Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ψεύτικα τα τρία στήθη της αμερικανίδας μασέρ


Βρέθηκε στη βαλίτσα της τριπλό προσθετικό στήθος αξίας 5.000 δολαρίων.

Η ιστορία της αμερικανίδας μασέρ, με το ψευδώνυμο Jasmine Tridevil, που ανέβασε φωτογραφίες της στα social media ποζάροντας με τα τρία της στήθη, έκανε το γύρο του διαδικτύου.

Η ίδια είχε πει ότι υπεβλήθη σε επέμβαση προσθετικής ενός ακόμη στήθους, με σκοπό να έχει τρία και μάλιστα δυσκολεύτηκε πολύ να βρει γιατρό.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της προχώρησε στην επέμβαση αυτή προκειμένου να καταστρέψει την εικόνα της και να μην είναι ποθητή στους άνδρες αλλά και λόγους δημοσιότητας.

Εάν και από την αρχή υπήρχαν αμφιβολίες ως προς το αν είναι αληθινές οι φωτογραφίες που ανέβασε στο facebook ή προϊόν photoshop, τώρα επιβεβαιώνεται ότι η 21χρονη μασέρ έλεγε ψέματα για την προσθετική τρίτου στήθους.

Μια χαμένη βαλίτσα και ένα έγγραφο αεροδρομίου την «πρόδωσαν». Σύμφωνα με αυτό, η Alisha Hessler, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, έχασε μία βαλίτσα στο αεροδρόμιο της Τάμπα, από όπου κατάγεται, στην οποία μεταξύ άλλων βρέθηκε και ένα τριπλό προσθετικό στήθος, αξίας 5.000 δολαρίων! Τελικά η τσάντα βρέθηκε και παραδόθηκε, σύμφωνα με τα έγγραφα του αεροδρομίου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο άτομο απασχολεί τα ΜΜΕ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε γίνει πρωτοσέλιδο, όταν υποχρέωσε έναν άντρα που την είχε χτυπήσει να κυκλοφορεί με μια πινακίδα που έγραφε «χτυπάω γυναίκες». Η ίδια δεν πήγε ποτέ στην αστυνομία να καταθέσει, ενώ μετά και την τελευταία της «επινόηση» με το τρίτο στήθος πολλοί αναρωτιούνται κι εάν και εκείνη η ιστορία ήταν αληθινή.







Διαβάστε περισσότερα...

Διεξοδικοί έλεγχοι στην εμπορία αυγών από το Αγροτικής Ανάπτυξης


Στόχος να εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η ποιότητά τους.

Στην εφαρμογή του συστήματος «ΑΡΤΕΜΙΣ» του Οργανισμού ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και στον τομέα των αυγών, προκειμένου να ελέγχεται η διακίνηση και εμπορία τους και να εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η ποιότητα των αυγών που διατίθενται στη ελληνική αγορά, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο πλαίσιο αυτό, καθιερώνονται μηνιαία ισοζύγια στις αγορές και τις πωλήσεις αυγών, ένα μέτρο που εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην προστασία των καταναλωτών και στην τόνωση του κτηνοτροφικού-πτηνοτροφικού τομέα, με στόχο την εξασφάλιση αυτάρκειας σε κτηνοτροφικά προϊόντα και την παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων.

Όπως είπε ο υπουργός Γιώργος Καρασμάνης, το υπουργείο σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένο να συμβιβαστεί με καταστάσεις που νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό, παραπλανούν τους καταναλωτές και θέτουν υπό αμφισβήτηση τον κόπο και τον μόχθο των Ελλήνων αυγοπαραγωγών. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «ελληνοποιήσεις», καταστρατήγηση των κανόνων ποιότητας και ανεξέλεγκτες πωλήσεις, χωρίς σήμανση και δίχως ποιοτική διαλογή, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι Έλληνες τα "σκάνε" για smartphones


Πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ δαπάνησαν οι Έλληνες για επισκευή ή αντικατάσταση κατεστραμμένων «έξυπνων κινητών τηλεφώνων» (smartphones), σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της SquareTrade, για την τελευταία επταετία.

Ειδικότερα, οι Έλληνες πλήρωσαν από το 2007 μέχρι σήμερα, συνολικά 701.064.735 ευρώ για να επισκευάσουν ή να αντικαταστήσουν κατεστραμμένα smartphones.

Εντυπωσιακό στοιχείο αποτελεί ότι το 40% των κατόχων smartphones έχουν βιώσει μια βλάβη ή καταστροφή της συσκευής τους την τελευταία διετία. Ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης ήταν μεγαλύτερος των 7 ημερών για το 30% των παθόντων.

Η ζημιά δεν προκαλείται πάντα από υπαιτιότητα του κατόχου, αφού το 25% των ατυχημάτων προξενείται από τρίτους και όχι από τους ίδιους τους κατόχους της συσκευής.

Μερικά αξιοσημείωτα ευρήματα της έρευνας που διεξήγαγε η SquareTrade καταγράφουν ότι:

-Το 57% των ατυχημάτων στα smartphones συμβαίνει στο σπίτι.

-Το 15% των κατόχων ξέχασε τη συσκευή στον ουρανό του αυτοκινήτου.

-Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι κατά 47% πιο επιρρεπείς σε καταστροφές συσκευών.

-Το 30% των κατόχων κατεστραμμένων συσκευών είναι κάτω των 45 ετών.

-Οι κάτοχοι iPhone είναι κατά 23% πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα της συσκευής τους

«Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες χρήστες smartphone έχουν δαπανήσει κατά μέσο όρο, την τελευταία επταετία, 243 ευρώ έκαστος, για βλάβες στις συσκευές τους, το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό στην Ευρώπη» σχολίασε ο Kevin Gillan, διευθύνων σύμβουλος της SquareTrade Ευρώπης.

Η πρόσφατη έρευνα της SquareTrade, η μοναδική στο είδος της που έχει καταγράψει στοιχεία από την ελληνική αγορά, δείχνει ότι λόγω των συχνά υψηλών δαπανών που απαιτούνται για την επισκευή των κατεστραμμένων smartphones, πολλοί καταναλωτές καταφεύγουν συχνά σε λύσεις «απελπισίας». Για παράδειγμα, το 8% των κατόχων στην Ελλάδα χρησιμοποιούν συσκευή με σπασμένη οθόνη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναίτια επίθεση απίστευτης αγριότητας δέχτηκε συνταξιούχος στο Λονδίνο


Το περιστατικό κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Απρόκλητη επίθεση, απίστευτης αγριότητας, δέχτηκε ένας συνταξιούχος σε δρόμο του Λονδίνου.

Ο 64χρονος άντρας, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, οδηγούσε σε δρόμο της βρετανικής πρωτεύουσας, κατευθυνόμενος σε τζαμί για την πρωινή προσευχή, όταν σταμάτησε σε διασταύρωση.

