Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Κοινωνικός Τουρισμός 2014 - 2015

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κ.Υ.Α. αριθ. πρωτ.: 11712/76/19.5.2014
Κατάρτιση προγράμματος επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού
Αθήνα, 19-05-2014
Αριθ. πρωτ.: 11712/76

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ OIKOΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙ/ΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝ. ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΘΕΜΑ:«Κατάρτιση προγράμματος επιδότησης διακοπών εργαζομένων, ανέργων και των οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού».

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις
α. των άρθρων 25 και 34 του Ν. 4144/2013: «Αντιμετώπιση παραβατικότητας στην Κοινων. Ασφάλιση, αγορά εργασίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας »( ΦΕΚ 88 Α΄)
β. του άρθρου 22 παρ. 3 του ν. 2362/1995 «Περί Δημοσίου Λογιστικού, ελέγχου των δαπανών του Κράτους και άλλες διατάξεις»(ΦΕΚ Α΄247)
γ. της παρ. 3 του άρθρου 14 του Ν. 1545/1985 «Εθνικό Σύστημα Προστασίας από την Ανεργία και άλλες Διατάξεις» (ΦΕΚ 91/Α΄)
δ. του Π.Δ/τος 113/2010 «Ανάληψη υποχρεώσεων από τους Διατάκτες» (ΦΕΚ Α΄194)
ε. του Π. Δ/τος 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» (ΦΕΚ 98/Α΄)
στ. του Π.Δ/τος 368/1989 «Οργανισμός του Υπουργείου Εργασίας» (ΦΕΚ 163/Α΄), όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν σήμερα
ζ. της αριθ. Υ48/9-7-2012 απόφασης «Καθορισμός αρμοδιοτήτων του Αν. Υπ. Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα» (ΦΕΚ Β’ 2105)
η. του άρθρου 2 της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 7/2012: «Θέματα άρθρου 1 παρ. 6 του ν.4046/2012 περί καταργήσεως ΟΕΕ και ΟΕΚ» (ΦΕΚ 39/ Α΄).

2. Το αριθμ. πρωτ. 30812/10-4-2014 έγγραφο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), με το οποίο μας υποβλήθηκε απόσπασμα πρακτικού της υπ’ αριθμ. 15/8-4-2014 συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου.

3. Το αρ. πρωτ. 14263/107/6-5-2014 έγγραφο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

4. Τις αριθ. εγκρίσεις δεσμεύσεων πίστωσης (ΑΔΑ

5. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας προκαλούνται οι ακόλουθες δαπάνες:
α) σε βάρος του Π/Υ του ΟΑΕΔ (ΚΑΕ 4419): δαπάνη ύψους 100.000 ΕΥΡΩ περίπου για το τρέχον οικ. έτος και 400.000 ΕΥΡΩ για το οικ. έτος 2015 από τη διενέργεια ελέγχων
β) σε βάρος του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) (ΚΑΕ 2639): δαπάνη ύψους 10.000.000 ΕΥΡΩ κατ’ ανώτατο όριο για το οικ. έτος 2015.

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Άρθρο 1
ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σκοπός του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και των οικογενειών αυτού με την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων – ωφελουμένων για την πραγματοποίηση διακοπών με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Άρθρο 2
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Από την εφαρμογή της παρούσας απόφασης προκαλείται: α) για την επιδότηση των δικαιούχων – ωφελούμενων, για το έτος 2015 δαπάνη ύψους 10.000.000,00 € κατ’ ανώτατο όριο σε βάρος του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) (ΚΑΕ 2639) και β) για τη διενέργεια των ελέγχων του αρθρ. 13 της παρούσας, για το έτος 2014 δαπάνη ύψους 100.000,00€ και για το έτος 2015 δαπάνη ύψους 400.000,00 € σε βάρος του Π/Υ του ΟΑΕΔ (ΚΑΕ: 4419).

Άρθρο 3
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ / ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

1. Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015 ορίζονται ασφαλισμένοι:
α) εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρ. 3 του ν.678/1977, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (συνεισπραττόμενη με τις εισφορές υπέρ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εισφορά 0,35%),
β) άνεργοι που κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος έχουν λάβει τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα),
γ) άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ, όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίζει.

