Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Το laptop έκανε το σπίτι τους… κάρβουνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πήρε φωτιά την ώρα που φόρτιζε πάνω στο κρεβάτι.

Ένας υπολογιστής παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή τριών ανθρώπων στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά ευτυχώς αντέδρασαν έγκαιρα.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε ξαφνικά στο σπίτι τους στο Λάνκασιρ και η μητέρα, Mery Disley, έτρεξε κατευθείαν στα παιδιά της. Λίγο πριν παρακολουθούσε αμέριμνη τηλεόραση, όταν άκουσε το συναγερμό φωτιάς να χτυπά. Πετάχτηκε όρθια από τον καναπέ και ανέβηκε στον επάνω όροφο για να δει φλόγες να ξεπηδούν από το τροφοδοτικό με το οποίο ήταν συνδεδεμένο το ολοκαίνουργιο laptop της και φόρτιζε ακουμπισμένο πάνω στο κρεβάτι.

Αμέσως βρέθηκε στο υπνοδωμάτιο των παιδιών της, της οκτάχρονης Ίζαμπελ και του εξάχρονου Άιρτον, τα οποία κοιμόνταν δίπλα από το δωμάτιο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά. Τα ξύπνησε και παίρνοντας μαζί της και τα κατοικίδια τους βγήκαν από το σπίτι. Η 33χρονη και τα παιδιά της έμεναν στο σπίτι μόλις δύο χρόνια και δεν είχαν ασφάλεια πυρός. Παρότι κάλεσε την Πυροσβεστική, ήταν αργά, καθώς μέσα σε λίγη ώρα το οίκημα έγινε παρανάλωμα. Τα δύο οχήματα που έφτασαν είδαν ότι η φωτιά είχε εξαπλωθεί και χρησιμοποίησαν αναπνευστικές συσκευές και κάμερα θερμικής απεικόνισης για να καταφέρουν να σβήσουν τη φωτιά, ενώ άλλοι «επιτίθονταν» στις φλόγες σκαρφαλώνοντας με σκάλα στο παράθυρο του υπνοδωματίου.

Ο ερευνητής της υπόθεσης επιβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από υπερθέρμανση του τροφοδοτικού το οποίο ήταν αφημένο πάνω στο κρεβάτι. Μάλιστα, συνέστησε «ηλεκτρικές συσκευές, όπως σεσουάρ, σίδερα μαλλιών, laptops και tablets να μην ακουμπούν πάνω σε κρεβάτι όταν είναι σε λειτουργία και να απενεργοποιούνται όταν δεν χρησιμοποιούνται».

Μετά από όλα αυτά και αφού η γυναίκα με τα παιδιά πέρασαν τη νύχτα στο σπίτι του αδελφού της, επέστρεψαν για να εξετάσουν τη ζημιά, η οποία ήταν ολοκληρωτική. Η μητέρα εξήγησε πως κάηκαν όλα τα υπάρχοντα τους και πως βρίσκεται σε κατάσταση απελπισίας, τονίζοντας παράλληλα, ότι «δεν μπορώ να πιστέψω πως έγινε αυτό. το laptop ήταν ολοκαίνουργιο. Μου το δώρισε η αδελφή μου το περασμένο Σάββατο για τα γενέθλια μου». Για να τη βοηθήσουν ιδρύθηκε ένα γκρουπ στο facebook που ονομάζεται «βοηθήστε τη Mary και τα δύο παιδιά της», το οποίο διαθέτει -μέχρι στιγμής- 500 μέλη και συγκεντρώνει δωρεές για ρούχα, παιχνίδια και έπιπλα.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.