Εκεί τον πλησίασε ένα ζευγάρι το οποίο λογομαχούσε. Ο άντρας απευθύνθηκε στο συνταξιούχο οδηγό, λέγοντάς του: «Τι κοιτάς;»

Ο οδηγός απάντησε πως απλά κοιτούσε τη διασταύρωση. Ωστόσο, η απάντηση αυτή δεν άρκεσε στον άντρα, ο οποίος πλησίασε το παράθυρο του οδηγού, έσκυψε μέσα και του έριξε κάμποσες μπουνιές και κατόπιν έγινε καπνός!

«Ήταν μια βάναυση και απρόκλητη επίθεση σε έναν ανυπεράσπιστο άνθρωπος που πήγαινε στη δουλειά του. Επιπλέον ήταν μια τρομακτική βιαιοπραγία, το θύμα αντιμετωπίζει τώρα τον υπαρκτό κίνδυνο να χάσει την όρασή του», δήλωσε ντεντέκιβ που ασχολείται με την υπόθεση.

Το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε στις 2 Ιουλίου, καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας. Το επίμαχο βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία προκειμένου να βοηθήσει στον εντοπισμό του δράστη και της γυναίκας που τον συνόδευε.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το laptop έκανε το σπίτι τους… κάρβουνο


Πήρε φωτιά την ώρα που φόρτιζε πάνω στο κρεβάτι.

Ένας υπολογιστής παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή τριών ανθρώπων στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά ευτυχώς αντέδρασαν έγκαιρα.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε ξαφνικά στο σπίτι τους στο Λάνκασιρ και η μητέρα, Mery Disley, έτρεξε κατευθείαν στα παιδιά της. Λίγο πριν παρακολουθούσε αμέριμνη τηλεόραση, όταν άκουσε το συναγερμό φωτιάς να χτυπά. Πετάχτηκε όρθια από τον καναπέ και ανέβηκε στον επάνω όροφο για να δει φλόγες να ξεπηδούν από το τροφοδοτικό με το οποίο ήταν συνδεδεμένο το ολοκαίνουργιο laptop της και φόρτιζε ακουμπισμένο πάνω στο κρεβάτι.

Αμέσως βρέθηκε στο υπνοδωμάτιο των παιδιών της, της οκτάχρονης Ίζαμπελ και του εξάχρονου Άιρτον, τα οποία κοιμόνταν δίπλα από το δωμάτιο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά. Τα ξύπνησε και παίρνοντας μαζί της και τα κατοικίδια τους βγήκαν από το σπίτι. Η 33χρονη και τα παιδιά της έμεναν στο σπίτι μόλις δύο χρόνια και δεν είχαν ασφάλεια πυρός. Παρότι κάλεσε την Πυροσβεστική, ήταν αργά, καθώς μέσα σε λίγη ώρα το οίκημα έγινε παρανάλωμα. Τα δύο οχήματα που έφτασαν είδαν ότι η φωτιά είχε εξαπλωθεί και χρησιμοποίησαν αναπνευστικές συσκευές και κάμερα θερμικής απεικόνισης για να καταφέρουν να σβήσουν τη φωτιά, ενώ άλλοι «επιτίθονταν» στις φλόγες σκαρφαλώνοντας με σκάλα στο παράθυρο του υπνοδωματίου.

Ο ερευνητής της υπόθεσης επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από υπερθέρμανση του τροφοδοτικού το οποίο ήταν αφημένο πάνω στο κρεβάτι. Μάλιστα, συνέστησε «ηλεκτρικές συσκευές, όπως σεσουάρ, σίδερα μαλλιών, laptops και tablets να μην ακουμπούν πάνω σε κρεβάτι όταν είναι σε λειτουργία και να απενεργοποιούνται όταν δεν χρησιμοποιούνται».

Μετά από όλα αυτά και αφού η γυναίκα με τα παιδιά πέρασαν τη νύχτα στο σπίτι του αδελφού της, επέστρεψαν για να εξετάσουν τη ζημιά, η οποία ήταν ολοκληρωτική. Η μητέρα εξήγησε πως κάηκαν όλα τα υπάρχοντα τους και πως βρίσκεται σε κατάσταση απελπισίας, τονίζοντας παράλληλα, ότι «δεν μπορώ να πιστέψω πως έγινε αυτό. το laptop ήταν ολοκαίνουργιο. Μου το δώρισε η αδελφή μου το περασμένο Σάββατο για τα γενέθλια μου». Για να τη βοηθήσουν ιδρύθηκε ένα γκρουπ στο facebook που ονομάζεται «βοηθήστε τη Mary και τα δύο παιδιά της», το οποίο διαθέτει -μέχρι στιγμής- 500 μέλη και συγκεντρώνει δωρεές για ρούχα, παιχνίδια και έπιπλα.












Διαβάστε περισσότερα...

Αποζημίωση ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για ακτινοχειρουργική θεραπεία


Μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Στη δικαίωση ασφαλισμένων και την αποζημίωσή τους προχώρησε ο ΕΟΠΥΥ, έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, στον οποίο διαμαρτυρήθηκαν επειδή δεν τους αποδόθηκαν από τον Οργανισμό τα επιπλέον χρήματα που κατέβαλαν σε ιδιωτική κλινική για να υποβληθούν σε στερεοτακτική ακτινοχειρουργική θεραπεία (σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης καλοήθων παθήσεων του εγκεφάλου).

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αρχή, το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αρνήθηκε να αποδώσει στους συμβεβλημένους παρόχους (ιδιωτική κλινική) τα ποσά που προβλέπονταν από το νομικό πλαίσιο το οποίο βρισκόταν σε ισχύ κατά τη διενέργεια των συγκεκριμένων ιατρικών πράξεων, επειδή στην πορεία, αυτές ανακοστολογήθηκαν με μικρότερη αποζημίωση βάσει νέας υπουργικής απόφασης. Κατά συνέπεια, οι ασφαλισμένοι μολονότι υποβλήθηκαν σε αυτήν τη θεραπεία πριν ισχύσει η συγκεκριμένη απόφαση, δεν μπορούσαν να αποζημιωθούν πλήρως.

Ο Συνήγορος υποστήριξε ότι η επίκληση εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ της νέας κοστολόγησης, η οποία όμως δεν είχε τεθεί σε εφαρμογή όταν οι ασφαλισμένοι υποβλήθηκαν στη συγκεκριμένη θεραπεία, δεν ευσταθεί και ζήτησε να επανεξεταστεί η άρνηση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού.



Διαβάστε περισσότερα...

Ούρησε στη μέση του καταστήματος


Η κάμερα «τσάκωσε» τον αγενή άνδρα - Δείτε το βίντεο.

Μια περίεργη προτίμηση έδειξε να έχει ένας άνδρας. Ο άγνωστος μπήκε σε πολυσύχναστο πολυκατάστημα του Πλίμουθ και αφού έκανε μερικές βόλτες έκανε και την ανάγκη του.

