Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Τη Δευτέρα η Τράπεζα Θεμάτων στο διαδίκτυο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη Δευτέρα –κατά πάσα πιθανότητα-αναμένεται να αναρτηθούν στο διαδίκτυο όλα τα θέματα ανά μάθημα που θα συμπεριληφθούν στην Τράπεζα Θεμάτων για τη διεξαγωγή των προαγωγικών εξετάσεων της Α΄Λυκείου οι οποίες αρχίζουν στις 29 Μαίου.

Το υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής που έχουν την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, είχαν τονίσει πως τα θέματα θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των εξετάσεων, προκειμένου να πάρουν μια πρώτη «γεύση» οι μαθητές, αλλά και να προετοιμαστούν οι καθηγητές οι οποίοι θα επιλέξουν το 50% των ερωτήσεων θα κληρωθεί την ημέρα των εξετάσεων από την Τράπεζα Θεμάτων.

Φροντιστήρια

Τελικά, προκρίθηκε η πρόταση να «ανέβουν» τα θέματα στο διαδίκτυο την ερχόμενη Δευτέρα, τρεις ημέρες δηλαδή πριν από την έναρξη των προαγωγικών εξετάσεων της Ά Λυκείου. Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν πως υπήρχε φόβος αν τα θέματα ήταν γνωστά μία εβδομάδα πριν, ότι θα στηνόταν μηχανισμός επίλυσης από τα φροντιστήρια.

Ο αριθμός των θεμάτων που θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (www.iep.edu.gr) και ενδεχομένως στην ιστοσελίδα publication.cti.gr θα ξεπερνά σε κάποια μαθήματα τα 300.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.