξοπλίσουμε ακόμα περισσότερες παραλίες σε όλο το μήκος του νησιού.

Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.