Κι όμως είναι αυτό που μπορείτε να φανταστείτε, βλέποντας τη φωτογραφία. Τριγύρισε λίγο στο μαγαζί, κοίταξε ανέμελος δεξιά κι αριστερά και όταν θεώρησε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή πλησίασε ένα σταντ, κατέβασε το φερμουάρ του και ούρησε ανενόχλητος, προκαλώντας ζημιά ύψους 280 λιρών σε εμπόρευμα. Κι όλα αυτά, παρότι φαίνεται καθαρά ότι κοντά του κυκλοφορούσε κόσμος, ο οποίος είτε δεν πρόσεξε τι ακριβώς έκανε ο άνδρας, είτε σοκαρίστηκε τόσο που δεν κατάφερε να αντιδράσει. Πάντως, ο ίδιος αφού ολοκλήρωσε γρήγορα αυτό που έκανε, έφυγε χωρίς να δώσει σημασία σε τίποτα, αλλά και χωρίς να αγοράσει οτιδήποτε.

Για κακή του τύχη όμως… έγινε διάσημος. Η κάμερα του πολυκαταστήματος τον κατέγραψε και ο σεκιούριτι είδε το βίντεο, όπως και η αστυνομία αργότερα, που πλέον τον αναζητά. Ο εκπρόσωπος της ανέφερε ότι θέλουμε τη μαρτυρία οποιουδήποτε μπορεί να έχει δει αυτό τον άνδρα στο μαγαζί εκείνη τη μέρα ή οποιουδήποτε μπορεί να τον αναγνωρίσει».

Δείτε το βίντεο…




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σημεία φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε Αθήνα και Κοζάνη


Διεθνές συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση στην Αθήνα.

Σε πιλοτική ανάπτυξη 15 σημείων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Αθήνα και την Κοζάνη προχωρά η ΔΕΗ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Green eMotion.

Στο ίδιο πλαίσιο η ΔΕΗ θα αποκτήσει με χρηματοδοτική μίσθωση (leasing) 15 ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία θα διατεθούν σε φορείς του Δημοσίου (ΡΑΕ, ΥΠΕΚΑ) ή θα χρησιμοποιηθούν για κάλυψη αναγκών της επιχείρησης.

Τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης παρουσιάστηκαν σήμερα σε διεθνές συνέδριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, βασικό πλεονέκτημα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι το χαμηλό κόστος χρήσης καθώς με τα ισχύοντα τιμολόγια της ΔΕΗ η κατανάλωση κυμαίνεται στο 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα, δηλαδή έως και δέκα φορές λιγότερο σε σχέση με ένα μέσο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο.

Η αυτονομία μετά από πλήρη φόρτιση κυμαίνεται στα 150 με 200 χιλιόμετρα ενώ ο χρόνος που απαιτείται για να «γεμίσει» η μπαταρία ξεκινά από μισή ώρα (με ειδικούς αλλά ακριβούς φορτιστές) και φθάνει μέχρι τις 10 ώρες από την πρίζα του σπιτιού. Δεν υπάρχει, ακόμη, ειδικό τιμολόγιο για τη φόρτιση αυτοκινήτων, συνεπώς η χρέωση γίνεται με το κανονικό οικιακό τιμολόγιο, ή με το νυχτερινό αν η φόρτιση γίνεται τις νυχτερινές ώρες. Το κυριότερο μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος αγοράς, που οφείλεται στο ότι οι μπαταρίες είναι ακόμα ακριβές αλλά θεωρείται βέβαιο ότι με την πρόοδο της τεχνολογίας το κόστος αυτό θα μειωθεί.

Στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη σταθμοί φόρτισης σε χώρους στάθμευσης, εκθεσιακά - εμπορικά κέντρα ενώ οι νέοι σταθμοί της ΔΕΗ θα εγκατασταθούν στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, της ΡΑΕ, του Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ), στα υπουργεία Ενέργειας και Μεταφορών κ.α.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης ο οποίος τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση μπορεί να δημιουργήσει 700.000 νέες θέσεις εργασίας στην ΕΕ και 7.000 στη χώρα μας, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Πετράκος επεσήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης του θεσμικού πλαισίου για την ηλεκτροκίνηση.



Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβός τόνισε ότι η ηλεκτροκίνηση θα αποτελέσει σημαντικό μοχλό ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια και ο επικεφαλής του Διαχειριστή Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) κ. Κ. Ζωντανός εκτίμησε ότι ως το 2050 το 60% των νέων πωλήσεων και το 25% του στόλου θα καλύπτονται από ηλεκτροκίνητα οχήματα.



Με την εφαρμογή του ευρωπαϊκού προγράμματος Green eMotion διασφαλίζεται αφενός η ενοποίηση των προδιαγραφών των υποδομών φόρτισης και αφετέρου παρέχεται στους καταναλωτές η δυνατότητα να φορτίζουν τα οχήματά τους στο εξωτερικό με συμβάσεις τύπου roaming. Σε επόμενη φάση και εφόσον αναπτυχθούν τεχνολογίες «έξυπνων δικτύων» τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και ως αποθήκες ενέργειας και θα μπορούν επίσης να πωλούν ενέργεια στο δίκτυο τις ώρες αιχμής που δεν χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, με την εφαρμογή του προγράμματος Green eMotion έχουν δημιουργηθεί πανευρωπαϊκά 2.500 σημεία φόρτισης που χρησιμοποιούνται από 2000 οχήματα.





Διαβάστε περισσότερα...

Τα μικρά μυστικά του Facebook


Είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τα πάντα για το Facebook;

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα μικρά μυστικά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης για να μην σας πιάσουν ποτέ αδιάβαστους…




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συμφωνία του ΕΚΠΑ με το κινεζικό πανεπιστήμιο «Yuhuan»


Αφορά τους τομείς της Πληροφορικής, των προηγμένων Τεχνολογιών και της διαχείρισης του Περιβάλλοντος.

Σε συμφωνία για τη σύναψη νέου προγράμματος διμερούς συνεργασίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του κινέζικου πανεπιστημίου Yuhuan, με τη συμμετοχή ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων, έφτασαν τα δύο εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατά τη διάρκεια επιστημονικής αποστολής του ΕΚΠΑ στην Κίνα.

Η νέα συνεργασία καλύπτει στους τομείς της Πληροφορικής και των προηγμένων Τεχνολογιών, κυρίως σε θέματα διαχείρισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών, καθώς και διαχείρισης του Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, που ήδη συμπληρώνει δύο χρόνια δρομολογήθηκαν άλλες δύο συνεργασίες, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, στους τομείς της Πληροφορικής και της διαχείρισης φυσικών καταστροφών και του Περιβάλλοντος.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της αποστολής έγιναν επαφές για τη σύναψη νέων διμερών συνεργασιών με το Πολυτεχνείο του Hong Kong και το Πολυτεχνείο του Chengtu.

Το ΕΚΠΑ αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι θα επιδιώξει νέες συνεργασίες με τα κινέζικα πανεπιστήμια, επισημαίνοντας ότι οι προοπτικές που υπάρχουν σε αυτό τον τομέα είναι θετικές.