2. Δεν θεωρούνται δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015:
α) οι επιλεγέντες δικαιούχοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013-2014, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι, εξαιρέσει των επιλεγέντων εκείνων που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία και
β) οι δικαιούχοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος, ως αυτή ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρ. 4 της παρούσας.

3. Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού ορίζονται:
α) τα άνω των πέντε ετών προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους, όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα,
β) τα άνω των πέντε ετών τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων και με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους, τα οποία έχουν ίδια ασφάλιση λόγω σπουδών ή αναπηρίας, όπως αυτά αποδεικνύονται είτε από πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης είτε αυτεπαγγέλτως,
γ) τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων που συμπληρώνουν τα πέντε έτη κατά τη διάρκεια του προγράμματος, όπως αυτά αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα. Για τα τέκνα της κατηγορίας αυτής η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού του άρθρου 5 της παρούσας που τα αφορά ενεργοποιείται από την ημερομηνία συμπλήρωσης του πέμπτου έτους της ηλικίας τους και έπειτα,
δ) οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς, όπως αποδεικνύονται από οικογενειακό βιβλιάριο ασθενείας δημοσίου φορέα,
ε) οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των ως άνω περιπτώσεων α΄ έως δ΄ ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, και μόνο στην περίπτωση που η αναγκαιότητα συνοδείας προκύπτει από το νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται), όπως αυτή προσδιορίζεται στα δικαιολογητικά συμμετοχής της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Άρθρο 4
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ/ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

1. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 1.8.2014 έως την 30.06.2015. Το ως άνω χρονικό διάστημα υλοποίησης του Προγράμματος δύναται να τροποποιηθεί με τη Δημόσια Πρόσκληση.

2. Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων ορίζεται από μία (1) έως πέντε (5) διανυκτερεύσεις εντός του χρονικού διαστήματος της ως άνω παραγράφου.

3. Ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του προγράμματος καθορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Άρθρο 5
ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ –ΥΨΟΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ

1. Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού» ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία και ο αποκλειστικός σκοπός της είναι η ανταλλαγή της με υπηρεσίες διαμονής από τους παρόχους σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης.

2. Το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων, προσδιορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση και είναι ανάλογο με τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος. Στην οικονομική αξία της επιταγής του δικαιούχου περιλαμβάνεται το ποσό επιδότησης του δικαιούχου και των ωφελουμένων μελών του.

3. Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού» έχει τη μορφή ενός ηλεκτρονικού μοναδικού κωδικού αριθμού, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Οργανισμού και αποτυπώνεται με τα λοιπά στοιχεία των δικαιούχων – ωφελουμένων στο Μητρώο των παρ. 6 και 12 του άρθρ. 9 της παρούσας, ισχύει δε αποκλειστικά για τους σκοπούς του συγκεκριμένου προγράμματος μέχρι τη λήξη αυτού.

4. Η επιδότηση μέσω της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέγουν οι ίδιοι τους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Άρθρο 6
ΠΑΡΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

1. Ως «Πάροχοι» νοούνται τα τουριστικά καταλύματα, όπως αυτά προσδιορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

2. Τα τουριστικά καταλύματα πρέπει να έχουν το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας τους και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε ισχύ, όπως αυτά ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Άρθρο 7
ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΩΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ – ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ

1. Με Δημόσια Πρόσκληση του Διοικητή του ΟΑΕΔ, που εκδίδεται εντός μηνός από τη δημοσίευση της παρούσας, προσκαλούνται οι δικαιούχοι και οι πάροχοι να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.

2. Με τη Δημόσια Πρόσκληση ορίζονται: ο αριθμός των δικαιούχων – ωφελουμένων, το ποσό επιδότησης ανά διανυκτέρευση, οι προϋποθέσεις συμμετοχής, η προθεσμία και η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών, τα κριτήρια μοριοδότησης για την επιλογή των υποψηφίων δικαιούχων καθώς και ο αριθμός μορίων ανά κριτήριο, η διαδικασία κατάρτισης των Μητρώων Δικαιούχων-Ωφελουμένων και Παρόχων, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο ή πληροφορία διευκολύνει όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Πρόσκληση για την υλοποίηση του προγράμματος.

