Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

H επαγγελματική εξουθένωση αντιμετωπίζεται με έναν καλό σύντροφο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς η ζωή μας εκτός γραφείου επηρεάζει την απόδοσή μας στη δουλειά.

Υπερωρίες, απαιτητικοί προϊστάμενοι, επιθετικοί συνάδελφοι και ένας απίστευτος όγκος εργασίας ασκούν τόση πίεση στον σύγχρονο εργαζόμενο που το burnout καραδοκεί… Όχι όμως όταν ο σύντροφός μας είναι υποστηρικτικός. Καναδοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένας σύντροφος με κατανόηση είναι εξίσου σημαντικός με ένα καλό αφεντικό.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η διανοητική υγεία και ισορροπία στο εργασιακό περιβάλλον επηρεάζεται σημαντικά από παράγοντες που σχετίζονται με το σπίτι όπως ένα υποστηρικτικός σύντροφος και τα παιδιά. Η έρευνα διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ και το Πανεπιστήμιο Concordia και εστίασε στη διανοητική υγεία 1954 υπαλλήλων σε 63 εταιρίες.

Το τι συμβαίνει στη διάρκεια την υπόλοιπης μέρας εκτός γραφείου και συγκεκριμένα το περιβάλλον του σπιτιού φάνηκε ότι επηρεάζει σημαντικά την απόδοσή μας στη δουλειά.

Λιγότερο επιρρεπείς σε αγχώδεις διαταραχές φάνηκε ότι είναι τα ζευγάρια χωρίς παιδιά ή με μικρά παιδιά, μεγαλύτερο εισόδημα και εύκολη πρόσβαση σε ένα φιλικό κοινωνικό δίκτυο εκτός δουλειάς.

Βέβαια, και οι εργασιακοί παράγοντες παραμένουν σημαντικοί αναφορικά με το burnout. Λιγότερες ψυχικές διαταραχές και συμπτώματα burnout (ευερεθιστότητα, εξάντληση) αναφέρονται όταν οι υπάλληλοι ενθαρρύνονται να εργαστούν, η δουλειά τους αναγνωρίζεται και νιώθουν εργασιακή ασφάλεια.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.