Διαβάστε περισσότερα...

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο αποκλεισμός γυναικών από τους Ειδικούς Φρουρούς


Αντισυνταγματικός κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ο αποκλεισμός των γυναικών από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό, που είχε προκηρυχθεί το 2000, για την πρόσληψη ειδικών φρουρών.

Ο αποκλεισμός των γυναικών από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό έγινε με βάση τον νόμο 734/1999, ο οποίος προέβλεπε ότι για την κάλυψη των θέσεων ειδικών φρουρών, λόγω του επικινδύνου και των ιδιαιτεροτήτων των εργασιακών συνθηκών απαιτούνται ιδιαίτερα φυσικά και σωματικά προσόντα και για το λόγο αυτό προσλαμβάνονται μόνο άνδρες. Στη συνέχεια, όμως, και συγκεκριμένα το 2003, το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο τροποποιήθηκε, και με το ν. 3181/2003 άναψε το «πράσινο φως» για την πρόσληψη ως ειδικών φρουρών και γυναικών.

Το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε την ελληνική δικαιοσύνη μετά από προσφυγή γυναίκας, η οποία παρά τη σχετική απαγόρευση που ίσχυε δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί το 2000 για την πρόσληψη 1.400 ειδικών φρουρών. Η αίτηση της γυναίκας απερρίφθη, αφού σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που ίσχυε τότε δικαίωμα συμμετοχής είχαν Έλληνες πολίτες μόνον άνδρες.

Στη συνέχεια, η υποψήφια προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και δικαιώθηκε. Ωστόσο, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής, η οποία και απορρίφθηκε με την υπ’ αριθ. 3018/2014 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Αναφέρει στο σκεπτικό της απόφασης που εξέδωσε η Ολομέλεια του ΣτΕ: «Η επίκληση στην εισηγητική έκθεση του ν. 2734/1999 των καθηκόντων των ειδικών φρουρών, καθώς και του στοιχείου του επικινδύνου και των ιδιαιτεροτήτων των εργασιακών συνθηκών των καθηκόντων αυτών, η άσκηση των οποίων απαιτούν ιδιαίτερα φυσικά και σωματικά προσόντα, δεν αποτελούν λόγω της γενικότητάς τους, σε συνδυασμό και με τα διδάγματα της κοινής πείρας, κριτήρια συγκεκριμένα και πρόσφορα να δικαιολογήσουν το θεσπιζόμενο αποκλεισμό των γυναικών από το σύνολο των δραστηριοτήτων των ειδικών φρουρών».

Αξίζει να σημειωθεί πως η γυναίκα προσελήφθη τελικώς ως ειδικός φρουρός αλλά το ΣτΕ επέμεινε -παρά την κατάργηση του αποκλεισμού- ότι πρέπει να λυθεί το συνταγματικό ζήτημα, κρίνοντας τελικά αντισυνταγματικό τον αποκλεισμό των γυναικών.

Εξάλλου, στην επταμελή σύνθεση του Γ’ Τμήματος του ΣτΕ έχει εκδικασθεί και αναμένεται η έκδοση απόφασης σχετικά με το θέμα της νομιμότητας της θέσπισης ορίου αναστήματος, που ανέρχεται στο 1,70, για άνδρες και γυναίκες για την εισαγωγή τους στην Αστυνομία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μεταπτυχιακό δεν αρκεί στους φιλολόγους για εργασία στην Ειδική Αγωγή


Σημαντική αύξηση των κατόχων σε σχέση με πέρυσι.

Ούτε το μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή δεν εξασφαλίζει μια θέση εργασίας στους φιλολόγους αφού ο αριθμός των κατόχων των μεταπτυχιακών αυξήθηκε κατά 41%. Όπως είχαμε γράψει από τον Αύγουστο οι κάτοχοι των μεταπτυχιακών στην πολυπληθή ειδικότητα των φιλολόγων αναμενόταν να ξεπεράσουν τους 700.

Τα στοιχεία του Υπουργείου ήρθαν να μας επιβεβαιώσουν πλήρως αφού ο αριθμός των κατόχων μεταπτυχιακών στην Ειδική Αγωγή έφθασε τους 796 όταν το προηγούμενο έτος ήταν 563. Στην ανάλυση που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε ότι 310 από τους εκπαιδευτικούς που πιθανόν να δαπάνησαν χρόνο και χρήμα για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή δεν έχουν προϋπηρεσία σε αυτήν ενώ πολλοί κάτοχοι μεταπτυχιακών είναι κάτω από τον αριθμό 600.

Το προηγούμενο σχολικό έτος οι προσλήψεις των αναπληρωτών Φιλολόγων τόσο πλήρους ωραρίου όσο και μειωμένου ήταν περίπου 600. Αν λοιπόν διατηρηθούν στα ίδια επίπεδα πολλοί εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακό που εντάχθηκαν φέτος στους πίνακες δεν θα καταφέρουν να εργαστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Προσωπικού Π.Ε. και Δ.Ε. (Ο.Π.Σ.Υ.Δ.): http://e-aitisi.sch.gr οι προσωρινοί Πίνακες Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, κλάδου ΠΕ02.50 ΕΑΕ, σχολ. έτους 2014-2015.

Το Υπουργείο καλεί τους εκπαιδευτικούς του ως άνω κλάδου, που υπέβαλαν αίτηση αναπληρωτών σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 131370/Δ1/19.08.2014 (ΑΔΑ: ΒΔ7Υ9-7ΒΨ) εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., να ελέγξουν ενδελεχώς τους αναρτημένους πίνακες του κλάδου τους. Σε περίπτωση, δε, που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις επί των αναρτημένων στοιχείων οφείλουν να υποβάλουν ένσταση κατά των πινάκων αυτών, αποκλειστικά την Τετάρτη 24/9/2014, σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ορίζεται στην αρ. 151807/Δ2/23-9-2014 (ΑΔΑ: 6ΥΡΒ9-ΒΡΙ) εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.



Διαβάστε περισσότερα...

Νόμιζε ότι είναι πατέρας της και εκείνος τη βίασε


Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδικάστηκε ένας 51χρονος ο οποίος είχε βιάσει μια 16χρονη στην Κρήτη. Το δράμα της ανήλικης ξεκίνησε το 2008, όταν η 16χρονη - τότε - κοπέλα , μετά από αρκετά χρόνια, επισκέφθηκε τον άνθρωπο που πίστευε πως ήταν πατέρας της στην Σητεία.

Ο 51χρονος ωστόσο βίασε το κορίτσι και την απείλησε πως θα κάνει κακό τόσο στην ίδια όσο και στην μητέρα της εάν ενημερώσει την αστυνομία για την αποτρόπαια πράξη του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα flashnews.gr.

Οι μήνες περνούσαν και κάποια στιγμή η 16χρονη διαπίστωσε πως ήταν έγκυος και αποκάλυψε το μυστικό σε μια φίλη της, η οποία την έπεισε να απευθυνθεί στις αρχές.