3. Η Δημόσια Πρόσκληση αναρτάται στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Άρθρο 8
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ– ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

1. Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων υποβάλλονται προς τον ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Στη Δημόσια Πρόσκληση είναι δυνατόν να προβλέπεται η υποβολή αιτήσεων με την αποκλειστική ή μη χρήση κωδικών πρόσβασης των δικαιούχων. Οι λεπτομέρειες για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων καθώς και για την υποβολή των δικαιολογητικών από τους υποψηφίους καθορίζονται ρητά με τη Δημόσια Πρόσκληση. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ορίζεται στην Πρόσκληση, ο υποψήφιος αποκλείεται από τη διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα.

2. Τα έντυπα ηλεκτρονικών αιτήσεων θα βρίσκονται αναρτημένα στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και μετά τη συμπλήρωσή τους οι δυνητικοί δικαιούχοι θα τα αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ.

3. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσα στην προθεσμία που ορίζεται ρητά στη Δημόσια Πρόσκληση. Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων.

4. Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α΄ 75) για τα στοιχεία που διαλαμβάνονται σε αυτήν. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

5. Η υποβολή αίτησης συμμετοχής συνιστά εξουσιοδότηση προς τον ΟΑΕΔ για τη χρήση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του αιτούντος αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας.

6. Ο υποψήφιος φέρει την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής του αίτησης. Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων – δικαιολογητικών, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται με νέες αιτήσεις, οι οποίες υποβάλλονται σε αντικατάσταση των προηγουμένων, οι οποίες ακυρώνονται, έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

7. Οι υποψήφιοι δικαιούχοι μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων οφείλουν να προσκομίσουν στα αρμόδια ΚΠΑ2 δικαιολογητικά που δεν δύναται να αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως, ως η Δημόσια Πρόσκληση ορίζει.

8. Υποψήφιοι που υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση ως δικαιούχοι της περίπτωσης α’ της παρ. 1 του άρθρ. 3 της παρούσας και οι ημέρες εργασίας τους δεν δύνανται να αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως λόγω μη ένταξής τους στο μηχανογραφικό σύστημα του ΙΚΑ για οποιονδήποτε λόγο, έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν στα αρμόδια ΚΠΑ2 τα σχετικά παραστατικά μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Η μη προσκόμιση των σχετικών παραστατικών αποτελεί λόγο αποκλεισμού των υποψηφίων από το πρόγραμμα.

9. Μη προσκόμιση των δικαιολογητικών που ορίζονται από τη Δημόσια Πρόσκληση μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ή προκύπτουσα μη πλήρωση των όρων της Δημόσιας Πρόσκλησης και αναντιστοιχία των δηλουμένων στην αίτηση στοιχείων με τα υποβληθέντα δικαιολογητικά, συνεπάγεται είτε αποκλεισμό του δικαιούχου ή ωφελούμενου αυτού από το Πρόγραμμα είτε μη μοριοδότησή του για τα κριτήρια εκείνα στα οποία αφορούν τα δικαιολογητικά.

Άρθρο 9
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ– ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ /ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

1. Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται τις αιτήσεις και προβαίνει στη μοριοδότηση των υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ.1 του άρθρ. 3 της παρούσας.

2. Η μοριοδότηση των δικαιούχων στηρίζεται σε ειδικά κριτήρια επιλογής, όπως το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα κατά περίπτωση, ο αριθμός των ανήλικων τέκνων, ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας και ο αριθμός ημερών ασφάλισης με συνεισπραττόμενη εισφορά 0,35% της τριετίας που προηγείται του έτους έναρξης του προγράμματος. Τα μοριοδοτούμενα κριτήρια και ο αριθμός μορίων ανά κριτήριο επιλογής προσδιορίζονται με τη Δημόσια Πρόσκληση.

