Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Αντιπροσωπεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Ζάκυνθο για τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα του νησιού.

Σύσκεψη για τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης που διαπιστώθηκαν πρόσφατα στη Ζάκυνθο αλλά και για τα μέτρα πρόληψης που θα πρέπει να ληφθούν σε επίπεδο νομού, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου.

Στη σύσκεψη συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΚΕΕΛΠΝΟ υπό τον καθηγητή Γιάννη Τσελέντη, ο αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Νιοτόπουλος, ο δήμαρχος Π. Κολοκοτσάς καθώς και εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου.

Από τους εκπροσώπους του ΚΕΕΛΠΝΟ υπογραμμίστηκε η ανάγκη εκπόνησης μιας ολοκληρωμένης μελέτης μέσω της οποίας θα διαπιστώνονται τα ακριβή αίτια για την εμφάνιση της νόσου καθώς και η έκταση του προβλήματος στη Ζάκυνθο, ενώ από τους εκπροσώπους του δήμου καταγγέλθηκε για ακόμη μια φορά η τεράστια καθυστέρηση στην εφαρμογή προγραμμάτων μυοκτονίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα στοιχεία του Τμήματος Υγιεινής που παρέθεσε ο δήμαρχος, το 2014 η μυοκτονία εφαρμόστηκε τον Αύγουστο, το 2013 τον Οκτώβριο και το 2012 δεν εφαρμόστηκε καθόλου μυοκτονία στο νησί.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.