Η κοπέλα, απέβαλε το έμβρυο, ενώ σε τεστ DNA αποκαλύφθηκε πως ο βιαστής της, δεν ήταν ο βιολογικός της πατέρας.



Διαβάστε περισσότερα...

Αμφίπολη: Για 8 θαλάμους μιλούσε ο Λαζαρίδης - Τι λέει η γ.γ.Πολιτισμού για την Αμφίπολη


Στη σημαντικότητα του λόφου Καστά εδώ και τουλάχιστον πέντε δεκαετίες πίστευε ο Δημήτρης Λαζαρίδης όταν νεαρός ακόμη αρχαιολόγος αφοσιώθηκε στις ανασκαφές στην περιοχή.

Ένας από τους στενούς του συνεργάτες μίλησε στο "Χρονόμετρο" σχετικά με τις εικασίες που έκανε ο αείμνηστος αρχαιολόγος και τις οποίες δεν πρόλαβε να επιβεβαιώσει με το ανασκαφικό του έργο.

Ο Δημήτρης Λαζαρίδης, που ξεκίνησε τις ανασκαφές στον λόφο Καστά το 1964 πίστευε λοιπόν πως αυτή η τούμπα μπορεί να κρύβει όχι μόνο τέσσερις ταφικούς θαλάμους που απασχολούν σήμερα την ανασκαφική ομάδα της Κατερίνας Περιστέρη, αλλά συνολικά ότι υπήρχαν πιθανότητες να φτάνουν τους οκτώ!

Ήταν μάλιστα ο πρώτος που μίλησε για πολυεπίπεδο ταφικό μνημείο, παρόλο που πολλά από αυτά τα στοιχεία του δεν πρόλαβε να τα μεταφέρει με τη γραφίδα του στις πολλές σημειώσεις που κρατούσε.



Μάλιστα, ο μεγάλος δάσκαλος της αρχαιολογίας είκαζε ότι υπήρχε και δεύτερη είσοδος στο μνημείο στην κορυφή του Τύμβου και ότι αυτή είχε διανοιχτεί από τον Δεινοκράτη πριν από 2300 χρόνια, και μάλιστα πίστευε ότι «σφραγίστηκε» από το Λιοντάρι της Αμφίπολης, το οποίο όπως έχει επισημανθεί και επιβεβαιώνεται από την αρχαιολογική κοινότητα βρισκόταν στην κορυφή του τύμβου.

Άλλωστε, γι' αυτό και ο Δ. Λαζαρίδης ξεκίνησε το ανασκαφικό του έργο από το πάνω μέρος του λόφου στην περιοχή Καστά, για να βρει την μυστική πύλη, ωστόσο έμεινε μόνο με τα ευρήματα αρχαϊκών τάφων, με τα εκθέματα να είναι σήμερα σε κοινή θέα στο Μουσείο της Αμφιπόλεως.

Όπως, λοιπόν, αποκάλυψε στον συνεργάτη του ο Λαζαρίδης, κάτω από τη μαρμάρινη βάση του Λέοντα της Αμφιπόλεως κρυβόταν η μυστική είσοδος, ενώ η αναφορά της Κ. Περιστέρη στην πρόσφατη συνέντευξη ότι «καθαρίζει τα χώματα από την ανασκαφή του Λαζαρίδη» ίσως είναι η μισή αλήθεια, μια και σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία από άνθρωπο που εργάστηκε στο πλευρό του μεγάλου αρχαιολόγου, η τεχνοτροπία για τη σφράγιση της δεύτερης εισόδου ήταν τέτοια, κατά την οποία ενδεχόμενη βίαιη προσπάθεια παραβίασης της, θα είχε ως συνέπεια την σφράγισή της, από άμμο, στο εσωτερικό του μνημείου.

-------------

Μενδώνη: "Μοναδικό μνημείο" ο τύμβος της Αμφίπολης

«Είναι ένα μοναδικό μνημείο» που συγκεντρώνει πολλά χαρακτηριστικά τα οποία δεν έχουμε συναντήσει ξανά, δήλωσε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ για τον Τύμβο της Αμφίπολης.

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι το ταφικό μνημείο θα απασχολήσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για πολλά χρόνια και πρόσθεσε ότι θα πρέπει όλοι να δείξουν υπομονή καθώς μία τέτοια αρχαιολογική ανασκαφή θέλει τον χρόνο της.

Η κ. Μενδώνη, αναφερόμενη στο κόστος των αρχαιολογικών ανασκαφών ξεκαθάρισε ότι δεν έχει υπάρξει καμία ιδιωτική χορηγία και ότι όλα τα χρήματα προέρχονται από δημόσιες πηγές.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ






Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

14χρονος έκανε ηλεκτροσόκ σε ζώα


Χτυπούσε, έκανε ηλεκτροσόκ κι έσπαγε τα πόδια των σκυλιών ένας 14χρονος μαθητής στην Κρήτη, τη δράση του οποίου κατήγγειλε μια συμμαθήτριά του στο Σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, ο 14χρονος κουβαλούσε μαζί του μία μπαταρία με δύο καλώδια και με αυτή κακοποιούσε τα κουτάβια. Το ηλεκτροσόκ κάποιες φορές δεν του φαινόταν αρκετό και προχωρούσε σε σπάσιμο των ποδιών τους.

Το ζωοφιλικό σωματείο μετά τις καταγγελίες πήγε στο χωριό Άγιος Μύρωνας όπου διαμένει το παιδί και μίλησε με κατοίκους και παιδιά της περιοχής για να επιβεβαιώσει την πληροφορία και να εντοπίσει το αγόρι με την εγκληματική συμπεριφορά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εκπρόσωπος του σωματείου Καλλιόπη Μαραβελάκη, όταν μίλησαν με τον παππού του 14χρονου και του σύστησαν να συνετίσει τον εγγονό του, τους απάντησε: «Ε, δεν θα μας βάλετε και φυλακή».

Τα μέλη και οι εθελοντές της «Ζωόφιλης Δράσης» εντόπισαν στις 20 Σεπτεμβρίου το αδέσποτο σκυλάκι το οποίο μετά το ηλεκτροσόκ είχε χτυπηθεί και από όχημα. Το συμπαθέστατο τετράποδο μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική καθώς το αριστερό του πόδι είχε εξαρθρωθεί κι έλαβε την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Δείτε τις φωτογραφίες






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη "Διαύγεια" τα οικονομικά ΜΚΟ και ιδρυμάτων


Έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση της διαφάνειας και της δημόσιας λογοδοσίας δίνει το σχέδιο νόμου «Ανοικτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο ενσωματώνει στο Ελληνικό Δίκαιο την Οδηγία 2013/37 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ελεύθερη διάθεση δεδομένων τους δημοσίου σε κάθε τρίτο φορέα. Προβλέπεται ότι εντός τριών μηνών κάθε δημόσιος φορέας θα οριστικοποιήσει τη λίστα των δεδομένων που θα είναι διαθέσιμα, των οποίων η ανάρτηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών από την ψήφιση του νόμου. Η γενική αρχή που διέπει το σχέδιο νόμου είναι ότι όλα τα δεδομένα του δημόσιου τομέα είναι ελεύθερα προς διάθεση, με την επιφύλαξη αυτών που προστατεύονται από το ιδιωτικό απόρρητο, καθώς και όσα αναφέρονται σε ζητήματα εθνικής ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, το σχέδιο νόμου εισάγει δυο βασικές καινοτομίες, που ενισχύουν τη διαφάνεια:

- Η εκτέλεση των προϋπολογισμών των Υπουργείων, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών, πρέπει να εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του κατά κανόνα σε πραγματικό χρόνο και να παρέχει αναλυτικές καταστάσεις και για το σκέλος των εσόδων και για το σκέλος των εξόδων ανά κωδικό αριθμό εσόδου ή εξόδου. Με τον τρόπο αυτό, κάθε πολίτης θα μπορεί να αξιολογεί και να έχει πλήρη γνώση της πορείας εκτέλεσης του προϋπολογισμού κάθε φορέα

- Καθιερώνεται η υποχρεωτική ανάρτηση στο αναβαθμισμένο «πρόγραμμα Διαύγεια» για όλες τις Αστικές Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες (μεταξύ των οποίων και οι ΜΚΟ), τα σωματεία, τα ιδρύματα και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) και λοιπούς μη κερδοσκοπικούς φορείς, οι οποίες επιχορηγούνται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με ποσό άνω των 3.000 ευρώ ετησίως. Κάθε ένας από τους ανωτέρω φορείς οφείλουν να αναρτούν αναλυτική κατάσταση διάθεσης των επιχορηγήσεων που έλαβαν.

Θεσπίζεται, επίσης, ετήσιος διαγωνισμός για την αξιοποίηση των ανοικτών δεδομένων, ενώ καθιερώνονται παράλληλα και βραβεία σε φορείς του δημοσίου τομέα που έχουν επιδείξει αποτελεσματικές και καινοτόμες διαδικασίες ανοικτής διάθεσης των δεδομένων τους.

Επιπλέον, το σχέδιο νόμου ενσωματώνει δυο σημαντικές διατάξεις στο πλαίσιο του ελέγχου νομιμότητας των διορισμών στο Δημόσιο, που διενεργεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με αυτές τις διατάξεις:

-Καθιερώνεται η διαδικασία του υποχρεωτικού και αυτεπάγγελτου ελέγχου της γνησιότητας όλων των αναγκαίων δικαιολογητικών που υποβάλλονται για κάθε νέο διορισμό ή πρόσληψη. Για όλους τους υπαλλήλους, μόνιμους και Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, σε όλο το Δημόσιο και για όλους τους τρόπους πρόσληψης

-Για τους ήδη υπηρετούντες υπαλλήλους καθιερώνεται ο αυτεπάγγελτος έλεγχος της γνησιότητας των δικαιολογητικών με αφορμή συγκεκριμένη σοβαρή υπηρεσιακή μεταβολή (μετάταξη ή μεταφορά) ή με την παραίτηση από την υπηρεσία. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ότι ο έλεγχος για κάθε υπηρετούντα υπάλληλο θα γίνει οπωσδήποτε τουλάχιστον μία φορά, αφού καθιερώνεται ως απαραίτητη προϋπόθεση και για την αποχώρηση του υπαλλήλου από την υπηρεσία

Με αφορμή την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

«Η ανοικτή διάθεση των δημοσίων δεδομένων, ενισχύει σημαντικά τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στο δημόσιο, στο πλαίσιο της αρχής της φανερής δράσης της διοίκησης. Παράλληλα, μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικά οφέλη τόσο ευθέως από υπηρεσίες που αναπτύσσονται με τα ανοικτά δεδομένα όσο και από το εισόδημα που δημιουργούν οι νέες θέσεις απασχόλησης που δημιουργούνται. Επιπλέον, η ελεύθερη διάθεση δημοσίων δεδομένων μειώνει το κόστος συναλλαγής των πολιτών με το κράτος, καθώς περισσότερα και καλύτερης ποιότητας δεδομένα έχουν ως αποτέλεσμα πιο πληροφορημένους πολίτες, και επομένως οδηγούν σε μείωση του αριθμού των άκαρπων επισκέψεων σε δημόσιες υπηρεσίες».

Από την πλευρά της η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ανέφερε:

«Με τα ανοικτά δεδομένα ανατρέπουμε τα δεδομένα. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα προς τη διαφάνεια, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς. Τα ανοικτά δεδομένα του δημοσίου δεν είναι μόνο εργαλείο λογοδοσίας, αλλά μπορούν να μετατραπούν και σε ισχυρό καταλύτη για κάθε προοπτική ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Μεταξύ άλλων διατάξεων του νομοσχεδίου οι ΜΚΟ, για πρώτη φορά, θα ανεβάζουν στην ιστοσελίδα της Διαύγειας τις δαπάνες τους για επιχορηγήσεις από δημόσιους φορείς. Με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε, στην πράξη, την Ανοικτή Διακυβέρνηση».



Διαβάστε περισσότερα...

Τα 2 στα 3 βενζινάδικα δεν τηρούν το σύστημα εισροών-εκροών


Περίπου 2 στα 3 πρατήρια υγρών καυσίμων που ελέγχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων βρέθηκαν να μην τηρούν το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης συστήματος εισροών - εκροών και να μην αποστέλλουν τα σχετικά στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν ως τις 23 Σεπτεμβρίου 2014 σε σύνολο 386 πρατηρίων που ελέγχθηκαν, διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις σε 212 από αυτά.

Ειδικότερα, τα 142 δεν τηρούσαν το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης του συστήματος εισροών - εκροών, τα 39 δεν εξέδιδαν τα ειδικά φορολογικά στοιχεία από αυτά, τα 46 δεν είχαν σήμανση από φορολογικό μηχανισμό και τα 109 δεν είχαν διασυνδεθεί και δεν απέστελλαν στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.



Διαβάστε περισσότερα...

Βρετανία: Συγκλονίζει ο θάνατος 22χρονης μητέρας από καρκίνο


Συγκλονίζει τη Βρετανία ο θάνατος μιας 22χρονης μητέρας από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας . Η Jess Evans από το Μπέρμιγχαμ, επισκέφθηκε τον γιατρό της εννέα φορές όταν ένιωσε αδιαθεσία τον Νοέμβριο του 2012. Η 22χρονη είπε στον γιατρό της ότι έκανε εμετούς, πονούσε το στομάχι της και ότι ένιωθε κούραση. Εκείνος, όμως, την καθησύχασε λέγοντας ότι τα συμπτώματα ήταν απόρροια της εγκυμοσύνης της, καθώς μόλις είχε φέρει στη ζωή τον γιο της και πως δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας λόγω του νεαρού της ηλικίας της.