3. Οι πληροφορίες σχετικά με το εισόδημα των δικαιούχων αναζητούνται με ηλεκτρονικό τρόπο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Οι πληροφορίες σχετικά με τα ανήλικα τέκνα δύναται να αναζητηθούν από Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ή αυτεπαγγέλτως, ως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει. Οι πληροφορίες σχετικά με το χρόνο της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας αναζητούνται από το Μητρώο Ανέργων του Οργανισμού. Οι πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό ημερών ασφάλισης των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπαγγέλτως από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, με την εξαίρεση της παρ.8 του αρθρ.8 της παρούσας.

4. Η βαθμολογία που συγκεντρώνουν κατά τη διαδικασία μοριοδότησης οι δικαιούχοι της παρ. 1 του άρθρ. 3 της παρούσας που ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω προσαυξάνεται κατά 50%.

5. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής των προϋποθέσεων συμμετοχής στη διαδικασία και των κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη για την κατάταξη των υποψηφίων είναι ο χρόνος λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη Δημόσια Πρόσκληση, εξαιρουμένου του κριτηρίου των ημερών ασφάλισης της παρ.2 του παρόντος.

6. Μετά τη μοριοδότηση οι δικαιούχοι κατατάσσονται κατά αλφαβητική σειρά σε προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων-Ωφελουμένων, στο οποίο αναγράφονται:
• το επώνυμο και το όνομα των δικαιούχων, ο αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης συμμετοχής τους, τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) τους και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ),
• το επώνυμο και το όνομα των ωφελουμένων μελών ανά δικαιούχο, τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) αυτών και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) τους, εφόσον υπάρχει,
• τα μόρια που αντιστοιχούν σε καθένα από τα κριτήρια μοριοδότησης της παρ.2 του παρόντος, όπως αυτά θα προσδιοριστούν από τη Δημόσια Πρόσκληση, τυχόν προσαύξηση της παρ. 4 του παρόντος καθώς ο συνολικός αριθμός μορίων και η σειρά κατάταξης των δικαιούχων με βάση τη συνολική μοριοδότηση των κριτηρίων. Ο αριθμός κατάταξης των ωφελουμένων είναι ίδιος με τον αριθμό κατάταξης των δικαιούχων.
• ο μοναδικός ηλεκτρονικός κωδικός αριθμός της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού για τους επιλεγέντες.

7. Στις περιπτώσεις συζύγων που αμφότεροι έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα ως δικαιούχοι κατά την έννοια της παρ. 1 του άρθρ. 3 της παρούσας, αλλά μόνο ο ένας εκ των δύο επιλέγεται κατόπιν της διαδικασίας μοριοδότησης, ο μη επιλεγείς σύζυγος θα εντάσσεται στο Μητρώο ως ωφελούμενο μέλος του επιλεγέντος, ως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει.

8. Για τους υποψήφιους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 1 του άρθρ. 3 ή του άρθρ. 8 της παρούσας ή που εντάσσονται στις περιπτώσεις της παρ. 2 του άρθρ. 3 της παρούσας συντάσσεται προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων, με αναφορά του λόγου αποκλεισμού τους.

9. Μέλη που δηλώθηκαν ως ωφελούμενα στην αίτηση, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 3 του άρθρ. 3 της παρούσας, δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν κατά την κατάρτιση του προσωρινού Μητρώου Δικαιούχων-Ωφελουμένων και του προσωρινού Πίνακα Αποκλειομένων.

10. Το προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων-Ωφελουμένων και ο προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων αναρτώνται στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ανακοινώνεται η έκδοσή τους στον Πίνακα Ανακοινώσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

11. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα υποβολής προς το ΔΣ του ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μίας και μόνο ένστασης κατά των αποτελεσμάτων του προσωρινού Μητρώου Δικαιούχων-Ωφελουμένων και του προσωρινού Πίνακα Αποκλειομένων εντός της αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της δημοσίευσής τους στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ. Λεπτομέρειες για την υποβολή και την εξέταση των ενστάσεων καθορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

12. Κατόπιν εξέτασης των ενστάσεων από το Δ.Σ. του Οργανισμού, καταρτίζεται το Οριστικό Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων και ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων. Το οριστικό Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων και ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων αναρτώνται στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ανακοινώνεται η έκδοσή τους στον Πίνακα Ανακοινώσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

13. Το προσωρινό και οριστικό Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων και ο προσωρινός και οριστικός Πίνακας Αποκλεισμένων καταρτίζονται από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ ή από το αρμόδιο όργανο που ορίζεται με απόφασή του.

