Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο "Χρυσός Σεπτέμβρης" στην Κέρκυρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Κέρκυρα που έδειξε όλη την μεγαλοψυχία και στήριξη της όταν χρειάστηκε στο παρελθόν, παρασέρνοντας μια Ελλάδα και όπου υπήρχαν Έλληνες στη γη, για άλλη μια φορά μπαίνει μπροστά. Θα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για να καθιερωθεί ο μήνας Σεπτέμβρης, ως Παγκόσμιος Μήνας για τον καρκίνο παιδικής ηλικίας.

Μια εκστρατεία από γονείς που πάλεψαν και παλεύουν με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας, ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2012 και «παρέσυρε» και χώρες της Ευρώπης ώστε ο Σεπτέμβρης να καθιερωθεί παγκόσμια ο Χρυσός Σεπτέμβρης για την Ευαισθητοποίηση του καρκίνου παιδικής ηλικίας. Σκοπός τους η ενημέρωση, η αφύπνιση, η συνέχιση της έρευνας μέχρι να βρεθεί η θεραπεία. Μέσα από εκδηλώσεις, φωτίζοντας ιστορικά κτίρια στο χρώμα του χρυσού, φορώντας χρυσή κορδέλα, παλεύουν να γίνει ιδιαίτερα γνωστός ο μήνας, όπως ο μήνας Οκτώβρης που είναι για τον καρκίνο του μαστού.Στην Κέρκυρα με πρωτοβουλία γονέων και σε συνεργασία με την ενημερωτική σελίδα "Καρκίνος στο παιδί " πραγματοποιείται εκδήλωση την Παρασκευή 26/09/2014 και ώρα 19.30 στο χώρο των Παλαιών Ανακτόρων.

«Έλα και εσύ μαζί μας, να φωτίσουμε το παλάτι για τα παιδιά ήρωες και τις οικογένειες τους, που έψαξαν μόνοι τους την ελπίδα, πάλεψαν αλλά δεν κέρδισαν την μάχη. Τα αγγελούδια που συνεχίζουν να παλεύουν την όποια μορφή καρκίνου και σε εκείνα τα αστέρια που νίκησαν το θεριό. Όλοι τους ήρωες και ο Σεπτέμβρης Μήνας δικός τους. Δεν σταματάμε όμως εδώ.

Σκοπός της εκδήλωσης θα είναι η τράπεζα δοτών μυελού των οστών. Ενημέρωση και δειγματοληψία σε συνεργασία με το Ελπίδα για όσους επιθυμούν να γίνουν δότες.

Να είστε όλοι εκεί!

Μαζί μας στην όλη προσπάθεια το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κέρκυρας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Κέρκυρας , η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας, η σχολή χορού Passion της Ρένα Κοντού, και ο 7 Τεχνών Τόπος . Την εκδήλωση θα χαιρετήσει εκπρόσωπος του Δήμου Κέρκυρας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.