Τον Απρίλιο του 2013, η Jess Evans υπεβλήθη σε εξετάσεις σε νοσοκομείο, οι οποίες έδειξαν ότι είχε καρκίνο του τραχήλου. Η νεαρή μητέρα πέθανε τον Φεβρουάριο του 2014.

Ο θάνατος της οδήγησε τη μητέρα της Marie να ξεκινήσει εκστρατεία προκειμένου η Κυβέρνηση να καλύπτει το τεστ Παπανικολάου από την ηλικία των 16 ετών και όχι των 25 όπως ισχύει μέχρι σήμερα για να αποφευχθούν και άλλοι θάνατοι.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο "μικροσκόπιο" μπαίνει η περιουσία των εφοριακών


Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα βρεθούν οι υπάλληλοι της ΓΓΔΕ, με έλεγχο πόθεν έσχες.

Εμβάσματα στο εξωτερικό, αποκλίσεις φορολογητέου εισοδήματος με τραπεζικές καταθέσεις, τεκμήρια, αγοραπωλησίες περιουσιακών στοιχείων εντός του ιδίου έτους είναι μερικά από τα κριτήρια που θα προσδιορίσουν τους υπαλλήλους των οποίων το πόθεν έσχες περνά από κόσκινο.

Απόφαση της ΓΓΔΕ Κ. Σαβαϊδου, καθορίζει τα κριτήρια βάσει των οποίων θα διενεργηθούν οι έλεγχοι της περιουσιακής κατάστασης .

Συγκεκριμένα, τα κριτήρια είναι:

1. Απόκλιση φορολογητέου εισοδήματος με τραπεζικό υπόλοιπο,

2. Μεταβολή τραπεζικών καταθέσεων,

3. Εμβάσματα στο εξωτερικό,

4. Απόκλιση τεκμηρίων διαβίωσης και δηλωθέντων εισοδημάτων,

5. Μεταβολή περιουσιακής κατάστασης,

6. Απόκτηση και μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων εντός του ίδιου έτους,

7. Απόκλιση του συνόλου των καταθέσεων από ανάλωση κεφαλαίου,

8. Υπηρεσία που υπηρετεί, θέση έργου, θέση ευθύνης, χρόνος παραμονής σε θέση ευθύνης,

9. Συνυπηρέτηση με σύζυγο στην ίδια υπηρεσία,

10. Σύζυγος και συγγενείς Α΄ βαθμού λογιστές.

Οι έλεγχοι της περιουσιακής κατάστασης των υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα διενεργηθούν, κατά προτεραιότητα, σύμφωνα με εμπιστευτικό πρόγραμμα που θα υποβάλλει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και κατόπιν εγκρίσεώς της.

Ο έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης θα διενεργηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τις εγκύκλιες διαταγές.

Εξαιρούνται του δείγματος οι υπάλληλοι για τους οποίους διενεργείται έλεγχος περιουσιακής κατάστασης από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ή άλλη Υπηρεσία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιμετώπιση αδυναμιών στο νόμο για τις μετεγγραφές προανήγγειλε ο Λοβέρδος


Την Παρασκευή ή τη Δευτέρα οι τελικές αποφάσεις.

Την Παρασκευή ή τη Δευτέρα θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν μεταξύ άλλων τα χρονικά πλαίσια των μετεγγραφών και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων ο υπουργός Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται να οριστεί και ο τόπος στον οποίον δικαιούται μετεγγραφή ο φοιτητής. Οι πρωτοετείς φοιτητές αναμένεται να έχουν το δικαίωμα να πάρουν μετεγγραφή στον τόπο κατοικίας των γονιών τους ή εκεί όπου σπουδάζουν τα αδέρφια τους. Όσοι έχουν αδερφό/ή που σπουδάζει αναμένεται να έχουν το δικαίωμα να πάρουν μετεγγραφή εκεί που σπουδάζουν τα αδέρφια τους.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τμήμα ΑΕΙ-ΤΕΙ στον τόπο κατοικίας της οικογένειας του φοιτητή τότε η μετεγγραφή θα γίνεται στο πλησιέστερο τμήμα ΑΕΙ-ΤΕΙ αλλά πιθανόν εκτός των τμημάτων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Αυτό προκύπτει από δήλωση του υπουργού Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουράκης του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τον τόπο κατοικίας των γονέων εξέφρασε το ερώτημα για ποιο λόγο να μην τεθεί ο πλησιέστερος τόπος για τη μετεγγραφή των φοιτητών φέρνοντας και παράδειγμα μητέρας από τη Βέροια όπου για το παιδί της η πλησιέστερη σχολή βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Λοβέρδος απάντησε στο ερώτημα του κ. Κουράκη λέγοντας:

Περαιτέρω, «στο πλησιέστερο», που είπε ο κ. Κουράκης. Ναι, σωστό είναι. Σωστό είναι, ξέχασα να το πω. «Στο πλησιέστερο εκτός Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης».

Επίσης ο υπουργός Παιδείας ανέφερε και άλλη μια αδυναμία του νόμου ο οποίος «δεν ορίζει επί αιτήσεως μετεγγραφής στην Αθήνα, όχι εάν είσαι γιατρός ή μπαίνεις στο Πολυτεχνείο που υπάρχει μια Ιατρική Σχολή, ένα Πολυτεχνείο ή μια Νομική Σχολή, αλλά αν η επιστήμη στην οποία κατάφερες να μπεις, είναι τα Οικονομικά, δεν λέει που θα πας και με ποια κριτήρια. Μπορεί όλοι να πουν ότι θέλουν να πάνε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ή να πουν ότι θέλουν να πάνε στο ΟΠΑ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δεν λέει ότι καταμερίζονται σε όλα τα αντίστοιχα τμήματα της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης και αυτό θα το περιλαμβάνει η υπουργική απόφαση με τα βασικά κριτήρια».

Το παραπάνω πρόβλημα, σύμφωνα με πληροφορίες ,αναμένεται να αντιμετωπιστεί με την κατανομή των φοιτητών ανάλογα με την επίδοσή τους στις πανελλαδικές. Αξίζει να σημειωθεί ότι τμήματα με το ίδιο γνωστικό αντικείμενο υπάρχουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανάμεσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Καποδιστριακό καθώς και ανάμεσα στο Αριστοτέλειο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας όσον αφορά τα ΑΕΙ.

Επίσης ο κ. Λοβέρδος έδωσε την πληροφορία ότι η προθεσμία των αιτήσεων θα είναι πενθήμερη και ότι θα χρόνο κάποιων ημερών ή εβδομάδων για τη διαμόρφωση της απάντησης στο αίτημα. «Το Υπουργείο Παιδείας συγκεντρώνει τα αιτήματα και σε ό,τι αφορά τα θέματα του εισοδήματος, εμείς, θα βγάλουμε και τα αποτελέσματα, γιατί είναι όλα μηχανικά. Με κριτήριο το αίτημα ικανοποίησης του δικαιώματος μετεγγραφής, την απόφαση θα την πάρει το οικείο τμήμα, όμως, έτσι όπως διαμορφώθηκε η διάταξη, ο φοιτητής δικαιούται και το τμήμα διαπιστώνει τη συνδρομή των προϋποθέσεων. Έχει ευχέρεια να πει όχι; Δεν έχει» τόνισε ο Υπουργός Παιδείας.