Άρθρο 10
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

1. Οι πάροχοι υποχρεωτικά λαμβάνουν κλειδάριθμο, κατόπιν διαδικασίας που περιγράφεται στη Δημόσια Πρόσκληση. Εν συνεχεία υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, η οποία επέχει θέση δήλωσης αποδοχής των όρων και των προϋποθέσεων του προγράμματος καθώς και δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α΄ 75) για τα στοιχεία που διαλαμβάνονται σε αυτήν. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ορίζεται ρητά στην Πρόσκληση, ο υποψήφιος αποκλείεται από τη διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα.

2. Τα έντυπα ηλεκτρονικών αιτήσεων θα βρίσκονται αναρτημένα στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και μετά τη συμπλήρωσή τους οι δυνητικοί πάροχοι θα τα αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ. Λεπτομέρειες για τον τρόπο συμπλήρωσης και ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων καθώς και για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών καθορίζονται με τη Δημόσια Πρόσκληση.

3. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσα στην προθεσμία που ορίζεται ρητά στην Πρόσκληση. Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων.

4. Οι δυνητικοί πάροχοι φέρουν την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής τους αίτησης. Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων – δικαιολογητικών, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται με νέες αιτήσεις, οι οποίες υποβάλλονται έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων σε αντικατάσταση των προηγούμενων, οι οποίες ακυρώνονται.

5. Οι πάροχοι οφείλουν μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων να προσκομίσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τα οριζόμενα από τη Δημόσια Πρόσκληση δικαιολογητικά, άλλως αποκλείονται από τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα.

6. Πάροχοι που ήδη έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Παρόχων στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2013-2014 υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση ανανέωσης της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα. Οι πάροχοι της παρούσας παραγράφου υποχρεούνται να υποβάλουν μέχρι τη λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες μόνο δικαιολογητικά που έχουν τροποποιηθεί ή η ισχύς τους έχει λήξει και έχουν αντικατασταθεί, ως ορίζεται από τη Δημόσια Πρόσκληση.

Άρθρο 11
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ

1. Κατόπιν της επεξεργασίας των αιτήσεων των παρόχων συντάσσεται το προσωρινό Μητρώο Παρόχων. Για τους υποψήφιους που από τον έλεγχο των αιτήσεων προκύπτει ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του άρθρ. 6 ή του άρθρ. 10 της παρούσας, όπως αυτές εξειδικεύονται με τη Δημόσια Πρόσκληση, συντάσσεται προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Παρόχων, με αναφορά στον λόγο αποκλεισμού τους.

2. Το προσωρινό Μητρώο Παρόχων και ο προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Παρόχων αναρτώνται στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ανακοινώνεται η έκδοσή τους στον Πίνακα Ανακοινώσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

3. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα υποβολής προς το ΔΣ του ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μίας και μόνο ένστασης κατά των αποτελεσμάτων του προσωρινού Μητρώου Παρόχων και του προσωρινού Πίνακα Αποκλειομένων Παρόχων εντός της αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επομένη ημέρα της δημοσιεύσεώς τους. Λεπτομέρειες για την υποβολή και την εξέταση των ενστάσεων καθορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

4. Κατόπιν εξέτασης των ενστάσεων των παρόχων από το Δ.Σ. του Οργανισμού, καταρτίζεται το Οριστικό Μητρώο Παρόχων και ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων Παρόχων.