Διαβάστε περισσότερα...

Σημεία και τέρατα σε ιδιωτικά σχολεία


Τι καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί και γονείς.

Σημεία και τέρατα συμβαίνουν σε πολλά ιδιωτικά σχολεία, σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών και γονέων. Εκπαιδευτικοί απολύονται προφορικά χωρίς να καταγγέλλεται η σύμβασή τους, άλλοι προσλαμβάνονται από τους ιδιοκτήτες, χωρίς πτυχία, χωρίς να ελέγχονται τα τυπικά τους προσόντα και βρίσκονται σήμερα στις τάξεις χωρίς διοριστήρια.

Οι «εκπαιδευτικοί» χωρίς διοριστήριο είναι πιθανόν να μην έχουν τους προβλεπόμενους από τη νομοθεσία τίτλους σπουδών, με αποτέλεσμα να αποτελούν φτηνό εργατικό δυναμικό το οποίο κανείς δεν γνωρίζει αν δηλώνεται στις νόμιμες αρχές, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Είναι εύλογο ότι οι «εκπαιδευτικοί» αυτοί δεν νομιμοποιούνται να υπογράφουν βαθμολογίες, να διορθώνουν διαγωνίσματα, να υπογράφουν τίτλους προαγωγικούς ή απολυτήριους. Τίθεται, δε, ζήτημα εξαπάτησης των γονέων που πληρώνουν εξαιρετικά υψηλά δίδακτρα για εκπαιδευτικές υπηρεσίες αμφίβολης ποιότητας και νομιμότητας, γράφει η εφημερίδα.

Ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η καταγγελία μιας νέας εκπαιδευτικού ειδικότητας ΠΕ 70, η οποία ενημέρωσε την ΟΙΕΛΕ ότι σε ένα ιδιωτικό σχολείο, όπου προσήλθε για συνέντευξη, της ζητήθηκε να εργαστεί για δοκιμαστική περίοδο ενός μήνα αμησθί.



Διαβάστε περισσότερα...

Καλωσόρισαν το πρώτο κορίτσι μετά από έναν αιώνα


Η οικογένεια Silverton επί 100 χρόνια αποκτούσε μόνο αγόρια.

Η οικογένεια Silverton γιορτάζει τη γέννηση του πρώτου κοριτσιού μετά από 100 χρόνια όπου αποκτούσε μόνο αγόρια.

Η γέννηση της μικρής Poppy στο Tiverton του Devon στις 9 Σεπτεμβρίου, αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για τους γονείς της, τον 43χρονο Jeremy και την 36χρονη Danielle Andrews, οι οποίοι έχουν ήδη δύο μικρά αγόρια, τεσσάρων και έξι ετών αντίστοιχα.

Ο λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη οικογένεια είχε να αποκτήσει κορίτσι για εκατό ολόκληρα χρόνια!

Ο 43χρονος πατέρας, σίγουρος ότι θα αποκτήσει και τρίτο γιο, είχε ήδη βάψει το δωμάτιο του μωρού μπλε και δεν άκουσε ούτε την μητέρα της συζύγου του, που είπε στο ζευγάρι ότι θα αποκτήσει κορίτσι αυτή τη φορά. Το συμπέρασμα το είχε βγάλει από τον τρόπο που κρατούσε την κοιλιά της η μέλλουσα μητέρα.

Όταν ο υπέρηχος έδειξε ότι το μωρό θα είναι κορίτσι, ο Jeremie άλλαξε χρώμα στο δωμάτιο το οποίο και έβαψε ροζ.
Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε στην Telegraph, ότι η μικρή Poppy θα είναι κακομαθημένη σε μια οικογένεια που είχε να καλωσορίσει ένα κορίτσι ως μέλος της για εκατό ολόκληρα χρόνια!






Διαβάστε περισσότερα...

Οι selfies του θανάτου


Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν λίγα λεπτά πριν οι πρωταγωνιστές σκοτωθούν.

Ίσως είναι οι φωτογραφίες με τη πιο μακάβρια ιστορία. Αν και οι selfies έχουμε συνηθίσει να αποτυπώνουν χαρούμενα πρόσωπα, υπάρχουν και μερικές που αν και οι πρωταγωνιστές ποζάρουν αμέριμνα, αγνοούν ότι η μοίρα θα τους παίξει το πιο μακάβριο παιχνίδι της.

Στιγμές μετά από τις παρακάτω φωτογραφίες, τα πρόσωπα έχασαν τη ζωή τους από φρικτά δυστυχήματα.


Η Xenia Ignatyeva έβγαλε μια selfie από μια γέφυρα ύψους περίπου 9 μέτρων από το έδαφος προκειμένου να εντυπωσιάσει τους φίλους της. Δυστυχώς, η 17χρονη Ρωσίδα έχασε τη ζωή της από ηλεκτροπληξία πέφτοντας από το σημείο όπου νωρίτερα πόζαρε.

Τον Δεκέμβριο του 2012, η Μεξικάνα ποπ σταρ Jenni Rivera τράβηξε μια selfie μαζί με τη παρέα της εν ώρα πτήσης, λίγη ώρα πριν το αεροσκάφος συγκρουστεί.

Τον Απρίλιο του 2014 η Courtney Sanford πόσταρε ένα αυτό-πορταίτο της στο facebook τη στιγμή που άκουγε το τραγούδι του Pharrel Williams, «Happy». Δευτερόλεπτα μετά, το όχημά της ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο.

Αυτή είναι η selfie που τράβηξε ο διάσημος μουσικός της ρέγκετον Jadiel, από το Πουέρτο Ρίκο, λεπτά πριν το θανατηφόρο ατύχημα που είχε με τη μοτοσικλέτα του, τον Μάιο του 2014 στη Νέα Υόρκη.

Ο Gary Slok και η μητέρα του, έβγαλαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία πριν επιβιβαστούν στη μοιραία πτήση των Μαλαισιανών αερογραμμών MH17, τον Ιούλιο του 2014.

Ο 21χρονος Oscar Otero Aguilar έχασε τη ζωή του όταν επιχείρησε να βγάλει μια selfie έχοντας μαζί του ένα όπλο. Ο Μεξικανός κατά λάθος πυροβόλησε τον εαυτό του στο κεφάλι και εξέπνευσε.

Η 13χρονη Karen Hernández απλά θέλησε να βγάλει μια selfie στις ακτές του ποταμού El Tunal στο Durango, του Μεξικό. Δυστυχώς, έπεσε στο νερό και πνίγηκε.

Τον Μάρτιο του 2014, ένας 21χρονος έχασε τη ζωή του στο Jaén, στην Ισπανία από ηλεκτροπληξία στην προσπάθειά του να βγάλει τη συγκεκριμένη φωτογραφία.


Διαβάστε περισσότερα...