5. Το οριστικό Μητρώο Παρόχων και ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων Παρόχων αναρτώνται στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ανακοινώνεται η έκδοσή τους στον Πίνακα Ανακοινώσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

6. Το προσωρινό και οριστικό Μητρώο Παρόχων και ο προσωρινός και οριστικός Πίνακας Αποκλεισμένων Παρόχων καταρτίζονται από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ ή από το αρμόδιο όργανο που ορίζεται με απόφασή του.

Άρθρο 12
ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ – ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ, ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

1. Η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα δικαιούχων και παρόχων, η τυχόν οικονομική συμμετοχή των δικαιούχων και των ωφελουμένων καθώς και οι λοιποί όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος περιγράφονται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση.

2. Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι συμπληρώνουν και υπογράφουν προτυποποιημένη, αναρτημένη στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, σύμβαση, η οποία βασίζεται στους όρους και τις προϋποθέσεις της Δημόσιας Πρόσκλησης. Η από τα συμβαλλόμενα μέρη υπογεγραμμένη ανωτέρω σύμβαση καθώς και τα δικαιολογητικά που σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση θα πρέπει να τη συνοδεύουν, διαβιβάζονται με ηλεκτρονική σάρωση στον ΟΑΕΔ.

3. Η σύναψη σύμβασης μεταξύ δικαιούχου και παρόχου γεννά την αξίωση του δεύτερου να εισπράξει από τον ΟΑΕΔ ποσό αντίστοιχο με την οικονομική αξία της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, όπως αυτή ορίζεται στην παρ. 2 του άρθρ. 5 της παρούσας και προσδιορίζεται με τη Δημόσια Πρόσκληση, ως αντάλλαγμα μέρους ή του συνόλου των παρεχόμενων υπηρεσιών διαμονής.

Άρθρο 13
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Οι διοικητικοί και επιτόπιοι έλεγχοι διενεργούνται από υπαλλήλους του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Άρθρο 14
ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

1. Οι αιτήσεις των παρόχων και τα σχετικά δικαιολογητικά για την αποπληρωμή του προγράμματος, όπως αυτά ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, υποβάλλονται έως την 30η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, για τις συμβάσεις που υλοποιήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του έτους, και έως την 31η Μαρτίου του επόμενου έτους, για τις συμβάσεις που υλοποιήθηκαν στο δεύτερο εξάμηνο αυτού. Αιτήσεις που υποβάλλονται εκπρόθεσμα απορρίπτονται.

2. Αρμόδιο όργανο για την αποπληρωμή του προγράμματος ορίζεται ο Προϊστάμενος του ΚΠΑ 2 της περιοχής αρμοδιότητας της έδρας της επιχείρησης/παρόχου.

Άρθρο 15
ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Κάθε διαφορά που προκύπτει κατά την υλοποίηση του προγράμματος επιλύεται με απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ ή το όργανο που αυτό ορίσει, μετά από γνώμη της Επιτροπής Ε.Λ.Ε.Κ.Π..

Άρθρο 16
ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Με απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού μετά από γνώμη της Επιτροπής Ε.Λ.Ε.Κ.Π. η παράβαση των όρων του προγράμματος από τους δικαιούχους και τους παρόχους, εκτός της διακοπής της επιδότησης, μπορεί να επιφέρει τον αποκλεισμό τους από το πρόγραμμα έως τρία (3) και έως πέντε (5) χρόνια αντίστοιχα.

Άρθρο 17
ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Στη Δημόσια Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εκδίδεται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας εξειδικεύεται ή και ορίζεται οτιδήποτε δεν αναφέρεται στους όρους της παρούσας στη βάση της εθνικής και της κοινοτικής νομοθεσίας.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΝΑ ΣΤΡΑΤΙΝΑΚΗ


Όλη η εγκύκλιος υπάρχει κι εδώ.
Το σχετικό δελτίο τύπου του υπουργείου θα το βρείτε εδώ.

Επίσης από το site του ΟΑΕΔ: 

Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015
Δελτίο Τύπου
Δημόσια Πρόσκληση

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Ηλεκτρονικό Σύστημα εισόδου δικαιούχων χρηστών για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα Κοιν. Τουρισμού 2014-2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.